Suprafata optima a camerelor într-o casa sau apartament

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 ноя 2024

Комментарии • 48

  • @CorinaCreanga
    @CorinaCreanga Год назад +4

    Corect!!! In primul rind trebuie cumpătare. Acum oamenii cind se întâlnesc întîi ne măsurăm cine și cîți metri pătrați are. La sfârșit ne plingem cît ne costă întreținerea.

  • @cipriantodoran1674
    @cipriantodoran1674 10 месяцев назад

    Bun video. Merci!

  • @jiml5058
    @jiml5058 Год назад +5

    Am făcut dormitoarele.mai mici la copii. Paturi și dulapuri. Dar am făcut o camera 5x5m pt studiu .
    Oamenii trebuie să înțeleagă că supradimensionarea nu aduce nici un beneficiu.
    Mă bucur că educi oamenii în directia asta

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад +1

      Multumim de comentariu si informatii! Si din experienta dvs, e suficient ce aveti?

    • @jiml5058
      @jiml5058 Год назад

      @@EnciclopediaConstructiilor da sunt foarte mulțumit .
      Matrimonial 13mp cu dressing 4mp și baie 6mp.
      Dormitoare 12mp cu baie comună 6mp
      Open space dining și living 35mp
      Bucătărie închisă 15mp
      Spatiu studiu plus zona TV 25mp
      159mp total

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад

      Super! Deci e casa parter sa inteleg? Terasa ceva?

    • @jiml5058
      @jiml5058 Год назад

      @@EnciclopediaConstructiilor da parter.
      Terasa 12mp holuri și antreu 21mp
      Debara la bucătărie 2.5mp

    • @jiml5058
      @jiml5058 Год назад

      @@EnciclopediaConstructiilor când pornești și nu primești sfaturi utile cazi in capcana gurilor care spun "mai adaugă în metru" (de parca adaugă de la ei) :)

  • @valentinabaraghin5520
    @valentinabaraghin5520 Год назад

    Bravo 👏

  • @alex3261
    @alex3261 Год назад

    Excelent video, judicios si realist.

  • @dragospieptu6551
    @dragospieptu6551 Год назад

    Mulțumim!

  • @vladalexandru7517
    @vladalexandru7517 6 месяцев назад

    mai trebuie o camera- posibil: camera de lucru sau camera de rezerva sau o camera de intimitate cu acces restrictionat. Trebuie luat in considerare ca multi lucreaza de acasa sau poate este nevoie de o camera de hobby sau altceva. optim ar fi 150mp pentru un nivel -180 mp pentru doua nivele

  • @criss6945
    @criss6945 Год назад +2

    45 mp pentru open space e mult prea mult si dpv al distantei de parcurs in mod repetat in cursul zilei dar si dpv al confortului termic iarna, necesita o cheltuiala mai mare pt incalzire. Dupa mine, un 27-30 mp este arhisuficient cat sa nu simti ca este un spatiu inghesuit. La locul de luat masa (sufragerie) nu e nevoie de mult spatiu in jurul mesei pt ca. are din spatiul de la living oricum.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад +3

      Depinde de fiecare planimetrie in parte, uneori nici 27 m2 ai dvs in alt context si alta configuratie poate sa nu fie suficient pentru a vorbi de comoditate, in cazul dvs e ok.

  • @Zoltan1996
    @Zoltan1996 Год назад +1

    Ce trebuie sa inteleaga oamenii este ca chiar daca isi doresc spatiu cit mai mare pt orice asta inseamna cost MANOPERA SI MATERIALE APOI INTRETINERE!Datorita costurilor crescute din considerente diferite fiecare trebuie sa si construiasca cit isi permite si cit are nevoie, decicalculati va pe termen lung investitia!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад

      Ooo daa, nu e doar de proiectat si construit, ci si de intretinut, periodic mentenanta, reparatii, curatenie, grija etc!

  • @Sebastian-Zufu
    @Sebastian-Zufu Год назад

    Facem proiecte si in romania mai exact la bacau?

  • @mihaifogoros3498
    @mihaifogoros3498 Год назад +5

    Hainele copiilor ocupa incomparabil mai putin decat ale adultilor. Adunarea de saci de jucarii e un comportament aberant si daunator al unor parinti care isi ingroapa odraslele in munti de jucarii. Probabil sa compenseze faptu ca nu le acorda suficienta atentie.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад +5

      Ocupa hainele mai putin loc, dar copiii au nevoie si de spatiu pentru alte lucruri pe care parintii nu le au: si anume ce tine de studii/activitati/joaca/hobby-uri.
      Saci de jucarii... aici suntem doar partial deacord cand vine vorba de cantitati uriase de jucarii, insa nu suntem deacord cu atentia suficienta, ori daca ai de exemplu 2 sau mai multi copii, fiecare are jucarii in corespundere de varsta si sex, si cum in prezent sunt si jucarii mai mari ce ocupa spatiu, plus se aduna cutii de puzzle-uri, lego, carti de desenat, colorat, citit, scris etc... si daca parintii sunt responsabili si le acorda suficienta atentie, atunci fac diverse activitati cu copiii, se ocupa cu ei, citesc carti, fac activitati didactice care tot is diferite forme de invatat/jucat care tot ocupa spatiu, atunci se aduna multe.
      Cred ca depinde fiecare om in ce anturaj a crescut, cum vede el educatia, si desigur cat de multe carti de educatie a copiilor a citit. Noi de exemplu avem zeci de carti citite cu sotia in ultimii ani de educatie, si dupa multe carti cand auzi de Montesori sau altii, vezi anumite jocuri de dezvoltare in carti, le cumperi si tu si te ocupi cu copilul, si in cativa ani se aduna destul de multe chestii si jocuri, iar copiii repede cresc si rapid cauta alte activitati. Puteti dvs afirma ca e lipsa de atentie? Nuuuuuuuu! Eu zic ca bataman e invers, anumite atentia si dorinta spre dezvoltarea copilului duce si la multe forme de activitati/joaca procurate!
      In una suntem aici deacord cu dvs: cand parintii sunt non-stop la munca si cumpara jucarii copiilor doar sa le ofere ceva, atunci aici aveti dreptate. Insa in rest, poti aduna saci de jucarii si activitati didactice si avand atentie fata de copii!

  • @radufrimu178
    @radufrimu178 Год назад

    Buna ziua
    Am o intrebre.
    Noi am intalat incalzirea in casa cu radiatoare si incalzire in pardoseala. Toata incalzirea e unita la sobo prin zmeevic, am instalat un motor pentru circulatia apei. De la soba avem 2 tuburi ca sa putem instala si un cateol pe lemne sau carbuni.
    Intrebare e
    In loc te cateol putem sa instalam o pompa de caldura? Daca da, cum alegem pompa de caldura adapta ca sa incalzeasca casa? 120m2.
    Putem sa va contactam la telefon?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад

      Buna ziua, da se poate insa tot sistemul de productie a caldurii trebuie regandit, desigur initial trebuie de realizat un calcul al pierderilor de caldura al casei si bilantul energetic ca sa stim cum sa dimensionam corect o eventuala pompa.

  • @narcis-mihaiiancu2038
    @narcis-mihaiiancu2038 7 месяцев назад

    Se poate sa faceti proiectare si pentru Romania?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  7 месяцев назад

      Deocamdata doar consultanta la etapa de proiectare sau constructie, insa in viitor cine stie.

  • @criss6945
    @criss6945 Год назад +2

    Nu o sa inteleg niciodata de tin unii sa isi faca baia cat un dormitor. Eu am cada si masina de spalat in 4 mp si este spatiu destul. Nu tin sa ma dau cu rolele in baie. Spre exemplu, la o baie fara masina de spalat unde baia ar veni pe transversal in capatul baii, din perete in perete inchisa cu doua usi de sticla, plus de-a lungul peretelui inca un wc si un lavoar, totalul lungimii minim necesare: 70 cm latimea cazii + 36 latimea toaletei (rezervorul sa fie ingropat) + 85 latimea lavoarului + 30 cm spatiu intermediar, adica 210 cm lungime baie, inmultit cu latimea cazii (la 130 cm suprafata baii ar fi 2.7 mp, iar la 150 cm suprafata baii vine de 3.15 mp).

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад +3

      E vorba de gustul fiecaruia, si undeva si de banii fiecaruia. Dvs incapeti in baie de 4 m2, insa un print din Arabia Saudica nici in 20 m2 nu va incapea )))
      O corectie: cand vorbiti de dimensiunile minime, mereu luati pentru fiecare in parte dimensiunile de utilizare, nu brute a unitatilor. De exemplu la toaleta, nu se ia niciodata 36 cm, ci minim inca ceva cm in plus pe fiecare parte.

  • @alexandru8105
    @alexandru8105 Год назад

    cat costa mp la proiect la dumneavoastra?

  • @valentinabaraghin5520
    @valentinabaraghin5520 Год назад

    Cit costa la dumnevuoastra un project de casa.

  • @dimabrinza
    @dimabrinza Год назад +2

    Good. Vorbești despre ERGONOMIE - sa nu-ți fie jenă sa introduci termeni noi pentru auditoriul tău. Sa nu uităm ca canalul tău este unul educational!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад +3

      Multumim de precizare. Initial am dorit sa vorbim de asa termen, insa ne-am temut ca nu vom fi deloc intelesi, insa... paremi-se aveti dreptate!

    • @dimabrinza
      @dimabrinza Год назад +1

      @@EnciclopediaConstructiilor Doar cei cu adevărat interesați te vor urma, și atunci vei avea cei mai buni urmăritori! 😎

  • @shublsro
    @shublsro Год назад

    Excelent video, multumesc!
    Se pare ca in general ma incadrez in ceea ce ati spus (in afara de camera tehnica)!
    Intrebare scurta: eu am o camera tehnica de 5.88m2 la o suprafata utila de 137m2 (casa 10x10, parter + etaj, fara acoperis).
    Oare este de ajuns?
    (mentionez ca inca sunt in discutii cu arhitectul, dar proiectul e aproape finalizat)

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад +1

      Cu drag! Uneori e de ajuns, alteori nu, depinde de numarul si volumul utilajelor ce le ve-ti folosi, deci ganditi exact care va fi sistemul de incalzire, racire, apa/filtrare, electricitate, automatizare, ventilatie etc! Cand nu se ajunge, anumite instalatii se duc pe tavan (cum e cazul centralei de ventilatie cu recuperare de caldura), se gandesc pe perete ca ceva sa fie mai jos, ceva mai sus s.a.m.d.

    • @shublsro
      @shublsro Год назад

      @@EnciclopediaConstructiilor Multumesc mult!
      Voi avea pompa de caldura + ventilatie cu recuperare de caldura.
      E posibil sa fac mai mare camera (cu aprox 1m2), acum voi vorbi cu alhitectul.

  • @Constantine91
    @Constantine91 Год назад

    cam trase de par unele. un contraargument ar fi ca la apartament nu ai niciodata liniste si orice dubiu de casa sau apartament nu mai are rost... m am mutat de la apartament la casa si e cea mai buna decizie luata. in ultimul apartament nu era aproape nici o zi fara galagie, fie munci in apartamente fie certuri, petreceri,muzica si nu politia nu poate face nimic in legatura cu galagia.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад

      Dvs la care video ati dorit sa comentati? Paremi-se la cel recent cu "3 criterii de ce sa nu iti faci inca o casa", acesta e cu totul alt video.
      Insa, merci de implicare.

    • @valentinabaraghin5520
      @valentinabaraghin5520 Год назад

      ​@@EnciclopediaConstructiilormam uitat la video in care se vorbia casa cu trei camere si marimia camerelor

  • @johnnyfive948
    @johnnyfive948 Год назад

    Drag "Enciclopedia Constructorilor", vă rugăm să adăugați subtitrări în limba moldovenească.
    Apoi pot fi traduse în alte limbi ale lumii folosind instrumentele încorporate RUclips.
    Înțeleg puțin mai mult de jumătate, dar încerc foarte mult.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад +8

      Nu exista limba moldoveneasca, in video se vorbeste limba romana, cu dialect/grai moldovenesc. Invatati limba romana, si o sa intelegeti mai bine informatia. Succes!

  • @cristiandrei1980
    @cristiandrei1980 Год назад

    Mai important decat dimensiunea conteaza cum gandesti aceste spatii, ca daca pui usi, ferestre si alte elemente aiurea va face spatiul mult mai greu de mobilat si utilizat. Dupa schitarea initiala recomand de gandit si mobilierul. Am vazut atatea cazuri cand lipseau , sa spunem, 10 cm intr-o parte care faceau imposibil instalarea unui dulap normal, ce are nevoie de minim 60 cm. Similar, de gandit unde vin prizele si alte elemente ale instalatiei electrice.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад

      Foarte corect! Noi de exemplu de la schita includem mai ca tot mobilierul principal, multi clienti ne zic "las ca nu trebuie sa pierdeti timp pe mobilier, vedem ulterior", la care nu ii ascultam deloc, ori mobilierul principal trebuie pozitionat din start, de el depinde si pozitia usilor, ferestrilor, chiar anumiti pereti interiori, mobilitate, ergonomie etc.