Faydalı içerikler için teşekkürler. Daha fazla bilgi ve sorular için yorumlara yazan arkadaşlar olursa seve seve yardımcı olurum. Yorumlarda büyükşehir yada normal il olanlar belirtsinler mutlaka.
Selamlar. Benim büyükşehir e bağlı bir köyde köye 200 mt mesafede 9 dönüm zeytinliğim var. Tapuda kargir ev ve tarla yazılı şuan eski bir taş ev elektriği suyu mevcut. Onu yıkıp ev yapabilir miyim
Abi cok fazlaca soru alıyorsundur tahmin edebiliyorum da videolarını da takip ediyorum çanakkale balıkesir iklimi yumusak cok fazla rüzgarı olmayan köylerden hangileri tercih edilmeli senin önerilerine göre 3-5 günlük bi program yapıp gelip gezmek yer bakmak istiyorum yardımcı olabilir misin
Hani satıcılarca deniyor ya "köye yakın, köy dibinde arazi' diye Gelin hep beraber dağın başına bir köy kuralım . Yolunu, suyunu, elektrigini ortak bütçe ile dibimize kadar getirelim. Belki ısınmasini ortak sagliyalim. Hatta taşımalı eğitime bile gerek kalmaz belki. Kendi okul binamızı yapı veririz ve devlet atanamayanlardan bir tane öğretmen gönderir. Bir yer tahsis eder orayı kafeterya yaparız. Belki ilçe tarım müdürlüğünde hiçbir iş yapmadığından sıkılan bir idealis memur gelip bizlere arıcılık. Tarım,hayvancılık hakkında bilgiler verir. Belki bir bina daha yapar ve kapısına 'köy enstitüsü yazariz' Pardon pardon bir an Türkiye'de yaşadığımızı unutup saçmaladım. Köyümüzde ilaçlama yapılmadan tarım yapıldıgini duyan dış güçler buna asla müsade etmezler. Tarım arazilerini korumak adı altında insanın kendi arazisine bir ev yapıp kendi dogal gıdasını üretmesine mâni olan zihniyetin tek gayesi şudur. Konut satış ve kira fiyatlarının yükselmesi. Barınma ihtiyacının zorlaşması( hepside gayrimenkul zengini). Ömrünün yarısını konut kredisi yada kirası ödemek için harcayan alt gelir gurubunun devamlılığını sağlamak. Çocuklarımız da aynı kaderi yasiyacak. Cunki onlara sürekli köle gibi çalışacak birileri lazım.
istekleriniz biraz roman tadında .İyi niyetl de olsa bilgisiz bir argüman olmaktan öte gidemeyecek..Tarım arazisini koruma kanunu öznde dogrudur.Eksik ve hatalı yonleri vardır.Ancak yasal zeminde yapılması gerekli değişiklikler vardır.ama kenstsel ekonomiyle pek ilgisi yoktur.Biraz idare hukuku okuyun...
Malesef bu fiyatlardan ötürü kimse alamıyor arsa, tarla vs..Ülkede kimsenin yüzüne bakmadığı dağ taş bile kıymete bindi.Bilgilendirme için teşekkürler.
Bu video, aydınlatıcı bilgileri içeren güzel bir video olmuş. Elinize ve emeğinize sağlık Deniz Bey. Ayrıca bu tanıtıcı bilgileri veren Sayın Seyfettin Demirkıran'a da çok teşekkürler.
2015 te kocaeli bayraktar koyunden dsi nin sulama kanalına sahip,1 ci sinif tarim arazisi aldim.10 bin tlden 43 dönüm 16 parca ayri ayri mustakil tapulu arazi aldim.o zaman 430 bin tl odedim.suan dönümü ortalama 2.5 milyon tl ortalama.piyasa degeri 100 milyon tl oldu su anda, ömrüm boyunca calissaydim bu parayi hayal bile edemezdim.Rabbim nasip etti.altinin fiyati o zaman 95 bin tl idi, 4 kilo 200 gram altin aliniyordu o parayla,dolar olarak 140 bin dolar aliniyordu.bugun 140 bin dolar 5 milyon civari.4 kilo altin 10 milyon, toprak ise tarim arazisi 100 milyon ...hic bir yatirim 1 .nci sinif sulanabilir tarim arazisi kadar kazandirmiyor bunu onlarda biliyor, bütün zenginler su anda tarim arazilerini topluyor...en büyük getiri toprakta...bu işin sır perdesi helal olması,zekatinida tam veriyorsan sahada bereketli oluyor
Alah daha çok versin. Ancak şu anda fiyatlar uçuk. Emlakçılar galericiler sıkıntıda. Değerinin çok üstünde rakkamlar isteniyor. Alan da yok. Ben favorilerime ekledigim ilanlarin seceresine bakıyorum. 1 milyon ile yola çıkan 300 bin TL ile ilanı noktaliyor. Şu an en güvenli liman nakit döviz. Geçmişte bitcoin. Altın vs idi. Ama sıkı para politikası izlenen ve döviz geliri olmayan bir ülkede gayrimenkul dalgaların üzerindeki sörf tahtası gibidir. bunu da göz önüne alıp büyük hayaller kurmamali insan. Ukrayna- moldova- gibi ülkelerde tarım arazisinde sınıf farkı yok.heryer sulak ve heryer düm düz. Bahsettiğiniz paralara orada onbinlerce dönüm yer alınabilir. 10 bin dolar karşılığı.köy içinde evi ve arkasında 20 dönüm arazisi , doğal çeşmesi, nehire sınır.yer Moldova Düşündürücü!
DENİZCİM GÜZEL KARDEŞİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ. ÇOK GÜZEL AYDINLATICI BİLGİLER VERDİNİZ BİZE.İNŞALLAH BU KONU HAKKINDA SİZDEN YARDIM İSTEYECEM .OGÜN GELECEM SİZİ MUTLAKA ARIYACAM.
Merhabalar. Ben köyümüzün yerleşim alanı içinde 1 dönümlük tarlaya ev yapmak istedim. Öncelikle tapuya gidip gerekli tapu alanı vb hazırlıkları yaptım ve il özel idareye müracaat ettim. İl Özel idaresinden personel gelip zemin etüdü yaptı ve projenizi cizdirip gönderin dediler. Proje çizildi ve il Özel idare projeyi onayladı. Ancak bu aşamaya kadar önemli bir masraf yapmama rağmen DSİ projeye tarım arazisi diye şerh koydu ve inşaatı yapamadık. Yani devletin bir kurumu izin verirken diğer kurum engel olabiliyor. Burası köyün yerleşim alanı içinde. Bu şekilde engellendiği için köylü çareyi kaçak inşaat yaparak buluyor.
Anlatımında eksik bir şey var. Eksikliği köy yerleşik alanı içinde olmadıgı gerekçesine dayandırmıştır.Verdiniz bilgi ve açıklama bu kanaati oluşturdu.Bu durumda tarımsal üüretime dayalı bir proje kapsamnda değerlendirme yaparak ilerlemeniz gerekir.Özel idare toprak edütü yapmaz.Atladığınız veya açıklayamıdıgınız bir durum var..
Seyfettin bey şehir plancısı olmadıgı için veya o anaklına gelmediği için söyleyememiş 300 metreye kadar köy yerleşik alanının genişleme konusunu.İşin aslı şu: köylerde imar planı yapılabilmesi için mevcut yerleşik alan da dahil olmak üzere çağdaş planlama gereklerine ve plan yapma yasa ve yönemeliklerine uyabilmek için lazım olan arazi büyüklüğüne ulaşılması kolaylaştırılmıştır. Diğer yandan bir köyde ihtiyaç varsa bu ihtiyacın (örneğin nüfus artışı, işletme ve ticari vegi mükellefi,işgücü ihtiyacı gibi) gerçek olması halinde yeni yerleşim yeri planlanması yolu açılmıştır.Yani muhtar istedi diye bu işler yapılmaz.emlakçılar arsa satsın veya muhtar para kazansın diye olmaz.
Deniz merhaba , Şehirlerden köylere göç etmek isteyen insanlara rehber olabilmek adına yaptığınız bu çalışmalara müteşekkiriz güzel insanlar , sağlıcakla kalın selamlar ...🙏
Merhaba. Bilgim dahilinde bahsedeyim. Tarlaniz Dağın başında bile olsa 5000 metrekare nin üstünde olup kadastro yola 25 metre cephesi var ise ve siz buraya tek tip meyve ağacı dikerseniz .Plan proje çizdirmek ve gerekli izinleri almak suretiyle 70-80 metrekare gibi oturumlu ev yapılabiliyor. Diyelim ki bu şartları tasimiyan bir yeriniz var Öncelikle muhtar ve köylü ile iyibir ilişki kurarsaniz. Şikayet olmazsa kaçak dahi olsa yapı yapilabiliyor.ornegi çok. Yıkım vs gibi işlemler pek nadir . Benim anlamadığım konu şu.insanimiz neden ısrarla beton yapı uzerine odaklanmış. Neden topraktan ev yapmıyoruz eskiden olduğu gibi. Nefes alan evler.. su+toprak+saman- kereste hepsi bu. Yıksalar bile yapımı kolay.
Öyle olmalı böyle olmalı derken.Koyumuze seve seve döneceğiz de.Fadimenin düğünün de halay çeker miyiz bilmiyorum.İzmir de acı biberin kilosu 160 TL.Sevgiler canlar❤❤❤
Ben videonuzu bu gun izledim. Benim köyümde DSİ sulama kanalının yolu kadastrosu yol olarak gozukmediginden bu tarlada yapı izni verilmiyor. Bu konuda ne yapılabilir. Bu durumda olan arazi sahipleri yol varken imaryo u den sıkıntı yaşamakta.
Köyiçinden 1400 m2 yer almıştım , Tapuda Tarla olarak geçiyor. Yolu var cephesi otuz metre , elektrik var su var.. Köyün merkezine iki sokak mesafede ..Benim sağımda ve solumdaki araziler tapuda ev olarak geçiyor. Arkacephemde yine evler var.. Bana ayrılan su hattımdan Su bağlatmak istedim Tarla diye bağlamadılar. İskan yap Bağlayalım diyorlar. İskana izin vermiyorlar .. ilginç. En son geçen ay Muhtar Tapu Kadostro ölçümleri yaptırdı. Bize söylediği 300 metre mevzusuna göre Sizin tarlalar Arsa oldu gözünüz aydın , bugün yarın tapular değişecek dedi.. Son durumu bilmiyorum. Bu aralar Köye gidebilirsem öğrenirim yazarım..
Köydeki 1 dönüm veya daha küçük parsellerde ev yapılması neden zorlaştırılıyor. Müsade edilmeli bence ..belirli kat ve genişlik sınırı belirlesin il özel idaresi.bizde meyva ve sebzemizi üretip ,huzurlu yaşayalım
Köy imarı diye bir kavram yoktur.Emlakçılar ve simsarlar tarafından uydurulmuş bir kelimedir.Bir semtte imaar planı yapılmadan kenstsel yerleşim yapılamaz....
Hocam Kooparitif olarak izmirde çok sayıda köyde 250 m2 yer rızai taksim ile satılıyor.Buradan yer alıp konteynır koymayı planlıyorum sizce bunun sakıncaları ve faydaları ne olur bunula ilgili video çekebilirmisiniz.
Böyle bir şey yapmanız , eğer tarım arazisi ise yasalara muhalefet etmenize yol acacaktır.Bunun devamı çok iyi olmaz.Kurulan kooperatifin bu yolla yapılaşma sağlayacağını veya tiny house türü konut ihtiyacınızı giderecğini söyleyenlar maalesef sizi porblem dolu bir yaşama ortak etmektedir.Ancak tarımsal üretim için faaliyet gösterirseniz ve arazinin büyüklüğü buna yeterse olumlu olabilir.Bilgisizce hareket etmek kötü bir tercihtir.
Herkese kolay gelsin ,hayırlı olsun . 300 metre nasıl nasıl ölçülmektedir. Bu yolun ölçülmesi veya kuş uçuşu uzaklık mıdır? Köy içi sınırında diye biliyorum. 4 metre genişlik gibi kayıtlı arazi yoluna cepheli 3500 ve 500 m kare genişlikte fındık ve çay bahçesi kayıtlı Rize'den butik otelcilik yerel binalar yapabilmek için soruyorum.
bu ölçü,ihityaç halinde yerleşik alanın genişletilebilmesine gerekçe hazırlanması için konmuş bir kuraldır.Mutlak olarak her yerde her taşınmaza uygulanacak anlamında anlatanlar yanlış konuşuyor ve maalesef bu algı bilgiye dayalı değil kişisel fikir ve yorumlarla yayılıyor.İhtiyacın belirlenmesi o taşınmazın bulundugu bölgeyi yöneten idari makam tarafından yasa ve yönetmeliklere göre verilmektedir.Muhtar sadece talepte bulunabilir veya kendisine iletilen talepleri bir düzen içinde idareye iletirse veya bir taşınmaz sahibi proje sunarsa gündeme gelir,incelenir.Sizin özelinizde düşündüğünüz iş için önce tarım il müdürülüğünden bir görüş alın , bilgiyle atım atmaya başlayın .Bırakın bu internet goy goyunu...
Tapu tescili sırasında arsanızda yapılmış bir samanlık vardır muhtemelen kadastro ekibi de bu tescili yapmıştır. Onun için samanlık ve arsası olarak geçer.
Mrb koye 1500 mt mesafede asfalt yola 300 mt siniri olan sulama birligi suyu olan 9 donum tarlam var. Mahalle olarak geciyor . Ben seracilik yapmak istiyorum 500 mt2 yada 1 donum sera yapsam bunun icin malzeme deposu ve kucuk bi baraka yapabilir miyim yasal olarak
BÜYÜKŞEHİRDE değilseniz ilgili belediye değilse özel idareye sera projesi izni ile başvurarak seracılık kapsamında yapacağınız işler için gerekli en uygun büyüklükte destek yapıları projenizde göstereek yapabilirsiniz.Sera + malzeme deposu ,ilaç gübre deposu gibi...Sözlü eylemlerinizin cevaplanması bir işletme mantığı kurmadıgınız sürece mümkün olmayacaktır.
20 dönüm, 5 dönümünü üstü tarla pek yok artık hocam, para için toprağı parça oincik ettiler maalesef 😢 Deniz herzaman ki gibi yine harika bir video olmuş olmuş, teşekkürler
Selamünaleyküm hocam, bir yer aldım evlere yakınlığı 150 metre. Köy yerleşik alanı dışında kalıyor şuan, 300 metr kuralı uygulanmıyor. Ben buraya ev yapmak için nasıl bir girişimde bulunabilirim? Yerin yolu da yok ayrıca, kadastral uola 30 metre içeri de kalıyor. Bir şey yapmam mümkün mü? Yerim dört dönüm mahallenin üstünde. Şimdiden çok teşekkür ederim
@@muhendiscoban110hocam bir tarla bakıyorum köydeki en yakın eve 100 metre bunu cins değişikliği yapsam arsa yapılabilir mi biraz büyük şartları taşıyorsa bölünebilir m, yola cephesi var
tarımsal üretimde kullanmak üzere tarım il müdürülüğüne proje sunarak yapabilirsiniz.Yol için komşu parsel sahibi ile anlaşarak veya dava açarak geçit hakkı almanız mümkün.
Köydeki en son evden 300 metre içerisinde 4 dönüm tarlam var yola cephe köyümüz kırsal bölge ve mahalle olarak geçiyor.Çilek fasulye gibi ürünler ediyoruz.ev yapmamız için herhangi bi engel varmıdır acaba.
Köy yerleşik alan içinde bulunan arsaların çoğu yapı inşa etmeye uygun değil. Ayrık nizam ve dört taraftan uapılacak çekmelerden dolayı kalan alan konut inşaasına uygun olmadığından izin verilmiyor. İzin yoksa kaçak yapı inşa etmek kaçıılmaz oluyor. Bu konuda Tarlaya Ektim Konut isimli kitabı önerebilirim.
Hocam 7. dakikadaki 300 metrelik mesafe ruhsatsız yapıları da mı kapsıyor? Örneğin Büyükşehir olmayan ve merkeze bağlı bir köydeki en son ev ruhsatsız ve bu eve 300 metre mesafede bir tarla var. Buraya ev yapmak mümkün mü?
300 m, yerleşik alanın genişletilmesi gerektiğinde genişleyeceği yasal uzaklıktır.Ancak bu kurak mutlak olarak her kese ve her yere hemen hak tanımaz.Mcavir alandaysa belediye değilse özel idare tarafından yerleşik alan sınırının ihtiyaç varsa yeniden tanımlanması gerekir.
1-Köy içi herhangi bir arsaya 2-Köy dışı en az 5 dönüm yola cepheli fidanlık, bahçe 3-Köy dışı 20 dönüm yola cepheli tarlaya ruhsatlı ev yapılabilir Yerin ne olduğu arsa bahçe veya tarla tapuda niteliği bölümünde yazar
Bunlar köye taşınmak isteyen birçok kişinin merak ettiği teknik konular, bilgiyi veren arkadaşımızda emlakçı değil, mevzuatı iyi bilen Harita Mühendisi bir arkadaşımız. Selamlar
Gerek Deniz gerekse ben sayfalarımızın emlakçıya dönüşmemesi için gayret ediyoruz. Ayrıca kalbi temiz herkesin bilgilenerek kötü niyetli bir emlakçı ile karşılaşırlarsa haklarını bilmeleri için mücadele ediyoruz. Selamlar sevgiler
Rantın yüksek olduğu yerlerde malesef hersey için bir kılıf bulunur.. parası olana sorun yok...köylerimiz en azından korunsun doğa korunsun yapılaşma olmasın. Çocukken gördüğümüz kazdagları ile şimdi arasında dağlar kadar fark var.her yıl nasıl korkunç hale geldigini gördükçe göz yaşlarıma tutamıyorum.zeytin ağaçları kesilip kesilip dağlara beton konduruluyor..bırakın dağlar taşlar köyler kalsın.. maden sahaları tas ocakları.. bir yandan ..denizini bitirdiler suyunu bitirdiler kalan havasi..
Faydalı içerikler için teşekkürler. Daha fazla bilgi ve sorular için yorumlara yazan arkadaşlar olursa seve seve yardımcı olurum. Yorumlarda büyükşehir yada normal il olanlar belirtsinler mutlaka.
Katkıların için ben teşekkür ederim 🙏 sağol
@@denizsarivideolari rica ederim
❤❤❤
Selamlar. Benim büyükşehir e bağlı bir köyde köye 200 mt mesafede 9 dönüm zeytinliğim var. Tapuda kargir ev ve tarla yazılı şuan eski bir taş ev elektriği suyu mevcut. Onu yıkıp ev yapabilir miyim
@@tolga45 belediyenize Bi sorun. Belediye imar planı yapmak zorunda
Merhaba arkadaşlar, merak ettiklerinizi yorumlar kısmından yazabilirsiniz. Sevgiler
Deniz abeeeee bak seneee ne DECENNNN.Abeeee arazi alip domitizzzz büberrr yetiştirmek icünnn arazi arayonnnn abeeeee
@@ufurukcuhoca9734 ☺️ ara ara buluverirsin inşallah
@@denizsarivideolari
Köy yerleşik alanını internetten öğrenebileceğimiz bi yer site varmıdır?
Abi cok fazlaca soru alıyorsundur tahmin edebiliyorum da videolarını da takip ediyorum çanakkale balıkesir iklimi yumusak cok fazla rüzgarı olmayan köylerden hangileri tercih edilmeli senin önerilerine göre 3-5 günlük bi program yapıp gelip gezmek yer bakmak istiyorum yardımcı olabilir misin
Seyfettin bey ve sizlere bu faydalı bilgileri içeren sunum İçin teşekkür ederim. Diğer bilgilendirmeleri sabırsızlıkla bekliyorum.
Teşekkürler ederim hocam
Hani satıcılarca deniyor ya "köye yakın, köy dibinde arazi' diye
Gelin hep beraber dağın başına bir köy kuralım . Yolunu, suyunu, elektrigini ortak bütçe ile dibimize kadar getirelim. Belki ısınmasini ortak sagliyalim. Hatta taşımalı eğitime bile gerek kalmaz belki. Kendi okul binamızı yapı veririz ve devlet atanamayanlardan bir tane öğretmen gönderir.
Bir yer tahsis eder orayı kafeterya yaparız. Belki ilçe tarım müdürlüğünde hiçbir iş yapmadığından sıkılan bir idealis memur gelip bizlere arıcılık. Tarım,hayvancılık hakkında bilgiler verir.
Belki bir bina daha yapar ve kapısına 'köy enstitüsü yazariz'
Pardon pardon bir an Türkiye'de yaşadığımızı unutup saçmaladım.
Köyümüzde ilaçlama yapılmadan tarım yapıldıgini duyan dış güçler buna asla müsade etmezler.
Tarım arazilerini korumak adı altında insanın kendi arazisine bir ev yapıp kendi dogal gıdasını üretmesine mâni olan zihniyetin tek gayesi şudur. Konut satış ve kira fiyatlarının yükselmesi. Barınma ihtiyacının zorlaşması( hepside gayrimenkul zengini). Ömrünün yarısını konut kredisi yada kirası ödemek için harcayan alt gelir gurubunun devamlılığını sağlamak. Çocuklarımız da aynı kaderi yasiyacak. Cunki onlara sürekli köle gibi çalışacak birileri lazım.
Haklısınız. Yeni bir köy kurulmasının şartları farklıdır
istekleriniz biraz roman tadında .İyi niyetl de olsa bilgisiz bir argüman olmaktan öte gidemeyecek..Tarım arazisini koruma kanunu öznde dogrudur.Eksik ve hatalı yonleri vardır.Ancak yasal zeminde yapılması gerekli değişiklikler vardır.ama kenstsel ekonomiyle pek ilgisi yoktur.Biraz idare hukuku okuyun...
@nt9192 idare hukukuna malesef herkes hakim değil . Herkesin de okuması biraz zor. Keşke liselerde zorunlu ders olsa idare hukuku
Köye yerleşmeyi düşünenler için yararlı bir çekim olmuş.
Malesef bu fiyatlardan ötürü kimse alamıyor arsa, tarla vs..Ülkede kimsenin yüzüne bakmadığı dağ taş bile kıymete bindi.Bilgilendirme için teşekkürler.
Deniz bey, @muhendiscoban110 bey çok teşekkür ederim. Çok faydalı bir video oldu benim için. Emeğinize sağlık.
Bu video, aydınlatıcı bilgileri içeren güzel bir video olmuş. Elinize ve emeğinize sağlık Deniz Bey. Ayrıca bu tanıtıcı bilgileri veren Sayın Seyfettin Demirkıran'a da çok teşekkürler.
Teşekkür ederiz Ali bey, selamlar
Teşekkür ederim
Aydınlatıcı bir konuşma olmuş . 🌟🌟🌟🌟🌟🌟
2015 te kocaeli bayraktar koyunden dsi nin sulama kanalına sahip,1 ci sinif tarim arazisi aldim.10 bin tlden 43 dönüm 16 parca ayri ayri mustakil tapulu arazi aldim.o zaman 430 bin tl odedim.suan dönümü ortalama 2.5 milyon tl ortalama.piyasa degeri 100 milyon tl oldu su anda, ömrüm boyunca calissaydim bu parayi hayal bile edemezdim.Rabbim nasip etti.altinin fiyati o zaman 95 bin tl idi, 4 kilo 200 gram altin aliniyordu o parayla,dolar olarak 140 bin dolar aliniyordu.bugun 140 bin dolar 5 milyon civari.4 kilo altin 10 milyon, toprak ise tarim arazisi 100 milyon ...hic bir yatirim 1 .nci sinif sulanabilir tarim arazisi kadar kazandirmiyor bunu onlarda biliyor, bütün zenginler su anda tarim arazilerini topluyor...en büyük getiri toprakta...bu işin sır perdesi helal olması,zekatinida tam veriyorsan sahada bereketli oluyor
Alah daha çok versin. Ancak şu anda fiyatlar uçuk. Emlakçılar galericiler sıkıntıda. Değerinin çok üstünde rakkamlar isteniyor. Alan da yok. Ben favorilerime ekledigim ilanlarin seceresine bakıyorum. 1 milyon ile yola çıkan 300 bin TL ile ilanı noktaliyor.
Şu an en güvenli liman nakit döviz.
Geçmişte bitcoin. Altın vs idi. Ama sıkı para politikası izlenen ve döviz geliri olmayan bir ülkede gayrimenkul dalgaların üzerindeki sörf tahtası gibidir. bunu da göz önüne alıp büyük hayaller kurmamali insan.
Ukrayna- moldova- gibi ülkelerde tarım arazisinde sınıf farkı yok.heryer sulak ve heryer düm düz. Bahsettiğiniz paralara orada onbinlerce dönüm yer alınabilir.
10 bin dolar karşılığı.köy içinde evi ve arkasında 20 dönüm arazisi , doğal çeşmesi, nehire sınır.yer Moldova
Düşündürücü!
Haklısınız
senin tanrı kıyak yapmış sana
@nt9192 toprak herzaman kazandırır
DENİZCİM GÜZEL KARDEŞİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ. ÇOK GÜZEL AYDINLATICI BİLGİLER VERDİNİZ BİZE.İNŞALLAH BU KONU HAKKINDA SİZDEN YARDIM İSTEYECEM .OGÜN GELECEM SİZİ MUTLAKA ARIYACAM.
Yararlı olduysa ne mutlu bize, görüşmek dileğiyle sevgiler selamlar
Merhabalar Deniz kardeşim kafamdaki sorulara cevap veren bir program hazirladigin için teşekkür ederim selamlar sevgiler
Merhaba Selma hanım teşekkür ederim
köylülerin ve köylerin sorunlarına çözüm getirecek videolar olur her zaman inşallah.güzel bir video ğlmuş.Emeklerinize sağlık.
Teşekkürler 🙏
Mühendis Çoban ' a teşekkürler , çok değerli bilgiler verdi . Çok aydınlatıcı vlog olmuş , teşekkürler Deniz bey.
Bizde teşekkür ederiz. Selamlar sevgiler
Merhabalar. Ben köyümüzün yerleşim alanı içinde 1 dönümlük tarlaya ev yapmak istedim. Öncelikle tapuya gidip gerekli tapu alanı vb hazırlıkları yaptım ve il özel idareye müracaat ettim. İl Özel idaresinden personel gelip zemin etüdü yaptı ve projenizi cizdirip gönderin dediler. Proje çizildi ve il Özel idare projeyi onayladı. Ancak bu aşamaya kadar önemli bir masraf yapmama rağmen DSİ projeye tarım arazisi diye şerh koydu ve inşaatı yapamadık. Yani devletin bir kurumu izin verirken diğer kurum engel olabiliyor. Burası köyün yerleşim alanı içinde. Bu şekilde engellendiği için köylü çareyi kaçak inşaat yaparak buluyor.
Kurumunuz normalde diğer kurumlara görüş sormadan size proje çizdirmemesi gerekirdi
Anlatımında eksik bir şey var. Eksikliği köy yerleşik alanı içinde olmadıgı gerekçesine dayandırmıştır.Verdiniz bilgi ve açıklama bu kanaati oluşturdu.Bu durumda tarımsal üüretime dayalı bir proje kapsamnda değerlendirme yaparak ilerlemeniz gerekir.Özel idare toprak edütü yapmaz.Atladığınız veya açıklayamıdıgınız bir durum var..
Teşekkür ederiz. Paylaştığınız bilgi ve emek için🌾🫒
Seyfettin bey şehir plancısı olmadıgı için veya o anaklına gelmediği için söyleyememiş 300 metreye kadar köy yerleşik alanının genişleme konusunu.İşin aslı şu: köylerde imar planı yapılabilmesi için mevcut yerleşik alan da dahil olmak üzere çağdaş planlama gereklerine ve plan yapma yasa ve yönemeliklerine uyabilmek için lazım olan arazi büyüklüğüne ulaşılması kolaylaştırılmıştır. Diğer yandan bir köyde ihtiyaç varsa bu ihtiyacın (örneğin nüfus artışı, işletme ve ticari vegi mükellefi,işgücü ihtiyacı gibi) gerçek olması halinde yeni yerleşim yeri planlanması yolu açılmıştır.Yani muhtar istedi diye bu işler yapılmaz.emlakçılar arsa satsın veya muhtar para kazansın diye olmaz.
Bilgilendirici,cok faydalı bir video olmuş emeğinize sağlık 🙏
Teşekkür ederiz Hatice hanım, sevgiler
Deniz kardeş değerli bilgileriniz için teşekkürler emeklerinize sağlık
Teşekkür ederiz, sevgiler
Deniz merhaba , Şehirlerden köylere göç etmek isteyen insanlara rehber olabilmek adına yaptığınız bu çalışmalara müteşekkiriz güzel insanlar , sağlıcakla kalın selamlar ...🙏
Tebrikler Deniz. Çok yararlı bir video olmuş
Teşekkür ederim 🙏
Cok guzel bir bilgilendirme olmus elinize saglik
TEŞEKKÜRLER DENIZ 👍🍀💯
Yine efsoooo bir cekim olmus tesekkur ederizzzzz
Teşekkür ederim 🙏
Emeklerinize sağlık çok teşekkür ederiz 👏💯👍🙏💐
Ben teşekkür ederim sevgiler
bu bılgılendırmeler ıcın cok tesekkurler .
Deniz bey emeğinize sağlık . Çok faydalı içerik oldu 👍 teşekkür ederim 🙏
ÇOK FAYDALI OLDU ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ
Teşekkürler güzel insan....
Ben teşekkür ederim 🙏 sevgiler
Hayırlı Akşamlar
Hayırlı akşamlar Bekir bey
Kolay gelsin guzel insanlar isin ras gelin
Çok teşekkür ederim sevgiler
Bilgileriniz için çok teşekkür ederiz 🌸
👍👍👍
Merhaba çok faydalı bilgiler veriyorsun çok teşekürler bahtin açık olsun kardeşim sağolasın
Ağzınıza sağlık yüreğinize sağlık emeğinize sağlık değerli Canlar size doyum olmaz harikasınız saygilarla. 👍👌👏👏👏👏👏✌🕊✌❤🌹❤🌹💐🧿💖
Çok teşekkür ederim ☺️ sevgile r
Vayyy.. iki sevdiğim arkadaşı aynı karede görmek ne güzel.. selamlar 🙋🏻♂️
Selamlar sevgiler abi
Abi sen efsanesin
Merhaba.
Bilgim dahilinde bahsedeyim.
Tarlaniz Dağın başında bile olsa
5000 metrekare nin üstünde olup kadastro yola 25 metre cephesi var ise ve siz buraya tek tip meyve ağacı dikerseniz .Plan proje çizdirmek ve gerekli izinleri almak suretiyle 70-80 metrekare gibi oturumlu ev yapılabiliyor.
Diyelim ki bu şartları tasimiyan bir yeriniz var
Öncelikle muhtar ve köylü ile iyibir ilişki kurarsaniz. Şikayet olmazsa kaçak dahi olsa yapı yapilabiliyor.ornegi çok. Yıkım vs gibi işlemler pek nadir .
Benim anlamadığım konu şu.insanimiz neden ısrarla beton yapı uzerine odaklanmış. Neden topraktan ev yapmıyoruz eskiden olduğu gibi. Nefes alan evler.. su+toprak+saman- kereste hepsi bu.
Yıksalar bile yapımı kolay.
Önerdiklerinizin hepsi birer yapıdır. İdareler tarafından aynı şekilde muamele görürü.
Emeğin için teşekkür ederim.
Teşekkür ederiz 👏👏👏
Öyle olmalı böyle olmalı derken.Koyumuze seve seve döneceğiz de.Fadimenin düğünün de halay çeker miyiz bilmiyorum.İzmir de acı biberin kilosu 160 TL.Sevgiler canlar❤❤❤
Mevsime uygun olmayan ürünlerin fiyatı öyle olur. Bırakın artık şu bilinçsiz kriter unsurlarını
@@barbarosnamli6037 Mevsiminde de 300 TL..Bulunursa tâbi...Siz Ekim,dikim yapiyormusunuz..
@@barbarosnamli6037 mevsimine uygun olmayan ürün mü. Biberden bahsediyor. Biberrr.
Benimde yer alıp Samandağ biberi yetiştirmek niyetim var. Umarım yaparım.
@@federal18
Biber bir yaz sebzesidir ve sadece doğal yoldan yazları olur
Cehalet diz boyu!!
❤❤teşekkürler.
Selamlar sevgiler , başarilar
Çok teşekkürler 👍
Teşekkürler
Çok teşekkürler
Şehirler köyden beter. Olmuş.
Allah razı olsun
Çok faydalı oldu
Merhaba canlar selam ❤❤❤🐞🍀💐
Merhaba selamlar sevgiler
Ben videonuzu bu gun izledim. Benim köyümde DSİ sulama kanalının yolu kadastrosu yol olarak gozukmediginden bu tarlada yapı izni verilmiyor. Bu konuda ne yapılabilir. Bu durumda olan arazi sahipleri yol varken imaryo u den sıkıntı yaşamakta.
İmar planı yaptırabilirsiniz
,👍👍👍
Deniz çekimi yaptığınız konum neresi çok güzel çıkmış
Ayvacık belediye parkı 🙂✋teşekkürler
@@denizsarivideolari Ayvacık'ta, anayol üstünde "Öğretmenin yeri" isimli Kuzu çevirmeci var. Çok iyi yapıyorlar, tavsiye ederim.
@@mustafainankahyaoglu278 teşekkür ederim 🙏
faydalı paylaşım
Teşekkür ederim ikramınız için.
Teşekkürler
Köyiçinden 1400 m2 yer almıştım , Tapuda Tarla olarak geçiyor. Yolu var cephesi otuz metre , elektrik var su var.. Köyün merkezine iki sokak mesafede ..Benim sağımda ve solumdaki araziler tapuda ev olarak geçiyor. Arkacephemde yine evler var.. Bana ayrılan su hattımdan Su bağlatmak istedim Tarla diye bağlamadılar. İskan yap Bağlayalım diyorlar. İskana izin vermiyorlar .. ilginç. En son geçen ay Muhtar Tapu Kadostro ölçümleri yaptırdı. Bize söylediği 300 metre mevzusuna göre Sizin tarlalar Arsa oldu gözünüz aydın , bugün yarın tapular değişecek dedi.. Son durumu bilmiyorum. Bu aralar Köye gidebilirsem öğrenirim yazarım..
300 m mecliste onaylanmış ise muhtarınız doğru söylüyor.
Muhtar böyle dedi diye arsa olmaz
@nt9192 il genel meclisinin onaylaması lazım
@@nt9192 He Babo Bende öyle didiydim..Ama Muhtar Doğru demiş.
@@nt9192 :)) Şimdi Arsa .. En yakınlarıma bile dert oldu iyimi ..Allah Sizede nasip eder inşallah.
Köydeki 1 dönüm veya daha küçük parsellerde ev yapılması neden zorlaştırılıyor. Müsade edilmeli bence ..belirli kat ve genişlik sınırı belirlesin il özel idaresi.bizde meyva ve sebzemizi üretip ,huzurlu yaşayalım
👍
❤❤❤
👏👏👏👏
Merhaba
Koyicinde bahceye ev yapilabilirmi
Köy içinde ise ve yolu varsa yapabilirsin
Plan harita belediye ,il özel idare tarım ilçe md muhtar, kadstro tapu say say bitmez,top gibi dolan dur,kafayı yememek mümkün değil.
Profesyonel bir danışmanlık almanız gerek
🎉🎉❤❤
👍👍👍👍👏👏👏👏👏👏
Mahalle yerlesik alan sınırı 100 m den 300 m ye çikti 300 myi uygulama yok mesela mersin
Mersin büyükşehirdir. Belediyeniz 300m kuralına bağlı kalmaksızın imar planı yapabilir
İzmir bornova laka mahallesi kırsal yerleşik alandan kentsel yerleşik alana geçiyor bu durumda köy içi imarindan faydalanirmiyiz
İzmir bir büyükşehir olduğu için ilçe belediyenizle görüşün mutlaka. İmar planı yapmaları gerekir
Köy imarı diye bir kavram yoktur.Emlakçılar ve simsarlar tarafından uydurulmuş bir kelimedir.Bir semtte imaar planı yapılmadan kenstsel yerleşim yapılamaz....
❤❤❤🎉🎉🎉
Hocam Kooparitif olarak izmirde çok sayıda köyde 250 m2 yer rızai taksim ile satılıyor.Buradan yer alıp konteynır koymayı planlıyorum sizce bunun sakıncaları ve faydaları ne olur bunula ilgili video çekebilirmisiniz.
Böyle bir şey yapmanız , eğer tarım arazisi ise yasalara muhalefet etmenize yol acacaktır.Bunun devamı çok iyi olmaz.Kurulan kooperatifin bu yolla yapılaşma sağlayacağını veya tiny house türü konut ihtiyacınızı giderecğini söyleyenlar maalesef sizi porblem dolu bir yaşama ortak etmektedir.Ancak tarımsal üretim için faaliyet gösterirseniz ve arazinin büyüklüğü buna yeterse olumlu olabilir.Bilgisizce hareket etmek kötü bir tercihtir.
Merhaba tapuda köy içi tarla yazmasi mucavir alanda oldugu mu demek yani yapi yapılabilir mi
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉
Deniz bey bana yardımcı olurmusun beni ablan bil ablana arsa ara rica ediyorum 300 MT bir evim olsun önünede yemelik sebzemi Ekim.😊
Tabi ki elimden geldiğince yardımcı olurum, selamlar sevgiler
İş bilmezler iş başında şunun adamı bunun yakını şu müdürün koyduğu adam şu beyefendinin akrabası
🤗
Köydeki son ev? Bunu nasıl belirlicez köyde çok dağınık evler bunun yani köy yerleşik alanı internetten öğrenebilir miyiz?
Belediyenize yada il özel idaresi ne sorabilirsiniz
Alacağınız yondeki son eve göre
Herkese kolay gelsin ,hayırlı olsun . 300 metre nasıl nasıl ölçülmektedir. Bu yolun ölçülmesi veya kuş uçuşu uzaklık mıdır? Köy içi sınırında diye biliyorum. 4 metre genişlik gibi kayıtlı arazi yoluna cepheli 3500 ve 500 m kare genişlikte fındık ve çay bahçesi kayıtlı Rize'den butik otelcilik yerel binalar yapabilmek için soruyorum.
bu ölçü,ihityaç halinde yerleşik alanın genişletilebilmesine gerekçe hazırlanması için konmuş bir kuraldır.Mutlak olarak her yerde her taşınmaza uygulanacak anlamında anlatanlar yanlış konuşuyor ve maalesef bu algı bilgiye dayalı değil kişisel fikir ve yorumlarla yayılıyor.İhtiyacın belirlenmesi o taşınmazın bulundugu bölgeyi yöneten idari makam tarafından yasa ve yönetmeliklere göre verilmektedir.Muhtar sadece talepte bulunabilir veya kendisine iletilen talepleri bir düzen içinde idareye iletirse veya bir taşınmaz sahibi proje sunarsa gündeme gelir,incelenir.Sizin özelinizde düşündüğünüz iş için önce tarım il müdürülüğünden bir görüş alın , bilgiyle atım atmaya başlayın .Bırakın bu internet goy goyunu...
Ben (tarihi bilmiyorum ana onlarca yıl evvel) terk edilmiş bir köyden 1763 m2 arazi aldım. Tapuda "Samanlık ve arsası" yazıyor. Bu ne demek?
Tapu tescili sırasında arsanızda yapılmış bir samanlık vardır muhtemelen kadastro ekibi de bu tescili yapmıştır. Onun için samanlık ve arsası olarak geçer.
🙋♂️🙋♀️😊🤗😇❤❤❤❤
Mrb koye 1500 mt mesafede asfalt yola 300 mt siniri olan sulama birligi suyu olan 9 donum tarlam var. Mahalle olarak geciyor . Ben seracilik yapmak istiyorum 500 mt2 yada 1 donum sera yapsam bunun icin malzeme deposu ve kucuk bi baraka yapabilir miyim yasal olarak
BÜYÜKŞEHİRDE değilseniz ilgili belediye değilse özel idareye sera projesi izni ile başvurarak seracılık kapsamında yapacağınız işler için gerekli en uygun büyüklükte destek yapıları projenizde göstereek yapabilirsiniz.Sera + malzeme deposu ,ilaç gübre deposu gibi...Sözlü eylemlerinizin cevaplanması bir işletme mantığı kurmadıgınız sürece mümkün olmayacaktır.
Benim yerim 3900 m2 ve köye 500 metre. Ev yapmamın hiç bir imkanı yok mu yani ? Cevap verirseniz sevinirim
20 dönüm, 5 dönümünü üstü tarla pek yok artık hocam, para için toprağı parça oincik ettiler maalesef 😢
Deniz herzaman ki gibi yine harika bir video olmuş olmuş, teşekkürler
Teşekkür ederim 🙏 sevgiler
Yol geçit hakkı almak cok zor hemde çok maliyetli yolu olmayan tarla hiçbir ise yaramaz
Selamünaleyküm hocam, bir yer aldım evlere yakınlığı 150 metre. Köy yerleşik alanı dışında kalıyor şuan, 300 metr kuralı uygulanmıyor. Ben buraya ev yapmak için nasıl bir girişimde bulunabilirim? Yerin yolu da yok ayrıca, kadastral uola 30 metre içeri de kalıyor. Bir şey yapmam mümkün mü? Yerim dört dönüm mahallenin üstünde. Şimdiden çok teşekkür ederim
İmar planı yaptırmanız gerekir
@@muhendiscoban110hocam bir tarla bakıyorum köydeki en yakın eve 100 metre bunu cins değişikliği yapsam arsa yapılabilir mi biraz büyük şartları taşıyorsa bölünebilir m, yola cephesi var
@@umuttt444onaylı bir köy genişleme alanında ise yapabilirsiniz.
tarımsal üretimde kullanmak üzere tarım il müdürülüğüne proje sunarak yapabilirsiniz.Yol için komşu parsel sahibi ile anlaşarak veya dava açarak geçit hakkı almanız mümkün.
Selamlar saygılarmla Almanıyadan
Teşekkürler 🙏 sevgiler selamlar
Köydeki en son evden 300 metre içerisinde 4 dönüm tarlam var yola cephe köyümüz kırsal bölge ve mahalle olarak geçiyor.Çilek fasulye gibi ürünler ediyoruz.ev yapmamız için herhangi bi engel varmıdır acaba.
@@ercanferik7143 Üstat Ne yaptınız bir cevap bulabildiniz mi Ben de bir tarla bakıyorum köye en son eve 200 metre acaba ev yapılabilir mi
Eğer 300 mt sınırı meclisinizce onaylanmış ise ve yapı yapma şartını sağlıyorsa yapabilirsiniz
Köy yerleşik alan içinde bulunan arsaların çoğu yapı inşa etmeye uygun değil. Ayrık nizam ve dört taraftan uapılacak çekmelerden dolayı kalan alan konut inşaasına uygun olmadığından izin verilmiyor. İzin yoksa kaçak yapı inşa etmek kaçıılmaz oluyor. Bu konuda Tarlaya Ektim Konut isimli kitabı önerebilirim.
Hocam 7. dakikadaki 300 metrelik mesafe ruhsatsız yapıları da mı kapsıyor? Örneğin Büyükşehir olmayan ve merkeze bağlı bir köydeki en son ev ruhsatsız ve bu eve 300 metre mesafede bir tarla var. Buraya ev yapmak mümkün mü?
300 m, yerleşik alanın genişletilmesi gerektiğinde genişleyeceği yasal uzaklıktır.Ancak bu kurak mutlak olarak her kese ve her yere hemen hak tanımaz.Mcavir alandaysa belediye değilse özel idare tarafından yerleşik alan sınırının ihtiyaç varsa yeniden tanımlanması gerekir.
Arkadaslar 2 katli bi köy evi yapabilmek icin kac m2 arazi ye izin veriliyo
1-Köy içi herhangi bir arsaya
2-Köy dışı en az 5 dönüm yola cepheli fidanlık, bahçe
3-Köy dışı 20 dönüm yola cepheli tarlaya ruhsatlı ev yapılabilir
Yerin ne olduğu arsa bahçe veya tarla tapuda niteliği bölümünde yazar
Köyde yaşayanlarda para pul mu var ki söylediklerini yapsınlar
Bilim insanlarını dinleyecek siyasetçi var mı bu ülkede
Deniz, senden ricam anadilimiz olan Kirmancki içerikler üret.
Deniz bey bu heyecandan konuşamayan arkadaşı nereden buldunuz ya :(
Vakit kısıtlı olunca biraz hızlı gittik. Anlamadığınız yada merak ettiğiniz Bi konu var ise yazın lütfen. ayrıca Bi video daha yapabiliriz sizin için.
Gayet ayrıntılı ve güzel anlatmış beyefendi .
@@mervebatu8649 teşekkür ederim
Bu sayfa emlakciya dönüştü.olmuyor deniz .
Bunlar köye taşınmak isteyen birçok kişinin merak ettiği teknik konular, bilgiyi veren arkadaşımızda emlakçı değil, mevzuatı iyi bilen Harita Mühendisi bir arkadaşımız. Selamlar
Gerek Deniz gerekse ben sayfalarımızın emlakçıya dönüşmemesi için gayret ediyoruz. Ayrıca kalbi temiz herkesin bilgilenerek kötü niyetli bir emlakçı ile karşılaşırlarsa haklarını bilmeleri için mücadele ediyoruz. Selamlar sevgiler
Rantın yüksek olduğu yerlerde malesef hersey için bir kılıf bulunur.. parası olana sorun yok...köylerimiz en azından korunsun doğa korunsun yapılaşma olmasın. Çocukken gördüğümüz kazdagları ile şimdi arasında dağlar kadar fark var.her yıl nasıl korkunç hale geldigini gördükçe göz yaşlarıma tutamıyorum.zeytin ağaçları kesilip kesilip dağlara beton konduruluyor..bırakın dağlar taşlar köyler kalsın.. maden sahaları tas ocakları.. bir yandan ..denizini bitirdiler suyunu bitirdiler kalan havasi..
❤❤❤❤❤
❤❤❤
❤❤❤