Omissa sahoissa käytän vain picco superia (3/8" p) joka on täystalttahammasketju ja pois en vaihda. Maksaa saman verran mitä puolitalttahammasketjut mutta 100 kertaa parempi puhtaan puun sahaamiseen. Ei tosin ketjuista halvin mutta omaan tarpeisiin ei liikaa pari penniä sinne tänne paina.
@@aukustijaatinen7315 Mä oon ite käyttäny vaan Oregonin ketjuja stihlissä. Kaks ketjua saa samaan hintaan 56vl mitä Stihlin oma maksais. Stihlin ketjut kyllä kestää vaan pirun pitkään jos ei mihinkään maahan tai kiveen erehdy sahaamaan.
@@JOmetsuri itsellä juuri kun menekki on varsin pientä niin satsaan siihen laatuun kun omasta mielestä stihlin laipat ja ketjut varsin soivaa kamaa ja 3/8p hyvä noihin 40-45cm2 sahoihin mitä itsellä käytössä. Töissä (Betonimuottitöissä) käytän piccomicroa kun ei niin tarkkaa ole vaikka puussa olikin vähän hiekkaa tai muuta likaa muttei tuo picco super siihen sovi ollenkaan kun tylsyy niin nopeasti. Eri käyttöön eri ketjut
@@aukustijaatinen7315 Onko täystalttahammasketjun viilaamisessa mitään erikoista? Meneekö ihan samalla viilalla kuin normaali ketju? Minulla Stihl 201 ja tuolle näkyisi kyseistä ketjua löytyvän.
Liittyen vaatetukseen niin tuli mieleen tänään kun rampasin ja hakkasin tuulenkatoja paikasta joka on märkä, pehmeä ja täynnä vanhoja uria. Joskus oli ongelmia saada jalkineet kuivumaan kunnolla seuraavaksi päiväksi kun on vain yhdet parit. Lopulta alkoivat haisemaan mutta en luovuttanut vaan löysin automaattisen kuivain/otsonaatorin kengille. Todella kiva kun joka aamu on kuivat kengät metsään jotka eivät haise yhtään vaan ovat täysin freesit. Vinkiksi vaan jos jollain on samanlaisia kokemuksia...
Hyvä vinkki. Huskilla löytyy muuten kanssa noita verkkovirtaan kytkettäviä kengänkuivattimia, niitä on käyttänyt kanssa yön yli jos hörppää saappaat päivän aikana. Niissä ei vaan tuota hajunpoistoa ole
Kiitos mukavista videoista,,, Itsekkin tulee hikoiltua ehtimiseen sahan ja suksien kanssa. Parivuotta sitten löysin svalan polyropyleeni verkkopaidan ja ompa ollut senjäkiin aina hikihommissa alimmaisena. Kokeilin myös merino verkkoa mutta se ei ole niin käytännöllinen tympeä riisua ja tahtoo kutitellakkin häiriöksi asti. Jos pitäisi valita ottaisin ennen sen alle kuin kuivat hanskat joka tankille,,,,siitä voi jo päätellä mukavuuden tasoa :) Ilman muuta hankintalistalle!
Hyviä ja hyödyllisiä juttuja. Mulla on -261 toiminut hyvin. Toinen laippa menossa ja sekin vaihdettu vain kulumisen vuoksi. Stihlin alkuperäinen. Kärkipyörä kestää. Öljykorkin ympärys kerää töhnää, mutta kun edes hiukan putsaa niin kyllä se korkki pysyy kiinni. Pari kertaa tullut öljyt pihalle kun olen tankannut öljyt ja bensat ja sitten unohtanut laittaa korkin kiinni. Oma vika 😊 Irronneita osia on vain 2: toinen liekinsammutin natsa ja kerran katosi kannen kiinnitysruuvi. Muuten on pysynyt hyvänä. Käynnistyy hyvin ja käy sekä jaksaa sahata eli tekee sen mitä pitääkin. Noista vaatteista: 4...6 asteen pakkasella menen niin, että on kaksi teknistä aluspaitaa päällekkäin, lyhythihainen ja pitkähihainen. Hetken kun touhuaa, niin ovat molemmat hiestä märkiä eikä mitään paksumpaa takkia kestä pitää päällä muuten tulee aivan hillitön hiki. Haussa on sopiva ohut takki, tilasin pari ja saa nähdä onko niistä mihinkään Saappaina on Sievin nahkaturvasaapas, ei metsämalli, mutta turva kuitenkin. Vedenpitävyyden salaisuus on säännöllinen lankkaus. Paksusti lankkia ja homma toimii. Rukkasten suhteen ihan samat havainnot: useita vaihtorukkasia. Tällaisia.
Rupesko irtoilemaan isompia palasia laipasta vai kaivoiko montut kärkipyörän viereen? Joo kyllä nää hyvällä huollolla tuppaa pelaamaan. Suht säännöllisesti muistaa tulpan ja pa-suodattimenkin vaihtaa, ja paineilmalla putsailla sisuskaluja. Joo takkina menee ihan perus metsuritakkikin, kunhan on vaan alusvaatekerrasto kunnossa. Paksu se ei voi missään nimessä olla. Tauolla sit paksumpi rotsi päälle, ettei lämmöt karkaa. Kenkähuolto hyvä pointti. Muuten menee nopeesti kengät huonoon jamaan jos ei niitä huolla.
@@JOmetsuri ei siitä laipasta mitään irronnut. Kun sahaa tarpeeksi polttopuita, niin siihen laipan alapintaan lähelle sahaa alkaa tulla sellainen pieni kuoppa. Käänsin laipan ja sahaus jatkui. Lopulta ostin joululahjaksi uuden laipan. 😂
Minä käännän laipan päivittäishuollon yhteydessä pari kertaa sahattua viikkoa kohti, samalla kun puristaa rasvaa vetorattaan laakereilla. Sarkatakkia olen käyttänyt tauolla ja yli 20- pakkasella päälläkin sahatessa. Silloin tauolla päälle hupullinen parkatakki. Kovemmilla pakkasilla isommat turvakengät ja huopasyylinki sisään. Itse olen kahvalämmitykseen tykästynyt.
Ehkä seuraava saha on stihli, kun noin kehutaan, 241 tai 261. Huskun 346 on pelannu vielä. 550 2 on porukkapelinä pitkällä laipalla ja on toistaseks pelannu hyvin.
Hyvinkin ovat tasavertaisia luotettavuudeltaan viime kädessä. Ja oon huomannut käsittelyssä saman. Huski on pikkuisen parempi omaankin käteen ja Stihlissä on aavistuksen halvempi tuntuma. Mutta sitten kun viikonkin sahaa yhteen pötköön, niin alkaa kädet tottumaan. Ja sehän on minun mielestä paras mittari melkein valita sahakin, kummalta tuntuu paremmalta tehdä.
Pyhätyöstä ja yötyöstä piru vie puolet sano äite ennen. Omakohtaisesti sen huomasin omenapuuta sahatessani. Kahdesta uudesta 1,3mm ketjusta ruopaisi vetolenkit. Mielenkiintoista pohdintaa varusteista, pitää tosiaan paikkansa että pienistä asioista muodostuu päivän onnistuminen. Tosi tärkeetä on myös minkälaiset eväät on metsässä mukana ja voiko tehdä nuotion.
Joo tuo sananlasku pitänee paikkansa aika ajoin varsin hyvin paikkansa! Eväät ja syöminen, sekä riittävä nesteytys on kyllä avainasemassa, että selviää täydestä päivästä. Myös hyvä ravinto muulloinkin, että ei tule vajetta kaloreissa.
Hieno pätkä! Hankin äskettäin Stihlin 261:n ja vähän on samat kokemukset öljykorkin kanssa. Välillä on vaikea saada se kiinni myös. Loistava saha muuten kyllä omasta mielestä.
Joo kyllä se hyvä saha on, mutta onneks noi korkkihommatkin on lopulta aika pieniä murheita. Parempi niin, että korkki ei aina toimi kuten kuuluis sen sijaan, että sisuskalut ei toimis ja olis kaikkia sähkövikoja!
Siirtävät mielestäni hyvin kosteuden ulompiin vaatekerroksiin, eikä kastu läpimäräksi kuten puuvillapaita. Myös peseminen helppoa kun voi pestä 60 asteessa ja kuivuvat melko nopeasti. Lämpötilasta riippuen aluskerraston päällä olen käyttänyt merinovilla/silkki (Tamsilk) aluspaitaa tai perinteistä villapaitaa. Merinovillavaatteet on kätevä tuulettaa parvekeella yön yli niin ei jatkuvasti tarvitse pestä. Kummasti raikastuvat ulkoilmassa.
@@juho-mattihaavisto4954 Kuulostaa hyvältä ja asialliselta setiltä. Toi noissa on kyllä hyvä kun ovat keveitä niin kuivavat. Joo merinovillaahan ei pitäs turhan usein pestä, vissiin menettää ominaisuutensa jos koneessa hinkkaa liikaa.
Minullakin on FinnSvalan kerrastoja parit käytössä. Paidoista löytyy sekä pitkä että lyhythihaiset versiot. Sellaista mustaa verkkokangasta ovat. Hommasin ne retkeilytarvikkeita myyvästä liikkeestä aikanaan. Villaisia kerrastoja minulla ei ole käytössä. Voisi niitä ostaa jonkun kokeeksi. Saisi olla sellainen malli, että hihat on niissä pitemmät ranteen yli menevät ja peukalolle lenkki. Ei jäisi sitten ranteen kohta paljaaksi talvikelissä. Tuon lisäksi pitäisi itselleni löytää kunnolliset ja lämpimät käsineet sahailukäyttöön talvella. Sukkia olen hommannut myös retkeilyliikkeestä. Alussukissa minulla kestävimpiä ovat olleet Lorpenin valmistamat liner sukat.
Netistä ole katsellut niin ainakin Ruskovillalla ja Merinovillakaupalla pitkähihaiset joissa peukalon reiät. Olisikohan Varustelekallakin sellainen, en nyt tarkistanut. Näistä ei ole itselläni kokemuksia.
Henkilökohtaisesti tykkään pukea vaatetta just sen verran, että aloittaessa ja paikallaan ollessa on vähän vilu. Sitten kun aloittaa työt niin eipähän puske soijaa ihan älyttömästi. Toki se pukeutuminen pitää suhteuttaa työntekemisen tehokkuuteen,työtä kun pystyy tekemään niin monella eri tavalla😉.
Huskun sahat eivät nykyään ainakaan painon ja tärinäarvojen osalta pärjää Stihlille. Ehkä se pieni painoero ei ammattilaiselle merkitse niin paljoa, mutta tuo tärinä
Pikkusen tuntuu tuossa 550 yläkierroksilla tärinää kahvassa! Vanhempi malli ei sillain resonoinut. Muista uusista malleista ei ookaan kokemuksia ja saa nähdä tuleeko koskaan olemaankaan.
Juu..vehkeet pittää olla asialliset muuten ei homma jouvu..Miulla jonsku 2252:ssa on 1.3 kettinki ja hyvä on sillä sahsta..tankillisessa ei ihan mene kokonaan öljyt loppuun ,vähän jääpi säiliöön. Hyviä videoita
Joo näin on. Jollain jonköpingillä vois olla otsasuoni kovilla kun yrittäis tehdä. Jonssi on ihan hyvä saha kanssa. Ja kiitos, videoita tulee lisää kyllä pari ennen joulua!
Kahvalämmitys on hyvä jäätävillä keleillä, ei mene kahvat liukkaiksi. Öljysäiliötä ei kannata Stihlissä tupata aivan täyteen, kestää korkki paremmin kiinni. Ei tainnut tuo painon nousu huskin MK 2:ssa liittyä tehon lisäykseen, vaan paremman kestävyyden tavoitteluun. Jos haluaa alkaa kanniskelemaan n. puolen kilon lisäpainoa, niin eiku huskin ostoon.
Joo kyllä se painon nousu ihmetytti hiukkasen kun julkaisivat mallin. Ei sitä oikein liikakiloja vihtis kanniskella kun oikeasti yrittää jotain tehdä. Kai sitä vielä näin nuorena jaksas, mutta ei myöhemmin välttämättä. No joo, silloin se lämmitys on ihan hyvä olla.
Itellä ei kokemusta tiilistä paljon ole, kahta viimeistä huskia ostaissa olen kyllä vakavasti miettinyt ja käsissä käyttänyt 550 vastinetta. Varmasti hyviä sahoja. Jotenkin vain tuntunut paremmin käypäseltä huski, kahvakulma ja isompi tuo kaasukahvan puoli.
Itsellä tuli husossa tunnit täyteen. Tilasin tilhin 261 m-tronic ja 14" 1,3mm. Savotalle saha pääsee heti kun tulee. Tilhit on pelannut helteestä -32 keliin moitteetta. Katsotaan miten jatkuu... No tilhi nytkin metsässä..
Mikäs huskiin tuli? Tuliko mäntäpistiäinen kylään? Koskahan mahtaa tulla uusi saha perille, sillä vähän meinaa olla toimitusvaikeuksia noissa kun yksi päivä paikallisesta liikkeestä 261 kyselin ja ei hyllyssä ollut. 261 toimii kylmäkahvaisenakin talvella erinomaisesti, vaikka miten upottaa puuteriin kovassa pakkasessa. Tuli viime talvena hyvin testattua suolla nimittäin.
@@JOmetsuri Yksinkertaisesti alkoi tunnit olemaan täynnä. Tehot ja muukin jo ajetun tuntuisia,sekä käyttöoikkua. Palvellut tunnollisesti käyttöiän huskukin. Tilhen sain mukavasti ja päivä sahattu sillä. Hyvältä tuntuu ja tehot ok. Vuoden kun painaa sillä,niin pystyy analysoimaan,miten hurisee kesäkeli,syksyt ja talven. Tilhissä en ole lumisuojia käyttänyt,mutta huskussa pidin paikoillaan.
Nyt olen kahenvaiheilla tilhi 261 tai ekko 501...tarkoitus olis laittaa vuolukalle laipan tilalle...kummastakaa ei ole kokemusta mutta ittelä on 550 xpg mark 2 ja ei moittimista mutta ei se olekkaan mulla ammatti käytössä...
Eikös tuota 501 mallia monet ole kehuneet? Itse kävisin käpistelemässä molempia liikkeissä ja katsoisin olisiko jompi kumpi parempi käteen. Lisäksi jos echon myyntipaikkaa ei ole samalla paikkakunnalla, niin kuinka kaukana? Että viittiikö sahan takia ajella kymmeniä kilometrejä vaikka takuuasioiden takia. Se on aina tiukka paikka lopulta kuitenkin valita. Itse suoriuduin helpolla kun ajoin aamulla ennen töihin lähtöä sahakauppaan ja läksin sieltä Stihlin kanssa. Joskus ei kannata valinnoista tehdä liian vaikeita.
Kokemusta on molemmista. Echo on erittäin luotettavan oloinen ja varmakäyntinen saha, ei esim. mitään talviluukkujen aukomisia. Tulee sahatessa kovasti mieleen Stihlin 026 tai 260 mallit. Stihlin 261 on jo sitten astetta kovempi laite, ehkä kokoluokkansa hinta laatusuhteeltaan "parasta mitä rahalla saa ".
@@karikirkinen2768 Nyt on paha valinta eessä jos uutta sahaa meinaa. 550 m2 675€ ja ms261 699 + 5kpl 60vl 1.3mm ketjua. Tämmöset hinnat Lakeuden koneella, pistin uuden tilaukseen ja piti kolikkoakin heittää kun tuskailin, että kumpi
@@JOmetsuri Eilen kysyin omalta kauppiaaltani nuo hinnat. Lämmin 550 mk.2 taisi olla tuo 675 ja vastaava 261 750 euroa. Eihän se tuommoinen hintaero varmaankaan ole ratkaiseva, kun ammattilaisen työkalusta puhutaan.
3 года назад
Onko toimivat/hyvät tuon polttoainekanisterin korkit? Pitäisi oma kombikannu päivittää. Sen korkeilla saa aina hanskat kasteltua bensalla.
On ne ihan! Muutenkin asiallinen kannu, copy pasteen tähän vastauksen jonka pistin pete peelle, joka kyseli mielipidettä kannusta: "Annetaan kombikannulle 4.5/5 arvosana. Ihan kätevä siis. Viiloille omia reikiä, riittävästi lattaviilan saa tohon mukaan ja sit siellä kyljessä on suljettava pikku"tasku". Sinne en oo mitään keksiny laittaa. Pari vuotta ollu tuo. Suurimmat huomiot lienee, että raivuulla turhan vähän mahtuu polttoainetta mukaan, eli kannulla kannettava lisää metsään bensaa. Täyttökorkit huomattavasti paremmat kuin vanhan mallisessa. Pikkuisen jumittaa tuo bensapuoli, mutta kädellä sitten avustaa ja painaa korkin kiinni samalla kun nostaa kannun pois tankkausasennosta. Mitähän muuta tulis vielä mieleen."
Terve! Oletko nahkaturvakenkiä kokeillut? Itselläni on märillä keleillä käytössä kumiturvasaappaat ja kuivalla kelillä/talvella käytän nahkaturvakenkiä.
On mulla nahkakenkiäkin olluna. Stihlin kenkiä ja sit Huskin. Täytys ostaa varmaan testiks uittikalustosta jotain muitakin, kun ei oo tietoa tällä haavaa paremmista.
Paljon kuluu caloreita päivän aikana? Näytti olevan jossain videossa sykemittari ranteessa. Teet hyviä videoita ja hyvää oppia tulee polttopuun tekijöille.
On mulla sykevyökin nyt. Sen kun synkronoi kellon kanssa, niin saa aika tarkkaa dataa. Pitää tossa keväämmällä sit viikon parin ajan kerätä mittausdataa ja koostaa siitä yhteenveto sitteb. Kunhan päivä pikkusen pitenee vaan. Kiitos mukavasta palautteesta. Se kannustaa aina jaksamaan. Nyt on hyvä työstää videoita kun on parempi kamerakin!
Nyt olis varmaa joku goretex kova sana tuolla. Oon vaan ite tyytynyt pitää vaihtotakkeja ja -paitoja matkassa. Enempi sais olla pakkasta, niin ei kastuisi vaatteet yhtä herkästi.
Kyllä voi olla samaa mieltä että Stihlin korkit ei ole minunkaan mieleen . Tahtovat vuotaa molemmat korkit jos on vähänkään likaa väärässä paikassa. Millaisen arvosanan saa tuollainen kombikannu mikä sinulla on nyt käytössä ?
Annetaan kombikannulle 4.5/5 arvosana. Ihan kätevä siis. Viiloille omia reikiä, riittävästi lattaviilan saa tohon mukaan ja sit siellä kyljessä on suljettava pikku"tasku". Sinne en oo mitään keksiny laittaa. Pari vuotta ollu tuo. Suurimmat huomiot lienee, että raivuulla turhan vähän mahtuu polttoainetta mukaan, eli kannulla kannettava lisää metsään bensaa. Täyttökorkit huomattavasti paremmat kuin vanhan mallisessa. Pikkuisen jumittaa tuo bensapuoli, mutta kädellä sitten avustaa ja painaa korkin kiinni samalla kun nostaa kannun pois tankkausasennosta. Mitähän muuta tulis vielä mieleen.
@@petepee4301 Siinä tulee mukana kesä, että talvikäyttöön. Kesäkäytössä on toi ylitäyttösuoja, eli käytännössä sama kuin bensapuolella. Talvimallissa pitää sit käsivaralta kaadella ja varoo itte ettei mee yli.
@@JOmetsuri Ok .Voi tulla vähän eikä ihan edes vähän tyhmä kysymys mutta onko nuo kaatonokat tuossa mallissa koko ajan tuossa asennossa . Eli niitä ei käännellä mitenkään tuonne sisään vaan töröttävät tuossa päällä aina ? :D
@@petepee4301 On siinä korkit roikkumassa, että saa halutessaa käännettyä nuo kaatonokat vaikka kaatonokan sisälle. EDIT. Eiku perkele, enpä mee takuuseen. Pitää huomenna tarkistaa. Ite oon pitäny nuo nokat tossa asennossa jo niin pitkää etten muista :D
Hyvä pelihän se 261 on,öljykorkki ärsyttää vähän. Huskussa mielestäni paremmat korkit,550 M2 on pelannut myös hyvin,olen tykännyt,vaikka onkin vähän kömpelömpi kuin vanha 550. Taitaa olla niin että tehokilpailu Stihlin kanssa pakotti Huskin tekemään vähän painavamman kuin mitä vanha malli 550,joka vähän ketterämpi käytössä.
Omissa ms230 ja 231 huomannut saman että öljysäiliön ympärille kertyy likaa joka päätyy joskus tankkiin mutta omissa sahoissa korkeissa ei ole ollut mitään vikaa. Itse tosin harrastesahuri vaan mutta samaa merkkiä samoilla korkeilla🤘
Joo se korkki välillä meinaa turhauttaa tosissaan. Joo oli pakko nostaa tehot samalle tasolle Stihlin kanssa, juurikin sen painon kustannuksella. Liekö vahvempaa osaa lyöty alakertaan ja parempaa mäntää, selittäis tuon painon lisäyksen. Tiukka harkinta kyllä tosin, että huski vai stihl. Molemmista tykkään.
@@JOmetsuri itse henkilökohtaisesti tykännyt tosta ms230 ja varsin luotettava peli. Töissä oli mulla monta vuotta päivittäisessä käytössä noissa muottitöissä ja nyt kun sain töistä ms231 niin jäänyt tuo 230 polttopuu sahaukseen. Kyllä tuo 230 hyvä peli on ihan metsähommiin varsinkin sen jälkeen kun vähän pakosarjaa avarsin ja muutin sytytysennakkoa. Kampikammion tiivisteet alkaneet vuotaa vähän mutta muuten toiminut kuin unelma. Ja 230 on siis jo 13 vuotta vanha että on siihen saanut letkuja ja joitain tiivisteitä aiemminkin vaihtaa muttei ainakaan itsellä käytössä ollessa ole ollut suuria vikoja. Itsellä ollut saha vasta noin 5v tosin joten en sen aiempaa historiaa tiedä
Käyttänyt tosin vaan pienkonebensaa sahoissa. 231 ei omasta mielestä ole niin hyvä koska on 2mix moottori jota ei oikein pysty edes korvakuulolta säätämään ja saha tuppaa usein kylmänä pätkimään joten oma suosikki on tuo 230. Vanha rouva se vaan jaksaa vetää ja vääntää.
@@JOmetsuri Olen käyttänyt raivauksilla jalaksen talvikenkää missä on riittävästi tukea nilkalle ja turvakärki niin havaintona se että useinmiten jalka on se ainut paikka mikä on kuiva oikein paskassa kelissä 😁 Nuo kumikengät on ollut aina mun jaloille huonot ja sillä oon siirtynyt nahkakenkiin kokonaan. Kyllä niitäkin rikki saa, mutta jos niitten pinnoista pitää huolen niin aika paljon ne kestää uittoa. Nykysetkön menettää ryhdin niin aikeissa on testata oergonin popoa ovh. 150e
@@Naulabasterd Ei olis pahan hintase kengät lopulta. Ei nuo huskin kengät niin ihmeelliset kuitenkaan lopulta ole, että 300 viittis maksaa. :D Joo kaikille ei saappaat sovi. Onneks on muitakin vaihtoehtoja kyllä, joita käyttää.
Ootko 550 käyttäny tietokoneessa onko mitä vikakoodeja. Minä kokeilin peräöljyä hyboidi öljy käy nenään aika paljon. Hydrauliöljyä vähän laitan teräketjuöljyn sekaan.
En oo vielä käyttäny. Pitäs se käyttää, niin näkis paljon on tunteja kertyny. Keväällä olis tullu 5v täyteen ja se saha on saanut sikaa. Yks pakoputkikin paloi siitä puhki.
Mulla oli 550xpg mk1 ja semmosen 700 mottia kesti hakata, kunnes kampiakselin pää poikki kytkimen ja vetorattaan välistä. Vikoja oli ihan pirusti, toki takuu aikana. Nyt MK2 ja ei mitään hämminkiä..ainakaan vielä🤣 Talvi näyttää miten puuteri lumella ja pakkasella pelaa.
@@hannuheiskanen4098 Ruotsalaisten perisynti, että sieltä menee poikki. Tuossa yks mies sanoikin kun huskulla juhlivat sitä 300 vuosipäivää aikanaan, että eivät vieläkään ole saaneet kampiakseleita kestämään. Sitten pitkä luento, että miten siitä saisi luotettavan. Ja pitkän uran tehnyt pienkonekorjaajana. Jospa tänä talvena tulisi lunta ja pakkastakin!
@@santerimakineen ei se välttämättä ole vielä lopuillaan, liekkö mulla ollut vain huonotuuri. Hyvähän sillä on sahata. Hyvin on laulanut MK2, taas 6h sahaus tänään, ja ei näy tämäkään lumesta loukkaantuvan.
@@TopiAS06 Joo ei passoo hippitukkaa pitää hirvikärpäsaikana. No yks tuli nyt mieleen. Kannattaa pahimpia hirvien talvehtimisalueita välttää. Siellä niitä perkele on ja paljon. Sellassen läpi piti syksyllä kulkee taimikonhoitokohteelle, niin siellä hirvee kuhina ja taimikossa mäen takana ei ainuttakaan kärpästä. Muuta kuin pari hassua eksynyttä.
@@JOmetsuri Noh, tein kanssa itse syksyllä virheen. kävelin metsän läpi sahauksen päätteeks ilman kypärää, sen jälkeen alkoi hiuksista löytymään... seuraavat 2 viikko oli tuntevinaan kutinaa päästä
Oli kyllä hankala valinta ja päätös, mutta uusi saha on nyt tilattu. Mikä se ikinä nyt onkaan, niin video tulee aiheesta kyllä perusteluineen, kunhan saha saapuu
@@JOmetsuri kiinnostaisi tietää oliko kenties uusi MS400 malli ? Toki sillä on painoa enemmän 261 verrattuna. Tehoja noissa muissa piristämissäsi sahoissa taitaakin olla melkein saman verran kuin tulevassa MS400 sahassa. Saatavuudesta en ihan varma ole, kai niitä nelisatasia on jo myynnissäkin...
Omat ms230 ja ms231 käy hyvin pakkasillakin kun muistaa kääntää vaan "talviläpän" oikeaan asentoon. Ei tosin ole oikeilla tulipalopakkasilla tullut suuria sahailtua mutta lämpimällä koneella ja talviläpän oikealla asennolla käy omat sahat ainakin hyvin pakkasillakin. Tosin vaan etelän pakkasilla siis
Tiilissä ei oo ollu toistaiseks ongelmia vaikka onkin kylmä versio. 19 talvena oli luntakin jonkin verran. Ei se tosin iso investointi ois se mark2 huski kun 675€ kylmä vs 725€ lämpökahvallinen.
Kiitos hyvistä videoista!Itsellä n.300 motin kokemus 1,3mm,14 tuuman laipasta ja teräväkulmaketjusta.Suosittelen kokeilemaan!
Ollos hyvä! 😎 joko oregoni myy 60vl ketjuja? Vai sahaatko pelkästään stihlin omilla pelkästään?
Omissa sahoissa käytän vain picco superia (3/8" p) joka on täystalttahammasketju ja pois en vaihda. Maksaa saman verran mitä puolitalttahammasketjut mutta 100 kertaa parempi puhtaan puun sahaamiseen. Ei tosin ketjuista halvin mutta omaan tarpeisiin ei liikaa pari penniä sinne tänne paina.
@@aukustijaatinen7315 Mä oon ite käyttäny vaan Oregonin ketjuja stihlissä. Kaks ketjua saa samaan hintaan 56vl mitä Stihlin oma maksais. Stihlin ketjut kyllä kestää vaan pirun pitkään jos ei mihinkään maahan tai kiveen erehdy sahaamaan.
@@JOmetsuri itsellä juuri kun menekki on varsin pientä niin satsaan siihen laatuun kun omasta mielestä stihlin laipat ja ketjut varsin soivaa kamaa ja 3/8p hyvä noihin 40-45cm2 sahoihin mitä itsellä käytössä. Töissä (Betonimuottitöissä) käytän piccomicroa kun ei niin tarkkaa ole vaikka puussa olikin vähän hiekkaa tai muuta likaa muttei tuo picco super siihen sovi ollenkaan kun tylsyy niin nopeasti. Eri käyttöön eri ketjut
@@aukustijaatinen7315 Onko täystalttahammasketjun viilaamisessa mitään erikoista? Meneekö ihan samalla viilalla kuin normaali ketju? Minulla Stihl 201 ja tuolle näkyisi kyseistä ketjua löytyvän.
Liittyen vaatetukseen niin tuli mieleen tänään kun rampasin ja hakkasin tuulenkatoja paikasta joka on märkä, pehmeä ja täynnä vanhoja uria. Joskus oli ongelmia saada jalkineet kuivumaan kunnolla seuraavaksi päiväksi kun on vain yhdet parit. Lopulta alkoivat haisemaan mutta en luovuttanut vaan löysin automaattisen kuivain/otsonaatorin kengille. Todella kiva kun joka aamu on kuivat kengät metsään jotka eivät haise yhtään vaan ovat täysin freesit. Vinkiksi vaan jos jollain on samanlaisia kokemuksia...
Hyvä vinkki. Huskilla löytyy muuten kanssa noita verkkovirtaan kytkettäviä kengänkuivattimia, niitä on käyttänyt kanssa yön yli jos hörppää saappaat päivän aikana. Niissä ei vaan tuota hajunpoistoa ole
Kiitos mukavista videoista,,, Itsekkin tulee hikoiltua ehtimiseen sahan ja suksien kanssa. Parivuotta sitten löysin svalan polyropyleeni verkkopaidan ja ompa ollut senjäkiin aina hikihommissa alimmaisena. Kokeilin myös merino verkkoa mutta se ei ole niin käytännöllinen tympeä riisua ja tahtoo kutitellakkin häiriöksi asti. Jos pitäisi valita ottaisin ennen sen alle kuin kuivat hanskat joka tankille,,,,siitä voi jo päätellä mukavuuden tasoa :) Ilman muuta hankintalistalle!
Kiitos kiitos! Kiitos itsellesi vinkistä, pitääpä melkein hankkia testiin 😁👍
Hyviä ja hyödyllisiä juttuja. Mulla on -261 toiminut hyvin. Toinen laippa menossa ja sekin vaihdettu vain kulumisen vuoksi. Stihlin alkuperäinen. Kärkipyörä kestää. Öljykorkin ympärys kerää töhnää, mutta kun edes hiukan putsaa niin kyllä se korkki pysyy kiinni. Pari kertaa tullut öljyt pihalle kun olen tankannut öljyt ja bensat ja sitten unohtanut laittaa korkin kiinni. Oma vika 😊 Irronneita osia on vain 2: toinen liekinsammutin natsa ja kerran katosi kannen kiinnitysruuvi. Muuten on pysynyt hyvänä. Käynnistyy hyvin ja käy sekä jaksaa sahata eli tekee sen mitä pitääkin.
Noista vaatteista: 4...6 asteen pakkasella menen niin, että on kaksi teknistä aluspaitaa päällekkäin, lyhythihainen ja pitkähihainen. Hetken kun touhuaa, niin ovat molemmat hiestä märkiä eikä mitään paksumpaa takkia kestä pitää päällä muuten tulee aivan hillitön hiki. Haussa on sopiva ohut takki, tilasin pari ja saa nähdä onko niistä mihinkään
Saappaina on Sievin nahkaturvasaapas, ei metsämalli, mutta turva kuitenkin. Vedenpitävyyden salaisuus on säännöllinen lankkaus. Paksusti lankkia ja homma toimii. Rukkasten suhteen ihan samat havainnot: useita vaihtorukkasia. Tällaisia.
Rupesko irtoilemaan isompia palasia laipasta vai kaivoiko montut kärkipyörän viereen? Joo kyllä nää hyvällä huollolla tuppaa pelaamaan. Suht säännöllisesti muistaa tulpan ja pa-suodattimenkin vaihtaa, ja paineilmalla putsailla sisuskaluja.
Joo takkina menee ihan perus metsuritakkikin, kunhan on vaan alusvaatekerrasto kunnossa. Paksu se ei voi missään nimessä olla. Tauolla sit paksumpi rotsi päälle, ettei lämmöt karkaa.
Kenkähuolto hyvä pointti. Muuten menee nopeesti kengät huonoon jamaan jos ei niitä huolla.
@@JOmetsuri ei siitä laipasta mitään irronnut. Kun sahaa tarpeeksi polttopuita, niin siihen laipan alapintaan lähelle sahaa alkaa tulla sellainen pieni kuoppa. Käänsin laipan ja sahaus jatkui. Lopulta ostin joululahjaksi uuden laipan. 😂
Minä käännän laipan päivittäishuollon yhteydessä pari kertaa sahattua viikkoa kohti, samalla kun puristaa rasvaa vetorattaan laakereilla.
Sarkatakkia olen käyttänyt tauolla ja yli 20- pakkasella päälläkin sahatessa.
Silloin tauolla päälle hupullinen parkatakki.
Kovemmilla pakkasilla isommat turvakengät ja huopasyylinki sisään.
Itse olen kahvalämmitykseen tykästynyt.
Ehkä seuraava saha on stihli, kun noin kehutaan, 241 tai 261. Huskun 346 on pelannu vielä. 550 2 on porukkapelinä pitkällä laipalla ja on toistaseks pelannu hyvin.
Itsellä 261 sekä 550 mk1. Itse tykästynyt enemmän huskuun pääasiassa siksi että sopii käteen ja on mukava pyöritellä.
Hyvinkin ovat tasavertaisia luotettavuudeltaan viime kädessä. Ja oon huomannut käsittelyssä saman. Huski on pikkuisen parempi omaankin käteen ja Stihlissä on aavistuksen halvempi tuntuma. Mutta sitten kun viikonkin sahaa yhteen pötköön, niin alkaa kädet tottumaan. Ja sehän on minun mielestä paras mittari melkein valita sahakin, kummalta tuntuu paremmalta tehdä.
Pyhätyöstä ja yötyöstä piru vie puolet sano äite ennen. Omakohtaisesti sen huomasin omenapuuta sahatessani. Kahdesta uudesta 1,3mm ketjusta ruopaisi vetolenkit. Mielenkiintoista pohdintaa varusteista, pitää tosiaan paikkansa että pienistä asioista muodostuu päivän onnistuminen. Tosi tärkeetä on myös minkälaiset eväät on metsässä mukana ja voiko tehdä nuotion.
Joo tuo sananlasku pitänee paikkansa aika ajoin varsin hyvin paikkansa! Eväät ja syöminen, sekä riittävä nesteytys on kyllä avainasemassa, että selviää täydestä päivästä. Myös hyvä ravinto muulloinkin, että ei tule vajetta kaloreissa.
Hieno pätkä! Hankin äskettäin Stihlin 261:n ja vähän on samat kokemukset öljykorkin kanssa. Välillä on vaikea saada se kiinni myös. Loistava saha muuten kyllä omasta mielestä.
Joo kyllä se hyvä saha on, mutta onneks noi korkkihommatkin on lopulta aika pieniä murheita. Parempi niin, että korkki ei aina toimi kuten kuuluis sen sijaan, että sisuskalut ei toimis ja olis kaikkia sähkövikoja!
Itselläni käytössä Svalan polypropyleeni verkkokerrasto ja myös Neuletuote Koivusen polypropeenikerrasto (Hart-alusasu).
Onko millaisia kokemuksia? Otaksun, että aika hyviä kerta ne on vielä käytössä. Hyvien alusvaatteiden kanssa harvemmin rahat menee Kankkulan kaivoon.
Siirtävät mielestäni hyvin kosteuden ulompiin vaatekerroksiin, eikä kastu läpimäräksi kuten puuvillapaita. Myös peseminen helppoa kun voi pestä 60 asteessa ja kuivuvat melko nopeasti. Lämpötilasta riippuen aluskerraston päällä olen käyttänyt merinovilla/silkki (Tamsilk) aluspaitaa tai perinteistä villapaitaa. Merinovillavaatteet on kätevä tuulettaa parvekeella yön yli niin ei jatkuvasti tarvitse pestä. Kummasti raikastuvat ulkoilmassa.
@@juho-mattihaavisto4954 Kuulostaa hyvältä ja asialliselta setiltä. Toi noissa on kyllä hyvä kun ovat keveitä niin kuivavat. Joo merinovillaahan ei pitäs turhan usein pestä, vissiin menettää ominaisuutensa jos koneessa hinkkaa liikaa.
Minullakin on FinnSvalan kerrastoja parit käytössä. Paidoista löytyy sekä pitkä että lyhythihaiset versiot. Sellaista mustaa verkkokangasta ovat. Hommasin ne retkeilytarvikkeita myyvästä liikkeestä aikanaan. Villaisia kerrastoja minulla ei ole käytössä. Voisi niitä ostaa jonkun kokeeksi. Saisi olla sellainen malli, että hihat on niissä pitemmät ranteen yli menevät ja peukalolle lenkki. Ei jäisi sitten ranteen kohta paljaaksi talvikelissä. Tuon lisäksi pitäisi itselleni löytää kunnolliset ja lämpimät käsineet sahailukäyttöön talvella. Sukkia olen hommannut myös retkeilyliikkeestä. Alussukissa minulla kestävimpiä ovat olleet Lorpenin valmistamat liner sukat.
Netistä ole katsellut niin ainakin Ruskovillalla ja Merinovillakaupalla pitkähihaiset joissa peukalon reiät. Olisikohan Varustelekallakin sellainen, en nyt tarkistanut. Näistä ei ole itselläni kokemuksia.
Henkilökohtaisesti tykkään pukea vaatetta just sen verran, että aloittaessa ja paikallaan ollessa on vähän vilu. Sitten kun aloittaa työt niin eipähän puske soijaa ihan älyttömästi. Toki se pukeutuminen pitää suhteuttaa työntekemisen tehokkuuteen,työtä kun pystyy tekemään niin monella eri tavalla😉.
Toi on myös aika hyvä nyrkkisääntö ja toimiva kanssa😁👍
Huskun sahat eivät nykyään ainakaan painon ja tärinäarvojen osalta pärjää Stihlille. Ehkä se pieni painoero ei ammattilaiselle merkitse niin paljoa, mutta tuo tärinä
Pikkusen tuntuu tuossa 550 yläkierroksilla tärinää kahvassa! Vanhempi malli ei sillain resonoinut. Muista uusista malleista ei ookaan kokemuksia ja saa nähdä tuleeko koskaan olemaankaan.
Juu..vehkeet pittää olla asialliset muuten ei homma jouvu..Miulla jonsku 2252:ssa on 1.3 kettinki ja hyvä on sillä sahsta..tankillisessa ei ihan mene kokonaan öljyt loppuun
,vähän jääpi säiliöön. Hyviä videoita
Joo näin on. Jollain jonköpingillä vois olla otsasuoni kovilla kun yrittäis tehdä. Jonssi on ihan hyvä saha kanssa. Ja kiitos, videoita tulee lisää kyllä pari ennen joulua!
Kahvalämmitys on hyvä jäätävillä keleillä, ei mene kahvat liukkaiksi. Öljysäiliötä ei kannata Stihlissä tupata aivan täyteen, kestää korkki paremmin kiinni. Ei tainnut tuo painon nousu huskin MK 2:ssa liittyä tehon lisäykseen, vaan paremman kestävyyden tavoitteluun. Jos haluaa alkaa kanniskelemaan n. puolen kilon lisäpainoa, niin eiku huskin ostoon.
Joo kyllä se painon nousu ihmetytti hiukkasen kun julkaisivat mallin. Ei sitä oikein liikakiloja vihtis kanniskella kun oikeasti yrittää jotain tehdä. Kai sitä vielä näin nuorena jaksas, mutta ei myöhemmin välttämättä. No joo, silloin se lämmitys on ihan hyvä olla.
Itellä ei kokemusta tiilistä paljon ole, kahta viimeistä huskia ostaissa olen kyllä vakavasti miettinyt ja käsissä käyttänyt 550 vastinetta. Varmasti hyviä sahoja. Jotenkin vain tuntunut paremmin käypäseltä huski, kahvakulma ja isompi tuo kaasukahvan puoli.
Itsellä tuli husossa tunnit täyteen.
Tilasin tilhin 261 m-tronic ja 14" 1,3mm.
Savotalle saha pääsee heti kun tulee.
Tilhit on pelannut helteestä -32 keliin moitteetta. Katsotaan miten jatkuu... No tilhi nytkin metsässä..
Mikäs huskiin tuli? Tuliko mäntäpistiäinen kylään? Koskahan mahtaa tulla uusi saha perille, sillä vähän meinaa olla toimitusvaikeuksia noissa kun yksi päivä paikallisesta liikkeestä 261 kyselin ja ei hyllyssä ollut.
261 toimii kylmäkahvaisenakin talvella erinomaisesti, vaikka miten upottaa puuteriin kovassa pakkasessa. Tuli viime talvena hyvin testattua suolla nimittäin.
@@JOmetsuri Yksinkertaisesti alkoi tunnit olemaan täynnä. Tehot ja muukin jo ajetun tuntuisia,sekä käyttöoikkua.
Palvellut tunnollisesti käyttöiän huskukin.
Tilhen sain mukavasti ja päivä sahattu sillä.
Hyvältä tuntuu ja tehot ok.
Vuoden kun painaa sillä,niin pystyy analysoimaan,miten hurisee kesäkeli,syksyt ja talven.
Tilhissä en ole lumisuojia käyttänyt,mutta huskussa pidin paikoillaan.
Nyt olen kahenvaiheilla tilhi 261 tai ekko 501...tarkoitus olis laittaa vuolukalle laipan tilalle...kummastakaa ei ole kokemusta mutta ittelä on 550 xpg mark 2 ja ei moittimista mutta ei se olekkaan mulla ammatti käytössä...
Eikös tuota 501 mallia monet ole kehuneet? Itse kävisin käpistelemässä molempia liikkeissä ja katsoisin olisiko jompi kumpi parempi käteen. Lisäksi jos echon myyntipaikkaa ei ole samalla paikkakunnalla, niin kuinka kaukana? Että viittiikö sahan takia ajella kymmeniä kilometrejä vaikka takuuasioiden takia.
Se on aina tiukka paikka lopulta kuitenkin valita. Itse suoriuduin helpolla kun ajoin aamulla ennen töihin lähtöä sahakauppaan ja läksin sieltä Stihlin kanssa. Joskus ei kannata valinnoista tehdä liian vaikeita.
Kokemusta on molemmista. Echo on erittäin luotettavan oloinen ja varmakäyntinen saha, ei esim. mitään talviluukkujen aukomisia. Tulee sahatessa kovasti mieleen Stihlin 026 tai 260 mallit. Stihlin 261 on jo sitten astetta kovempi laite, ehkä kokoluokkansa hinta laatusuhteeltaan "parasta mitä rahalla saa ".
@@karikirkinen2768 Nyt on paha valinta eessä jos uutta sahaa meinaa. 550 m2 675€ ja ms261 699 + 5kpl 60vl 1.3mm ketjua. Tämmöset hinnat Lakeuden koneella, pistin uuden tilaukseen ja piti kolikkoakin heittää kun tuskailin, että kumpi
@@JOmetsuri Eilen kysyin omalta kauppiaaltani nuo hinnat. Lämmin 550 mk.2 taisi olla tuo 675 ja vastaava 261 750 euroa. Eihän se tuommoinen hintaero varmaankaan ole ratkaiseva, kun ammattilaisen työkalusta puhutaan.
Onko toimivat/hyvät tuon polttoainekanisterin korkit? Pitäisi oma kombikannu päivittää. Sen korkeilla saa aina hanskat kasteltua bensalla.
On ne ihan! Muutenkin asiallinen kannu, copy pasteen tähän vastauksen jonka pistin pete peelle, joka kyseli mielipidettä kannusta:
"Annetaan kombikannulle 4.5/5 arvosana. Ihan kätevä siis. Viiloille omia reikiä, riittävästi lattaviilan saa tohon mukaan ja sit siellä kyljessä on suljettava pikku"tasku". Sinne en oo mitään keksiny laittaa. Pari vuotta ollu tuo. Suurimmat huomiot lienee, että raivuulla turhan vähän mahtuu polttoainetta mukaan, eli kannulla kannettava lisää metsään bensaa.
Täyttökorkit huomattavasti paremmat kuin vanhan mallisessa. Pikkuisen jumittaa tuo bensapuoli, mutta kädellä sitten avustaa ja painaa korkin kiinni samalla kun nostaa kannun pois tankkausasennosta. Mitähän muuta tulis vielä mieleen."
@@JOmetsuri 👍Lähtee vanha kannu mäkeen.
@ Suosittelen, ne vanhat oli kyllä melkosen ärsyttäviä parhaimmillaankin!
Juu oljykorkkia ei toinna availla kylmänä käynnistin kotelon reiät myös isonevat öljypuoli eioo koskaan renklannu
Tekisitkö joskus laipan huollosta videon?
Terve! Oletko nahkaturvakenkiä kokeillut? Itselläni on märillä keleillä käytössä kumiturvasaappaat ja kuivalla kelillä/talvella käytän nahkaturvakenkiä.
On mulla nahkakenkiäkin olluna. Stihlin kenkiä ja sit Huskin. Täytys ostaa varmaan testiks uittikalustosta jotain muitakin, kun ei oo tietoa tällä haavaa paremmista.
@@JOmetsuri millanen oisi pfannerin boa nahkakenkä...?tyyris mutta koneviestin testissä kehuttiin kenkää
Mukavimmat on pflannerin boat kengät mitä mulla on ollu.
@@pekkahuikuri8467 Kyllä kunnon varsikenkä on aina mukava jalassa, etenkin kun se tukee niin paljon
Paljon kuluu caloreita päivän aikana? Näytti olevan jossain videossa sykemittari ranteessa. Teet hyviä videoita ja hyvää oppia tulee polttopuun tekijöille.
On mulla sykevyökin nyt. Sen kun synkronoi kellon kanssa, niin saa aika tarkkaa dataa. Pitää tossa keväämmällä sit viikon parin ajan kerätä mittausdataa ja koostaa siitä yhteenveto sitteb. Kunhan päivä pikkusen pitenee vaan. Kiitos mukavasta palautteesta. Se kannustaa aina jaksamaan. Nyt on hyvä työstää videoita kun on parempi kamerakin!
Mitä takkia suosittelit lumikeleille kun lumi tuppaa tulemaan päälle ja sulamaan?
Nyt olis varmaa joku goretex kova sana tuolla. Oon vaan ite tyytynyt pitää vaihtotakkeja ja -paitoja matkassa. Enempi sais olla pakkasta, niin ei kastuisi vaatteet yhtä herkästi.
Kyllä voi olla samaa mieltä että Stihlin korkit ei ole minunkaan mieleen . Tahtovat vuotaa molemmat korkit jos on vähänkään likaa väärässä paikassa. Millaisen arvosanan saa tuollainen kombikannu mikä sinulla on nyt käytössä ?
Annetaan kombikannulle 4.5/5 arvosana. Ihan kätevä siis. Viiloille omia reikiä, riittävästi lattaviilan saa tohon mukaan ja sit siellä kyljessä on suljettava pikku"tasku". Sinne en oo mitään keksiny laittaa. Pari vuotta ollu tuo. Suurimmat huomiot lienee, että raivuulla turhan vähän mahtuu polttoainetta mukaan, eli kannulla kannettava lisää metsään bensaa.
Täyttökorkit huomattavasti paremmat kuin vanhan mallisessa. Pikkuisen jumittaa tuo bensapuoli, mutta kädellä sitten avustaa ja painaa korkin kiinni samalla kun nostaa kannun pois tankkausasennosta. Mitähän muuta tulis vielä mieleen.
@@JOmetsuri Onko tuossa kannussa öljypuolellakin joku mekanismi joka estää ylitäytön ?
@@petepee4301 Siinä tulee mukana kesä, että talvikäyttöön. Kesäkäytössä on toi ylitäyttösuoja, eli käytännössä sama kuin bensapuolella. Talvimallissa pitää sit käsivaralta kaadella ja varoo itte ettei mee yli.
@@JOmetsuri Ok .Voi tulla vähän eikä ihan edes vähän tyhmä kysymys mutta onko nuo kaatonokat tuossa mallissa koko ajan tuossa asennossa . Eli niitä ei käännellä mitenkään tuonne sisään vaan töröttävät tuossa päällä aina ? :D
@@petepee4301 On siinä korkit roikkumassa, että saa halutessaa käännettyä nuo kaatonokat vaikka kaatonokan sisälle. EDIT. Eiku perkele, enpä mee takuuseen. Pitää huomenna tarkistaa. Ite oon pitäny nuo nokat tossa asennossa jo niin pitkää etten muista :D
Hyvä pelihän se 261 on,öljykorkki ärsyttää vähän. Huskussa mielestäni paremmat korkit,550 M2 on pelannut myös hyvin,olen tykännyt,vaikka onkin vähän kömpelömpi kuin vanha 550.
Taitaa olla niin että tehokilpailu Stihlin kanssa pakotti Huskin tekemään vähän painavamman kuin mitä vanha malli 550,joka vähän ketterämpi käytössä.
Omissa ms230 ja 231 huomannut saman että öljysäiliön ympärille kertyy likaa joka päätyy joskus tankkiin mutta omissa sahoissa korkeissa ei ole ollut mitään vikaa. Itse tosin harrastesahuri vaan mutta samaa merkkiä samoilla korkeilla🤘
Joo se korkki välillä meinaa turhauttaa tosissaan. Joo oli pakko nostaa tehot samalle tasolle Stihlin kanssa, juurikin sen painon kustannuksella. Liekö vahvempaa osaa lyöty alakertaan ja parempaa mäntää, selittäis tuon painon lisäyksen. Tiukka harkinta kyllä tosin, että huski vai stihl. Molemmista tykkään.
@@aukustijaatinen7315 Joo samat korkit niissäkin. Onko miten noin muuten pelittänyt nuo pienemmän sarjan tiilit?
@@JOmetsuri itse henkilökohtaisesti tykännyt tosta ms230 ja varsin luotettava peli. Töissä oli mulla monta vuotta päivittäisessä käytössä noissa muottitöissä ja nyt kun sain töistä ms231 niin jäänyt tuo 230 polttopuu sahaukseen. Kyllä tuo 230 hyvä peli on ihan metsähommiin varsinkin sen jälkeen kun vähän pakosarjaa avarsin ja muutin sytytysennakkoa. Kampikammion tiivisteet alkaneet vuotaa vähän mutta muuten toiminut kuin unelma. Ja 230 on siis jo 13 vuotta vanha että on siihen saanut letkuja ja joitain tiivisteitä aiemminkin vaihtaa muttei ainakaan itsellä käytössä ollessa ole ollut suuria vikoja. Itsellä ollut saha vasta noin 5v tosin joten en sen aiempaa historiaa tiedä
Käyttänyt tosin vaan pienkonebensaa sahoissa. 231 ei omasta mielestä ole niin hyvä koska on 2mix moottori jota ei oikein pysty edes korvakuulolta säätämään ja saha tuppaa usein kylmänä pätkimään joten oma suosikki on tuo 230. Vanha rouva se vaan jaksaa vetää ja vääntää.
Pikku kuvasta katoin että siellä on vastarannalla valakonen paku perä eellä järvessä.. itellä myös tuliterä 261 mutta ihan harraste sahuissa..
Sehä se oiskin jos ois ollu!! :D Onko sillä uudenmallisella laipalla?
@@JOmetsuri kyllä on se light .325 1.3 60vl mut ei kokemusta muuta kun että hyvin painuu ainakin terävänä..
Nahkaturvakenkiä vaan testiin, vai onko jo kokemuksia?
Joo on mulla noita Huskun kenkiä ollu ja parit Stihlit. Märillä ja kosteilla keleillä tykkään saappaita käyttää.Tai sitten jos on paljon lunta.
@@JOmetsuri Olen käyttänyt raivauksilla jalaksen talvikenkää missä on riittävästi tukea nilkalle ja turvakärki niin havaintona se että useinmiten jalka on se ainut paikka mikä on kuiva oikein paskassa kelissä 😁 Nuo kumikengät on ollut aina mun jaloille huonot ja sillä oon siirtynyt nahkakenkiin kokonaan. Kyllä niitäkin rikki saa, mutta jos niitten pinnoista pitää huolen niin aika paljon ne kestää uittoa. Nykysetkön menettää ryhdin niin aikeissa on testata oergonin popoa ovh. 150e
@@Naulabasterd Ei olis pahan hintase kengät lopulta. Ei nuo huskin kengät niin ihmeelliset kuitenkaan lopulta ole, että 300 viittis maksaa. :D Joo kaikille ei saappaat sovi. Onneks on muitakin vaihtoehtoja kyllä, joita käyttää.
@@JOmetsuri Joo itellä ihan sama, ei viitsi kyllä 300 euroa kenkiin laittaa. Hyvin on noilla satasen nahkakengillä pärjännyt😊.
Ootko 550 käyttäny tietokoneessa onko mitä vikakoodeja. Minä kokeilin peräöljyä hyboidi öljy käy nenään aika paljon. Hydrauliöljyä vähän laitan teräketjuöljyn sekaan.
En oo vielä käyttäny. Pitäs se käyttää, niin näkis paljon on tunteja kertyny. Keväällä olis tullu 5v täyteen ja se saha on saanut sikaa. Yks pakoputkikin paloi siitä puhki.
Mulla oli 550xpg mk1 ja semmosen 700 mottia kesti hakata, kunnes kampiakselin pää poikki kytkimen ja vetorattaan välistä.
Vikoja oli ihan pirusti, toki takuu aikana.
Nyt MK2 ja ei mitään hämminkiä..ainakaan vielä🤣
Talvi näyttää miten puuteri lumella ja pakkasella pelaa.
@@hannuheiskanen4098 Ruotsalaisten perisynti, että sieltä menee poikki. Tuossa yks mies sanoikin kun huskulla juhlivat sitä 300 vuosipäivää aikanaan, että eivät vieläkään ole saaneet kampiakseleita kestämään. Sitten pitkä luento, että miten siitä saisi luotettavan. Ja pitkän uran tehnyt pienkonekorjaajana.
Jospa tänä talvena tulisi lunta ja pakkastakin!
@@hannuheiskanen4098 Alkaako mulla olla 550 mk1 ehtoo puolella tuo 700 kiintoa alkaa kolkutella, en vielä mielellään MK2 vaihtaisi.
@@santerimakineen ei se välttämättä ole vielä lopuillaan, liekkö mulla ollut vain huonotuuri.
Hyvähän sillä on sahata. Hyvin on laulanut MK2, taas 6h sahaus tänään, ja ei näy tämäkään lumesta loukkaantuvan.
ainoa miete mitä tulee pukeutumiseen, ei nyt varsinaisesti liity tähän vuoden aikaan. Mutta hirvikärpäsiä vastaan?
Siihen en oo keksiny mitään konstia :D Ei niitä perkeleitä mikään pidättele. Se on se reilu pari kuukauttava vaan kärsittävä kun niitä on.
@@JOmetsuri Joo, eipä ole itsellekään tullut mitään mieleen muuta kun luonnollinen hiusten harventuminen ja tukan lyhyenä pitäminen
@@TopiAS06 Joo ei passoo hippitukkaa pitää hirvikärpäsaikana. No yks tuli nyt mieleen. Kannattaa pahimpia hirvien talvehtimisalueita välttää. Siellä niitä perkele on ja paljon. Sellassen läpi piti syksyllä kulkee taimikonhoitokohteelle, niin siellä hirvee kuhina ja taimikossa mäen takana ei ainuttakaan kärpästä. Muuta kuin pari hassua eksynyttä.
@@JOmetsuri Noh, tein kanssa itse syksyllä virheen. kävelin metsän läpi sahauksen päätteeks ilman kypärää, sen jälkeen alkoi hiuksista löytymään... seuraavat 2 viikko oli tuntevinaan kutinaa päästä
@@TopiAS06 Se on kyllä vinha tunne kun päässä ja takin alla kuhisee kymmenittäin noita. Ei tunnu kivalta
Jatka tilhillä vaan ite päristelen 241 llä 🤗
Oli kyllä hankala valinta ja päätös, mutta uusi saha on nyt tilattu. Mikä se ikinä nyt onkaan, niin video tulee aiheesta kyllä perusteluineen, kunhan saha saapuu
@@JOmetsuri hyvä kahvojen pitelijähän ratkasoo tuotoksen loppuviimein
@@tarotarotaro5745 mutta voin sanoo, että oli hankala päätös. Kolikkoakin piti heittää 😅
@@JOmetsuri kiinnostaisi tietää oliko kenties uusi MS400 malli ? Toki sillä on painoa enemmän 261 verrattuna. Tehoja noissa muissa piristämissäsi sahoissa taitaakin olla melkein saman verran kuin tulevassa MS400 sahassa. Saatavuudesta en ihan varma ole, kai niitä nelisatasia on jo myynnissäkin...
@@timokuhmonen5215 Ei ollut ms400 minkä laitoin tilaukseen. Oishan se mielenkiintoinen malli, mutta ehkä tarpeeton vielä toistaiseksi mulle 😅
ota ihmeessä lämpökahvoilla, kylmäversiossa ei kai ole lämpökaasaria. kylmäversio ei käy tyhjää talvella, on kokemusta.
Omat ms230 ja ms231 käy hyvin pakkasillakin kun muistaa kääntää vaan "talviläpän" oikeaan asentoon. Ei tosin ole oikeilla tulipalopakkasilla tullut suuria sahailtua mutta lämpimällä koneella ja talviläpän oikealla asennolla käy omat sahat ainakin hyvin pakkasillakin. Tosin vaan etelän pakkasilla siis
Tiilissä ei oo ollu toistaiseks ongelmia vaikka onkin kylmä versio. 19 talvena oli luntakin jonkin verran. Ei se tosin iso investointi ois se mark2 huski kun 675€ kylmä vs 725€ lämpökahvallinen.
@@JOmetsuri Mistä tuohon hintaan,ei ainakaa Keski-Suomen kaupoista.?
@@halttunenveijo6919 Lakeuden Kone näyttäis myyvän. Siihen toki matkahuollon kulut päälle, mutta ei olis kallis.
@@JOmetsuri Katohan, sopiva hinta. Pahus kun itellä jo kaks kipaletta.