Kannattaako aurinkopaneeleja puhdistaa lumesta?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 27 фев 2021
  • Kannattaako näin kevättalvella puhdistaa aurinkopaneeleja lumesta?
    Mun toinen kanava: / saukki86

Комментарии • 41

  • @sahkomasinisti6825
    @sahkomasinisti6825 3 года назад +8

    Onko mitään järkeä suomessa asentaa paneeleita katolle vinoon. Tehtiin testi jossa samankokoiset paneelit toinen asennettuna seinälle ja toinen katolle. Seinään asennettu paneeli tuottaa täällä Pohjois_Karjalassa 35% enemmän vuodessa kuin katolla oleva, jos paneeleita ei puhdisteta lumesta ja lehdistä yms roskista.
    Eli paneelit seinälle, jos se seinä sattuu olemaan kohti etelää tai sitten ihan vaan naapureiden kauhuksi paneeleista koottu pystyseinä.

  • @Zereniti77
    @Zereniti77 2 года назад +4

    Nykyäänhän paneelit alkaa olemaa half-cut ja jopa quarter-cut paneeleita, jotka auttaa jos paneeli on osittain varjossa. Eli vaikka osa paneelista olisi lumen peitossa tjsp, tuottoa saataisiin silti.

  • @toomas1662
    @toomas1662 Месяц назад

    Lehtipuhallin, vuoden turhakkeeksikin valittu on hyvä mm. lumesta puhdistamiseen jne.
    Hyvä tuohonkin tarkoitukseen. Akkukäyttöisiä myös olemassa.

  • @juliususwametsa5513
    @juliususwametsa5513 Год назад +1

    Suosittelen lämpimästi asentamaan paneelit noin 1,5m. korkeudelle maanpintaan Jolloin paljonkaan satanut lumi ei sitä peitä ja siitä on helppo ne lumet sitten harjailla pois niin alkaa tulemaan sitä sähköä lumiseenkin aikaan paljon kun aurinko paistelee kuitenkin talvellakin usein.. 🙂

  • @raimokokkonen2840
    @raimokokkonen2840 2 года назад +3

    Mietin samaa kuin edellisessä kommentissa kerrotaan, että panelit kannattaa sijoittaa seinälle, kun suunta on etelään. Lumesta on iso haitta katoilla. Edellyttää tietysti , että seinällä on tilaa.🙂

  • @sschmachtel8963
    @sschmachtel8963 3 года назад

    Huipputyökalu!

  • @wesulius
    @wesulius 3 года назад +2

    Kannattiko tämä? Paljonko oli se rahallinen säästö? Lumi tulee kuitenkin katolta alas viikon sisään joten tuleeko viikossa niin paljon sähköä , että edes pääsisi tunnin palkalle.

  • @Zanderman2000
    @Zanderman2000 6 месяцев назад

    Kannattaisko aurinkopaneelit sijoittaa sellaiseen telineeseen että ne asetetaan talvella pystyasentoon koska aurinko paistaa matalalta ja kesäksi kallistetaan kattokulmiin tai vaaka-asentoon koska aurinko paistaa ylhäältä. Talvella ei lumi pysy paneeleissa kun ne on suoraan pystyasennossa, eihän se lumi kasaudu talon seiniinkään. Talvellakin paneeli voi tuottaa jopa 50% tehostaan kun aurinko paistaa.

  • @Finnstreams
    @Finnstreams 3 года назад +2

    Mielenkiintoinen video. Descin toisen kanavan linkki ei muute toimi! :)

    • @saukinkanava
      @saukinkanava  3 года назад +2

      Kokeile tätä: ruclips.net/user/saukki86

    • @TheVelomobileChannel
      @TheVelomobileChannel 3 года назад +2

      Tai sitten klikkaa tätä mun toisen kanavan nimeä :D

  • @JarppaGuru
    @JarppaGuru Год назад

    riippu onko tarkoitus ottaa lumi pois että lataa jos ei lumen läpi vai olla puhdistamatta kun uudet lumet tulee ja rikot paneelit kumminki

  • @oh5hcj
    @oh5hcj 3 года назад +3

    noissa on ilmennyt mikrohalkemia ( kuormien suhteen) ... eli yksittäisiä kennoja on menny rikki .. ja isommissa paneelli järjestemissä suoritetaan lämpökamera kuvauksia että löydetään ne rikkoutuneet panneelit ja rikkoutuneet estodiodit.

  • @penttirahtu2210
    @penttirahtu2210 2 года назад

    :) antoi toivoa ettei energian saanti olekaan mahdotonta

  • @oh5hcj
    @oh5hcj 3 года назад

    Kaunis ajatus.. tuumas meidän firman sähkömies kun asiasta juttelin.. eläkkeelä pystyy hyödyntämään enemmän... puolipilvessä ladata sähöavusteita pyörää ja ajella kivassa kelissä .. Ogelma on sähkön hillominen.. ei se paljonko tuotto on

  • @StudioXFromFinland
    @StudioXFromFinland 3 года назад +1

    Nii mietin just että auttasko joku keraaminenpinnoite noille paneeleille, pakkanen on kyl se mikä pitää kyl kaiken vaikka ois mitä pinnotetta :D Itsellä kokemusta aurinkopaneeleista myös, kesällä ihan hyvä juttu 100w paneeli ja 2500w invertteri, tuottaa hyvin ja vähän liikaakin kesällä sähköä, mut talveen mennessä ei kyl saa mitää, siks pitää olla agregaatti varalla, siinä kyl C02 päästöt lähtee :D

    • @mfb424
      @mfb424 3 года назад +6

      Jos Suomessa haluaa talvella aurinkosähköä yhtään, niin paneelit pitää asentaa pystyyn ja etelään päin. Minulla on kompostikatoksessa 265Wp paneeli, MPPT-laturi ja akku sekä led-valot. Se paneeli on pystyssä ja saranoituna siten, että sen saa käännettyä täysin auringon suuntaan koko päivän ajan (teen siihen jonkun trackerin kuha ehin). Se on tuottanut koko talven akulle sähköä niin, että valot on pelannut ja akku pysynyt kunnossa.

  • @sensuroitu
    @sensuroitu 3 года назад +3

    Jäin miettimään lämmitysvastuksia, eli virtaa ohjataan talvella vaikka auton akkuun joka vapauttaa sitä tarvittaessa vastuksille. En osaa sanoa vaikuttaako lämmönvaihtelu negatiivisesti paneelien käyttöikään, mutta ainakin tällä saataisin lumikuorman aiheuttama paino ja läpäisevyyden haitta helposti pois pelistä. Virtaa ei montaa wattia tarvita siihen että lumi liukuu paneeleilta alas, järjestelmä on hyvin yksinkertainen toteuttaa manuaalisena ja automatisoituna homma onnistuu vähän taitavammalta kotinikkarilta.
    Vahaa paneelien pinnalla olisi myös mielenkiintoista kokeilla, siitepöly irtoaa vahatusta pellistä "hieman" helpommin kun vahaamattomasta, enkä pitäisi joka keväistä operaatiota kovin suurena ongelmana jos kaikki p*ska irtoaa paneeleista helposti vähän vesiletkua näyttämällä.
    En ole 10 vuoteen ollut enää aurinkopaneelien kehitystyössä mukana ja paneelit ovat toki hieman kehittyneet, mutta aikoinaan 10% peittoalue vei jopa 90% tuotosta.

    • @sschmachtel8963
      @sschmachtel8963 3 года назад

      Must se on hyvinkin mahdolliste että ne lämpenee silloin kun käytössä. Vain jos on paksu lunta ... ei se siihen autaa. Periateessa aika helppo ratkaisu että lämmöt päälle silloin kun ei tuu sähköä päivän aikana, kenties automaatiseesti. Mutta onko se kannatavaa on toinen kysymys kun kummiskin pieni tuotanto

    • @suokkos
      @suokkos 3 года назад +3

      Painovoima avitettu lumen poisto on myös mahdollinen ajatus. Asentaa paneelit jyrkempään kulmaan, jolloin lumi valuu itsekseen alas ja kulma on paremmin mitoitettu talvituotantoon.

    • @user-hb8sq6ce9u
      @user-hb8sq6ce9u 2 года назад

      Jokin mekaaninen kiskoilla oleva 'harja' voisi olla vähemmän virtaa kuluttava. Pakkasella lämmitysvastuksen sulattaman lumen/jään sulamisvesi tahtoo jäätyä siihen kohtaan jossa ei ole lämmitystä (paneelin reunaan).

  • @eliaslusa8440
    @eliaslusa8440 3 года назад

    Mietin, että auttaisiko jos laittaisi jonkun pussin tai vastaavan paneelien päälle ennen lumisadetta ja sitten ottaisi ne pois niin välttyisi lumitöiltä.

    • @eddieboy68
      @eddieboy68 2 года назад

      Tuota olen myös miettinyt eli jokin kevytpeitteen voisi laittaa ja nyppästä peitteen alas kun se aika. peiteeltä lumet tulee liukkaasti alas myöskin.. Kolattunakin lunta ei saisi jäädä joten peite olisi ihan näppärä.

  • @eevertviljamaa6996
    @eevertviljamaa6996 3 года назад

    Tee lisää ruohon leikkuri aiheisiä videoita

  • @sschmachtel8963
    @sschmachtel8963 3 года назад

    Niin joo diodid koko kennon yli. Miksei? Yleensä ne on kyllä siellä jo paneelien sisällä ja ohitaa useita kennoja.
    Hmm mutta eks se sittenkin kummiskin tarkoitaa että ne pitäisi läppäistää sähköä silloin kun koko paneeli on pimeänä? Kuitenkin se on ihan normijuttu vissin että paneelistä ei tuu mitään jos yksikin on pimeänä
    Tiedän vaan optimointipiiret jotka voi laitaa tietyyn inverterin mukaan (esim solaredge muuntaja +solaroptimizer kahteen paneeliin tule yksi ).

    • @aarrepiisteri2629
      @aarrepiisteri2629 3 года назад

      Jos talossa vesikiertopatterilämmitys,ja Esim: 3000 l vesivaraaja,eikö kannattais laittaa koko saalis sinne menemään.Vai tuleeko kesällä liikaa kuumaavettä,voihan sen laittaa välillä pois päältä.

    • @Tessulandia
      @Tessulandia Год назад

      Sehän noissa on että jos ei ole sille lämpimälle vedelle käyttöä kesällä niin kannattaako?
      Talvella kun ei paljoa paista ja alkupääomaa kysyy,että ei tartte köyhien alkaa asennuttamaan.
      Naapuriin tuli paneelit viime kesänä ja se näyttää vissiin syöttävän virtaa valtakunnan verkkoonkin päin... nyt ei oo kyllä paistellu että tuottoa ei ole.

  • @seppokantelinen4144
    @seppokantelinen4144 3 года назад +1

    Tuija

  • @pacifist2829
    @pacifist2829 Год назад

    Riippuu hyvin paljon seuraavien päivien säästä että kannattaako lumen puhdistus vai ei. Mulla oli useana päivänä tilanne, jossa aamupäivä meni lumen sulamisen ja iltapäivällä vasta tuli sähköä kunnolla ja illasta satoi uutta lunta. Seuraavana aamuna lumi taas suli ja sykli jatkui. Lopulta ongelmaan auttoi se, että pistin seinälle hieman lisää paneeleita, jotka tuottivat aamuauringolla kivasti, eivätkä koskaan peity lumeen.

  • @lucaraaska8938
    @lucaraaska8938 2 года назад

    Tuottohan olis suurimillaan talven -20 pakkasilla jos aurinko vaan paistaisi. Paneelin kuumeneminen kesähelteillä tiputtaa tehoja hyvin.
    Miettinyt tässä pitkään että olisiko kannattavaa asentaa paneelien päälle automaattinen ns. Sermi joka menisi paneelien päälle sillon kun talvella aurinko ei paista ja menisi takaisin rullalle kun aurinko alkaa paistaa. Pitäis lumet poissa.
    Tämän voisi hyvin toteuttaa esim. Astrokellolla.
    Ja paneelit pitäisi sijoittaa nimenomaam siihen suuntaan jonka aikana on eniten kulutusta kotona. 3x vähemmän saa myyntiin menevästä energiasta kuin itse käytetystä.

  • @oh5hcj
    @oh5hcj 3 года назад

    missä ne liukuesteet ? lumet ei saa tulla katolta alas.. jossa ovia jne.. muutenkin jos kuutiooittain lunta oven edessä ... ?