Değerli Metin FEYZİOĞLU hocamızın On-Line ders anlatışı üslubu ve dahi sohbet tarzı samimi ilgisi çok akılda kalır bir Yöntem.Benim gibi mesleğine 35 sene ara vermiş Rahm.Nurullah KUNTER ,Sulhi DÖNMEZER talebesi yaşlı bir hukukçu için bulunmaz bir nimet..Vicdani kanaat dersinizide bu formatta bekliyorum. Zira çay,kahve içerek ders dinlemek çok güzelmiş. Bu vesile ile sağiıklı günler ve saygılar..Teşekkürler evlat (Pardon) HOCA'm..
Merhaba hocam, derslerinizi online asenkron takip etme fırsatı buldum. Ceza muhakemesi hukuku başta karmaşık, anlaşılmaz gibi geldi. Lakin sizin üslubunuz ile dersi sevdirerek anlatışınız konuya olan ilgimi artırdı, biraz biraz anlamaya başladım. Nasipse bu yıl mezun olacağım hukuk fakültesinden. Bir okul müdürünün 40 yaşında öğretmenliği bırakıp avukat olması hususunda ne düşünüyorsunuz? Görüşünüz ehemmiyet kesb etmektedir. Daha nice dersler verirsiniz.
Hocam selamlar, bugünkü yayınınıza katılmıştım. Bir sonraki dersinizde bu soruları yanıtlarsanız çok sevinirim. Bu sorular derste anlatmış olduğunuz konularla alakalı olan uzun süredir merak ettiğim hususlardan oluşmakta. Çok güzel anlattınız. Geçen sene birçok yayını okudum ama Cumhur Şahin Hocaların ve Sizlerin yazmış oldukları Ceza Muhakemesi kitaplarını okumadım. Allah kısmet ederse okumayı planlıyorum, bu arada ciltli mevzuat kitabınız çok güzel görünüyor. Bayıldım. 1)hocam; önleyici kolluğun adli kolluğa dönüşmesi konusuyla ilgili bir örnek verdiniz, benim de aklıma önleme aramasıyla adli arama yapılıp yapılamayacağına dair tartışma geldi. Ceza genel kurulu bu konuya çok esnek bakıyor, son 1 yılda verdiği kararların neredeyse tamamında bu şekilde elde edilen delillerin kabul edilebileceğine dair kararlar vermiş. siz ne dersiniz? Burada az hukuka aykırılık, çok hukuka aykırılık ayrımı mı yapılmalı yoksa bir uç örnek olan hint keneviri kararında olduğu gibi çaresiz uyuşturucu kaçakçısına ceza vermek yoluna mı gitmeli? 2)ülkemizin her şehrinde savcılıklar mevcut. Prof. Bahri Öztürk, kitabında ''Türkiye Cumhuriyeti Savcılığı'' şeklinde bir makam oluşturulması halinde yapılan soruşturmaların koordinasyonunun daha iyi yapılacağını iddia etmiş. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? 3)hocam birçok ders kitabını okudum ancak polis mevzuatına tam olarak hakim olamadım. Bunun için ne yapabiliriz. 4) ben geçen sene Savcılıkların yetkileri ile alakalı olarak Centel/Zafer hocaların yanlış olduğunu düşündüğüm bir fikriyle karşılaştım: Burada yetkisizlik kararı veren savcılıklar birbirlerini yetkili görmek zorunda mı? Mesela; İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Bornova cumhuriyet başsavcılığını yetkili görmüş olsun. Centel/Zafer'e göre yetkisizlik kararının ''En yakın Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesi için Bornova savcılığının da İzmir savclığını yetkili görmesi gerekir.'' Ben buna katılmıyorum, kanunda bu şekilde ifade edilmemiş çünkü. Siz ne düşünüyorsunuz? 5)Hitabet konusunda kendimizi nasıl geliştirebiliriz? Bir komedi dizisinde insanların en çok korktuğu iki şeyi şöyle sıralamışlardı: 1) Topluluk önünde konuşmak 2) Ölmek. Ben de çok korkuyorum açıkçası ve siz çok hoş konuşuyorsunuz, ne yapılabilir? 6)Hocam soruşturma evresinde tutukluluk kararı veren hakimin aynı davada kovuşturma aşamasında da görev alabiliyor olması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Değerli Metin FEYZİOĞLU hocamızın On-Line ders anlatışı üslubu ve dahi sohbet tarzı samimi ilgisi çok akılda kalır bir Yöntem.Benim gibi mesleğine 35 sene ara vermiş Rahm.Nurullah KUNTER ,Sulhi DÖNMEZER talebesi yaşlı bir hukukçu için bulunmaz bir nimet..Vicdani kanaat dersinizide bu formatta bekliyorum.
Zira çay,kahve içerek ders dinlemek çok güzelmiş.
Bu vesile ile sağiıklı günler ve saygılar..Teşekkürler evlat
(Pardon) HOCA'm..
Adalet sadece Avukatların bir savcı kadar hakkı olursa düzelir gibime geliyor yoksa Avukatın müşteki veya sanıktan hiç bir farkı yok hakimin gözünde
giyen varmı cübbeleri :D
Merhaba hocam, derslerinizi online asenkron takip etme fırsatı buldum. Ceza muhakemesi hukuku başta karmaşık, anlaşılmaz gibi geldi. Lakin sizin üslubunuz ile dersi sevdirerek anlatışınız konuya olan ilgimi artırdı, biraz biraz anlamaya başladım. Nasipse bu yıl mezun olacağım hukuk fakültesinden. Bir okul müdürünün 40 yaşında öğretmenliği bırakıp avukat olması hususunda ne düşünüyorsunuz? Görüşünüz ehemmiyet kesb etmektedir. Daha nice dersler verirsiniz.
Merhaba Metin Abi, renginiz gitmiş bem beyaz olmuşsunuz. Sağlınıza iyi bakın.
Hocam selamlar, bugünkü yayınınıza katılmıştım. Bir sonraki dersinizde bu soruları yanıtlarsanız çok sevinirim. Bu sorular derste anlatmış olduğunuz konularla alakalı olan uzun süredir merak ettiğim hususlardan oluşmakta.
Çok güzel anlattınız. Geçen sene birçok yayını okudum ama Cumhur Şahin Hocaların ve Sizlerin yazmış oldukları Ceza Muhakemesi kitaplarını okumadım. Allah kısmet ederse okumayı planlıyorum, bu arada ciltli mevzuat kitabınız çok güzel görünüyor. Bayıldım.
1)hocam; önleyici kolluğun adli kolluğa dönüşmesi konusuyla ilgili bir örnek verdiniz, benim de aklıma önleme aramasıyla adli arama yapılıp yapılamayacağına dair tartışma geldi. Ceza genel kurulu bu konuya çok esnek bakıyor, son 1 yılda verdiği kararların neredeyse tamamında bu şekilde elde edilen delillerin kabul edilebileceğine dair kararlar vermiş. siz ne dersiniz?
Burada az hukuka aykırılık, çok hukuka aykırılık ayrımı mı yapılmalı yoksa bir uç örnek olan hint keneviri kararında olduğu gibi çaresiz uyuşturucu kaçakçısına ceza vermek yoluna mı gitmeli?
2)ülkemizin her şehrinde savcılıklar mevcut. Prof. Bahri Öztürk, kitabında ''Türkiye Cumhuriyeti Savcılığı'' şeklinde bir makam oluşturulması halinde yapılan soruşturmaların koordinasyonunun daha iyi yapılacağını iddia etmiş. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
3)hocam birçok ders kitabını okudum ancak polis mevzuatına tam olarak hakim olamadım. Bunun için ne yapabiliriz.
4) ben geçen sene Savcılıkların yetkileri ile alakalı olarak Centel/Zafer hocaların yanlış olduğunu düşündüğüm bir fikriyle karşılaştım: Burada yetkisizlik kararı veren savcılıklar birbirlerini yetkili görmek zorunda mı? Mesela; İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Bornova cumhuriyet başsavcılığını yetkili görmüş olsun. Centel/Zafer'e göre yetkisizlik kararının ''En yakın Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesi için Bornova savcılığının da İzmir savclığını yetkili görmesi gerekir.'' Ben buna katılmıyorum, kanunda bu şekilde ifade edilmemiş çünkü. Siz ne düşünüyorsunuz?
5)Hitabet konusunda kendimizi nasıl geliştirebiliriz? Bir komedi dizisinde insanların en çok korktuğu iki şeyi şöyle sıralamışlardı: 1) Topluluk önünde konuşmak 2) Ölmek. Ben de çok korkuyorum açıkçası ve siz çok hoş konuşuyorsunuz, ne yapılabilir?
6)Hocam soruşturma evresinde tutukluluk kararı veren hakimin aynı davada kovuşturma aşamasında da görev alabiliyor olması hakkında ne düşünüyorsunuz?