Jak poprawić ciśnienie W SILNIKU T25

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 17 дек 2024

Комментарии • 70

• @ottofikimiki996
    @ottofikimiki996 3 года назад +4

Takich ludzi więcej.................................. . Robisz dobre rzeczy i dzielisz się wiedzą. Gorąco pozdrawiam dobry człowieku.

• @pikas4
    @pikas4 5 лет назад +3

No tu akurat winowajcą był zawór ale nie znaczy to że filtry PP są do niczego ... Bączek bardzo dobrze filtruje, ale zawsze troszkę gubi tego ciśnienia na dyszach... Filtr PP jest prosty w obsłudze i daje troszkę wyższe ciśnienie, ale czy wyfitruje wszystko ? ... Puki jest sprawny to bączek wygrywa, ale jeśli już szykuje się konieczność zmiany bo nie da się już naprawić to chyba lepiej już na PP przejść... Szkoda, że nie wyszło z tą podstawką od C330 bo była by to fajna alternatywa do sprowadzanych przystawek.

• @ArturZagaj-Izraelita
    @ArturZagaj-Izraelita 2 года назад +1

Ja będę zmieniał na 4 cylindry bo na d21 nie ma perspektyw. Chyba tylko żeby pyrkał jak się siano/słomę czy drewno zbiera.

• @sylwesterslaba3473
      @sylwesterslaba3473 Год назад

Czemu na 4 cylindry a nie t25

• @ArturZagaj-Izraelita
      @ArturZagaj-Izraelita Год назад +1

@@sylwesterslaba3473 W zasadzie masz racje, kiedyś myślałem że będę obszarnikiem, a teraz będzie dobrze gdy odbuduje t25

• @sylwesterslaba3473
      @sylwesterslaba3473 Год назад

@@ArturZagaj-Izraelita lepszy t25

• @chopakzewsimaej7902
    @chopakzewsimaej7902 5 лет назад +1

Super Boguś 👌Najpierw wyczyszczę i zmienię kulkę a potem w razie potrzeby wyreguluję🤗

• @sewdep
    @sewdep 5 лет назад +2

Dzień dobry.
    Czy ma pan możliwość zmierzenia średnicy tej kulki?
    Może dałoby się dokupić samą kulkę, bo niszczyć łożysko dla jednej trochę szkoda...

• @krzysiekbzdurski6243
    @krzysiekbzdurski6243 4 года назад +2

Zmiana tej kołki nic nie dała ciśnienie nadal to samo pewnie wymiana filtra może tylko coś pomoc

• @himen30
    @himen30 4 года назад +1

ja mam ruska z 77 roku teraz co prawda sporadycznie wyrusza do pracy ale swego czasu to miał co robić a od gdzieś 25 lat żadne zegary nie działają i mam to gdzieś bo to jest maszyna die do zajebania wystarczy ropa stan olejów i drożność chłodzenia ale to się tyczy własnie tych starszych wersji bo te nowsze to kaszana.

• @LK-zz3rk
    @LK-zz3rk 5 лет назад +1

Hejka mam pytanie odnośnie T25 ochdzim o ciśnienie oleiu. Silnik zrobiony o podstaw czyli wszytko ale w pracy na obrotach 1200 przy temperatura. 80 spada 1.5 bara ciśnienie nic nie dał możliwe żby ten firet był winień a chodzi mi dokładnie o te dysze co samy filtrze a robiłem według Filmiku ale nie pomogło wszelkie odp piśnie w komentarzykach z góry dziękuje za odp

• @ArturZagaj-Izraelita
      @ArturZagaj-Izraelita 5 лет назад +1

tam gdzie sa kola rozrzadu jest pompa oleju. dobra kosztuje 350zl. jesli nie byla zmieniana przez 15-20 lat lub co 3-4 tysiace motogodzin, to warto pomyśleć o tym kierunku. Nowe pompy za 150zl podobno nie sa dobre.

• @bogusaw8276
    @bogusaw8276  5 лет назад +1

Jeśli spadnie na rozgrzanym zastosuj według filmiku dokładnie uważaj żeby nie zatrzeć silnika te filtry nie do końca są sprawdzone

• @Piotrek25
      @Piotrek25 5 лет назад

Mam taki przypadek u siebie jak opisany wyżej ale nie wiem od czego zacząć czy wymienić dysze w filtrze czy od razu dyszę i zawór?

• @jarrro20
    @jarrro20 4 года назад +2

dobra rada nie powiem, ale należy pamiętać że pompa oleju też nie jest wieczna:)

• @bogusaw8276
      @bogusaw8276  4 года назад

Zużycia pompy a spadek ciśnienia to dwie różne rzeczy możesz wymieniać i nic z tego i silniki po remoncie

• @wojtekkowalski7579
    @wojtekkowalski7579 3 года назад

Witam panie Bogusławie jak zapale na zimnym ciśnienie jest 4 czyli ok ale jak zgasze silnik to od razu spada nie tak jak u pana powoli spada i jeszcze jedno jak tak rozgrzeje się do 60 to tak na 1000 obr ciśnienie 3;5 a jak dodam gazu na 1300 obr to ciśnienie spada na 2,5 może być wina tego zaworu proszę o odp

• @zsakulw616
    @zsakulw616 4 года назад

Witam panie Bogusławie . lJaki kolor tych farb i rodzaj na korpusie i blachach . Bo będę brał się za malowanie swojego i orginalny kolor wręcz mi juz się znudzi. Pozdrawiam

• @LK-zz3rk
    @LK-zz3rk 5 лет назад

jest nowa kulka na tym zaworze ale nie pomogło a zgadzam się że te nowe zawory to na złom a Mam takie pytanie jak by zmienił te dysze w filtrze oleju dziękuje wszystkim użytkownikom za odp

• @bogusaw8276

Ciśnienie jest na tym filtrze co na filmiku ale na poprzednim filmiku ciśnienie spadł do prawie 0 należy zawór wykręcić dokładnie umyć i wymienić półkę i uregulować ciśnienie dokręcając i wyczyścić Stary Bączek

• @mrrusekt2565
      @mrrusekt2565 5 лет назад +1

Ja mam założony filtr PP i zawór wyregulowany na 4bary i jestem zadowolony
      Ciekawi mnie jakie będzie ciśnienie na gorącym silniku na moim wyrobionym bąku tak samo było A jak się rozgrzal do 80stopni to na wolnych było 0

• @jakuso4933
      @jakuso4933 5 лет назад +1

@@mrrusekt2565 Nie bój się nic ja miałem bączek (nowy) i kapitalke silnika. To i tak na zimnym miał cały czas 4 a jak się zagrzał to od 2 do 3,5 po zmianie na pp musiałem mu popuścić na zaworze bo jeszcze nie odpalił ( paliłem na odprężniku ) a już mi 5 pokazał na zegarze. Tak że teraz na zimnym mam 4 a na ciepłym 3,5 w całym zakresie obrotów a filter jest tani i lepiej raz kupić za 20 dychy na rok a nie babrać się z tym bączkiem. I jeszcze jedna ogromna zaleta na bączku jak odpalisz to przez chwile nie ma ciśnienia a na pp jeszcze dobrze ciągnik nie zagada a już ma dobre smarowanie.Następna zaleta to ta że w bączku zatykają się dysze i większość ich nie czyści jedynie przy wymianie oleju a w takim wypadku w silnik idzie nie filtrowany olej a w pp wszystkie drobinki itp są wyczyszczone. Autor mówi na filmie że filtry pp są złe tylko dlaczego miałbym temu wierzyć ? Bo zrobił próbe na dojechanym silniku ? jeśli ktoś się uczył mechaniki to wie że dobry filtr pp lepiej filtruje olej, jest prostszy w obsłudze (wymiana a nie czyszczenie) oraz podnosi ciśnienie (I prosze mi nie wciskać kitu bo w bączku są ubytki oleju a tu nie ma więc logiczne że jeśli pompa bierze tyle samo oleju i tłoczy w układ to jeśli go nie traci po drodze to ciśnienie musi być większe) i co najważniejsze jeśli silnik jest dojechany to NIC mu nie pomoże poza remontem. I jeśli ktoś kupi nowy orginalnie ustawiony zawór ciśnieniowy i będzie miał słabe ciśnienie to świadczy to o zużyciu np bączka albo wytarciu wału albo słabo wydajnej pompie olejowej itp i to że podkręcimy mu ciśnienie oczywiście że pomoże lecz to jest półśrodek bo jakiś element nie domaga i prędzej czy póżniej się upomni o remont, Pozdro

• @mrrusekt2565
      @mrrusekt2565 5 лет назад +1

@@jakuso4933 Zgadzam się z kolegą w 100% Też tak miałem silnik po remoncie i jak się rozgrzal dalej cisnenia nie było po wymianie filtra na pp po pierwszym odpaleniu zamknelo licznik wykręciłem ten zawór ile się tylko dało i spadło do 4 i na ciepłym jest 3.5 nie zależnie od obrotów silnika. Silnik pracuje tak rok i nic mu sie nie dzieje A po rozcieciu filtra pp było w nim trochę paprochow czyli spełnia swoją rolę.
      A więc nikt mi nie wmówi że Bąk jest lepszy A PP to jakieś "gówno i tracenie pieniędzy "😁

• @tomekpietrzyk519
    @tomekpietrzyk519 4 года назад

Witam pana u mnie jest problem t25 po remoncie panewek korbowodowych i pierścieni tłokowych ciśnienie 2.5 na zimnym czy to może być wina tego zaworka i czy jak go poprawię powinno być większe ciśnienie oleju w silniku ??

• @sylwesterslaba3473
      @sylwesterslaba3473 3 года назад

Coś z silnikiem

• @mirosawwiecawik2972
      @mirosawwiecawik2972 4 месяца назад

Witam czy poprawił Pan to cisnienie? Ja tez to samo zrobilem gore silnika i panewki na korbach i dokladnie wczyscilem filtr oleju jedna dysza była zabita calkowicie. Po zlozeniu cisnienie jest mniejsze okolo 2 na zimnym wczesniej 2 bylo podczas ciezkiej pracy. Przeciez zrobienie gory i panewki na korbach nie powinny miec wplywu na cisnienie oleju. Chyba ze ta zatkana dysza. Dodam jeszcze ze po remoncie zalałem olejem Turdus wczesniej jezdzil na superolu.

• @grzegorzstroz6258
    @grzegorzstroz6258 3 года назад

Boguś czemu nie chce palić od strzała zawory wyregolowane baterie dobre jaka może być przyczyna pozdrawiam

• @polacekxxc7763
    @polacekxxc7763 5 лет назад

Moze Pan podać dokładne informację na temat łożyska ? Dane ? Samo 308 nie wiele daje

• @rafawoch7688
      @rafawoch7688 4 года назад +1

Łożysko 6308 takie jak jest na wałku głównym w skrzyni biegów.

• @bogusaw8276
    @bogusaw8276  5 лет назад

Na starym silniku może pomóc ale jak silnik jest zużyty to jak w popżednim filmiku nic nie pomoże tylko naprawa A TO CH. ,,,JA !!!TO PROSZĘ INACZEJ nawet niewiadomo o co biega NIE KAŻDY ,,DOKTOR ,,,,PACJĘTOWI POMOŻE

• @imnotaplayer957
    @imnotaplayer957 5 лет назад +2

na zimnym oleju zawsze będzie miał wysokie....

• @wedkarskiczas8804
    @wedkarskiczas8804 5 лет назад

Mam pytanko jaki akumulator założyć do T25 ciągnik będzie używany 3 razy 4 razy do roku wiosna lato jesień

• @ArturZagaj-Izraelita
      @ArturZagaj-Izraelita 5 лет назад

najlepiej montowac tylko w razie potrzeby- nie ma sensu kupowac specjalnie bateryjki jesli uzywasz mniej niz 10 razy w roku (wyjmujesz wtedy np z auta i jazda 50ah wystarczy przy nowym rozruszniku).

• @wedkarskiczas8804
      @wedkarskiczas8804 5 лет назад

@@ArturZagaj-Izraelita kupiłem szybko obrotowy założyłem od busa 800 i lata . Dzięki że odp

• @mrrusekt2565
    @mrrusekt2565 5 лет назад

Ale to ciśnienie oleju jest nadal na tym puszkowy filtrze?

• @LK-zz3rk
    @LK-zz3rk 5 лет назад +1

witam Mam pytanie odnośnie T25 na Temat Smarowania silnik przeszedł cały remont Kapitalny N zimnym Jest 4,5 a na rozgrzanym brak smarowania odp Pieść w Komentarzach z Góry dziękuje za odp

• @bogusaw8276

Jeśli wszystko dokładnie złożone jest wina zawodna ciśnienia oleju Spróbuj wykręcić wyczyśc Załusz nową kólkę jak w opisie nie dokręcaj do oporu ciśnienia bo jak kręcisz to staje się odwrotnośc możesz spróbować przeżyć cały zawór zobaczyć cz niema zużycia ale kulka powinna pomóc do tego możesz dokupić jak nie pomoże podstawę filtra hurtownia PARCZEW koło lublina szukaj na Ol×
      Nowy zawór nie pomoże to jest złom pozdrawiam

• @bogusaw8276

Łożysko należy rozbić i wziąść KULKĘ starą wyżucić z zaworu a założyć tą z łożyska i uregulować ciśnienie

• @damkozi7799
    @damkozi7799 5 лет назад

Mam słabe ciśnienie oleju powie Pan jak ustawić taki zawór???

• @bogusaw8276

Dokręcając odbezpieczyć nakrętkę na klucz 27 i wkrętakiem dokręcając jeśli nie pomoże odkręcić zawór oczyścić i wymienić półkę są nowe zawory w sprzedaży ale na 10 jeden może jest dobry

• @mateuszlenart380
    @mateuszlenart380 4 года назад

U mnie na zimnym jest 4 na małych obrotach a jak dam mu gaz do podłogi to 5 czy takie ciśnienie jest dobre

• @krzysztofnawojski394
    @krzysztofnawojski394 4 года назад

Jakiej średnicy jest ta kulka ktoś wie

• @krystianmikua1367
    @krystianmikua1367 6 месяцев назад

Będzie chodził wiecznie

• @igordunets7226
    @igordunets7226 5 лет назад +1

Klas!!

• @rafakozak8848
    @rafakozak8848 5 лет назад

Olej jaki masz zalany ?