Fiets gestolen uit bewaakte stalling NS, maar geen vergoeding?
HTML-код
- Опубликовано: 3 фев 2025
- Eind januari parkeerde Ruggero zijn splinternieuwe fiets in de bewaakte fietsenstalling van de NS in Almere. Bij terugkomst later die dag ontdekte hij tot zijn verbazing dat zijn fiets gestolen was. Volgens de algemene voorwaarden van de NS zou hij recht hebben op een vergoeding van maximaal €750, maar de NS wees zijn claim af omdat hij niet aan de klantenservice kon bewijzen dat zijn fiets daar ook daadwerkelijk stond, terwijl hij zich netjes aan alle voorwaarden van de stalling had gehouden. Na tussenkomst van Radar blijkt dit dan ook onjuist. In een interview met Radar-verslaggever Fons Hendriks kondigt de NS aan dat ze de algemene voorwaarden aanpassen. En hoe kan het überhaupt dat een fiets gestolen wordt uit een bewaakte stalling?
Lees meer: radar.avrotros...
Abonneer je op dit kanaal!
Meer Radar vind je op:
Instagram: / radar.avrotros
De website: radar.avrotros...
Facebook: / avrotrosradar
Twitter: / avrotrosradar
Meld je ook aan voor onze gratis nieuwsbrief: radar.avrotros...
Meld je aan voor het Radar Testpanel en geef je mening: www.radartestpa...
Als er geen bewaker is dan is het geen bewaakte fietsenstalling. Waarom moet het nu weer zo? Een systeem met alle voorspelbare lekken. En wat betreft de vergoeding. Die is helemaal niet belangrijk. Als je je fiets in een bewaakte stalling wilt zetten dan is het zaak dat daar niet gestolen wordt. En als het wel gebeurt dan moeten de oorzaken bekeken worden en verbeterd.
Ik wil geen vergoeding. Ik wil dat mijn fiets daar niet gestolen wordt!!
Dat is het probleem, ze willen gewoon niet meer geld uitgeven dan dat ze kosten hebben aan vergoedingen.
Dit geval opzich is geen bewijs, misschien is dit een structureel probleem mischien is dit een van de weinige. Op basis van deze video kunnen we daar geen uitspraak over doen.
Dit is echter wel belangrijk om te oordelen over hoe gebrekkig dit systeem is en of het inderdaad lekt.
Een fiets heb je in een aantal seconde gejat. Bewaker of geen bewaker.
Zo wat ben jij stoer
@@Kwak888 Ja en nee. Met bewaking is er al sneller een af-schrik effect. Daar gaan staan met je gereedschappen en kabaal, word wel opgemerkt. Iemand die een fiets wilt mee nemen, en vooral een beroeps, gaat geen bewaakte zones in. De kans op herkenning, camera beelden en bewaking is het niet waard. Als tip kan ik alleen uit ervaring zeggen, gebruik 2 soorten sloten. En vergrendel deze ergens aan vast. Alles is open te maken, maar het gaat om de moeite die gedaan moet worden. Een dief laat jou fiets dan liever staan, ook dat oude barreltje voor woon-werk verkeer.
Je kan natuurlijk makkelijk dit systeem verbeteren door wel lokale in en out check te forceren en eventueel bewaking op remote te zetten wanneer dit ooit een keer storing heeft. Er staan al camera's bij in en uit gangen, dus het staat er eigenlijk al helemaal klaar voor.
P.S "had niet zoveel likes verwacht, bedankt ook allemaal met mee denken, en ook voor alle positief maar ook negatieve reacties, het is erg leuk samen zo mee tedoen, en ik las dat dit systeem op sommige stations nu ook zo dadewerkelijk is geïmplementeerd. Dus onze feedback wordt gelezen.. ergens"
Zo werkt het in Utrecht
Zeker beelden en inchecktijden registreren en dan het absurde idee van anoniem in een beveiligd gedeelte afschaffen.
Ze leggen dit alleen aan om geld te verdienen, die cameras hangen daar voor de grap.
Lijkt mij ook. Een normale gebruiker gaat tenslotte altijd zelf met eigen fiets zowel erin als er weer uit, dus dan hoef je niet perse het hele in/uit-check systeem te koppelen maar kun je dat lokaal per stalling natuurlijk wel doen
Camera's zijn nooit in het volksbelang het is altijd in het belang van overheid of politie. Totale controle alleen al bij ingang fietsenstalling zie je al 6/8 camera's waarvoor zijn die? als je veiligheid of rechten niet kunnen garandere.
Jaren geleden was mijn fiets (die ik gewoon in een rek had geparkeerd) meegenomen door de gemeente Utrecht en kreeg een boete voor fout parkeren. Kon hem ophalen aan de andere kant van de stad als ik ook meteen betaalde.
Waarschijnlijk is een ander dan lullig geweest en heeft jouw fiets uit het rek getild om de zijne/hare erin te plaatsen.. 😢
Altijd foto maken
@@kroskabouter hoeveel foto's van je fiets heb jij op je telefoon staan 🤣
@@Astridruns Jup hetzelfde is bij mij ook eens gebeurd :(
als je je fiets langer neer zet dan 28 aaneengesloten dagen dan kan je fiets worden meegenomen. Dit is om weesfietsen (verlaten fietsen) tegen te gaan.
Wanneer je fiets ontframed wordt vanuit zo'n bewaakte stalling... laten ze dan alleen de wielen en het stuur achter?
ga jij eens terug naar school😂
😂😂
😅
Geniaal! 🤣
Ontvreemd. Ontframed zou - met een beetje taalfantasie - betekenen dat je fiets van zijn frame is ontdaan en er dus alleen wielen, een stuur, een ketting, pedalen en nog wat onderdelen achter zouden zijn gelaten.
6:10 Dit wordt bij meer en meer bedrijven een groot probleem. Je komt als klant niet door de muur van gedrilde belstudentjes heen als je een specifiek probleem hebt.
Tja die callcenters worden met de zweep als bijna slaven gedreven dus niet gek.
Dat is het hele punt van die belstudentjes. Zitten daar echt niet om je te helpen ofzo.
Het grote probleem van de huidige tijdgeest: geen mensen maar systemen. Lekker betaalbaar maar mensen worden helemaal gestoord van onmenselijkheid.
Als je er mensen gaat zetten krijg je wel het probleem dat het traag gaat wat niet echt handig is als je snel het ov wil nemen.
Mensen daar neer zetten kost geld, de NS is al duur genoeg dus ik snap wel dat ze het proberen te automatiseren.
@@mathiasm8489 Snel het ov ? zzzzzzzzzzzzzz....
Simpele oplossing zou gewoon zijn administratie bijhouden vanaf minuut 1. Maar ja.
Precies dit!
Dus in- en uitchecken uit een fietsenstalling is niet registreerbaar mogelijk omdat het een anonieme kaart betreft, maar op stations kan het wel. Makes perfect sense. Volgens mij hebben die dingen nog steeds een kaartnummer, dus dan is het traceerbaar of er daar gechipt is, net als dat het op stations het geval is (anders zou je daar immers ook niet meer uit kunnen checken).
Ik zou het zo aanpakken als met de zelfscan kassa's, soms controleren of mensen die een fiets naar buiten nemen ook de sleutel bij zich hebben van het slot.
Verder zou een checkuit zonder checkin als verdacht kunnen worden aangemerkt en zouden die beelden bewaard moeten worden. Je zou zelfs een snelle video review kunnen doen om veelplegers te spotten.
eerste wat ik dacht toen ie zei "en toen kon ik hem niet vinden" - dat overkomt mij nou altijd bij de bewaakte fietsstalling, maar dan een half uur later vind ik hem weer....
Na 24 uur moet je per 24 uur betalen. Als de in en uit check niet gekoppeld is hoe weet het systeem dan dat je moet betalen wanneer je langer staat dan 24 uur?
ze houden bij wie ingecheckt is. Ben je niet uigecheckt en gaat er 24 uur overheen, dan betaal je tot dat je uitcheckt elke 24 uur
@@maxo.772 dat snap ik, in het filmpje geven ze aan dat het niet gekoppeld is.
Met andere woorden met 2 ov chipkaarten anoniem kan je onbeperkt gratis stallen! Check in met pas 1 en check uit met pas 2. En dit doe je onbeperkt ;-)
@@Nighthawk1973ik neem aan dat het nummer wel opgeslagen is, ook al is het niet gekoppeld aan een naam. Dus dat kan je maar 1x doen, daarna betaal je voor de hele tijd tussen de eerste incheck en de laatste uitcheck
@@frituurvlieg dus wanneer meneer met de anonieme ov chip incheckt kan er gekeken worden of deze kaart met dat nummer is ingecheckt. Je ziet niet wie daarbij hoort maar NS moet hier ter wille zijn. Ze hebben het alsnog opgelost en dat is mooi. Helaas het systeem deugd voor een gedeelte niet.
Ik had precies dezelfde situatie als deze jonge man, de NS heeft mij een schadevergoeding geweigerd omdat ik een Swapfiets had en daardoor geen aankoopbewijs kon tonen.
Mijn moeder had dit decennia terug al,
en zij was haar eigen fiets kwijt.
@@ener8035staat ergens in Duitsland
Het heeft niets te maken met de voorwaarden, maar alles met de angst cultuur binnen de NS.
Je kan uitchekken met een andere fiets, omdat je fiets niet wordt gekoppeld aan jouw ov kaart. Door bijvoorbeeld foto's, ID tags, etc.
Of je dumpt er een oude fiets en zegt dat je waardevolle fiets gestolen is.
Je eigen fiets dus upgraden.
@@mathiasm8489werkt niet want ze willen aankoopbewijs, die sleutels daar kan je nog mee foefelen
Recentelijk in de fietsenstalling van de NS op Utrecht Centraal stond er een man tegen mijn fiets te plassen. Ik heb hem aangesproken en ben direct naar een NS medewerker gelopen. De NS medewerker wou niet helpen en zei: dien maar een klacht in. De fietsenstalling is één groot riool geworden.
Die kan blij zijn dat het niet mijn fiets was, dan had-ie de keren erop namelijk bloed kunnen pissen vanwege die ongenadig harde trap recht op z'n dichtstbijzijnde nier. En krentenbaard gehad omdat ik 'm met z'n kankerkop zo hard door z'n eigen plas pis had gewreven dat hij een mengsel van pis en grindkorrels in de schaafwonden had overgehouden! Geen NS-medewerker nodig, paar van die schoonmakers om dat stuk vuil van de plavuizen te schrapen, klaar.
Wtf moet die NS medewerker dan doen? Je fiets wassen ofzo?!
Als de NS het niet registreerd wanneer je een fietsenstalling inkomt met een anonieme kaart, hoe weten ze dan bij dat je er langer an 24 uur staat?
Je anonieme kaart heeft een unieke code die het systeem checkt
@@BryanDutchMan dan registreren ze het dus wel...
@@EddieRyfari Er is ook niet gezegd dat ze dat niet registreren. Die code zal alleen ook anoniem zijn zodat hij niet terug te herleiden valt naar een persoon, en je er achteraf gezien niks aan hebt.
@@EddieRyfari 6:40 doen ze ook maar de klantenservice kan het niet terugzien
@@SkieteWilly als je kaart een unieke code heeft en jij hebt die kaart is het wel terug te leiden naar een persoon als je je kaart laat zien.
Wat heeft de ns met 2 sleutels van fiets te maken.. sleutels blijven eigendom van persoon.. van fietspad foto zou voldoende moeten zijn.. en eigen verzekering van persoon van fiets zou ook uit kunnen betalen van buitenhuis. Vergoeding koste van aanbetaling van nieuwe fiets?
Het enige dat de dief nodig heeft om binnen te komen is een ov chipkaart en een random fiets om vervolgens met een "gestolen" fiets naar keuze weer uit te checken.
" nee nee, dat inchecken koppelen aan uitchecken kan echt niet want ons systeem is gewoon bagger en die verantwoordelijkheid leggen we natuurlijk niet bij onszelf neer, dat lijkt me logisch"
De NS is geen politie. Het probleem hier is dat de politie geen onderzoek doet, ook al vertel je ze precies waar ze onderzoek zouden kunnen doen, om de dader te kunnen pakken.
In feite kan je dus fietswrakken ruilen voor mooiere fiets, en dat blijft ook als ze checken of de check-in bij een check-out hoort.
Maar de NS biedt op eigen terrein een bewaakte stalling aan. Dus geen rol voor de politie, althans niet direct...
Ik denk dat het probleem hier is dat de NS het adverteert als "BEWAAKT" maar het feitelijk geen kut uitmaakt. Dus je zet verkeerde verwachtingen.
In Tilburg staat (of stond ik woon er al ff niet meer) er gewoon een bewaker en kreeg je bij binnenkomst een briefje om je fiets en eentje inde hand met hetzelfde nummer. Bij het ophalen werd gecheckt of de twee nummers bij elkaar horen... was ook gratis...
@@frituurvlieg Is niet meer ze zijn overgegaan op een "veiliger" systeem, ik zet veilig expres tussen qoutes omdat het zeker niet veiliger is geworden. Je krijgt tegenwoordig een klein hangertje met een QR code erop die wordt gescand, echter is deze QR code niet aan een persoon of fiets gekoppeld. Dus heb je letterlijk hetzelfde probleem als hier nu bij de NS.
Ze hebben dit gedaan omdat het minder milieubelastend is, maar hebben totaal niet verder gekeken dan hun neus lang is.
@@frituurvlieg Dat zou té simpel zijn. En hoe check je dan of je wel een geldige OV-chipkaart hebt? Straks gaat er nog iemand een fiets stallen, die helemaal niet met de trein gaat... dat zou toch van de zotte zijn !
#end-of-sarcasme.
Hahaha het is ook nooit goed, als ze opslaan wanneer je in en uit checked is de wereld te klein (een bedrijf weet waar je bent). Maar in dit geval moeten ze er dan weer zo bij kunnen.
Koop een Samsung of Apple tag en verstop deze ergens in/op je fiets. Ik heb eentje onder bij de trappers en eentje in het achterlicht.
Mijn fiets was gestolen, en na 30 min zoeken had ik em weer terug :) Die tags hebben zichzelf gelijk 20x terug verdient, echt een aanrader!
Edit:
Mijn fiets is inmiddels 6x gestolen en ik heb em ook 6x terug gevonden
“Ik heb dit nogniet eerder meegemaakt” ns is de grootste speler en daarom maken zij misbruik van mensen zoals wij. Zodra der en camera gericht wordt willen ze ineens hun fout bekennen ongeacht welk situatie
Niemand lijkt dit op te merken, maar als je de eerste 24 uur gratis maakt moet je de data registreren. Anders kun je de systemen niet zo inrichten dat er na 24 wel getarifeerd wordt. En laten we eerlijk zijn, als een bedrijf als NS de data van hun fietsenstalling gebruik niet zou registreren zou dat echt amateuristisch zijn. Data is ook nodig voor zaken zoals het bijhouden van vol/leeg, piekperioden, beslissingen maken over uitbreidingen, rendabiliteit ten opzichte van gebruik etc etc.
Wellicht moet de NS even bedenken dat een paar poortjes en wat cameras geen bewaking is.
Vind dat NS hier goed op heeft gereageerd. Nu hopen dat die klantenservice weer wat kennis bijgebracht krijgt.
wie zijn dat dan, ben jij wel iemand ?
waarom staat er van die vieze waanzin op dat RUclips ?
Wie wil je opvangen ? Vluchten voor je Messiah ?
Thuisland dus !
Ja , echt geweldig. Dit probleem heeft zicht nog nooit voorgedaan in de history van de NS, dat je fiets binnen 24 uur gejat word. Echt een unicum
Eerst moet radar erbij komen 🤣🤣🤣
@@josephvaes6987 NS, zoek maar eens op wat dat betekend, een normaal bedrijf van maken dus.
NS had hier goed op gereageerd als ze meteen deze meneer hadden geholpen. Dit is puur straatje schoonvegen wat ze doen.
Lijkt erop dat ze denken goed bezig te zijn, alles wat misloopt was een bewuste keuze.
wat is er nog beveiligd aan deze fietsenstalling dan? Je kan met iedere willekeurige kaart naar binnen en buiten, camerabeelden worden niet uitgelezen door de politie en er zit geen fysieke persoon meer die checkt of iemand met een fiets naar buiten loopt die op slot staat.
IEDEREEN is binnen 24 uur weer weg toch? Wat een grap….
Wat een onzin: de eerste 24 uur worden ook geregistreerd anders weet je toch niet of iemand langer dan 24 uur er staat…..duh
Ik begrijp dat je niemand wil blokkeren in de stalling, maar de [OV-kaart + tijd] registeren wanneer het afmelden niet gepaard ging met aanmelden is toch wél mogelijk?
Deze registratie in combinatie met camerabeelden maakt het vinden van een dief alvast makkelijker.
In 2017 was de fiets van mijn dochter verdwenen uit de bewaakte ns fietsenstalling in Haarlem.
Ik liet niet los. Kwam uit bij de gemeente en toen bij een fiets depot. Zij blijken de fietsen weg te halen als die volgens de ns te lang in de stalling stond. ( 24 uur ) deze verkopen de fiets als je hem zelf niet ophaald tegen betaling. Moet je wel weten dat het fietsdepot je fiets heeft meegenomen. Pfff
bij de fietsenstallingen mag je je fiets niet langer dan 28 aaneengesloten dagen neerzetten anders worden deze weggehaald.
Het komt best wel voor da mensen hun fietsen dumpen en nooit meer komen ophalen.
@@paulmark992 nou dat hadden ze dit keer wat dagen er af gesmokkeld. Een dag of 26
@@1Marflowa Of de fiets kon op een plaats zijn neergezet waar het niet mocht. Maar als dat ook niet zo is dan is dit wel een kwalijke zaak. Ik werk zelf bij een van de stallingen en we moeten erop letten dat de fietsen niet te lang staan en niet verlaten worden (komt wel eens voor) en we moeten ook controleren dat ze netjes worden weggezet waar ze horen.
@@paulmark992 fiets was splinternieuw voor haar verjaardag. Veilig zette ze 'm in de stalling voor een nachtje uit logeren. Terug met de trein, fiets halen en fiets weg. Het is echt dat ik niet los liet en uiteindelijk iemand van de gemeente sprak die zei ' bel eens het fiets depot ' .
Deze zeiden, 'tja we hebben hier honderden fietsen, beschrijf m maar' . Nou mat zwarte oma fiets.
Uiteindelijk vonden ze hem.
Alsof er nog tig nieuwe mat zwarte oma fietsen stonden...
We hebben tot op de dag van vandaag de gele tierap aan het stuur gelaten hahhha
Beelden opvragen via de politie is ook leuk. Bedrijven werken niet mee want ze willen dat dat via de politie gaat. Politie werkt niet mee want er is geen dader in beeld... (die op de beelden staat).
NS, een bedrijf, muhahahahahahahahahahahahaha
Politie verkoopt die beelden aan 12 jarige meisjes, verkopen ...?
Putins boys, what snap jij al nu ?
En toch heb je recht op het beeldmateriaal op grond van artikel 15 Algemene Verordening Gegevensbescherming.
Ben je net begonnen met een studie rechten ? Justitie kan gewoon een vordering instellen, ze opvragen voor het strafrechtelijk onderzoek.
@@lucasRem-ku6ebkunnen en willen/doen zijn 2 heel verschillende dingen....
@@zwenkwiel816 moet je je advocaat laten doen dus. Wat voor zaak is het ?
Prima opgelost!
Het schijnt als je een fiets jat je voor weinig er 1 van de overheid kunt kopen! Wel slim om geen Nederlandse naam te gebruiken
Mooie reactie van de NS, hopelijk heeft ze gelijk en is het geen structureel probleem, en krijgt meneer z’n vergoeding!
Aan de reactie van de klantenservice die om 2 originele sleutels en een aankoopbewijs vragen wat totaal irrelevant is aan de fietsenstalling is dit wel degelijk een structureel probleem. Deze vrouw doet gewoon eventjes leuke PR voor de camera.
Mooie reactie? Ze bekent letterlijk dat alles wat misloopt een bewuste keuze is...
@@tempacc9589 als je auto gestolen word vragen ze ook om de originele sleutel(s) is verzekering technisch
@@mathiasm8489 dan moet je beter luisteren, want ze zei niet dat alles een bewuste keuze was. Alleen de onkoppeling van in en uitchecken.
@@tempacc9589Dat is niet irrelevant, dat heeft te maken met de verzekering. Zij moeten de kosten ook weer verhalen natuurlijk.
2 originele fietssleutels moeten aanleveren om een schadevergoeding te krijgen is het meest vreselijke wat ik heb gehoord in dit hele stuk. Wat walgelijk weer
Een mogelijke oplossing zou zijn om de fietsen een chip te geven met hetzelfde nummer als de OV chipkaart, evt met fietsgegevens (framenummer, waarde). Dan is je fiets aan je kaart gelinkt en gaat de poort alleen open met dubbele check in/out, waarbij de fiets automatisch gecheckt wordt. Dit zal niet 100% waterdicht zijn, maar het maakt het wel moeilijker om met een vreemde fiets door de poort te komen, zeker als je bij een foute combinatie een alarm laat afgaan, zodat de medewerker kan ingrijpen. De NS moet dan wel de nummers van anonieme kaarten loggen, maar dat is geen probleem, want er is geen naam aan de kaart gekoppeld.
Maak voor in- en uitgang zonder fiets een tourniquet, welke alleen werkt op je ov chipkaart. Als je naar binnen wilt zonder dat er een fiets op jouw kaart gestald staat, krijg je rood licht en werkt de tourniquet niet.
Zodra je aangifte doet van een gestolen fiets op je anonieme kaart, dan is deze niet langer anoniem en zal je een nieuwe kaart moeten aanschaffen. Zodra je je kaart met je bankpas oplaadt is hij ook al een stuk minder anoniem als dat je denkt trouwens... nog even het contant geld afschaffen en de overheid kan iedere meter die je met het ov reist nagaan.
Zelfde systeem waarmee de wissels en seinen worden aangestuurd ?
Volgens de wet is de beheerder aansprakelijk. Dat hoeft men niet eens op te zoeken. Dat werd namelijk ook verklapt toen honderden jassen uit de Energiehal gepikt waren. D.J. Rob moest dokken...
Zou ook voor parkeerbelasting moeten gelden: als in je auto ingebroken wordt, dan moet de gemeente de schade vergoeden. Jij betaalt de gemeente voor die plek, daarmee maakt de gemeente zich beheerder van deze plek.
Zou het wel geinig vinden als de woordvoerder een feitelijk verhaal ging ophangen op het moment dat haar wordt gevraagd waarom NS pas in actie komt als er een draaiende camera bij staat. "We vinden het vervelend om negatief in de media te komen, en daarom doen we met een draaiende camera erbij extra ons best om klanten te helpen. Dat levert ons bedrijf goede PR op."
Vorig jaar is ook mijn fiets gestolen uit een beveiligde NS stalling, gedurende een lang weekend, dus geen sprake van de eerste 24u regels en voorwaardes.
Videobeelden mocht ik zelf niet inzien, mijn doorgeslepen slot lag nog op de plek waar mijn fiets stond, en mijn eigen verzekering wilde niet uitbetalen omdat er altijd eerst wordt uitgegaan van de NS vergoeding, ook een vergoeding van de NS was lastig tot onmogelijk, dat kon alleen maar als de politie een onderzoek zou starten en er iets mee ging doen.
Eenmaal de aangifte gedaan werd het dossier meteen gesloten door de politie dat ze er geen tijd in gingen steken, omdat het een verloren zaak zou zijn... En de NS? die gaf geen vergoeding of wilde de moeite doen om de camera beelden erbij te pakken omdat de politie die geen onderzoek ging doen.
Tip van de dag, parkeer je fiets buiten een NS stalling op openbaar gebied waar mogelijk gemeentelijke camera's hangen, zet het op slot met een zwaar slot aan bijvoorbeeld een lantaarnpaal of een fietsenrek van de gemeente, mocht hij gejat worden dan kan je tenminste fatsoenlijk aanspraak doen op je eigen (fiets)verzekering. Én het scheelt je NS fietsenstalling kosten, die uiteindelijk toch niets toevoegt.
Hoe kan er nou geen koppeling zijn tussen het in- en uitcheckmoment? Ze weten toch ook hoeveel dagen stalling na de eerste afgerekend moet worden?
Maar wel tof dat er iemand uitleg kwam geven, en niet overkwam alsof ze onzin oplepelde.
Nee er is wel een koppeling tussen in en uit checken, inderdaad zo als je zegt anders onmogelijk is om bij te houden hoelang iemand zijn of haar fiets stalt.
Het is echter wel mogelijk om uit te checken met een kaart die niet in gechecked is, dit komt omdat het mogelijk is dat een incheck niet word opgeslagen als het systeem offline is.
@@helderboymhals je kunt uitchecken met een andere kaart hoe weten ze dan wanneer je je fiets gestalt hebt? (Hoe lang hij er stond)
@@zwenkwiel816 omdat je dan nog steeds bent ingecheckt met je andere kaart, dus als je uitcheckt met een andere kaart kan dat flink op lopen. Dus op een gegeven moment zul je wel een rekening krijgen of je saldo worden afgeschreven of zo iets.
@@helderboymh maar je kunt een anonieme kaart gebruiken :s
@@zwenkwiel816 ja sure maar daar moet dan toch saldo op staan en als je hem niet gebruikt moet je een nieuwe aan vragen en dat is wss duurder.
Mijn fiets heeft helemaal geen origineel slot dus kan ik sowieso op niets rekenen...
Waarom kunnen ze niet de tijdstip op de camerabeelden erbij pakken, dan zie je gewoon de persoon die incheckt, met zelfs de fiets lol. Hiervoor is geen politie voor nodig neem ik aan, sinds de camerabeelden van NS zelf zijn?
En welk tijdstip zou dat dan moeten zijn? De fiets zelf wordt namelijk niet geregistreerd ofzo.
@@zwenkwiel816 dit is toch werk voor een kind? Als ik logisch na denk, je begint bij het begin. Ik vertel alles trouwens vanuit het camera beeld perspectief.
-je kijkt wanneer die jongen binnenkomt en volgt zijn pad waar hij zijn fiets neerzet
-volgende doel is zoeken wanneer de fiets weg is. Doormiddel van, nu bekijk je de beelden van die camera. Je spoelt het miss 30x 40x sneller af of slaat uurtje over.
-nu heb je een tijdstip waar je ziet waar de fiets weg is. Dan spoel je 30 minuten terug. Is die er nog of niet? Dit om te bepalen of je verder of terug moet spoelen.
-herhaal dit totdat je een persoon ziet die het meeneemt
-nu je dit hebt, volg je hem op camera beelden
Edit, lol ik dacht effe dat het ging hoe je dader pakt.
Om jou vraag te beantwoorden. Die man heeft een routine van hoelaat hij zijn fiets stalt. Dan geeft hij die tijden door En kan NS aan de slag.
-wat het kan vermakelijker is Google maps, dat geeft je locatie/tijdstip aan in de geschiedenis(ja Google houd je in de gaten)
@@branchyapple haaha en jij denkt dat ze dat gaan doen voor een gestolen fiets?! XD
@@zwenkwiel816 ik ben niet de enige de effe vergat waar de hoofd comment overging 😜 gelukkig kon ik nog wel terug lezen, jij moet dat nog leren 😉
@@branchyapple je fiets is zeker nooit gestolen of wel?
Als jij denkt dat ze al die shit gaan doen voor een gestolen fiets heb ik nog wel een brug in de aanbieding XD
ik bedoel heb je het filmpje wel gekeken want bij de NS waren ze namelijk niet erg behulpzaam tot dat er cameras bij kwamen...
Maar jij denkt dat ze zo maar even 24 uur aan beeld materiaal gaan door pluizen voor elke fiets die gejat word?! (En dan wat? Die beelden bij opsporing verzocht zeker? XD)
En tuurlijk in theorie is het heel makkelijk maar dan heb je nog nooit met bureaucraten te maken gehad....
Deze reportage was steengoed! De toevoeging van de NS, dat dit specifieke geval niet goed verwerkt is in de algemene voorwaarden, vond ik verhelderend.
Mijn fiets is flink toegetakeld in de bewaakte stalling. Dit met schade en kosten tot gevolg. Gisteren te horen gekregen van de NS dat het gebruik op eigen risico is. Dit is wat mij betreft niet duidelijk en zorgt voor schijnveiligheid
Je hebt aangifte gedaan. Dan zou de politie ook langs moeten gaan voor de beelden. Dat zijn ze verplicht.
De politie zelf doet zelden moeite al zorg je zelf voor bewijs. Mijn pa was eens opgelicht door een online bestelling en ze wilde zelf het rekeningnummer die gewoon bij een Belgische bank was niet controleren. Ik ben zelf Belg.
@@mathiasm8489 Bij mij hebben tegen mijn Honda Civic gereden vorig jaar bij de Jumbo. Politie heeft toen netjes beelden opgevraagd en aan de hand daarvan de kenteken achterhaalf van Mevrouwtje die dacht ermee weg te komen. Heeft ze geweten. 900 euro boete (+strafblad) en eigen risico die ze van haar leasemaatschapij moest betalen voor de schade.
Ik woon 5 minuten lopen van een station. Heel vaak komen vrienden bij hun fiets stallen omdat ze die stations niet vertrouwen...
0:14 muziek?
nou er hangen cameras en dan daar bij hoezo houd de ns niet bij wie er in en uit checkt bij de stalling, ze kunnen me wel vinden als ik moet betalen.
Best wel logische uitleg die NS erbij geeft en ook duidelijk dat erover nagedacht is. Klinkt ook niet echt als een structureel probleem.
Maakt niet uit dat het geen structureel probleem is. Wat wel uitmaakt is dat ze alles doen wat ze kunnen om de verantwoordelijkheid te ontlopen. Bon, 2 sleutels, klant moet meerdere keren bellen, etc. En dat terwijl ze over alle middelen beschikken om het uit te zoeken. En dat is wel een structureel probleem. Dat je als klant zeer moeilijk iets kan bereiken wanneer er zich een probleem voordoet dat niet hun systemen voorkomt. Kan makkelijk opgelost worden met een beetje flexibel 'menselijk' handelen, maar tegenwoordig zijn mensen niks meer dan objecten. En dat is niet alleen bij de NS zo, dat is bij zeer veel bedrijven zo... en de overheid zelf is daarbij de koploper.
Wat is er dan nog bewaakt aan de bewaakte fietsenstalling?
@@lestar123 Denk dat de camerabeelden alleen worden gebruikt bij zware misdaden zoals (poging) moord en verkrachting in de stalling. Ik snap dat als je een anonieme kaart wilt en niet bewijs achter wilt laten dat je reist, je ook het risico daarmee loopt dat er ook echt niks geregistreerd word. Mochten ze wel de persoon achterhalen heb ik weer vraagtekens met hoe anoniem de kaarten zijn en of die uberhaupt nut hebben. Risico van anoniem zijn, net als met crypto (je eigen bank spelen voor anonimiteit)
Helemaal niet logisch. Alles wat misloopt is dus een bewuste keuze. Anoniem in een bewaakte fietsenstalling met camera's slaat nergens op...
Ik vind het eigenlijk heel netjes van de NS dat ze anoniem reizen blijven ondersteunen. Niemand hoeft te weten waar ik wanneer naartoe ga (mn vriendin evt als ze dat echt graag wil weten, maar goed).
Ik heb hetzelfde!! Afgelopen week fiets gestolen, had ook ingecheckt. Maar ik krijg geen vergoeding omdat het ‘niet is geregistreerd’. Nu las ik op een forum dat je de historie alleen terug kan zien als je een ‘fietsabbonement’ hebt wat niet in combinatie met een ander abbonement kan. Ik heb dit niet getest maar het klinkt als een loophole waardoor ns nooit hoeft uit te betalen.
Dame van NS over de ov-chipkaart: Sommige van onze klanten willen anoniem blijven bij het stallen (en stelen) van de fiets, dat willen we graag faciliteren…
NS is niet alleen diervriendelijk, maar ook dieFvriendelijk. Top-service.
Dat zou ook gewoon moeten blijven. En mogelijk moeten zijn, waar ik woon is ook een bewaakte fiets stalling. Daar zit iemand van de sociale werkplaats en die scant dan een kaartje. Vang je meerdere vliegen in een klap zou ik zeggen. Zonder dat kaartje kom je er niet in en zonder het scannen van de fiets en kaartje kom je er niet uit.
Anoniem blijven... Overal cameras die werken met gezichtsherkenning software.
De man gebruikte zelf een anonieme OV-chipkaart, dus hiermee impliceert u dus dat hij zelf ook een boef was 😂😂
Die anonieme kaart is al helemaal niet eens meer anoniem.
Wat ik mij dan afvraag is hoe het kan dat ze de eerste 24 uur dus niet opslaan, maar wel de 2e dag kunnen belasten.
Mijn fiets is in Deventer gestolen. Uit een bewaakte omgeving van de NS. Nooit meer teruggevonden, tot op de dag van vandaag.
Goeie reportage
Ze hebben toch camera beelden pfff.En die beveiliging van de stallingen zijn sowieso waardeloos lopen altijd rare figuren rond
Google maps houd ook je locatie bij.
Maar nog erger vind ik alle zwerfietsen rondom de stations, fietsers weigeren de stalling te gebruiken en zetten hem gewoon voor de deur op de stoepen. Dat is verboden, daar hangen borden voor, maar de Handhaving doet NIETS ! Waardoor mijn hele wijk aan het verslonzen is en de peperdure fietsenstalling leeg staat.
Geweldig systeem weer. Goed bezig NS 😂
Ik vond toch dat ze het redelijk goed uitleggen wat er fout ging en waarom.
Dingen kunnen altijd fout gaan, het is goed dat radar dit oplost maar we moeten niet incidenten gaan zien als grote problemen zo lang we niet weten of dit structureel vaak fout gaat.
Gelukkig dat je lekker kan mopperen op de NS, dan blijft je eigen leven uit het zicht
fiets verkeerd neergezet hebben zij zogezegd het recht hem mee te nemen maar ze verplaatsen hem Eigenhandig!
Dit had een aflevering van koot en bie kunnen zijn🙃. Wat een oplichters die "verzekeraars"!
Wat een bs het uit checken kan gewoon omdat fiets en kaart niet met gelinkt kan worden. Wat best prima is.
"shit ze hebben ons door, we passen de regels aan"
Ik vind dit zo typisch "Nederland".
Eerlijkheid gebied dat ik de verklaringen van de woordvoerder eigenlijk wel sterk vond. Meneer kiest zelf voor een anonieme chipkaart, dan maak je de bewijslast moeilijker. Daar moet je op voorbereid zijn. Het lijkt me ook zeker raadzaam om dergelijke vervolgvragen op te nemen in de AV, maar dat wordt vooral gedaan om ze in het vervolg aan klanten te kunnen tegenwerpen.
Dat een anonieme kaart niet beschermt tegen diefstal is duidelijk, maar daar gaat het niet om. Het gaat om de vraag of iemand kan aantonen dat er een recht op schadevergoeding bestaat. Ik vind dat NS het best waterdicht en goed geregeld heeft.
Er is helemaal niets geregeld. Anoniem zijn in een beveiligde zone is al belachelijk. Daders zelf kunnen zo ook anoniem binnen. Dingen die mislopen blijken bewuste keuze. Bij een storing moeten ze een andere optie hebben om mensen buiten te laten. Op de parking van mijn werk is dat bv door knopje met contact via bewaking.
Je moet ook een bepaalde fiets aan een persoon kunnen koppelen anders ga je gewoon binnen met een wrak en buiten met een mooie...
@@mathiasm8489 Uiteindelijk staat een fiets ook gewoon op slot. Als mensen aan een slot gaan rommelen zou dat op camera moeten staan en dat zou dan ook terug te zien moeten zijn op camera. Het probleem is dat de politie zich niet interesseert voor dergelijke fietsendiefstallen, de moeite niet neemt op onderzoek uit te gaan en kleine criminelen vrij spel hebben. Zelfs als iemand bekend is bij de politie zeggen ze: "ja dat is een bekende, we weten wie het is maar als we hem oppakken staat hij morgen weer buiten. Hij heeft de fiets al verkocht voor drank of drugs dus we doen niks."
Zolang die mentaliteit zo blijft blijf je dit soort gedoe houden.
Anoniem, geen bewijs... Behalve dan dat er camerabeelden zijn. Maar die gaat de NS niet bekijken want dat kost geld, plus dat is bewijs tegen ze en nog meer geld. Maar het is de klant zijn schuld dat de fiets uit een "bewaakte" stalling gestolen is. Blijkbaar. Plus 2 originele fietssleutels overleggen!? Wat is dat voor bullshit, bij een fietsslot krijg je 2 sleutels meegeleverd. Maar het is de schuld van de anonieme ov gebruiker! Niet van de NS die niet mee wilt werken, liegt en onredelijke eisen stelt...
Er worden regelmatig uit bewaakte fietsenstallingen van NS fietsen gestolen, dus NS heeft in die zogenaamde bewaakte fietsenstallingen de zaken slecht voor elkaar
Kun je uitleggen op welke manier het verplicht afgeven van al je persoonsgegevens aan de NS, een verplichting zou moeten zijn?
In de toekomst zal de samenleving staan met een elektronische database. Technologie gaat bepalen of je ergens naar binnen mag of niet. Wat je kan of niet.
Software is niet empatisch en kan niet zoals een mens afwijken van procedures. Software is keihard. Dat is zwart of wit. Toegang of geen toegang op basis van de gegevens in een database. Technogie gaat bepalen wat je mag en niet mag. Waar je naar binnen kan of niet. En dat is makkelijke manier. Maar daarnaast ook een gevaarlijke manier. Want mensen kunnen daardoor buitengesloten worden van een samenleving. Je doet gewoonweg niet meer mee.
Als je een vinkje in het BKR hebt. Dan heeft dat gevolgen en kun je geen hypotheek meer afsluiten. Ook al is je financiele probleem opgelost. Wat ja er staat een vinkje.
6:05 Het komt heel weinig voor... Dus hij is niet de enige.
Tijd voor een nieuwe woordvoerder, NS!😅
Het geeft aan dat 99% van de treinreizigers die dit overkomt al geen moeite meer doen om een gevecht met de klantenservice aangaan, omdat ze op voorhand al weten dat het toch geen soulaas biedt.
4:32 Een anonieme chipkaart is alleen op te laden via je bankpas, dus dit moet gekoppeld zijn.
NS heeft dit wel heel netjes opgelost en ook fouten erkend. Gek dat je met een anonieme kaart kon inchecken. Ik dacht dat je stalling moest aanzetten op de kaart online door 1 cent over te maken met je bankrekening (zodat stallingen langer dan 24 uur geincasseerd kunnen worden), en dat kan alleen met een persoonlijke OV dacht ik. Maarja, blijkbaar niet.
Kaarten waar geen bankrekening aan gekoppeld zijn krijgen op het scherm te zien dat ze moeten pinnen als ze langer staan dan 24uur. (tenminste op Amsterdam Centraal.)
Heeft ie zijn fiets wel op slot gezet?
Wat een onzinverhaal, ze kunnen toch gewoon dat systeem aan een nood-accu of nood-generator aansluiten zodat het ALTIJD werkt, ook bij stroomuitval.
Maar je kan toch ook met een oude fiets binnen lopen en met een nieuwe fiets naar buiten? Hoezo met twee binnen lopen?
Precies! Een makkelijke ruilhandel om met een nieuwere versie vandoor te gaan
Zo sLiM om de slapende criminelen aan zoveel interessante informatie bloot te leggen, als er een run op de anonieme €7,50,- kaartjes zit dan zou ik de camera's op scherp zetten in de stallingen
Radar een goed programma maar soms wordt er teveel info vrijgegeven aan de mensen die dit niet moeten horen
Dus alles wordt geregistreerd door het systeem maar niet geregistreerd. Dit slaat echt helemaal nergens op dat ze die gegevens niet bij houden, al doet het systeem dat wel lijkt mij, maar dat ze het niet kunnen checken.
En nog een probleem is dus dat de fiets zelf niet gescand wordt of niks.
Dit is een volledig waardeloos systeem.
Bij zat gratis bewaakte fietsstallingen heb je zelf een barcode en zit er een op je fiets, als je naar binnen wilt worden ze beide gescand om te checken dat ze bij elkaar horen, en bij vertrek ook, zodat je dus niet een andere fiets mee kan nemen want dan matchen de codes niet. Dit gebeurt, jawel, door een PERSOON !!! Enigszins belangrijk, zo zou dit ook moeten bij de NS.
Dat het systeem van de NS zo waardeloos is dat je met een anonieme OV kaart naar binnen kan terwijl dat niet zou moeten kunnen slaat ook al nergens op.
En doe maar nooit een originele sleutel verliezen dan, zoals ik wel meer heb meegemaakt, want dan heb je sowieso ook pech, en de vergoeding is ook maar €75, daar heb je niks aan in die zin want daar koop je weinig voor in verhouding. En dit hele systeem moet veel duidelijk gecommuniceerd worden naar de klant. Een bord bij de ingang doet een hoop.
Maar, je kan dus anoniem naar binnen, wat niet zou moeten kunnen, ze kunnen er niets van zien, hoe kunnen ze dan zien dat je langer dan 24 uur staat bijvoorbeeld ? Slaat helemaa nergens op.
Besteed je zoveel geld aan zo'n system en is het ontworpen door een kind van 4 !? Welke volslagen idioot heeft dit verzonnen ?
Dit systeem faalde al keihard nog voordat het was geimplementeerd. Diep triest en dom.
Ga eens kijken in Nieuwegein, fietsenstalling onder 'City Plaza'.
Prima geregeld.
Een verlopen ns chipkaart werkt ook prima, die zouden ze moeten uitsluiten maar eigenlijk werkt ongeveer alles om die dingen te openen..
Twee sleutels? En als je er maar één hebt?
Dit slaat echt nergens op.
Ik zou me fiets waarschijnlijk alsnog aan de ketting doen ook al staat hij in zo een stalling, vind het tevens alleen maar meer gedoe dan toen er gewoon van de metalen stallingen buiten stonden.
Het is toch te bizar voor woorden dat de NS maar weg komt met een kleine vergoeding voor een gestolen fiets? Wat houd hun tegen om niet zelf dagelijks dure fietsen weg te halen en dan later te verpatsen? Ze hebben er zelf voor gekozen om een fietsenstalling met beveiliging te gaan faciliteren. Maar de beveiliging zit dus alleen in de naam. Laten we dit aanpassen naar een vergoeding van 5000 euro per gestolen fiets, met een 10.000 euro verplichte donatie aan een goed doel. Kijk dan hoe snel ze het probleem wel kunnen verhelpen.
Rotterdam Blaak is een gratis maar bewaakte fietsstalling. Die bewaker zei dat er dagelijks fietsen gejat worden. Mijne was er ook een keer gestolen. Heb ook een keer een fiets van € 1600 tijdens de zaterdagmarkt tegen een boom gezet en vergeten op slot te doen. Die stond er na 4 uurtjes nog gewoon.
ow wat fijn, je stalt je fiets bij een bewaakte fietsenstalling maar er wordt niet bewaakt en je checkt in dus je betaald en als je fiets weg is krijg je 75 euries , daar van koop je vast wel weer een nieuwe gestolen fiets voor wel jammer want voor dat geld heb je niks bij de fietsen maker misschien een leuke zadel.
je krijgt 75 euro als je geen bewijs van eigendom hebt, je krijgt een hogere vergoeding als je de factuur en de twee sleutels hebt.
Sws een raar systeem. Een keer stond mijn fiets er langer dan 24 uur en moest dus 4 euro nog wat betalen. Opeens stond op mijn scherm dat ik moest pinnen om dit te betalen maar had geen pinpas mee! Weet ik veel! Dacht dat het gwn van mijn ov saldo af zou worden gehaald.
Na een paar keer mijn ov pas duwen in dat apparaat, ging het rek gewoon open😅
poortjes moeten altijd opengaan met elke kaart omdat ns anders schuldig is aan vrijheidsberoving, heeft niks te maken met storingen
Gewoon je fiets ook in een NS fietsen stalling goed op slot zetten aan het rek waar je de fiets op staat met een dikke kettingslot, dat deed ik ook altijd en nog nooit is een fiets gestolen.
Inderdaad Anonieme OV kaarten verbieden. Alleen dus voor geregistreerde NS klanten.
Voor ongeregistreerde buiten een fietsen plaats.
Nou ja als ze de check in en check uit wel gewoon zouden koppelen en er is een probleem dat het offline is, dan heb je daar de "hulp button". Die kunnen zien dat iemand met een nummer is ingecheckt en niet is uitgecheckt. Die kunnen dan gewoon het poortje openen, klaar is klara. Maar ja dat is logisch nadenken en daar schort het werkelijk steeds vaker aan. Niemand lijkt meer logisch na te denken. Ik weet ook wel hoe dat komt, de honger naar geld vertroebeld het logisch denken. Tijd dat het graaien wordt aangepakt en dat gaat niet gebeuren want zelfs de graaiflatie wordt gebagatelliseerd en zo is de cirkel weer rond. Het draait allemaal om geld en het zoveel mogelijk weg graaien daarvan.
Het wordt hoog tijd voor een beter systeem... Zowel de mensen als technologie van NS
Dus als jouw studie klaar is ga je direct aan de slag? Toch? of doe je ook zo'n niet nuttige opleiding zoals velen waar de maatschappij geen reed aan heeft?
Wanneer een vader alleen maar zijn rug traint in de gym en een naam voor zijn zoon bedenkt
Lol 😅
Radar help mij ook!! Ik heb ingecheckt met een dalabbonement…. Mijn fiets stond er 3 dagen en dat werd ook niet geregisteeerd. Politie wil geen camerabeelden delen en de NS wil mij niet verder helpen.
Van de politie in Nederland zou ik sowieso weinig verwachten.
Karel van de Graaf vertelde in de 80er jaren al dat je in Amsterdam werd weggehoond als je aangifte voor een gestolen fiets wilde doen.
Deze succesformule heeft de politie verder in Nederland uitgerold.
Stomping systeem. Nu herinner ik mij weer waarom de OV Chipkaart jaren op rij prijs van slechtste product van Nederland heeft gewonnen.
Spijkers op laag water zoeken. In de volgende uitzending: "Lisa (21) mag van NS niet de fiets van haar zus ophalen."
L.S. gejat betekend gestolen ook wel ontvreemd .
Het systeem dat de fiets een tag heeft bij een pasje behorend is veel veiliger. Dan kan een fiets nooit de stalling uit zonder het pasje waarmee het binnen is gekomen.
als ze je fiets willen stelen doen ze dat toch wel ondanks systeem met tag je kan gewoon de fiets optillen en wegrennen eruit en dan in een busje gooien zoon tag systeem werkt alleen met Groote hekken en camera's dat als je naar buiten wil gaan met je fiets je een tag nodig hebt om er uit te gaan en de poortjes alleen open gaan als er 1 te gelijk eruit gaat niet als er 2 vlakbij dat poortje staan met een druk sensor ofzo
Oplossing .fiets met een oude fiets waar geen intersse in is . bewaar je goede fiets voor andere ritten.
De claim wordt ook afgewezen als je maar 1 originele sleutel hebt. Ook dat is echt een onzin-voorwaarde. Het doet niets af aan het feit dat mijn fiets is gestolen uit hun bewaakte fietsenstalling. Ze kijken de beelden nooit terug, er is dus eigenlijk helemaal geen sprake van bewaking.
Kan je het station dan ook verlaten met een OV chipkaart die niet ingecheckt is?
In mijn straat tijdens mijn studententijd reed elke week een wit busje die alle losse fietsen achterin gooide. Politie deed niks.
Dat is de gemeente, halen fietsen op die incorrect of te lang gestald zijn. Kunt je fiets dan, tegen vergoeding, ophalen en anders veilen ze hem.
sowieso dom om een anonieme ov chipkaart te gebruiken voor zo iets
Wat hebben ze gedaan met de fietsenstallen... vroeger was het gewoon betaald (Niet zeker hoe veilig) en zat er een fietsenmaker er bij. Nu hebben we dit? Wat een downgrade
er zijn meerdere fietsenwinkels in de buurt....
@@Just_Flipy fair, maar als je naar boven leip zat er meteen een aan rechterhand