Kuinka valita kielet? (F-Musiikin opasvideo)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 фев 2025
  • Kielisoittimissa kielillä on suuri vaikutus soittimen luonteeseen ja sointiin. Sähkökitaran ja sähköbasson kielien valinta kannattaa tehdä huolella. Jokaisen valmistajan kielissä on omat erikoisuutensa, ja omaan soundiin sopiva löytyy vain kokeilemalla.
    Kuinka valita kielisoittimeen kielet?
    Kielisoittimissa kielillä on suuri vaikutus soittimen luonteeseen ja sointiin. Kielet kannattaa valita soittimen, toivotun soundin ja valmistusmateriaalin mukaan.
    Sähkökitaran ja sähköbasson kielien valinta kannattaa tehdä huolella. Jokaisen valmistajan kielissä on omat erikoisuutensa, ja omaan soundiin sopiva löytyy vain kokeilemalla. Uusien kielien testaaminen saattaa avata ihan uudenlaisia soundimaailmoja.
    Nickel Wound -kielien metalliseoksessa on mukana nikkeliä, joka tekee soundista vanhahtavamman kuuloisen ja sitoo lämpöä sointiin. Nikkeliä sisältävät kielet ovat yleisin ja käytetyin vaihtoehto. Nikkeliallergikoille teräskielet sopivat parhaiten. Eri tavalla pinnoitettujen kielien etu on niiden pitkässä käyttöiässä - kielet saattavat säilyttää sointinsa jopa vuoden ajan.
    Akustisissa soittimissa kielien merkitys ja sointi korostuu entisestään. Teräskielisten akustisten kielet on valmistettu useimmiten pronssi- tai fosforiseoksesta tai näiden yhdistelmästä. Pronssin seassa voidaan käyttää myös nikkeliä. Teräskieliselle akustiselle on tarjolla myös pitkäikäisiä, pinnoitettuja kieliä.
    Klassisesta akustisesta kitarasta puhutaan usein myös nylonkielisenä sen kielityypin takia. Nylonkielissä kolme paksuinta kieltä ovat hopeapunottuja ja kolme ohuinta ovat kirkasnylonia. Myös klassiselle kitaralle on tarjolla pinnoitettuja kieliä.

Комментарии •