Mda, deci nu ma asteptam sa porti vreodata discutia asta, avand in vedere ca esti vanzator de pesti! Adica, vanzatorii de pesti nu prea dau din casa, cu toate ca astept discutia asta de cand ai facut canalul asta si ma tot gandeam "bai, nu cred ca o sa o faca"! Esti mai transparent ca sticla acvariilor pe care le lipesti si ai tot respectul meu! Este mai mult in clipul asta decat in toate de pana acum si nu toti stiu de ce!? Felicitari si m-as bucura sa o tot tii asa!
Unul dintre cele mai bune clipuri ale tale. Deși pt noi cei mai cu experiență par gen basic stuff (chestii de bază pe care le știm bine deja).. pentru începători sunt vitale. Ori te ții de ce spune Răzvan prin acest clip (și te implici în acest hobby care poate fi frumos).. ori te lași de acvaristică. (realizezi că poate nu-i de tine sau că ți-ar fi mai ușor să ții o pisică sau un câine.. deși dacă mă întrebi pe mine.. la capitolul cheltueli de bani.. aș zice că peștii sunt mai rentabili decât pisicile și mai ales câinii. Mai ales dacă te concentrezi în special pe un acvariu mare.. fie și singurul de-l ai).
Salut Răzvan îmi sare inima în sus de bucurie când vad câte un vlog nou de al tău pe yt. A-și vrea sa faci un episod și despre costurile acvariilor construite de la 0. Începând cu sticla silicon pt lipire și preț final al acvariului cu tot cu manopera. Sincer nimeni nu ne spune cât ne-ar costa. Mulțumesc frumos. Interesat de un acvariu de 500 de litrii
Salut, ma bucur că îți place! E dificil de vorbit despre costuri, pentru că variază foarte mult în funcție de detalii. Plus că variază cu timpul, nu mai ajută pe nimeni după ce trec câțiva ani și prețurile nu mai sunt la fel. Plus ca poate eu în Constanța găsesc materiale cu un preț și cineva în București cu altul...
De acord! L-am pus și eu la o listă din contul meu de YT numită ,,diverse''. Când mai am nevoie de ce spune Răzvan pe acolo.. fleoșc îl trimit și altcuiva (gen vreun începător de vrea să facă și el acvaristică) :D Aș putea să spun și eu mai tot ce-a spus și Răzvan (căci am întâlnit și eu persoane ca acel client al lui).. dar decât să le mai zic și eu iar :)) mai bine dai un ,,share video'' :D
asa e Razvan! cel putin atata lucru stiu si eu referitor la spatiul bazinului...bravo..esti cel mai tare din tara zic eu si cel mai cumsecade...ne vedem pe litoral...te voi suna😉😉
Eu imi gestionez relativ binisor acvariul amator,70-75 litri...Il mai scap in deciclare,tulburel,iar il recuperez fara cadavre..Se mai tulbura el,dar recuperez repede.Am invatat enorm de multe chichite mici de la tine..Trebuie sa recunosc ca din pacate folosesc substante de la pet-shop...Bacteria sau Anti-alge...Multumesc tie,pentru fiecare postare...Stima si respect!
Salut Răzvan, m-am regăsit în totalitate în povestea ta diferența a fost ca eu m-am trezit brusc în casa cu un bol de 15 litri și un caras auriu de 4cm în el, tot acest "echipament" a fost dăruit de un vecin copilului. Ei bine ce era sa fac, nu știam nimic dar absolut nimic de acvaristica, am observat doar ca la 2 zile apa era foarte murdara, mâncare ii dădeam cât luam între degete iar carasu devenea apatic. După ce m-am decis sa-l păstrez, mai mult forțat de cel mic, am început sa ma documentez ... a fost un soc sa constat ca efectiv carasu ala era în "carcera" și nu în mediul optim, am cheltuit foarte mult odată brusc: acvariu 60 litri, filtru, lumina, substrat, ceva decor și a doua greșeală... sa nu se simtă singur am mai luat de companie vreo 5 pesti (încă un caras, 2 gorumi, 2 hoplo). Bineînțeles ciclarea a fost din start inexistenta, am luat apa de la un acvarist local din bazinele lui, mi-a mai dat niște plante ( pe care le-au mâncat carasii) și cam atât. Ei bine, intr-un caz norocos au scăpat peștii, mai puțin al 2 lea caras care a cedat în urma unei defecțiuni a filtrului și colmatarii întregului habitat. Am decis totuși sa continui cu studiul și deabi acum după 4 luni constat ca am făcut enorm de multe greșeli pe parcurs ... inclusiv pus în aplicare sfaturi de petshop ... ei bine, din experienta asta pot spune doar ca sunt extrem de liniștit de când am descoperit filmulețele tale, ascult sfaturile tale și încerc sa le aplic ... peștii mei sunt mai fericiți și sănătoși. Nu știu din ce localitate ești dar as veni cu drag sa te ajut la acvarii. Sa fii sănătos și sa avem ape limpezi.
Buna, te urmaresc si imi place cum asamblezi acvariile, am un acvariu si eu de 90l self sustain(nam schimbat apa din el niciodata doar coplectare o data la luna 1-2litri)si la mentiunea care o faci cu Coridory ca mananca mancare de pesti e adevarat dar ei totodată mananca si din excesu de mancare ce, ceilalti pesti elimina prin fecale iar cine are substrat de nisip Coridory ajuta la impregnarea fecalelor in substrat. Recomand cu tarie metoda de acvariu ce il prezinta The father fish pentru incepatori.
@@robertsincean5443 nu prea e chiar corect ce zici, părerea mea... Iar despre father fish... Jumătate din ce zice sunt prostii amestecate cu sfaturi corecte.
Salut Razvan ! Multumesc pentru informatii! Cand ai timp te rog poate ne vorbesti si despre iluminatul in acvarii. Vreau sa cresc ceva plante si ma intereseaza acest aspect! 👍🏻🙏
Salutare! Numai despre lumina este mult de vorbit si aici intervin calculele lumenilor/luxilor, indicele de redare al culorilor IRC si nu in ultimul rand temperatura de culoare Kelvin si totul nu se opreste aici... mai este si perioada iluminarii si altele! Deci, ma gandesc si sunt sigur ca are episod special gandit pentru asa ceva, dar repet, nu este ceva simplu de facut!
Ce spui tu prin clipul ăsta e un motiv de ce n-aș vinde pești și de-aș avea un petshop. (deși îmi plac și peștii) Prea mulți începători sau chiar și habarniști de vor să le vând pești ce foarte probabil vor muri în curând. Și cum ai mai zis și tu.. dacă încerci să le explici.. vor apărea și câțiva mai rățoiți în tonul vocii sau chiar și câțiva revoltați (că nu le vinzi peștele după ce auzi unde l-ar ține) :)) și cu ăștia aș avea o problemă sau risc să mă enervez și eu pe ei (deși eu aș încerca să-i educ.. eu vreau să ajut și pe alții să le placă acest hobby DAR să fie dispuși să asculte și să înțeleagă ce le trebuie acelor pești.. dacă nu vor să înțeleagă vorba ta.. îți vine să-i trimiți în altă parte).
tare.prima data cînd am vrut sa ma apuc de acvaristica.am început sa studiez.despre acvaristica cam 2,3 sapt.sa ma documentez bine sa nu moara pesti.dar cît traiesti tot înveți.si azi nu stiu tot dupa vreo 10 ani de acvaristica tot mai învaț de la tine. greseli sau mai intînplat si la mine.ca na pîn cînd am dat de tine am mai vb si cu alții pe grupuri .tot învațam. eu îti mulțumesc de videoclipuri am învațat din ele mai mult.si astept cu nerabdare urmatoru.problema mea este spațiu.dar ma folosesc de cît am. ape limpezi va doresc.
Salut. La petshop sunt salarii foarte mici, minim pe economie și angajează pe oricine (cel puțin din ce am observat în zona mea, majoritatea angajaților din petshop provin din mediul rural - nu spun ca e bine sau rău), ei sunt simpli vânzători care au procent din vânzări și/sau target de vânzări pentru care primesc niște bănuți în plus. E normal din punctul lor de vedere să vândă cât mai mult și pe lângă faptul că sunt dezinformați, unora logica le spune că dacă mor peștii, omul vine înapoi și cumpără alții.
SALUT, IN PETSHOPURI DOMENIUL ACVARISTIC SI TOT CE TINE DE VIATATI SUNT CONSIDERATE DOMENII DE SACRIFICIU...PT CA MAGAZINUL NU ISI FACE TARGHETELE DIN PESTI...DAR ACEST DOMENIU ADUCE POPOR IN MAGAZIN. NU ITI ESTE PERMIS SA STAI CU OMUL SA II INVETI CE INSEAMNA UN ACV. PUR SI SIMPLU NU AI VOIE. VINZI PESTI....MOR IN 7 ZILE...MAI BINE...CA TB INLOCUITI. ESTE ADEVARAT CA MAJORITATEA ANGAJATILOR NU AU NICI O TREABA CU REALITATEA, DAR SI ATUNCI CAND SUNT OAMENI CARE SE PRICEP SI ISI DAU INTERESUL...ACESTIA SUNT RIDICULIZATI SI OBLIGATI SA ISI INCALCE PRINCIPIILE SI SA FACA VANZARE FARA CULTURA. AI 10 MINUTE SA FACI VANZARE PER CLIENT. CE POTI EDUCA IN 10 MINUTE DESPRE A TINE UN ACV? VA SPUN DIN EXPERIENTA.... LE DADEAM NUMARUL MEU CLIENTILOR SI II EDUCAM DUPA PROGRAM DIN SIMPLA DRAGOSTE FATA DE ACESTE CREATURI. EU AM UN APARTAMENT CU ACVARII DE 25 ANI...SI MI SE RUPE SUFLETUL CAND VAD UN BETTA IN PAHAR SAU UN CARAS IN BOL DE 1L...ABOMINABIL...
salut! vreau sa relipesc un acvariu de 70 litri..am cumpărat silicon special pentru acvarii,o sa incerc să îl lipesc eu cumva ,sa fie totul bine..ceea ce vreau sa te întreb este,după cât timp pot baga apa in el,după ce l-am lipit,cat timp trebuie să treacă pentru a nu mi curge? Mulțumesc!
Salut Răzvan...am și eu o nelămurire, când poți te rog să-mi răspunzi ....am un betta într-un acvariu de 10 litri (unii spun că e puțin alții că e destul)...nu am filtru iar la schimbul de apă săptămânal ii schimb toată apa și am și o anubias(dar vreau sa mai pun plante)....spune-mi te rog dacă procedez corect cu volumul de apă și cu schimbul... mulțumesc și te apreciez maxim!!!
Indiferent de ce peste sau pesti ai intr-un acvariu, apa o schimbi conform testelor de apa! Dupa o perioada, in care vei dobandi cunostinte despre parametrii apei, vei stii singur cat si cum sa schimbi, dar pana atunci testele de apa sunt sfinte, nu sfaturile!
In multe cazuri.. apa se schimba doar 25 sau 30 % din ea (in caz ca vrei o curatare de excremente mai serioasa pe fundul acvariului.. te duci si spre un 50 % apa scoasa dar rar, nu des. Tu schimband mereu toata apa.. decicIezi acel acvariu. Fa un efort sa mai pastrezi o parte din ea.. fie si de treci prin 2 strecuratori :)) ..iar restul adaugi apa prospata (dar fara clor prin ea). Cât despre 10 litri eu zic că sunt suficienți pt un betta. Dar se poate pune și acolo un filtru intern (sau chiar și extern.. de capacitate mai mică).
Schimbarea totală de apă se face rar. Și spre cazuri mai extreme.. gen.. s-a dus mult timp de când ai curățat acvariul.. s-a întâmplat vreo nenorocire prin el.. contaminare masivă.. (sau pur și simplu simți tu că după vreo 3 sau 4 ani fără curățenie generală a acvariului.. să o mai faci după timpul ăsta) ;)) În rest.. mai ales la acvarii mari sau măricele.. nu-ți trebuie schimbat de toată apa (într-o anume zi).. ci eventuale schimburi de apă de 25 sau 30 % (fie 1dată la 1 săptămână sau două.. sau la 1 lună dacă ai pești oarecum puțini și nu fac multă mizerie / excremente.. oricum.. cu un filtru extern.. mai preia și fiItrul ceva mizerie). Tragi 25 sau 30 % apă din acvariu (gen cu furtunul pe fundul acvariului când mai aspiri eventual și ceva mizerie) și ce-ai golit.. înlocui cu apă proaspătă ( fără clor.. ca să scapi de clor.. pui apă într-un recipient unde s-o păstrezi 24 sau 48 ore (recomandabil fără capac pus sau măcar să nu fie recipientul total inchis SAU varianta 2.. cumperi vreo soluție anti-clor.. dacă n-ai răbdare să mai aștepți :)) )
Buna! Referitor la afirmatia ca un acvariu mai mic este mai greu de stabilizat / intretinut etc - paradoxal, in cazul meu cel putin, am reusit sa-l stabilizez pe cel de 22 litri (am 3 guppy adulti si 2 ancistrusi adulti care-mi toarna pui ca la nebuni; initial totul a fost in 12 litri si cum i-am mutat in cel de 22 litri au si inceput sa se inmulteasca ancistrusii), dar inca nu reusesc sa-l stabilizez pe cel de 50 de litri (indiferent de numarul de locuitori si plante; am avut si 5-6 locuitori, am avut si 20 de locuitori). Ambele au guppy, ancistrusi si pomacea si doar cel mai mare are si cory. Dupa 3 restarturi, pierderi peste pierderi de pesti, plante, melci si creveti si inca nu reusesc sa descifrez misterele universului (doar in cazul acestui acvariu). Chiar as avea nevoie de ceva ajutor :D
Salutare! Suntem din Constanta, insa nu am acvarii gata facute, fac doar la comanda si de obicei dimensiuni mai mari. Pentru un acvariu de inceput, recomand acvariile de la Hornbach, au unele chiar ieftine. Daca vrei sa vorbim mai in detaliu, poti sa imi lasi mesaj pe Facebook facebook.com/CasaCuAcvarii/
In Germania trebuie sa astepti 2 sapt apoi iti da pesti. Bineinteles ca poti sa minti si sa le zici ca tu ai deja 2 sapt iar vanzatorul te crede pe cuvant. Am preferat sa il ascult pt binele pestilor.
Cand vine vorba de mancare, cu exceptia celei congelate, intre fulgi si granule (cu exceptia sanitarilor), ce tip de mancare e mai buna? Am auzit ca granulele se umfla in stomac si e de rau. Ce ciudat inota acea ciclida in acvariul din fundal.
Eu sunt fan granule.. căci puține plutesc pe deasupra apei (eu le vreau să se scufunde.. să le prindă peștii pe sub apă sau să se mai obișnuiească să haIească și de pe fundul acvariului.. căci nu doar sanitarii mănâncă de acolo). Ălea de plutesc (gen fulgi) vin cu riscul peștilor de a înghiți și aer (nu doar mâncarea).. și în cazul unor pești poate fi la fel de pericuIos (pe parcurs) ca și la granulele de care zici tu că se umflă în burtă. Eu am avut carași în trecut și am testat chestia cu umflat în burtă (căci și eu le-am mai dat granule uscate la început).. și unii au dezvoltat problema cu burta în sus. Am început și-o altă perioadă cu.. a înmuia acele granule (măcar 3 sau 5 minute ținute într-un recipient cu apă.. poți lua cu un păhărel chiar din apa din acvariu.. ca ele deja să se umfle în apa respectivă (sau să devină mai moi când va urma să fie și servite peștilor) iar pt mine problemele de burtă cauzate de granuIe au cam dispărut. Dar trebuie să iei în considerare și gurile peștilor.. căci și eu am mai primit granule cu o granulație ceva mai mare.. și știi ce fac atunci ? Încerc să le pisez (nu neapărat să devină gen praf.. dar cât de cât) și le ofer așa ( de devin bune gen pt orice pește de-l am prin acvariu ;)) )
Că tot am menționat oarecum de probleme cu burta lor.. să nu uităm totuși că și peștii se mai pot constipa.. de aceea măcar uneori.. trebuie să le mai oferi și ceva mâncare vegetală. ( exemple.. mâncare ce conține și spirulină.. sau chiar și clasica mazăre fiartă și decojită. Mazărea pt destui pești e ca ciorba de fasole pt om :)) )
Nu e neapărat o diferență între fulgi și granule. Pot avea aceeași compozitie, sunt doar forme diferite de prelucrare. Teoretic fulgii sunt mai mult dedicați peștilor care se hrănesc la suprafață, iar granulele pentru ceilalți. Dar nici asta nu e chiar așa, zebra mănâncă și de pe substrat, cory mănâncă și de la suprafață, dacă e nevoie. Înmuiatul ajută, dacă e problema cu umflatul în burtă.
Salut , scuze de postare , am început cu acvariu 105 litri aquael filtru, încălzitor nisip, am așteptat in jur de 2 săptămâni sa își facă “treaba apa” și între timp am primit un caras de la un prieten. .. l am pus in acvariu .. este singur .. ce părere ai? Ce Pești as mai putea pune? Mulțumesc anticipat
E mai complicat subiectul, o mențiune aș avea, citește despre ciclare, nu funcționează cum ai descris... Ca pești, dacă vrei carași aș recomanda acvariu mai mare, altfel orice pești de talie mică.
Va salut .va rog sa îmi spuneți dacă pot salva peștii bolnavi de ciuperca au mucegai pe ei un puf alb.sunt începător și dacă nu ii pot salva renunț cu toate că am deja 3 acvarii.multumesc frumos.
În general evit sa dau sfaturi despre tratamente, pentru că nu mă pricep prea bine la asta. Dar nu trebuie sa renunți, uneori mai apar probleme, dar întotdeauna se rezolvă cumva.
Buna🫡daca vreau nisip albastru pe fund la acvariu…am nevoie de cv pesti anume??sau??am auzit ca nu e prea recomandat nisip colorat..de la chimicale,etc..
Salut!Am.si eu un acvariu de 45 de litri bine plantat si stabil cu filtru extern, cu urmatoarele vietuitoare:2 guppy, 3 xipho, 1 black moly, 3 cory si 2 tetra color. Este ok ca numar de vietuitoare sau sunt prea multi pesti? Copilul tot imi mai cere sa mai adaug guppy. Multumesc anticipat
"Iau acvariul pentru copil sa se bucure", in multe cazuri copilul isi pierde interesul, parintii nu au timp de mentenanta, pestii mor si asa auzi:"am avut acvariu dar mi-au murit pestii, nu mai imi trebuie!". Am vazut in Hornbach cum angajatul se chinuia sa explice unei familii ca nu e ok sa cumpere 50 de pesti intr-un acvariu de 60 de litri dar cand i s-a spus ca nu e treaba lui, atunci si angajatul s-a conformat...
O sa fiu putin acid(ulat): este treaba patronului sa angajeze pe unii care sa aiba habar de ce vinde, un minimum. Asta daca tine la „firma”. Daca nu, asta este. Unul „ars” nu mai vine in magazin. Dar si angajatul ar trebui sa se documenteze, sa stie ce vinde. Asta daca se respecta pe el insusi si munca pe care o presteaza. Nu trebuie sa fie doctor. Apropo, am avut de a face si cu doctori care au habar de acvaristica dar care au dat un pronostic gresit, ca asa este in acvaristica, este greu de zis 100%. Nu era vorba de o afectiune a organelor interne, sa fie clar. Ceva extern, documentat cu fotografii. Nu a fost ce au spus mai multi. In afara de faptul ca am tratat aiurea si am si dat destul de multi bani, pestii au supravietuit bine mersi. Pana la urma tot eu mi-am dat seama (din experienta cu creveti) si am tratat corect. Cat despre omoratul pestilor... Am eutanasiat eu o femela de guppy bolnava (ceva intern, nu parazit, altceva). O zi nu am fost eu insumi. Eutanasierea pestilor se poate face, pentru cine nu stie, cu ulei de cuisoare. La pesti, ca si la pasarile de apartament, boala cand ajunge vizibila, evolueaza foarte repede si sansele de vindecare sunt zero. Ca asa este in acvaristica. Este greu cu cititul. Informatiile trebuie „cernute”. Iar cartile de acvaristica „moderne” sunt o gluma. Cand eram copil, asa am inceput si eu: un acvariu destul de mic (10-15l parca), ceva pesti, dafnia uscata (pe vremea comunistilor, prin anii 80). Am ajuns apoi la un moment dat sa consult carti de specialitate in biblioteca muzeului Grigore Antipa, in germana veche (am avut noroc), am stat de vorba cu acvaristi in piata Obor, la ei acasa. Faine vremuri, sincer, cu toate neajunsurile vremii (tehnica: pompa de aer artizanala, incalzitor artizanal fara temporizator, filtru burete si cam atat). Medicamente: verde de malachit si albastru de metil. Hrana: dafnia uscata, tubifex, dafnia vie. Cumparam pestii de mici, ii cresteam cat puteam de mult si apoi ii donam, ca nu mai aveau loc la mine. Valeu, horror faza cu firma! Am mai scris un comentariu, dar l-a sters iutubul. Prin aprilie m-a contactat un amic, voia acvariu pentru copil. Am scris ceva pe blog fix pentru el: melcideacvariu.wordpress.com/2022/04/26/vreau-acvariu(sper ca asa nu mai apare ca link pe care sa il stearga iutubul). La final, fiul nu a mai vrut acvariu. :)
Angajații din petshop au și ei viață grea, sunt multe povesti de culise și aici... Am și eu amintiri plăcute cu acvariștii vechi din București, mă impresiona casa lui Boloni.
Pentru mine, 1 litru de apă e minimu critic pentru un peste de 5cm. Acvarium fără decoratiuni, fără filtru.. nu, nu e acvariu. Vreau să am în față un acvariu de 5 litre cu 5 pești care nu se mișcă și fără decorațiune? NU, așa ceva nu vreau.
Salutare, este păcat ca unul dintre cei mai buni acvariști din Romania să steie în chirie. Ce e și mai păcat e faptul că nu ne oferi posibilitatea să contribuim și noi cu puținul nostru să te ajutăm prin members, patreon etc... De ce nu le introduceți ?
Am avut o problema cu ciclarea apei la pești. După ce au murit câțiva pești. Care cred ca erau bolnavi. Pentru ca zebrele făcuse o burta și cumva cocoasa. După toate astea totul parca revenise la normal. Mi-am luat doi melci. Care au depus și icre. Dar am aflat mai târziu ca trebuiau stropite. Unul dintre ei a ieșit afara. Lam găsit în mijlocul camerei. Mam panicat și lam luat repede și lam pus înapoi în acvariu. Când mam întors de la școală erau toți la suprafață cu burta în sus. Miau plăcut din totdeauna pești. Și mam gândit sa îmi iau alții. Dar nu știu cum sa procedez. Înainte aveam un acvariu de 60 de litri cu 23 de pești. Acum ca stau sa ma gândesc erau și un pic cam aglomerati. Nu vreau să-mi mai iau foarte mulți pești. Mam gândit la un beta și poate un coridoras sau doi. Ar fi ok să-mi iau un acvariu de 40 de litri și un beta, și poate un coridoras?
Salut, trebuie să ai un pic de răbdare și să mai citești despre ciclare. Problema in general e de la mâncare, de acolo apare poluare. Acum fără poezie, îți recomand să ai niște teste de apă și să urmărești amoniul (nh4) și nitriții (no2) în primă fază. Puțini pești și puțină mâncare nu ar trebui să ai probleme. Peștii au nevoie de mai puțină hrană decât credem noi.
Foarte bun acest video! La multi ani ! Succes in 2024 !!
La mulți ani!
Foarte tare! Ma bucur atat de mult cand mai postati inca un videoo!! Va iubesc!
Like omule, imi place tot ce faci! Orice video il urmaresc pana la final, chiar de mai multe ori. Mult succes
Mulțumesc frumos, mă bucur că îți place!
👏🏻👏🏻👏🏻
Mda, deci nu ma asteptam sa porti vreodata discutia asta, avand in vedere ca esti vanzator de pesti! Adica, vanzatorii de pesti nu prea dau din casa, cu toate ca astept discutia asta de cand ai facut canalul asta si ma tot gandeam "bai, nu cred ca o sa o faca"! Esti mai transparent ca sticla acvariilor pe care le lipesti si ai tot respectul meu! Este mai mult in clipul asta decat in toate de pana acum si nu toti stiu de ce!? Felicitari si m-as bucura sa o tot tii asa!
Mulțumesc, nu cred că sunt un vânzător prea bun, dar dăm din casă tot ce se poate.
Omule te apreciez foarte mult pt ca vb detaliat.multumesc
Mă bucur că îți place.
Super ce faci,și ca ne dai detalii prețioase, te urmăresc cu drag.
Frumos si educativ ... multumesc
Ma bucur ca ti-a placut!
Unul dintre cele mai bune clipuri ale tale. Deși pt noi cei mai cu experiență par gen basic stuff (chestii de bază pe care le știm bine deja).. pentru începători sunt vitale. Ori te ții de ce spune Răzvan prin acest clip (și te implici în acest hobby care poate fi frumos).. ori te lași de acvaristică. (realizezi că poate nu-i de tine sau că ți-ar fi mai ușor să ții o pisică sau un câine.. deși dacă mă întrebi pe mine.. la capitolul cheltueli de bani.. aș zice că peștii sunt mai rentabili decât pisicile și mai ales câinii. Mai ales dacă te concentrezi în special pe un acvariu mare.. fie și singurul de-l ai).
Mulțumesc, de multe ori nu banii sunt problema, cât faptul că peștii sunt priviți ca niște obiecte perisabile
@@CasaCuAcvarii Ai dreptate :(
Salut Răzvan îmi sare inima în sus de bucurie când vad câte un vlog nou de al tău pe yt. A-și vrea sa faci un episod și despre costurile acvariilor construite de la 0. Începând cu sticla silicon pt lipire și preț final al acvariului cu tot cu manopera. Sincer nimeni nu ne spune cât ne-ar costa. Mulțumesc frumos. Interesat de un acvariu de 500 de litrii
Salut, ma bucur că îți place! E dificil de vorbit despre costuri, pentru că variază foarte mult în funcție de detalii. Plus că variază cu timpul, nu mai ajută pe nimeni după ce trec câțiva ani și prețurile nu mai sunt la fel. Plus ca poate eu în Constanța găsesc materiale cu un preț și cineva în București cu altul...
Un video de colecție. Merită trimis și altora un link către acest material. Ne scutește de explicații nesfârșite pe aceeași temă 😉🙂👍
De acord! L-am pus și eu la o listă din contul meu de YT numită ,,diverse''. Când mai am nevoie de ce spune Răzvan pe acolo.. fleoșc îl trimit și altcuiva (gen vreun începător de vrea să facă și el acvaristică) :D Aș putea să spun și eu mai tot ce-a spus și Răzvan (căci am întâlnit și eu persoane ca acel client al lui).. dar decât să le mai zic și eu iar :)) mai bine dai un ,,share video'' :D
Ar trebui să mă apuc de ceva mai dedicat pe subiecte sensibile, gen ciclare, alge, melci, etc. Dar să fie un pic de timp...
Arata super
👍👍👍
🤘
Sunteti de Apreciat.Tot Respectul .Eu am probleme cu alga brună.
Mulțumesc. Cu algele e discuție lungă...
asa e Razvan! cel putin atata lucru stiu si eu referitor la spatiul bazinului...bravo..esti cel mai tare din tara zic eu si cel mai cumsecade...ne vedem pe litoral...te voi suna😉😉
Te aștept.
Eu imi gestionez relativ binisor acvariul amator,70-75 litri...Il mai scap in deciclare,tulburel,iar il recuperez fara cadavre..Se mai tulbura el,dar recuperez repede.Am invatat enorm de multe chichite mici de la tine..Trebuie sa recunosc ca din pacate folosesc substante de la pet-shop...Bacteria sau Anti-alge...Multumesc tie,pentru fiecare postare...Stima si respect!
Nu sunt rele substanțe vândute în petshop, ideea e să fie folosite corect.
Multumim de video ❤️😁
Salut Răzvan, m-am regăsit în totalitate în povestea ta diferența a fost ca eu m-am trezit brusc în casa cu un bol de 15 litri și un caras auriu de 4cm în el, tot acest "echipament" a fost dăruit de un vecin copilului. Ei bine ce era sa fac, nu știam nimic dar absolut nimic de acvaristica, am observat doar ca la 2 zile apa era foarte murdara, mâncare ii dădeam cât luam între degete iar carasu devenea apatic. După ce m-am decis sa-l păstrez, mai mult forțat de cel mic, am început sa ma documentez ... a fost un soc sa constat ca efectiv carasu ala era în "carcera" și nu în mediul optim, am cheltuit foarte mult odată brusc: acvariu 60 litri, filtru, lumina, substrat, ceva decor și a doua greșeală... sa nu se simtă singur am mai luat de companie vreo 5 pesti (încă un caras, 2 gorumi, 2 hoplo). Bineînțeles ciclarea a fost din start inexistenta, am luat apa de la un acvarist local din bazinele lui, mi-a mai dat niște plante ( pe care le-au mâncat carasii) și cam atât. Ei bine, intr-un caz norocos au scăpat peștii, mai puțin al 2 lea caras care a cedat în urma unei defecțiuni a filtrului și colmatarii întregului habitat. Am decis totuși sa continui cu studiul și deabi acum după 4 luni constat ca am făcut enorm de multe greșeli pe parcurs ... inclusiv pus în aplicare sfaturi de petshop ... ei bine, din experienta asta pot spune doar ca sunt extrem de liniștit de când am descoperit filmulețele tale, ascult sfaturile tale și încerc sa le aplic ... peștii mei sunt mai fericiți și sănătoși. Nu știu din ce localitate ești dar as veni cu drag sa te ajut la acvarii. Sa fii sănătos și sa avem ape limpezi.
Salut, o poveste interesantă, e bine că ai reușit să te informezi, cred că majoritatea dintre noi am început cu greșeli important e să le corectăm.
Salut domnu razvan ce mai faceti cum mai sunteti ma bucur sa va revad
Eh, toate bune, cât se poate
Buna, te urmaresc si imi place cum asamblezi acvariile, am un acvariu si eu de 90l self sustain(nam schimbat apa din el niciodata doar coplectare o data la luna 1-2litri)si la mentiunea care o faci cu Coridory ca mananca mancare de pesti e adevarat dar ei totodată mananca si din excesu de mancare ce, ceilalti pesti elimina prin fecale iar cine are substrat de nisip Coridory ajuta la impregnarea fecalelor in substrat. Recomand cu tarie metoda de acvariu ce il prezinta The father fish pentru incepatori.
@@robertsincean5443 nu prea e chiar corect ce zici, părerea mea... Iar despre father fish... Jumătate din ce zice sunt prostii amestecate cu sfaturi corecte.
Salut Razvan ! Multumesc pentru informatii!
Cand ai timp te rog poate ne vorbesti si despre iluminatul in acvarii. Vreau sa cresc ceva plante si ma intereseaza acest aspect! 👍🏻🙏
Salutare! Numai despre lumina este mult de vorbit si aici intervin calculele lumenilor/luxilor, indicele de redare al culorilor IRC si nu in ultimul rand temperatura de culoare Kelvin si totul nu se opreste aici... mai este si perioada iluminarii si altele! Deci, ma gandesc si sunt sigur ca are episod special gandit pentru asa ceva, dar repet, nu este ceva simplu de facut!
Cu lumina experimentez încă, nu prea sunt de acord cu teoriile din acest moment. Dar nici nu pot spune că am eu altele mai bune, deocamdată.
Salut Razvane 👍
Salut
Ce spui tu prin clipul ăsta e un motiv de ce n-aș vinde pești și de-aș avea un petshop. (deși îmi plac și peștii)
Prea mulți începători sau chiar și habarniști de vor să le vând pești ce foarte probabil vor muri în curând. Și cum ai mai zis și tu.. dacă încerci să le explici.. vor apărea și câțiva mai rățoiți în tonul vocii sau chiar și câțiva revoltați (că nu le vinzi peștele după ce auzi unde l-ar ține) :)) și cu ăștia aș avea o problemă sau risc să mă enervez și eu pe ei (deși eu aș încerca să-i educ.. eu vreau să ajut și pe alții să le placă acest hobby DAR să fie dispuși să asculte și să înțeleagă ce le trebuie acelor pești.. dacă nu vor să înțeleagă vorba ta.. îți vine să-i trimiți în altă parte).
Poate ar putea fi și un petshop cu principii, dar posibil să dea faliment repede...
@@CasaCuAcvarii ProbabiI :(
tare.prima data cînd am vrut sa ma apuc de acvaristica.am început sa studiez.despre acvaristica cam 2,3 sapt.sa ma documentez bine sa nu moara pesti.dar cît traiesti tot înveți.si
azi nu stiu tot dupa vreo 10 ani de acvaristica tot mai învaț de la tine.
greseli sau mai intînplat si la mine.ca na pîn cînd am dat de tine am mai vb si cu alții pe grupuri .tot învațam.
eu îti mulțumesc de videoclipuri am
învațat din ele mai mult.si astept cu nerabdare urmatoru.problema mea este spațiu.dar ma folosesc de cît am.
ape limpezi va doresc.
Mulțumesc!
Salut.
La petshop sunt salarii foarte mici, minim pe economie și angajează pe oricine (cel puțin din ce am observat în zona mea, majoritatea angajaților din petshop provin din mediul rural - nu spun ca e bine sau rău), ei sunt simpli vânzători care au procent din vânzări și/sau target de vânzări pentru care primesc niște bănuți în plus. E normal din punctul lor de vedere să vândă cât mai mult și pe lângă faptul că sunt dezinformați, unora logica le spune că dacă mor peștii, omul vine înapoi și cumpără alții.
Cam așa e
SALUT,
IN PETSHOPURI DOMENIUL ACVARISTIC SI TOT CE TINE DE VIATATI SUNT CONSIDERATE DOMENII DE SACRIFICIU...PT CA MAGAZINUL NU ISI FACE TARGHETELE DIN PESTI...DAR ACEST DOMENIU ADUCE POPOR IN MAGAZIN. NU ITI ESTE PERMIS SA STAI CU OMUL SA II INVETI CE INSEAMNA UN ACV. PUR SI SIMPLU NU AI VOIE. VINZI PESTI....MOR IN 7 ZILE...MAI BINE...CA TB INLOCUITI.
ESTE ADEVARAT CA MAJORITATEA ANGAJATILOR NU AU NICI O TREABA CU REALITATEA, DAR SI ATUNCI CAND SUNT OAMENI CARE SE PRICEP SI ISI DAU INTERESUL...ACESTIA SUNT RIDICULIZATI SI OBLIGATI SA ISI INCALCE PRINCIPIILE SI SA FACA VANZARE FARA CULTURA. AI 10 MINUTE SA FACI VANZARE PER CLIENT. CE POTI EDUCA IN 10 MINUTE DESPRE A TINE UN ACV?
VA SPUN DIN EXPERIENTA.... LE DADEAM NUMARUL MEU CLIENTILOR SI II EDUCAM DUPA PROGRAM DIN SIMPLA DRAGOSTE FATA DE ACESTE CREATURI. EU AM UN APARTAMENT CU ACVARII DE 25 ANI...SI MI SE RUPE SUFLETUL CAND VAD UN BETTA IN PAHAR SAU UN CARAS IN BOL DE 1L...ABOMINABIL...
Cred ca o sa fac si eu o serie de videouri cu probleme de la oameni, ca sunt multe dar se pot categoriza.
Oameni suntem, probleme avem! Sau... Mare e grădina ta subacvatică, Doamne! Sau... Acvariștii spun lucruri trăznite!
salut!
vreau sa relipesc un acvariu de 70 litri..am cumpărat silicon special pentru acvarii,o sa incerc să îl lipesc eu cumva ,sa fie totul bine..ceea ce vreau sa te întreb este,după cât timp pot baga apa in el,după ce l-am lipit,cat timp trebuie să treacă pentru a nu mi curge? Mulțumesc!
Lasă și tu două zile pentru uscarea siliconului.
Salut Răzvan...am și eu o nelămurire, când poți te rog să-mi răspunzi ....am un betta într-un acvariu de 10 litri (unii spun că e puțin alții că e destul)...nu am filtru iar la schimbul de apă săptămânal ii schimb toată apa și am și o anubias(dar vreau sa mai pun plante)....spune-mi te rog dacă procedez corect cu volumul de apă și cu schimbul... mulțumesc și te apreciez maxim!!!
ruclips.net/video/q56rT26KXyM/видео.html
ruclips.net/video/419S0Y1kG7w/видео.html
Indiferent de ce peste sau pesti ai intr-un acvariu, apa o schimbi conform testelor de apa! Dupa o perioada, in care vei dobandi cunostinte despre parametrii apei, vei stii singur cat si cum sa schimbi, dar pana atunci testele de apa sunt sfinte, nu sfaturile!
In multe cazuri.. apa se schimba doar 25 sau 30 % din ea (in caz ca vrei o curatare de excremente mai serioasa pe fundul acvariului.. te duci si spre un 50 % apa scoasa dar rar, nu des. Tu schimband mereu toata apa.. decicIezi acel acvariu. Fa un efort sa mai pastrezi o parte din ea.. fie si de treci prin 2 strecuratori :)) ..iar restul adaugi apa prospata (dar fara clor prin ea).
Cât despre 10 litri eu zic că sunt suficienți pt un betta. Dar se poate pune și acolo un filtru intern (sau chiar și extern.. de capacitate mai mică).
Schimbarea totală de apă se face rar. Și spre cazuri mai extreme.. gen.. s-a dus mult timp de când ai curățat acvariul.. s-a întâmplat vreo nenorocire prin el.. contaminare masivă.. (sau pur și simplu simți tu că după vreo 3 sau 4 ani fără curățenie generală a acvariului.. să o mai faci după timpul ăsta) ;)) În rest.. mai ales la acvarii mari sau măricele.. nu-ți trebuie schimbat de toată apa (într-o anume zi).. ci eventuale schimburi de apă de 25 sau 30 % (fie 1dată la 1 săptămână sau două.. sau la 1 lună dacă ai pești oarecum puțini și nu fac multă mizerie / excremente.. oricum.. cu un filtru extern.. mai preia și fiItrul ceva mizerie). Tragi 25 sau 30 % apă din acvariu (gen cu furtunul pe fundul acvariului când mai aspiri eventual și ceva mizerie) și ce-ai golit.. înlocui cu apă proaspătă ( fără clor.. ca să scapi de clor.. pui apă într-un recipient unde s-o păstrezi 24 sau 48 ore (recomandabil fără capac pus sau măcar să nu fie recipientul total inchis SAU varianta 2.. cumperi vreo soluție anti-clor.. dacă n-ai răbdare să mai aștepți :)) )
Buna! Referitor la afirmatia ca un acvariu mai mic este mai greu de stabilizat / intretinut etc - paradoxal, in cazul meu cel putin, am reusit sa-l stabilizez pe cel de 22 litri (am 3 guppy adulti si 2 ancistrusi adulti care-mi toarna pui ca la nebuni; initial totul a fost in 12 litri si cum i-am mutat in cel de 22 litri au si inceput sa se inmulteasca ancistrusii), dar inca nu reusesc sa-l stabilizez pe cel de 50 de litri (indiferent de numarul de locuitori si plante; am avut si 5-6 locuitori, am avut si 20 de locuitori). Ambele au guppy, ancistrusi si pomacea si doar cel mai mare are si cory. Dupa 3 restarturi, pierderi peste pierderi de pesti, plante, melci si creveti si inca nu reusesc sa descifrez misterele universului (doar in cazul acestui acvariu). Chiar as avea nevoie de ceva ajutor :D
E destul de complicat de aflat, nici un acvariu nu este identic cu altul, sunt multe necunoscute și este ușor sa ne scape ceva din ecuație
Buna ! Vinzi si acvarii gata facute? ESTI din București sa pot cumpara si peștii legatura
Cum pot lua legatura?
Tot ne- am informat de câteva luni ,cred ca a sosit momentul sa avem un acvariu.Binențeles mai mare.
Salutare! Suntem din Constanta, insa nu am acvarii gata facute, fac doar la comanda si de obicei dimensiuni mai mari. Pentru un acvariu de inceput, recomand acvariile de la Hornbach, au unele chiar ieftine. Daca vrei sa vorbim mai in detaliu, poti sa imi lasi mesaj pe Facebook facebook.com/CasaCuAcvarii/
Bună seara sunt începător și eu în acvaristica sunt din același oraș cu dvs cum aș putea lua legătura cu dvs ptr achiziționarea unor exemplare?😅
Salutare ! Trimiteti un mesaj pe pagina de facebook "Casa cu Acvarii" si acolo putem discuta mai pe larg.
Gresit.Mie nu mi-a dat pesti pana nu am cumparat solutie pt apa si filtru.Am asteptat 2 sau trei zile sa pregatesc apa apoi sa vin sa iau pesti
Așa e normal
In Germania trebuie sa astepti 2 sapt apoi iti da pesti. Bineinteles ca poti sa minti si sa le zici ca tu ai deja 2 sapt iar vanzatorul te crede pe cuvant. Am preferat sa il ascult pt binele pestilor.
Salutare!
Hello
Eu am un acvariu de 60 de litri și am în el 12 neoni, mai pot adăuga pești?
Mai poți adăuga câțiva de talie mică, dar să ai în vedere că aglomerație mai mare înseamnă poluare mai mare.
Grupul muzical tot Casa cu Acvarii se numeste?
Nu, grupul muzical nu are nume, ne adunăm doar pentru colinde.
Da e ok un BETTA intrun bol?
Da, cu mențiunea să avem grijă cu poluarea în volume mici.
Poate, doar creveți.
E ranit la arripioara pestele din fundal de la inceputul clipului?
Era bătut de altul din acvariu, la ciclide se întâmplă des chestia asta
Cand vine vorba de mancare, cu exceptia celei congelate, intre fulgi si granule (cu exceptia sanitarilor), ce tip de mancare e mai buna? Am auzit ca granulele se umfla in stomac si e de rau. Ce ciudat inota acea ciclida in acvariul din fundal.
Eu sunt fan granule.. căci puține plutesc pe deasupra apei (eu le vreau să se scufunde.. să le prindă peștii pe sub apă sau să se mai obișnuiească să haIească și de pe fundul acvariului.. căci nu doar sanitarii mănâncă de acolo). Ălea de plutesc (gen fulgi) vin cu riscul peștilor de a înghiți și aer (nu doar mâncarea).. și în cazul unor pești poate fi la fel de pericuIos (pe parcurs) ca și la granulele de care zici tu că se umflă în burtă.
Eu am avut carași în trecut și am testat chestia cu umflat în burtă (căci și eu le-am mai dat granule uscate la început).. și unii au dezvoltat problema cu burta în sus. Am început și-o altă perioadă cu.. a înmuia acele granule (măcar 3 sau 5 minute ținute într-un recipient cu apă.. poți lua cu un păhărel chiar din apa din acvariu.. ca ele deja să se umfle în apa respectivă (sau să devină mai moi când va urma să fie și servite peștilor) iar pt mine problemele de burtă cauzate de granuIe au cam dispărut. Dar trebuie să iei în considerare și gurile peștilor.. căci și eu am mai primit granule cu o granulație ceva mai mare.. și știi ce fac atunci ? Încerc să le pisez (nu neapărat să devină gen praf.. dar cât de cât) și le ofer așa ( de devin bune gen pt orice pește de-l am prin acvariu ;)) )
Că tot am menționat oarecum de probleme cu burta lor.. să nu uităm totuși că și peștii se mai pot constipa.. de aceea măcar uneori.. trebuie să le mai oferi și ceva mâncare vegetală. ( exemple.. mâncare ce conține și spirulină.. sau chiar și clasica mazăre fiartă și decojită. Mazărea pt destui pești e ca ciorba de fasole pt om :)) )
Nu e neapărat o diferență între fulgi și granule. Pot avea aceeași compozitie, sunt doar forme diferite de prelucrare. Teoretic fulgii sunt mai mult dedicați peștilor care se hrănesc la suprafață, iar granulele pentru ceilalți. Dar nici asta nu e chiar așa, zebra mănâncă și de pe substrat, cory mănâncă și de la suprafață, dacă e nevoie. Înmuiatul ajută, dacă e problema cu umflatul în burtă.
Salut, sper sa nu deranjez prea tare. Pot folosi piatra ponce pentru înălțarea substratului?
Salut, o poți folosi, dar cred ca sunt și variante mai ieftine
@@CasaCuAcvarii o am deja, am un acvariu mic de 54 litri. Mulțumesc pentru informatie. Îmi place foarte mult canalul tău și urmăresc cu drag.
Salut , scuze de postare , am început cu acvariu 105 litri aquael filtru, încălzitor nisip, am așteptat in jur de 2 săptămâni sa își facă “treaba apa” și între timp am primit un caras de la un prieten. .. l am pus in acvariu .. este singur .. ce părere ai? Ce Pești as mai putea pune? Mulțumesc anticipat
E mai complicat subiectul, o mențiune aș avea, citește despre ciclare, nu funcționează cum ai descris... Ca pești, dacă vrei carași aș recomanda acvariu mai mare, altfel orice pești de talie mică.
Va salut .va rog sa îmi spuneți dacă pot salva peștii bolnavi de ciuperca au mucegai pe ei un puf alb.sunt începător și dacă nu ii pot salva renunț cu toate că am deja 3 acvarii.multumesc frumos.
În general evit sa dau sfaturi despre tratamente, pentru că nu mă pricep prea bine la asta. Dar nu trebuie sa renunți, uneori mai apar probleme, dar întotdeauna se rezolvă cumva.
Buna🫡daca vreau nisip albastru pe fund la acvariu…am nevoie de cv pesti anume??sau??am auzit ca nu e prea recomandat nisip colorat..de la chimicale,etc..
Nu prea are importanță pentru pești, e mai mult o alegere estetică.
@@CasaCuAcvarii ….multumesc🙏🏻🙏🏻
faci acvarii si pt vanzare
unul de 1000mm lungime si dozat de tine cu naltime si latime la ce pret ajunge m--ar interesa
Pentru discuții mai detaliate, mesaj la Facebook.com/casacuacvarii
" si aici..e o casa de nebuni" :))))
Uneori...
Salut!Am.si eu un acvariu de 45 de litri bine plantat si stabil cu filtru extern, cu urmatoarele vietuitoare:2 guppy, 3 xipho, 1 black moly, 3 cory si 2 tetra color. Este ok ca numar de vietuitoare sau sunt prea multi pesti? Copilul tot imi mai cere sa mai adaug guppy.
Multumesc anticipat
E ok ca număr de pești, dar nu aș mai adăuga, decât eventual un acvariu mai mare.
As putea introduce un ancistrus?
"Iau acvariul pentru copil sa se bucure", in multe cazuri copilul isi pierde interesul, parintii nu au timp de mentenanta, pestii mor si asa auzi:"am avut acvariu dar mi-au murit pestii, nu mai imi trebuie!". Am vazut in Hornbach cum angajatul se chinuia sa explice unei familii ca nu e ok sa cumpere 50 de pesti intr-un acvariu de 60 de litri dar cand i s-a spus ca nu e treaba lui, atunci si angajatul s-a conformat...
Tot e bine, in multe cazuri nici măcar sfatul ăsta nu este dat...
In acvariul acela din spate,cu ciclide cred ca nu se vede prea bine,un peste isi da duhul…
E un ciclid bătrân și bătut de unul mai tânăr, am observat după filmare ce se petrece acolo...
@@CasaCuAcvarii si mai poate fi salvat?
O sa fiu putin acid(ulat): este treaba patronului sa angajeze pe unii care sa aiba habar de ce vinde, un minimum. Asta daca tine la „firma”. Daca nu, asta este. Unul „ars” nu mai vine in magazin. Dar si angajatul ar trebui sa se documenteze, sa stie ce vinde. Asta daca se respecta pe el insusi si munca pe care o presteaza. Nu trebuie sa fie doctor. Apropo, am avut de a face si cu doctori care au habar de acvaristica dar care au dat un pronostic gresit, ca asa este in acvaristica, este greu de zis 100%. Nu era vorba de o afectiune a organelor interne, sa fie clar. Ceva extern, documentat cu fotografii. Nu a fost ce au spus mai multi. In afara de faptul ca am tratat aiurea si am si dat destul de multi bani, pestii au supravietuit bine mersi. Pana la urma tot eu mi-am dat seama (din experienta cu creveti) si am tratat corect.
Cat despre omoratul pestilor... Am eutanasiat eu o femela de guppy bolnava (ceva intern, nu parazit, altceva). O zi nu am fost eu insumi. Eutanasierea pestilor se poate face, pentru cine nu stie, cu ulei de cuisoare. La pesti, ca si la pasarile de apartament, boala cand ajunge vizibila, evolueaza foarte repede si sansele de vindecare sunt zero. Ca asa este in acvaristica.
Este greu cu cititul. Informatiile trebuie „cernute”. Iar cartile de acvaristica „moderne” sunt o gluma.
Cand eram copil, asa am inceput si eu: un acvariu destul de mic (10-15l parca), ceva pesti, dafnia uscata (pe vremea comunistilor, prin anii 80). Am ajuns apoi la un moment dat sa consult carti de specialitate in biblioteca muzeului Grigore Antipa, in germana veche (am avut noroc), am stat de vorba cu acvaristi in piata Obor, la ei acasa. Faine vremuri, sincer, cu toate neajunsurile vremii (tehnica: pompa de aer artizanala, incalzitor artizanal fara temporizator, filtru burete si cam atat). Medicamente: verde de malachit si albastru de metil. Hrana: dafnia uscata, tubifex, dafnia vie. Cumparam pestii de mici, ii cresteam cat puteam de mult si apoi ii donam, ca nu mai aveau loc la mine.
Valeu, horror faza cu firma!
Am mai scris un comentariu, dar l-a sters iutubul.
Prin aprilie m-a contactat un amic, voia acvariu pentru copil. Am scris ceva pe blog fix pentru el: melcideacvariu.wordpress.com/2022/04/26/vreau-acvariu(sper ca asa nu mai apare ca link pe care sa il stearga iutubul). La final, fiul nu a mai vrut acvariu. :)
Angajații din petshop au și ei viață grea, sunt multe povesti de culise și aici...
Am și eu amintiri plăcute cu acvariștii vechi din București, mă impresiona casa lui Boloni.
Care este avantajul fundului încadrat față de cel clasic în care toate geamurile stau lipite pe cel de fund ?
Mai ușor de făcut, mai estetic, mai rezistent.
Pentru mine, 1 litru de apă e minimu critic pentru un peste de 5cm. Acvarium fără decoratiuni, fără filtru.. nu, nu e acvariu.
Vreau să am în față un acvariu de 5 litre cu 5 pești care nu se mișcă și fără decorațiune? NU, așa ceva nu vreau.
Se pare că unii vor...
Să trăiască și cumpărătorul într-un spațiu restrâns. Tu le oferi habitaclu complex,ei vor o carcera.
Dacă se informează mai bine, poate le face și animalelor o casă mai ok
Salutare, este păcat ca unul dintre cei mai buni acvariști din Romania să steie în chirie. Ce e și mai păcat e faptul că nu ne oferi posibilitatea să contribuim și noi cu puținul nostru să te ajutăm prin members, patreon etc... De ce nu le introduceți ?
Salut, o să facem și ceva de genul, mai ales că perioada asta e greuț cu banii, dar mai întâi să ne mobilizăm și să postăm mai des...
Sa golesti bolul, sa schimbi apa, la fiecare doua zile ...
Pot obține un loc de muncă în firma ta?
In cazul acvariilor pentru copii este vorba de nepasare, nu lipsa de informare
Păi din nepăsare vine lipsa de informare
E o ciclida cu probleme în acvariul din stânga 🙁
E un pește bătrân care era bătut de altul chiar în timp ce filmam... Am văzut și eu după.
Un prieten a pus doi molly in borcan si au murit dupa cateva luni
Am o problema mare cu un acvariu de 180 l . As vrea sa vorbim in privat. Nr de tel Facebook
Facebook.com/casacuacvarii
Am avut o problema cu ciclarea apei la pești. După ce au murit câțiva pești. Care cred ca erau bolnavi. Pentru ca zebrele făcuse o burta și cumva cocoasa. După toate astea totul parca revenise la normal. Mi-am luat doi melci. Care au depus și icre. Dar am aflat mai târziu ca trebuiau stropite. Unul dintre ei a ieșit afara. Lam găsit în mijlocul camerei. Mam panicat și lam luat repede și lam pus înapoi în acvariu. Când mam întors de la școală erau toți la suprafață cu burta în sus. Miau plăcut din totdeauna pești. Și mam gândit sa îmi iau alții. Dar nu știu cum sa procedez. Înainte aveam un acvariu de 60 de litri cu 23 de pești. Acum ca stau sa ma gândesc erau și un pic cam aglomerati. Nu vreau să-mi mai iau foarte mulți pești. Mam gândit la un beta și poate un coridoras sau doi. Ar fi ok să-mi iau un acvariu de 40 de litri și un beta, și poate un coridoras?
Salut, trebuie să ai un pic de răbdare și să mai citești despre ciclare. Problema in general e de la mâncare, de acolo apare poluare. Acum fără poezie, îți recomand să ai niște teste de apă și să urmărești amoniul (nh4) și nitriții (no2) în primă fază. Puțini pești și puțină mâncare nu ar trebui să ai probleme. Peștii au nevoie de mai puțină hrană decât credem noi.