Derdimiz Hayat | Dr. Necdet Subaşı

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 8 сен 2024
  • ▌Derdimiz Hayat | Dr. Necdet Subaşı | 17 Şubat 2024▐
    Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu kültür sanat etkinlikleri kapsamında hazırlanan “Bir Yazar Bir Kitap” programında; yazarlar yeni çıkan kitaplarını tanıtıp yazarlık serüvenlerini hayat hikâyelerinden kesitler ile sunmaktadır.
    Dr. Necdet Subaşı kimdir?
    1 Ağustos 1961, Artvin'in Şavşat ilçesinde doğdu. Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde lisans (1986), Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde de doktora programını tamamladı.
    Balıkesir ve Konya'da kısa bir süre öğretmen olarak çalıştı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde, Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğretim üyeliği yapan Subaşı, 22 Ocak 2011 tarihinde Diyanet İşleri Strateji Geliştirme Başkanı olarak Ankara'ya atandı. İslâmiyat, Sivil Toplum, Avrupa Günlüğü, Tezkire, Değerler Eğitimi Dergisi, İslâmî Araştırmalar Dergisi, Milel ve Nihal dergilerinde hakem ve danışma kurulu üyesi olarak yer aldı. 2008'de TUBA Teşvik Ödülü'nü, 2010'da Sıtkı Koçman Vakfı Araştırma Ödülü'nü kazandı. Evli ve üç çocuk babası olan Subaşı, 2016'da Başbakanlık Başdanışmanlığına atandı.
    Necdet Subaşı, sosyolog kimliği ile öne çıkan bir yazardır. Makaleleri Toplum ve Bilim, Tezkire, Birikim, Bilgi ve Hikmet, Türkiye Günlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, İslâmî Araştırmalar, Avrupa Günlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Araf ve İslâmiyat, Bilgi ve Düşünce, Folklor ve Edebiyat, Bilimnâme, Aleviler, Köprü, Türk(iye) Kültürü gibi dergilerde yayımlandı. Yayımlanan ilk kitabı aynı zamanda doktora tezi olan Türk Aydının Din Anlayışı'dır (1996). Necdet Subaşı, bu kitabından sonra Kutsanmış Görüntüler, Öteki Türkiye'de Din ve Modernleşme, Gündelik Hayat ve Dinsellik, Alevî Modernleşmesi, Ara Dönem Din Politikaları ve Sınırları Yoklamak gibi pek çok ilmî kitaba imza attı. Zamanın Behrinde Ramazan Hikâyeleri (2015), Yaz Dediler Ânı (2017), Söz Uçar Sızı Kalır (2017), Biz Dışarıda Kalanlar (2017), Gelince Söylerim (2018) ve Derdimiz Hayat: Etnometodolojik Fragmanlar (2020) adlı kitaplarında deneme türünün imkânlarından faydalanarak sosyolog kimliğini de yansıtan edebî metinleri bir araya getirdi.
    ► Instagram: / turing1923
    ► Twitter: / turing1923
    ► Linkedin: / turing1923
    ► Facebook: / turing1923
    ► Soundcloud: / turing1923
    ► Podcast: anchor.fm/turi...
    ► İnternet sitemize gitmek için (TTOK): www.turing.org...
    Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu 6 Kasım 1923’te Cumhuriyetimizin ilk sivil toplum kuruluşu olarak “Türk Seyyahin Cemiyeti” adıyla kurulmuştur. Derneğimiz, yurdumuzun tarihi ve tabii güzelliklerinin tanıtılması ve yaşatılması, yol emniyeti ve yardımı, otomobil yarışları ve turizmin geliştirilmesi konularında hep ilklerle tanınmaktadır. Turing 90. yılından itibaren de özellikle motokuryelerin eğitim donatımları ve gençlere yönelik kültür sanat etkinlikleri ile farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. Kamu yararına çalışan dernek statüsündeki TTOK, 1930 yılından bu yana uluslararası seyahat belgeleri düzenlenmesinde tek yetkili kurum olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
    #necdetsubasi #derdimizhayat #biryazarbirkitap #turing

Комментарии • 1

  • @siyahgul9043
    @siyahgul9043 5 месяцев назад +3

    Necdet Hocamız bir tanedir... Sağlam bir duruşu, leziz bir uslubu, su gibi akan kitapları vardır...