Harika bir içerik olmuş. Avrupa'da yaşayan çoğumuzun kafasından geçen bu sorunsalı şöyle oturup genişçe konuşman çok iyi. Tamamen duygusal olarak baktığımda ben de aşağı yukarı aynı sıralamayı yapardım. Ama eğer finansal açıdan ele alırsak bu sıralamalar çok değişkenlik gösteriyor. Güney Avrupa mükemmel ama Kuzey Avrupa standartlarında remote bir işin varsa, yoksa kalkıp oralara gitmenin bir anlamı yok gibi geliyor. Oraların gençleri kendi ülkelerinde işsizlik çekiyorlar. Genelde İtalyan-İspanyol expatlar Almanya-Hollanda-İngiltere'ye çalışmaya geliyor. Ama tam tersi durum daha nadir. Yoksa bence çok az insan yaşamak için Kuzey Avrupa'yı; güneşli, güzel yemekli ve rahat kültürlü Güney Avrupa'ya tercih ederdi. Yerleşik iş bulup yaşamak açısından benim sıralamam: Londra > Amsterdam > Berlin-Münih Remote iş bulup yaşamak açısından: Barcelona > Lizbon > Roma (buradaki sorun hep remote kontrat aramakla uğraşmak, eğer mevcut remote iş kaybedilirse yeni iş bulunduğunda gelirin local piyasaya düşme riski) Diğerlerine yorumlarım: Paris süper bir şehir ama Fransızca öğrenmek çoğumuz için zor olmalı. Belçika, Avusturya gibi küçük ülkeler iş imkanları açısından tatmin etmeyebilir. Nordic ülkeler hava durumu açısından çok zorlayıcı olabilir.
Ben de 2,5 yildir Londra'dayim. Ingiltere ve Londra icin yaptigin yorumlara katiliyorum. Benim eklemek istedigim husus; "zaten 3-5 yila Turkiye'ye donecegim" moduna girmemek gerekiyor, bu durum aidiyeti ve bulundugunuz ulkeden daha fazla keyif almanizi olumsuz etkiler.
Hayatımın bir Avrupa’da geçiren birisiyim. Şuan İngiltere ve Türkiye arasında iş yapıyorum ve süreklilik seyahat ediyorum. Yurtdışına gitmek isteyen biri bence kesinlikle videoyu analiz etmeli ve ne dediğini iyice anlamalı. Fikirlerinin çoğuna katılıyorum. Yurtdışına sorunlarınızdan kaçmak için gitmeyin, hayatınızdaki sorunlardan kurtulmaya bakın. Spor yapın ve sağlıklı yaşayın..
Gençseniz ve eğitim amacı varsa İspanya, Polonya (gidenler tadını bilir) Portekiz ve kısmen İtalya sosyal yaşamın hareketli olduğu ve sıkılmanızın zor olduğu memleketler. Fransa, Almanya, Belçika hattı (uzun dönem Belçika'da yaşadım) bu ülkelerden daha müreffeh olsa da sosyal yaşamın parçası olmak zor, ayrıca kesinlikle sayılı şehirler hariç (Paris, Lyon, Leuven, Berlin gibi) genç bir kişiye uygun değil. Beyaz yaka ya da çocuklu aileler için de durum böyle zira bürokratik engeller İtalya'dan bile kötü durumda. Hollanda, Avusturya, İsviçre hattı ise bu memleketlerin zirvesidir; iklim sorun değilse Danimarka'da buna dahildir. Bürokrasi önünüzü o kadar tıkamaz ve refah düzeyi kayda değer derecede yüksektir, Hollanda gençler için kuzeybatı içerisindeki en iyi ülkedir ancak konut krizi ve yaşam pahalılığı da cabasıdır. Diğer ülkeleri bir aile iseniz tercih edebilirsiniz.
Polonya hakkında fikirlerinizi gelecek video da beklerim. bence dil konusu gerçekten çok önemli o yüzden her şeyere rağmen 1. ingiltere 2. hollanda ve 3. isveç 4 almanya ve diyerleri :D
Güntekin Bey Merhabalar. Türkiye ile Avrupa Ülkelerini kıyasladığımız vakit, o ülkelerde Devletçilik daha mı baskın? Yani başta Ekonomi olmak üzere Devlet, piyasaya müdahale ediyor mu? Vergi kaçıranlara ceza kesiyor mu? Eğitim özel okullara mı teslim?
abi ispanyayi cok istiyorum asgari ücretiyle gecinebilir miyim sence? oda tutsam falan... yesil pasaportum var ve turkiyede belli bi sure calisip avrupada bi yere yerlesmek istiyorum cevaplarsan sevinirim ingiltereyi de istiyorum ama asgari ucretle yasanabilinir bi ulke de olmak istiyorum
Videoyu izleyince yüksek lisans için İngiltere'yi seçmekte ne kadar doğru bir karar almışım dedim kendime, Londra hakkında araştırdıklarıma göre dediğiniz kadar opsiyonla birlikte başkent olmasının getirmiş olduğu mülteci problemi çok mevcut. Manchester'a gideceğimi belirtmiştim o yüzden detaylı bir bilginiz varsa seve seve dinlemek isterim. Ama yine de Manchester ile alakalı güzel yorumlarınız içimi daha da rahatlattı. Gerçekten güzel ve net bir video olmuş.
Detaylara değinmeye çalışırım 2. videoda İngiltereyi seçmen doğru olmuş fazlasıyla pişman etmez :) ama Londra’da veya ona yakın yerleri hedefle derim :)
Abi avrupa ülkelerine kıyasla yaşamak için avustralya, abd ve kanada hakkında ne düşüyorsun? Ben şu an istanbulda lisans okuyorum mezun olunca avustralyaya yüksek lisansa gidip orada kalıp orada yaşamak istiyorum, ingiltereyi ikliminden dolayı eledim
Sosyo kültürel değerlendirmen göç edecekler için iyi bir bilgi kaynağı. Ancak günün sonunda hangi ülkede olursanız olun ilk sırada finansal durum geliyor. Özellille standart bir yaşamdan sonra ( Türkiye standardı değil ) ayın sonunda ne kadar birikim yapabildiğiniz. Finansal durumdan sonra gelen ikinci kısım ise anadili İngilizce olan veya yoğun konuşulan ülkelerden seçim yapmak. Üçüncü kısım her ülkenin göçmenlere sunduğu olumlu ve olumsuz durumlar. Üç konuda en mutabık olunan ülkeden başlayıp en kötüsüne doğru ilerleyen bir parametrede gidilirse uzun vadede daha kazançlı ve mutlu bir yaşantı kurulabilir.
Teşekkürler yorumun için :) sıralaman genel olarak doğru ama öncelikleri unutmuşsun biraz herkesin öncelikleri farklı finansal olarak iyi bir gelir elde edip, full remote çalışıp istediği AB ülkesinde de yaşayabilecek çokça profesyonelde mevcut.
Dostlar bu düşünceler Güntekin abinin kendi fikirleri. Yine de kendiniz görüp deneyimleyin. Hiçbir şekilde kimsenin fikrine göre hareket etmeyin, sadece kenarda bırakın.
Abi polonya hakkinda ne dusunuyosun lehce gayet zor bir dil olarak geciyor ve aylik 1250-1300 euro kazaniyolarmis bu parayi bende kazaniyom turkiyede ama gidip gitmemek konusunda kararsiz kaldim abi varmi bana tavsiyen
Abi İsviçre, Lüksemburg ve Avustralya’ya gitme şansın oldu mu? Ne dersin? RUclips’da anlatıldığı gibi gelişmiş zengin bir ülkeye ve anlayışlı insanlara sahip mi? Sosyal hakları İrlanda ve Avusturya’dan iyi mi? Eğlence hayatı nasıl? Teşekkürler 🎉🎉🎉
siz anlattıkça ülke ülke gezdik. yunanistan'da yaşıyorum ve dedikleriniz ne eksik ne fazla. şunu da not düşeyim markete de girseniz işadamıyla da muhabbet etseniz mutlaka ama mutlaka dedesinin ninesinin tr ile bağı var ve onların anılarıyla büyümüşler ve türkiye'ye hep özlemle anıyorlar. tüm olumsuzluklara rağmen enerjisi hep yüskek yaşamauyı seven bir millet. feyz alınası
İtalya Bologna'da bir başlangıç yapacağım yakın zamanda bu ilk Avrupa deneyimim olacak, özellikle ilk fırsatta Roma'yı görmek planlarım arasında. İtalya ile aramızda görmeden bir bağım oluştu gibi hissediyorum, özellikle kültürel anlamda, umarım beklentilerimi karşılayacak. Flaneur vari deneyimler için teşekkürler
İtalya beklentilerini fazlasıyla karşılar :) kültürel anlamda özellikle, güneyide iyidir İtalya’nın fakat çok gelişmiş bir şehir yapısı göremeyebilirsin daha çok egede ki tatil beldeleri gibi sadece tatillik gidilir ama ilerisi için güzelde olabilir. İtalyanlara gelince hiç yabancılık çekmemeni sağlarlar, iletişime açık çok sosyal insanlar. Bol şans şimdiden :)
Lojistik mezunuyum ve bunun yanında koçluk ünvanım var normalde karakter ve yapım gereği içe dönük ve idealistim diyebilirim (mavi karakter deriz) nedense birden aklıma yunanistan geldi sanki çağırmış gibi. Önyargım vardı hatta belkide karakterimin tam tersi bir ülke olduğu için. Bir videonuzda beklentinize ve isteklerinize göre bir yere gidin demiştiniz ama ben koç olarak kendi adıma tam tersini yapacağım galiba. Beklentim maddiyat ama manevi bir şeyler kazanacağım yunanistana yönelmeye karar verdim. İnsanın yolculuğunda bazı eksik yönlerinin üstüne gitmesi kanaatindeyim. Şu anda ikinci dil öğreniyorum ingilizcem var. Umarım aradığımı bulurum ve herkes de bulur.
Amerika'yı pek tavsiye etmediğinizi diğer videolarınızdan görmüştüm. Suç oranlarının yüksekliği, sağlık ve eğitimin pahalı olması vesaire nedeniyle. Ama yinede Amerika'da bir şehir ya da eyalet tavsiye etseniz burası neresi olurdu ?
massachussets amerikanın iskandinavyası gibi bir şey. her yönüyle avrupaya en yakın yaşam tarzı kültürü olan eyalet. ama büyük şehir ve uygun fiyatlı olsun istersen chicago.
Rica ederim Doğan, neyse o, kimseye iyi ya da kötü demiyorum, gördüğümü tecrübemi paylaşıyorum sadece, Almancı zihniyetinde olan çok fazla Türkiye'den göçme tip var yurt dışında çeşitli ülkelerde, kimin nasıl yaşayacağı tabiki kendine kalmış, fakat insanların gittiği yerde kendi ülkesinide temsil ettiğini hatırlaması gerekiyor ben sadece bu hatırlatmayı yapıyorum, tabiki bu onların hiç umrunda değil, çünkü onların değimiyle kendileri Anadolu İrfanı oluyorlar :)) Çok irfanlı insanlar, bilgi fışkırıyor suratlarından..
@@guntekinsuh Mâalesef, yine çok haklısın. 😞 . Ve benim oldukça çok Alanancı akrabam var. Emin ol aramda husumet olan bir kişiyle bile onlardan kat ve kat daha çok anlaşmış ( tabii anlaşamama noktasında) olabiliyorum.
Bu mükemmel video için teşekkürler. Size sormak istediğim bir iki sorum olucaktı. Ben şuan istanbulda yaşayan bir yazılımcıyım. Artık farklı ülkelere diyarlara yelken açmak istiyorum. Gerek türkiyenin ekonomisi olsun gerek insanlar olsun bu gidişler geleceğimin kafamdaki gibi ilerlemeyeceğini düşünüyorum. Yani 60-70 yaşlarına geldiğimde torunlarıma anlatacak güzel bir hayatım olsun istiyorum. Sadece istanbulda yaşadım ömrüm sadece çalışmakla geçti demek istemiyorum. Neyse çok uzattım sorum şu şu anki hayatım finansal açıdan çok iyi olmasada ortalama bir hayat. Avrupada bir ülkede yaşamak için gerekli olan finansal imkanı biraz zorlansam da bir şekilde karşılayabileceğimi düşünüyorum. Ama benim sorunum ingilizce. Bu sorunun dank etmesi bende biraz geç oldu ve dank ettiğinden beri (yaklaşık 4 aydır) sürekli ingilizcemi geliştirmeye çalışıyorum lakin ne zaman yeterli seviyeye geldiğimi nasıl anlayabilirim ? Atıyorum ingiltereye gidebilmek için bu seviye bana yeterli cümlesini ne kadar süre sonra kurabilirim ? Bu dil öğrenme sürecinde bana bi öneriniz olur mu ? Şimdiden teşekkürler iyi günler dilerim seviliyorsunuz...
Teşekkürler, Dil için bir yabancı bir hocayla konuş akıcı olduğunu söylerse sana tamamsındır, yazma dilide aynı şekilde sıkı bir çalışmayla dil 6 ayda tamamdır diyebilirim gerisi geliştirme kısmı yani bol bol kullanıp maruz kalma iyi bir çalışma ve kullanımla 1 senede tamam olursun diyebilirim.
Ağbi öyle diyorsun ama işin bir de denklik boyutu var. Özellikle ara elemanlar için Almanya da denklik yapmak ve nitelikli biri olarak iş başı yapmak daha kolay. İngiltere de denklik yapmak oldukça zor ve çıkmazlarla dolu diye biliyorum.
@@guntekinsuh o yüzden orayı tercih ediyoruz havası insanı ve yemek kültürü çok bize hitap etmiyor ama el mahkum ağbi, ben de çaresiz oraya denklik yapıyorum. Gönül İsviçre ister tabii ☺️☺️
Listede yok ama 18 yaşında biri olarak Çekya'yı seçtim bir kaç hafta içerisinde gidiyorum 1 sene dil + 4 sene inşaat mühendisliği lisansı yapacağım sonrasında kalır mıyım ülke değiştirir miyim belli olmaz. Okulun sağlayacağı stajdan kaynaklı ilk işim orada olur muhtemelen. Kendi seçme sebeplerim Çek Teknik Üniversitesini çok beğenmiş ve başarılı bulmuş olmam ayrıca Prag'a bayıldım. Yaşam masrafları da düşük bir öğrenci için önemli bir konu. Londra,Paris vs ile kıyaslanamaz derecede düşük. İtalya mülteci krizi yaşıyor üniversiteler çok burs verdiği için önüne gelen oraya doluşmuş, İspanya pahalı, Fransa zaten Fransızca hariç lisans vermiyor çoğunda. Daha mantıklı seçenek bulamadım. Siz ne düşünüyorsunuz bu ülke hakkında. Diyeceğinizi tahmin ettiğim şeylerden biri dil bariyeri ama onu çözeceğim. Çok başarılı videoydu :) Keyifliydi.
@@muradovali9248 Merhaba. 2 kere cevap yolladım ama nedense gitmiyor. Evet Çekya'da Çekçe öğrenmek şarttır. Hayatta kalabilir misiniz Çekçe bilgisi olmadan? Evet kalırsınız ama sadece hayatta kalırsınız oda yüksek vasıflı bir mesleğe sahip biriyseniz. Ayrıca o durumda bile bütün halka, ülkeye kültüre yabancı kalmak ister miydiniz ki? Sanmam. İngilizce seviyesi Prag ve Turistik bölgelerde gayet yeterli olsa da yerellerin yaşadığı bölgelerde ve Prag dışında bu pek geçerli değil. Samimi ve derin ilişkiler, iş hayatı için ve Çekya'da yaşamak için iyi seviye Çekçe şart. Ben gider gitmez öğrenmeye başlayacağım. Hatta gitmeden başladım.
@@muradovali9248 Yani bence iyi ülke ben okumaya gidiyorum henüz çok tecrübem yok. Maaşlar € olarak düşük almanya ve amerikaya kiyasla ama harcamalarda düşük tabi
Bende İsveç’ten Hollanda’ya gideceğim Eylül ayında iş için 2 katı maaş var nette 😉 takipçin olarak parayı severim 😂 bakalım umarım her şey güzel olur 👍 bir hayırlı olsun alırım sizden 😂🎉
çalışma hayatı olarak benzer mi bu ülkeler. türkiyedeki çalışma hayatında çünkü mesai saati belli değil mobbingtir torpildir v.s muazzam seviyede. iş yaşam dengesi çalışana verilen değer olarak iş yükü olarak almanya güzel bi ülke diğer avrupa ülkelerindede standartmıdır bu. ayrıca herkes sosyal yaşam istemez insanların birbirine saygı duyması rahatsız etmemesi kurallara uyulması doğaya saygılı olması daha önemli benim için daha canlı bir hayat yerine daha huzurlu bi yaşam benim hedefim bu dediklerimde avrupa ülkelerinde standartmıdır sizce.
İsviçre ve Lüksemburg nasıl Tüm Avrupa vatandaşları bu ülkelerde çalışmak Fıransa ve Almanya’dan gidip gündüz çalışıp gece ülkelerine geri dönüyorlar Ben Hırvatistan yerine Macaristan Budapeşte derdim Onnumara beş yıldız Görmenizi çok isterim Paris ve Londra çok güzel o konuda size katılıyorum
Sicak ülkeler malesef bana göre değil Türkiye'de yazın o üç dört ay kabus gibi geçiyor, Londra en mantıklısi geldi, bu Ankara antlaşması hala gecerli mi
😊Almanya vs Uk dersek Almanya alır derim her ne kadar sıkıcı da olsa sebebi de şu Ankara anlaşması skilled worker visa ile gelenler 5 yıl boyunca felaket diken üstünde kalıcı oturumu alana kadar Uk'de.Ve inanılmaz dosya masrafları var schengen vizesini bile alamıyorlar kolay kolay diger AB ülkeleri için.Almanya'da ise 3 yıl sonunda B2 Almanca bilene vatandaşlık için başvurusu imkanı veriyor.Kısaca vatandaşlık için 😅 3-4 yıllık süre 6 yıldan iyidir yoksa en iyisi Remote çalışmak az nüfuslu göçmenin minimum seviyede olduğu ülkeler günümüzde en iyisidir diyorum😅
Almanya'da 3-4 yılda anca hakedersin onun alması bürokrasi ve kağıt kürek işlerini uzatan bir ülkede 5-6 yılı yine bulur yani kısaca orası hala yine Almanya.. :))
Vatandaşlık süreci şehirden şehire değişiyor ayrıca avukatla süreci ilerletmek de faydalı olacaktır.. tek sıkıntı çifte vatandaşlık geldiği için yığılma olacaktır elbette
INGILTERE olayına katılmıyorum. Londra'da yaşama imkanınız oldu mu bilmem ama zone1 de bile gasp, yaralama, bıcak, pala ile dolaşma çalma yağma artık olağan oldu.
Fransızlar Almanlardan daha eğlenceli ve açık fikirlidir ama alıngandırlar. Erkekleri biraz snob ve burnu havada , kadınları biraz dengesizdir.Fransız Lisesi mezunuyum ve onlarla çok çalıştım. Belçikayı tavsiye etmişsiniz ama ordaki Türkler , Almanya.dakilerden daha sıkıntılı ve güvenilmezdir. Avusturya gençliği Alman gençiği kadar disiplinli ve saygılı yetiştirilmemiş.
Kişiden kişiye tanıştığın insanlara ve bulunduğun yer ve döneme göre değişken bu söylediklerin Elif :) Kısaca genelleme doğru olmaz bende video başında kendi fikirlerimi paylaştığımı söylemiştim, çok saol yorumun içinde
Emekli olana kadar geçen sürede hayatı Almanya gibi bir ülkeye bağlayıp çöp yaşacağına insanlar kendisi için önemli olan hangisiyse önceliği neyse ona göre yaşamalıdır:)
@@guntekinsuh Almanyada yasamak cøp yasam degildir. Gelmek icin cirpinirken cøp gøzukmuyor. Hangi ulkede yasarsaniz yasayin, yasam zor. Hele emekliligi dusunmeden yasiyorsaniz ,hangi ulkede yasarsaniz o yasam cøp olur. Kisa vadede bu ulke iyi demek zor. Uzun vadeli dusunme disiplininden maalesef uzak kalmisiz.
Saydığınız ülkelerin hepsinde tatil yaptım… ve hatta 3 sene Londra’da yaşadım sonra evlendim ve Berlin’e yerleştim..evet anlattığınız gibi, gerek iklim gerek kültürel açıdan bize en uygun ülkeler sıralamasında size katiliyorum amaaa saydiginiz ülkelerin gelir düzeyi çok düşük ozaman kendi ülkemde yaşarım daha iyi… ama hedefleriniz farkliysa göç etmek istiyorsanız aile kurmak çalışıp para kazanmak kendimi geliştirmek istiyorum diyorsanız 1. İngiltere 2.Hollanda 3.Almanya Şunu da yazmadan geçemiyorum en önemli faktör dil abiii … 😂Özellikle İngilizce çok iyi düzeyde olursa birde beyaz yakalı olursaniz Almanya’da da gayet iyi yasarsiniz sadece sosyalleşme bakimindan tabii bir Yunanistan veya Barcelona veya Lizbon gibi olamaz ama gelir düzeyi kesinlikle daha iyi olur…
Teşekkürler yorumun için. Gelir, sosyallik, hayat kalitesi bunların hepsi kişiden kişiye göre değişen kavramlar tabikide zaten videonun başında kendi düşünceme ve tecrübeme göre yorumlıcam demiştim, kısaca amacımın finans olmadığı kendi açımdan çok ortada diyebiliriz :)
Ben Polonyadan İsveçe göç etmeyi düşünüyordum hem ingilizce yayğın hem cana yakınlar hemde ekonomileri çok iyi. Ama ikliminin karamsar olması ve ahali sayının az olması sebebiyle şehirlerinde daha asosial bi auranın olması sebebiyle kararsız kaldım. İngiltereyi düşünüyorum şimdide)
Harika bir içerik olmuş. Avrupa'da yaşayan çoğumuzun kafasından geçen bu sorunsalı şöyle oturup genişçe konuşman çok iyi.
Tamamen duygusal olarak baktığımda ben de aşağı yukarı aynı sıralamayı yapardım. Ama eğer finansal açıdan ele alırsak bu sıralamalar çok değişkenlik gösteriyor. Güney Avrupa mükemmel ama Kuzey Avrupa standartlarında remote bir işin varsa, yoksa kalkıp oralara gitmenin bir anlamı yok gibi geliyor. Oraların gençleri kendi ülkelerinde işsizlik çekiyorlar. Genelde İtalyan-İspanyol expatlar Almanya-Hollanda-İngiltere'ye çalışmaya geliyor. Ama tam tersi durum daha nadir. Yoksa bence çok az insan yaşamak için Kuzey Avrupa'yı; güneşli, güzel yemekli ve rahat kültürlü Güney Avrupa'ya tercih ederdi.
Yerleşik iş bulup yaşamak açısından benim sıralamam: Londra > Amsterdam > Berlin-Münih
Remote iş bulup yaşamak açısından: Barcelona > Lizbon > Roma (buradaki sorun hep remote kontrat aramakla uğraşmak, eğer mevcut remote iş kaybedilirse yeni iş bulunduğunda gelirin local piyasaya düşme riski)
Diğerlerine yorumlarım: Paris süper bir şehir ama Fransızca öğrenmek çoğumuz için zor olmalı. Belçika, Avusturya gibi küçük ülkeler iş imkanları açısından tatmin etmeyebilir. Nordic ülkeler hava durumu açısından çok zorlayıcı olabilir.
Teşekkürler yorumun için :) güzel özetlemişsin sende
@@guntekinsuhabi fakat Almanlarda ispanlar gibi dedei koduçu artı adam satmaları var
Ben de 2,5 yildir Londra'dayim. Ingiltere ve Londra icin yaptigin yorumlara katiliyorum. Benim eklemek istedigim husus; "zaten 3-5 yila Turkiye'ye donecegim" moduna girmemek gerekiyor, bu durum aidiyeti ve bulundugunuz ulkeden daha fazla keyif almanizi olumsuz etkiler.
Doğru bakış açısı sorunlar gittiğiniz yere sizle geliyor mutluluklarda keyif alması kişiye kalmış:)
Hayatımın bir Avrupa’da geçiren birisiyim. Şuan İngiltere ve Türkiye arasında iş yapıyorum ve süreklilik seyahat ediyorum. Yurtdışına gitmek isteyen biri bence kesinlikle videoyu analiz etmeli ve ne dediğini iyice anlamalı. Fikirlerinin çoğuna katılıyorum. Yurtdışına sorunlarınızdan kaçmak için gitmeyin, hayatınızdaki sorunlardan kurtulmaya bakın. Spor yapın ve sağlıklı yaşayın..
@@emregallagher481 Kesinlikle :)) sağlıklı meşguliyetler iyidir
Başta bu uyuz ne konuşuyor dedim ama harbi aktı gitti hem ülkeleri hem kendini bence çok iyi anlatmış abimiz helal olsun
:)) Uyuz güldürdü
Gençseniz ve eğitim amacı varsa İspanya, Polonya (gidenler tadını bilir) Portekiz ve kısmen İtalya sosyal yaşamın hareketli olduğu ve sıkılmanızın zor olduğu memleketler. Fransa, Almanya, Belçika hattı (uzun dönem Belçika'da yaşadım) bu ülkelerden daha müreffeh olsa da sosyal yaşamın parçası olmak zor, ayrıca kesinlikle sayılı şehirler hariç (Paris, Lyon, Leuven, Berlin gibi) genç bir kişiye uygun değil. Beyaz yaka ya da çocuklu aileler için de durum böyle zira bürokratik engeller İtalya'dan bile kötü durumda. Hollanda, Avusturya, İsviçre hattı ise bu memleketlerin zirvesidir; iklim sorun değilse Danimarka'da buna dahildir. Bürokrasi önünüzü o kadar tıkamaz ve refah düzeyi kayda değer derecede yüksektir, Hollanda gençler için kuzeybatı içerisindeki en iyi ülkedir ancak konut krizi ve yaşam pahalılığı da cabasıdır. Diğer ülkeleri bir aile iseniz tercih edebilirsiniz.
Teşekkürler yorumun için :)
Cok doğru söylüyorsun
Teşekkürler
Abi Hollanda hakkında konuşsaydin keşke
Polonya hakkında fikirlerinizi gelecek video da beklerim. bence dil konusu gerçekten çok önemli o yüzden her şeyere rağmen 1. ingiltere 2. hollanda ve 3. isveç 4 almanya ve diyerleri :D
2. Videoda olcak Polonya ve Hollanda
yararlı bilgiler için sağ olun
Rica ederim :))
Çok dolu bir video olmuş teşekkürlerr💫
iyi seyirler
Güntekin Bey Merhabalar. Türkiye ile Avrupa Ülkelerini kıyasladığımız vakit, o ülkelerde Devletçilik daha mı baskın? Yani başta Ekonomi olmak üzere Devlet, piyasaya müdahale ediyor mu? Vergi kaçıranlara ceza kesiyor mu? Eğitim özel okullara mı teslim?
Yine doğrular, yine değerli bilgiler.. 👌🏻🤍
Teşekkürler :))
Emeğinize sağlık
:))
Güntekin Bey,
Size artık "Yeni Nesil Orhan Kural" diyorum. ☺
Yine çok güzel bir yayın, çok teşekkürler, selamlar.
Ben teşekkür ediyorum tanımıyorum ama bakarım :)
Fransızları ben de çok tutuyorum.Kaba olabiliyorlar; ama Almanlar kadar değil.
Almanlar insan değilki
Benim sıralamam:
1) Helsinki
2) Oxford
3) Cambridge
4) Cotswolds
5) Zurich
6) Bergen
7) Copenhagen
8) Ottawa
9) Zermatt
10) Vienna
2-3 Londra zaten :)
abi ispanyayi cok istiyorum asgari ücretiyle gecinebilir miyim sence? oda tutsam falan... yesil pasaportum var ve turkiyede belli bi sure calisip avrupada bi yere yerlesmek istiyorum cevaplarsan sevinirim
ingiltereyi de istiyorum ama asgari ucretle yasanabilinir bi ulke de olmak istiyorum
Videoyu izleyince yüksek lisans için İngiltere'yi seçmekte ne kadar doğru bir karar almışım dedim kendime, Londra hakkında araştırdıklarıma göre dediğiniz kadar opsiyonla birlikte başkent olmasının getirmiş olduğu mülteci problemi çok mevcut. Manchester'a gideceğimi belirtmiştim o yüzden detaylı bir bilginiz varsa seve seve dinlemek isterim. Ama yine de Manchester ile alakalı güzel yorumlarınız içimi daha da rahatlattı. Gerçekten güzel ve net bir video olmuş.
Detaylara değinmeye çalışırım 2. videoda İngiltereyi seçmen doğru olmuş fazlasıyla pişman etmez :) ama Londra’da veya ona yakın yerleri hedefle derim :)
Hollanda hakkındaki fikrinizi de merak ettim Güntekin abi
:)) Onuda ikinci videoda paylaşırım
Abi avrupa ülkelerine kıyasla yaşamak için avustralya, abd ve kanada hakkında ne düşüyorsun? Ben şu an istanbulda lisans okuyorum mezun olunca avustralyaya yüksek lisansa gidip orada kalıp orada yaşamak istiyorum, ingiltereyi ikliminden dolayı eledim
Mükemmel video olmus, Güntekin abi🙂
Peki sence Birleşmiş Arap Emirlikleri nasıl? Avrupa ülkesi olmasada düşüncelerini merak etdim
Ne ilgilenirim ne de merak ederim :) Arap Kültüründen de çok hoşlanmam
Sosyo kültürel değerlendirmen göç edecekler için iyi bir bilgi kaynağı. Ancak günün sonunda hangi ülkede olursanız olun ilk sırada finansal durum geliyor. Özellille standart bir yaşamdan sonra ( Türkiye standardı değil ) ayın sonunda ne kadar birikim yapabildiğiniz. Finansal durumdan sonra gelen ikinci kısım ise anadili İngilizce olan veya yoğun konuşulan ülkelerden seçim yapmak. Üçüncü kısım her ülkenin göçmenlere sunduğu olumlu ve olumsuz durumlar. Üç konuda en mutabık olunan ülkeden başlayıp en kötüsüne doğru ilerleyen bir parametrede gidilirse uzun vadede daha kazançlı ve mutlu bir yaşantı kurulabilir.
Teşekkürler yorumun için :) sıralaman genel olarak doğru ama öncelikleri unutmuşsun biraz herkesin öncelikleri farklı finansal olarak iyi bir gelir elde edip, full remote çalışıp istediği AB ülkesinde de yaşayabilecek çokça profesyonelde mevcut.
Vize almak için Almanya kadar kolay alınan ülke yok Avrupa'da
Tesekk ❤…..Roma,Barselona,Paris,Selanik,Lizbon ,…..❤.
Teşekkürler :))
Almanyanin gercekten kiskandigi ülke isvicredir arkadaslar😊
:)) Toplumu kastettin galiba, gerçi Almanlar İsviçreliler'in Almancasını anlamaz ama isviçreliler alman almancasını çok iyi anlarlar, buda ironidir.
bir de ABD. Amerikalilari çok cool buluyorlar ve özeniyorlar.
@@guntekinsuhüstadım İsviçre'yi tavsiye eder misin yada Lüksemburg falan.
Bence tüm Dünya Türkiye'yi kıskanıyor. Hasetinden çatlıyor. Nasıl olur da biz Türkiye gibi olamıyoruz diye her gün toplanıp hayıflanıyorlar
👌💯@@guntekinsuh
Milano'nun abartı olduğuna %100 katılıyorum. Roma'ya hala gitmedim Roma'ya gittiğim an İtalyaya olan bakış açımın değişeceğine neredeyse eminim.
Roma ❤️
Asya ülkeleri icin bir oneriniz var mi? Yorumunuzu merak ettim, teşekkürler
Güney Kore :) tek seçeneğim olur
@@guntekinsuh cok zor maalesef 😞
Dostlar bu düşünceler Güntekin abinin kendi fikirleri. Yine de kendiniz görüp deneyimleyin. Hiçbir şekilde kimsenin fikrine göre hareket etmeyin, sadece kenarda bırakın.
Kesinlikle öyle video başında kendi fikirlerim olduğunu söylüyorum herkesin öncelikleri ve beklentileri farklıdır.
Merhaba amerika birleşik devletleri hakkında da bir video gelir mi çalışma koşulları yüksek lisans sonrası durumlar gibi kendi fikrince teşekkürler
Kanalda videosu mevcut, açıp izleyebilirsiniz :)
Italya Trentino ya da Südtirol de dağ evinde Alplerde remote çalışıp, yaşamak isterdim. Muhteşem bi doğası var.
keyifli seçim :))
Hocam İskoçya hakkında ne düşünüyorsun gidilir mi
Londra varken gerek yok:)
oo ulke analizi gelmis en sevdigim
güzel seyirler :))
Tam istediğim video gelmiş. Yalnız merak ediyorum sıralama neye göre baz alınmıştır kişisel olarak mı yoksa Türkleri baz alarak mı ?
Türk Kültürü ve Kişisel olarak video başında söylüyorum bunu zaten :)
@@guntekinsuh eyvallah. Avusturya veya Hollanda arasında kararsız kaldım.
Abi polonya hakkinda ne dusunuyosun lehce gayet zor bir dil olarak geciyor ve aylik 1250-1300 euro kazaniyolarmis bu parayi bende kazaniyom turkiyede ama gidip gitmemek konusunda kararsiz kaldim abi varmi bana tavsiyen
İkinci videoda bahsederiz ondanda :)
@@guntekinsuhpolonyayi bende bekliylrum
abi verdiğin maaş aralıkları brüt tutar üzerine mi yoksa net tutar üzerine mi? teşekkürler.
Net :)
Abi İsviçre, Lüksemburg ve Avustralya’ya gitme şansın oldu mu? Ne dersin? RUclips’da anlatıldığı gibi gelişmiş zengin bir ülkeye ve anlayışlı insanlara sahip mi? Sosyal hakları İrlanda ve Avusturya’dan iyi mi? Eğlence hayatı nasıl? Teşekkürler 🎉🎉🎉
Kanalda videosu mevcut video adı: Avrupadan daha iyi olan 3 ülke, açıp izlersin içinde Avustralya'da var.
@@guntekinsuh İsviçre ve Lüksemburg yok ama abi. Bir ara o ülkelere de gidip tam bir değerlendirme yapabilir misin?
siz anlattıkça ülke ülke gezdik. yunanistan'da yaşıyorum ve dedikleriniz ne eksik ne fazla. şunu da not düşeyim markete de girseniz işadamıyla da muhabbet etseniz mutlaka ama mutlaka dedesinin ninesinin tr ile bağı var ve onların anılarıyla büyümüşler ve türkiye'ye hep özlemle anıyorlar. tüm olumsuzluklara rağmen enerjisi hep yüskek yaşamauyı seven bir millet. feyz alınası
@@ozzdnmz1419 Teşekkürler☺️ gezip görmek güzel kendi tecrübenizide edinmiş oluyorsunuz ☺️ sevindim adınıza, daha bol bol gezmeler
@@guntekinsuh hahaha yok. siz anlatırken hayal ettim çoğu yeri. bir yere gittiğimiz yok mlsff :( ama roma'ya yükseldik sayenizde
@@ozzdnmz1419 Roma çok güzeldir, umarım en yakın zamanda oraya yerleşicem bu sene Kasım Aralık Gibi, yeni videolar oradan gelicek, izlersiniz :)☀
İtalya Bologna'da bir başlangıç yapacağım yakın zamanda bu ilk Avrupa deneyimim olacak, özellikle ilk fırsatta Roma'yı görmek planlarım arasında. İtalya ile aramızda görmeden bir bağım oluştu gibi hissediyorum, özellikle kültürel anlamda, umarım beklentilerimi karşılayacak. Flaneur vari deneyimler için teşekkürler
İtalya beklentilerini fazlasıyla karşılar :) kültürel anlamda özellikle, güneyide iyidir İtalya’nın fakat çok gelişmiş bir şehir yapısı göremeyebilirsin daha çok egede ki tatil beldeleri gibi sadece tatillik gidilir ama ilerisi için güzelde olabilir. İtalyanlara gelince hiç yabancılık çekmemeni sağlarlar, iletişime açık çok sosyal insanlar. Bol şans şimdiden :)
Gerçekten boş yapmıyor. Tüm doğrular ve doğru tespitler👌🏻 Avrupa’yı çözmüşsün 😅 İsveç hakkında ne düşünüyorsun?
Teşekkürler :))
Lojistik mezunuyum ve bunun yanında koçluk ünvanım var normalde karakter ve yapım gereği içe dönük ve idealistim diyebilirim (mavi karakter deriz) nedense birden aklıma yunanistan geldi sanki çağırmış gibi. Önyargım vardı hatta belkide karakterimin tam tersi bir ülke olduğu için. Bir videonuzda beklentinize ve isteklerinize göre bir yere gidin demiştiniz ama ben koç olarak kendi adıma tam tersini yapacağım galiba. Beklentim maddiyat ama manevi bir şeyler kazanacağım yunanistana yönelmeye karar verdim. İnsanın yolculuğunda bazı eksik yönlerinin üstüne gitmesi kanaatindeyim. Şu anda ikinci dil öğreniyorum ingilizcem var. Umarım aradığımı bulurum ve herkes de bulur.
Bence güzel seçim her şeyin sonunda geriye kalan anılar ve yaşamdan keyif almak Yunanistan bunun için ve bir Türk için en doğru adres olur.
Abi selam, senin polonya hakkinda fikrin nedir bilmek isterim.
2. videoda yer vericem :))
@@guntekinsuh teshekkurler😍
EStonya hakkında bir firin varmı.Estonya IT sektöründe ileri bir ülke.IT sektöründe biri için tutunması zor bir yer mi?
Maalesef çok ilgimi çekiyor diyemem. :))
Amerika'yı pek tavsiye etmediğinizi diğer videolarınızdan görmüştüm. Suç oranlarının yüksekliği, sağlık ve eğitimin pahalı olması vesaire nedeniyle. Ama yinede Amerika'da bir şehir ya da eyalet tavsiye etseniz burası neresi olurdu ?
massachussets amerikanın iskandinavyası gibi bir şey. her yönüyle avrupaya en yakın yaşam tarzı kültürü olan eyalet. ama büyük şehir ve uygun fiyatlı olsun istersen chicago.
Batı yakası, San Diego, California ve Los Angeles diyebilirim.
Kralsın, Kadıköy lüsün, daha ne olsun. Şu Alamancılar hakkında söylediklerin bu kadar olur. Zihnimi okudunuz diyebilirim.
Rica ederim Doğan, neyse o, kimseye iyi ya da kötü demiyorum, gördüğümü tecrübemi paylaşıyorum sadece, Almancı zihniyetinde olan çok fazla Türkiye'den göçme tip var yurt dışında çeşitli ülkelerde, kimin nasıl yaşayacağı tabiki kendine kalmış, fakat insanların gittiği yerde kendi ülkesinide temsil ettiğini hatırlaması gerekiyor ben sadece bu hatırlatmayı yapıyorum, tabiki bu onların hiç umrunda değil, çünkü onların değimiyle kendileri Anadolu İrfanı oluyorlar :)) Çok irfanlı insanlar, bilgi fışkırıyor suratlarından..
@@guntekinsuh Mâalesef, yine çok haklısın. 😞 . Ve benim oldukça çok Alanancı akrabam var. Emin ol aramda husumet olan bir kişiyle bile onlardan kat ve kat daha çok anlaşmış ( tabii anlaşamama noktasında) olabiliyorum.
Bu mükemmel video için teşekkürler. Size sormak istediğim bir iki sorum olucaktı. Ben şuan istanbulda yaşayan bir yazılımcıyım. Artık farklı ülkelere diyarlara yelken açmak istiyorum. Gerek türkiyenin ekonomisi olsun gerek insanlar olsun bu gidişler geleceğimin kafamdaki gibi ilerlemeyeceğini düşünüyorum. Yani 60-70 yaşlarına geldiğimde torunlarıma anlatacak güzel bir hayatım olsun istiyorum. Sadece istanbulda yaşadım ömrüm sadece çalışmakla geçti demek istemiyorum. Neyse çok uzattım sorum şu şu anki hayatım finansal açıdan çok iyi olmasada ortalama bir hayat. Avrupada bir ülkede yaşamak için gerekli olan finansal imkanı biraz zorlansam da bir şekilde karşılayabileceğimi düşünüyorum. Ama benim sorunum ingilizce. Bu sorunun dank etmesi bende biraz geç oldu ve dank ettiğinden beri (yaklaşık 4 aydır) sürekli ingilizcemi geliştirmeye çalışıyorum lakin ne zaman yeterli seviyeye geldiğimi nasıl anlayabilirim ? Atıyorum ingiltereye gidebilmek için bu seviye bana yeterli cümlesini ne kadar süre sonra kurabilirim ? Bu dil öğrenme sürecinde bana bi öneriniz olur mu ? Şimdiden teşekkürler iyi günler dilerim seviliyorsunuz...
Teşekkürler, Dil için bir yabancı bir hocayla konuş akıcı olduğunu söylerse sana tamamsındır, yazma dilide aynı şekilde sıkı bir çalışmayla dil 6 ayda tamamdır diyebilirim gerisi geliştirme kısmı yani bol bol kullanıp maruz kalma iyi bir çalışma ve kullanımla 1 senede tamam olursun diyebilirim.
Ağbi öyle diyorsun ama işin bir de denklik boyutu var. Özellikle ara elemanlar için Almanya da denklik yapmak ve nitelikli biri olarak iş başı yapmak daha kolay. İngiltere de denklik yapmak oldukça zor ve çıkmazlarla dolu diye biliyorum.
Denklik tamamen ülke politiklarıyla alakalı, Ayrıca Türk eğitim sistemi Almanya’nınkine benzerlik taşıdığı için denklik daha kolay sebebi bu.
@@guntekinsuh o yüzden orayı tercih ediyoruz havası insanı ve yemek kültürü çok bize hitap etmiyor ama el mahkum ağbi, ben de çaresiz oraya denklik yapıyorum. Gönül İsviçre ister tabii ☺️☺️
Tişörtünüz güzelmiş tatlı 😊
@@intigamragimov635 Teşekkür ederim :))
Abi orta avrupayı koymamışsın hic bir budapeste veya prag bekliyordum açikcasi 😅
Birazdan görüceksin onuda :) Az Sabır
polonya videosunu bekliyoruuz
2. videoda Polonya'ya yer vericem.
İsviçreden neden bahsetmediniz?
Devam videosunda bulabilirsin.
Bedav avrupa turu yaptik tesekurler garibanin dostu ❤
Rica ederim :))
Listede yok ama 18 yaşında biri olarak Çekya'yı seçtim bir kaç hafta içerisinde gidiyorum 1 sene dil + 4 sene inşaat mühendisliği lisansı yapacağım sonrasında kalır mıyım ülke değiştirir miyim belli olmaz. Okulun sağlayacağı stajdan kaynaklı ilk işim orada olur muhtemelen.
Kendi seçme sebeplerim Çek Teknik Üniversitesini çok beğenmiş ve başarılı bulmuş olmam ayrıca Prag'a bayıldım. Yaşam masrafları da düşük bir öğrenci için önemli bir konu. Londra,Paris vs ile kıyaslanamaz derecede düşük. İtalya mülteci krizi yaşıyor üniversiteler çok burs verdiği için önüne gelen oraya doluşmuş, İspanya pahalı, Fransa zaten Fransızca hariç lisans vermiyor çoğunda. Daha mantıklı seçenek bulamadım. Siz ne düşünüyorsunuz bu ülke hakkında. Diyeceğinizi tahmin ettiğim şeylerden biri dil bariyeri ama onu çözeceğim.
Çok başarılı videoydu :) Keyifliydi.
Teşekkürler ikinci videoda Çekyadan bahsedicem :)
Merhaba. Çekçe öğrenmek gerekiyor mu? İngilizceleri nasıl?
@@muradovali9248 Merhaba. 2 kere cevap yolladım ama nedense gitmiyor.
Evet Çekya'da Çekçe öğrenmek şarttır. Hayatta kalabilir misiniz Çekçe bilgisi olmadan? Evet kalırsınız ama sadece hayatta kalırsınız oda yüksek vasıflı bir mesleğe sahip biriyseniz. Ayrıca o durumda bile bütün halka, ülkeye kültüre yabancı kalmak ister miydiniz ki? Sanmam. İngilizce seviyesi Prag ve Turistik bölgelerde gayet yeterli olsa da yerellerin yaşadığı bölgelerde ve Prag dışında bu pek geçerli değil. Samimi ve derin ilişkiler, iş hayatı için ve Çekya'da yaşamak için iyi seviye Çekçe şart. Ben gider gitmez öğrenmeye başlayacağım. Hatta gitmeden başladım.
@@Deniz06-n6m Bilgiler için teşekkürler. Yaşamaya nasıl iyi bir ülke mi?
@@muradovali9248 Yani bence iyi ülke ben okumaya gidiyorum henüz çok tecrübem yok. Maaşlar € olarak düşük almanya ve amerikaya kiyasla ama harcamalarda düşük tabi
Yaşadığınız yer İrlanda kaçıncı sırada onu söylememişsiniz 😀
@@sakir5313 Onu Sıraya bile alman şu an😁😁☺️
Bende İsveç’ten Hollanda’ya gideceğim Eylül ayında iş için 2 katı maaş var nette 😉 takipçin olarak parayı severim 😂 bakalım umarım her şey güzel olur 👍 bir hayırlı olsun alırım sizden 😂🎉
Bol şans! may the force be with you :))
Sizin mesleğiniz neydi hocam
Abi peki, Amerika'yı bu listede nereye koyardın?
Onun başlı başına bir videosu var kanalda :) bak bi istersen Berke
@@guntekinsuh Abi bu arada Almancayı nasıl öğrendin ve öğrenmen ne kadar sürdü?
çalışma hayatı olarak benzer mi bu ülkeler. türkiyedeki çalışma hayatında çünkü mesai saati belli değil mobbingtir torpildir v.s muazzam seviyede. iş yaşam dengesi çalışana verilen değer olarak iş yükü olarak almanya güzel bi ülke diğer avrupa ülkelerindede standartmıdır bu. ayrıca herkes sosyal yaşam istemez insanların birbirine saygı duyması rahatsız etmemesi kurallara uyulması doğaya saygılı olması daha önemli benim için daha canlı bir hayat yerine daha huzurlu bi yaşam benim hedefim bu dediklerimde avrupa ülkelerinde standartmıdır sizce.
İsviçre ve Lüksemburg nasıl Tüm Avrupa vatandaşları bu ülkelerde çalışmak Fıransa ve Almanya’dan gidip gündüz çalışıp gece ülkelerine geri dönüyorlar Ben Hırvatistan yerine Macaristan Budapeşte derdim Onnumara beş yıldız Görmenizi çok isterim Paris ve Londra çok güzel o konuda size katılıyorum
Teşekkürler yorumunuz için
Sicak ülkeler malesef bana göre değil Türkiye'de yazın o üç dört ay kabus gibi geçiyor, Londra en mantıklısi geldi, bu Ankara antlaşması hala gecerli mi
Herkesin beklentileri farklı :)) araştırman gerekir.
😊Almanya vs Uk dersek Almanya alır derim her ne kadar sıkıcı da olsa sebebi de şu Ankara anlaşması skilled worker visa ile gelenler 5 yıl boyunca felaket diken üstünde kalıcı oturumu alana kadar Uk'de.Ve inanılmaz dosya masrafları var schengen vizesini bile alamıyorlar kolay kolay diger AB ülkeleri için.Almanya'da ise 3 yıl sonunda B2 Almanca bilene vatandaşlık için başvurusu imkanı veriyor.Kısaca vatandaşlık için 😅 3-4 yıllık süre 6 yıldan iyidir yoksa en iyisi Remote çalışmak az nüfuslu göçmenin minimum seviyede olduğu ülkeler günümüzde en iyisidir diyorum😅
Ama Almanya da olan bürokrasi ve sosyal olmaları, bir de ırkçılardır.
Almanya'da 3-4 yılda anca hakedersin onun alması bürokrasi ve kağıt kürek işlerini uzatan bir ülkede 5-6 yılı yine bulur yani kısaca orası hala yine Almanya.. :))
@@guntekinsuh hımm desene bu sene 100 kişi fazladan başvuru yaptı biraz uzatalım biz bu işi diyecekler😆
Vatandaşlık süreci şehirden şehire değişiyor ayrıca avukatla süreci ilerletmek de faydalı olacaktır.. tek sıkıntı çifte vatandaşlık geldiği için yığılma olacaktır elbette
INGILTERE olayına katılmıyorum. Londra'da yaşama imkanınız oldu mu bilmem ama zone1 de bile gasp, yaralama, bıcak, pala ile dolaşma çalma yağma artık olağan oldu.
Bundan videoda bahsediyorum zaten, AB genelinde olan bir şey bu, şiddet olayları fazlasıyla arttı, Londra'ya özel bir durum değil.
Bi sempatim vardı, bu videodan sonra İtalyanca öğrenme kararını kesinlestirdim 😅
:))
Abi her actigim videoda acaba simdi yunanistana gittin mi diye dusunuyorum 😂 Seviyorsun oralari
Yakında gelir belki güzel haberim Yusuf bakalım, senide mutlu ederim kendimide :))
Abi vatandaşlik kabul etmiyormus ingiltere yani arnavutlugs filan atiyomus seni
guntekin siralamayi herkes biliyor :) arkadaslar selam atinadaki yeni evimden selam diye video atan kazanir. var misin?
Yakında atarım söz sana :)
Fransızlar Almanlardan daha eğlenceli ve açık fikirlidir ama alıngandırlar. Erkekleri biraz snob ve burnu havada , kadınları biraz dengesizdir.Fransız Lisesi mezunuyum ve onlarla çok çalıştım.
Belçikayı tavsiye etmişsiniz ama ordaki Türkler , Almanya.dakilerden daha sıkıntılı ve güvenilmezdir.
Avusturya gençliği Alman gençiği kadar disiplinli ve saygılı yetiştirilmemiş.
Kişiden kişiye tanıştığın insanlara ve bulunduğun yer ve döneme göre değişken bu söylediklerin Elif :) Kısaca genelleme doğru olmaz bende video başında kendi fikirlerimi paylaştığımı söylemiştim, çok saol yorumun içinde
Danimarka?
Bu isin birde emeklilik tarafi var. Iyi bir emekli maasi icin 40 sene ayni ulkede calismak zorundasiniz.
Emekli olana kadar geçen sürede hayatı Almanya gibi bir ülkeye bağlayıp çöp yaşacağına insanlar kendisi için önemli olan hangisiyse önceliği neyse ona göre yaşamalıdır:)
@@guntekinsuh Almanyada yasamak cøp yasam degildir. Gelmek icin cirpinirken cøp gøzukmuyor. Hangi ulkede yasarsaniz yasayin, yasam zor. Hele emekliligi dusunmeden yasiyorsaniz ,hangi ulkede yasarsaniz o yasam cøp olur. Kisa vadede bu ulke iyi demek zor. Uzun vadeli dusunme disiplininden maalesef uzak kalmisiz.
Saydığınız ülkelerin hepsinde tatil yaptım… ve hatta 3 sene Londra’da yaşadım sonra evlendim ve Berlin’e yerleştim..evet anlattığınız gibi, gerek iklim gerek kültürel açıdan bize en uygun ülkeler sıralamasında size katiliyorum amaaa saydiginiz ülkelerin gelir düzeyi çok düşük ozaman kendi ülkemde yaşarım daha iyi… ama hedefleriniz farkliysa göç etmek istiyorsanız aile kurmak çalışıp para kazanmak kendimi geliştirmek istiyorum diyorsanız 1. İngiltere 2.Hollanda 3.Almanya
Şunu da yazmadan geçemiyorum en önemli faktör dil abiii … 😂Özellikle İngilizce çok iyi düzeyde olursa birde beyaz yakalı olursaniz Almanya’da da gayet iyi yasarsiniz sadece sosyalleşme bakimindan tabii bir Yunanistan veya Barcelona veya Lizbon gibi olamaz ama gelir düzeyi kesinlikle daha iyi olur…
Teşekkürler yorumun için. Gelir, sosyallik, hayat kalitesi bunların hepsi kişiden kişiye göre değişen kavramlar tabikide zaten videonun başında kendi düşünceme ve tecrübeme göre yorumlıcam demiştim, kısaca amacımın finans olmadığı kendi açımdan çok ortada diyebiliriz :)
🤔
:))
Çok pragmatik bir adam
Teşekkürler :))
ama Almanya 3 yılda vatandaşlık veriyor bu ona ciddi bir artı değer katmaz mı diğerlerine göre
@@Manga.Castia1 uc yil izdirapla gececekse katmaz
Teorik 3 yıl alman büroksasi pratik olarak vermez 3 yılda
@@Darkhonor1 ben de 3 yilda alan gormedim en az 5
O 3 yıl 4-5 olur başvuru süreciyle ki çoğu AB ülkeside 5 yılda veriyor zaten çok bir şey yok kısaca.
Kesinlikle :))
Abi nasıl gittiniz yurt dışına biri bana söyleyebilir mi bende gitmek istiyorum işsizim nasıl yol izleyebilirim biri bana ulaşabilir mi
Hollanda hakkina ne dusunuyorsunuz
2. videoda gelicek Hollanda
almanyanin turkler icin yanlis yer oldugunu önceki videolarda soylemistim. biraz dusununce anlasiliyor zaten
Teşekkürler yorumun için.
@@guntekinsuh great minds think alike hesabi bi sey olmus hocam sagolasin dikkate aldigin icin
Abi Paris diyorsun da aşırı pis ve suç dolu bir şehir. Ben hayatımda bu kadar gece ve gündüzü değişen bir şehir görmedim
Abartma bu kadar :))
Allahın Almanyası hahaha
:D :D Aynen öyle, Allahın Almanyası ama gerçekten..
Almanya kabusum demesem de hayalkirikligim oldu (burokrasisi, irkciligi nedeniyle), Hollanda hayalim😊
@@sybillecybill Fazla sıkıntılı bir ülke insanları sebebiyle daha çok Almancı ve Almanlar.. çok değişik uçlar :)
Alman insanı kadar adi insan görmedim bes para etmez
@@sybillecybill Hollanda evet Almanya'dan çok daha medeni bir ülke fakat Hollanda da hava gri ve sürekli yağmurlu. Bu zorlayıcı olmaz mı?
Fransada maaslar düșūk diyil bildigʻim kadariyla
Evet videoda da söylüyorum bunu zaten..
Ben Polonyadan İsveçe göç etmeyi düşünüyordum hem ingilizce yayğın hem cana yakınlar hemde ekonomileri çok iyi. Ama ikliminin karamsar olması ve ahali sayının az olması sebebiyle şehirlerinde daha asosial bi auranın olması sebebiyle kararsız kaldım. İngiltereyi düşünüyorum şimdide)