3 Boyutlu Yazıcılarda Mikron Değeri

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 13 окт 2024
  • 3 boyutlu yazıcılarda baskılarda katman yüksekliği için verilen değer olan mikronun baskı kalitesine, baskı süresine ve maliyete olan etkilerini bu videoda detaylı bir şekilde inceliyorum.
    3D Yazıcı Türkiye kanalını desteklemek için:
    / @3dyazicitÜrkİye
    Elektrik maliyeti hesaplamak için;
    www.ckbogazici...
    web : www.3dyaziciturkiye.com
    e-posta : info@3dyaziciturkiye.com
    instagram : 3dyaziciturkiye
    facebook : 3dyaziciturkiye1/

Комментарии • 105

  • @nejatkara7553
    @nejatkara7553 4 года назад +10

    Her zamanki gibi yalın bir Türkçe, basit ve sade anlatım, görsellerle zenginleştirilmiş harika bir sunum olmuş.
    Keyifle izledim, bir eksiğimi daha kapattınız.
    Teşekkürler ve tebrikler Can Bey.
    Yeni yılda, yeni konularda görüşmek üzere her şey gönlünüzce olsun.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +1

      Güzel yorumunuz için teşekkür ederim, görüşmek üzere...

  • @cxxaner
    @cxxaner Месяц назад

    2:05 bir gün biri gelir de okur ileride imalat işine profesyonel girer diye yazıyorum. ölçü konuşurken bir mikron bir mm bir cm konuşmayın hepsi aynı birim olsun. bu bir standarttır.

  • @alikocoglu1859
    @alikocoglu1859 3 года назад +1

    Bir öğretmen olarak anlatımınızı çok beğendim. Tebrik ve teşekkür ederim.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 года назад +2

      Çok teşekkür ederim, sizin de yorumunuz benim için önemli.

  • @gunerikaracocuk1978
    @gunerikaracocuk1978 8 месяцев назад +2

    Çok faydalı oldu. Samimiyetle teşekkür ediyorum.

  • @dogukancaglar133
    @dogukancaglar133 4 года назад +4

    Abi tekrar döndüğünü görmek çok güzel.👍🏻🤙🏻

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +2

      Taleplerinizin benim için önemli olduğunu söylemiştim :) Beğendiğinize sevindim.

    • @dogukancaglar133
      @dogukancaglar133 4 года назад +2

      3D YAZICI TÜRKİYE benim yoruma göre geldi galiba yeni video 😄 cidden abi bir kaç yazıcıyla ilgili sayfa var fakat sizin kadar detaylandırma tavsiyeler vs yok birde bu mikron olayını curada layer height dan ayarlıyoruz değil mi?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +2

      @@dogukancaglar133 Her yorumu dikkate almaya çalışıyorum. Aynen öyle layer height. Oraya girdiğiniz değer mikron değeridir.

    • @dogukancaglar133
      @dogukancaglar133 4 года назад +2

      3D YAZICI TÜRKİYE Abi bir sonraki videoyu boyama üzerine çekermisin?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +3

      @@dogukancaglar133 Sıradaki olurmu bilmiyorum ama aklımda olan konulardan biri. Belki farklı bir konuyla daha kombine edip o şekilde yapacağım.

  • @boradtb
    @boradtb 3 года назад +1

    Teşekkürler . Anlatımınız ve ses tonunun çok akılda kalıcı ve etkileyici.

  • @bestpc9469
    @bestpc9469 23 дня назад

    en hassas mikron kalitesi nedir pla yazıcılarda 1 mikron vb gibi

  • @serifyasarbaykustr
    @serifyasarbaykustr 4 года назад +2

    Paylaşımınızı çok beğendim. Aklıma takılan sorulara dan birine çok detaylı bir cevap aldım. Elektrik tüketimini ve plastik maliyetini vb. etken maliyetleri hesaba katan ve toplam maliyeti veren herhangi bir çalışmanız varmı

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +2

      Beğenmenize sevindim, güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Bununla ilgili ayrıca bir çalışmam yok malum her modelin ve malzemenin maliyetleri değişken oluyor. Yani 80 Liraya da filament var 180 Liraya da. Yada her yazıcının kullandığı güç ve ısıtıcı tabla değişkenlik gösterebiliyor. Ancak bu konuda size www.ckbogazici.com.tr/tr/tuketim-hesaplama sitesi yardımcı olabilir. Gerekli değerleri girerek elektrik maliyetinizi hesaplayabilirsiniz.

  • @islamicposts7776
    @islamicposts7776 3 года назад +1

    Harika yorumlama ve keyifli sade anlatım için teşekkür ederiz , bu işte bir duayensin ;)

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 года назад +1

      Estağfurullah, dilim döndüğünce bildiklerimi anlatmaya çalışıyorum. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

  • @tugrulyuce3898
    @tugrulyuce3898 3 года назад +1

    Merhaba, güzel paylaşımınız için teşekkür ederim. Maliyet hesabında curada modelin üstünde yapılan çalışma için harcanan zaman, sonuçta sarf malzeme sadece filament değil, makinenin bakım maliyeti de var ve bir parçayı amacına uygun şekilde elde edebilmek için harcanan emek ile makinenin amortisman değerlerini de düşünmek gerekmez mi?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 года назад +2

      Merhaba, olaya özellikle baskı hizmeti açısından bakarsanız tabi ki harcanan mesai süresi ve emek işin içine katılmalı ancak ben bu videoda bir baskı hizmetinden bahsetmediğim için bu gibi bir maliyet hesabına girmedim. Ayrıca harcanan emek ve buna biçilen değer herkese göre farklılık gösterebilecek bir konu. Emeği birim maliyetine çevirmek bu nedenle mümkün değil. Amortisman giderlerine de gelince yine çok fazla değişkeni olan bir nokta. Üzerinde bulunan hemen hemen hiç bir parçaya net olarak biçilmiş bir kullanım süresi yok. Hani örneğin şöyle bir durum olsa; 500 saatlik çalışma sonrası kayışlar değiştirilmeli yada 1000 saat sonra step motorlar değişmeli gibi net sürelerden bahsedebilseydik işte o zaman değişecek malzeme fiyatını baskı süresine ekleyebilirdik ancak maalesef elde böyle net bir bilgi yok. Ben ise bu videoda direkt olarak birim karşılığı olan hammadde ve elektrik maliyetlerinden yola çıktım. Öyle ki bu videoyu izleyen kullanıcılar farklı bir filament yada yazıcı kullansa dahi ufak bir hesap değişikliğiyle ürünü ne kadara mal edebileceklerini hesaplayabilirler. Umarım aktarmaya çalıştığım mantığı ifade edebilmişimdir.

    • @tugrulyuce3898
      @tugrulyuce3898 3 года назад

      Teşekkür ederim. Şöyle bir yan etki olacağını düşünüyorum; bu işi profesyonel manada yapmak isteyenler bir şekilde fiyat verecek ve müşteri de (ki genelde hepimizin yaptığı gibi) maliyet araştırması yapacak. Aslında bilinen ama alıcı olduğumuzda ucuza kapatma arzusu dolayısıyla düşünemediğimiz maliyet kalemlerini hesap dışı bıraktığımız için teklifler yüksek algısı oluşuyor. bahsettiğim kalemlerden de yorumdaki cevabınız gibi videonuzda da biraz bahsetseydiniz çok hoş olurdu diye düşünüyorum. Yapılanı eleştirmek çok kolay, emekleriniz muhteşem. Lütfen yanlış anlamayın.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 года назад +2

      @@tugrulyuce3898 Estağfurullah yanlış anlaşılacak ne var, karşılıklı fikir alış verişi yapıyoruz. Dediğim gibi ticaret bu videonun konusu dışında. Direkt olarak olaya ticari açıdan yaklaştığım eski bir videom var "3d yazıcı ile ürün basılıp satılır mı?" diye. Güncelliğini yitirmiş olsa da orada baskıların satış fiyatlarına değiniyorum. Aynı konu üzerine yeni bir video daha hazırlayacağım ve içeriğinde yine satış fiyatlarına değineceğim.

  • @emremercimek474
    @emremercimek474 3 года назад

    Yaptığın baskıları kaliteli kalitesiz halde paylaşır mısınız bazı modelleriniz var sitenizde

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 года назад +1

      Kaliteli kalitesiz halde paylaşmak derken neyi kastettiğinizi anlamadım ancak zaman zaman yaptığım baskıların paylaşımlarını instagram sayfam üzerinden yapıyorum. Eğer ilginizi çekerse takip edebilirsiniz.
      Instagram sayfam : instagram.com/3dyaziciturkiye/?hl=tr

  • @veysel7222
    @veysel7222 3 года назад +1

    Hocam aşağıda yorumunda okudum,o küçük kafayı 6 saat de mi bastı ? Bu 3d yazıcılar da birşey basmak bukadar uzun mu sürüyor? Eğer o küçük kafa 6 saat sürüyor sa bir ekmek boyutunda bir figür kaç gün sürer düşünmek bile istemiyorum. 3d yazıcıya bu ara merak sardım ama tek düşüncem bu baskı süreleri, eğer bu aletler de basım süreleri böyle uzun sürüyorsa ben bu sevdadan hemen vazgeçeyim.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 года назад +1

      Yorumlardan çıkarım yapmayın, video içinde basım süreleri ve maliyetlerinden bahsediyorum. Yine ''Cura Kullanımı ve Ayarları'' ders serilerinin için de de bastığım nesnelerin sürelerine değiniyorum ilginizi çekerse izleyebilirsiniz. Farklı ayarlarla aynı nesneyi daha hızlı yada yavaş bir şekilde oluşturmak mümkün oluyor. Tabi bu ''hız'' konusu da oldukça göreceli. Beklenti ne? , muadili yada yaklaşık başka bir teknoloji var mı ? Bu teknolojiye göre hızlı mı ? yavaş mı ? Bana göre hızlı bir baskı, başka birine yavaş gelebilir. Cihazlarla alakalı yada alakasız çok etken var. Karar vermekte acele etmeyin, iyi araştırın, ben ve benim gibi içerikler üreten kişilerin videolarını izleyin. Konuya en azından teorik olarak hakim olun. Ondan sonra vereceğiniz karar sizin için daha doğru olacaktır.

  • @nilbayrak6238
    @nilbayrak6238 3 года назад

    Merhaba , oryantasyonlarını değiştirip bastığımızda dayanımlarını nasıl kıyaslayabiliriz?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 года назад +2

      Merhaba, linkini paylaştığım video size fikir verecektir.
      ruclips.net/video/ZiQek0wei1g/видео.html

  • @cengizhanguclu9556
    @cengizhanguclu9556 3 года назад

    Merhaba selamın aleyküm ben mekanik ve çok sağlam ve detaylı parçalar basmak istiyorum zahmet olmazsa hangi ölçüleri kullanmam gerekir soylermisiniz

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 года назад +1

      Merhaba, bunun için ayarlardan öte kullanılacak malzeme daha önemlidir. Örneğin çok sağlam parça deyince benim aklıma direkt PA12 filament geliyor. Detay için 0.2 mm nozzle ile 100 mikron katman kalitesinde baskı bir çok model için yeterli olabilir. Sağlamlık için ise duvar kalınlığı ve iç doluluk oranını yüksek tutmak gerekir. PA12 filamenti iyi araştırmanızı öneririm. Her yazıcıyla basılamayan, kullanması zor bir malzemedir. Kanalda ne işe yaradığı ile ilgili kısa bir video mevcut. Eğer bu malzeme uygun olmazsa PC/ABS , ASA, Karbon Fiber ve PETG nin özelliklerini de aynı şekilde araştırmanızı öneririm.

    • @cengizhanguclu9556
      @cengizhanguclu9556 3 года назад +1

      @@3DYAZICITÜRKİYE Cook çook tessekür ederim kanalanizi takip edip videolarınızı izleyip bilgileniyorum tessekür ler anlatimizdan ve emeğinizden dolayı

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 года назад +1

      @@cengizhanguclu9556 Rica ederim, işine yarıyorsa ne mutlu. İyi hafta sonları.

  • @yusufeminzengin7596
    @yusufeminzengin7596 4 года назад

    Merhabalar ben arkadaşım la beraber filament üzerine pir projemiz var bunun için 700-1200 tl civarı yazıcı bakıyoruz ortalama bir yazıcı önerirmusiniz

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +1

      Bu fiyat aralığında kullanım bilgisine sahip olduğum bir yazıcı yok maalesef. 3D yazıcı facebook guruplarına danışmanızı öneririm. Her fiyat aralığında farklı modellerde yazıcıları kullananlar var.

  • @denizkayan4137
    @denizkayan4137 2 года назад

    basmak istediğim parçanın nerelerinde ince bir işçilik istediğime göre katman kalınlığını değiştirebiliyor muyum, yani bir parçayı basarken belli bir kısmını 100 mikron başka bir kısmını 200 mikron olarak basma seçeneğim var mı?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 года назад +1

      Benim bildiğim kadarıyla Cura'da öyle bir ayar yok. Diğer dilimleme yazılımlarında mevcutmu bilemiyorum.

  • @OrestomPlastik
    @OrestomPlastik Год назад

    merhaba, destek gerektiren modellerde desteğin olduğu yerler hiç bir zaman düzgün çıkmıyor. illa pürüzlü oluyor, bunu önlemenin bir yolu var mı? bir de baskının her yeri çok güzel ve pürüzsüzken bazı yerlerinde pütürcükler oluyor bu neden olur? video için de ayrıca teşekkürler...

  •  3 года назад

    almak istediğim yazıcının hangi mikron değerlerinde baskı yapabileceğini nasıl bilebirim? ender 3 v2 almak istiyorum

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 года назад +1

      Ürün özelliklerinden "katman kalınlığı" değerine bakmalısınız. Orada gördüğünüz değer aralığı yazıcınızın kaç mikron aralığında baskı alabileceğini gösterir.

  • @cengizhanguclu9556
    @cengizhanguclu9556 3 года назад

    Merhaba iyi günler acaba 0.4 mm nozul ile 50 mikron basila bilirmi

  • @aslmelek
    @aslmelek 3 года назад

    Egitim seti icin cesitli figurler istiyorum.Bunlari kime yaptirabilirim?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 года назад +1

      Yardımcı olabilirim. İstediğiniz figürleri info@3dyaziciturkiye.com adresine gönderin inceleyip size dönüş yaparım.

    • @aslmelek
      @aslmelek 3 года назад

      @@3DYAZICITÜRKİYE Cok tesekkurler cok sevindim.Gonderecegim

  • @MuhasebeOzel
    @MuhasebeOzel Год назад +1

    Faydalı

  • @bilalgurden2619
    @bilalgurden2619 4 года назад +3

    hangi makine ile bastınız acaba :)

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +2

      Rigid3D Zero2

    • @bilalgurden2619
      @bilalgurden2619 4 года назад

      @@3DYAZICITÜRKİYE son sorum acaba modelleri niye eğik basıyorsunuz merak ettim de :)

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +2

      @@bilalgurden2619 Dik basınca modelin çene,burun ve göz kısımlarına destek atması gerekiyordu. Destek atılan noktalarda bir miktar pürüzlenme olacağından dolayı arkaya doğru eğik basarak bu desteklerden kurtuldum ve bu şekilde videoda göstermek istediğim alanları temiz bir şekilde gösterebildim.

    • @bilalgurden2619
      @bilalgurden2619 4 года назад

      @@3DYAZICITÜRKİYE teşekkür ederim

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +1

      @@bilalgurden2619 Rica ederim.

  • @ilker656
    @ilker656 4 года назад +1

    3 boyutlu modeller ve yazıcılarla ilgili daha çok bilgi paylaşmalısınız 👍

  • @hasev35
    @hasev35 Год назад

    Merhaba ; Bu modelleri bastığınız yazıcı kaç mm/saniye olarak basıyor... Çünkü buda baskı süresine etki ediyor..? Teşekkürler..

  • @ozoner3D
    @ozoner3D 4 года назад +1

    Merhaba. Ender 3 pro da yeniyim.. Mikron değerini Cura da nasıl ayarlıyoruz? Teşekkürler.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +2

      Ayarlar kısmında "Katman Yüksekliği" yazan yere değer girerek bu ayar yapılıyor. Örneğin 300 mikron için 0,3 yazmanız gerekir.

    • @ozoner3D
      @ozoner3D 4 года назад +2

      @@3DYAZICITÜRKİYE Teşekkür ederim. O halde cura standart kalite 0,2 olarak ayarlandığına göre, 200 mikron ayarı ile açılıyor.
      100 mikron için 0,1 yapmamız gerekiyor ise,
      50 mikron için 0,05 yapmalıyız, doğru anlamış mıyım hocam?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +2

      @@ozoner3D Aynen dediğiniz gibi. Bu ayarlarda dikkat etmeniz gereken nokta alt ve üst katman kalınlıklarını doğru vermeniz. Mesela ben 50 mikronda o sorunu yaşadım 50 mikronun timelapse videosunda görmüşsünüzdür kafasının üstü açık kaldı. 100 ve 50 mikron baskılarınızda iç doluluk oranını arttırın. Bence 100 için en az %15, 50 için ise en az %20 yapmak ideal olabilir. Üst katmanı ise 5-6 katmandan aşağıya düşürmemek iyi olur.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +3

      @@ozoner3D Aynen dediğiniz gibi. Yalnız 50 ve 100 mikronda iç doluluk oranını ve üst katman sayısını da arttırmayı unutmayın. Benim 50 mikronda yaşadığım sorunu 50 mikron timelapse videosunda görmüşsünüzdür.

  • @canszzz
    @canszzz 4 года назад

    Konuyla alakasiz ama bir sorum var. Cam tabla yaziciya takmak mantikli mi sizce ?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +3

      Cam tabla esnemediğinden dolayı baskıyı sökmek çok zor oluyor. Ben Hotfix, Buildtak yada bunlara benzer hafif esnekliği olan yüzeyleri daha kullanışlı buluyorum.

    • @canszzz
      @canszzz 4 года назад

      3D YAZICI TÜRKİYE teşekkürler. buildtak yaziciyla birlikte gelen tabla oluyor dimi ?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +3

      @@canszzz Yazıcıların kullandıkları baskı yüzeyleri farklı oluyor. Hepsi kendine göre farklı cins ve markalarda ürünler kullanabiliyor. Rigid3D direkt kendine özgü bir tabla kullanıyor mesela ''sensör tabla'' diye. Buildtak bir marka aslında Hotfix te öyle ama bunlar bilinir markalar olduğundan hep öyle tarif ediliyor.

    • @canszzz
      @canszzz 4 года назад

      3D YAZICI TÜRKİYE ender 3 pro tablasi var sokerken sıkıntı yaşadığımdan , sokme islemine bicagi kattim ve sonuc tabla ortasinda bi acilma bu yuzden ortasini kullanamıyorum :D tabla degistirecegim verdiginiz bilgiler icin tesekkurler :D

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +2

      @@canszzz Esnek tabla bu yüzden çok önemli işte :D Siz yinede facebook üzerinden ''3d yazıcı paylaşım ve destek'' ve ''3d yazıcı destek ve paylaşım'' gruplarına bi sorun ender 3 pro için tavsiyeniz varmı diye. O yazıcının kullanıcısı çok. Uygun fiyattan satan bile çıkabilir.

  • @Erdogan309
    @Erdogan309 2 года назад +1

    ELEKTRİK TÜKETİMİ HESABINI NASIL YAPTIN ABİ

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 года назад +1

      O zaman kullandığım cihazın tüketimini ölçmek için wattmetre ye bağlanarak saatlik elektrik tüketimi bulunmuş ve ardından elektrik birim fiyatı ile çarpılmıştı. Tabi zamlardan sonra şimdiki tüketim bu videoda olduğunun çok üzerindedir.

    • @Erdogan309
      @Erdogan309 2 года назад +1

      @@3DYAZICITÜRKİYE eyvallah abim seni de yoruyorum böyle çok sorarak ama çok meraklı insanım aklımda birsürü soru var daha da sormuyom abi 😊

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 года назад +1

      @@Erdogan309 Estağfurullah, bu kanalı oluşturmamın amacı bu. Kullanıcıların aklındaki sorulara cevap bulması.

    • @Erdogan309
      @Erdogan309 2 года назад +1

      @@3DYAZICITÜRKİYE eyvallah abim sağolasın inşallah daha da kanalın büyür

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 года назад +2

      @@Erdogan309 İnşallah, teşekkür ederim.

  • @kbaskarahan
    @kbaskarahan Месяц назад

    Peki mikron ayarı creality slicer da nerden yapılıyor tarifedebilirmisiniz teşekkürler

  • @Burakdenartakalan
    @Burakdenartakalan 2 года назад

    Abi şu soldaki buyuk büstü hangi makine ile yaptin,yada yapabiliriz

  • @eyupfurkanpekoz5583
    @eyupfurkanpekoz5583 3 года назад +1

    abi görür müsün bilmiyorum ama ender 3 v2 ile 50 mikron baskı alınabiliyor mu?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 года назад +2

      Sitesinde 100 mikron diyor ancak ben 50 mikron baskı aldım. Alınabiliyor.

    • @eyupfurkanpekoz5583
      @eyupfurkanpekoz5583 3 года назад

      @@3DYAZICITÜRKİYE çok teşekkürler, iyi akşamlar dilerim. Videolarınız cok bilgilendirici. Umarım bırakmazsınız :)

  • @chaoscry.0
    @chaoscry.0 3 года назад

    Merhabalar yazıcımızda mikron değerini nasıl ayarlayabiliriz

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 года назад +1

      Merhaba, mikron değeri, kullandığınız yazılımda katman kalınlığı değeri verilerek ayarlanır. 3 seriden oluşan Cura derslerini izlemenizi tavsiye ederim.
      ruclips.net/video/lKwExXqDnHE/видео.html

  • @emreuncek7521
    @emreuncek7521 4 года назад

    0.1 katman kalınlığı %80 doluluk 1.2alt üst kalınlığı kullanıyorum uygun mudur anet a8 yazıcım

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +1

      Yazıcının sadece markasını biliyorum ama zaten marka model bu ayarları etkilemez. 100 mikron detay için oldukça iyi ama çok sağlam ve direkt kullanmanız gereken modeller değilse %80 doluluk baya fazla. Ben genelde 0.4 mm nozul ucuyla 1,6mm duvar kalınlığı 0.5 mm alt üst kalınlığı ve %15-20 doluluk kullanıyorum detaylı işlerde. Standart hobi amaçlı baskılarda 0,2-0,3 katman %15 doluluk 0,8 alt üst. Bu işlerde mutlak doğru yok tabi. Kullanım amacına göre çok ayar değişiyor.

    • @emreuncek7521
      @emreuncek7521 4 года назад

      @@3DYAZICITÜRKİYE %20 doluluk biraz kırılgan değil mi 16cmlik bir figür basacağim

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +1

      @@emreuncek7521 Tecrübelerime göre hiç sorun olmaz. İçinize sinmiyorsa %30 yapın ama bir hobi figürü için %80 çok gereksiz malzeme ve vakit kaybı olur diye düşünüyorum.

    • @emreuncek7521
      @emreuncek7521 4 года назад

      @@3DYAZICITÜRKİYE ilginizden dolayı teşekkür ediyorum iyi günler

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 года назад +1

      @@emreuncek7521 Rica ederim ne demek, iyi akşamlar.

  • @jaja77777
    @jaja77777 4 года назад

    Abi bişey soracam 100 mikron=0.1 mmdir demi

  • @gulerduman5155
    @gulerduman5155 2 года назад +1

    hocam bu mikron değerini cura da nerde ayarlıyoruz katman yüksekliği mi demek sanırım ben orayı kaçırdım

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 года назад +1

      Merhaba, evet katman değeri. Örneğin 0,1mm olarak verdiğiniz değer 100 mikrondur.

    • @gulerduman5155
      @gulerduman5155 2 года назад

      @@3DYAZICITÜRKİYE hocam bir sorum daha olacak 2 parçayı nasıl birleştirebilirim bununla ilgili bir videonu var mı acaba

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 года назад +1

      @@gulerduman5155 Bununla ilgili özel olarak hazırladığım bir video yok ancak bu tarz işleri ve çok daha fazlasını bulabileceğiniz 3 boyutlu modelleme programları ile alakalı hazırladığım bir video mevcut. Atlamadan izlemenizi tavsiye ederim. Aşağıya linki ekledim. ruclips.net/video/C68S21Qr6jo/видео.html

    • @gulerduman5155
      @gulerduman5155 2 года назад +1

      @@3DYAZICITÜRKİYE teşekkür ederim

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 года назад +1

      @@gulerduman5155 Rica ederim.

  • @muhammetatman2537
    @muhammetatman2537 2 года назад

    Hocam ben bu şekilde 1tl maliyetli hadi diyelim 5tl maliyetli baskı alıp kendi e ticaret sitemde satışa sussam kaar edermiyim

  • @sametsahin01
    @sametsahin01 8 месяцев назад

    Bı saatde kaç kuruş kullanıyor

  • @enescomert6035
    @enescomert6035 3 года назад

    oha bu makineyi 24 saat çalıştırsak 120 tl para yapar

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 года назад +1

      Bu bilgiye nasıl ulaştınız bilmiyorum ancak tamamen yanlış olduğunu söyleyebilirim. Videoda elektrik tüketimlerini detaylı bir şekilde paylaştım. Örneğin 50 mikronluk olan model 6 saat 10 dakikada basıldı ve elektrik maliyeti 1 lira. Dolayısıyla 24 saat çalışan bir cihaz 4 Lira civarında elektrik tüketecektir.

    • @enescomert6035
      @enescomert6035 3 года назад

      Pardon cümleye '' bir ayda'' kelimesini eklemeyi unutmuşum,
      bir şey soracaktım bu mikron değerini 0.05 mikrona indirmek için yazıcı özelliği fark eder mi acaba?
      Yani bende ender 3 pro var bende 0. 05 mikrona indirebilir miyim veya benim sınırım kaçtır

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 года назад +1

      @@enescomert6035 Bir kişi daha aynı soruyu sormuş internetten bir baktım Ender3 Pro için minimum katman kalınlığını 100 mikron olarak belirtmişler. %100 emin olmamakla beraber sanırım 50 mikrona düşülemiyor. Her yazıcı 50 mikron hassasiyette baskı alamıyor, bu noktada yazıcı özelliği önemli.

  • @mertbektas4188
    @mertbektas4188 3 года назад

    .