Salut Catalin, sunt in Anglia si astazi dupa multe vizualizari si comentarii pro si contra despre scaunul pe care il folosesti,l-am comandat si eu,a contat fff mult parerea ta,una avizata prin profesionalismul de care dai dovada. Succes in tot ceea ce faci in continuare,fire intinse
Salut Cătăline ! Ce lungime ai avut la înaintașul de fluorocarbon de 0,32 și să mi spui din experiența ta cât din aceasta lungime se așează pe substrat .Te întreb acest lucru ptr. a ști cât fir de fluorocarbon sa folosesc că înaintaș , este vorba și de o economie , fluorocarbonul este totuși un fir scump , la preț.Montura cu elastic o găsesc în magazinul fizic de pe Hepites , este cea prezentată în link?
Salut , am explicat in multe emisiuni facute pe Dunare , reiau . Acel inaintas nu sta pe substrat ( adica nu este culcat pe substrat) ci are menirea de a rezista la abraziune in apropierea substratului ( unde ai scoici , lemne , praguri etc ) . Inaintasul respectiv eu il fac de cca 80cm si asta doar pt ca pot reface o montura directa ( montura cu impletitura ) , pot reface noduri sau pot taia din el daca observ ca este ciupit si il pot scurta . In felul asta ma mai “protejeaza” de o munca in plus de a reface nodul FG de conectare cu principalul care este textil . Daca foloseam 30cm de inaintasi , trebuia sa il schimb cu totul daca se cuupea . Daca as fi folosit mai mult de 70-80cm , era prea mult si fiind gros , opune mai multa rezostenta in curent si ma obliga sa folosesc cosuri mai grele decat ar fi cazul . Asadar, din experienta am vazut ca lungimea asta functioneaza cel mai bine pt mine ( 70-80cm , il fac la ochi nu masor cu exactitate ) .
@@DependentDeFeeder Mulțumesc ptr răspuns , știam rezistenta fluorocarbonului la abraziune și de camuflajul in apa , am vrut sa aflu de la un profesionist lungimea ptr. că sunt destui care pun inaitasi de 8 m (metri ) , să ajungă înaintașul 2 spire pe tamburul mulinetei de aceia am întrebat cât din el sta pe substrat. Erau lucruri care se cam băteau cap in cap și ptr siguranță am apelat la tine . Mai mă gândeam și k folosind (in cazul tau ) un 0,32 ar fi opus o rezistenta mare curentului .Multă sănătate !
@@costelbitzu9505pai este diferenta in mod de utilizare si motiv pentru a utiliza un inaintas pe lacuri fata de apa curgatoare . Eu m-am referit la utilizarea lui pe Dunare ( sau price apa curgatoare ) . Pentru pescuit pe lacuri e alta mancare de peste si da , acolo pui aprox. 2,5 ori lungimea lansetei dar scopul lui este cu totul altul .
@@DependentDeFeeder OK. Acum am înțeles .Mă simt mai bine , mai luminat .Cum a spus cineva Intr un coment mai devreme , in pescuit mai trebuie să ți folosești uneori și materia cenușie lucru care de multe ori face diferența .O seară plăcută !
Felicitari! Hai ca s-a mai dres partida cand au inceput sa intre mrenele... In schimb imi pastrez ideea chiar daca este pescuit pe salbatic si cu retinere sau fara: Carlige mici, la pesti mai mari .. urata treaba. Ce sa mai scape de el ca mai avea putin si-l scoatea pe fund :))
Cand inghite chiar nu o rezolvi cu carlige mari . Inghite si de 18 si de 6 . Acolo o rezolvi ( partial ) cu scurtarea strunei , dar nici asa nu poti merge in extrem . Aceeasi problema apare cand pescuiesti la cosulet pe balta si ai crap , incidenta de inghitire este mult mai mare , de aceea am si renuntat sa mai fac partide de cosulet pe carpodroame mai ales daca populatia de crap este intre 0,5 si 2kg . Sunt absolut hapsani ! In sportul asta din pacate ranim si pestii , este o chesti asumata totusi intre un peste eliberat cu carligul inghitit si unu bagat la sa sacosa degorjat regulamentar, ala eliberat cu carligul in el mai are cel putin o sansa :)
@@popescuandrei5513 pai nu am zis cu rautate nimic din ce am comentat. Este realitate , cateodata mai si inghit fara sa poti sa recuperezi carligul , in situatia respectiva nu poti face decat sa tai firul si sa speri ca o sa fie ok . Peste tot se practica asta , nu ai ce face din pacate ...
Salut, folosesc tava de la Nufish pt ca este stabila si usoara si nu in ultimul rand , intra in husa pentru juvelnic ( tava simpla fara copertina ) adica totul e mai compact.
@@DependentDeFeeder salut,cea de la preston nu e compatibilă,nu intra pe picioarele la scaunul nufish e mai scurta distanta la prinderile tăvii. O să incerc să o schimb acum
@@viorel72ful Orice bat de 3,90-4,20 de pana la 220g putere si care se incadreaza in bugetul tau iti este bun mai ales la inceput cand trebuie lucrat la tehnica. Dupa ce stapanesti tehnica abia atunci incepi sa cauti diferite bete .
Salutare! Am vazut ca acum folosesti pe multineta J Braid ul de 0.16..de ce nu mai pescuiesti cu 0.13? Eu ma gandeam sa mi mai cumpar un 0.13 dar vad ca nu mai ai pe stoc.
Salut, am avut multe partide in care imi trebuia fie distanta mare ( peste 40-50m ) fie cosuri de 150g + distanta mare. In situatia asta 0,13mm se uzeaza mai repede si apar rupturi. Poate nu la fiecare partida insa riscul este mai mare. Asadar, am folosit 0.16mm fortat de conjunctura. Gandeste ca la inceputurile feeder-ului pe Dunare fomoseam 0.08mm pentru ca pescuiam foarte aproape de mal dar nici cotele din sezon nu erau aceleasi ( erau mai mari , puteai pescui mai aproape de mal ) . In ultima vreme cotele cu mult sub minus au mutat pestii in pragurile dinspre larg si trebuie distanta si greutate sa poti ajunge la ei ....
@@DependentDeFeeder am inteles, ma gandeam ca ai pus 0.16 ca nu ai mai gasit 0.13 :D. Pai o sa mi iau tot 0.13, la mine cosurile de 150 stau pe banca de mult timp, rar sa le folosesc.
La ce te referi mai exact ? Haraitul cand mulinez ? Daca da , ala este textilul prin inele , nu ai ce-i face . Se poate regla de cineva mai meserias ca mine in editarea sunetului si cu un echipament de sunet mult mai performant … daca e vorba de altceva , te rog sa imi spui , poate corectez .
Auzi ca pune mono ca nu îți place tie sunetu asta , pai fratele meu tu de unde ai aterizat aici ? Înseamnă ca nu ai înțeles nimic din ce se petrece , îți recomand cu caldura un canal culinar sau cu totu alceva ca ești absolut pe lângă cu tot ceea ce se întâmpla aici 🤣
Intuitia nu te inseala, si lectia pe care ai invatat-o cu mutatul pestilor in functie de nivelul de luminozitate e corecta si documentata extensiv. Exista studii extinse cu filmari subacvatice care atesta faptul ca pestii pasnici migreaza spre zone cu luminozitate scazuta, unde se simt mai insiguranta, iar daca sunt fortati de circumstante sa stea pe zone luminate puternic, nu se hranesc, stau in alerta. Efectul e sporit mai ales daca sunt rapitori in zona. Cateva dintre comportamentele specifice de precautie ar fi: stat la umbra sub copaci si vegetatie, coborarea in coloana de apa cand e soare puternic, se opresc din mancat cand nu e vant si apa e lina, dar se apuca indata ce sunt valuri (asta pentru ca valurile creaza benzi de umbre pe substrat). Iar astea se aplica si la crapul mare, care in mintea lui, ca nu-l duce la mai mult, el tot ciortan se crede, si se comporta ca prada, desi nu prea sunt pradatori sa-l deranjeze cand are 20+. Binentels ca exista si alte variabile de luat in considerare cand vrem sa luam in calcul luminozitatea, insa este o regula buna de la care se poate porni. Toate bune si fire intinse. Faina partida
Exact cu ideea asta am plecat si eu de acolo . Adica nu a fost cu zeci de kg dar a fost exemplul perfect in care partidele anterioare iti rezolva partide actuale . Experienta empirica pusa in practica . Pentru asta pescuim , eu mereu am crezut ca activitatea asta este mult mai “intelectuala” decat cred multi . Cata vreme este practicata corect :)
@@DependentDeFeeder Intelectuala e o descriere foarte exacta, mai ales al stilului feeder. Englejii, pe care ii tot luam noi de etalon, si de la care vine stilul asta, aplica foarte multe dintre cunostinetele astea mai stiintifice in pescuit, mai ales ca in ultima vreme tehnologia prin camere subacvatice, cipuri si sonare, permit sa urmarim comportamentul pestilor si sa vedem in sfarsit ce efect au metodele noastre de pescuit. Ma uitam nu demult perplex la o filmare sub apa cum o ciurda de crapi in primele ore ale diminetii mancau nada deschisa la culoare si selectau virmele alb, si dupa ce a iesit soarele s-au mutat 3 metrii mai incolo ca era cu juma de metru mai adanc si nu se mai apropiau nici morti de nada deschisa. Mai venea cate unu parca in vizita, se uita la nada si fugea, chiar o taia de acolo zici ca era picurat cu ceara. Si dupa ce le-au facut pat de nada mai incolo, unde erau ei, mancau numa pelete si vierme rosu, parca in ciuda. Ei, englezoii incep sa aplice cunostintele astea, mai ales cei care sunt in topuri de clasamente, si se vede la rezultate. Asa ca... foarte corect punctat ca pescuitul e si intelectual, nu doar intuitiv, si ar trebui sa punem si noi putin mana pe carte daca vrem sa facem performanta.
Si daca tot ai fost pe rau si ai pescuit cu vierme, uite o informatie interesanta de care poate beneficia oricine citeste si prin comentarii. Viermele agatat in lateral, nu de coada sau de cap, are randament cel putin dublu, la unele specii, cum ar fi platica, in unele situatii chiar si de 5-10 ori mai mare. Virmele liber cand se rostogoleste in curent sau cade prin apa cade si se rostogoleste pe orizontala, transversal cum ar fi, nu plonjeaza cu capul inainte. Iar la carlig el sta foarte nenatural. Am vazut cum babusca era singura specie care nu facea diferenta in pozitia viermelui, insa restul speciilor erau foarte suspicioase. Uneori apucau si mancau, dar de multe ori se apropiau, inspectau si plecau. Cum au schimbat pozitia viermelui de la carlig sa fie ca si ceilalti care stateau pe lat, nimeni nu mai vedea nici o problema si haleau fara sa gandeasca. Mno... ia-o pe asta. De cand am vazut, agat viermele de la jumate. Nu stiu cat efect are schimbarea mea, ca n-am camere sub apa cand pescuiesc, dar daca ma pot folosi de o informatie ca sa-mi dea cel mai mic avantaj, nici nu clipesc.
@@mihai887asta este stiuta de mult , dinaintea feederului . A fost folosita si este inca in pescuitul cu pluta , caderea fiind una naturala si mai ales ca se foloseste nadire cu viermi din prastie . Nu stiu sa fi gasit materiale cu viermele prins de la jumatate si pescuitul pe substrat . Poate imi dai si mie un link , pare interesant . Ps: eu nici acum nu imi explic cum face diferenta pestele pe Dunare intre un vierme rosu, galben sau alb la adancimi de peste 8 m si apa mocirla ( adica in teorie este absolut bezna acolo jos ) 🤣
@@DependentDeFeeder Au vederea mai adaptata la intuneric, si vad mai bine la lumina slaba, plus neavand irisul contractabil, sunt orbiti de lumina puternica, de aia se feresc de ea. Pe deasupra specile astea care le targetam noi cu feederul, nu au receptorii conici care identifica spectrul inferior al luminii vizibile, ala cu lumina rosie pana pe la galben, in schimb au receptori care capteaza mai bine lumina din partea asta a spectrului, desi nu o diferentiaza in culori distincte. Asta e util pentru ca spectrul inferior al lumninii vizibile si la unele vietati chiar si o parte a infrarosului, penetreaza mai usor prin substante semi-translucide, spre deosebire de spectrul superior unde frecventa luminii e mai mare si pana sa patrunda fotonul prin namol se bate de toate particulele si ramane blocat. E ca diferenta dintre un bec albastru sau violet la faruri, care e chior cand e ceata, insa farul de ceata fiind mai spre rosu putin penetreaza mai bine. Culoarea pe care o vede pestele la vierme rosu galben alb, e defapt o nuanta mai deschisa sau mai inchisa de gri, iar daca lui i se pare ca e prea mare contrastul intre ce este el obisnuit sa vada si ce ii prezentam noi, se va feri daca e precaut. Doar ca nu stim noi ce e acolo jos, si le testam pe toate pana gasim ce merge. Iti dau un link, e un masterclass ce-l tin Lee Kerry si Rob Wootton de vreo cativa ani cu regularitate, si ei au mai multe filmari subacvatice si teste pe diferite situatii si stiluri facute sub apa. Ba mai mult intr-unul dintre episoadele lor mentioneaza de un studiu mare, exact pe tema asta, pe care l-am parcurs in intregime acum ceva vreme. Nu mai am linkul ala, incerc sa imi aduc aminte in ce episod il mentionau, sa te scutesc de a te uita tu la toate, pana dai de el. www.anglingacademy.co.uk/ sau www.youtube.com/@theedge8815
Doar 2 jumatati de partida sa vad daca e pe zona soldate cu bataie crunta luata ( scor 4-8 si 3-3 ) . Cand am zis sa bag filmare a venit viitura si adio fitofag 😢
Salut, fa o filmare acum my friend pe cota de +236 cand nu prinde nimeni nimic ,nu pe cota ideala de -41 cat era pe 1 noe cand zici ca ai fost .Pe 31 oct am fost si am prins peste 15 kg de peste ,morunasi mari si mrene peste kil ,rupturi fara numar ,prindeau si ageamii care dadeau cu 0.22 si ac de 8 la forfah .Tot respectul esti un mare pescar te urmaresc cu placere am pus in practica multe chestii vazute la tine si a fost bine dar,dar,,,,,,,,,, man fa o filmare si arata ti maiestria pe o apa exact ca asta de azi ,chiar daca nu prinzi nu conteaza important e sa vada lumea modul si maniera in care ai aborda o asa partida pe ape crescute .Multumesc si no offence man!
Nu am sa demonstrez nimic nimanui , daca asta ai inteles din tot ce mi-am batut gura , asta este . In ziua aia ideala si pe cota ideala si pe ce vrei tu , toti pe lanaga mine erau stransi la ora 12 ca “azi nu mananca” . Sfatul meu este sa nu mai compari un loc cu altul sau o zi cu alta , intelege fiecare zi si loc in parte asa cum este . Si inca ceva , eu nu stau cu zilele pe malul apei si nici nu merg “la pont” sa inlocuiesc echipaju de ieri . Ce vezi si auzi e ce s-a intamplat unui pescar care pleaca dimineata si vine seara . La fel ca si tine nu o spun sa fie cu suparare ci doar ca o clarificare a ceea ce ai urmarit .
Pe la 1h34min îți pui niște întrebări legat de schimbarea de vad. De ce nu pescuiești cu 2 bețe? Iar ratarea aia de la 1h42-43min e pe sturnele alea de 0,167. Vrei să ai mulți pești sau doar notabili. Te urmăresc de mult si fac ca tine,dar eu am trecut pe 0,20 chiar 0,22. Da,am mai puține prezentări dar pe alea de contează le dau afara. Și raspunde-mi, te rog, legat de al doilea feeder în apă, cu altă opțiune de prezentare, poate chiar strună mai mică, cârlig mai mic, și, cel mai important, alt vad, alimentat la fel, dar muncit de două ori mai mult ca tine. Fără falsă modestie eu in ultimul an am constatat că pot tine două vaduri chiar și cu 3-4 min intre lansări.
Salut , nu pescuiesc cu 2 lansete decat in cazuri foarte rare si aia se intampla cand am chef de contemplat natura . Poate ca tu poti tine 2 vaduri dar eu nu pot . Nu in adevaratul sens al cuvantului . Nu pot fi atat de exact incat sa reale tez la timpi fixi 2 vaduri chiar ai din motivul ca am drill si pana scot peste , pana relansez , poate trage direct pe cadere etc , e clar ca peimul vad va fi neglijat . O alta problema o am cu lansetele , nu imi place sa pescuiesc 2 lansete pe aceeasi parte si sa tot sar cu una peste alta . Solutia ar fi sa pescuiesc una stanga si una dreapta ca sa am loc pe mijloc sa iau la minciod ga incar sa fie totul degajat . Dar asta inseamna ca lanseta din stanga ( eu fiind dreptaci ) este “peste mana “ . Nu stiu daca ai observat in toti anii astia de cand postez dar zecile de kg prinse nu sunt prioritate pentru mine . Prioritate este sa inteleg ce se intampla , cand si de ce . Am dat exemple chiar in partida asta in care m-am folosit de partide anterioare pentru a rezolva ce se intampla acum si …. A mers . De asemenea ai observat cat de mult conteaza precizia lansarilor si a face lucrurile foarte bine , pentru mine ( sper si pentru altii ) faptul ca ai 2 rupturi si prinzi ambii pesti care ti-au rupt este o dovada de necontesta a faptului ca : precizia conteaza si ca mreana este teritoriala . Nu merg pe strune foarte groase pentru ca la fel , nu ma intereseaza doar sa scot ce trage ca daca ar fi asa , bag 4 lansete , clopotei , strune de 0,25 si dau foc la gratar . Daca vine , scot , daca nu vine , bag mici cu mustar 🤣 . Asta nu e pescuit pt mine ( asta nu inseamna ca il condamn , fiecare trebuie sa faca ce crede sa se simta bine ) . Ceea ce fac insa este sa incerc sa pescuiesc mereu in limita superioara pe care o accepta pestii fara a reduce drastic sansele de prezentare . Asta am facut si acum . Pe 0,14mm si carlige de 16 cu 2 viermi in mod cert aveam mai multe prezentari insa am spus clar ca totusi vreau sa fac cateva drill-uri si de aceea am ales ferminale mai durabile .
Vorbesc normal , mi se pare ciudat sa fi langa mine la pescuit si eu sa tip singur certandu-ma cu lanseta :) . Eu sincer nu am probleme cu sunetul , se aude bine.. cel putin la mine ...
Am stres comentariile pe contre . Haideti sa fim constructivi . Chiar am avut probleme cu sunetul in trecut pt ca nu aveam lavaliera , in prezent am rezolvat “decent” treaba cu lavaliera desi nefiind una profi mai “pacane” si nici protectie de vant nu am ( ma ocup la iarna daca nu uit :) ) . Eu chiar sunt interesat de feedback fie el negativ sau pozitiv . Negativul te pune sa repari sau sa inbunatatesti lucruri cata vreme acesta este dat cu buna intentie iar cel pozitiv te motiveaza sa faci ceea ce deja faci . Dar fie vorba intre noi , doar negativul te impinge inainte spre evolutie asa ca nu trebuie omis niciodata . Mereu avem cate ceva de invatat 👍🏻
Felicitări!
Multumim pentru video ❤❤❤❤
Super tare Câtă pe cat mai multe 👏👏
Bine ai revenit ,maestre.De cind așteptam un nou clip.
Clar!
Montez scaunul de pescuit si, asezat comod, devorez filmul tau!
Like din start!
Succes pe mai departe in tot ce faci!
felicitari si la mai mare :)
Felicitari....o zi buna
Pe ploaia asta la fix a venit videoclipul🤗
Totusi meseriasul este meserias.Felicitari!
Fericitule ,eu tocmai fac o ciorba de bass ( peste de mare pentru cei care nu stiu) in dorul pestelui de la noi !
Salut Catalin, sunt in Anglia si astazi dupa multe vizualizari si comentarii pro si contra despre scaunul pe care il folosesti,l-am comandat si eu,a contat fff mult parerea ta,una avizata prin profesionalismul de care dai dovada. Succes in tot ceea ce faci in continuare,fire intinse
Sper sa te intelegi cu el cel putin la fel de bine ca mine :) . Il folosesc de ani si ani 🤣
Merge treaba bine😅😅😮😮
E frumos din barcă 😅😮😮😮
Cataline am nevoie de o super informatie pentru mine care conteaza mult. Tu cu ce lansete te impaci mai bine in pescuitul la Dunare cu 3.60 sau 3.90?
cizmele sunt belea :) multam' pt filmare
Am furat moda de la Dascalescu : cizme cu 4 numere mai mari :)
Am dat și eu la batca și la scobar la varga de 6 metri în februarie și am luat 12 kile
Salut Catalin cu ce camera filmezi ?
Salut Cătăline ! Ce lungime ai avut la înaintașul de fluorocarbon de 0,32 și să mi spui din experiența ta cât din aceasta lungime se așează pe substrat .Te întreb acest lucru ptr. a ști cât fir de fluorocarbon sa folosesc că înaintaș , este vorba și de o economie , fluorocarbonul este totuși un fir scump , la preț.Montura cu elastic o găsesc în magazinul fizic de pe Hepites , este cea prezentată în link?
Salut , am explicat in multe emisiuni facute pe Dunare , reiau . Acel inaintas nu sta pe substrat ( adica nu este culcat pe substrat) ci are menirea de a rezista la abraziune in apropierea substratului ( unde ai scoici , lemne , praguri etc ) . Inaintasul respectiv eu il fac de cca 80cm si asta doar pt ca pot reface o montura directa ( montura cu impletitura ) , pot reface noduri sau pot taia din el daca observ ca este ciupit si il pot scurta . In felul asta ma mai “protejeaza” de o munca in plus de a reface nodul FG de conectare cu principalul care este textil . Daca foloseam 30cm de inaintasi , trebuia sa il schimb cu totul daca se cuupea . Daca as fi folosit mai mult de 70-80cm , era prea mult si fiind gros , opune mai multa rezostenta in curent si ma obliga sa folosesc cosuri mai grele decat ar fi cazul . Asadar, din experienta am vazut ca lungimea asta functioneaza cel mai bine pt mine ( 70-80cm , il fac la ochi nu masor cu exactitate ) .
@@DependentDeFeeder Mulțumesc ptr răspuns , știam rezistenta fluorocarbonului la abraziune și de camuflajul in apa , am vrut sa aflu de la un profesionist lungimea ptr. că sunt destui care pun inaitasi de 8 m (metri ) , să ajungă înaintașul 2 spire pe tamburul mulinetei de aceia am întrebat cât din el sta pe substrat. Erau lucruri care se cam băteau cap in cap și ptr siguranță am apelat la tine . Mai mă gândeam și k folosind (in cazul tau ) un 0,32 ar fi opus o rezistenta mare curentului .Multă sănătate !
@@costelbitzu9505pai este diferenta in mod de utilizare si motiv pentru a utiliza un inaintas pe lacuri fata de apa curgatoare . Eu m-am referit la utilizarea lui pe Dunare ( sau price apa curgatoare ) . Pentru pescuit pe lacuri e alta mancare de peste si da , acolo pui aprox. 2,5 ori lungimea lansetei dar scopul lui este cu totul altul .
@@DependentDeFeeder OK. Acum am înțeles .Mă simt mai bine , mai luminat .Cum a spus cineva Intr un coment mai devreme , in pescuit mai trebuie să ți folosești uneori și materia cenușie lucru care de multe ori face diferența .O seară plăcută !
Ma bucur ca am putut fi de ajutor .
Salut! Am o intrebare de ce nu folosesti si waftere pe spin la Dunare?
Felicitari! Hai ca s-a mai dres partida cand au inceput sa intre mrenele... In schimb imi pastrez ideea chiar daca este pescuit pe salbatic si cu retinere sau fara: Carlige mici, la pesti mai mari .. urata treaba. Ce sa mai scape de el ca mai avea putin si-l scoatea pe fund :))
Cand inghite chiar nu o rezolvi cu carlige mari . Inghite si de 18 si de 6 . Acolo o rezolvi ( partial ) cu scurtarea strunei , dar nici asa nu poti merge in extrem . Aceeasi problema apare cand pescuiesti la cosulet pe balta si ai crap , incidenta de inghitire este mult mai mare , de aceea am si renuntat sa mai fac partide de cosulet pe carpodroame mai ales daca populatia de crap este intre 0,5 si 2kg . Sunt absolut hapsani ! In sportul asta din pacate ranim si pestii , este o chesti asumata totusi intre un peste eliberat cu carligul inghitit si unu bagat la sa sacosa degorjat regulamentar, ala eliberat cu carligul in el mai are cel putin o sansa :)
Aveti dreptate. Am glumit si eu, nu mi-o luati in serios :)) Ma bucur ca ati eliberat, foarte putini pescari elibereaza pe salbatic.
@@popescuandrei5513 pai nu am zis cu rautate nimic din ce am comentat. Este realitate , cateodata mai si inghit fara sa poti sa recuperezi carligul , in situatia respectiva nu poti face decat sa tai firul si sa speri ca o sa fie ok . Peste tot se practica asta , nu ai ce face din pacate ...
Îmi cer și eu scuze de la soția mea cu filmarea asta de 3 ore. Thug Life !!!
Cere-i si din partea mea 😊
@@DependentDeFeeder din partea ta mi am cerut scuze la astea 3 beri 🥹
@@iulianluca4741 da bravo ma , baga-ma la inaintare pe consum pe mine :))))))
Salut, daca se poate, as vrea sa stiu ce feeder si ce mulineta folosesti in videoclip.
Salut , batul este ceva custom in teste , nu se gaseste .. mulineta este Daiwa Tournament 4010.
Ai vreo idee cand se va scoate pe piata batul?
VA MULTUMESC FRUMOS ❤❤❤❤
Salut,tava laterala de la preston e mai ok decât cea de la nufish? Sunt în dubii ce sa iau,scaunul îl am deja. Multumesc
Salut, folosesc tava de la Nufish pt ca este stabila si usoara si nu in ultimul rand , intra in husa pentru juvelnic ( tava simpla fara copertina ) adica totul e mai compact.
@@DependentDeFeeder an luat-o pe cea de la preston între timp. Mulțumesc oricum
@@DependentDeFeeder am luat de curând această mulineta Daiwa Emblem 45 Scw Qd Type R
ce băț de 50-150gr pentru distanta i-mi recomanzi. Mulțumesc
@@DependentDeFeeder salut,cea de la preston nu e compatibilă,nu intra pe picioarele la scaunul nufish e mai scurta distanta la prinderile tăvii. O să incerc să o schimb acum
@@viorel72ful Orice bat de 3,90-4,20 de pana la 220g putere si care se incadreaza in bugetul tau iti este bun mai ales la inceput cand trebuie lucrat la tehnica. Dupa ce stapanesti tehnica abia atunci incepi sa cauti diferite bete .
Salut Catalin ! Imi poti spune ce lanseta folosesti si ce mulineta ? Si cand ai facut partida asta ? Ms si fire intinse in continuare !
Salutareeee ,ce e cu tine de nu mai postezi ?
@@fishingandnature99 niste probleme de sanatate ce mi-au ocupat timpul …. Sper sa le fezolv cat mai curand
Salut Cataline! In ce data e facuta filmarea? E recenta?
La inceputul lui Noiembrie , cateva zile inainte sa inceapa apa sa creasca .
@@DependentDeFeeder Aha. Pai atunci s-a prins bine, cam peste tot. Am fost ieri, 19.11, in zona Gostinu, nici un tzac.
Salutare! Am vazut ca acum folosesti pe multineta J Braid ul de 0.16..de ce nu mai pescuiesti cu 0.13? Eu ma gandeam sa mi mai cumpar un 0.13 dar vad ca nu mai ai pe stoc.
Salut, am avut multe partide in care imi trebuia fie distanta mare ( peste 40-50m ) fie cosuri de 150g + distanta mare. In situatia asta 0,13mm se uzeaza mai repede si apar rupturi. Poate nu la fiecare partida insa riscul este mai mare. Asadar, am folosit 0.16mm fortat de conjunctura. Gandeste ca la inceputurile feeder-ului pe Dunare fomoseam 0.08mm pentru ca pescuiam foarte aproape de mal dar nici cotele din sezon nu erau aceleasi ( erau mai mari , puteai pescui mai aproape de mal ) . In ultima vreme cotele cu mult sub minus au mutat pestii in pragurile dinspre larg si trebuie distanta si greutate sa poti ajunge la ei ....
@@DependentDeFeeder am inteles, ma gandeam ca ai pus 0.16 ca nu ai mai gasit 0.13 :D. Pai o sa mi iau tot 0.13, la mine cosurile de 150 stau pe banca de mult timp, rar sa le folosesc.
Ar fi de bine o bicicletă în loc de Hîr-Hîr în căști..🙈😵💫🥴🤕
Este inadmisibil la acest nivel:)
La ce te referi mai exact ? Haraitul cand mulinez ? Daca da , ala este textilul prin inele , nu ai ce-i face . Se poate regla de cineva mai meserias ca mine in editarea sunetului si cu un echipament de sunet mult mai performant … daca e vorba de altceva , te rog sa imi spui , poate corectez .
@@DependentDeFeeder
Rezolvă cumva acel zgomot,pune mono sau angajeaza un editor. Hâr-Hâr te face cu nervii...:))
Auzi ca pune mono ca nu îți place tie sunetu asta , pai fratele meu tu de unde ai aterizat aici ? Înseamnă ca nu ai înțeles nimic din ce se petrece , îți recomand cu caldura un canal culinar sau cu totu alceva ca ești absolut pe lângă cu tot ceea ce se întâmpla aici 🤣
@@Bogdan9512
Micule Bond,ai grija sa nu te rănești cu pistolașul de plastic și mai lasă plicurile:))
@@blackpig8685 probabil capacitatea ta de a percepe un mesaj este sub orce critica, la fel
și replica 😅
Te salut, mai mananca Mreana in luna lui Noimbrie?
Salut , ea saraca mananca problema este cota si faptul ca e foarte tulbure apa . Daca gasesti o zona unde e prezenta , deschide gura .
Imi poți recomanda si mie o nadă bună pentru mreana? Multumesc si fir intins!👍
Sa fie pe baza de cascaval.
Intuitia nu te inseala, si lectia pe care ai invatat-o cu mutatul pestilor in functie de nivelul de luminozitate e corecta si documentata extensiv. Exista studii extinse cu filmari subacvatice care atesta faptul ca pestii pasnici migreaza spre zone cu luminozitate scazuta, unde se simt mai insiguranta, iar daca sunt fortati de circumstante sa stea pe zone luminate puternic, nu se hranesc, stau in alerta. Efectul e sporit mai ales daca sunt rapitori in zona. Cateva dintre comportamentele specifice de precautie ar fi: stat la umbra sub copaci si vegetatie, coborarea in coloana de apa cand e soare puternic, se opresc din mancat cand nu e vant si apa e lina, dar se apuca indata ce sunt valuri (asta pentru ca valurile creaza benzi de umbre pe substrat). Iar astea se aplica si la crapul mare, care in mintea lui, ca nu-l duce la mai mult, el tot ciortan se crede, si se comporta ca prada, desi nu prea sunt pradatori sa-l deranjeze cand are 20+. Binentels ca exista si alte variabile de luat in considerare cand vrem sa luam in calcul luminozitatea, insa este o regula buna de la care se poate porni. Toate bune si fire intinse. Faina partida
Exact cu ideea asta am plecat si eu de acolo . Adica nu a fost cu zeci de kg dar a fost exemplul perfect in care partidele anterioare iti rezolva partide actuale . Experienta empirica pusa in practica . Pentru asta pescuim , eu mereu am crezut ca activitatea asta este mult mai “intelectuala” decat cred multi . Cata vreme este practicata corect :)
@@DependentDeFeeder Intelectuala e o descriere foarte exacta, mai ales al stilului feeder. Englejii, pe care ii tot luam noi de etalon, si de la care vine stilul asta, aplica foarte multe dintre cunostinetele astea mai stiintifice in pescuit, mai ales ca in ultima vreme tehnologia prin camere subacvatice, cipuri si sonare, permit sa urmarim comportamentul pestilor si sa vedem in sfarsit ce efect au metodele noastre de pescuit. Ma uitam nu demult perplex la o filmare sub apa cum o ciurda de crapi in primele ore ale diminetii mancau nada deschisa la culoare si selectau virmele alb, si dupa ce a iesit soarele s-au mutat 3 metrii mai incolo ca era cu juma de metru mai adanc si nu se mai apropiau nici morti de nada deschisa. Mai venea cate unu parca in vizita, se uita la nada si fugea, chiar o taia de acolo zici ca era picurat cu ceara. Si dupa ce le-au facut pat de nada mai incolo, unde erau ei, mancau numa pelete si vierme rosu, parca in ciuda. Ei, englezoii incep sa aplice cunostintele astea, mai ales cei care sunt in topuri de clasamente, si se vede la rezultate. Asa ca... foarte corect punctat ca pescuitul e si intelectual, nu doar intuitiv, si ar trebui sa punem si noi putin mana pe carte daca vrem sa facem performanta.
Si daca tot ai fost pe rau si ai pescuit cu vierme, uite o informatie interesanta de care poate beneficia oricine citeste si prin comentarii. Viermele agatat in lateral, nu de coada sau de cap, are randament cel putin dublu, la unele specii, cum ar fi platica, in unele situatii chiar si de 5-10 ori mai mare. Virmele liber cand se rostogoleste in curent sau cade prin apa cade si se rostogoleste pe orizontala, transversal cum ar fi, nu plonjeaza cu capul inainte. Iar la carlig el sta foarte nenatural. Am vazut cum babusca era singura specie care nu facea diferenta in pozitia viermelui, insa restul speciilor erau foarte suspicioase. Uneori apucau si mancau, dar de multe ori se apropiau, inspectau si plecau. Cum au schimbat pozitia viermelui de la carlig sa fie ca si ceilalti care stateau pe lat, nimeni nu mai vedea nici o problema si haleau fara sa gandeasca. Mno... ia-o pe asta. De cand am vazut, agat viermele de la jumate. Nu stiu cat efect are schimbarea mea, ca n-am camere sub apa cand pescuiesc, dar daca ma pot folosi de o informatie ca sa-mi dea cel mai mic avantaj, nici nu clipesc.
@@mihai887asta este stiuta de mult , dinaintea feederului . A fost folosita si este inca in pescuitul cu pluta , caderea fiind una naturala si mai ales ca se foloseste nadire cu viermi din prastie . Nu stiu sa fi gasit materiale cu viermele prins de la jumatate si pescuitul pe substrat . Poate imi dai si mie un link , pare interesant . Ps: eu nici acum nu imi explic cum face diferenta pestele pe Dunare intre un vierme rosu, galben sau alb la adancimi de peste 8 m si apa mocirla ( adica in teorie este absolut bezna acolo jos ) 🤣
@@DependentDeFeeder Au vederea mai adaptata la intuneric, si vad mai bine la lumina slaba, plus neavand irisul contractabil, sunt orbiti de lumina puternica, de aia se feresc de ea. Pe deasupra specile astea care le targetam noi cu feederul, nu au receptorii conici care identifica spectrul inferior al luminii vizibile, ala cu lumina rosie pana pe la galben, in schimb au receptori care capteaza mai bine lumina din partea asta a spectrului, desi nu o diferentiaza in culori distincte. Asta e util pentru ca spectrul inferior al lumninii vizibile si la unele vietati chiar si o parte a infrarosului, penetreaza mai usor prin substante semi-translucide, spre deosebire de spectrul superior unde frecventa luminii e mai mare si pana sa patrunda fotonul prin namol se bate de toate particulele si ramane blocat. E ca diferenta dintre un bec albastru sau violet la faruri, care e chior cand e ceata, insa farul de ceata fiind mai spre rosu putin penetreaza mai bine. Culoarea pe care o vede pestele la vierme rosu galben alb, e defapt o nuanta mai deschisa sau mai inchisa de gri, iar daca lui i se pare ca e prea mare contrastul intre ce este el obisnuit sa vada si ce ii prezentam noi, se va feri daca e precaut. Doar ca nu stim noi ce e acolo jos, si le testam pe toate pana gasim ce merge. Iti dau un link, e un masterclass ce-l tin Lee Kerry si Rob Wootton de vreo cativa ani cu regularitate, si ei au mai multe filmari subacvatice si teste pe diferite situatii si stiluri facute sub apa. Ba mai mult intr-unul dintre episoadele lor mentioneaza de un studiu mare, exact pe tema asta, pe care l-am parcurs in intregime acum ceva vreme. Nu mai am linkul ala, incerc sa imi aduc aminte in ce episod il mentionau, sa te scutesc de a te uita tu la toate, pana dai de el. www.anglingacademy.co.uk/ sau www.youtube.com/@theedge8815
Anul acesta nu ai mai fost la Fitofag?
Doar 2 jumatati de partida sa vad daca e pe zona soldate cu bataie crunta luata ( scor 4-8 si 3-3 ) . Cand am zis sa bag filmare a venit viitura si adio fitofag 😢
La cirlig de 16 cioc de papagali 😊😅😮😮cu 2 viermii 😊😅
Salut, fa o filmare acum my friend pe cota de +236 cand nu prinde nimeni nimic ,nu pe cota ideala de -41 cat era pe 1 noe cand zici ca ai fost .Pe 31 oct am fost si am prins peste 15 kg de peste ,morunasi mari si mrene peste kil ,rupturi fara numar ,prindeau si ageamii care dadeau cu 0.22 si ac de 8 la forfah .Tot respectul esti un mare pescar te urmaresc cu placere am pus in practica multe chestii vazute la tine si a fost bine dar,dar,,,,,,,,,, man fa o filmare si arata ti maiestria pe o apa exact ca asta de azi ,chiar daca nu prinzi nu conteaza important e sa vada lumea modul si maniera in care ai aborda o asa partida pe ape crescute .Multumesc si no offence man!
Nu am sa demonstrez nimic nimanui , daca asta ai inteles din tot ce mi-am batut gura , asta este . In ziua aia ideala si pe cota ideala si pe ce vrei tu , toti pe lanaga mine erau stransi la ora 12 ca “azi nu mananca” . Sfatul meu este sa nu mai compari un loc cu altul sau o zi cu alta , intelege fiecare zi si loc in parte asa cum este . Si inca ceva , eu nu stau cu zilele pe malul apei si nici nu merg “la pont” sa inlocuiesc echipaju de ieri . Ce vezi si auzi e ce s-a intamplat unui pescar care pleaca dimineata si vine seara . La fel ca si tine nu o spun sa fie cu suparare ci doar ca o clarificare a ceea ce ai urmarit .
felicitari . la novac cand mai filmezi
Salut , anul asta s-a zis cu novacul . Vremea si cota i-a facut disparuti din zona 😢
Ce poti sa faci in prima zi de iarna ? Ne uitam la Catalin ! ! ! multumim
PS: ninge de rupe in jud. neamt
Pregatit de copca ? 🤣
Nici sa ma bati nu ma duc la copca 😅...
Pe la 1h34min îți pui niște întrebări legat de schimbarea de vad. De ce nu pescuiești cu 2 bețe?
Iar ratarea aia de la 1h42-43min e pe sturnele alea de 0,167. Vrei să ai mulți pești sau doar notabili. Te urmăresc de mult si fac ca tine,dar eu am trecut pe 0,20 chiar 0,22. Da,am mai puține prezentări dar pe alea de contează le dau afara.
Și raspunde-mi, te rog, legat de al doilea feeder în apă, cu altă opțiune de prezentare, poate chiar strună mai mică, cârlig mai mic, și, cel mai important, alt vad, alimentat la fel, dar muncit de două ori mai mult ca tine. Fără falsă modestie eu in ultimul an am constatat că pot tine două vaduri chiar și cu 3-4 min intre lansări.
Salut , nu pescuiesc cu 2 lansete decat in cazuri foarte rare si aia se intampla cand am chef de contemplat natura . Poate ca tu poti tine 2 vaduri dar eu nu pot . Nu in adevaratul sens al cuvantului . Nu pot fi atat de exact incat sa reale tez la timpi fixi 2 vaduri chiar ai din motivul ca am drill si pana scot peste , pana relansez , poate trage direct pe cadere etc , e clar ca peimul vad va fi neglijat . O alta problema o am cu lansetele , nu imi place sa pescuiesc 2 lansete pe aceeasi parte si sa tot sar cu una peste alta . Solutia ar fi sa pescuiesc una stanga si una dreapta ca sa am loc pe mijloc sa iau la minciod ga incar sa fie totul degajat . Dar asta inseamna ca lanseta din stanga ( eu fiind dreptaci ) este “peste mana “ . Nu stiu daca ai observat in toti anii astia de cand postez dar zecile de kg prinse nu sunt prioritate pentru mine . Prioritate este sa inteleg ce se intampla , cand si de ce . Am dat exemple chiar in partida asta in care m-am folosit de partide anterioare pentru a rezolva ce se intampla acum si …. A mers . De asemenea ai observat cat de mult conteaza precizia lansarilor si a face lucrurile foarte bine , pentru mine ( sper si pentru altii ) faptul ca ai 2 rupturi si prinzi ambii pesti care ti-au rupt este o dovada de necontesta a faptului ca : precizia conteaza si ca mreana este teritoriala . Nu merg pe strune foarte groase pentru ca la fel , nu ma intereseaza doar sa scot ce trage ca daca ar fi asa , bag 4 lansete , clopotei , strune de 0,25 si dau foc la gratar . Daca vine , scot , daca nu vine , bag mici cu mustar 🤣 . Asta nu e pescuit pt mine ( asta nu inseamna ca il condamn , fiecare trebuie sa faca ce crede sa se simta bine ) . Ceea ce fac insa este sa incerc sa pescuiesc mereu in limita superioara pe care o accepta pestii fara a reduce drastic sansele de prezentare . Asta am facut si acum . Pe 0,14mm si carlige de 16 cu 2 viermi in mod cert aveam mai multe prezentari insa am spus clar ca totusi vreau sa fac cateva drill-uri si de aceea am ales ferminale mai durabile .
La "Chinezi" nimic-nimic pe anul asta?
Din pacate nimic . Cand era de el s-a schimbat cota si a venit iarna :(
Dacă vorbești mai tare costă mai mult?😂😂😂 mereu schimb pe bulgari ca nu te înțeleg 😊😊😊
Vorbesc normal , mi se pare ciudat sa fi langa mine la pescuit si eu sa tip singur certandu-ma cu lanseta :) . Eu sincer nu am probleme cu sunetul , se aude bine.. cel putin la mine ...
Salutări și felicitări pt partida !!!
Se aude foarte bine! Cel putin la mine.
Am stres comentariile pe contre . Haideti sa fim constructivi . Chiar am avut probleme cu sunetul in trecut pt ca nu aveam lavaliera , in prezent am rezolvat “decent” treaba cu lavaliera desi nefiind una profi mai “pacane” si nici protectie de vant nu am ( ma ocup la iarna daca nu uit :) ) . Eu chiar sunt interesat de feedback fie el negativ sau pozitiv . Negativul te pune sa repari sau sa inbunatatesti lucruri cata vreme acesta este dat cu buna intentie iar cel pozitiv te motiveaza sa faci ceea ce deja faci . Dar fie vorba intre noi , doar negativul te impinge inainte spre evolutie asa ca nu trebuie omis niciodata . Mereu avem cate ceva de invatat 👍🏻
Se aude destul de bine
cam slab cu postările anu ăsta
Asa este , viana ne loveste pe toti :) poate reusesc sa ma revansez in sezonul urmator .