Istoria, Clasa a X-a, Constituirea Țării Moldovei

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 7 апр 2021
  • Tema: Constituirea Țării Moldovei
    Profesor: Vacarciuc Daniela
    Autor: Vacarciuc Daniela
    Coloana Sonoră: ”Polii Anna” - autor Eugen Doga
    Educatieonline.md este o bibliotecă digitală care conține aproximativ 3.500 de lecții video pentru elevii claselor I-XII, la toate disciplinele, inclusiv profil real / profil umanistic (pentru nivelul de învățământ general), în limbile română și rusă, pentru anul de studii 2020-2021.
    Scopul proiectului este de a asigura accesul liber și neîngrădit la lecții produse video de cei mai buni profesori din țară, create pentru toți elevii după un standard înalt al calității.
    La data de 22 mai 2020, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Primăria municipiului Chișinău au semnat un memorandum de cooperare în scopul diversificării și îmbunătățirii conținuturilor curriculare online precum și creării unui instrument didactic digital, care facilitează accesul la procesul educațional, în temeiul prevederilor articolului 128, alineatul (6) al Codului educației nr. 152/2014.
    Partenerii de implementare a proiectului în etapa a doua: Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație, Clasa viitorului - Centrul Național de Inovații Digitale în Domeniul Educației, TEKWIL - Centrul de excelență în Domeniul TIC , Universitatea Tehnică a Moldovei și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

Комментарии • 5

  • @mihaelagorbatii3598
    @mihaelagorbatii3598 2 года назад +5

    Am o întrebare în paginile prezentate unde se vorbește despre descălecatul Moldovei este scrie anul 6867 de ce ?

    • @ionbrad6753
      @ionbrad6753 8 месяцев назад

      Este alt sitem de numerotație, alt ”calendar”. Acela este anul ”de la facerea lumii” conform tradiției biblice. Noi acum folosim anul ”de la Hristos”.
      ”Era bizantină, întâlnită adesea sub forma de ani de la facerea/zidirea lumii sau ani de la Adam, a fost cronologia folosită oficial în Imperiul Bizantin și în bisericile ortodoxe. În Patriarhia Ecumenică a fost în uz din anul 692 până în 1728. În țările române, era bizantină a fost cu precădere folosită până spre mijlocul secolului al XVIII-lea, fiind înlocuită treptat, până spre mijlocul secolului al XIX-lea, cu era noastră, pe care o socotim de la nașterea Domnului.
      Derivată din Septuaginta și din tradiția ebraică, era bizantină (în greacă: Etos Kosmou sau Apo Kataboles Kosmou, în latină: Annus Mundi sau Ab Origine Mundi) a fixat data creației la 5508 de ani înainte de întruparea lui Hristos și calcula anii de la facerea lumii.”

  • @augustinabutmalai
    @augustinabutmalai 7 месяцев назад

    Mulțumesc frumos pentru lecție!❤

  • @Nelu2020
    @Nelu2020 Год назад

    Este vorba despre vechea cronologie a numarători anilor.

  • @valentinovidiucornea4525
    @valentinovidiucornea4525 3 месяца назад

    Greșit. Dragoș nu a fost la vânătoare de zimbri ci de bouri. Este alt animal!!! Pe stema Moldovei este bour(Bos primigenius) nu zimbru(Bison bonasus). Nota 3 la zoologie!