Bilgisayar Mühendisliği vs Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Programcılığı, YBS

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 29 авг 2024
  • Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği arasındaki farklar nelerdir? Bilgisayar Programcılığı DGS ile Bilgisayar Mühendisliğine tamamlanır mı? Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü ve Bilgisayar Mühendisliği nedir? Hangi üniversitelerde Bilgisayar Mühendisliği vardır? ÖSYM puan sıralaması nasıl?
    İyi seyirler.
    Facebook Kasa Toplama ve Teknoloji Grubumuz:
    / bilgisayartoplama
    Facebook Aliexpress ve Amazon Grubumuz:
    / aliexpressamazon
    Sorularınızı yorum olarak atabilirsiniz.
    PC Donanım Özelliklerine Kanalın 'Hakkında' kısmından erişebilirsiniz.
    Beğendiğiniz videolar için "Beğen" butonunu kullanarak beni desteklediğiniz ve yeni videolar için fikirlerinizi "Yorum" bırakarak belirttiğiniz için teşekkürler.
    Abone Olun: / burakzeytinci
    Mail: info@aliburak.com
    Twitter: goo.gl/n1bYhG
    Instagram: goo.gl/RDShTO

Комментарии • 80

  • @isimsizoyuncu2782
    @isimsizoyuncu2782 3 года назад +5

    Şunu da söylemek gerekir ki yazılım, kendinizi ne kadar geliştirdiğinizle doğru orantılıdır.Yazılımda ne kadar çok proje yaparsanız o kadar kadifiyeli olursunuz.Aşçılık okuyup para kazananda var mühendislik okuyup işsiz kalanda.

  • @feyyzanurr
    @feyyzanurr 3 года назад +1

    Şu sıralar aklımı kurcalayan bu sorunun cevabını senden dinlemek çok mutlu etti beni. Teşekkürler

  • @________________melissa385
    @________________melissa385 2 года назад +1

    Kavramlar simdi daha iyi oturdu kafamda... Anlatım muhteşem.... !!!

  • @erenengin9626
    @erenengin9626 2 года назад +2

    Hocam YBS Yi de işin içine katmissiniz ancak TM öğrencileri için bilişim kapısını aralayan tek bölüm YBS olduğu için bilgisayar mühendisliği daha iyi orayı seçin gibi bir video yapmak mantık dışı bence. Çünkü YBS ye girenlerin sayısal puanı yok🤠

  • @metinabadanoglu5451
    @metinabadanoglu5451 3 года назад +3

    Merhaba videoda da önerdiğin "Sadi Evren Şeker, Can Değer" gibi kendimizi geliştirmekte yardımcı olacak kişileri öneride bulunur musun? Video şeklinde
    Teşekkürler

  • @mesutatan6219
    @mesutatan6219 3 года назад +1

    Boğaziçi , İTÜ , ODTÜ , Galatasaray gibi gibi okullar genelde DGS sınavıyla kazansak bile baştan eğitim veriyorlar kolay kolay 3 ten devam edemiyorsunuz +1 hazırlık var bide yani DGS ile gidecek olan iyi düşünmeli

  • @eceeren
    @eceeren 2 года назад

    Biraz geç keşfettim ama çok kaliteli bir kanal , başarılar :)

  • @sametozbil8253
    @sametozbil8253 2 года назад +1

    Ybs pc ya da yazılım mühendisliğine yüksek lisans yapabilir mi ? Araştırıyorum net bir şey bulamadım.

  • @MehmetDemir-jx9kq
    @MehmetDemir-jx9kq 2 года назад +5

    Bu videoyu çeken arkadaşın bilgisayar mühendisliğini ve yazılım mühendisliğini objektif bir şekilde ele almadığını çok net belirtmek isterim. x üniversitesi yazılım mühendisliğini 100 bin sıralama ile kapatmışken y üniversitesi bilgisayar mühendisliğini 250 bin ile kapatmış olabiliyor. a üniversitesi 8 bin ile yazılım mühendisliğini kapatmış iken b üniversitesi 20 bin ile bilgisayar mühendisliğini kapatmış olabiliyor. Arkadaşımızın buradan nasıl olduda Bilgisayar mühendisliği > yazılım mühendisliği > yönetim bilişim sistemleri > bilgisayar programcılığı gibi bir sıralama yapabildi ve bilgisayar bölümüne puanı yetmeyen yazılım bölümüne gitti gibi amatörce bir yorum yapabildi anlayabilmiş değilim.Videonun başında yazılım mühendisleri alınmasın demiş ancak haksız yere çamurlar atmış. Yorum yapıyorsanda bilerek yorum yap be arkadaşım. Yazılım mühendisliğinin çıkış noktasını biliyorsun ama bilgisayarın biliyor musun acaba??Bununla ilgili 2000 li ve önceki yıllarda ekşi yorumlarını okumanızı tavsiye ederim. Neyse arkadaşın tabirine göre 20 bin sıralama yapmış yazılım mühendisi 299 bin sıralama yapmış bilgisayar mühendisinden daha düşük puan yapmış oluyor sanırım.Yaptığı hesap gözler önünde.
    Neyse devam edelim aynı üniversitede mühendislik fakültesinde bilgisayar mühendisliği eğitiminin yine aynı üniversitede teknoloji fakültesindeki yazılım mühendisliğinden fazla olduğunu biliyoruz. Bunun sebebi bölümün teknoloji fakültesinde veriliyor olmasından kaynaklıdır.Aynı üniversitede müh. fakültesinde bilgisayar ve teknoloji fakültesi bilgisayar kıyası yapınca aynı durumu yani müh. fakültesi daha yüksek olduğunu göreceksiniz. Durumun yazılım veya bilgisayar ile alakası yoktur.Ayrıca Fırat üniversitesi yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliğinden daha yüksek puanlıdır. Ayrıca yazılım mühendisliği 2022 puanlarına bakmanızı ve gittikçe daha çok populerleştiğini ve ileriki yıllarda daha çok populerleşeceğini ve şu anda bile bilgisayarla kafa kafaya gittiğini görmenizi tavsiye ederim. Sonuçta bu populerliği bu videoyu çeken arkadaş belirlemiyor. Açın kendi gözlerinizle sıralamaları görün.
    Arkadaş bu bölüm her yerde yok şüphelenmelisiniz diyor. Yazılım mühendisliğinin ilk olarak boğaziçi ve itü gibi hatta sabancı gibi üniversitelerde açıldığına bakmanızıda tavsiye ederim. Daha sonra farklı sebeplerden ötürü kapandı o ayrı bir konu.Sonuç olarak Software Engineering şuan tüm dünyada lisans seviyesinde eğitim verilen bir programdır. Ülkemizdeki yazılım mühendisliği yurt dışındaki Software engineering ile aynı değil burada haklı. Ancak nasıl haklı? Ülkemizdeki software engineering yurt dışındaki Computer science ile oldukça benzerdir(ders programlarını karşılaştırabilirsiniz). Yani ülkemizde eğitimi verilen yazılım mühendisliği kapsamı, yine ülkemizdeki bilgisayar mühendisliği eğitiminde sadece bir ders olarak verilen "yazılım mühendisliği" dersinin sadece genişletilmiş versiyonu değildir ve tam olarak bilgisayar mühendisliğinin donanım kısmının biraz daha azaltılmış ve onun yerine yazılım mühendisliği derslerinin eklenmiş versiyonudur(Üniversitelere göre biraz değişiklik gösterir).Ben videoda bahsettiğiniz hocamızada maalesef bir konuda kızıyorum. Evet ülkemizde yazılım mühensiliği yurt dışındaki gibi değil diyor haklı ancak ülkemizde bilgisayar mühendisliği ile yurt dışındaki bilgisayar mühendisliğide aynı karşılanmıyor çünkü ülkemizde pc bilimleri yok ondan neden bahsetmiyor anlayabilmiş değilim. Ben açıkçası bu arkadaşın yaptığı gibi kendi bölümü olduğu için propagandasını yaptığı kanatindeyim. Ülkemizdeki bilgisayar mühendisliği ile yurt dışındaki bilgisayar mühendisliği aynı değildir. Yurt dışında bilgisayar mühendisiyim dediğinizde karşınızdaki kişi sizin bilgisayarı yapan ve tasarlayan kişi olarak bilir.Ülkemizde ise programcı olarak bilir. Soralım şimdi ülkemizde kaç tane bilgisayar mühendisi bilgisayar tasarlıyor? Neredeyse hepsi onlarca alan olmasına rağmen yazılımcı olarak çalışmaktadır(aslında pc programcılığının işi ancak neyse girmeyeceğim oralara).Çünkü türkiyenin alt yapısı yazılım temellidir. Demek ki burada bir problem var. Pc mühendisliğinde ters giden bir şeyler var. Pc mühendisi olan birey front-end developer olarak çalışıyor. Burada ciddi bir sıkıntı var.
    Yazılım mühendisliğinin devletlerde çıkış noktasıda bundan dolayı öyle yada böyle "yazılım mühendisliği" olarak ülkemizde çıkmış durumdadır.Özel üniversite ilk açıldı diyip diyip duruluyor yahu sonuçta devletlerde açmaya başladı ve ayrıca tüm dünyada veriliyor bu bölüm onlarda mı aynı amaçla açıldı? Ülkemizdeki yazılım mühendisliği ile yurt dışındaki yazılım mühendisliği aynı olmadığı gibi ülkemizdeki bilgisayar mühendisliği ile yurt dışındaki bilgisayar mühendisliğide aynı değildir.Ve hatta yurt dışında bilgisayar müh ve bilgisayar bilimleri bölümleri vardır ve bilgisayar müh. bilgisayar bilimlerinin yanında ismi bile duyulmaz. Orada pc bilimleri daha populerdir. Sorunu başka yerde aramak lazım yazılım mühendisliğinde değil!
    Ayrıca bu videoyu izleyen arkadaşlara tavsiyem bilgisayar mühendisi sayısı yazılım mühendisinden bir hayli fazladır ve onların yazılım mühendisliğini övmesini çok beklemeyin. Aynı şekilde yazılım okuyanlarında bilgisayarı övmelerini beklemeyin.Herkes kendi bölümünün propagandasını yapıyor maalesef. Pc müh. sayısı her yerde ve fazla olduğundan daha ağır gelecektir.ilk 500 ile girenide var 300 bin ile girenide var. Bu arkadaş gibi gömücü yorum yapanlar, bizim ülkemizde şekillenen yazılım mühendisliğini sadece kendi ders programlarındaki 4 yılda sadece bir ders olarak verilen "yazılım mühendisliği"nden ibaret olduğunu sanmaktalar.Evet belki o çerçevede olması gerekirdi ancak öyle olmadı ve öyle şekillenmedi.Ona bakarsanız pc mühendisliğide olması gerektiği gibi şekillenmedi.Yazılım mühendisliği şuanda bilgisayar mühendisliğindne donanımların biraz daha arınmış ve onun yerine biraz daha yazılım ağırlık verilmiş hale geldi. Ve şunu çok rahat görebiliyorum ki ülkemizde bir yazılımcı açığı vardır ve bu açık genellikle uygulama yazılımları yönündedir. Ve bunu giderecek programın uygunluğu için bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği programlarının ders programlarını açın ve yazılımın daha uygun olduğunu ve yazılımın yurt dışındaki pc bilimleri ile oldukça benzer olduğunu göreceksiniz. Yazılım mühendisliğinde cl/cd, devops,süreç yönetimi, yazılım proje yönetimi,yazılım kalite kontrol, yazılım güvenliği, container teknolojileri, versiyon kontrol sistemleri gibi bir çok önemli hatta kritik yazılım teknolojilerini görürsünüz. Bunlar sektörde adaydan şiddetle aranan özelliklerdir ve bunlar bilgisayar mühensiliğinde neredeyse hiç gösterilmez(en azından ben görmedim). Uygulama yazılımları üzerinde çalışacaksanız(sektörün büyük çoğunluğunu kaplar) en uygun bölüm(ders programını baz alarak) çok net yazılım mühendisliğidir. Tercih edilmelidir veya edilmemelidir onu tartışmıyorum. Ben sadece açıyorum ders programlarını kıyaslıyorum ve yorumluyorum. Bunlar görecelidir. Boş boş çamur atmaktansa gerçekçi ve piyasada şekillenen duruma göre yorum yapmak daha sağlıklı olacaktır. Ders programlarını açınız ve bakınız kendiniz kararı veriniz.
    Sonuç olarak ülkemizdeki bilgisayar mühendisliği aslında bilgisayar mühendisliği + bilimlerinide içerisinde kapsadığını düşünürsek.Bundan dolayı bilgisayar bilimlerine yönelik yani yazılıma yönelik dersler çok iyi verilememektedir ve yetersizdir maalesef. Yazılım mühendisliği ise doğrudan yurt dışındaki bilgisayar bilimleri ile eşdeğerdir diyebiliriz. Sonuç olarak ülkemizde verilen bilgisayar mühendisliğinin doğrudan aynı kapsamda yurt dışında muadilini bulamazsınız. Yazılım mühendisliğinin de muadilini bulamazsınız. Ülkemizdeki bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği kendi içerisinde şekilenmiştir ve ikiside uydurmasyondur. Yazılım mühendisliğinin uydurmasyon olduğunu belirtiyorsanız bilgisayar mühendisliğinin uydurmasyon olduğunuda belirtin! Özetle bilgisayar mühendisliği daha çok bilgisayar tasarımı ve elektroniğe yatkındır. Bilgisayar bilimleri, daha çok algoritma, programlama, işletim sistemleri gibi konulara yani esas yazılım dediğimiz konulara yatkındır. Yazılım mühendisliğinde ise yazılım + proje yönetim + bilgisayar bilimleri odaklıdır(Yazılım sektöründe asıl aranan kapsam budur). Sorun tam olarak bilgisayar bilimlerinin olmaması ve olmadığı için bilgisayar bilimlerinin bilgisayar mühendisliğine yüklenmesi ve gerçek bir bilgisayar bilimleri bölümüne ve sektörün ihtiyacını karşılayacak seviyede yazılım bilgisine sahip kişilerin ihtiyaç olması ve onu "yazılım mühendisliği" adı altında ülkemizde "bilgisayar bilimleri" ne benzer bir şekilde sunulmuş olmasıdır. Daha çok şey yazarımda çok uzadı doğaçlama girdim. Esenlikler..

    • @nihatkutukoglu2272
      @nihatkutukoglu2272 2 года назад

      Hocam sence iyi bir üniversite de ybs mi yoksa kötü bir univde (Karabük üniversitesi gibi) bilgisayar mühendisliği mi

    • @pnar836
      @pnar836 2 года назад

      Oldukça açıklayıcı yazmışsınız teşekkürler

    • @patrickbateman981
      @patrickbateman981 2 года назад

      @@nihatkutukoglu2272 rez

    • @lllllllllll5036
      @lllllllllll5036 Год назад

      Eyvallah Mehmet abi bu yazından ben kendime alacağım çok şey çıkardım ve birşeyler öğrendim

    • @grsmc2012
      @grsmc2012 Год назад

      @@nihatkutukoglu2272 ben olsam karabük bilgisayarı tercih ederdim. ne yaptınız ?

  • @-emre-3593
    @-emre-3593 3 года назад

    Allah Razı olsun

  • @ismail_368
    @ismail_368 3 года назад +1

    Sizce Ege üniversitesi bilgisayar mı İstanbul üniversitesi bilgisayar mı

  • @__blondeboy
    @__blondeboy 3 года назад +2

    Ankara medipol YBS düşünüyorum ve yazılımla yükselip şirket işlerine atılmak istiyorum. Bi bilgisayar veya yazılım mühendisinden eksiği ne kadar fazla olabilir ? Ailem ve çevrem hiç sıcak bakmıyor işsiz kalacaksın vb. Kendime güvenim var ve yurt dışı düşünüyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir hocam ? (Tercihe az kala yardımcı olmanız çok mutlu eder.)

    • @burakzeytinci
      @burakzeytinci  3 года назад +1

      Okul veya bölüm için yorum yapamam ama bir işi severek yaptıktan sonra yükselememek mümkün değil. Hele ki bu kadar bariz paranın döndüğü kalifiye eleman kıtlığı olan bir sektörde aç kalmak için sebep yok. Mesleği sevmeden sırf para uğruna veya sırf puanı tuttu diye okuyanların işsiz olduğu örnekleri dikkate almaya gerek yok onlar her meslekte aynı başarısız örnekler.

    • @omerburak0
      @omerburak0 2 года назад

      geç oldu ama umarım ybs okuyorsundur

    • @murphy9508
      @murphy9508 2 года назад

      ​@@omerburak0 neden umarım dediniz hocam, ben de bilgisayar programcılığından dgs ile aöf ybs geçmek istiyorum. 3. sınıftan başlıyormuş sizce mantıklı mı?

  • @zahidesadbaltaci5692
    @zahidesadbaltaci5692 3 года назад +2

    Abi senin de tecrübelerinden yararlanmak istediğim için soruyorum Okan Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği %50 burslu okuyabilirim ücret sorun değil ya da Marmara Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri okuyabilirim. Marmara daha iyi bir üniversite fakat anlattıklarına göre bilgisayar mühendisliği her türlü daha iyi gözüküyor. Sen olsan ne yapardın

    • @burakzeytinci
      @burakzeytinci  3 года назад +2

      Ben olsam daha çok çalışırdım şu noktada senin hayatın benim herhangi bir yönlendirme yapmam doğru olmaz senin düşünüp karar vermen lazım.

    • @envertaha3793
      @envertaha3793 3 года назад +1

      Ne yazdın?

    • @patrickbateman981
      @patrickbateman981 2 года назад

      Kral naptın

  • @yasemin467
    @yasemin467 2 года назад +1

    42.2k ea 192k say sıralamam var devlette birçok hukuk fakültesini yazacağım fakat açıkta kalmamak adına kendime yakın olarak gördüğüm alternatif bölümler pdr psikoloji ybs ve sayısalda bilgisayar mühendisliği ve matematik alternatif bölümlerden hangisini tercih etmemi önerirsiniz 2. Soru olarak da sıralaması geri üniversitelerde bilgisayar mühendisliği okumak mı yoksa 42.2k sıralamam ile ybs okumak mı daha mantıklı olur cevaplarsanız çok memnun olurum

    • @grsmc2012
      @grsmc2012 Год назад

      hangisini tercih ettiniz ? bende aynı şeyleri düşünüyorum.

  • @fettah3852
    @fettah3852 3 года назад +1

    Aynen öyle hocam

  • @sedatyetmen6656
    @sedatyetmen6656 2 года назад

    Sona doğru aklımdaki cevabı alamadım derken oraya değindiğiniz , neydi peki aklımdaki cevap , puanım normaldi ama mühendislik 300 k barajını gecemedim 380 k kaldım tyt puanimda yeteri düzeyde bir mezuna kalacagima bilgisayar programcılığı bölümüne gidip bir DGS ye hazirlanirim diye düşünüyorum, öyle yapıp bilgisayar mühendisliği bölümüne gitmek , diğer mühendis öğrencileri ile bir farkim olurmu bilen biri varsa anlatabilir mi?

  • @munirealtun6744
    @munirealtun6744 3 года назад +1

    Bilgisayar mühendisliği mi yoksa Yapay zeka mühendisliği mi ? Ben bu iki bölüm arasında kaldım yardımcı olursan sevinirim.

    • @burakzeytinci
      @burakzeytinci  3 года назад +3

      O da mı açılmış, Bilgisayar Mühendisliği popülerleştikçe her dersi ayrı bölüm olarak açacaklar herhalde

    • @alikemalozturk06
      @alikemalozturk06 2 года назад

      @@burakzeytinci 😀

  • @husnucoban7740
    @husnucoban7740 3 года назад

    abi benim bi sorunum vardı yardımcı olursan memnun kalırım
    bilgisayar açılıyor ama ekran hiç açılmıyo güç kablosu felanda sağlam bide bilgisayarı açıp kapatıyom ekranın ışıgı yanıp sönüyo ekranda gözükmüyor

  • @SinanOfficial
    @SinanOfficial 2 года назад

    Bilgisayar programcısı işi imkanı sizce nelerdir?

  • @berkay2421
    @berkay2421 3 года назад

    Siz devlet üniversitesilerinde yok diyorsunuz ama her sene devlette yazılım mühendislikleri açılmaya devam ediyor mesela ankara yıldırım Beyazıt üni gibi.Yani bu bölümün devlette açılması da mı ticari kaygı acaba?

    • @burakzeytinci
      @burakzeytinci  3 года назад +1

      İlk açılmasından bahsettim ve hatta video referansı da verdim. Dikkatli dinleyin. Talep gördükçe devlet üniversitelerinde de açılması şaşılacak bir durum değil. Her apartman üniversitede Bilgisayar Mühendisliği olduğu halde hala talep karşılanamıyor. Alternatif bölümler açılıyor.

  • @apolioneq5189
    @apolioneq5189 3 года назад +2

    abi i5 10.nesil ve 1650ti bilgisayar mühendisliği için yeter mi ve 3d programlarda bana başlangıç düzeyinde öğretecek kadar yeter mi ?

    • @dasjdhjasgdja
      @dasjdhjasgdja 3 года назад +1

      O pc ile anasını bile öpersin kardeşim rahat ol ;)

    • @canberkyeter
      @canberkyeter 3 года назад

      Yeter de artar ama 8 gb rami varsa onu 16 yapsan daha rahat çalışırsın. Upgrade yaparken ramlerin 3200mhz de çalışan versiyonlarından almalısın.

    • @apolioneq5189
      @apolioneq5189 3 года назад

      @@canberkyeter yani illede i7 şart deil dimi

    • @apolioneq5189
      @apolioneq5189 3 года назад

      çünkü oyun da oynayacağım ve unity yide kullanmam gerekiyo ondan bi tane de ekran kartı lazımda

    • @apolioneq5189
      @apolioneq5189 3 года назад

      çünkü oyun da oynayacağım ve unity yide kullanmam gerekiyo ondan bi tane de ekran kartı lazımda

  • @Aysegul-eb8yv
    @Aysegul-eb8yv 3 года назад +1

    Yazılım mühendisliğini gömmüş gibisin kafam iyice karıştı çok teşekkürler

  • @spetsnaz4592
    @spetsnaz4592 3 года назад

    İstanbul Cerrahpaşa Bilgisayar M. gerçekten 2021 senesinde tercih edilebilecek bir yer mi; bir önceki videondaki yorumları ayrı tutarsak halen böyle mi düşünüyorsun. Çünkü eski öğrencilerin yorumlarını okuduğumda çoğu öğretmenlerinin ezberci olduklarını belirtiyorlar. Düşüncen nedir?

    • @burakzeytinci
      @burakzeytinci  3 года назад +2

      Kadro değişmedi sistemin de değiştiğini sanmıyorum.
      Zaten devlet üniversitelerinde düzenin değişeceğini sanmıyorum hepsi birbirine benzer. Yeni gelen olursa o da eskiye uyum sağlar. Bütün devlet dairelerinde düzen böyle malesef. İyiyse iyi kötüyse kötü devam eder.
      Ülkemizdeki eğitim sistemi zaten ezbere dayalı, öğrenmeye öğretmeye uygulamaya dayalı neresi var ki? Bazı özel üniversitelerin pr için yaptığı çalışmalar projeler labaratuvarlar oluyor başka da bir şey duymadım. Videoda dediğim gibi öğrenmeyi öğrenin fazlasını üniversite vermiyor meslek sahada edinilir.

  • @efeerengezer
    @efeerengezer 2 года назад

    Çukurova üniversitesi Bilgisayar mühendisliği gitmek saçma mı olur? Adana' da okumak ne kadar mantıklı? Şunda Adana' dayım. Yazılım yönünde gitmek istiyorum. Ders programına bakabilir misin? Sanki hiç yazılım ile ilgili ders yok gibi

    • @burakzeytinci
      @burakzeytinci  2 года назад

      Mühendislik fakültesi yazılım kursu değildir. Bütün videolarda bunu vermeye çalışıyorum. İki dilin syntax ını öğrenmek için mühendislik eğitimi değil udemy kurslarını almalısınız.

  • @burakkaandurukan4930
    @burakkaandurukan4930 3 года назад

    Ben geçen yıl tercih yapıp bilgisayar mühendisliği seçtim ama aslında şu an bilgisayar mühendisliği daha fazla üniversitede olduğu için daha düşük puanlarla girebiliyor

    • @burakzeytinci
      @burakzeytinci  3 года назад +1

      Ben girdiğimde 5000 mezun vardı şimdi bir senede o kadar veriliyor. Oldukça revaçta olan bir bölüm ve ÖSYM başarı sıralamasını umursamıyor. 300bin alt limit var, zaten sayısal puanı olan o kadar adam yok her sınava giren mühendis olabiliyor demektir. Yeter ki parasını ödeyeceği apartman üniversite bulsun.

  • @murphy9508
    @murphy9508 2 года назад

    ben bilgisayar programcılığından dgs ile aöf ybs geçmek istiyorum. 3. sınıftan başlıyormuş sizce mantıklı mı?

    • @glionn
      @glionn 5 дней назад

      ne yaptın üstad 2 yıl olmuş aynı şeyi düşünüyorum

  • @jurgenbatuhan20
    @jurgenbatuhan20 3 года назад

    bilgisayar müh. de üniversitenin önemi nedir 50k ile girilen bir üniyle 20k ile girilen üni arasında ne gibi farklar var yardımcı olabilir misiniz? Bir de bu sene 50k dan bir üniversiteye girmek yerine 1 sene daha çalışmaya değer mi. Arada uçurum var mı? Merak ediyorum

    • @burakzeytinci
      @burakzeytinci  3 года назад +2

      Burda konu Bilgisayar Mühendisliği değil genel olarak eğitim ve çevre. Şu an okuduğun lise ile daha yüksek puanlı liseler arasında ne fark varsa aynı şekilde düşünebilirsin.

  • @enesterzi866
    @enesterzi866 3 года назад

    selamlar, şuanda ikinci mezun senemin sonuçları açıklandı. Sınav sürecinde iki kere ağır covid geçirdim evden çıkmamama rağmen. Şuanda ege bilgisayar programlamaya girebilirim diye düşünüyorum (iki yıllık) ve şuanda buna gidip ardından dgs ile yine ege'de yazılım mühendisliğine gidebilir miyim? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

  • @zehrakipoz3362
    @zehrakipoz3362 3 года назад

    Sakarya'da bilgisayar mühendisliği okumak konumu itibariyle mantıklı mıdır sizce İTÜ den ayrılmış ve İstanbul'a yakın bunların bir faydası olur mu

    • @burakzeytinci
      @burakzeytinci  3 года назад

      İTÜ'den ayrılmadan önce başka okul yoktu zaten mecbur İTÜ'ye bağlıydı. Fi tarihinin olayları üzerinden bugünü yorumlamayalım.
      Sakarya Üniversitesi hakkında bilgim yok. Sakarya hakkında da. Kocaeli'nde yazılım ve diğer bilgisayar mühendisliği alanları olarak iş imkanı var LinkedIn ve kariyernet e bakabilirsiniz

    • @zehrakipoz3362
      @zehrakipoz3362 3 года назад +1

      @@burakzeytinci anladım teşekkür ederim

  • @fundat2479
    @fundat2479 3 года назад

    Abi diğer mühendislikler ile ilgili bilgin var mı?
    Endüstri mekatronik malzeme çevre gibi

    • @burakzeytinci
      @burakzeytinci  3 года назад

      Ne gibi bilgi?

    • @fundat2479
      @fundat2479 3 года назад

      @@burakzeytinci yani genel olarak ne dir ne degildir içeriği nedir mezun olduktan sonra çalışma şartları vs vs.
      Bi tür bölüm tanitma gibi videolar gelir m?

    • @burakzeytinci
      @burakzeytinci  3 года назад

      Çekmek aklımda ama videoya çıkacak insan bulmak zor oluyor. Elektrik Mühendisliği kanalda mevcut.

    • @fundat2479
      @fundat2479 3 года назад

      @@burakzeytinci anladım teşekkür ederim

  • @hemre1913
    @hemre1913 3 года назад

    bilgisayar yüksek mühendisi şeklinde yazılmıyor mu

    • @burakzeytinci
      @burakzeytinci  3 года назад +2

      Normalde sadece yüksek mühendis yazılır.
      Video başında kendimi tanıtmadığım için videoyu ilk defa açan biri iki blog yazısı okuyup video hazırlamış sanmasın diye aşağı banner geçtim.

  • @metinkaryagd43
    @metinkaryagd43 3 года назад

    yazılım için kaç gb laptop hafızası lazım

    • @metinkaryagd43
      @metinkaryagd43 3 года назад

      @Aslıhan Yıldırım 120 gb m2 sata ssd kullanıyorum , uygun bulursam alıcam cevabınız için teşekkür ederim

    • @burakzeytinci
      @burakzeytinci  3 года назад +5

      Yürümek için kaç numara ayakkabıya ihtiyaç vardır sorusunun cevabı neyse bu sorunun cevabı da o. Ben sadece koşu ayakkabısı öneririm yani SSD. Boyutu sizin ihtiyacınıza göre.

    • @metinkaryagd43
      @metinkaryagd43 3 года назад

      @@burakzeytinci abi laptopumun nvme ssd desteklediğini nasıl anlarım modeli hp 1065 nt

  • @thedarkknight5035
    @thedarkknight5035 3 года назад

    Programcı yıkılar say baştan 1 ben…

    • @emirhanguler5424
      @emirhanguler5424 3 года назад

      Bende bu sene secicem aof veya uzaktan egitim düşünüyorum

  • @izleyici4141
    @izleyici4141 2 года назад

    Fazla net konuşma olmuş bana çok cahilce bir video olarak geldi.