Ainahan siellä koulussa on johdateltu, ja suorastaan ehdollistettu tietynlaiseen toimintaan. Viimeajat on saanut allekirjoittaneen pohtimaan, että onko se voinut aina vaikuttaa yhtä pöyristyttävälle edellisen sukupolven silmin.
Ei pitäisi ei, mutta lapset ja nuoret eivät ole nykyisen friikkisirkuksen ainoita osanottajia. Kahjoja, kurittomia aikuisia tuntuu myös olevan joka paikassa enemmän kuin koskaan. Toki somen/netin kautta kaikki kuona nykyään leviää. Ei ihmekään kun voimme huonommin ja huonommin, varsinkin empaattisimmat meistä, koska emme koskaan maailmanhistorian aikana ole altistuneet muiden pahoinvoinnille ja epäterveille esimerkeille näin suurissa määrin. Provosointi, överiksi vetäminen ja vastuuttomuus ovat nyt pinnalla, koska nykyään on väärin sanoa jollekin että tuo ja tuo käytös ei ole suositeltavaa tai soveliasta. Räikeimpiä esimerkkejä mielestäni ovat juurikin sukupuolilla leikittely aivoiltaan ja kropiltaan kehittymättömien lasten kanssa ja toisaalta seksuaalisuuden ja sukupuoliominaisuuksien liiallinen korostaminen kun ei ole kapasiteettia tehdä mitään muuta. "Ole paras versio itsestäsi, hyvä tulee hyvän luo, jokainen ihminen on kaunis ja tärkeä, ja tässä on perseeni". Yleinen moraalikäsityksemme on suuressa murroksessa. Olemme viime ajat suvainneet niin paljon asioita ettemme kohta enää suvaitse sitä mitä siitä on seurannut.
En ylläty yhtään, että Suomessa tällaiset puhelimet pois kouluista -movementit ei onnistu. Meillä lapset ovat "samalla tasolla" aikuisten kanssa, heitä ei saa käskeä, kurittaa tai komentaa, vaan heitä vain kuunnellaan. Tuttuni kysyi taannoin kaksivuotiaalta pojaltaan, että minä sinä haluaisit nyt syödä. Lapsi pudisti päänsä kaikille ehdotuksille, eikä syönyt lopulta mitään. Oikea tapa olisi tietysti se mitä omassa lapsuudessani tehtiin, että lapselle työnnetään syötävää eteen ja hän syö sen. Niistä kolmesta eri vaihtoehdosta jota tuttavani lapselekin ehdotettiin, löytyy kyllä jotain jota voi pistää suuhunsa. Ei vanhempi voi alkaa neuvottelemaan taaperon kanssa, että mitä tämä milloinkin haluaa. Sama pätee erityisesti peruskoululaisiin. Opettajat ja aikuiset kotona ovat auktoriteetteja, eivät kavereita. Lapsille pitää olla rajat ja kuria (joka ei tarkoita väkivaltaa, vasemmisto ja vihreät huom.) Kännykät pois koulutunneilta pitäisi olla ehdoton minimi Suomessakin. Ranskan käytäntö on toki vielä parempi, että puhelimia ei saa käyttää koulun alueella edes välitunneilla. Myös opettajien pitää tietysti näyttää tässä esimerkkiä; oppilaiden keskuudessa ei sovi omaa puhelinta näpytellä. Mutta koska Suomi on täynnä lampaita ja sellaisia kasvatusalan ammattilaisia, jotka pääsevät puhumaan A-studioon ynnä muihin mediakanaviin milloin mistäkin lasten "osallistamisesta", avoimista koululuokkaympäristöistä ja inkluusiosta, niin mitään kehitystä parempaan ei ole odotettavissa. Meillä ei uskalleta tarkastella sitä, mikä oli hyvin 80- ja 90-luvuilla peruskouluissa, koska sehän on takapajuista, toisin sanoen konservatiivista. Koko ajan pitää kehittää kaikkea, myös koulumaailmaa, eikä uskalleta vain antaa olla ja pitäytyä vanhassa ja toimivaksi havaitussa.
Lapsen ruokailu on ihan yksinkertaista: Tarjotaan ruokaa, joko syö tai ei, mutta ennen seuraavaa ruokailua ei ole mitään tarjolla. Kyllä se ruoka alkaa maistumaan ennenpitkää.
Kannattaa miettiä hankkiiko pienelle lapselle älypuhelinta. Nettiä voi antaa käyttää tilanteessa missä vanhempana vähän näkee mitä siellä netissä tehdään. Itse mietin että millaiset sosiaaliset taidot, elämänkokemus, maailmankatsomus ja muistot on ihmisellä joka on kasvanut älypuhelimen tai tabletin ruutua katsoessa. Enää ei juurikaan näy ulkona leikkiviä lapsia ja ihmetellään lasten kohonneita yksinäisyyttä, ahdistusta ja ylipainoisuutta. Sääliksi käy niitä lapsia ja pelottaa tulevaisuus, kun heidän on tarkoitus ottaa vastuu yhteiskunnasta. Ennen kaikkea toivoisin vanhempien vastuuta tässä, mutta sitä on näköjään turha odottaa. Ehkä länsimaiden pitäisi Kiinan tapaan vähän kontrolloida mihin lapsilla on pääsy ja miten pitkäksi aikaa.
Valtava haaste vanhemmille, taistella markkinavoimien luomia nykyhoukotuksia vastaan, jossa nuori sukupolvi on kohteena, vastavoimana vanhempien kasvatukselle, tai sen yritykselle. Yhteiskunta kun esim. hehkuttaa peliyhtiöiden menestystä, joka on niskavoitto vanhempien kasvatusyrityksestä rajoittaa netin käyttöä, keskittyä tähän "todelliseen" elämään ja hankkia tässä elämänkokemusta ym. Moraaliton ja vastuuton "elämänoppi" tulee jopa valtaapitäjien ja oppilaitosten taholta. Vanhemnat vs. yhteiskunta, voi olla käytännössä jokapäiväinen taistelu kotona lasten kanssa, jotka eivät ymmärrä vanhempien hyvää tarkoitusta, kun muutkin ja netti ja telkkakin toista sanoo. Vaikea on rajoittaa netin käyttöä ja saada lapsi ymmärtämään että älä usko yhteiskuntaamme. Taistelua tuulimyllyjä vastaan.
Tähän sosiaalisen mediaan ähkyyn vielä se, että Suomen lukioissa koulut ovat ihan velvoitettuja antamaan läppäreitä oppilaille, koska oppikirjat ovat siellä. Oikein tuputetaan näitä sähkölaitteita oppilaiden syliin Paremman Oppimisen Puolesta, ja mikä kiusaus pelata pari autopeliä koneella tulee - tai shoppailusivuille, TikTokiin, Instagramiin..
Kiinahan on ihan oikeassa. Kiinan tavoite ei ole ottaa koko maailmaa hallintaansa, mutta se käyttää systemaattisesti tilaisuuksia hyväkseen varmistaakseen oman kansansa hyvinvointi maapallon resurssien puitteissa: ravinto, energia, mineraalit, teknologia, kuljetukset. Ja länsimaailma antaa sille rapautuessaan hienosti tilaisuuksia tähän.
Olen ihan varma että, kymmenien vuosien päästä ihmetellään miten silloin ennen vanhaan altistettiin lapset nuoresta pitäen älylaitteille ja sitä miten aikuisetkin olivat niihin niin äärimmaisen riippuvaisia. Ja sitä miten emme nähneet niiden kielteisiä vaikutuksia. Aivan samalla tavalla kuten me ihmettelemme nyt, miten silloin ennenvanhaan oli aivan normaalia vedellä tupakkaa olohuoneessa jossa lapset leikkivät samaan aikaan. Ja miten ei silloin hoksattu miten epäterveellistä se oli.
Oma suosikkini on Casino. Uusin vielä näkemättä. Wolf of Wall Street on myös kova. Voisitte joskus tehdä leffajakson, jossa listaatte omia suosikkeja perusteluiden kera.
Ärsyttävästi tähän kalikkaan jää kiinni. Ihmisen odotetaan nykyään olevan tavoitettavissa ja käytettävissä 24/7 ja se on raskasta. Tämä on lieve siitä että oletettavasti jokaisella on kokoajan tämä kommunikaatio väline taskussa.
Nykyään ollaan heti panikoimassa kun ei heti saada kiinni. Ja vielä viestien välitys kertoo onko viesti menny perille/luettu ellet sitå erikseen kiellä... Hommahan on valmis. "Miksi et vastaa, oot ehtiny lukeakkin"?
Kiitos ministeri Mari Rantanen jämäkästä otteesta,samoin kaikille teille ,jotka olette suoraselkäisesti isänmaamme puolella,Riikka Purra myös .Presidenttimme on myös mies paikallaan!
Erittäin hyvä aihe taas ❤ Itselläni mieli käynyt viikkoja ylikierroksilla, ja yritän psykoterapoida itseäni käymällä amatöörimäisiä keskusteluja omassa päässäni 😂 Teette tärkeää työtä ❤
Kysy itseltäsi; olenko koskaan kuullut psykologin sanoneen "psykoterapisoin itseäni", tai "oman diagnoosini mukaan olen.."? Tuskin olet ja tähän on hyvä syy; tarvitaan toisen ammattilaisen objektiivinen näkemys.
Itse olen kokenut Tarja Halosen ja vihreiden tultua ns.valtaan , asuvani täys Hölmölässä . Koko euroopan touhut ovat sitä samaa Hölmöyttä . Turvapaikka ym. hömppä täysin Hölmöyttä ...
Burnout tulee pakkotahtisuudesta jonkun ulkopuolisen pakon vuoksi. Tumputtaja saa jännetupin tulehduksen ennen burnouttia ja himmaa menoa, mutta duunari on ulkopuolisen pakon vanki ja käämit käryää.
Joo olihan #puheenaihe kanavalla joku tutkija viereena joka puhui ihan tuosta samasta että TikTok vaikuttaa juuri tuohon kaikkien hapatuksen kasvamiseen. Ei toisin ihan suoraan mutta kyllä pysyi lukemaan rivien välistä
Itellä rupes pää hajoilemaan työn ja vapaa-ajan puitteissa. Ensimmäisenä lakkasin juomasta kaksi pannullista kahvia päivässä. Oli karsea vieroitus, mutta sekin jo riitti.
Tätä kannattaa kyllä kaikkien kokeilla. Toinen mikä voi auttaa on kunnon yöunet, alkaa kummasti pää toimimaan tehokkaammin (usein vaikutuksen huomaa jo seuraavana päivänä). Kun pystyy keskittymään paremmin niin tuntuu että päivä on paremmin hanskassa, muuten saa juosta koko päivän sammuttelemassa tulipaloja eikä asiat tunnu edistyvän yhtään.
Jos pelkkä kännykkä riippuvuus on rinnastettavissa kokaiiniin tutkimusten mukaan, niin... somehan vain lisää tätä addiktiota. Se missä vaiheessa kännykässä pyörivä video käskee "hyppää kaivoon" ei liene enään kaukana :)
Omasta mielestä nää Mainokset vois heittää alkuun tai loppuun. Jos ei kiinnosta nii voi sitten skippaa ne. Ja toinen ehdotus et mainosten jälkeen vois lyödä kellon käyntiin.
Lapsille tarjtaan metaa ja kukaan ei nää tässä mitään väärää. Meiän pitäis päästä eroon myös siitä ajattelutavasta ettei meidän tarvi tehä töitä tai ollenkaan liikkua kunhan me keksimme keinon huijata ihmisiltä heidän rahansa lailisesti.
Poistin tossa viime loka-marraskuussa instagramin ja palasin tän vuoden helmi-maaliskuussa takaisin, oli tona aikana kyllä huomattavasti enemmän tunteja päivässä 🤷
No todellakin syövyttää. Siksi televisiokin on kielletty alkuperäiskansoilta saamelaisen suunnittelemassa uskonnossa. Televisioon ja someen halajaa tärkeilevät ihmiset, se syövyttää roolimallimme.
Aina kiinnitetään huomiota siihen, että puhelinta käytetään juuri esim. bussipysäkeillä ja ei pitäisi käyttää jne. Mutta toisaalta onko se sitten järkevämpää tapittaa pysäkillä tyhjänpanttina tekemättä yhtään mitään?
Viiltävä analyysi. Varsinkin alussa olit ytimessä mutta loppu vaikutti hieman hätäiseltä. Vastaavan tekstin kirjoittaminen vaatii toki useamman sekunnin, joten ei ihme että keskittyminen herpaantuu.
Koskelo puhuu asiaa. Media, koulu ja somet saa lapset haluamaan vaihtaa sukupuoltaan. Ei pitäis noin nuoria johdatella mihinkään.
Joo ei ennen ollut tällaista harhaanjohtamista. Perverssi yhteiskunta
Ainahan siellä koulussa on johdateltu, ja suorastaan ehdollistettu tietynlaiseen toimintaan. Viimeajat on saanut allekirjoittaneen pohtimaan, että onko se voinut aina vaikuttaa yhtä pöyristyttävälle edellisen sukupolven silmin.
@@jeremiash5180Juuri sen takia vain *valtio* voi järjestää koulutusta.
Ei pitäisi ei, mutta lapset ja nuoret eivät ole nykyisen friikkisirkuksen ainoita osanottajia. Kahjoja, kurittomia aikuisia tuntuu myös olevan joka paikassa enemmän kuin koskaan. Toki somen/netin kautta kaikki kuona nykyään leviää. Ei ihmekään kun voimme huonommin ja huonommin, varsinkin empaattisimmat meistä, koska emme koskaan maailmanhistorian aikana ole altistuneet muiden pahoinvoinnille ja epäterveille esimerkeille näin suurissa määrin.
Provosointi, överiksi vetäminen ja vastuuttomuus ovat nyt pinnalla, koska nykyään on väärin sanoa jollekin että tuo ja tuo käytös ei ole suositeltavaa tai soveliasta. Räikeimpiä esimerkkejä mielestäni ovat juurikin sukupuolilla leikittely aivoiltaan ja kropiltaan kehittymättömien lasten kanssa ja toisaalta seksuaalisuuden ja sukupuoliominaisuuksien liiallinen korostaminen kun ei ole kapasiteettia tehdä mitään muuta.
"Ole paras versio itsestäsi, hyvä tulee hyvän luo, jokainen ihminen on kaunis ja tärkeä, ja tässä on perseeni".
Yleinen moraalikäsityksemme on suuressa murroksessa. Olemme viime ajat suvainneet niin paljon asioita ettemme kohta enää suvaitse sitä mitä siitä on seurannut.
Tuskin sukupuolenvaihdos on niin pieni juttu, että motiivi sen suorittamiseen tulisi ulkoapäin.
En ylläty yhtään, että Suomessa tällaiset puhelimet pois kouluista -movementit ei onnistu. Meillä lapset ovat "samalla tasolla" aikuisten kanssa, heitä ei saa käskeä, kurittaa tai komentaa, vaan heitä vain kuunnellaan. Tuttuni kysyi taannoin kaksivuotiaalta pojaltaan, että minä sinä haluaisit nyt syödä. Lapsi pudisti päänsä kaikille ehdotuksille, eikä syönyt lopulta mitään. Oikea tapa olisi tietysti se mitä omassa lapsuudessani tehtiin, että lapselle työnnetään syötävää eteen ja hän syö sen. Niistä kolmesta eri vaihtoehdosta jota tuttavani lapselekin ehdotettiin, löytyy kyllä jotain jota voi pistää suuhunsa. Ei vanhempi voi alkaa neuvottelemaan taaperon kanssa, että mitä tämä milloinkin haluaa.
Sama pätee erityisesti peruskoululaisiin. Opettajat ja aikuiset kotona ovat auktoriteetteja, eivät kavereita. Lapsille pitää olla rajat ja kuria (joka ei tarkoita väkivaltaa, vasemmisto ja vihreät huom.) Kännykät pois koulutunneilta pitäisi olla ehdoton minimi Suomessakin. Ranskan käytäntö on toki vielä parempi, että puhelimia ei saa käyttää koulun alueella edes välitunneilla. Myös opettajien pitää tietysti näyttää tässä esimerkkiä; oppilaiden keskuudessa ei sovi omaa puhelinta näpytellä.
Mutta koska Suomi on täynnä lampaita ja sellaisia kasvatusalan ammattilaisia, jotka pääsevät puhumaan A-studioon ynnä muihin mediakanaviin milloin mistäkin lasten "osallistamisesta", avoimista koululuokkaympäristöistä ja inkluusiosta, niin mitään kehitystä parempaan ei ole odotettavissa. Meillä ei uskalleta tarkastella sitä, mikä oli hyvin 80- ja 90-luvuilla peruskouluissa, koska sehän on takapajuista, toisin sanoen konservatiivista. Koko ajan pitää kehittää kaikkea, myös koulumaailmaa, eikä uskalleta vain antaa olla ja pitäytyä vanhassa ja toimivaksi havaitussa.
👍
Juu ja muutos ei ole aina parempaan vaikka ennen muutostahan asiaa aivopestään, joskus vuosikausiakin.
Mitenköhän monta hukattua työtuntia kännykänräplääminen työpaikoilla vuosittain aiheuttaa ?
Lapsen ruokailu on ihan yksinkertaista: Tarjotaan ruokaa, joko syö tai ei, mutta ennen seuraavaa ruokailua ei ole mitään tarjolla. Kyllä se ruoka alkaa maistumaan ennenpitkää.
Loistavasti kerrottu!
Kannattaa miettiä hankkiiko pienelle lapselle älypuhelinta. Nettiä voi antaa käyttää tilanteessa missä vanhempana vähän näkee mitä siellä netissä tehdään. Itse mietin että millaiset sosiaaliset taidot, elämänkokemus, maailmankatsomus ja muistot on ihmisellä joka on kasvanut älypuhelimen tai tabletin ruutua katsoessa. Enää ei juurikaan näy ulkona leikkiviä lapsia ja ihmetellään lasten kohonneita yksinäisyyttä, ahdistusta ja ylipainoisuutta. Sääliksi käy niitä lapsia ja pelottaa tulevaisuus, kun heidän on tarkoitus ottaa vastuu yhteiskunnasta. Ennen kaikkea toivoisin vanhempien vastuuta tässä, mutta sitä on näköjään turha odottaa. Ehkä länsimaiden pitäisi Kiinan tapaan vähän kontrolloida mihin lapsilla on pääsy ja miten pitkäksi aikaa.
Kännykkää ei pidä antaa ennekuin tulee täysi-ikäiseksi 18 v.
Mietityttää enemmänkin se miten ne lapset pärjäävät ylipäätään elämässään kun koko elämä on pyörinyt puhelimen ruudulla lapsesta asti.
Valtava haaste vanhemmille, taistella markkinavoimien luomia nykyhoukotuksia vastaan, jossa nuori sukupolvi on kohteena, vastavoimana vanhempien kasvatukselle, tai sen yritykselle.
Yhteiskunta kun esim. hehkuttaa peliyhtiöiden menestystä, joka on niskavoitto vanhempien kasvatusyrityksestä rajoittaa netin käyttöä, keskittyä tähän "todelliseen" elämään ja hankkia tässä elämänkokemusta ym.
Moraaliton ja vastuuton "elämänoppi" tulee jopa valtaapitäjien ja oppilaitosten taholta. Vanhemnat vs. yhteiskunta, voi olla käytännössä jokapäiväinen taistelu kotona lasten kanssa, jotka eivät ymmärrä vanhempien hyvää tarkoitusta, kun muutkin ja netti ja telkkakin toista sanoo. Vaikea on rajoittaa netin käyttöä ja saada lapsi ymmärtämään että älä usko yhteiskuntaamme. Taistelua tuulimyllyjä vastaan.
Tähän sosiaalisen mediaan ähkyyn vielä se, että Suomen lukioissa koulut ovat ihan velvoitettuja antamaan läppäreitä oppilaille, koska oppikirjat ovat siellä. Oikein tuputetaan näitä sähkölaitteita oppilaiden syliin Paremman Oppimisen Puolesta, ja mikä kiusaus pelata pari autopeliä koneella tulee - tai shoppailusivuille, TikTokiin, Instagramiin..
Kiitos opetushallituksen opetussuunnitelman! Digiloikka!
Kellon voisi pysäyttää kaupallisten tiedotteiden ajaksi.
Kiinahan on ihan oikeassa.
Kiinan tavoite ei ole ottaa koko maailmaa hallintaansa, mutta se käyttää systemaattisesti tilaisuuksia hyväkseen varmistaakseen oman kansansa hyvinvointi maapallon resurssien puitteissa: ravinto, energia, mineraalit, teknologia, kuljetukset.
Ja länsimaailma antaa sille rapautuessaan hienosti tilaisuuksia tähän.
Siellä toimitaan tytti tuppuraisen viisaita oppeja vastaan ja talous vain kasvaa
Olen ihan varma että, kymmenien vuosien päästä ihmetellään miten silloin ennen vanhaan altistettiin lapset nuoresta pitäen älylaitteille ja sitä miten aikuisetkin olivat niihin niin äärimmaisen riippuvaisia. Ja sitä miten emme nähneet niiden kielteisiä vaikutuksia.
Aivan samalla tavalla kuten me ihmettelemme nyt, miten silloin ennenvanhaan oli aivan normaalia vedellä tupakkaa olohuoneessa jossa lapset leikkivät samaan aikaan. Ja miten ei silloin hoksattu miten epäterveellistä se oli.
Mielenkiintoinen video. Fiksua asiaa sosiaalisesta mediasta!
Oma suosikkini on Casino. Uusin vielä näkemättä. Wolf of Wall Street on myös kova. Voisitte joskus tehdä leffajakson, jossa listaatte omia suosikkeja perusteluiden kera.
Tämä ehdottomasti
Ärsyttävästi tähän kalikkaan jää kiinni. Ihmisen odotetaan nykyään olevan tavoitettavissa ja käytettävissä 24/7 ja se on raskasta. Tämä on lieve siitä että oletettavasti jokaisella on kokoajan tämä kommunikaatio väline taskussa.
Nykyään ollaan heti panikoimassa kun ei heti saada kiinni. Ja vielä viestien välitys kertoo onko viesti menny perille/luettu ellet sitå erikseen kiellä... Hommahan on valmis. "Miksi et vastaa, oot ehtiny lukeakkin"?
Kiitos 🇫🇮
Itse heitin somet nurkkaan vuositakaisin, eikä ole ikävä, enemmän aikaa kaikkeen muuhun 👍🏻
Kiitos ministeri Mari Rantanen jämäkästä otteesta,samoin kaikille teille ,jotka olette suoraselkäisesti isänmaamme puolella,Riikka Purra myös .Presidenttimme on myös mies paikallaan!
Hyvä ja tärkeä aihe, laitto miettimään.
Erittäin hyvä aihe taas ❤ Itselläni mieli käynyt viikkoja ylikierroksilla, ja yritän psykoterapoida itseäni käymällä amatöörimäisiä keskusteluja omassa päässäni 😂 Teette tärkeää työtä ❤
Kysy itseltäsi; olenko koskaan kuullut psykologin sanoneen "psykoterapisoin itseäni", tai "oman diagnoosini mukaan olen.."? Tuskin olet ja tähän on hyvä syy; tarvitaan toisen ammattilaisen objektiivinen näkemys.
Itse olen jo muutaman vuoden ajan laittanut kaikki notifikaatiot pois päältä
Lueskelin tänään juttua missä otsikko oli suunilleen "Nuriso on alkanut juomaan pakkasnestettä läpällä" et jotain hölmöyttä ilmassa on.
Ei se mikään ihme, kun kovid19 piikeissäkin on etanolia. 😡
Itse olen kokenut Tarja Halosen ja vihreiden tultua ns.valtaan , asuvani täys Hölmölässä . Koko euroopan touhut ovat sitä samaa Hölmöyttä . Turvapaikka ym. hömppä täysin Hölmöyttä ...
Burnout tulee pakkotahtisuudesta jonkun ulkopuolisen pakon vuoksi. Tumputtaja saa jännetupin tulehduksen ennen burnouttia ja himmaa menoa, mutta duunari on ulkopuolisen pakon vanki ja käämit käryää.
Ei laiska saa burnoutia. Joten ulkopuolinen pakko ei toimi. Tarvitaan sisäinen polte.
Lopeta se tumputtaminen niin et saa jännetuppitulehdusta.😂😂
Lähdin facesta ja instasta.. olo on helpottunut 🎉
Joo olihan #puheenaihe kanavalla joku tutkija viereena joka puhui ihan tuosta samasta että TikTok vaikuttaa juuri tuohon kaikkien hapatuksen kasvamiseen. Ei toisin ihan suoraan mutta kyllä pysyi lukemaan rivien välistä
Some on Huxleyn soma- huume.
Itellä rupes pää hajoilemaan työn ja vapaa-ajan puitteissa. Ensimmäisenä lakkasin juomasta kaksi pannullista kahvia päivässä. Oli karsea vieroitus, mutta sekin jo riitti.
Tätä kannattaa kyllä kaikkien kokeilla. Toinen mikä voi auttaa on kunnon yöunet, alkaa kummasti pää toimimaan tehokkaammin (usein vaikutuksen huomaa jo seuraavana päivänä). Kun pystyy keskittymään paremmin niin tuntuu että päivä on paremmin hanskassa, muuten saa juosta koko päivän sammuttelemassa tulipaloja eikä asiat tunnu edistyvän yhtään.
Hyvä kuunnella ja samalla pelata puhelimella😁
Erittäi tärkeä aihe.
Jos pelkkä kännykkä riippuvuus on rinnastettavissa kokaiiniin tutkimusten mukaan, niin... somehan vain lisää tätä addiktiota. Se missä vaiheessa kännykässä pyörivä video käskee "hyppää kaivoon" ei liene enään kaukana :)
Hyvä jakso mutta alkaa olee aika vitusti mainoksia…
Tosi hyvä jakso! Voisitteko pyytää Mikko Alasaarela vieraaksi puhumaan tästä aiheesta?
Kun mulla surisee päässä, en avaa YLEä.
Meidän peruskoulussa sai käyttää kännykkää vaan välkällä
Kouķku kamaa😊
Tyypeillä alkaa olemaan jutut vähissä kun pitää kuluttaa vähäistä puheaikaa mainostamiseen.
Se on bisnestä, kuuluu kuvioon. Ei sitä kukaan huvikseen, siitä saa rahua.
Rock your day ja rahulia tiskiin.
Omasta mielestä nää Mainokset vois heittää alkuun tai loppuun. Jos ei kiinnosta nii voi sitten skippaa ne. Ja toinen ehdotus et mainosten jälkeen vois lyödä kellon käyntiin.
Syyttäkää lakia (päättäjiä), älkääkä opettajia. Lain mukaan oppilaiden puhelimia ei voi ottaa pois oppilailta. Kehottaa voi, mutta arvatkaa toimiiko?
Lapsille tarjtaan metaa ja kukaan ei nää tässä mitään väärää. Meiän pitäis päästä eroon myös siitä ajattelutavasta ettei meidän tarvi tehä töitä tai ollenkaan liikkua kunhan me keksimme keinon huijata ihmisiltä heidän rahansa lailisesti.
Poistin tossa viime loka-marraskuussa instagramin ja palasin tän vuoden helmi-maaliskuussa takaisin, oli tona aikana kyllä huomattavasti enemmän tunteja päivässä 🤷
Tuon roskaelokuvan estoton fanitus kertookin ihan kaiken tarvittavan tästä parivaljakosta.
7:00 alkaa alkaan
Se informaatio määrä mitä aivot pitää prosessoida on nii iso ja nopea et jokainen tietokone menee jumiin ja leipoo kiinni.
👌
No todellakin syövyttää. Siksi televisiokin on kielletty alkuperäiskansoilta saamelaisen suunnittelemassa uskonnossa. Televisioon ja someen halajaa tärkeilevät ihmiset, se syövyttää roolimallimme.
Pelkkää asiaa
Homostelun voisi myös kieltää
Ei ADHD tai ADD vaan ADT
No se just, ei ADD. Kiitos korjauksesta!
Kielto : 1.Ramadalle opiskelijoille
2.Energialimut
Aina kiinnitetään huomiota siihen, että puhelinta käytetään juuri esim. bussipysäkeillä ja ei pitäisi käyttää jne. Mutta toisaalta onko se sitten järkevämpää tapittaa pysäkillä tyhjänpanttina tekemättä yhtään mitään?
Bla, Bla, bla🤢🤮
Ja silti piti katsoa.
Viiltävä analyysi. Varsinkin alussa olit ytimessä mutta loppu vaikutti hieman hätäiseltä. Vastaavan tekstin kirjoittaminen vaatii toki useamman sekunnin, joten ei ihme että keskittyminen herpaantuu.
@@evvk8865 😂🤣🤣