Ik zag een tijdje terug dat een woningbouw ook jaren '30 woningen had geïsoleerd, dacht rond 2014. Nu kampen sommige mensen, niet iedereen, met schimmel onder aan de muren door de spouwmuurisolatie. Een beetje onderzoek op internet verteld al snel dat oudere huizen een luchtige spouwmuur isolatie moeten hebben, zodat het vocht nog altijd vanuit de grond door het isolatie naar buiten kan.
Wet van Fourier treed in werking. Zoek maar eens via Google. Ga je denk ik interessant vinden. Diffusie is ook een element. Ik denk dat een spouw beter kan luchten idd. Liever een voorzetwand binnen of een schil om de buitenkant . En de kruipruimte moet droog zijn, anders krijg je ook een natte spouw. Ellende hoor die na isolatie soms. Iedere cowboy verdient tegenwoordig goed geld in de isolatie markt. Vet irritant ook. Zielig voor de bewoners man.
@@NielsvandenBroek01 Gelukkig ben ik sinds kort vrijwillig ambassadeur geworden bij mijn woningbouw waar ik huur. Ik zal sowieso de tips die in deze filmpjes staan meenemen in de eerste vergadering. Beter een keer goede isolatie en renovatie, dan een hoop ellende en geld verkwisting achteraf. Ook worden hier binnenkort de jaren '30 woningen gerenoveerd en geïsoleerd. Maar ik vind het raar, als er een kruipruimte zit onder de woonkamer, deze dicht gemetseld is bij de leidingen waar men onder een plank de watermeter kan uitlezen. Ik moet hier eens een foto van maken en doorsturen naar jullie als dat kan. Gelukkig hebben ze in de kelder nog geen pur isolatie gebruikt.
@@Peekarica je kunt altijd via www.broavloerisolatie.nl contact met ons opnemen voor goed advies. En het is handig als je zelf ook verschillende bronnen onderzoekt. Laat nooit jouw mening vormen door 1 enkele instantie. Filter het commercieel belang en de integriteit van het advies . Maar dat laatste vind ik zelf ook nog moeilijk. Ook de kamer can koophandel is een goede bron, zo kom je snel achter de belanghebbende. Als die in meerderde hoedanigheden naar voren komen (belangenverstrengeling) dan hebben ze je al te pakken 🤌. Je moet daarnaast ook een gezonde achterdocht hebben.
Bij ons JetSpray tegen de vloer aan gespoten. Vrij dikke laag. Merkte wel dat de vloer een stuk minder afkoelde, maar op een gegeven moment veel koude plekken... Even de kruipruimte in en wat bleek? Jetspray volledig verzadigd met water. Natte isolatie doet 0,0 zijn werk en zorgt juist voor problemen. Toen gaan verdiepen in bodemfolie en dit aangebracht. Na enkele maanden werd de isolatie droger en bijna al het vocht is er nu gelukkig uit. Je ziet het vocht netjes onder de bodemfolie zitten. Wel echt een aanfluiting hoe beperkt de kennis is van de isolatie bedrijven. Ga je de vloer van onder isoleren? Breng dan ALTIJD een vochtscherm aan. Ga je je spouw isoleren? Zorg dan ALTIJD dat alle voegen in topstaat zijn en impregneer je gevel. Zoals hier in de video gezegd: Ze bieden een oplossing voor het 1 (slecht geïsoleerd huis) maar ze kijken niet verder dan hun neus lang is dus je krijgt er nieuwe problemen voor terug!!
Ventileren moet je kruipruimte!! Probleem is dat mensen de kruipruimtes volspuiten zonder ontluchting! Geen wonder dat het vochtig wordt. Ook je spou moet stootvoegen hebben; om de zoveel stenen een voeg open. Dan kan de boel luchten en tevens z'n werk doen met isolatie. Ook pur! Niks mis mee. Maar als je een kruipruimte van +/- 60m2 hebt, zorg dan dat je op 4 punten een opening naar buiten hebt van 10cm ø. Dat hebben wij, en onze buren ook gedaan en hebben gewoon pur vloerisolatie. Ook de spoumuren voorzien van stootvoegen (gewoon om de meter een voeg doorgeboord) en wij zijn vochtvrij! En dat terwijl onze huizen op drassige grond staan. (voormalig weiland met diverse sloten) Ons huis dateerd uit 1976.
Interessante video! Ook de moeite waard om eens door de reacties te scrollen. Zelf ben ik pas mijn bouwbedrijfje begonnen en is dit ook een goed voorbeeld om aan tegeven om geen PUR vloerisolatie aan te bevelen!
Boxtel-Oost zo te zien. Daar wonen wij ook. Is dit die pur die ze bij meerdere huizen onder tegen de vloer aan hebben geblazen in de kruipruimte, toen ze nog in de verhuur waren? Zo ja, dan zijn er een hoop die op Oost een groot probleem hebben, of gaan krijgen. Gelukkig hadden wij onze woning al gekocht, en deden wij niet mee destijds...
Klopt, dit is in Boxtel Oost. De wijk naast het industrieterrein. Waar de Aldi en Lidl naast elkaar zitten. Bij die super vervelende flitskast als je Boxtel in of uitrijd. Deze woning is destijds overgekocht van de vorige eigenaar. Welke ook de pur heeft aangebracht. Ik weet niet of dat een voormalige woningbouw is geweest . Feit is wel dat het zonde is van de woning. Het kan zo veel beter en minder “desastreus” voor de rest van de woning. Hadden ze die kennis toen gehad, dan waren bewoners bezwaar gaan indienen tegen de plannen van de woningbouwvereniging. Lijkt me wel wat, voor een woningbouw werken, dan met je hart spreken ipv met de pen. Dat missen we (uiten we te weinig) zeker in dit land. Mensen met gevoel voor een ander , belangeloos .
Condens heeft niets te maken met isolatie. Als je je kleding wast, en je hangt het buiten tijdens een winderige dag, zijn ze direct droog. De vorming van condens in de kruipkelder is simpelweg te wijten aan een gebrek aan ventilatie. Dus door een paar ventilatie gaten te boren is het condens probleem opgelost.
Dit kun je toch ook geen geïsoleerde vloer noemen. Je kijkt op plaatsen dwars door de pur heen en op plaatsen waar je het kunt zien misschien 1 cm dik. Als de pur 8cm dik was opgebracht en goede ventilatie in de kruipruimte was het (optrekkend)vocht probleem er dan ook geweest? Of gaat het specifiek om deze niet goed geïsoleerde pur vloeren met weinig ventilatie in de kruipruimte waar de problemen ontstaan?
wij hebben een betonnen kruipruimte, nergens nattigheid of zo op de grond te zien al zal er natuurlijk wel wat vocht in zitten als je gaat meten. Maar het is verder dus kurkdroog. Wel hebben langs de oostkant van de woning bij de buitenmuur wat vochtdruppels onderaan de houten vloer van de slaapkamers. Dus daar waar het hout eigenlijk tegen de muur aan komt. Nu heb ik het dus over de winter, de zomer is alles droog. Huis is van 1972 met dus een lege spouw.
@@familydenhaag9860 wij laten het zoals het is. We hebben geen koude vloer aangezien onze kruipruimte compleet van beton is en er is ook geen sprake van optrekkend vocht. Alleen in de winter met oostenwind kun je merken dat de slaapkamers aan de oostkant wat kouder zijn. Maar wat zijn winters tegenwoordig als het steeds warmer en warmer wordt. Ik ben van mening dat je een houten vloer beter kunt laten ventileren dan afsluiten ook al zou het in stookkosten schelen. Het is een persoonlijke keuze dus.
Ik snap wat je bedoelt. Dat is 1 manier om het te bekijken. Alleen het probleem is dat de specialist vanuit de Pur daar anders overdenkt. Immers er zijn al duizenden woningen geïsoleerd met PUR als kruipruimte isolatie. Als 1 product zonder de bodemafsluiter bedoel ik dan. Dus die bodemafsluiter hoort er in die beleving niet bij, das een separaat product. Raar eigenlijk toch ? Want dan had je waarschijnlijk een boel problemen niet gehad nu , daar ben ik het volkomen mee eens. Alleen ik zie ook dat de verwerking van pur, de samenstelling en het na-effect op het geheel als problemen geeft. Pur gaat geen leven lang mee. Het wordt bijna geïntegreerd met de constructie. Je infrastructuur mbt leidingen is bijna onbereikbaar laat staan te checken. De constructie van de vloer is niet meer te checken. Ook het vocht wat binnendringt langs de stoep of tuin (spuiten namelijk ook de wanden mee) etc etc. (Moet weer door met werken 😜)
Luchten, dus genoeg ventilatie is de sleutel. Wij hebben ook pur-vloer isolatie maar we hebben ook 4 pijpen van 10cm ø naar buiten zodat het kan ademen/ventileren. Nergens last van.
Inderdaad het monteren van een bodemafsluiter. Deze zorgt dat de luchtvochtigheid flink daalt. Doordat wij er een grote hoeveelheid noppenfolie aan toevoegen, kan warme vochtige lucht niet snel afkoelen maar juist geleidelijk. Wat we doen is eigenlijk het dauwpunt verleggen. Super simpel, super effectief ! (Jammer dat 80 procent van de isolatiebranche dit nog niet begrijpt )
@@NielsvandenBroek01 Thanks voor je snelle reactie. Ik had ook nog niet nagedacht over de noppenfolie maar na jouw filmpje besloten dat ook onder de folie aan te brengen. Welke noppenfolie raad je aan te gebruiken?
@@arjenkooi7154 zit veel verschil in . Het gaat over de microns mbt de dikte en stevigheid. Wij hebben hebben 80 micron dik. 2 of 3 lagen over elkaar en dan de Bodemfolie erover is prima. Maar plastics zijn super duur geworden. Niet prijzig maar gewoon duur . Zeker voor een particulier . Wij importeren uit België en Duitsland, dan pak je een bulk van 300 rollen, dat is nog enigszins interessant.
ik heb ook een vraagje: mijn adviseur zegt er trekt geen vocht in geslotencel PUR. Mijn graag is: als je tonzonisolatie aanbrengt, dan kan er, net als bij PUR er toch achter de folie langskruipen net als hier op 2min48?? Want hoe houd je dat tegen?
Goede opmerking eigenlijk. Wij werken volgens een ander principe. Eigenlijk zou een pur Isolateur dat ook moeten doen. Wij beginnen met de luchtvochtigheid. Die moet dalen. Daarvoor weren wij de damp vanuit het zandbed aanwezig. Hierna is het resultaat, een droge kruipruimte (vloer en wanden boven de folie) Dit is elke keer hetzelfde resultaat. Een droge vloer doen wij (na 3 weken drogen) lekker inpakken met TONZON folie. Nu antwoord op jouw vraag. “Kruipt het vocht er dan niet onder?” Antwoord: nou nee, want die ruimte is droog. En de fundering onder de BODEMAFDEKKING die blijft wel lekker vochtig natuurlijk. Maar capillaire werking vanuit daar is onmogelijk, er zit immers een onderbreking tussen de wand - vloer - fundering. Dus dat kan al overboord. Het gevaar in capillaire werking ontstaat volop met pur doordat men de fundering meespuit. Zoals in het filmpje of ander van mijn filmpjes zie je hoeveel vocht een stulp massief pur teweegbrengen kan. Deze condens, die bouwt op langs de Randen van de vloer. (Lees het krantenartikel van ons uit het algemeen dagblad, Google maar eens rond.) En daar op die plek gebeurt de inzuiging van het vocht de vloer in en een stuk de wand daarboven. Capillaire werking kan ver gaan, maar meestal denkt men dat het de oorzaak is, alleen dan is het vaak een vochtvlek (koudebrug) in de spouw. Is dit een beetje antwoord op jouw vraag? Of wil je nog wat weten? Ik ga weekend houden anders !
Wie gaat ook pur aanleggen in vochtige 😊kruipkelder waar de grondwater (damp)vocht kan geven? Natuurlijk zit er vocht op de onderkant van de betonnenvloer. In krupkelder is er nauwelijks ventialtie aanwezig. Slim bezig zo….
Hoi Niels .graag zou ik jouw mening willen over ons en meerdere mensen hier in de wijk waar het stikt van de schimmel in de huizen .er is 100% vocht gemeten in de kruipruimte, ben teneinde raad 😢😢. Ook gezien de gezondheidsklachten. Hoop dat ik wat van je hoor .met vriendelijke groet jp
Beste Jessy, Ten eerste, spoed is zelden goed. Daar maken snelle jongens misbruik van. Dus daar gaan we even mee stoppen 🫣 Schimmel, daarvoor ken ik wel een goed bedrijf voor welke dat grondig behandeld. Denk wel aan en kostenpost van minimaal 1000 euro oplopende naar zo’n 2000,- Vocht vanuit de kruipruimte los ik meestal makkelijk op, dat is niet zo spannend. Maar goed, ik doe het ook iedere dag . Als je die schimmels en eventuele zwam niet meer in je woning wilt hebben, dan moet je beginnen bij de oorzaak. Schimmel houden van een vochtige ruimte, weinig uv licht, een beetje temperatuur boven het vriespunt (vanaf 5 graden tot ca 35) En een voedingsbodem. Nou, die hebben jullie wel die elementen. Mijn inziens is eerst die kruipruimte maar eens droogkrijgen, door de verdamping en condensatie te stoppen. Dan gaat de luchtvochtigheid daarbeneden en in de woning dalen. Dan ben je al een heel eind. Daarna de schimmels, zwammen etc behandelen en you are ready to go ! Heel simpel 😅 Ps, dan moet je wel een kruipruimte hebben die goed begaanbaar is vanaf 45 cm diepte. Anders moet je deze gaan uitdiepen. Wat ook niet slecht is want dan is er gelijk een toplaag schimmel uit. Werkt weer kostenverhogend ook.
Ik ben een leek maar ik zie rollen plastic liggen, maar wat gaan ze ermee afdekken? Want als ze het vocht weer gaan opsluiten, net als de pur deed, wat schiet je er dan mee op? Eerst de boel onder en bovengronds goed droog krijgen, maar hoe? En zorgen dat het droog blijft, maar hoe? Pas dan kun je weer gaan opbouwen, stucwerk aanbrengen enz. Dus graag nog meer uitleg.
Hoe bedoel je dat als ik vragen mag ? Bodemparels of eps bolletjes anders gezegd, die liggen op de bodem. Dat is iets heel anders dan pur isolatie tegen het vloerdek van de kruipruimte gespoten. Of bedoel je dat je complementair aan die pur vloerisolatie ook eps Bodemparels als bodemisolatie kunt gebruiken om dit vochtprobleem te kunnen voorkomen? Want dat laatste klopt enigszins wel, alleen ga je geen financieel rendement behalen. Die pur kost al klauwen met geld en die parels zijn niet gratis ondanks dat beetje aan rijksbijdrage mbt subsidie. Met een Bodemfolie welke hetzelfde effect heeft als die Bodemparels ben je goedkoper uit en mijn inziens in de meeste gevallen praktischer ook. Is dit antwoord op jouw vraag?
Een vraagje als je een betonplaat hebt daarop rechtstreekt purisolatie spuiten daarop vloerverwarming en chape. Ik heb dus helemaal geen kruipkelder ofzo. Moet ik dan ook opletten met purvloer isolatie.
Beste @@stiengilis122 , ik heb geen idee. Mijn specialisatie ligt echt in de kruipruimtes. Wel weet van andere zaken maar te weinig ervaring om er iets zinnigs over te zeggen. Sorry Stien !
Sinds 2 maanden hebben we een nieuwe huurwoning. Bij de bovenverdieping schimmel achter de plinten gevonden, dus ben bang dat er schimmel verder in het huis zit. Door de regenval ben ik gaan kijken in de kruipruimte, en er ligt nu 40 cm water. Zodoende bij jouw filmpje terecht gekomen, onze kruipruimte bestaat uit een dikke laag piepschuim tegen het beton, en op de bodem isolatiechips, is dat wel goed? In de kruipruimte ruik ik een muffe boslucht, is dat schimmel? Heb je tips waarmee ik zelf kan kijken of het vocht al in het beton is getrokken? En is de woningbouw verantwoordelijk voor bepaalde onderhoud of controles? Ik was vanmiddag al bezig met leegpompen maar na 3 uur was de waterstand maar 4 cm gezakt, morgen weer een poging, en de woningbouw maar bellen. Thanks!
Hallo, excuses voor de late reactie ! Tja, wij hebben een situatie behandeld, waar de bewoner op vakantie was en toen ze terugkwam zat heel de bovenverdieping onder de groene en zwarte schimmel. Dat bleek te komen omdat er stadsverwarming in de kruipruimte lag en die alles deed verdampen aan vocht. Omdat het huis niet verwarmt werd gedurende haar vakantie in oktober, trok die warme vochtige lucht de woning in door een drukverschil. Warmte gaat altijd naar het koude toe. Dus schimmel inde woning kan vanuit de kruipruimte “aangestoken” worden. Ik ben geen jurist, in iedergeval geen goede 🫣 dus bij wie de verantwoordelijkheid ligt vind ik lastig. Het is een soort van zorgplicht die ze hebben voor de huurder en het behoud van de woning. Daarnaast moeten ze kosten in de gaten houden. Als de marge van de verhuur op gaat aan juridische kosten, dan is de huurder goed helpen met een oplossing voor het probleem goedkoper. Lastige mensen krijgen het meest voor elkaar merk ik in het leven . Mbt het pompen. Tja , wij hebben pompen die een paar kuub per half uur eruit pompen, dat red je niet met een dompelpomp van de gamma. Je pompt ook waarschijnlijk niet alleen jouw ruimte uit maar soort van heel de straat. Ligt aan hoe de fundering is opgebouwd. De oplossing die jullie nu is aangeboden met die chips, ja ik ben er gewoon geen fan van. Als er Nogsteeds condens optreed is het duidelijk, dan heeft er 1 iemand goed van geprofiteerd ooit. Die rijd met een dikke sigaar in z’n mond rond in een grote Mercedes . Want de marge op die troep is ongekend hoog. Die muffe boslucht is niet echt wat je wilt ruiken, dat lijkt vanuit een schimmel of rottend iets te komen. Lastig oordelen vanaf een afstand. En daarbij, niet elke woningbouwvereniging is hetzelfde. Ze moeten maar net de goede personen hebben aangetrokken welke echt tot in de diepte verstand hebben van deze problematiek. Dat gaat nog wel eens mis en dat is ….tja dat is zonde zeg maar…. Vervelende situatie als ik dit zo hoor. Succes ermee, vind het vervelend voor je. Sterkte 🙏🏻
Zou kunnen, alleen pas als allerlaatste redmiddel. Parels,Bodemfolie,drowa chips, allemaal dienen ze hetzelfde doel. Het droog krijgen van de vloer. Als je beetje een toegankelijke kruipruimte hebt, dan kies ik eerder voor een praktische Bodemfolie. Stuk goedkoper ook. Parels zijn duur en onhandig bij latere reparaties. Moeten ze er weer uit allemaal Gedonder.
Wij hebben ook een pur vloer isolatie. 0 problemen. Geen vocht, alleen meer comfort verbetering. Wel zelf opgelet dat het goed is geplaatst. Én dik aangebracht!
Eigen gezondheid? Vermoeid? Concentratie problemen? Bloedneuzen? Neuh, pur is troep en slecht voor het milieu. Gewoon tijdens de bouw de bouwer zeggen dat die proper moet isoleren: broodjes vloer en kruipruimte minimaal 1 meter diep. Heb ik laten doen, geen milliliter pur zit in mijn huis. Volgend jaar een nieuwe woning kopen, ga gewoon de kruipruimte in, niet goed? Verkoop maar aan een ander.
'k Zie dat je deze stelling hier alweer 4 maanden geleden gedeponeerd hebt. Maar ik zie nog geen foto's. Daar ben ik eigenlijk ook heulll benieuwd naar! 1 Gaatje ergens waar het in kan kruipen en je bent de sjaak.
@@BastiaanKeuning klopt....en een stelling is iets wat niet waar kan zijn, maar mijn informatie die ik wilde delen is gebaseerd op feiten. Als jij bewijs wilt zal ik ook nog foto's sturen. Wat ik hiermee wil bereiken is dat er ook positieve ervaringen zijn met PUR achtige vloerisolatie.
@@corollarijder Uhm…..moet je niet de woning verlaten als ze aan het spuiten zijn? Hoe kun je dan hebben opgelet? Niet dat ik wil zeggen dat het niet waar is, alleen dat stukje snap ik niet ? Heb je standaard een overdruk kap in de schuur liggen ??
Hoi ik heb een vraagje, wij hebben onze kozijnen afgelopen week laten vervangen. Nu zag ik dat ze rondom de kozijnen purschuim gebruiken om het isolerend te maken. Is dit veilig?
Ja joh, daar kun je bijna niet onderuit. Maar als ze het a la minute bij jou voor de deur staan te mengen in een vrachtwagen, dat vind ik altijd eng. Maar een gaatje vullen dat doet iedereen wel eens met een busje pur. Daar ligt mijn punt ook helemaal niet. Het gaat mij echt om die grote vierkante meters in een kruipruimte, dat is in mijn ogen crimineel.
@@JisMeister graag gedaan. Dat zijn ook de fatsoensnormen welke we graag hanteren . We helpen elkaar en zijn dankbaar daarvoor. De meeste mensen gaan er gewoon van uit dat ze antwoord krijgen, daar hoor je later niks meer van . Beetje ondankbaar denk ik wel eens. Dus bedankt voor uw bedankje . Ik ben ook niet van steen natuurlijk 😅
@@NielsvandenBroek01 Dat snap ik helemaal! Tegenwoordig willen veel mensen inderdaad gewoon een antwoord en zodra ze die hebben denken ze prima. Maar jij doet de moeite voor iemand om een lang antwoord te geven dus dan is het een kleine moeite om die gene even te bedanken!
Goed filmpje Niels,, maar ik zie niet hoe het nou komt dat het vocht aanwezig is? Moet de oorzaak niet eerst achterhaald worden voordat je aan het herstellen gaat?
Dan moet je een paar andere filmpjes bekijken, daarin leg ik precies uit waarom en hoe. Dit filmpje was een uiting van frustratie omdat dit al het zoveelste geval is waarin pur als Vloerisolatie is verwerkt en grote problemen geeft. Gelukkig kunnen wij deze problemen perfect oplossen. De pur eraf halen gaat helaas niet meer. Dat is nu ook heel de ellende.
Condens heeft niets te maken met isolatie. Als je je kleding wast, en je hangt het buiten tijdens een winderige dag, zijn ze direct droog. De vorming van condens in de kruipkelder is simpelweg te wijten aan een gebrek aan ventilatie. Dus door een paar ventilatie gaten te boren is het condens probleem opgelost.
Jawel ... Advies nodig aan deze kant.. moet m'n vloer gaan isoleren ( beton broodjes vloer ) hoe kan dit het beste geisoleerd worden en wat zijn de kosten ( +/- 60m2 )
Ja Steve, ik wil je graag helpen. Maar ik moet wel wat meer informatie hebben. Dit is als bij de dokter, ik heb hoofdpijn, in mijn hoofd. De oplossing kan een paracetamol zijn, lekker goedkoop en snel ervan af. Of misschien speelt er wat meer. En dient er toch even gekeken te worden. Zo ook met goed kruipruimte advies. Dat moet ik even zien. Hoogte, Vocht in het zandbed ? Ventilatie? Bouwjaar ? Hoeveel compartimenten? Vloerverwarming? Infrastructuur van de water en gasleiding ? Hoe is de staat van de liggers waar de broodjes op hangen? Hoe ziet de tuin eruit ?? Zou je zeggen wat maakt dat uit ! Maar geloof mij, dat heeft zelfs invloed . Waar woon je? Wil je subsidie ? Anders kan ik gewoon een prijs zeggen, goedkoop is het al lang niet meer. Dan had je 10 jaar geleden actie moeten ondernemen. Nu klimt niemand meer gratis of voor een appel en een ei de kruipruimte in. Immers er is overal werk te vinden. Dus……
Ik wil mijn zolder isoleren met pirplaten, ik lees ook veel klachten dat mensen na isolatie vocht hebben en rotte dakschot hebben. Ene zegt de pir helemaal tegennde dakschot aan. De andere zegt gebruik ventilatielatten. Ik weet het niet meer, ik denk beter niks doen. Want Na paar jaar kan je hele dak vernieuwen, met een kostenplaatje van 10k. Om beetje warmte in huis te houden, en te bezuinigen.
Hoi Yasin, goede vraag. Blijkbaar heb je al heel wat informatie tot je gekregen. Eerlijk gezegd weet ik niet veel van daken. Ik weet wel dat er veel verschillende meningen zijn . Als je nog vragen hebt over jouw kruipruimte, beantwoord ik die graag voor jou !
Hoi, bedankt voor je reactie, kruipruimte wil ik ook laten doen. Heb een houte vloer met veel trek van koude lucht.,doet u ook kruipruimte, zo ja met welke methode. Dat ik niet net als deze filmpje vocht krijgt, en zo ja. Wat ben ik ongeveer kwijt. Alvast bedankt @@NielsvandenBroek01
@@yasin79 als je dit formulier invult, kunnen we eens komen kijken en de kruipruimte te inspecteren. Dat scheelt een heleboel heen en weer berichten . (Wat wel weergoed is voor het algoritme 😅) alles is maatwerk, geen kruipruimte is hetzelfde. De maten wel, maar door de jaren heen zijn ze op verschillende manieren behandeld. Sommige liggen tot de nok toe vol met puin etc etc. www.broavloerisolatie.nl/offerte-aanvragen/
Ik zat te denken om de vloer op deze ma Ier te laten isoleren maar zie er na het zien van dit filmpje van af. Wat is de beste manier om een broodjes vloer te isoleren, wij hebben vloerverwarming.
Goed om te horen. Ikzelf denk dat een folie het beste werkt . Iets wat een antwoord geeft op alle facetten van het warmteverlies / warmte-transport in een woning.
@@wimkramer5330 ja dat is een mooi systeem. Wel met een beheersing van het vocht dmv een bodemafsluiter. En je moet ervoor zorgen dat de ventilatie ruim onder de platen uit komt, anders heb je toch wederom kans op vocht. Het nadeel is dat je veel volume (aan platen) nodig hebt met het transport. Daarbij moeten de platen allemaal door een kruipluik passen. Dit geeft ons in commerciële zin een achterstand en dan wordt het erg kostbaar om uit te voeren. Daarom kies ik in de basis voor een reflectie-folie als isolatie in de kruipruimte. Maar als je het zelf aan kunt brengen, dan zijn die pir platen prima om een goed resultaat mee te verkrijgen . Niks mis mee dus. (Alleen de co2 afdruk voor het milieu) maar daar heb jij als 1 - ling veel mogelijkheden toe om dat te compenseren, plant een paar bomen (fictief) in Brazilië 😉
Weinig toegevoegde waarde mijn inziens. Gespoten pur is gewoon troep, open , dicht, water-geblazen. Je het allerlei smaakjes en marketing uitingen in die pur markt. Een hoop ellende richten ze aan bij mensen. Onomkeerbaar hè !!!
Vraagje: ik heb op de 1e verdieping onder het vloer ( dus tussen de plafond van het gelijkvloers en onder het vloer van de 1e verdieping) spouwmuurisolatie laten spuiten tussen de houte balken. Mijn ondervloer is ook van hout, daarop OSB platen en dan laminaat. Zo ver ik het weet is er niets afgedekt tijdens het spuiten van de isolatie. Zou dat later schadelijk zijn?
@@feritfiliz3953 dan zit het wel goed. Als je gewoon goed ventileert in de woonkamer, goed verwarmt in de winter. Dan passeert de droge lucht door isolatie naar boven. Komt helemaal goed ! Geen vocht ! Lekker zeg zo’n goed geïsoleerde woonkamer ! Genieten deze winter en niet meer druk maken!
Vraag ik ben voornemens een nieuwe betonvloer te gieten met als opbouw bouwplastic /eps100/gewapendbeton met rand isolatie/eps100/vloerverwarming/anhydriet. Moet ik nog op wat extra's letten. of kan hier weinig fout mee gaan. volgens constructeur en verschillende aanemers is het gewoon goed zo maar zulke filmpjes als dit doen mij aan alles twijfelen. Vocht is een hell
Klopt klopt klopt, alleen jouw situatie is anders dan wat wij laten zien. Jij gaat verbouwen. Alles eruit. En idd goed (zoals je beschrijft) erin. Dat is de procedure. Alleen als je een kruipruimte Hebt, dan wordt het het een ander verhaal. Maar jouw situatie gaat goed komen op die manier.
Het grappigste van al, Tonzon aanbieden al vervanging van PUR. Een aluminium folie dat de luchtmoleculen stilzet... haha er zijn maar 2 manieren om dit te doen 1. het vacuüm trekken of 2. een cellulaire matrix vormen. Maar een folie waarmee ik mijn boterhammen inpakken gaat dat niet doen. xD
@@NielsvandenBroek01 Geef toch toe, heel die Tonzon is één grote fraude. Als je aan Google vraagt 'hoeveel bespaar je met Tonzon', claimt de website van Tonzon zelf, een besparing van 40%. Hoe kan je 40% besparen als je gelijkvloers (boven kelder/kruipkelder) maar 30% uitmaakt op het beschermd volume van de woning. Hoe dan? Dat is pure duimzuigerij...
@@yves7778 aaah dit vind ik wel leuk Yves. Want uit eerste hand kan ik zeggen dat : Met vloerverwarming je wel meer dan 40% kan besparen in enkele gevallen. Is ook vrij logisch te verklaren. Kijk wat een oppervlakte aan verwarming je dan hebt ten opzichte van een gewone radiator in de woonkamer. Als je al dat verlies van onder afblokt , moet jij eens opletten hoe weinig de ketel moet stoken om het warm te houden. Daarbij hoe transparant wil je het hebben mbt de informatie voorziening. Wij laten zien wat het inhoud en iedereen mag reageren. Of ik het nou met jou eens ben of niet, ik verwijder jouw reactie niet. Of je moet echt onbeleefd worden😎. Wat ik je wil meegeven is dat jouw denkwijze niet alles meeneemt, dat merk ik aan jouw oordeel en reactie.
@@NielsvandenBroek01 Ik ben benieuwd naar de technische fiches van Tonzon en de besparing. Uiteindelijk kan iedereen zeggen zat hij/zij wil maar wetenschap liegt niet. Dus stuur maar door :)
Yves als jij wilt geloven dat het allemaal anders is, wie ben ik dan om jou te overtuigen? Confirmation Bias moet jij even doorheen. Verder heeft tno het onderzoek uitgevoerd, kun je ook googelen verwacht ik. Vacuümplaten is beter. Maar hoe ga je die door een kruipluik heen krijgen dan?? Ben je ooit in een echte kruipruimte geweest überhaupt?? Want ik proef aan jou een enorm theoretische denker, praktisch ligt het anders in onze toepassing. Bel anders een keer zelf met TONZON , vraag maar meneer Willemsen, die verteld jou precies hoe het zit. Ik ben van www.broavloerisolatie.nl .
Condens heeft niets te maken met isolatie. Als je je kleding wast, en je hangt het buiten tijdens een winderige dag, zijn ze direct droog. De vorming van condens in de kruipkelder is simpelweg te wijten aan een gebrek aan ventilatie. Dus door een paar ventilatie gaten te boren is het condens probleem opgelost.
Stel je koopt een huis.. waar de vorige bewoners dit hebben laten isoleren. Hoe kan ik dan zien of het goed of slecht is? Stel het is nat.. dan betekent dit dan dat er niet genoeg ventilatie is. Of maakt het niet uit dat het nat is?
@@wesamsterdam met alleen ventilatie ga je het echt niet droog krijgen. Misschien als je in Limburg woont wel. Maar in Amsterdam niet. Dit doordat het vocht vanuit de bodem komt en condenseert tegen de pur. Bodemafdekking icm met ventilatie. Kijk er zijn heel wat betweters die een reactie achterlaten. Irriteer ik me kapot aan ook, ik geef advies omdat ik weet waar ik mee bezig ben. Deze probleemstelling is door ons al tig keren opgelost. Desalniettemin ga ik accoord als men denkt dat alleen de ventilatie dit gaat oplossen. Want dan kan ik terugkomen als het niet is gelukt. Daarna geloven ze mij dus wel. Ervaring, ervaring en nog eens ervaring …. Als je plinten loslaten, dat is vaak de eerste indicator, daarna vochtige wanden, en als toetje begint de schimmel ! Gelukkig makkelijk te ondervangen. Gewoon de bron waar het vocht zich bevindt afdekken. Beetje extra ventilatie en klaar is Kees.
Ik heb zelf ook jaren in kruipruimtes gewerkt..( betonrot) wat is jullie prijs om mijn kruipruimte op jullie manier te isoleren ? Ik kan het zelf ook wel weer doen maar als de prijs acceptabel is besteed ik het liever uit..of kan ik het materiaal ook bij jullie afnemen ?
Het materiaal kun je niet bij ons afnemen. Wel randproducten waarin ik mij heb gespecialiseerd . Sterke tapes en bodemafsluiters, isolatiefolie halen wij ook direct bij TONZON . De prijs is conform de markt-prijs . Soms iets goedkoper, soms iets duurder dan de concurrentie. Vroeger waren wij standaard de goedkoopste, nu zitten wij ergens in het midden. Maar er zijn genoeg cowboys die het voor minder doen. Sommige mensen gun ik hun dan ook van harte :) . Ik lever kwaliteit , als dat ooit de eerste keer niet lukt dan komen we terug en zetten de puntjes op de i. Wij zijn en blijven mensen, een foutje maken wij ook wel eens natuurlijk:)
Wat vind je van pir platen boven ons plafond en op de balken die dit plafond dragen? Komt er tussen ons plafond en de pir platen boven op de balken vocht? Alles is nu kurkdroog. Bij voorbaat dank👍
Ligt eraan, zou kunnen. Zijn veel variabelen mogelijk waarom je wel condens uitingen kan krijgen daartussen. Maar als je continu stookt en regelmatig de deuren tegen elkaar openzet dan waarschijnlijk niet. Ligt ook aan hoeveel vocht (koken - wassen - etc) je produceert gedurende de dag. Er kan juist een koudebrug ontstaan als alles weer afkoelt en er een hoge relatieve vochtigheid is. Dan zou de steen waarin de balk ligt , kunnen afkoelen , harder dan de producten er tegen aan. Maar je Moet het gewoon monteren. Ik heb te weinig verstand van plafonds of dakisolatie :) het zal wel meevallen met het vocht 😉
wij hebben thuis altijd rond de 10/15 cm grondwater in de kruiruimte (jaren 50 woning). in de woonkamer houten vloeren met laminaat en in de gang (andere kant van de draagmuur) een betonnen vloer. nou hebben de vorige bewoners de kruipruimtes vol gegooid met isolatie chips (ongeveer een halve meter diep). zou dit ook het nodige verdampende vocht tegen houden?, ik maakte mij in het begin hier wel erg zorgen over maar ben nu al een aantal keer in de kruipruimte geweest en zie geen vocht plekken op de vloer. wel zijn de muren van de kruipruimte nat,(alleen aan de tuin kant van de woning)
Mijn dokter zegt altijd : als je er geen last van hebt, niks aan veranderen. Sommige dingen zijn niet ideaal en in imperfectie ligt de ware schoonheid 😉 flauwe vent hè ! Nee maar serieus … je zegt zelf al dat je tevreden bent. Ga een keer lekker uiteten, heb je jouw geld beter besteed en nog een leuke herinnering ook. Je kan altijd extra kruipruimte ventilatie aan laten leggen. Dat doen wij ook vaak genoeg bij mensen die drowa hebben geïnstalleerd. Dus….
@@NielsvandenBroek01 ik heb laatst ook drowa aangebracht in mijn kruipruimte. Nu zeiden ze bij drowa dat de ventilatiegaten dicht konden en de kruipruimte helemaal vol gespoten kon worden. Ik heb dat dus ook gedaan. Maar als ik jou opmerking lees is dat dus niet goed?
@@larssans1455 wij gaan uit van een optimalisatie. Bodemafsluiter (drowa, beton, folie, bolletjes) dan een airflow (kruipruimte ventilatie) en daarna het inpakken van het vloerdek (thermoskussens, pir platen noem maar op) maar alleen de ventilatie dichtzitten, dat is wel echt een boosdoener ook. Het vocht gaat namelijk niet op vakantie, het wordt slechts gereduceerd losgelaten omdat er compressie op is aangebracht . Het vocht wat toch doorsijpelen zal, is dan niet te veel en dat kan de ventilatie makkelijk afvloeien. In de originele staat was het vochtgehalte waarschijnlijk te hoog. Hierdoor kon de ventilatie dat nooit verwerken. En meer ventilatie betekend ook meer kou, dus je kunt ook niet oneindig ventileren of gaten blijven toevoegen. Het gaat over balans. Vandaar dat wij een bodemafsluiter adviseren in ernstige gevallen.
Hoi kerel. Leuk en goed uitgelegd! Ik lees dat je dokter bent tegen vochtproblemen haha, Ik zou enorm waarderen als je mij helpt met volgende vraag. Ik ben bezig met nieuwbouw woning met EPS Bouwblokken ( muur bestaat als volgt: 20cm isolatie, 15cm beton 5 cm isolatie ) Ik heb een souterrain dat 1,5 onder maaiveld ligt. Aannemer beweert dat dit geen vocht aangezien 15 cm beton is gestort. Andere zeggen dat op den duur vocht door beton en zandkorrels vochtprobleem gaat veroorzaken. Wat denk jij is 15 cm beton genoeg voor of moet ik iets aanbrengen aan de buitenkant? (Buiten kant is alleen isolatie 20cm, plakt Dpf of EPDM er aan vast? Alvast bedankt
Hoi hoi, Niels hier ! Tja ik probeer me er een voorstelling van te maken mbt wat je beschrijft, ik vind het moeilijk. Kun je misschien wat foto’s naar Niels@broavloerisolatie.nl sturen ? Dan kan ik het eens goed bekijken. Verder is het redelijk waarheid wat balouf schrijft. Maar je hebt zoveel verschillende soorten beton, dat 1 antwoord niet allesbepalend/ omvattend is. Beton is net als soep zeg ik altijd. 1 noemer maar veel verschillende smaakjes en structuren. Zelfs de kok / fabrikant heeft een significante rol in het verhaal . Daarnaast is het zo dat als beton in water ligt, het wel een verschil van temperatuur op de hele plaat gaat geven. Ook al is deze een halve meter dik. Maar om als voorbeeld te geven. In mijn tuin heb ik 12 kuub beton laten storten en niet overal 60 cm dik hoor. Wel ligt er overal netjes plastic onder en langs de wanden omhoog ook. Hierboven nog Cementdekvloer van 7 of 8 cm. Daarop tegels gesmeerd met voeg. Geen vocht te bekennen al jaren niet . Dus daar maak ik me geen zorgen over. Maar zit ik daar een overkapping (afgesloten) overheen, dan weet ik het niet zeker. Dan moet je toch blijven ventileren in die ruimte verwacht ik. Ps vochtdokter klinkt grappig, ik ga nu voortaan met een lange witte jas naar m’n werk 😜
De stelling is altijd , ga je beton storten altijd plastic folie er onder doen voor optrekkend vocht . Optrekkend vocht en koudebrug (spouwmuur die vol zit met val cement of lijmresten en daardoor contact maakt van de buiten muur met de binnen muur , en dan ook als het brandmuren betreft wat je hebt met rijtjes huizen dat als er troep in de spouw zit veel contact geluid gaat geven ) zijn in veel gevallen het kwaad wat de boel op den duur kapot maakt. Als je een houten schuurtje op bandjes gaat zetten in je tuin en je doet er geen DPC-folie tussen gaan de onderste balkjes van je schuurtjes een paar jaar mee , en rotten gewoon weg , en zo gaat het ook met beton stenen etc, het optrekkende vocht vreet alles gewoon kapot. Deze kennis is beperkt aanwezig bij de Gamma ,Praxis ,Hornbach ,Karwei etc.. om dat er te vaak mensen werken die de ballen verstand hebben van de bouw , er nooit gewerkt hebben en nog geen spijker in een bult zand kunnen slaan . Dus raadpleeg altijd een groothandel van bouwstoffen die weten precies wat er wel of niet kan met materialen . Succes in de toekomst met bouwen .
Vraag mijn spouwmuren zijn al met wol geïsoleerd en ik twijfel om het nog te laten isoleren met i foam is dat het waard? Is het verschil groot ? En kan dat ook gaan schimmelen ?
Goeie vraag ! Ik heb geen idee 🤷🏼♂️ Totaal geen verstand van spouwbladen of spouwmuren. Zeker niet reeds geïsoleerd en dan met een Foam na geïsoleerd. Lijkt me maar eng . Zou het zelf niet doen, als het mijn woning was 😅. Is toch snel een paar ton waar je mee speelt, moet er niet aan denken dat je huis onverkoopbaar wordt. Beter bouw / creeer je nog een spouwmuur binnen of buiten. Voorzie die van goede ventilatie maar ook isolatie, dat zal je meer comfort geven dan wat je nu van plan bent.
Misschien zijn sillicaat schuim korrels iets brandvertragend en dampdoorlatend in Duitsland heet dit SLS 20F wordt daar wel toegepast en is ook toegestaan. Moet je maar eens opzoeken.
Daarom is het zo erg uit de hand aan het lopen, Iedereen is tegenwoordig adviseur. Je stelt de verkeerde vraag. Waarom condens willen als het niet hoeft ! Vocht is ellende om jou toch netjes te antwoorden. Niet direct voor de gasrekening, dan wel voor het onderhoud van de woning, gezondheid van de bewoner. Het ligt eraan ook aan waar de condens zich bevind. Daarnaast hoe goed de pur wordt aangebracht. Spuit je pur tegen een natte vloer, dan heeft dat ook effect. Beter volg je de 3 logische stappen. 1 Bodemfolie / vocht afsluitende barrière, tegen het overmatig vocht uit de bodem. 2 kruipruimte ventilatie. ( 2 tot 3 weken laten drogen) 3 isoleren droog vloerdek. Verder doe zelf meer onderzoek naar waarom condens zo schadelijk in een kruipruimte. Dat zal je goed doen en is je zaterdag nuttig besteed ook.
Condens heeft niets te maken met isolatie. Als je je kleding wast, en je hangt het buiten tijdens een winderige dag, zijn ze direct droog. De vorming van condens in de kruipkelder is simpelweg te wijten aan een gebrek aan ventilatie. Dus door een paar ventilatie gaten te boren is het condens probleem opgelost.
@@yves7778 Je kopieert telkens hetzelfde. Als je alles vol spuit met PUR heeft isolatie geen zin meer. Dan pak je je vloeren en muren in en kunnen ze het vocht niet meer kwijt. Niet doen dus.
Ik was van plan om gaten in de vloer te dichten met Pur voordat de cementdekvloer eroverheen gaat. Twijfel nu of dat wel slim is. Toevallig een andere oplossing?
Ligt eraan. Is op zich slim bedacht toch. Als het een klein gaatje betreft. Je kan het met een heleboel dingen opvullen. Als het vochtig is in de kruipruimte kun je op die plek wel condens verwachten later. Thuis vul ik ook ooit iets op met pur (bewijze van) iedereen gebruikt pur in de bouw. Maar je hele vloer of woning ermee isoleren zou ik nooit doen, dat is echt dom ook. Je kunt het vanuit de kruipruimte stutten en een plaatje PIR eronder zetten. Het kan zonder de kruipruimte in te gaan. Dan moet je het vastzetten met een ijzerdraadje en een lus. Beetje lastig uitleggen zo. Maar denk maar eens na, best logisch, daar kom je wel uit hoor. Succes met het afdichten ! Wel beetje betonijzer in verwerken, anders is het niet zo sterk.
Dit gebeurt bij elke soort isolatie waar je geen goede bodemafsluiter gebruikt. Maar in het speciaal bij pur zijn er grote nadelen. Het probleem is dat de isolatie-markt geen volledig antwoord geeft op het ontstaan van dampspanning en diffusie . Bij pif zal de uiting in de woning iets minder zijn, maar zonder Bodemfolie welke correct is gemonteerd ga je daar ook gezeik mee krijgen op de lange termijn. Er is niks zo “agressief” als vocht. Pif heeft een andere dichtheid en absorptie-vermogen. Pur zuigt zich vol en transporteert dat vocht door naar de constructie. Dan heb je nog de discussie over open en dichte pur. Maar dat is in mijn ogen ondergeschikt aan de gevolgschade. Het eerste zal op een groter oppervlakte waterdamp doorlaten het ander geconcentreerd op de zijkanten van de woningen welke wederom in de muren gaat trekken en de woning / spouw kan bereiken. Ik kan nog uren doorgaan over dit onderwerp. Er is zoveel aan de hand. Tegenstanders vind je genoeg want de financiële belangen zijn te groot. Als jij goed geld verdient en een mannetje benoemt jouw gebrek aan integriteit, waardoor jouw cashflow in gevaar komt, dan ga jij ook protesteren. Criminaliteit met in een mooi pak overgoten met sterke commerciële verkoopskills . En tuurlijk we moeten allemaal geld hebben voor de huur of hypotheek, Maar het is de manier waarop waar het mij omgaat. De oude garde onderschat de kracht van onze generatie. Wij pikken deze bullshit niet meer.
In de wintermaanden heb ik in mijn kruipruimte een laag grondwater staan welke in de zomer weer verdwijnt. Ze hebben tijdens de bouw van het huis de kruip ruimte extra uitgediept ( je kan er in hurken) wat wellicht het grondwater verklaard. De vloer is ook tijdens de bouw geïsoleerd. Mijn vraag: Kan het kwaad dat er tijdens de wintermaanden een laag water staat? Alvast bedankt!
Beste Piet, je vraagt of het kwaad kan. Ik zou eerder vragen, wil je boven dat vieze water blijven wonen? Mijn inziens kun je daar perfect een mooie nette Bodemfolie monteren. Daarna is je kruipruimte een fijne ruimte om in te vertoeven😃. Dan geeft het water geen problemen meer of kan het geen kwaad meer doen. Op dit moment kan het water (juist in de wintermaanden ) goed verdampen en in de lucht trekken, wat weer jouw vloer zal doen afkoelen omdat er condensatie optreed.
@@NielsvandenBroek01 Beste Niels, aller eerste bedankt voor uw reactie en al uw filmpjes; erg leerzaam. Ik heb zojuist weer even gekeken in de kruipruimte, nu is er z'n 5-6 cm water. Krijg je dan niet met een bodemfolie een soort waterbed effect? Het gaat best om wat m2, dus is het betaalbaar? En is het mogelijk dat jullie langs kunnen komen om de opties en eventueel vrijblijvend de kosten te kunnen bespreken? Ik woon vlakbij Oosterhout (NB). Alvast bedankt!
@@Piezza Piet, goed om te horen dat de filmpjes leerzaam zijn, erg fijn! Als je bij ons op de website, www.broavloerisolatie.nl dan kun je een offerte formulier invullen. Komen we langs, bekijken het probleem en geven advies en een offerte als wij denken dat we het kunnen oplossen. Dat is het eerlijkste, want soms kunnen wij het ook niet oplossen natuurlijk ! Het is en blijft per geval bekijken, even denken, klein woordje met de bewoner en zo komt er een duidelijk plan van aanpak naar voren mbt Vloerisolatie.
We beginnen bij mensen te informeren dat Pur als Vloerisolatie grote ellende is. Dus dat ze er niet aan beginnen. Dat is de basis !! Verder, als ze dan toch pech hebben gehad, komen we eerst kijken of we het op kunnen lossen überhaupt. Hiervoor hebben wij verschillende methodes. Heb jij ook zo’n slecht geïsoleerd pur vloer dan? Groet, Niels
@@NielsvandenBroek01 Bedankt voor het antwoord. Nee, gelukkig niet! Mijn huis is volledig onderkelderd en heeft geen kruipruimte. Wel enigsins last van vocht wat door de stenen fundering omhoog wordt gezogen maar niet dramatisch. Ik was zomaar benieuwd hoe jullie het pur verwijderen.
Wat een narigheid in deze video! Goed dat dit wordt getoond, zó erg heb ik het nog nooit gezien, het druipt er letterlijk vanaf... Geen idee of dit de juiste plek is om een algemene vraag te stellen (?) maar ik doe het toch maar ;-) Wij wonen zelf in een rijtjeshuis (jaren 50), oppervlakte ongeveer 42 m2 en we overwegen om vloerisolatie te laten aanbrengen onder de betonvloer.. ) Nu lees ik overal dat met name als je vloerverwarming hebt, dat het dan verstandig is om vloerisolatie aan te brengen. Dit om warmte verliezen naar beneden zoveel mogelijk te beperken. Maar hoe zit het nou eigenlijk als je géén vloerverwarming hebt, is het dan nog steeds interessant genoeg om vloerisolatie te laten aanbrengen (in zijn algemeenheid) ? Nu hebben wij dus géén vloerverwarming en mijn vraag is eigenlijk of het dan nog steeds interessant genoeg is om vloerisolatie aan te gaan brengen. Momenteel verbruiken we rond de 650-700 m3 gas per jaar, en ik vraag me af of dat aanzienlijk naar beneden kan. Ik lees op diverse website claims dat je wel 5-7 m3 per 1m2 kan besparen maar of ik dat serieus kan nemen is maar de vraag. Onze muren hebben al spouwmuurisolatie, ramen zijn allemaal HR++, nieuwe kunststof deuren met HR++ glas, dak is geïsoleerd.. Het zal allemaal ongetwijfeld nóg beter kunnen maar daar zit een hoger prijskaartje aan vast... Vloerisolatie is de enige ontbrekende stap in ons geval.
@@NielsvandenBroek01 ja nadeel met tonzon is alleen als er een stukje kapot is je direct de hele strook moet vervangen. Met pif kun je het nog reparen met luchtdichte tape ofzo
Waarom dan niet geheel volstorten met beton? Zal in kosten niet veel schelen, ben je van een hoop gedonder af. Moet je wel je leidingen goed op orde hebben !
Onze kruipruimte is zomer en winter zo droog als een woestijn, betonnen balken met broodjes vloer. Deze word binnenkort geisoleerd met icynene. Geen reden tot zorgen dan lijkt me?
Condens heeft niets te maken met isolatie. Als je je kleding wast, en je hangt het buiten tijdens een winderige dag, zijn ze direct droog. De vorming van condens in de kruipkelder is simpelweg te wijten aan een gebrek aan ventilatie. Dus door een paar ventilatie gaten te boren is het condens probleem opgelost. Als jou kruipkelder goed geventileerd is, moet je je geen zorgen maken over Icynene, wel in gedachten houden dat icynene een kerndichtheid heeft van 7 kg/m3, PUR heeft een kerndichtheid van 35 - 42 kg/m3. Hoe hoger de kerndichtheid, hoe kleiner de gesloten cellen en dikker de celwanden = beter isolatie waarde.
@@NielsvandenBroek01 nee is een geintje, mooie kutzooi daar. Goed uitgelegd, zie ze inderdaad al staan op t voetbalveld als de sherrif😅😅 mega herkenbaar Je hoeft in deze wereld niet veel te kunnen, als je goed kent lullen is de halve wereld van jou
Stucwerk hoor je er niet zo af te kunnen trekken. Dat gebeurt alleen als de onderlaag vochtig is. Als je het er niet af trekt, valt het er in een jaar uit zichzelf af.
@@artofwebdesign klopt , dan is de binding /hechting gewoon weg . Aerosolen worden dan het volgende probleem in de woning. Niet iedereen begrijpt dat , daarom wuif ik sommige dingen weg als een grapje. Maar het is vet serieus een gevaar voor de gezondheid 🤧
Je kunt bij oude woningen veel beter in de kruipruimte een 30 cm dikke laag piepschuim korrels gooien. Nooit de onderkant van de vloer isoleren idd. Want vocht gaat ertussen zitten.
@@MarcoBlokdijk ach ja, we neigen alles langs de lat van perfectie te leggen…. Al vaak knap genoeg dat iemand iets initieert. Bedankt voor jouw reactie mbt feedback.
Het filmpje is volgens mij meer dan een jaar geleden gepost. Ik werk al meer dan 10’jaar in die vieze kruipruimtes, daardoor weet ik echt precies wat er speelt. Als ik zeg dat er ventilatie inzit dan zit dat erin. Tevens begrijp ik je scepsis, dat is super gezond ! Als je een vochtige kruipruimte hebt, geef mij 10 min in die ruimte en ik lokaliseer waar het vandaan komt. Daarnaast ben ik geen eendagsvlieg, nogmaals ik doet dit al langer dan de meeste mensen getrouwd blijven 😉 (dat is pas een relatie)
Beste Niels Je bent wel druk met vertellen dat het niet goed is, maar zou je ook eens aan een leek kunnen vertellen wat er nou precies fout is gegaan.?. Gr Pieter
Dat is dus heel erg simpel, Wat er fout is gegaan, is het beleid wat gemaakt is vanuit Den Haag. Dat men als leek überhaupt moet nadenken dat het zo gigantisch fout kan gaan. Daarom ben ik er zo druk mee ! Geen pur doen! Gewoon niet. Er zijn 20 tal goede redenen. Ik zal deze week een filmpje opnemen waarin ik het precies zal uitleggen.
Condens heeft niets te maken met isolatie. Als je je kleding wast, en je hangt het buiten tijdens een winderige dag, zijn ze direct droog. De vorming van condens in de kruipkelder is simpelweg te wijten aan een gebrek aan ventilatie. Dus door een paar ventilatie gaten te boren is het condens probleem opgelost.
@@Thugie0115 www.energiek-isolatie.nl/over-ons ja ik moest het ook even terug zoeken, ik dacht vanaf 86 of 87 actief. Maar als je op de website van ENERGIEK isolatie kijkt, ( eigenaar is Vincent Rijnbergen en zijn vader is samen met ton Willemsen TONZON begonnen.) dan staat daar een heel onderzoek over TONZON. Daarbij staat ook het jaar van oprichting. 1980 /1981. Dat is al langer dan dat ik besta 😂. Ik doe het bedrijfsmatig vanaf 2013. Het verhaal is dat ton en de pa van Rijnbergen ooit uit elkaar zijn gegroeid door welke reden dan ook. Daaruit is energiek isolatie ontstaan en TONZON . TONZON maakt de thermoskussens en energiek heeft een licentie daarop en daarbij een eigen lijn met complementaire producten. Dus dat is een beetje geschiedenis en inzicht welke ik heb vernomen, ooit 8 jaar terug ofzo….
Goh, wat zou het anders zijn ? Ik ken geen pur boer die daar naar kijkt. Rossen alles vol en na 2 jaar heb jij de problemen. Wat krijg je dan als antwoord? “Vocht is de oorzaak” zaak gesloten ? Nou, hier schieten we wat mee op ….zetten we in de kast met andere opmerkingen waar we niet al te veel mee kunnen .
@@NielsvandenBroek01 ja je praat veel, dat is waar . Hoe de woningbedrijven hun zakken vullen en goedkope oplossing vinden . Maar je zegt niet waardoor de situatie ontstaat en wat de juiste oplossing is. Ik maak mij niet druk, ik dacht alleen wat informatie te vinden, dus niet.
@@Veganasty waarom maak je jezelf nu zo druk dan ? Ik heb jou toch nooit de belofte gedaan om informatie te verstrekken? Ik ken je geen eens. Alsof ik iets verkeerd heb gedaan? Ik maak gewoon filmpjes 😂
@@NielsvandenBroek01 wie maakt zich hier nu druk voor niets? Je kan mij ook bedanken voor de feedback, zodat volgende video’s beter worden en meer mensen trekken ipv dat ze afhaken zoals ik.
@@Veganasty ja maar dat is dan toch prima. Ik heb nog nooit om volgers gevraagd. Ik maak gewoon filmpjes zoals ik dat wil. Vind je t leuk, volg je me. Is t niet je ding, scroll je lekker verder. Maar met jouw opmerking, wil je wat zeggen. Maar dat durf je niet. Dus je praat veel maar zegt heel weinig. Maak je niet druk, lekker weekend, drankje erbij , gezellig joh.
Wat een mazzel dat ik dit filmpje zie we dachten zelf ook aan peur. Bedankt !!! 🙏
Graag gedaan :)
ik overwoog het ook maar... zal voor sommige huizen wel werken toch?
@@emilevanessen1680 en voor de gene waar het niet “werkt” wat doen we daar dan mee ? 😉
@@NielsvandenBroek01 Die troep verwijderen lijkt me lastig. Beter niet aan beginnen dus.
Ik zag een tijdje terug dat een woningbouw ook jaren '30 woningen had geïsoleerd, dacht rond 2014. Nu kampen sommige mensen, niet iedereen, met schimmel onder aan de muren door de spouwmuurisolatie. Een beetje onderzoek op internet verteld al snel dat oudere huizen een luchtige spouwmuur isolatie moeten hebben, zodat het vocht nog altijd vanuit de grond door het isolatie naar buiten kan.
Wet van Fourier treed in werking.
Zoek maar eens via Google.
Ga je denk ik interessant vinden.
Diffusie is ook een element.
Ik denk dat een spouw beter kan luchten idd.
Liever een voorzetwand binnen of een schil om de buitenkant . En de kruipruimte moet droog zijn, anders krijg je ook een natte spouw.
Ellende hoor die na isolatie soms. Iedere cowboy verdient tegenwoordig goed geld in de isolatie markt. Vet irritant ook. Zielig voor de bewoners man.
@@NielsvandenBroek01 Gelukkig ben ik sinds kort vrijwillig ambassadeur geworden bij mijn woningbouw waar ik huur. Ik zal sowieso de tips die in deze filmpjes staan meenemen in de eerste vergadering. Beter een keer goede isolatie en renovatie, dan een hoop ellende en geld verkwisting achteraf.
Ook worden hier binnenkort de jaren '30 woningen gerenoveerd en geïsoleerd. Maar ik vind het raar, als er een kruipruimte zit onder de woonkamer, deze dicht gemetseld is bij de leidingen waar men onder een plank de watermeter kan uitlezen.
Ik moet hier eens een foto van maken en doorsturen naar jullie als dat kan. Gelukkig hebben ze in de kelder nog geen pur isolatie gebruikt.
@@Peekarica je kunt altijd via www.broavloerisolatie.nl contact met ons opnemen voor goed advies. En het is handig als je zelf ook verschillende bronnen onderzoekt. Laat nooit jouw mening vormen door 1 enkele instantie. Filter het commercieel belang en de integriteit van het advies . Maar dat laatste vind ik zelf ook nog moeilijk. Ook de kamer can koophandel is een goede bron, zo kom je snel achter de belanghebbende. Als die in meerderde hoedanigheden naar voren komen (belangenverstrengeling) dan hebben ze je al te pakken 🤌. Je moet daarnaast ook een gezonde achterdocht hebben.
Dauwpunt moet naar onder grens. Dan kun je veel meer. Bv dakisolatie en onderdak isolatie
Beter een 1930 woning afbreken en nieuw zetten......@@Peekarica
Bij ons JetSpray tegen de vloer aan gespoten. Vrij dikke laag. Merkte wel dat de vloer een stuk minder afkoelde, maar op een gegeven moment veel koude plekken...
Even de kruipruimte in en wat bleek? Jetspray volledig verzadigd met water. Natte isolatie doet 0,0 zijn werk en zorgt juist voor problemen.
Toen gaan verdiepen in bodemfolie en dit aangebracht. Na enkele maanden werd de isolatie droger en bijna al het vocht is er nu gelukkig uit. Je ziet het vocht netjes onder de bodemfolie zitten.
Wel echt een aanfluiting hoe beperkt de kennis is van de isolatie bedrijven. Ga je de vloer van onder isoleren? Breng dan ALTIJD een vochtscherm aan. Ga je je spouw isoleren? Zorg dan ALTIJD dat alle voegen in topstaat zijn en impregneer je gevel.
Zoals hier in de video gezegd: Ze bieden een oplossing voor het 1 (slecht geïsoleerd huis) maar ze kijken niet verder dan hun neus lang is dus je krijgt er nieuwe problemen voor terug!!
Bedankt voor het delen van jouw ervaring ! Doet mij goed ! Bedankt 🙏🏻
Ventileren moet je kruipruimte!! Probleem is dat mensen de kruipruimtes volspuiten zonder ontluchting! Geen wonder dat het vochtig wordt. Ook je spou moet stootvoegen hebben; om de zoveel stenen een voeg open. Dan kan de boel luchten en tevens z'n werk doen met isolatie. Ook pur! Niks mis mee. Maar als je een kruipruimte van +/- 60m2 hebt, zorg dan dat je op 4 punten een opening naar buiten hebt van 10cm ø. Dat hebben wij, en onze buren ook gedaan en hebben gewoon pur vloerisolatie. Ook de spoumuren voorzien van stootvoegen (gewoon om de meter een voeg doorgeboord) en wij zijn vochtvrij! En dat terwijl onze huizen op drassige grond staan. (voormalig weiland met diverse sloten) Ons huis dateerd uit 1976.
Interessante video! Ook de moeite waard om eens door de reacties te scrollen. Zelf ben ik pas mijn bouwbedrijfje begonnen en is dit ook een goed voorbeeld om aan tegeven om geen PUR vloerisolatie aan te bevelen!
dit soort kruipkelders ben jen iks mee. volstorten en vloer isoleren 10cm pir platen
Geweldig filmpje, inhoudelijk en de vorm. Ga zo door.
Bedankt ! Fijn om te horen.
Vind ik ook! Maar... wat ik eigenlijk mis is dee oplossing, de uitleg wat je er uiteindelijk stap voor stap aan gaat doen.
Boxtel-Oost zo te zien. Daar wonen wij ook. Is dit die pur die ze bij meerdere huizen onder tegen de vloer aan hebben geblazen in de kruipruimte, toen ze nog in de verhuur waren? Zo ja, dan zijn er een hoop die op Oost een groot probleem hebben, of gaan krijgen. Gelukkig hadden wij onze woning al gekocht, en deden wij niet mee destijds...
Klopt, dit is in Boxtel Oost. De wijk naast het industrieterrein. Waar de Aldi en Lidl naast elkaar zitten. Bij die super vervelende flitskast als je Boxtel in of uitrijd.
Deze woning is destijds overgekocht van de vorige eigenaar. Welke ook de pur heeft aangebracht. Ik weet niet of dat een voormalige woningbouw is geweest .
Feit is wel dat het zonde is van de woning. Het kan zo veel beter en minder “desastreus” voor de rest van de woning. Hadden ze die kennis toen gehad, dan waren bewoners bezwaar gaan indienen tegen de plannen van de woningbouwvereniging.
Lijkt me wel wat, voor een woningbouw werken, dan met je hart spreken ipv met de pen. Dat missen we (uiten we te weinig) zeker in dit land. Mensen met gevoel voor een ander , belangeloos .
Condens heeft niets te maken met isolatie. Als je je kleding wast, en je hangt het buiten tijdens een winderige dag, zijn ze direct droog. De vorming van condens in de kruipkelder is simpelweg te wijten aan een gebrek aan ventilatie. Dus door een paar ventilatie gaten te boren is het condens probleem opgelost.
Dit kun je toch ook geen geïsoleerde vloer noemen. Je kijkt op plaatsen dwars door de pur heen en op plaatsen waar je het kunt zien misschien 1 cm dik. Als de pur 8cm dik was opgebracht en goede ventilatie in de kruipruimte was het (optrekkend)vocht probleem er dan ook geweest? Of gaat het specifiek om deze niet goed geïsoleerde pur vloeren met weinig ventilatie in de kruipruimte waar de problemen ontstaan?
ja dat klein buisje dat er was gaat het niet halen........@@yves7778
wij hebben een betonnen kruipruimte, nergens nattigheid of zo op de grond te zien al zal er natuurlijk wel wat vocht in zitten als je gaat meten. Maar het is verder dus kurkdroog. Wel hebben langs de oostkant van de woning bij de buitenmuur wat vochtdruppels onderaan de houten vloer van de slaapkamers. Dus daar waar het hout eigenlijk tegen de muur aan komt.
Nu heb ik het dus over de winter, de zomer is alles droog.
Huis is van 1972 met dus een lege spouw.
Beste @pwrekenhorst: Wat voor vloerisolatie hebben jullie gekozen ?
@@familydenhaag9860 wij laten het zoals het is. We hebben geen koude vloer aangezien onze kruipruimte compleet van beton is en er is ook geen sprake van optrekkend vocht. Alleen in de winter met oostenwind kun je merken dat de slaapkamers aan de oostkant wat kouder zijn. Maar wat zijn winters tegenwoordig als het steeds warmer en warmer wordt. Ik ben van mening dat je een houten vloer beter kunt laten ventileren dan afsluiten ook al zou het in stookkosten schelen. Het is een persoonlijke keuze dus.
@@pwrekenhorst Bij mij bouwjaar 1967 is de vloer koud, en de vebruik gas extreem hoog: 3500 M3, 165 M2, 640 M3, 2-1 kap
@@familydenhaag9860 ai, das minder ja en dat maakt het lastig om een keuze te maken. Succes daarmee.
De Pur lijkt me het probleem niet, de afwezigheid van een bodemafsluiter is eerder het probleem.
Ik snap wat je bedoelt. Dat is 1 manier om het te bekijken. Alleen het probleem is dat de specialist vanuit de Pur daar anders overdenkt. Immers er zijn al duizenden woningen geïsoleerd met PUR als kruipruimte isolatie. Als 1 product zonder de bodemafsluiter bedoel ik dan. Dus die bodemafsluiter hoort er in die beleving niet bij, das een separaat product.
Raar eigenlijk toch ? Want dan had je waarschijnlijk een boel problemen niet gehad nu , daar ben ik het volkomen mee eens.
Alleen ik zie ook dat de verwerking van pur, de samenstelling en het na-effect op het geheel als problemen geeft. Pur gaat geen leven lang mee. Het wordt bijna geïntegreerd met de constructie. Je infrastructuur mbt leidingen is bijna onbereikbaar laat staan te checken.
De constructie van de vloer is niet meer te checken. Ook het vocht wat binnendringt langs de stoep of tuin (spuiten namelijk ook de wanden mee) etc etc. (Moet weer door met werken 😜)
Luchten, dus genoeg ventilatie is de sleutel. Wij hebben ook pur-vloer isolatie maar we hebben ook 4 pijpen van 10cm ø naar buiten zodat het kan ademen/ventileren. Nergens last van.
Interessant. Hoe is dit probleem opgelost? Door overal in de kruipruimte folie op de vloer te plaatsen?
Inderdaad het monteren van een bodemafsluiter. Deze zorgt dat de luchtvochtigheid flink daalt.
Doordat wij er een grote hoeveelheid noppenfolie aan toevoegen, kan warme vochtige lucht niet snel afkoelen maar juist geleidelijk.
Wat we doen is eigenlijk het dauwpunt verleggen.
Super simpel, super effectief ! (Jammer dat 80 procent van de isolatiebranche dit nog niet begrijpt )
@@NielsvandenBroek01 Thanks voor je snelle reactie. Ik had ook nog niet nagedacht over de noppenfolie maar na jouw filmpje besloten dat ook onder de folie aan te brengen. Welke noppenfolie raad je aan te gebruiken?
@@arjenkooi7154 zit veel verschil in . Het gaat over de microns mbt de dikte en stevigheid.
Wij hebben hebben 80 micron dik. 2 of 3 lagen over elkaar en dan de Bodemfolie erover is prima. Maar plastics zijn super duur geworden. Niet prijzig maar gewoon duur . Zeker voor een particulier .
Wij importeren uit België en Duitsland, dan pak je een bulk van 300 rollen, dat is nog enigszins interessant.
ik heb ook een vraagje: mijn adviseur zegt er trekt geen vocht in geslotencel PUR. Mijn graag is: als je tonzonisolatie aanbrengt, dan kan er, net als bij PUR er toch achter de folie langskruipen net als hier op 2min48?? Want hoe houd je dat tegen?
Goede opmerking eigenlijk.
Wij werken volgens een ander principe. Eigenlijk zou een pur Isolateur dat ook moeten doen.
Wij beginnen met de luchtvochtigheid. Die moet dalen. Daarvoor weren wij de damp vanuit het zandbed aanwezig.
Hierna is het resultaat, een droge kruipruimte (vloer en wanden boven de folie)
Dit is elke keer hetzelfde resultaat.
Een droge vloer doen wij (na 3 weken drogen) lekker inpakken met TONZON folie.
Nu antwoord op jouw vraag. “Kruipt het vocht er dan niet onder?” Antwoord: nou nee, want die ruimte is droog. En de fundering onder de BODEMAFDEKKING die blijft wel lekker vochtig natuurlijk. Maar capillaire werking vanuit daar is onmogelijk, er zit immers een onderbreking tussen de wand - vloer - fundering. Dus dat kan al overboord.
Het gevaar in capillaire werking ontstaat volop met pur doordat men de fundering meespuit.
Zoals in het filmpje of ander van mijn filmpjes zie je hoeveel vocht een stulp massief pur teweegbrengen kan.
Deze condens, die bouwt op langs de Randen van de vloer. (Lees het krantenartikel van ons uit het algemeen dagblad, Google maar eens rond.)
En daar op die plek gebeurt de inzuiging van het vocht de vloer in en een stuk de wand daarboven.
Capillaire werking kan ver gaan, maar meestal denkt men dat het de oorzaak is, alleen dan is het vaak een vochtvlek (koudebrug) in de spouw.
Is dit een beetje antwoord op jouw vraag? Of wil je nog wat weten?
Ik ga weekend houden anders !
Wie gaat ook pur aanleggen in vochtige 😊kruipkelder waar de grondwater (damp)vocht kan geven? Natuurlijk zit er vocht op de onderkant van de betonnenvloer. In krupkelder is er nauwelijks ventialtie aanwezig. Slim bezig zo….
Ja dat zal het zijn :) wat dom van mij 🤔
@@NielsvandenBroek01 wat gaan jullie nu doen tonson folie?
Hoi Niels .graag zou ik jouw mening willen over ons en meerdere mensen hier in de wijk waar het stikt van de schimmel in de huizen .er is 100% vocht gemeten in de kruipruimte, ben teneinde raad 😢😢. Ook gezien de gezondheidsklachten. Hoop dat ik wat van je hoor .met vriendelijke groet jp
Beste Jessy, Ten eerste, spoed is zelden goed. Daar maken snelle jongens misbruik van. Dus daar gaan we even mee stoppen 🫣
Schimmel, daarvoor ken ik wel een goed bedrijf voor welke dat grondig behandeld. Denk wel aan en kostenpost van minimaal 1000 euro oplopende naar zo’n 2000,-
Vocht vanuit de kruipruimte los ik meestal makkelijk op, dat is niet zo spannend. Maar goed, ik doe het ook iedere dag .
Als je die schimmels en eventuele zwam niet meer in je woning wilt hebben, dan moet je beginnen bij de oorzaak.
Schimmel houden van een vochtige ruimte, weinig uv licht, een beetje temperatuur boven het vriespunt (vanaf 5 graden tot ca 35) En een voedingsbodem. Nou, die hebben jullie wel die elementen.
Mijn inziens is eerst die kruipruimte maar eens droogkrijgen, door de verdamping en condensatie te stoppen.
Dan gaat de luchtvochtigheid daarbeneden en in de woning dalen. Dan ben je al een heel eind.
Daarna de schimmels, zwammen etc behandelen en you are ready to go !
Heel simpel 😅
Ps, dan moet je wel een kruipruimte hebben die goed begaanbaar is vanaf 45 cm diepte. Anders moet je deze gaan uitdiepen. Wat ook niet slecht is want dan is er gelijk een toplaag schimmel uit. Werkt weer kostenverhogend ook.
Ik ben een leek maar ik zie rollen plastic liggen, maar wat gaan ze ermee afdekken? Want als ze het vocht weer gaan opsluiten, net als de pur deed, wat schiet je er dan mee op? Eerst de boel onder en bovengronds goed droog krijgen, maar hoe? En zorgen dat het droog blijft, maar hoe? Pas dan kun je weer gaan opbouwen, stucwerk aanbrengen enz. Dus graag nog meer uitleg.
We zullen eens meer ons best gaan doen :)
Al even geen filmpjes meer op dit kanaal gepost :)
Heb je dit probleem ook met EPS parels ? ca. 25/30 cm ?
Hoe bedoel je dat als ik vragen mag ? Bodemparels of eps bolletjes anders gezegd, die liggen op de bodem. Dat is iets heel anders dan pur isolatie tegen het vloerdek van de kruipruimte gespoten.
Of bedoel je dat je complementair aan die pur vloerisolatie ook eps Bodemparels als bodemisolatie kunt gebruiken om dit vochtprobleem te kunnen voorkomen?
Want dat laatste klopt enigszins wel, alleen ga je geen financieel rendement behalen. Die pur kost al klauwen met geld en die parels zijn niet gratis ondanks dat beetje aan rijksbijdrage mbt subsidie.
Met een Bodemfolie welke hetzelfde effect heeft als die Bodemparels ben je goedkoper uit en mijn inziens in de meeste gevallen praktischer ook.
Is dit antwoord op jouw vraag?
Een vraagje als je een betonplaat hebt daarop rechtstreekt purisolatie spuiten daarop vloerverwarming en chape. Ik heb dus helemaal geen kruipkelder ofzo. Moet ik dan ook opletten met purvloer isolatie.
Beste @@stiengilis122 , ik heb geen idee. Mijn specialisatie ligt echt in de kruipruimtes.
Wel weet van andere zaken maar te weinig ervaring om er iets zinnigs over te zeggen.
Sorry Stien !
Sinds 2 maanden hebben we een nieuwe huurwoning. Bij de bovenverdieping schimmel achter de plinten gevonden, dus ben bang dat er schimmel verder in het huis zit.
Door de regenval ben ik gaan kijken in de kruipruimte, en er ligt nu 40 cm water.
Zodoende bij jouw filmpje terecht gekomen, onze kruipruimte bestaat uit een dikke laag piepschuim tegen het beton, en op de bodem isolatiechips, is dat wel goed?
In de kruipruimte ruik ik een muffe boslucht, is dat schimmel?
Heb je tips waarmee ik zelf kan kijken of het vocht al in het beton is getrokken? En is de woningbouw verantwoordelijk voor bepaalde onderhoud of controles?
Ik was vanmiddag al bezig met leegpompen maar na 3 uur was de waterstand maar 4 cm gezakt, morgen weer een poging, en de woningbouw maar bellen.
Thanks!
Hallo, excuses voor de late reactie !
Tja, wij hebben een situatie behandeld, waar de bewoner op vakantie was en toen ze terugkwam zat heel de bovenverdieping onder de groene en zwarte schimmel. Dat bleek te komen omdat er stadsverwarming in de kruipruimte lag en die alles deed verdampen aan vocht. Omdat het huis niet verwarmt werd gedurende haar vakantie in oktober, trok die warme vochtige lucht de woning in door een drukverschil. Warmte gaat altijd naar het koude toe. Dus schimmel inde woning kan vanuit de kruipruimte “aangestoken” worden.
Ik ben geen jurist, in iedergeval geen goede 🫣 dus bij wie de verantwoordelijkheid ligt vind ik lastig. Het is een soort van zorgplicht die ze hebben voor de huurder en het behoud van de woning. Daarnaast moeten ze kosten in de gaten houden. Als de marge van de verhuur op gaat aan juridische kosten, dan is de huurder goed helpen met een oplossing voor het probleem goedkoper.
Lastige mensen krijgen het meest voor elkaar merk ik in het leven .
Mbt het pompen. Tja , wij hebben pompen die een paar kuub per half uur eruit pompen, dat red je niet met een dompelpomp van de gamma. Je pompt ook waarschijnlijk niet alleen jouw ruimte uit maar soort van heel de straat. Ligt aan hoe de fundering is opgebouwd.
De oplossing die jullie nu is aangeboden met die chips, ja ik ben er gewoon geen fan van.
Als er Nogsteeds condens optreed is het duidelijk, dan heeft er 1 iemand goed van geprofiteerd ooit. Die rijd met een dikke sigaar in z’n mond rond in een grote Mercedes . Want de marge op die troep is ongekend hoog.
Die muffe boslucht is niet echt wat je wilt ruiken, dat lijkt vanuit een schimmel of rottend iets te komen.
Lastig oordelen vanaf een afstand.
En daarbij, niet elke woningbouwvereniging is hetzelfde. Ze moeten maar net de goede personen hebben aangetrokken welke echt tot in de diepte verstand hebben van deze problematiek. Dat gaat nog wel eens mis en dat is ….tja dat is zonde zeg maar….
Vervelende situatie als ik dit zo hoor. Succes ermee, vind het vervelend voor je. Sterkte 🙏🏻
Heerlijke duidelijk taal dit!:)
Wat is de juiste manier??? Om vocht uit de kruipruimte te krijgen? Parels op de bodem?
Zou kunnen, alleen pas als allerlaatste redmiddel. Parels,Bodemfolie,drowa chips, allemaal dienen ze hetzelfde doel. Het droog krijgen van de vloer.
Als je beetje een toegankelijke kruipruimte hebt, dan kies ik eerder voor een praktische Bodemfolie. Stuk goedkoper ook.
Parels zijn duur en onhandig bij latere reparaties. Moeten ze er weer uit allemaal
Gedonder.
klokpomp
Wij hebben ook een pur vloer isolatie. 0 problemen. Geen vocht, alleen meer comfort verbetering.
Wel zelf opgelet dat het goed is geplaatst. Én dik aangebracht!
Stuur eens wat foto’s !
Eigen gezondheid? Vermoeid? Concentratie problemen? Bloedneuzen?
Neuh, pur is troep en slecht voor het milieu. Gewoon tijdens de bouw de bouwer zeggen dat die proper moet isoleren: broodjes vloer en kruipruimte minimaal 1 meter diep.
Heb ik laten doen, geen milliliter pur zit in mijn huis.
Volgend jaar een nieuwe woning kopen, ga gewoon de kruipruimte in, niet goed? Verkoop maar aan een ander.
'k Zie dat je deze stelling hier alweer 4 maanden geleden gedeponeerd hebt. Maar ik zie nog geen foto's. Daar ben ik eigenlijk ook heulll benieuwd naar! 1 Gaatje ergens waar het in kan kruipen en je bent de sjaak.
@@BastiaanKeuning klopt....en een stelling is iets wat niet waar kan zijn, maar mijn informatie die ik wilde delen is gebaseerd op feiten. Als jij bewijs wilt zal ik ook nog foto's sturen. Wat ik hiermee wil bereiken is dat er ook positieve ervaringen zijn met PUR achtige vloerisolatie.
@@corollarijder Uhm…..moet je niet de woning verlaten als ze aan het spuiten zijn? Hoe kun je dan hebben opgelet? Niet dat ik wil zeggen dat het niet waar is, alleen dat stukje snap ik niet ? Heb je standaard een overdruk kap in de schuur liggen ??
Haha. Lekker om te luisteren dit
Bedankt voor de feedback ! Fijn om te horen :)
Hoi ik heb een vraagje, wij hebben onze kozijnen afgelopen week laten vervangen. Nu zag ik dat ze rondom de kozijnen purschuim gebruiken om het isolerend te maken. Is dit veilig?
Ja joh, daar kun je bijna niet onderuit. Maar als ze het a la minute bij jou voor de deur staan te mengen in een vrachtwagen, dat vind ik altijd eng. Maar een gaatje vullen dat doet iedereen wel eens met een busje pur. Daar ligt mijn punt ook helemaal niet. Het gaat mij echt om die grote vierkante meters in een kruipruimte, dat is in mijn ogen crimineel.
@@NielsvandenBroek01 Heel erg bedankt voor je reactie!
@@JisMeister graag gedaan. Dat zijn ook de fatsoensnormen welke we graag hanteren . We helpen elkaar en zijn dankbaar daarvoor. De meeste mensen gaan er gewoon van uit dat ze antwoord krijgen, daar hoor je later niks meer van . Beetje ondankbaar denk ik wel eens.
Dus bedankt voor uw bedankje . Ik ben ook niet van steen natuurlijk 😅
@@NielsvandenBroek01 Dat snap ik helemaal! Tegenwoordig willen veel mensen inderdaad gewoon een antwoord en zodra ze die hebben denken ze prima. Maar jij doet de moeite voor iemand om een lang antwoord te geven dus dan is het een kleine moeite om die gene even te bedanken!
Goed filmpje Niels,, maar ik zie niet hoe het nou komt dat het vocht aanwezig is?
Moet de oorzaak niet eerst achterhaald worden voordat je aan het herstellen gaat?
Dan moet je een paar andere filmpjes bekijken, daarin leg ik precies uit waarom en hoe. Dit filmpje was een uiting van frustratie omdat dit al het zoveelste geval is waarin pur als Vloerisolatie is verwerkt en grote problemen geeft. Gelukkig kunnen wij deze problemen perfect oplossen. De pur eraf halen gaat helaas niet meer. Dat is nu ook heel de ellende.
Condens heeft niets te maken met isolatie. Als je je kleding wast, en je hangt het buiten tijdens een winderige dag, zijn ze direct droog. De vorming van condens in de kruipkelder is simpelweg te wijten aan een gebrek aan ventilatie. Dus door een paar ventilatie gaten te boren is het condens probleem opgelost.
@@yves7778 probleem lijkt me als je alles bedekt met Pur dat ventilleren ook geen zin meer heeft. Pur is het probleem.
Jawel ... Advies nodig aan deze kant.. moet m'n vloer gaan isoleren ( beton broodjes vloer ) hoe kan dit het beste geisoleerd worden en wat zijn de kosten ( +/- 60m2 )
Ja Steve, ik wil je graag helpen.
Maar ik moet wel wat meer informatie hebben.
Dit is als bij de dokter, ik heb hoofdpijn, in mijn hoofd. De oplossing kan een paracetamol zijn, lekker goedkoop en snel ervan af. Of misschien speelt er wat meer. En dient er toch even gekeken te worden.
Zo ook met goed kruipruimte advies. Dat moet ik even zien.
Hoogte,
Vocht in het zandbed ?
Ventilatie?
Bouwjaar ?
Hoeveel compartimenten?
Vloerverwarming?
Infrastructuur van de water en gasleiding ?
Hoe is de staat van de liggers waar de broodjes op hangen?
Hoe ziet de tuin eruit ?? Zou je zeggen wat maakt dat uit ! Maar geloof mij, dat heeft zelfs invloed .
Waar woon je?
Wil je subsidie ?
Anders kan ik gewoon een prijs zeggen, goedkoop is het al lang niet meer. Dan had je 10 jaar geleden actie moeten ondernemen.
Nu klimt niemand meer gratis of voor een appel en een ei de kruipruimte in. Immers er is overal werk te vinden.
Dus……
kruipkelder weg, volstorten met puin en dan 30cm beton, met compactuna erin, 100% waterdicht indien je de zijkanten aantrilt.
En wat is de oplossing? Hoe lossen jullie het probleem op? Dat hoor ik niet!
Kijk even door mijn kanaal, daar leggen wij helemaal perfect uit hoe wij dit oplossen.
Ik wil mijn zolder isoleren met pirplaten, ik lees ook veel klachten dat mensen na isolatie vocht hebben en rotte dakschot hebben. Ene zegt de pir helemaal tegennde dakschot aan. De andere zegt gebruik ventilatielatten. Ik weet het niet meer, ik denk beter niks doen. Want Na paar jaar kan je hele dak vernieuwen, met een kostenplaatje van 10k. Om beetje warmte in huis te houden, en te bezuinigen.
Hoi Yasin, goede vraag. Blijkbaar heb je al heel wat informatie tot je gekregen. Eerlijk gezegd weet ik niet veel van daken. Ik weet wel dat er veel verschillende meningen zijn . Als je nog vragen hebt over jouw kruipruimte, beantwoord ik die graag voor jou !
Hoi, bedankt voor je reactie, kruipruimte wil ik ook laten doen. Heb een houte vloer met veel trek van koude lucht.,doet u ook kruipruimte, zo ja met welke methode. Dat ik niet net als deze filmpje vocht krijgt, en zo ja. Wat ben ik ongeveer kwijt. Alvast bedankt @@NielsvandenBroek01
@@yasin79 als je dit formulier invult, kunnen we eens komen kijken en de kruipruimte te inspecteren. Dat scheelt een heleboel heen en weer berichten . (Wat wel weergoed is voor het algoritme 😅) alles is maatwerk, geen kruipruimte is hetzelfde. De maten wel, maar door de jaren heen zijn ze op verschillende manieren behandeld. Sommige liggen tot de nok toe vol met puin etc etc.
www.broavloerisolatie.nl/offerte-aanvragen/
Pir BOVENKANT dak leggen !!!
Ik zat te denken om de vloer op deze ma Ier te laten isoleren maar zie er na het zien van dit filmpje van af. Wat is de beste manier om een broodjes vloer te isoleren, wij hebben vloerverwarming.
Goed om te horen. Ikzelf denk dat een folie het beste werkt . Iets wat een antwoord geeft op alle facetten van het warmteverlies / warmte-transport in een woning.
@@NielsvandenBroek01 hoe denk je over pir platen aanbrengen ? Zoals jij in een ander filmpje aangeeft met ruimte tussen de plaat en de vloer.
@@wimkramer5330 ja dat is een mooi systeem. Wel met een beheersing van het vocht dmv een bodemafsluiter. En je moet ervoor zorgen dat de ventilatie ruim onder de platen uit komt, anders heb je toch wederom kans op vocht.
Het nadeel is dat je veel volume (aan platen) nodig hebt met het transport. Daarbij moeten de platen allemaal door een kruipluik passen. Dit geeft ons in commerciële zin een achterstand en dan wordt het erg kostbaar om uit te voeren. Daarom kies ik in de basis voor een reflectie-folie als isolatie in de kruipruimte. Maar als je het zelf aan kunt brengen, dan zijn die pir platen prima om een goed resultaat mee te verkrijgen . Niks mis mee dus. (Alleen de co2 afdruk voor het milieu) maar daar heb jij als 1 - ling veel mogelijkheden toe om dat te compenseren, plant een paar bomen (fictief) in Brazilië 😉
Is dit open cel Pur of gesloten cel Pur?
Weinig toegevoegde waarde mijn inziens. Gespoten pur is gewoon troep, open , dicht, water-geblazen. Je het allerlei smaakjes en marketing uitingen in die pur markt.
Een hoop ellende richten ze aan bij mensen. Onomkeerbaar hè !!!
Vraagje: ik heb op de 1e verdieping onder het vloer ( dus tussen de plafond van het gelijkvloers en onder het vloer van de 1e verdieping) spouwmuurisolatie laten spuiten tussen de houte balken. Mijn ondervloer is ook van hout, daarop OSB platen en dan laminaat. Zo ver ik het weet is er niets afgedekt tijdens het spuiten van de isolatie. Zou dat later schadelijk zijn?
Dat ligt aan het type isolatie dat je hebt laten spuiten.
@@NielsvandenBroek01 rockwool
@@feritfiliz3953 dan zit het wel goed.
Als je gewoon goed ventileert in de woonkamer, goed verwarmt in de winter. Dan passeert de droge lucht door isolatie naar boven. Komt helemaal goed ! Geen vocht ! Lekker zeg zo’n goed geïsoleerde woonkamer ! Genieten deze winter en niet meer druk maken!
Dus.. hoe kan men het beste dan een vloer isoleren?
Vraag ik ben voornemens een nieuwe betonvloer te gieten met als opbouw bouwplastic /eps100/gewapendbeton met rand isolatie/eps100/vloerverwarming/anhydriet. Moet ik nog op wat extra's letten. of kan hier weinig fout mee gaan. volgens constructeur en verschillende aanemers is het gewoon goed zo maar zulke filmpjes als dit doen mij aan alles twijfelen. Vocht is een hell
Klopt klopt klopt, alleen jouw situatie is anders dan wat wij laten zien. Jij gaat verbouwen. Alles eruit. En idd goed (zoals je beschrijft) erin. Dat is de procedure.
Alleen als je een kruipruimte Hebt, dan wordt het het een ander verhaal.
Maar jouw situatie gaat goed komen op die manier.
die kruipruimte zou ik snel wegdoen van in dit filmpje. en volgieten met beton, 30cm dikke vloer, nooit geen vocht meer.@@NielsvandenBroek01
Het grappigste van al, Tonzon aanbieden al vervanging van PUR. Een aluminium folie dat de luchtmoleculen stilzet... haha er zijn maar 2 manieren om dit te doen 1. het vacuüm trekken of 2. een cellulaire matrix vormen. Maar een folie waarmee ik mijn boterhammen inpakken gaat dat niet doen. xD
First they ignore you, then they laugh at you, at the end they ask how you did it 😘
@@NielsvandenBroek01 Geef toch toe, heel die Tonzon is één grote fraude. Als je aan Google vraagt 'hoeveel bespaar je met Tonzon', claimt de website van Tonzon zelf, een besparing van 40%. Hoe kan je 40% besparen als je gelijkvloers (boven kelder/kruipkelder) maar 30% uitmaakt op het beschermd volume van de woning. Hoe dan? Dat is pure duimzuigerij...
@@yves7778 aaah dit vind ik wel leuk Yves. Want uit eerste hand kan ik zeggen dat : Met vloerverwarming je wel meer dan 40% kan besparen in enkele gevallen.
Is ook vrij logisch te verklaren.
Kijk wat een oppervlakte aan verwarming je dan hebt ten opzichte van een gewone radiator in de woonkamer. Als je al dat verlies van onder afblokt , moet jij eens opletten hoe weinig de ketel moet stoken om het warm te houden.
Daarbij hoe transparant wil je het hebben mbt de informatie voorziening. Wij laten zien wat het inhoud en iedereen mag reageren. Of ik het nou met jou eens ben of niet, ik verwijder jouw reactie niet. Of je moet echt onbeleefd worden😎.
Wat ik je wil meegeven is dat jouw denkwijze niet alles meeneemt, dat merk ik aan jouw oordeel en reactie.
@@NielsvandenBroek01 Ik ben benieuwd naar de technische fiches van Tonzon en de besparing. Uiteindelijk kan iedereen zeggen zat hij/zij wil maar wetenschap liegt niet. Dus stuur maar door :)
Yves als jij wilt geloven dat het allemaal anders is, wie ben ik dan om jou te overtuigen? Confirmation Bias moet jij even doorheen.
Verder heeft tno het onderzoek uitgevoerd, kun je ook googelen verwacht ik.
Vacuümplaten is beter. Maar hoe ga je die door een kruipluik heen krijgen dan??
Ben je ooit in een echte kruipruimte geweest überhaupt?? Want ik proef aan jou een enorm theoretische denker, praktisch ligt het anders in onze toepassing.
Bel anders een keer zelf met TONZON , vraag maar meneer Willemsen, die verteld jou precies hoe het zit. Ik ben van www.broavloerisolatie.nl .
wat een verschrikking. Gelukkig voor een renovatievloer gekozen.
Goed bezig !
Nooit met die prut Pur isoleren ! Veel gezondheid problemen hierdoor !
Klopt !
Wat is nu precies de oorzaak.. de foam of is het de foam die niet goed is aangebracht? Of gewoon teveel vocht in de kruipruimte..?
Combinatie van meerdere factoren . In de basis mensen zonder verstand van hoe nu goed een kruipruimte te isoleren . Daar begint het mee .
Condens heeft niets te maken met isolatie. Als je je kleding wast, en je hangt het buiten tijdens een winderige dag, zijn ze direct droog. De vorming van condens in de kruipkelder is simpelweg te wijten aan een gebrek aan ventilatie. Dus door een paar ventilatie gaten te boren is het condens probleem opgelost.
Stel je koopt een huis.. waar de vorige bewoners dit hebben laten isoleren. Hoe kan ik dan zien of het goed of slecht is? Stel het is nat.. dan betekent dit dan dat er niet genoeg ventilatie is. Of maakt het niet uit dat het nat is?
@@wesamsterdam met alleen ventilatie ga je het echt niet droog krijgen. Misschien als je in Limburg woont wel. Maar in Amsterdam niet. Dit doordat het vocht vanuit de bodem komt en condenseert tegen de pur. Bodemafdekking icm met ventilatie. Kijk er zijn heel wat betweters die een reactie achterlaten. Irriteer ik me kapot aan ook, ik geef advies omdat ik weet waar ik mee bezig ben. Deze probleemstelling is door ons al tig keren opgelost. Desalniettemin ga ik accoord als men denkt dat alleen de ventilatie dit gaat oplossen. Want dan kan ik terugkomen als het niet is gelukt. Daarna geloven ze mij dus wel. Ervaring, ervaring en nog eens ervaring …. Als je plinten loslaten, dat is vaak de eerste indicator, daarna vochtige wanden, en als toetje begint de schimmel !
Gelukkig makkelijk te ondervangen. Gewoon de bron waar het vocht zich bevindt afdekken. Beetje extra ventilatie en klaar is Kees.
@@yves7778 niet liegen , want je snapt er niks van.
Ik heb zelf ook jaren in kruipruimtes gewerkt..( betonrot) wat is jullie prijs om mijn kruipruimte op jullie manier te isoleren ? Ik kan het zelf ook wel weer doen maar als de prijs acceptabel is besteed ik het liever uit..of kan ik het materiaal ook bij jullie afnemen ?
Het materiaal kun je niet bij ons afnemen. Wel randproducten waarin ik mij heb gespecialiseerd . Sterke tapes en bodemafsluiters, isolatiefolie halen wij ook direct bij TONZON . De prijs is conform de markt-prijs . Soms iets goedkoper, soms iets duurder dan de concurrentie. Vroeger waren wij standaard de goedkoopste, nu zitten wij ergens in het midden. Maar er zijn genoeg cowboys die het voor minder doen. Sommige mensen gun ik hun dan ook van harte :) . Ik lever kwaliteit , als dat ooit de eerste keer niet lukt dan komen we terug en zetten de puntjes op de i. Wij zijn en blijven mensen, een foutje maken wij ook wel eens natuurlijk:)
Wat vind je van pir platen boven ons plafond en op de balken die dit plafond dragen? Komt er tussen ons plafond en de pir platen boven op de balken vocht? Alles is nu kurkdroog. Bij voorbaat dank👍
Ligt eraan, zou kunnen. Zijn veel variabelen mogelijk waarom je wel condens uitingen kan krijgen daartussen. Maar als je continu stookt en regelmatig de deuren tegen elkaar openzet dan waarschijnlijk niet.
Ligt ook aan hoeveel vocht (koken - wassen - etc) je produceert gedurende de dag.
Er kan juist een koudebrug ontstaan als alles weer afkoelt en er een hoge relatieve vochtigheid is. Dan zou de steen waarin de balk ligt , kunnen afkoelen , harder dan de producten er tegen aan.
Maar je Moet het gewoon monteren. Ik heb te weinig verstand van plafonds of dakisolatie :) het zal wel meevallen met het vocht 😉
@@NielsvandenBroek01 dankjewel voor je antwoord en videos👍
wij hebben thuis altijd rond de 10/15 cm grondwater in de kruiruimte (jaren 50 woning).
in de woonkamer houten vloeren met laminaat en in de gang (andere kant van de draagmuur) een betonnen vloer.
nou hebben de vorige bewoners de kruipruimtes vol gegooid met isolatie chips (ongeveer een halve meter diep).
zou dit ook het nodige verdampende vocht tegen houden?, ik maakte mij in het begin hier wel erg zorgen over maar ben nu al een aantal keer in de kruipruimte geweest en zie geen vocht plekken op de vloer.
wel zijn de muren van de kruipruimte nat,(alleen aan de tuin kant van de woning)
Mijn dokter zegt altijd : als je er geen last van hebt, niks aan veranderen. Sommige dingen zijn niet ideaal en in imperfectie ligt de ware schoonheid 😉 flauwe vent hè !
Nee maar serieus … je zegt zelf al dat je tevreden bent. Ga een keer lekker uiteten, heb je jouw geld beter besteed en nog een leuke herinnering ook.
Je kan altijd extra kruipruimte ventilatie aan laten leggen. Dat doen wij ook vaak genoeg bij mensen die drowa hebben geïnstalleerd. Dus….
@@NielsvandenBroek01 ik heb laatst ook drowa aangebracht in mijn kruipruimte. Nu zeiden ze bij drowa dat de ventilatiegaten dicht konden en de kruipruimte helemaal vol gespoten kon worden. Ik heb dat dus ook gedaan.
Maar als ik jou opmerking lees is dat dus niet goed?
@@larssans1455 wij gaan uit van een optimalisatie. Bodemafsluiter (drowa, beton, folie, bolletjes) dan een airflow (kruipruimte ventilatie) en daarna het inpakken van het vloerdek (thermoskussens, pir platen noem maar op) maar alleen de ventilatie dichtzitten, dat is wel echt een boosdoener ook. Het vocht gaat namelijk niet op vakantie, het wordt slechts gereduceerd losgelaten omdat er compressie op is aangebracht . Het vocht wat toch doorsijpelen zal, is dan niet te veel en dat kan de ventilatie makkelijk afvloeien. In de originele staat was het vochtgehalte waarschijnlijk te hoog. Hierdoor kon de ventilatie dat nooit verwerken. En meer ventilatie betekend ook meer kou, dus je kunt ook niet oneindig ventileren of gaten blijven toevoegen. Het gaat over balans. Vandaar dat wij een bodemafsluiter adviseren in ernstige gevallen.
Hoi kerel. Leuk en goed uitgelegd! Ik lees dat je dokter bent tegen vochtproblemen haha,
Ik zou enorm waarderen als je mij helpt met volgende vraag. Ik ben bezig met nieuwbouw woning met EPS Bouwblokken ( muur bestaat als volgt: 20cm isolatie, 15cm beton 5 cm isolatie )
Ik heb een souterrain dat 1,5 onder maaiveld ligt. Aannemer beweert dat dit geen vocht aangezien 15 cm beton is gestort. Andere zeggen dat op den duur vocht door beton en zandkorrels vochtprobleem gaat veroorzaken.
Wat denk jij is 15 cm beton genoeg voor of moet ik iets aanbrengen aan de buitenkant? (Buiten kant is alleen isolatie 20cm, plakt Dpf of EPDM er aan vast?
Alvast bedankt
60 cm beton is vorstvrij wil dus zeggen vocht ook.. 15cm niet 😅
Hoi hoi, Niels hier ! Tja ik probeer me er een voorstelling van te maken mbt wat je beschrijft, ik vind het moeilijk. Kun je misschien wat foto’s naar Niels@broavloerisolatie.nl sturen ? Dan kan ik het eens goed bekijken.
Verder is het redelijk waarheid wat balouf schrijft. Maar je hebt zoveel verschillende soorten beton, dat 1 antwoord niet allesbepalend/ omvattend is. Beton is net als soep zeg ik altijd. 1 noemer maar veel verschillende smaakjes en structuren. Zelfs de kok / fabrikant heeft een significante rol in het verhaal .
Daarnaast is het zo dat als beton in water ligt, het wel een verschil van temperatuur op de hele plaat gaat geven. Ook al is deze een halve meter dik. Maar om als voorbeeld te geven. In mijn tuin heb ik 12 kuub beton laten storten en niet overal 60 cm dik hoor. Wel ligt er overal netjes plastic onder en langs de wanden omhoog ook. Hierboven nog Cementdekvloer van 7 of 8 cm. Daarop tegels gesmeerd met voeg. Geen vocht te bekennen al jaren niet . Dus daar maak ik me geen zorgen over.
Maar zit ik daar een overkapping (afgesloten) overheen, dan weet ik het niet zeker. Dan moet je toch blijven ventileren in die ruimte verwacht ik.
Ps vochtdokter klinkt grappig, ik ga nu voortaan met een lange witte jas naar m’n werk 😜
De stelling is altijd , ga je beton storten altijd plastic folie er onder doen voor optrekkend vocht .
Optrekkend vocht en koudebrug (spouwmuur die vol zit met val cement of lijmresten en daardoor contact maakt van de buiten muur met de binnen muur , en dan ook als het brandmuren betreft wat je hebt met rijtjes huizen dat als er troep in de spouw zit veel contact geluid gaat geven ) zijn in veel gevallen het kwaad wat de boel op den duur kapot maakt.
Als je een houten schuurtje op bandjes gaat zetten in je tuin en je doet er geen DPC-folie tussen gaan de onderste balkjes van je schuurtjes een paar jaar mee , en rotten gewoon weg , en zo gaat het ook met beton stenen etc, het optrekkende vocht vreet alles gewoon kapot.
Deze kennis is beperkt aanwezig bij de Gamma ,Praxis ,Hornbach ,Karwei etc.. om dat er te vaak mensen werken die de ballen verstand hebben van de bouw , er nooit gewerkt hebben en nog geen spijker in een bult zand kunnen slaan .
Dus raadpleeg altijd een groothandel van bouwstoffen die weten precies wat er wel of niet kan met materialen .
Succes in de toekomst met bouwen .
@@NielsvandenBroek01 l
En het grondwater dan?
@@balouf7225
Vraag mijn spouwmuren zijn al met wol geïsoleerd en ik twijfel om het nog te laten isoleren met i foam is dat het waard? Is het verschil groot ? En kan dat ook gaan schimmelen ?
Goeie vraag ! Ik heb geen idee 🤷🏼♂️
Totaal geen verstand van spouwbladen of spouwmuren. Zeker niet reeds geïsoleerd en dan met een Foam na geïsoleerd. Lijkt me maar eng . Zou het zelf niet doen, als het mijn woning was 😅. Is toch snel een paar ton waar je mee speelt, moet er niet aan denken dat je huis onverkoopbaar wordt.
Beter bouw / creeer je nog een spouwmuur binnen of buiten. Voorzie die van goede ventilatie maar ook isolatie, dat zal je meer comfort geven dan wat je nu van plan bent.
Misschien zijn sillicaat schuim korrels iets brandvertragend en dampdoorlatend in Duitsland heet dit SLS 20F wordt daar wel toegepast en is ook toegestaan. Moet je maar eens opzoeken.
Een adviseur zij tegen mij dat condens op Pur niet uitmaakte.. mijn vraag ook.. waarom is condens op Pur zo erg? Heeft t dan geen werking ?
Daarom is het zo erg uit de hand aan het lopen, Iedereen is tegenwoordig adviseur.
Je stelt de verkeerde vraag. Waarom condens willen als het niet hoeft !
Vocht is ellende om jou toch netjes te antwoorden. Niet direct voor de gasrekening, dan wel voor het onderhoud van de woning, gezondheid van de bewoner.
Het ligt eraan ook aan waar de condens zich bevind. Daarnaast hoe goed de pur wordt aangebracht. Spuit je pur tegen een natte vloer, dan heeft dat ook effect.
Beter volg je de 3 logische stappen.
1 Bodemfolie / vocht afsluitende barrière, tegen het overmatig vocht uit de bodem.
2 kruipruimte ventilatie.
( 2 tot 3 weken laten drogen)
3 isoleren droog vloerdek.
Verder doe zelf meer onderzoek naar waarom condens zo schadelijk in een kruipruimte.
Dat zal je goed doen en is je zaterdag nuttig besteed ook.
@@NielsvandenBroek01 Ik snap t, bedankt voor je tijd en reactie. Binnenkort maak ik wel afspraak bij jullie. Grt
Condens heeft niets te maken met isolatie. Als je je kleding wast, en je hangt het buiten tijdens een winderige dag, zijn ze direct droog. De vorming van condens in de kruipkelder is simpelweg te wijten aan een gebrek aan ventilatie. Dus door een paar ventilatie gaten te boren is het condens probleem opgelost.
@@yves7778 Je kopieert telkens hetzelfde. Als je alles vol spuit met PUR heeft isolatie geen zin meer. Dan pak je je vloeren en muren in en kunnen ze het vocht niet meer kwijt. Niet doen dus.
Pur is waterdicht, maar er mag geen gat in zijn natuurlijk
Leek wel of ik naar Hans Teeuwen aan het luisteren was😆👍🏻
Daar kom ik nog niet eens bij in de buurt. 😜👊🏼
@@NielsvandenBroek01 Ik en m'n vrouw hebben anders krom gelegen!😆 En ik weet meteen bij wie ik moet zijn als er iets moet gebeuren aan ons huis 👍🏻
Ik was van plan om gaten in de vloer te dichten met Pur voordat de cementdekvloer eroverheen gaat. Twijfel nu of dat wel slim is. Toevallig een andere oplossing?
Ligt eraan. Is op zich slim bedacht toch. Als het een klein gaatje betreft. Je kan het met een heleboel dingen opvullen. Als het vochtig is in de kruipruimte kun je op die plek wel condens verwachten later. Thuis vul ik ook ooit iets op met pur (bewijze van) iedereen gebruikt pur in de bouw. Maar je hele vloer of woning ermee isoleren zou ik nooit doen, dat is echt dom ook.
Je kunt het vanuit de kruipruimte stutten en een plaatje PIR eronder zetten. Het kan zonder de kruipruimte in te gaan. Dan moet je het vastzetten met een ijzerdraadje en een lus. Beetje lastig uitleggen zo. Maar denk maar eens na, best logisch, daar kom je wel uit hoor.
Succes met het afdichten ! Wel beetje betonijzer in verwerken, anders is het niet zo sterk.
dus pur isolatie zorgt voor vochtophoping?
Nee niet perse, pur isolatie is niet geschikt als vloerisolatie in een kruipruimte. Dat is mijn stelling.
wat is het nut van een kruipkelder?
Is dit alleen met pur dan zo'n ellende dan? Of ook met andere vormen van isolatie. Pif bijvoorbeeld.
Dit gebeurt bij elke soort isolatie waar je geen goede bodemafsluiter gebruikt. Maar in het speciaal bij pur zijn er grote nadelen. Het probleem is dat de isolatie-markt geen volledig antwoord geeft op het ontstaan van dampspanning en diffusie . Bij pif zal de uiting in de woning iets minder zijn, maar zonder Bodemfolie welke correct is gemonteerd ga je daar ook gezeik mee krijgen op de lange termijn. Er is niks zo “agressief” als vocht. Pif heeft een andere dichtheid en absorptie-vermogen. Pur zuigt zich vol en transporteert dat vocht door naar de constructie. Dan heb je nog de discussie over open en dichte pur. Maar dat is in mijn ogen ondergeschikt aan de gevolgschade. Het eerste zal op een groter oppervlakte waterdamp doorlaten het ander geconcentreerd op de zijkanten van de woningen welke wederom in de muren gaat trekken en de woning / spouw kan bereiken.
Ik kan nog uren doorgaan over dit onderwerp. Er is zoveel aan de hand. Tegenstanders vind je genoeg want de financiële belangen zijn te groot. Als jij goed geld verdient en een mannetje benoemt jouw gebrek aan integriteit, waardoor jouw cashflow in gevaar komt, dan ga jij ook protesteren. Criminaliteit met in een mooi pak overgoten met sterke commerciële verkoopskills . En tuurlijk we moeten allemaal geld hebben voor de huur of hypotheek,
Maar het is de manier waarop waar het mij omgaat. De oude garde onderschat de kracht van onze generatie. Wij pikken deze bullshit niet meer.
www.broavloerisolatie.nl/vochtproblemen-gevolg-pur-vloerisolatie/#:~:text=Vloerisolatie%20met%20PUR%20houdt%20namelijk,in%20uw%20woning%20zichtbaar%20worden.
Duidelijk, thx 👍👍😎
In de wintermaanden heb ik in mijn kruipruimte een laag grondwater staan welke in de zomer weer verdwijnt. Ze hebben tijdens de bouw van het huis de kruip ruimte extra uitgediept ( je kan er in hurken) wat wellicht het grondwater verklaard. De vloer is ook tijdens de bouw geïsoleerd. Mijn vraag: Kan het kwaad dat er tijdens de wintermaanden een laag water staat? Alvast bedankt!
Beste Piet, je vraagt of het kwaad kan. Ik zou eerder vragen, wil je boven dat vieze water blijven wonen? Mijn inziens kun je daar perfect een mooie nette Bodemfolie monteren. Daarna is je kruipruimte een fijne ruimte om in te vertoeven😃. Dan geeft het water geen problemen meer of kan het geen kwaad meer doen.
Op dit moment kan het water (juist in de wintermaanden ) goed verdampen en in de lucht trekken, wat weer jouw vloer zal doen afkoelen omdat er condensatie optreed.
@@NielsvandenBroek01 Beste Niels, aller eerste bedankt voor uw reactie en al uw filmpjes; erg leerzaam. Ik heb zojuist weer even gekeken in de kruipruimte, nu is er z'n 5-6 cm water. Krijg je dan niet met een bodemfolie een soort waterbed effect? Het gaat best om wat m2, dus is het betaalbaar? En is het mogelijk dat jullie langs kunnen komen om de opties en eventueel vrijblijvend de kosten te kunnen bespreken? Ik woon vlakbij Oosterhout (NB). Alvast bedankt!
@@Piezza Piet, goed om te horen dat de filmpjes leerzaam zijn, erg fijn! Als je bij ons op de website, www.broavloerisolatie.nl dan kun je een offerte formulier invullen. Komen we langs, bekijken het probleem en geven advies en een offerte als wij denken dat we het kunnen oplossen. Dat is het eerlijkste, want soms kunnen wij het ook niet oplossen natuurlijk ! Het is en blijft per geval bekijken, even denken, klein woordje met de bewoner en zo komt er een duidelijk plan van aanpak naar voren mbt Vloerisolatie.
@@NielsvandenBroek01 Bedankt! zojuist het formulier ingevuld, ik ben benieuwd!
@@Piezza Heb je het uiteindelijk op kunnen lossen?
hoe lossen jullie zoiets op?
We beginnen bij mensen te informeren dat Pur als Vloerisolatie grote ellende is.
Dus dat ze er niet aan beginnen.
Dat is de basis !!
Verder, als ze dan toch pech hebben gehad, komen we eerst kijken of we het op kunnen lossen überhaupt.
Hiervoor hebben wij verschillende methodes.
Heb jij ook zo’n slecht geïsoleerd pur vloer dan?
Groet,
Niels
@@NielsvandenBroek01 Bedankt voor het antwoord. Nee, gelukkig niet! Mijn huis is volledig onderkelderd en heeft geen kruipruimte. Wel enigsins last van vocht wat door de stenen fundering omhoog wordt gezogen maar niet dramatisch. Ik was zomaar benieuwd hoe jullie het pur verwijderen.
Respect voor de vakmannen
Bedankt meneer Willems ! Doet ons goed voelen om dat te mogen lezen . Erg fijn !
Wat een narigheid in deze video! Goed dat dit wordt getoond, zó erg heb ik het nog nooit gezien, het druipt er letterlijk vanaf...
Geen idee of dit de juiste plek is om een algemene vraag te stellen (?) maar ik doe het toch maar ;-)
Wij wonen zelf in een rijtjeshuis (jaren 50), oppervlakte ongeveer 42 m2 en we overwegen om vloerisolatie te laten aanbrengen onder de betonvloer.. )
Nu lees ik overal dat met name als je vloerverwarming hebt, dat het dan verstandig is om vloerisolatie aan te brengen. Dit om warmte verliezen naar beneden zoveel mogelijk te beperken.
Maar hoe zit het nou eigenlijk als je géén vloerverwarming hebt, is het dan nog steeds interessant genoeg om vloerisolatie te laten aanbrengen (in zijn algemeenheid) ?
Nu hebben wij dus géén vloerverwarming en mijn vraag is eigenlijk of het dan nog steeds interessant genoeg is om vloerisolatie aan te gaan brengen. Momenteel verbruiken we rond de 650-700 m3 gas per jaar, en ik vraag me af of dat aanzienlijk naar beneden kan. Ik lees op diverse website claims dat je wel 5-7 m3 per 1m2 kan besparen maar of ik dat serieus kan nemen is maar de vraag.
Onze muren hebben al spouwmuurisolatie, ramen zijn allemaal HR++, nieuwe kunststof deuren met HR++ glas, dak is geïsoleerd..
Het zal allemaal ongetwijfeld nóg beter kunnen maar daar zit een hoger prijskaartje aan vast... Vloerisolatie is de enige ontbrekende stap in ons geval.
Flinke laag schelpen in mikken en je probleem is voorbij!!!
Heb mijn kruipruimte laten isoleren met PIF isolatie, werkt goed ook.
Als er een fatsoenlijke Bodemfolie is gebruikt wel. TONZON geeft wel een beter rendement 😉
@@NielsvandenBroek01 ja nadeel met tonzon is alleen als er een stukje kapot is je direct de hele strook moet vervangen. Met pif kun je het nog reparen met luchtdichte tape ofzo
@@jandejong5487 nee joh dat is een verzonnen fabeltje. Je kan die gewoon patchen. Kost 10 cent . Maar waarom zou dat kapot gaan?
Wij willen de houten vloer in zijn geheel verwijderen en vervangen door een broodjeligger vloer. Hoe zit het daarmee dan???
Waarom dan niet geheel volstorten met beton?
Zal in kosten niet veel schelen, ben je van een hoop gedonder af. Moet je wel je leidingen goed op orde hebben !
Kruipkelder? WEGDOEN, volstorten met puin en 30 cm waterdichte beton erin doen. altijd waterdicht. dan 10 cm vloerisolatie.
Ok het probleem is aangekaart, wellicht zou je het ook over de oplossing kunnen hebben ipv te verwijzen naar BLT.
@@stefanvandepas4249 contact opnemen met broavloerisolatie.nl , dan leggen wij graag uit hoe wij dat probleem voor jou oplossen .
Onze kruipruimte is zomer en winter zo droog als een woestijn, betonnen balken met broodjes vloer. Deze word binnenkort geisoleerd met icynene. Geen reden tot zorgen dan lijkt me?
Geen idee. Dat weet je over een paar maanden 😅
Condens heeft niets te maken met isolatie. Als je je kleding wast, en je hangt het buiten tijdens een winderige dag, zijn ze direct droog. De vorming van condens in de kruipkelder is simpelweg te wijten aan een gebrek aan ventilatie. Dus door een paar ventilatie gaten te boren is het condens probleem opgelost. Als jou kruipkelder goed geventileerd is, moet je je geen zorgen maken over Icynene, wel in gedachten houden dat icynene een kerndichtheid heeft van 7 kg/m3, PUR heeft een kerndichtheid van 35 - 42 kg/m3. Hoe hoger de kerndichtheid, hoe kleiner de gesloten cellen en dikker de celwanden = beter isolatie waarde.
Hadden denk ik beter paar EPS pareltjes kunnen laten aanleggen 😛
Ik heb keer speaker kabels gezien die in de kruip ruimte liepen
"Al het stucwerk flikkert er zo af"
*trekt stucwerk volkracht van de muur af*😅
Hahah mooi hè !
@@NielsvandenBroek01 nee is een geintje, mooie kutzooi daar. Goed uitgelegd, zie ze inderdaad al staan op t voetbalveld als de sherrif😅😅 mega herkenbaar
Je hoeft in deze wereld niet veel te kunnen, als je goed kent lullen is de halve wereld van jou
Stucwerk hoor je er niet zo af te kunnen trekken. Dat gebeurt alleen als de onderlaag vochtig is. Als je het er niet af trekt, valt het er in een jaar uit zichzelf af.
@@artofwebdesign klopt , dan is de binding /hechting gewoon weg . Aerosolen worden dan het volgende probleem in de woning. Niet iedereen begrijpt dat , daarom wuif ik sommige dingen weg als een grapje. Maar het is vet serieus een gevaar voor de gezondheid 🤧
Je kunt bij oude woningen veel beter in de kruipruimte een 30 cm dikke laag piepschuim korrels gooien. Nooit de onderkant van de vloer isoleren idd. Want vocht gaat ertussen zitten.
Zinvol, maar zeurderig taalgebruik
@@MarcoBlokdijk ach ja, we neigen alles langs de lat van perfectie te leggen…. Al vaak knap genoeg dat iemand iets initieert.
Bedankt voor jouw reactie mbt feedback.
Er zit ventilatie….waar dan ? ik zie het niet. Ik zie nergens een rooster.
Het filmpje is volgens mij meer dan een jaar geleden gepost. Ik werk al meer dan 10’jaar in die vieze kruipruimtes, daardoor weet ik echt precies wat er speelt. Als ik zeg dat er ventilatie inzit dan zit dat erin.
Tevens begrijp ik je scepsis, dat is super gezond !
Als je een vochtige kruipruimte hebt, geef mij 10 min in die ruimte en ik lokaliseer waar het vandaan komt.
Daarnaast ben ik geen eendagsvlieg, nogmaals ik doet dit al langer dan de meeste mensen getrouwd blijven 😉 (dat is pas een relatie)
klein buisje in zijkant
Beste Niels
Je bent wel druk met vertellen dat het niet goed is, maar zou je ook eens aan een leek kunnen vertellen wat er nou precies fout is gegaan.?.
Gr Pieter
Dat is dus heel erg simpel,
Wat er fout is gegaan, is het beleid wat gemaakt is vanuit Den Haag. Dat men als leek überhaupt moet nadenken dat het zo gigantisch fout kan gaan. Daarom ben ik er zo druk mee ! Geen pur doen! Gewoon niet. Er zijn 20 tal goede redenen. Ik zal deze week een filmpje opnemen waarin ik het precies zal uitleggen.
Condens heeft niets te maken met isolatie. Als je je kleding wast, en je hangt het buiten tijdens een winderige dag, zijn ze direct droog. De vorming van condens in de kruipkelder is simpelweg te wijten aan een gebrek aan ventilatie. Dus door een paar ventilatie gaten te boren is het condens probleem opgelost.
Isoleren is goed. Maar ventileren is beter.
Gaat hand in hand. Ontkennen van de waarheid is een gedane zaak.
Men dient goed geïnformeerd te worden.
Niet zo maar wet roepen.
Is ook nog geeneens heel goedkoop..... 1800 ekkies 😑
Zijn er 1800 te veel :)
Al 36 jaar Tonzon folie ?
Sinds 1980 zelfs . Dus tel maar uit vanaf vandaag.
@@NielsvandenBroek01 goh, wist niet dat het al zo lang bestond. Weer wat geleerd
@@Thugie0115
www.energiek-isolatie.nl/over-ons
ja ik moest het ook even terug zoeken, ik dacht vanaf 86 of 87 actief. Maar als je op de website van ENERGIEK isolatie kijkt, ( eigenaar is Vincent Rijnbergen en zijn vader is samen met ton Willemsen TONZON begonnen.)
dan staat daar een heel onderzoek over TONZON. Daarbij staat ook het jaar van oprichting. 1980 /1981. Dat is al langer dan dat ik besta 😂. Ik doe het bedrijfsmatig vanaf 2013.
Het verhaal is dat ton en de pa van Rijnbergen ooit uit elkaar zijn gegroeid door welke reden dan ook. Daaruit is energiek isolatie ontstaan en TONZON . TONZON maakt de thermoskussens en energiek heeft een licentie daarop en daarbij een eigen lijn met complementaire producten. Dus dat is een beetje geschiedenis en inzicht welke ik heb vernomen, ooit 8 jaar terug ofzo….
Nice ad !
1800 euro investering....+10.000 euro schade.
Mooi rendement toch . Voor wie laten ze dan ff in het midden :)
Super blij dat wij over 2 maanden Tonzon krijgen, en niet deze gore goedkope rotzooi.
Bodem isolatie. En goede ventilatie
Mooi hè !
@@NielsvandenBroek01 dauwpunt wegdrukken
@@RV-gy2jo dat is zoals het gaat :)
die beton vd vloer is niks waard, geen cement in.
Zou zo maar kunnen, dit is al ff geleden ook. Ik geloof jou direct, blijkbaar een kenner 😅
Vocht is de oorzaak
Goh, wat zou het anders zijn ? Ik ken geen pur boer die daar naar kijkt. Rossen alles vol en na 2 jaar heb jij de problemen. Wat krijg je dan als antwoord? “Vocht is de oorzaak” zaak gesloten ?
Nou, hier schieten we wat mee op ….zetten we in de kast met andere opmerkingen waar we niet al te veel mee kunnen .
Je bent veel aan het praten , maar kom eens met goede oplossingen en waardoor de problemen ontstaan. Je praat veel maar zegt weinig!
Ik zeg genoeg joh, maak je niet druk.
@@NielsvandenBroek01 ja je praat veel, dat is waar . Hoe de woningbedrijven hun zakken vullen en goedkope oplossing vinden . Maar je zegt niet waardoor de situatie ontstaat en wat de juiste oplossing is. Ik maak mij niet druk, ik dacht alleen wat informatie te vinden, dus niet.
@@Veganasty waarom maak je jezelf nu zo druk dan ? Ik heb jou toch nooit de belofte gedaan om informatie te verstrekken? Ik ken je geen eens. Alsof ik iets verkeerd heb gedaan? Ik maak gewoon filmpjes 😂
@@NielsvandenBroek01 wie maakt zich hier nu druk voor niets? Je kan mij ook bedanken voor de feedback, zodat volgende video’s beter worden en meer mensen trekken ipv dat ze afhaken zoals ik.
@@Veganasty ja maar dat is dan toch prima.
Ik heb nog nooit om volgers gevraagd. Ik maak gewoon filmpjes zoals ik dat wil. Vind je t leuk, volg je me. Is t niet je ding, scroll je lekker verder.
Maar met jouw opmerking, wil je wat zeggen. Maar dat durf je niet. Dus je praat veel maar zegt heel weinig.
Maak je niet druk, lekker weekend, drankje erbij , gezellig joh.