Excelent. Asa am construit si eu . Ma costat 230e/mp. Sfătuiți clienții sa nu mai risipească banii pe fundații de bloc cu 4 etaje pt casa de lemn. Fundația din BOLTARI si planseul la parter din dulapi e muuuult mai ieftin si mai cald.
Bună ziua! Mulțumesc pentru videoclipul. Îmi puteți spune vă rog care este ordinea materialelor folosite, dinspre interior spre exterior, în cazul în care se poate opta pentru finisaj exterior din tencuială decorativă și nu lambriuri?
Buna ziua! O scurta intrebare, va rog: de ce in macheta folositi DHF la exterior si OSB la interior? Santierul pe care il aratati este cu OSB la exterior. Puteti sa imi spuneti in care dintre situatii este eroarea? Multumesc!
Buna, sunt la faza de proiect si cautare firma , constructori pt casuta din lemn cu izolatie vata bazilica?. Am terenul 1000 m2, vreau o casuta din lemn nu mai mult de 100m2 cu 1 living, 2 dormitoare, wc de serv +baie, bucatarie cu pod mansardabil/inalt sa pot sa mamisc pe sus. Ce imi recomandati, pe cine recomandati sa nu ma fure si jecmaneasca la bani mai ales ca nu sunt barbat. Multumesc dinsuflet
buna ziua! :) Puteti consulta catalogul nostru de case: www.miradex.ro/catalog-case-lemn-miradex Alegeti un model si primiti o oferta la nivel de kit structura si nZEB. Ulterior, puteti conta pe noi pe partea de proiectare integrata, productie casa in fabrica si montaj profesional, la nivel nZEB.
Salut,vrea sa mi construiesc o căsuța pe roti sj structura sa fie din lemn sau metal....dar nu știu care este ordinea materialelor...rigips,vata,polistiren,osb,folia de condens...
ordinea corecta ar fi asa, de la interior la exterior - rigips - profile de rigips in care se pun instalatiile - placare interioara (se poate pune sau nu), in general OSB - structura din lemn de 100 sau 150mm grosime (depinde de dimensiunile casutei) - izolatie 100 sau 150mm - palcare exterioara (OSB, DHF, Vidiwall) - folie anticondens - rigle de lemn pentru fatada ventilata puse in plan vertical - fatada ventilata din lambriu puse orizontal
Buna, mulțumesc pentru prezentarea structurii din lemn a casei. Mi-a plăcut mult. Intenționez să comand si eu una cu etaj, dar izolația pe interiorul si exteriorul casei inclusiv tavanul si acoperisul să fie făcută din "beton de cânepă" care cumulat să atingă 20cm /interior + 45 cm /exterior, asigurându-mi o izolație optimă vara (de căldură) - iarnă (de ger), eu având canepa, varul, apa. Dupa uscarea optimă a betonului de cânepă, OBS ul la interior rămâne pt a da fermitate zidului. Întrebare: -- ați mai executat astfel de case? -- cam cât costă o astfel de structură din lemn pt o casă cu talpa amprentei 10 - 15 m ? Mulțumesc! Toate cele bune.
salutare! Ne place betonul de canepa. Nu am lucrat pana acum dar suntem deschisi la o astfel de colaborare. Kitul de structura in cazul acesta depinde de proiect, e dificil de facut o estimare. Trebuie sa discutam niste detalii mai intai. Puteti sa ne trimiteti o schita pe contact@miradex.ro si incepem o discutie pe acest subiect :)
Prețul depinde de arhitectură. Din experiența noastră, o casă la cheie, eficiență energetic ajunge la suma de 1000 euro/m2 și ajunge la 1200 euro/m2 în funcție de sistemele folosite și nivelul de performanță energetică
Salut. Ordinea asta ar functiona ok sau mai lipseste ceva? De la interior spre exterior: lambriu, folie difuzie, vata 15, osb 12 sau 15, folie anticondens , vata 10, lambriu? Multumesc anticipat
Buna ziua! In cazul meu, structura pereților exteriori este realizata din următoarele straturi (de la exterior catre interior): tencuiala decorativa, vata bazaltică Rockwool 10 cm, scândura 2 cm la 45 de grade, folie difuzie vapori Sd=0.05 m, vata minerală Isover la interior intre montanți 15 cm, OSB 1 cm, gips carton. Imi puteti spune daca e o structura corecta dpdv al controlului umezelii in pereti? Multumesc.
Buna! Folia anticondens la exteriorul izolatiei nu are un rol anume. Folia se pune in cazul in care aveti fatada ventilata si se pune peste izolatia de pe fatada, peste care vin apoi sipca si fatada ventilata. Lipseste la interior bariera de vapori care este foarte importanta. OSB-ul de 10mm nu este impermeabil, are nevoie de minim 18mm ca sa actioneze ca o bariera de vapori si este important sa fie etansat la rosturi cu benzi de etansare. Asta ar fi un detaliu corect din punctul nostru de vedere :)
Se poate placa cu orice pe exterior, atâta timp cât placa are o permeabilitate la vapori. Ca termosistem, nu recomandam polistirenul, fiind un material impermeabil la vapori. Dacă rămân vapori de apa in structura sau bariera de vapori nu este etanșă, pot apărea probleme cu condensul in timp :)
intrebarea mea despre protectia lemnului, cu privire la eficienta substantelor utilizate pt tratare in conditiile in care toate au garantie intre 2 -5 ani...ce se intampla după?
intr-adevar, exista o perioada de garantie a eficacitatii tratamentului. Dupa aceea, eficienta tratamentului este mai scazuta dar daca lemnul este uscat corespunzator si se respecta anumite detalii constructive, nu are de ce sa apara probleme de mucegai sau carii.
Da. Placa de DHF este permeabila la vapori. Dacă este pusă pe interiorul pereților exteriori, e obligatoriu sa avem bariera de vapori. OSB-ul de 12 mm e mai greu permeabil, cel de 18mm e impermeabil si poate fi folosit ca bariara de vapori dacă se tranșează rosturile :)
OSB22 e impermeabil la vapori. Nu e recomandat la exterior, dacă stratul de etansare nu este perfect făcut. Dacă apar infiltrații de aer prin bariera de vapori va condensa pe placa de OSB de la exterior
@@miradexwoodenbuildings mai apare condens chiar dacă pe placa osb de la exterior se aplica folie anticondens și apoi urmează fațada ventilata cu lambriu peste? Mulțumesc
@@lvnstn1357Dupa ce o sa vina frigul o sa te anunț eu daca mai condensează osb-ul de 22mm.Anul trecut a condensat la pereții de exterior la o camera care este inca in lucru unde nu am bariera vapori,în încăperile unde am avut bariera vapori. Am văzut că nu mai condensează.precizez că anul asta am reușit să izoleze și fațada cu vata bazaltica de 10 cm.Anul trecut era direct osb-ul de 22mm la exterior,era foarte rece,acum deja e protejat de vata
Salut! Depinde de fiecare proiect in parte si de buget. In proiectul din video, am mers pe varianta de kit structura cu OSB pe exterior pentru ca OSB-ul are proprietăți structurale superioare DHF-ului si din considerente de cost, fiind mai ieftin decât DHF-ul. In ceea ce privește permeabilitatea la vapori, OSB-ul este mai greu permeabil decât DHF-ul dar cu toate astea poate fi folosit la exterior, atâta Timp cât bariera de vapori este aplicată corespunzător pe fata interioară a pereților exteriori :)
Înainte de începerea unui șantier, analizam prognoza meteo. Dacă ploua, pereții vin îmbrăcați in folie de plastic si sunt protejați de ploaie pana ajungem sa montam acoperișul si învelitoarea :)
@@miradexwoodenbuildings pfff in prognoza meteo ... crede ma pe cuvant mi-am luat o drona de vreo 3 sapt 4 ... cred ca 1 luna a trecut de atunci ... 3-5 zile am reusit sa ies cu ea in rest , vant, ploi .. nush ce se intampla cu vremea asta dar mi-ar da asa de mare panica ... si sa spunem ca incepe santierul, prognoza meteo e favorabila si incepe o furtuna odata ... ce se intampla daca ploua in santier ? se lasa apoi sa se usuce peretii sau nush habar nu am. Eu mi-as dori o astfel de casa dar la vremea asta imprevizibila ... trebuie sa astepti mult timp sa prinzi 1 saptamana fara strop de ploaie.
OSB-ul de 12mm este un material structural care contravantuieste suplimentar peretele exterior, din acest motiv l-am pus la exterior. Stratificatia peretelui se stabileste in functie de proiect. La exterior se poate pune OSB (nu mai gros de 12mm, caci este mai greu permeabil catre impermeabila la grosimi de 18mm), DHF 15mm, Vidiwall 12,5mm care sunt mai permeabile la vapori.
O casă eficientă mergeți la cheie are un preț estimativ între 900-1200 euro/m2 construit în funcție de nivelul de performanță și de echipamentele folosite :)
M-am abonat! Imi place ca videoclipurile nu sunt foarte lungi, (maxim 30 de min. consider ca e destul incat sa explici ce trebuie, cum trebuie, cat trebuie, si sa nu plictisesti abonatii) si vorbesti cu imagini de pe santier dand exemple concrete, nu din fata calculatorului plictisindu-ma!
Bună seara. Eu am cumpărat o casa de genul. Doar ca la interior am vată minerala de 15 cm între montanți apoi folie anticondes și apoi riglă de lemn și peste rigla de lemn montat direct rigips de 1.2 cm.. Pe viitor a-și dori sa scot rigips ul și cu tot cu rigla de lemn apoi între montanți sa înlocuiesc vata minerala cu cea bazaltica și apoi sa pun folie anticondes, osb de 1.2 și rigips de 1.2 .. Sa mai întăresc puțin structura... Ce mi-ați recomandat? Mulțumesc
la minutul 3:40 ati spus ca OSB-ul se pune la interior, dar in casa prezentata vad ca e la exterior, iar tot in video spuneti ca pe exterior se pune DHF, dar casa prezentata vad ca are OSB la exterior. pana la urma cum e?
placajele se pot pune oricum si pe interior si pe exterior, depinde de proiect si buget. In general, e recomandat ca OSB-ul sa fie ca placaj interior, in situatia in care avem si o placa pe exterior. Daca din considerente de cost, optam pentru o sigura placare, de obicei se pune pe exterior si la interior ramane doar bariera de vapori. OSB-ul de 12mm este de 2 ori mai ieftin decat o placa de DHF, deci trebuie avut in vedere si rationamentul de cost :)
cu structura sunt deacord , ma ajuta. Eu vreau sa imi inchid un foisor sa il fac "man cave" cum spun unii. Problema nr1 nu gasesti decat OSB 3, tego in majoritatea lanturilor de magazine. Ce alta metoda de placare/ inchidere/ suport pentru montare vata bazaltica rigida ( pe fatada) pe structura tip timberframe recomandati. Mentionez ca nu intre elementele de structura si nu intentionez sa folosesc valatuci/ chirpici/lut. Multumesc
Se poate pune si peste plata de osb si in spatele ei. E foarte important sa fie pusă. Dacă e in spatele plăcii de osb, e protejata in timpul montajului :)
Salutare! in momentul de fata imi construiesc casa pe structura de lemn tip: timberframe. Sunt in faza de a placa peretii din exterior cu plywood de 15mm peste care vreau sa pun vata bazaltica de 100mm, dar o sa mai dureze ceva pana pun vata pe exterior; ce folie imi recomandati pentru a proteja plywoodul pana la momentul respectiv? Va multumesc!
Salutare! Prețul la nivel de kit structura variază între 200-250 euro/mp + tva. Despre kitul de structura găsiți mai multe detalii pe site: www.miradex.ro/kit-casa-din-lemn-timberframe
@@miradexwoodenbuildings legat de pregatirea pentru instalatii termice, electrice (eventual ventilatie) sunt luate in calcul in acest kit de structura? As vrea sa inteleg care e limita proiectului in sine cand va referiti la kit de structura complet... A doua chestiune, se poate agrea prin contract garantia ca nu vom avea punti termice? strict la structura.... aici e marea mea temere....
Pe exteriorul peretilor , se poate monta direct tabla ? Sau trebuie facut un spatiu de ventilare ? ( este vorba despre tabla faltuita cu dripstop de la bilka ) Multumesc frumos
Salutare, Da și da. Se poate aplica termosistemul cu vată bazaltică direct peste dhf. Se poate pune folie de dofuzie peste placa de dhf daca este folosit ca astereala sau în fațade ventilate :)
nu avem un pret standard care sa se potriveasca la orice casa. Daca vreti mai multe detalii despre costuri, va rog sa ne trimiteti un mail la contact@miradex.ro cu o schita si putem purta o discutie pe subiect :)
nu este panza izolanta, este bariera de vapori. Rolul ei este de a proteja izolatia de umiditatea acumulata in interior (iarna in special) care poate condensa in izolatie si in structura. In SUA avem alte conditii de mediu decat in Romania (bine, depinde de stat). Se pune si la exterior, in cazul in care avem o fatada ventilata. Acea membrana se numeste folie anticondens sau de difuzie, aceeasi membrana care se pune sub tabla :)
Eu am ridicat singur acum 2 ani o casa pe sistem timber Frame dar am folosit osb de 22mm la exterior și 10 la interior. Am ceva video pe canalul meu dacă ești curios.
@@miradexwoodenbuildings am ales sa pun osb de 22 pentru a întări cât mai tare structura de rezistenta, plus ca izolează fonic și termic. Nu cu mult dar cât de cât. Plus ca la momentul cumpărării osb-ului aveam în plan sa imbrac toată casa în lambriuri de lemn și am vrut sa am o susținere bună. Acum am schimbat planurile și o sa pun vata bazaltica de 10 cm la exterior
Buna ziua un sfat va rog. sunt la faza de proiect si cautare firma , constructori pt casuta din lemn cu izolatie vata bazilica?. Am terenul 1000 m2, vreau o casuta din lemn nu mai mult de 100m2 cu 1 living, 2 dormitoare, wc de serv +baie, bucatarie cu pod mansardabil/inalt sa pot sa mamisc pe sus. Ce imi recomandati, pe cine recomandati sa nu ma fure si jecmaneasca la bani mai ales ca nu sunt barbat. Multumesc dinsuflet
@@Tudorache70 Nu as ști să vă recomand pe nimeni.Eu am construit singur căsuța de la A la Z. Dar dacă ar fi sa mai fac alta casa de lemn nu as mai face.Daca făceam o casa tradițională din BCA eram mutat de mult în ea.La o casa de lemn trebuie sa iei in calcul foarte multe aspecte.Nu este deloc ieftin dacă vrei o casa in care sa poți locui.La lemn cel mai mare pericol este umiditatea care în timp provoacă mucegaiul.Iar într-o casă de lemn mucegăită nu poți să locuiești.
De acord, DHF-ul și scândura sunt mai permeabile la vapori decât OSB-ul, dar a fost nevoie de osb din considerente de rezistenta structurală și cost. Ca și completare la întrebarea anterioara, e nevoie de bariera de vapori și din acest motiv, pentru ca pe exterior avem o placa mai greu permeabila (osb-ul e impermeabil la grosime de 18mm)
Cel mai bine este o casa din structura de lemn cu lut armat cu grinzi de lemn si pe exterior de pus termoizolatie de vata minerala pe grinzi de lemn cu siding din lemn ars sau lemn din soiuri care rezista la umeditate foarte mult timp. La asa casa nu mai trebuie nici o membrana de oprire a vaporilor , doar o membrana superdifuzie pe exterior unde e vata minerala.
Salutare! Suntem și noi fani construcții cu materiale naturale, dar e complicat de făcut paianta în sistem prefabricat, plus percepția beneficiarilor. La genul acesta de structura e necesar bariera de vapori pentru ca avem izolație vata bazaltica care își pierde proprietățile daca creste nivelul de umiditate. Bariera de vapori mai acționează și ca strat de etanșare la aer.
La ora aceasta o construcție din lemn este mai scumpă decât o construcție pe cărămida , nu mai discut de o clădire tradiționala . In plus timpul de viața este mult mai scurt la o clădire din lemn . Am încercat o clădire din lemn dar prețurile sunt forțate de către negustori .,, Cu stima ,
E o părere pur personală. Sunt biserici in Maramureș din secolul 17, construite din lemn care încă dăinuie. Prețurile sunt relative in prezent. La o casa de lemn timpul de execuție este mult mai redus, iar dacă tragi linie la final, material+manopera, tot acolo ajungem. Pregătim un material dedicat despre acest subiect in curând :)
@@miradexwoodenbuildings Da bineînțeles o părere personală , nu confundați tehnica din secolele trecute cu cea de astăzi . Va rog sa va uitați la tehnicile de îmbinare de acum 300 ani cu cele de astăzi …. nu se compara ! Tratamentul lemnului nu se știe la aceasta ora , decât ignifug și fungicid …atât …
@@sorindumitru6101 si ca o completare la ce ai spus in primul comentariu referitor la pretul unei case din "lemn" se spune ceva de genul in video ca, cu o cantitate de lemn necesara la cofraje pt o casa conventionala ai putea construi casa tip timber frame dar din pacate ajunge sa coste mai mult ca una normala, prin inventivitatea unora de a creea acest OSB care stim foarte bine ca sunt ramasite/rebuturi de lemn care nu mai au nicio folosinta si s-au amestecat cu niste lianti si au reusit sa ia pielea inca odata de pe oamenii de rand. Nu contesta nimeni "evolutia" dar nu la aceste preturi... Toti se lauda de produse fabricate din materiale reciclabile dar preturile urca continuu...cum de?
@@bogmotorsport OSB este un material inovativ, cu o rezistenta extraordinara in constructii, nu un produs facut de conspiratia ta mondiala din cap, ca sa "ia pielea dupa omul de rand" 😂😂😂
Întrebări tehnice. Bariera de vapori înainte sau după Osb? De ce? De ce Intello? Dacă se folosește bariera ne-inteligenta.. Înainte de osb sau după? De ce? :)
nu exista o regula anume. Noi folosim intello ca este o bariera buna. Daca o punem in fabrica o punem in spatele placii, daca optam pentru varianta in santier, o punem pe placa, se intinde mai usor si controlam mai bine strapungerile :)
Faceti o greseala mare: pe interior, placarea de osb NU se face direct pe membrana anti-vapori. Trebuie lasat permanent un spatiu de ventilare intre elemente ! Am casa pe structura timberframe, nu vorbesc din povesti.
Pai, peste OSB vine un spațiu tehnic in care se pun cabluri. Când vorbim de peretele structural care pleacă din fabrica (cum e cel din imagine), membrana se poate pune in spatele sau pe placa de OSB :)
exact, facem case din rumegus :) Si mai mult decat atat..le lipim cu scotch. Ca de exemplu acest proiect: ruclips.net/video/srKapQ229aI/видео.html lasand gluma la o parte, a avansat tehnologia si tinem pasul cu ea. legat de cost, depinde. Daca vreti sa aflati mai multe despre costuri, puteti consulta catalogul nostru de case si primi o oferta pe oricare dintre model: www.miradex.ro/catalog-case-lemn-miradex
Excelent. Asa am construit si eu . Ma costat 230e/mp.
Sfătuiți clienții sa nu mai risipească banii pe fundații de bloc cu 4 etaje pt casa de lemn.
Fundația din BOLTARI si planseul la parter din dulapi e muuuult mai ieftin si mai cald.
Depinde de la un caz la altul, in functie de studiul geotehnic stabilim solutia de fundare :)
cat este garantia la o asemenea structura ? Romanii fac casele sa le poata lasa mai departe copiilor/nepotilor ?
Salut ! Fi amabil te rog, si spune-ne cum ai reușit sa construiești la un asemenea preț fabulos de 230€ m2 ?
Apreciez informatia si efortul, doar sa tineti cont de sunet pentru viitor.
Mulțumim de feedback. Deja am luat măsuri la următoarele materiale video :)
Felicitari Daniel!
multumesc! :)
Fain video, ma bucur ca am dat de canalul tau... alt canal pe care il urmaresc a devenit prea lacom in ultima vreme.
Mersi mult de explicatie
Mulțumim pentru gândurile bune! :)
FELICITARI! Superb material!
Mulțumim! :)
filmul e de kakao restul e perfect
Felicitari!
Multumim! :)
De-abia aștept ;)
Și noi :)
Bună ziua! Mulțumesc pentru videoclipul. Îmi puteți spune vă rog care este ordinea materialelor folosite, dinspre interior spre exterior, în cazul în care se poate opta pentru finisaj exterior din tencuială decorativă și nu lambriuri?
salut...se poate izola cu spuma poliuretanica celula inchisa intre montanti?care ar fi finisajul fatadei in acest caz?
multumesc
Buna ziua! O scurta intrebare, va rog: de ce in macheta folositi DHF la exterior si OSB la interior? Santierul pe care il aratati este cu OSB la exterior. Puteti sa imi spuneti in care dintre situatii este eroarea? Multumesc!
❤
Buna, sunt la faza de proiect si cautare firma , constructori pt casuta din lemn cu izolatie vata bazilica?. Am terenul 1000 m2, vreau o casuta din lemn nu mai mult de 100m2 cu 1 living, 2 dormitoare, wc de serv +baie, bucatarie cu pod mansardabil/inalt sa pot sa mamisc pe sus. Ce imi recomandati, pe cine recomandati sa nu ma fure si jecmaneasca la bani mai ales ca nu sunt barbat. Multumesc dinsuflet
buna ziua! :) Puteti consulta catalogul nostru de case: www.miradex.ro/catalog-case-lemn-miradex Alegeti un model si primiti o oferta la nivel de kit structura si nZEB. Ulterior, puteti conta pe noi pe partea de proiectare integrata, productie casa in fabrica si montaj profesional, la nivel nZEB.
Salut,vrea sa mi construiesc o căsuța pe roti sj structura sa fie din lemn sau metal....dar nu știu care este ordinea materialelor...rigips,vata,polistiren,osb,folia de condens...
ordinea corecta ar fi asa, de la interior la exterior
- rigips
- profile de rigips in care se pun instalatiile
- placare interioara (se poate pune sau nu), in general OSB
- structura din lemn de 100 sau 150mm grosime (depinde de dimensiunile casutei)
- izolatie 100 sau 150mm
- palcare exterioara (OSB, DHF, Vidiwall)
- folie anticondens
- rigle de lemn pentru fatada ventilata puse in plan vertical
- fatada ventilata din lambriu puse orizontal
Bunul Dumnezeu sa va binecuvânteze ,în numele Domnului Isus Hristos ,amin ! Mulțumim mult pentru prețioasele informații !
Fără folie antivapori ?
Buna, mulțumesc pentru prezentarea structurii din lemn a casei. Mi-a plăcut mult. Intenționez să comand si eu una cu etaj, dar izolația pe interiorul si exteriorul casei inclusiv tavanul si acoperisul să fie făcută din "beton de cânepă" care cumulat să atingă 20cm /interior + 45 cm /exterior, asigurându-mi o izolație optimă vara (de căldură) - iarnă (de ger), eu având canepa, varul, apa. Dupa uscarea optimă a betonului de cânepă, OBS ul la interior rămâne pt a da fermitate zidului.
Întrebare:
-- ați mai executat astfel de case?
-- cam cât costă o astfel de structură din lemn pt o casă cu talpa amprentei 10 - 15 m ?
Mulțumesc! Toate cele bune.
salutare! Ne place betonul de canepa. Nu am lucrat pana acum dar suntem deschisi la o astfel de colaborare. Kitul de structura in cazul acesta depinde de proiect, e dificil de facut o estimare. Trebuie sa discutam niste detalii mai intai. Puteti sa ne trimiteti o schita pe contact@miradex.ro si incepem o discutie pe acest subiect :)
In concluzie ce pret este pe mp2 ? Cu DHF si termoizolatie ,folie tot ce trebuie ,ancore chimce
Prețul depinde de arhitectură. Din experiența noastră, o casă la cheie, eficiență energetic ajunge la suma de 1000 euro/m2 și ajunge la 1200 euro/m2 în funcție de sistemele folosite și nivelul de performanță energetică
Salut. Ordinea asta ar functiona ok sau mai lipseste ceva? De la interior spre exterior: lambriu, folie difuzie, vata 15, osb 12 sau 15, folie anticondens , vata 10, lambriu? Multumesc anticipat
Buna ziua!
In cazul meu, structura pereților exteriori este realizata din următoarele straturi (de la exterior catre interior): tencuiala decorativa, vata bazaltică Rockwool 10 cm, scândura 2 cm la 45 de grade, folie difuzie vapori Sd=0.05 m, vata minerală Isover la interior intre montanți 15 cm, OSB 1 cm, gips carton.
Imi puteti spune daca e o structura corecta dpdv al controlului umezelii in pereti?
Multumesc.
Buna! Folia anticondens la exteriorul izolatiei nu are un rol anume. Folia se pune in cazul in care aveti fatada ventilata si se pune peste izolatia de pe fatada, peste care vin apoi sipca si fatada ventilata. Lipseste la interior bariera de vapori care este foarte importanta. OSB-ul de 10mm nu este impermeabil, are nevoie de minim 18mm ca sa actioneze ca o bariera de vapori si este important sa fie etansat la rosturi cu benzi de etansare. Asta ar fi un detaliu corect din punctul nostru de vedere :)
La exterior se poate placa betonyp peste care sa se izoleze cu polistiren ?
Se poate placa cu orice pe exterior, atâta timp cât placa are o permeabilitate la vapori. Ca termosistem, nu recomandam polistirenul, fiind un material impermeabil la vapori. Dacă rămân vapori de apa in structura sau bariera de vapori nu este etanșă, pot apărea probleme cu condensul in timp :)
intrebarea mea despre protectia lemnului, cu privire la eficienta substantelor utilizate pt tratare in conditiile in care toate au garantie intre 2 -5 ani...ce se intampla după?
intr-adevar, exista o perioada de garantie a eficacitatii tratamentului. Dupa aceea, eficienta tratamentului este mai scazuta dar daca lemnul este uscat corespunzator si se respecta anumite detalii constructive, nu are de ce sa apara probleme de mucegai sau carii.
Salut am o întrebare ce soluție bituminoasa ai folosit între talpa casei și beton mulțumesc
Salut! Carton bituminos sau membrana bituminoasă dar recomandam membrana pentru ca este mai elastică si mai ușor de aplicat :)
Cât timp rezistă tratamentul 4 în 1 al lemnului portant, cel roșiatic???
Mai este nevoie de bariera daca avem placa de DHF?
Da. Placa de DHF este permeabila la vapori. Dacă este pusă pe interiorul pereților exteriori, e obligatoriu sa avem bariera de vapori. OSB-ul de 12 mm e mai greu permeabil, cel de 18mm e impermeabil si poate fi folosit ca bariara de vapori dacă se tranșează rosturile :)
Salut e bine de pus osb de 22 si la interior si pe exterior?
OSB22 e impermeabil la vapori. Nu e recomandat la exterior, dacă stratul de etansare nu este perfect făcut. Dacă apar infiltrații de aer prin bariera de vapori va condensa pe placa de OSB de la exterior
@@miradexwoodenbuildings mai apare condens chiar dacă pe placa osb de la exterior se aplica folie anticondens și apoi urmează fațada ventilata cu lambriu peste? Mulțumesc
@@lvnstn1357Dupa ce o sa vina frigul o sa te anunț eu daca mai condensează osb-ul de 22mm.Anul trecut a condensat la pereții de exterior la o camera care este inca in lucru unde nu am bariera vapori,în încăperile unde am avut bariera vapori. Am văzut că nu mai condensează.precizez că anul asta am reușit să izoleze și fațada cu vata bazaltica de 10 cm.Anul trecut era direct osb-ul de 22mm la exterior,era foarte rece,acum deja e protejat de vata
În prima parte a video ului, OSBul era la interior, urmat de bariera de vapori, iar la exterior era MDF. În șantier se vede OSBul la exterior.
Salut! Depinde de fiecare proiect in parte si de buget. In proiectul din video, am mers pe varianta de kit structura cu OSB pe exterior pentru ca OSB-ul are proprietăți structurale superioare DHF-ului si din considerente de cost, fiind mai ieftin decât DHF-ul. In ceea ce privește permeabilitatea la vapori, OSB-ul este mai greu permeabil decât DHF-ul dar cu toate astea poate fi folosit la exterior, atâta Timp cât bariera de vapori este aplicată corespunzător pe fata interioară a pereților exteriori :)
Cum polistiren pe căsa timber..? Suflete spune ca nu e ok polistirenul pe structura de lemn.Cum e treaba la urma?nu mai înțeleg nimic.Scuze.
Ce se recomanda la izolarea unui a grame ?
Am nevoie sa fac extensie la o cabana, daca va trimit o schita de mana cu ce am nevoie puteti sa faceti oferta?
sigur, trimiteti pe contact@miradex.ro :)
Salut! Se poate atașa o camera făcută din lemn ,la restul casei care este făcută din cărămidă? Mersi
Desigur! Trebuie gândită din punct de vedere structural sa comunice cu structura existenta :)
Faceti cumva si pereti exteriori din 200 mm (2'x8") ???
Bună. Sunt tâmplar de meserie și vreau să îmi fac o căsuță tip A frane și dacă se poate as dori sa îmi dați niște sfaturi sa iasă cum trebuie.
daca incepe ploaia in zilele in care se incepe treaba la o astfel de casa ?
Înainte de începerea unui șantier, analizam prognoza meteo. Dacă ploua, pereții vin îmbrăcați in folie de plastic si sunt protejați de ploaie pana ajungem sa montam acoperișul si învelitoarea :)
@@miradexwoodenbuildings pfff in prognoza meteo ... crede ma pe cuvant mi-am luat o drona de vreo 3 sapt 4 ... cred ca 1 luna a trecut de atunci ... 3-5 zile am reusit sa ies cu ea in rest , vant, ploi .. nush ce se intampla cu vremea asta dar mi-ar da asa de mare panica ... si sa spunem ca incepe santierul, prognoza meteo e favorabila si incepe o furtuna odata ... ce se intampla daca ploua in santier ? se lasa apoi sa se usuce peretii sau nush habar nu am. Eu mi-as dori o astfel de casa dar la vremea asta imprevizibila ... trebuie sa astepti mult timp sa prinzi 1 saptamana fara strop de ploaie.
Cum de au pus osb la exterior? Cel putin asa se vede in exemplul de pe santier
OSB-ul de 12mm este un material structural care contravantuieste suplimentar peretele exterior, din acest motiv l-am pus la exterior. Stratificatia peretelui se stabileste in functie de proiect. La exterior se poate pune OSB (nu mai gros de 12mm, caci este mai greu permeabil catre impermeabila la grosimi de 18mm), DHF 15mm, Vidiwall 12,5mm care sunt mai permeabile la vapori.
Cat costa mp2 ? Pentru o casa de 50 mp2 ce preț este cu tot cu acoperiș intr o apa ,eventual în 2 , fără tabla ,geamuri și usa , la rosu
O casă eficientă mergeți la cheie are un preț estimativ între 900-1200 euro/m2 construit în funcție de nivelul de performanță și de echipamentele folosite :)
M-am abonat! Imi place ca videoclipurile nu sunt foarte lungi, (maxim 30 de min. consider ca e destul incat sa explici ce trebuie, cum trebuie, cat trebuie, si sa nu plictisesti abonatii) si vorbesti cu imagini de pe santier dand exemple concrete, nu din fata calculatorului plictisindu-ma!
Mulțumim pentru feedback! ❤️
Bună seara. Eu am cumpărat o casa de genul. Doar ca la interior am vată minerala de 15 cm între montanți apoi folie anticondes și apoi riglă de lemn și peste rigla de lemn montat direct rigips de 1.2 cm.. Pe viitor a-și dori sa scot rigips ul și cu tot cu rigla de lemn apoi între montanți sa înlocuiesc vata minerala cu cea bazaltica și apoi sa pun folie anticondes, osb de 1.2 și rigips de 1.2 .. Sa mai întăresc puțin structura... Ce mi-ați recomandat? Mulțumesc
Recomandam sa puneti bariera de vapori in loc de folie anticondens :)
Se poate pune o placa de OSB3 minim 12mm pentru rigidizarea structurii.
la minutul 3:40 ati spus ca OSB-ul se pune la interior, dar in casa prezentata vad ca e la exterior, iar tot in video spuneti ca pe exterior se pune DHF, dar casa prezentata vad ca are OSB la exterior. pana la urma cum e?
placajele se pot pune oricum si pe interior si pe exterior, depinde de proiect si buget. In general, e recomandat ca OSB-ul sa fie ca placaj interior, in situatia in care avem si o placa pe exterior. Daca din considerente de cost, optam pentru o sigura placare, de obicei se pune pe exterior si la interior ramane doar bariera de vapori. OSB-ul de 12mm este de 2 ori mai ieftin decat o placa de DHF, deci trebuie avut in vedere si rationamentul de cost :)
De ce OSB, cum rezolvati problema ureei formaldehida?
cu structura sunt deacord , ma ajuta. Eu vreau sa imi inchid un foisor sa il fac "man cave" cum spun unii. Problema nr1 nu gasesti decat OSB 3, tego in majoritatea lanturilor de magazine. Ce alta metoda de placare/ inchidere/ suport pentru montare vata bazaltica rigida ( pe fatada) pe structura tip timberframe recomandati. Mentionez ca nu intre elementele de structura si nu intentionez sa folosesc valatuci/ chirpici/lut. Multumesc
salutare!
poti folosi Vidiwall, Rigidur (au textura alba) sau placaj din lemn stratificat (are textura de mobilier) sau DHF.
Bariera de vapori nu trebuia montata peste placarea cu OSB (la interior) ?
Se poate pune si peste plata de osb si in spatele ei. E foarte important sa fie pusă. Dacă e in spatele plăcii de osb, e protejata in timpul montajului :)
@@miradexwoodenbuildingsși nu afectează umiditatea osb ul dacă este pusa în spatele Osb ului?
Cat este garantia pe structura? Pot lasa casa mostenire copiilor mei sau trebe sa o daram in 30-40 de nai ?
Desigur. Garantina normata a unei cladiri este de minim 50 de ani prin proiect. Sunt biserici din Maramures pe structura din lemn din secolul 16 :)
Salutare! in momentul de fata imi construiesc casa pe structura de lemn tip: timberframe. Sunt in faza de a placa peretii din exterior cu plywood de 15mm peste care vreau sa pun vata bazaltica de 100mm, dar o sa mai dureze ceva pana pun vata pe exterior; ce folie imi recomandati pentru a proteja plywoodul pana la momentul respectiv? Va multumesc!
Orice folie anticondens, poate fi o varianta mai ieftină dacă e temporara. Nu folie plastic pentru ca va produce condens pe fata plăcii :)
Bună ziua. Unde ati gasit playwood? În magazine doar OSB se gaseste.
@@flufycat2748 Din America l-am adus 😁
Va salut. Eu am casa din lemn placată cu osb de 15mm. Înainte de a monta vata Bazaltica de 15cm mai trebuie sa pun o folie de condens pe osb?
Salut, care este prețul pe metru pătrat?
Salutare! Prețul la nivel de kit structura variază între 200-250 euro/mp + tva. Despre kitul de structura găsiți mai multe detalii pe site: www.miradex.ro/kit-casa-din-lemn-timberframe
@@miradexwoodenbuildings mulțumesc din suflet pentru răspuns, am sa intru pe site dumneavoastră!
@@miradexwoodenbuildings legat de pregatirea pentru instalatii termice, electrice (eventual ventilatie) sunt luate in calcul in acest kit de structura? As vrea sa inteleg care e limita proiectului in sine cand va referiti la kit de structura complet... A doua chestiune, se poate agrea prin contract garantia ca nu vom avea punti termice? strict la structura.... aici e marea mea temere....
Ideea pare geniala,intradevar. Despre documentația prealabila, ce necesita? Autorizații? Mulțumesc mult.
E nevoie de autorizatie de constructie ca la orice alta constructie. Pentru oferta, este nevoie de proiectul de arhitectura :)
Pe exteriorul peretilor , se poate monta direct tabla ? Sau trebuie facut un spatiu de ventilare ? ( este vorba despre tabla faltuita cu dripstop de la bilka )
Multumesc frumos
Trebuie spațiu de ventilare cu șipcă :)
Salut. Construiti case si an Strainatate?
Da, construim. Aici puteți vedea un sa fier din Franța ruclips.net/video/5BAgsQPiDBI/видео.html
Cat costa mp de casa?
Intrati pe site la catalogul de case, alegeti un model si primiti o oferta: www.miradex.ro/catalog-case-lemn-miradex
Va salut,
-pot pune peste DHF vata bazaltica?
-sub dhf se poate pune membrana de difuzie, sd 0.1-1.?
Salutare,
Da și da. Se poate aplica termosistemul cu vată bazaltică direct peste dhf. Se poate pune folie de dofuzie peste placa de dhf daca este folosit ca astereala sau în fațade ventilate :)
pai ce-ai facut mānene, in prima parte zici OSB la interior cu DHF la exterior, apoi in santier arati OSB la exterior?
Nu aveam șantier disponibil cu DHF. Principiul e același :)
Cost mp dacă se poate mulțumesc
nu avem un pret standard care sa se potriveasca la orice casa. Daca vreti mai multe detalii despre costuri, va rog sa ne trimiteti un mail la contact@miradex.ro cu o schita si putem purta o discutie pe subiect :)
Ce nu înțeleg de ce se pune pânza izolanta sub placacaj ? In America se pune la exterior
nu este panza izolanta, este bariera de vapori. Rolul ei este de a proteja izolatia de umiditatea acumulata in interior (iarna in special) care poate condensa in izolatie si in structura. In SUA avem alte conditii de mediu decat in Romania (bine, depinde de stat). Se pune si la exterior, in cazul in care avem o fatada ventilata. Acea membrana se numeste folie anticondens sau de difuzie, aceeasi membrana care se pune sub tabla :)
Eu am ridicat singur acum 2 ani o casa pe sistem timber Frame dar am folosit osb de 22mm la exterior și 10 la interior. Am ceva video pe canalul meu dacă ești curios.
Salut! De ce ai pus OSB 22 la exterior? :)
@@miradexwoodenbuildings am ales sa pun osb de 22 pentru a întări cât mai tare structura de rezistenta, plus ca izolează fonic și termic. Nu cu mult dar cât de cât. Plus ca la momentul cumpărării osb-ului aveam în plan sa imbrac toată casa în lambriuri de lemn și am vrut sa am o susținere bună. Acum am schimbat planurile și o sa pun vata bazaltica de 10 cm la exterior
Buna ziua un sfat va rog. sunt la faza de proiect si cautare firma , constructori pt casuta din lemn cu izolatie vata bazilica?. Am terenul 1000 m2, vreau o casuta din lemn nu mai mult de 100m2 cu 1 living, 2 dormitoare, wc de serv +baie, bucatarie cu pod mansardabil/inalt sa pot sa mamisc pe sus. Ce imi recomandati, pe cine recomandati sa nu ma fure si jecmaneasca la bani mai ales ca nu sunt barbat. Multumesc dinsuflet
@@Tudorache70 Nu as ști să vă recomand pe nimeni.Eu am construit singur căsuța de la A la Z. Dar dacă ar fi sa mai fac alta casa de lemn nu as mai face.Daca făceam o casa tradițională din BCA eram mutat de mult în ea.La o casa de lemn trebuie sa iei in calcul foarte multe aspecte.Nu este deloc ieftin dacă vrei o casa in care sa poți locui.La lemn cel mai mare pericol este umiditatea care în timp provoacă mucegaiul.Iar într-o casă de lemn mucegăită nu poți să locuiești.
Pe exterior trebuie de pus placă DHF sau grinzi din lemn în 45 de grade care permit vaporilor să treacă spre exterior.
De acord, DHF-ul și scândura sunt mai permeabile la vapori decât OSB-ul, dar a fost nevoie de osb din considerente de rezistenta structurală și cost. Ca și completare la întrebarea anterioara, e nevoie de bariera de vapori și din acest motiv, pentru ca pe exterior avem o placa mai greu permeabila (osb-ul e impermeabil la grosime de 18mm)
Cel mai bine este o casa din structura de lemn cu lut armat cu grinzi de lemn si pe exterior de pus termoizolatie de vata minerala pe grinzi de lemn cu siding din lemn ars sau lemn din soiuri care rezista la umeditate foarte mult timp.
La asa casa nu mai trebuie nici o membrana de oprire a vaporilor , doar o membrana superdifuzie pe exterior unde e vata minerala.
Salutare! Suntem și noi fani construcții cu materiale naturale, dar e complicat de făcut paianta în sistem prefabricat, plus percepția beneficiarilor. La genul acesta de structura e necesar bariera de vapori pentru ca avem izolație vata bazaltica care își pierde proprietățile daca creste nivelul de umiditate. Bariera de vapori mai acționează și ca strat de etanșare la aer.
@@miradexwoodenbuildings eu nu sunt pentru etanșarea aerului în casa de lut.
Ce prezinti tu e timberframe romanesc, sau timberframeul lui soflete, e ceea ce restul lumii numeste “conventional stick frame”.
Mai folosim și noi alte tipuri de bariere de vapori mai economice în afara de Intello plus?
folosim o bariera buna :)
La ora aceasta o construcție din lemn este mai scumpă decât o construcție pe cărămida , nu mai discut de o clădire tradiționala . In plus timpul de viața este mult mai scurt la o clădire din lemn . Am încercat o clădire din lemn dar prețurile sunt forțate de către negustori .,,
Cu stima ,
E o părere pur personală. Sunt biserici in Maramureș din secolul 17, construite din lemn care încă dăinuie. Prețurile sunt relative in prezent. La o casa de lemn timpul de execuție este mult mai redus, iar dacă tragi linie la final, material+manopera, tot acolo ajungem. Pregătim un material dedicat despre acest subiect in curând :)
@@miradexwoodenbuildings Da bineînțeles o părere personală , nu confundați tehnica din secolele trecute cu cea de astăzi . Va rog sa va uitați la tehnicile de îmbinare de acum 300 ani cu cele de astăzi …. nu se compara ! Tratamentul lemnului nu se știe la aceasta ora , decât ignifug și fungicid …atât …
@@sorindumitru6101 si ca o completare la ce ai spus in primul comentariu referitor la pretul unei case din "lemn" se spune ceva de genul in video ca, cu o cantitate de lemn necesara la cofraje pt o casa conventionala ai putea construi casa tip timber frame dar din pacate ajunge sa coste mai mult ca una normala, prin inventivitatea unora de a creea acest OSB care stim foarte bine ca sunt ramasite/rebuturi de lemn care nu mai au nicio folosinta si s-au amestecat cu niste lianti si au reusit sa ia pielea inca odata de pe oamenii de rand. Nu contesta nimeni "evolutia" dar nu la aceste preturi... Toti se lauda de produse fabricate din materiale reciclabile dar preturile urca continuu...cum de?
@@bogmotorsport OSB este un material inovativ, cu o rezistenta extraordinara in constructii, nu un produs facut de conspiratia ta mondiala din cap, ca sa "ia pielea dupa omul de rand" 😂😂😂
Întrebări tehnice.
Bariera de vapori înainte sau după Osb? De ce? De ce Intello? Dacă se folosește bariera ne-inteligenta.. Înainte de osb sau după? De ce? :)
nu exista o regula anume. Noi folosim intello ca este o bariera buna. Daca o punem in fabrica o punem in spatele placii, daca optam pentru varianta in santier, o punem pe placa, se intinde mai usor si controlam mai bine strapungerile :)
Faceti o greseala mare: pe interior, placarea de osb NU se face direct pe membrana anti-vapori. Trebuie lasat permanent un spatiu de ventilare intre elemente !
Am casa pe structura timberframe, nu vorbesc din povesti.
Pai, peste OSB vine un spațiu tehnic in care se pun cabluri. Când vorbim de peretele structural care pleacă din fabrica (cum e cel din imagine), membrana se poate pune in spatele sau pe placa de OSB :)
@@miradexwoodenbuildings Asta spun, intre placa de OSB si membrana trebuie sa existe un spatiu de ventilare, de minim 2-3 cm
Mai convins ,merg pe lemn
Semanati cu Bud Bundy din sitcomul american.😂
E un compliment? :)
Deci s-a ajuns ca din rumeguș să facem și case.
si culmea ca ... e ca e mai scumpa ca o casa traditionala ... nu e cine cere ... e cine da? 😉
exact, facem case din rumegus :) Si mai mult decat atat..le lipim cu scotch. Ca de exemplu acest proiect: ruclips.net/video/srKapQ229aI/видео.html
lasand gluma la o parte, a avansat tehnologia si tinem pasul cu ea.
legat de cost, depinde. Daca vreti sa aflati mai multe despre costuri, puteti consulta catalogul nostru de case si primi o oferta pe oricare dintre model: www.miradex.ro/catalog-case-lemn-miradex
@@miradexwoodenbuildings Ok!
Dumneata, PUN PARIU ca ai "VW TDI, frateee" 😅
Für was noch die Folie? Das sd- gefälle ist doch groß genug für OSB zu dhd. 1/5.