Hicaz Makamında Solfej Kayıtları DERS 10 - Gülşah SÖNMEZ
HTML-код
- Опубликовано: 5 фев 2025
- İTÜ Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Gülşah Sönmez “Seçilmiş Eserler Üzerinden Türk Müziği Solfeji Serisi” videoları ile Türk Müziği öğreniminde doğru ve temiz seslerle solfej yapabilmeyi amaçlayanlar için Türk Müziği’nin çeşitli makamlarına ait eserlerin solfej kayıtlarını musıki severlerle paylaşıyor.
Videodaki Eserler;
Ey Çerh-i Sitemger Dil-i Nalana Dokunma
Ey Büt-i Nev Eda Olmuşum Müptelâ
Kanala Abone Olmak İçin: bit.ly/2N1wRWQ
İnstagram: bit.ly/2XsSfbE
Facebook: bit.ly/2WYKFWT
Twitter: bit.ly/31KhlC8
Dijital Medya: 1u2g.com
#GülşahSönmez Kimdir ?
1985’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Vefa Lisesi’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü’nü ve aynı dönemde Bakırköy Musıkî Konservatuarı Vakfı Yarı Zamanlı Türk Müziği Bölümü’nü bitirdi. Başta Prof. Dr. Nevzat Atlığ olmak üzere Doç. Ayşegül Kostak Toksoy ve Cengizhan Sönmez gibi değerli hocalarla çalışma fırsatı buldu.
2006 yılında KASDAV bünyesinde düzenlenen Ses Yarışması’nda 1., aynı yıl Türk Eğitim Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Safiye Ayla-Zeki Müren Ses Yarışması’nda 3. oldu.
Bakırköy Musıkî Konservatuarı Vakfı’nın hazırladığı Nevzat Atlığ yönetimindeki “Fasıl” adlı cd çalışmasında ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Cengizhan Sönmez yönetimindeki Ses ve Nefes Klasik Türk Müziği Topluluğu’na hazırlatmış olduğu “Kutlu Peygamberim” isimli cd çalışmasında yer aldı. 2007-2008 kurs dönemi Bahçeşehir Gelişim Akademisi’nde Türk Sanat Müziği dersleri verdi.
2007 yılında İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nü kazandı, Prof.Dr.Nevzat Atlığ, Münip Utandı, Doğan Dikmen, Çiğdem Yarkın ve Doç.Dr. Sinem Özdemir’den üslûp-repertuar dersleri aldı. 2012 yılında fakülte birincisi olarak mezun oldu.
T.C. Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Mûsıkîsi Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans Programını kazandı, bu programda; Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça ile seste ileri icrâ derslerinin yanında, Prof. Mutlu Torun’dan eser analizi, Dr. Öğr. Üyesi Çetin Körükçü’den makam analizi dersleri aldı.
2015-2016 yıllarında Bakırköy Mûsıkî Konservatuarı Vakfı’nda Türk Müziği solfej-nazariyat dersleri verdi. Çeşitli dernek ve vakıfların Türk Müziği konserlerine konuk sanatçı olarak katıldı. TRT radyo ve televizyon yayınlarında program sunucusu ve solist olarak görev aldı. 2017 yılında Büyükçekmece Belediyesi 1. Altın Köprü Beste Yarışması’nda Proje Koordinatörü ve Jüri Üyesi olarak yer aldı.
Ocak 2018’de ilk solo albümü “ÖMÜR BORCU” yayınlandı. Bu albüm Hayatına Bir İyilik Kat Platformu tarafından “Yılın Albümü” ödülüne layık görüldü.
2012 yılında İ.T.Ü. Türk Musıkîsi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nde ders saati ücretli Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı.
2016 yılında Öğretim Görevlisi olarak atandı ve halen bu görevine Ses Eğitimi Bölümü Başkan Yardımcısı olarak devam etmektedir. Aynı zamanda halen Büyükçekmece Belediyesi Musıki Derneği Konservatuarı’nda solfej-nazariyat dersleri vermektedir.
Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Musıkîsi Sanatta Yeterlilik Programı öğrencisi olarak akademik kariyerine devam etmektedir.
#HicazMakamı #SolfejDersleri #GülşahSönmez
Kanalınızı yeni keşfettim.Bir Gemi mühendisliği öğrencisi olarak konservatuar okumak çok büyük hayalimdi.Bazı sebeplerden dolayı okuyamadım fakat okulumdaki konservatuardan arkadaşlar edindim ve fasıl derslerine katıldım.Sizin içeriklerinizi de izledikçe kendimi çok iyi hissediyorum.İçimdeki Türk Müziği aşkını dolduruyorum.Çok teşekkür ederim.
Hocam benim gibi amatörce müzükle uğraşan müzük sevenlere ne kıymetli dersler
Size ve eğitim ci tüm hocalarıma çok teşekkür ederim iyki varsınız
Bugün tesadüfen karşılaştığım bu videonuzu çok faydalı buldum ve hemen kanalınıza abone oldum. Solfejde size eşlik ederken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Müziği dersinde hocamız sayın Neşe Sarısözen ile birlikte yaptığımız eser solfejlerini yeniden yaşamış oldum. Tekrar teşekkürler. Yüreğinize ve sesinize sağlık.
Küçük bir rica, solfej sırasında eserin ekran görüntüsü bazen fazla hareketli oluyor ve takibi kaçırabiliyorum. Görüntüyü daha yavaş kaydırabilirseniz nota takibi daha kolay olacaktır. Saygılar....
nefesinize saglik ayrica ses catalli daha bi güzel olmus👌🏻👏🏻emeklerinize saglik
Canım hocam, yine döktürmüş, yine Türk Müziğine hizmeti arşa çıkarmış 💕🧿👏👏👏
Hepsi bir arada hicaz seyri mükemmel! Onu tekrar tekrar dinleyerek dört üyenin farklarını anlayabiliriz. Emeğinize sağlık hocam. 👏🏼
ağzına yüreğine sağlık
Hocam emeğinize, yüreğinize, sesinize sağlık, Allah nazardan korusun
👏👏👏🧿❤️❤️❤️
Harika hocam🙏nihayet hicazlar geldi Emeğinize sağlık
Hocam harikasınız Değerli paylaşımınız için teşekkürler👏👏👏👏🙏
Şükür geldi hicaz. Emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.
Hicazlar geldi ☺️☺️
Çok teşekkürler Hocam, emeklerinize sağlık .🤲❣️👏🏻👏🏻
Çok teşekkür ederim emeğinize sağlık
Süpersiniz
Emeğinize sağlık harika bir ders.
Emeğinize sağlık, teşekkürler
SONSUZ SAYGILAR.
Seyir örneğinizi enstrümanla aynen uygulasak,bu bir taksim yerine geçermi?Teşekkürler
Seyir örneği de bir nevi Taksim mahiyetindedir.. ben enstrüman olarak sesimi kullanıyorum ancak sizin enstrümanınız özelinde, o enstrümana ait süslemeleri kullanmanız gerekir ki bu da taksiminize zenginlik katacaktır..
Sevgili hocam birfirtina tuttuyu solgejlerseniz sevinirim.
🧿💐❤️🤗
😍😇🙏💐🎶
Hocam merhabalar öncelikle ağzınıza sağlık :)) Sınav için Ey büt-i nev eda yı seçtim bu videoda okuduğunuz tondan ama eşlikçiye vereceğim kanun notası için de bu pdf i kullanabilir miyim acaba yoksa farklı mıdır kanuna vermem gereken nota. Saz bölümü de olduğundan pdf te olur gibi düşündüm ama yanlış iş yapmak istemem
Bu nota yeterli olacaktır 👍
@ 🙏🏼