Sıfır Teknelerde Nasıl Sorunlar Olur?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 24 авг 2023
  • Merhabalar;
    Bu içerikte, aldığımız sıfır teknelerdeki sorunlardan bahsetmek istiyorum. Şunu unutmamak gerekir ki, sorunsuz hiçbir tekne yoktur. İkinci el de olsa, sıfır da olsa, teknelerde bir çok sorun olabilir. Önemli olan bu sorunları önceden kontrol etmek ve denizde seyir güvenliği için gerekli önlemleri almaktır.
    İçerikte anlattığım gibi yelkeni veya motoryatların, tasarımsal ve seyir güvenliği tehlikeye atacak sorunları olabilir. Deneyimli olmak, bir çok olası soruna karşı erken önlem almanızı sağlar. Bu içeriğin esas amacı, sizlerin sorunlar hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlamaktır. Teknelerdeki sorunların normal karşılanması gerektiği de, sizlere tavsiyem olacaktır.
    iyi seyirler dilerim;
    Video'daki Müzikler:
    Audionautix adlı sanatçıya ait Quiet, Creative Commons Atıf 4.0 kapsamında lisanslanmıştır. creativecommons.org/licenses/...
    Sanatçı: audionautix.com/

Комментарии • 88

  • @meteerdogan1615

    Sıfır teknede en büyük sorun, alamamak 😊

  • @ozsel7646

    İsterse senede sadece 1 ürün yapsın bu kesinlikle sallama bir şekilde, kalite kontrolü, testi yapılmamış ürün yapıp son kullanıcıya vermesine bahane değil. Uçaklarda arabalardan az kalite kontrol olmuyor mu ? Gerekirse devletler insan canı taşıyan teknelerde gerekli denetlemeleri yapmalı. Ayrıca bu firmalar az da paralar kazanmıyorlar çok ciddi kar marjları var, yeterli sayıda kalite kontrolcü eleman çalıştırılmalı, üç kuruş versinler bir zahmet.

  • @muammeradak3931

    adamı 4 şey bitirir. 1 kumar 2 alkol 3 çapkınlık 4 TEKNE....

  • @murattoksal3377

    60.000 Euro’luk Mercedes’te hatalı yada eksik üretim oluyor mu ??? BMW ‘de Toyota ‘da ???...... 300.000 Euro’luk Tekne de hata olabilir diye neden kabulleniyorsunuz ???

  • @GnHn84
    @GnHn84 12 часов назад

    4 senelik amator yelkenciyim. Haziran sonu cok iyi bir charter firmasi ile 2 haftaligina 2023 model Bavaria C38 kiraladim. Sansa tekne ile ilgili bir video izlerken cok ciddi bir dizayn hatasi oldugunu gordum. Chain lockerdaki su tahliye deligi zeminin 50 cm uzerine konumlandirilmis, dolayisiyla chain lockerda su birikiyor. Bunu aklima not edip tekneyi cuma aksami teslim aldim. Cumartesi Gocek korfezinde oldugumuz ve tekneyi cok yatirmadigim icin sorun yoktu. Pazar gunu Ekincik’e dogru yola ciktik ve ablamin teknenin yatmasindan rahatsiz olmasindan motor ile 8 saat gittim, tabi tekne yatmadigi icin kafayi denize soka cikara icine su dolmus. Bir sonraki gun 15-16 kn guzel bir ruzgarla tekneyi tam yatirmaya basladim ki iceriden ciyak ciyak yuksek su seviyesi alarmi calmaya basladi. Hemen baseboardlari acip suyu kontrol ettim, maalesef tuzlu su cikti. Yelkenleri kapatip manuel bilge pump a yuklendim, alarm sustuktan sonra rahat bir nefes aldim. Marinaya yanastigimizda detayli bir inceleme yaptim, o da ne? Watertight bulkhead olmasi gereken kafa kisminin altindaki kapagin silikonlari dogru duzgun cekilmediginden iceriye giren suyu(kafayi denize batirmaktan dolayi chain lockera giren suyu) postalara kacirmis, daha bir senelik teknede nasil olur bilmiyorum ama bilge pump islevsiz kalmis(calisma sesi geliyor fakat suyu tahliye etmiyor) ve bu hatalar zinciri yuksek su seviyesinin postalar arasinda birikerek alarmi tetiklemis. Allahtan alarm calisti da life rafti suya indirmek zorunda kalmadik. Yani uzun lafin kisasi yeni teknelerde(ozellikle covid sonrasi uretilen) 20 senelik teknede olmayacak bir sikinti cikti. Siz siz olun tekne kullanmayi ogrenirken guvenligi riske atabilecek unsurlari da sanki profesyonel olarak bu isi yapacakmissiniz gibi ogrenin. Urettiginiz icerikler icin cok tesekkurler Deniz kaptanim, devamini bekliyoruz.

  • @tun4tun870

    İnsanlara güvenmediğim için sıfır tekne almak gibi bir hedefim var ama bu videodan sonra buz gibi soğudum 🥶

  • @ekremkangal6223

    Güvenlik sorunu yaratan hataları, tekneyi teslim almadan önce bağımsız bir uzmanla tespit edebilmek çok önemli. Farj tahtaları konusu büyük rezillik. Bence firmayı açıklamalısınız.

  • @aykutustalar8731

    Önce altta bir kuru bölme mikron seviyesinde su aldı halloldu, silecek seyirde çok lazımken bozuldu motor üretimden hatalıymış değişti, sonra baş pervane çok önemli bir yerde iskeleye basmadı soketi çıkmış sancak vardavela dan bildiğin sarkıp ayağımla kayayı itip tekneyi açtım, motorun elektrik ve benzin borusu koruma hortumu benzin hortumunu kesmiş allahtan yeni çıkmıştım marina içinde motor durdu baş pervane ile hallettik diğer teknelere değmeden palamarlarla geri yerine aldık, yeni maceraları bekliyoruz. Firma da mahçup motordaki hortum hatası Suzuki nin hala parça bekliyorum kendim eski usul hallettim.

  • @ahmetaltn9750

    Şaft ve pervanenin sıfır hatasız olması lazım, 1 mm bile hata teknenin bir tarafa kaçmasına yol açar. Bu sorun yanaşmalarda, tornistan da deli eder kullananı.

  • @ge6078

    Eski veya yeni tekne yoktur, bakımsız tekne vardır diye düşünüyorum artık.

  • @samustube

    Üstadım lütfen arayı bu kadar çok açma seni çok özlüyoruz ve senden daha sık videolar bekliyoruz.

  • @KadirBilgetekin

    Giray kaptanım, çok güzel anlatmış. Bende bu sezon sıfır bir tekne aldım. Kaptanımın dediği gibi ustaların hiçbirinin denizle alakaları yok. Bir çoğu sahilden uzakta doğmuş yüzme bile bilmiyor. Teknemi nisanda denize attık. Hala daha cıvata sıkıyorum silikonsuz yerlerin silikonlarını atıyorum. Farş tahtaları yerine oturmuyor … Bakımlı 2.el denizdeki tekneyi almak artık bana daha mantıklı geliyor… Denenmiş hataları elden geçmiş oluyor.

  • @yolhikayesisakinleri

    Selamlar olsun, sevgili Sadun Boro ve Pupa Yelken'in büyüsüne kapıldıktan sonra, bir o kadar ilham veren, öğreten, ve denize bu denli içtenlikle çağıran bir kanal ve videolar için teşekkürler üstad, elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık.... Saygılar...

  • @ArazQizilbash

    Akla gelmeyen ama başa gelen örnekler silsilesiyle dopdolu bir paylaşım olmuş, katkınız için teşekkür ediyorum.

  • @mesutcure3183

    Deniz Kaptanım, her zamanki gibi çok değerli ve önemli geri bildirimler. ister sıfır ister ikinci el olsun expertiz yaptirmak çok önemli. Umarım üreticiler de dinleyip gerekli düzeltici faaliyetleri alırlar...Teşekkürler 👍👏👏👏

  • @qurshad113

    Çok değerli bilgiler veriyorsunuz. Emeklerinize sağlık.

  • @tolgamagden7747

    Asıl biz teşekkür ediyoruz. Sağolun Deniz Bey. 🙏

  • @ozanatasev

    Ağzınıza emeğinize sağlık Deniz hocam

  • @Cinarli1979

    Yine yararlı bilgiler öğrendik! Sağolun Deniz bey!

  • @karakshukukburosu4364

    Emeğinize sağlık. Paha biçilemez bilgiler..