Tebrik ederim. Birkaç videonuzu izledim sizin gibi sadece geleneksel tarıma bağlı kalmayıp yeniliklere açık insanların olması ülke tarımı açısından umut verici
Arsanıza Uygun konumda planlama yapmışsınız.Gerek bina gerekse de bahçenin, bitki ve ağaçların yerleşimi, yön faktörüne de uyğun olmuş. Tebrik ederim.Bir mimar olarak çok beğendim.İyi günlerde yaşamanız dileğimle.
Acayip mutlu oldum uzun zamandir arastirdigim ve bazi seyleri anlamadigim seyler vardi bu video ile neyin ne oldugunu nasil yapilacagini cok iyi anladim. Cok tesekkur ederim. Mutlu saglikli bereketli yillar dilerim
Elinize sağlık farkli bir video ararken denk geldim baya emek vermişsiniz izledim bastan sona kadar. Gayet basarili aklında bahçesine böyle bisey yapmak isteyenlere güzel rehber olur. Ama yapmak istiyorlarsa sizin gibi malzemeleri alacaklar birazda boru alacaklar evde lego oynar gibi bu malzemeleri birlestirip sokecekler o zaman mantigini kavrarlar işin. Siz artik keyif moduna gecmissiniz tum mantigini anlayip sistemin. Ayrica çok keyifli bişey. Tekrardan emeğinize saglik👍
Çok teşekkür ederim Ben de evin etrafındaki ağaçlara damlama, çimlere fıskiye olsun yapmak istiyordum aklımdaki bütün soru işaretleri çözüldü nasıl yaparım nasıl yaparım derken iyi oldu herşeyi ayrıntılı bi şekilde anlatmışsınız çok işime yarıyacak.
Abi çok teşekkürler. Sayenizde merak ettiğim konuları öğrenmiş oldum. Anlatımınız gerçekten çok açıklayıcı olmuş. Vakit ayırıp bizi bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.
Basarilarinizin devamini dilerim. Ne guzel anlatmissiniz. Elinize saglik. Konuyu o kadar guzel anlatmissiniz ki konu hakkinda hic bir deneyimim yokken konu hakkinda baya bi bilgim oldu. Olurda youtube siler miler diye videoyu indirip arsivimide aldim. Tekrar cok tskler.
Senin işini kolaylaştıracak bir projem var reis öncelikle 2 tane motor olucak su basan biri kanalda diğeri ise deponun orda 2 tane Şamandıra olucak elektrikli kanalda ki su seviyesi yükseldiği zaman yani kanala su basıldığı zaman depodaki samandıra duşuk ise pompa çalışıcak yani depo boş ise depo dolucak diğer şamandıra da deponun içinde olucak buraya kadar okey 4 tane vana var elektrikli onları da adiuno diye bir sistem var bunu programlayıp bütün herşeyi kontrol edebilirsin istersen zamanlama koyabilirsin çok basit bir sistem tek yapman gereken çayını alıp bahçedeki sulama sistemini izlemen. 🙏🏻
Tankın içine şamandıra koyup gol pompasıyla irtibantlandirirsaniz deponuz sürekli dolu kalabilir.gol suyu arada olmuyor diyorsanız da dalgıç tip seviye sensoru korumalı kullanarak sorunu çözebilirseniz.
Enis bey, elinize emeğinize sağlık çok yararlı bir video olmuş. Damla sulamanın tıkanmasının önüne geçmek için, filtreli ana vana kullanmanızı öneririm. Suyu zaten kanaldan çektiğiniz için içinde bir çok depozit var. Filitre kullanırsanız, damla sulamanın ömrünü uzatmış olursunuz.
Hayırlı olsun kardeşim mutlu günleriniz olsun mevcut depoya ek bir depo monte edebilirsin iki depoyu birbirine giriş çıkış bağlantılarını siz dahi yapabilirsiniz
Çok pratik ve geliştirilebilir bir sistem kurmuşsun abi. Tabi bizim kanalımız yok dağın başında ev ve bahçe yapmayı düşünüyoruz. Bu yüzden mecbur sondaj kazdırcaz :). Evde yaptığınız mangal olur, en basitinden yaptığınız çardağın tamiratı olur bunun gibi videolar ile de kanala can vermeni gönülden istiyorum. Eline sağlık :)
Merhaba anlatımınız çok güzel bu şekilde köy ev ve hobi bahçesi kurmak isteyenler için güzel ve tecrübe edilmiş bilgiler veriyorsunuz. kanaldan gelen su tamamen temiz olmadığı için damlama sulama borularının deliklerini tıkayacak ve sizi çok uğraştıracak iyi filtre kullanmanız lazım videoda göremedim ileride büyük sorunlar yaşarsınız şimdiden tedbir alıp filtre takarsanız çok daha iyi olur sizin için . saygılar videolarınızın devamını bekliyor ve zevkle izliyoruz.
Hocam kanala elektrikle çalışan bir dalgıç pompa atacaksın. Dalgıç pompanın fişini takacağın yerede ara bi timer aparatı oluyor haftalık gün ve saat belirleyebildiğin ondan koyacaksın. ardından gözlemleyeceksin o depoyu kaç saatte yada dakikada dolduruyorsa önlemini alarak belli bir saat belirleyip o deponunda siz olmadan kendi kendine dolumunu gerçekleştirmiş olacaksın.
Enis bey bilgilerinizden çok faydalanacağım.Videonun 23:51 de kullandığınız boru ısıtıcısına ihtiyacım var.İnternette bulamadım.Rica etsem markasını ve nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim.Bahçe bereketiniz bol olsun.🌻
çok emek çok para masraf yapılmış sonuca ulaşmışsınız. tebrikler bir iki hata var 1. hata depo çıkışına ve direkt bağlantı kollektör girişe filtre takmalısınız. damlama borularınız tıkanmaz. 2 hata 20 25 32 yerine tüm bağlantılar 50 lik yapılmalıydı sulama alanı büyük depo çıkışından 50 lik çıkışla basınç daha fazla olur. depo konusu güzel seçim renkli olması yosunlanmayı önleyecektir. gece mavisi renk yosunlamayı önler damlama borularınız tıkanmaz uzun yıllar kullanırsınız. kolay gelsin selamlar cemil şahan
Üstad 8.25 dk.'daki selenoid vanaları zamanlayıcıyla doğrudan depodan (şebekeden değil) su tedariki sağlamak suretiyle hiç kullandınız mı? Yani sorum şu ki selenoid vanalarda basınç gibi bir sorun var, şebekede basınç altında çalışıyor fakat deponun kendi salınımıyla akan soda açılıyor ama kapamıyor ya da tam tersi durum oluyor, kısaca bir miktar badınç istiyor(muş). Ne dersiniz buna? Bu arada harika bir iş başarmışsınız ve çok güzel bir yamaçta çok güzel bir bahçeniz var tebrik ederim
Çok teşekkürler gayet faydalı. Ama benim aradığım şeyin burada olduğuna dair büyük ümitlenmiştim, kursağımda kaldı. Şu vanaların elektrikle kullanılabilmesi hususundan bahsediyorum. O vanaların adı ne acaba?
Hocam herşeyi çok güzel anlatmışsın da, otomatik sulama sistemini anlatsaydiniz birde; ben pilli kullanıyorum ancak elektrikli sistemi kime nasıl kurdururum, kendim kuracak olursam malzemeleri nereden kaça temin ederim, ortalama maliyet nedir, malzemeler nelerdir ve nasıl montaj olur vs... yeni bir videoyla anlatırsanız aydinlaniriz inşallah... kolay gelsin
@@eryamanciftligi çok teşekkürler dönüş için. Benim bahçemde elektrik ve şebeke suyu yok. Bunun pilli modelini aldığımı varsayarsak,1 tonluk depodan gelen su ile sistem çalışır mı. Yoksa çeşmeden geldiği gibi basınçlı su mu gerekli?
Çok teşekkürler hocam güzel anlatmışsınız. Dün internetten aldığım damlatma seti geldi. 32 ağacım var (700m2) onlara yerleştirdim . Fakat paketten ANA HAT BORUSU çıkmadı. Bende S şeklinde bütün ağaçları dolandım. Suyu açtım , Bütün ağaçlarımın yakınında ki DAMLATICI lar çalışıyor. Güzel de sulandı. ANA HAT BORUSU olmadan yapmam çok sakıncalımıdır ? Şimdiden teşekkürler.
Sebzeler için sulama sıklığında referansınız ne çok araştırdım ve hep karşıma çıkan toprağın özelliği ve iklim koşullarına bağlı olduğu ben kabak salatalık fasülye yi bir vanadan diğer tüm sebze ve karpuz kavunları bir vanadan beslemeyi düşünüyorum ama sulama rutinler ile alakalı en azından ilk sene için gözlem ve referans maksatlı bilgi bulamadım ne önerirsiniz sulama rejimi ve sebze türleriyle alakalı
Rahmetli babam demirci oldupundan asmalar için demirden çardak yapmıştı. Sizde kiviler için yapmışsınız. Sıkıntılı olur. Üzerine ahşap kaplayın derüm. Arsanız kaç m2 toplam
yapmış olduğunuz proje hobi bahçesi gibi durumlarda uygulanabilir fakat verim ve gelir kaygısı olduğu durumlar için yapmış olduğunuz proje ne yazık ki yanlış, temel olarak bahsetmek gerekirse çim,taflan,meyve fidanı hemen hemen hepsinin bitki su tüketimi farklıdır, sistemi hangi bitkinin su ihtiyacına göre tasarladınız veya neyi baz aldınız bunlar önemlidir. en önemlisi sulama süresini ve planlamasını neye göre yaptınız?
Abi benim bi sorum olacak. 5 adet bulunan vanayı ayrı ayrı zamanlarda uzaktan çalıştıracak (SMS gibi) bir teknoloji var mı. Hepsini çalıştıran var ama ayrı ayrı çalıştıran olduğunu merak ettim.
@@serkanozkan9389 Teşekkür ederim. Çalışması hakkında bir sorum olacak. Bu ürünlerin çoğunda minimum çalışma basıncı 1 bar yazıyor. Ben pompa kullanmıyorum. Depodan kendi basıncıyla akıyor. Vananın çalışmaması gibi bir durum söz konusu olur mu?
@@theospreyy basınç çok önemli basınç ile kumanda ve kilit yapıyorlar çünkü. bu vanalar suyun basıncını diyafram in üst veya altına yönlendirerek aç/kapa yapıyor.
Bizim dereden pompa ile 2 tonluk tankı doldurmak istiyorum, tank ile dere kodu 7 metre, aralarındaki mesafe 120 metre. Pompası dere başında seyyar olarak kullanabilirim dolum süresince veya sizinki gibi sabit ama pompa tabiki bahçemde olacak fakat dereye mesafe 50 metre oluyor, bilmem hava yapar mı? Dere içine seyyanen kullanmak daha mı iyi olur bilemiyorum, Bana pompa markası ve güç tavsiye edebilir misiniz? Düşüncelerimi tecrübelerinizle yanıtlarsanız sevinirim. Teşekkürler.
En fazla 8m derinlikten çekebiliyor bu tip pompalar genelde yani pompa su kenarında olmalı uzaktan çekemez tahminim. 600 watt gücünde motorlar 3-4 bar basınç yapabiliyor ki bu da 30-40m yükseğe su çıkarabilir. Planlamanızı buna göre yapabilirsiniz. Benim buradaki makinem Karcher bp2 ve pompayla depo arası 50m kadar ve depo yaklaşık 15m yüksekte.
@@eryamanciftligi ben fıskiye kullanıyorum.10 tonluk depodan 75 lik ana langal boruyla 100 fidana 1.6x5 delikli damlama sisteminden sulama yapıyorum ama debi yetersiz kalıyoru.şimdilik sistemi ikiye ayırıp ayrı ayrı vermeye başlıycam. Arazide ekeltirik yok ama küçük bir jeneratör var debiyi arttırmak amaçlı.elektirikli su motoruna gerek varmı yokmu bir araştırma içerisindeyim.
Çok detaylı ve karşıdakinin algılayabileceği gibi anlatmışsınız hocam, çok teşekkür ederim.
hiç bilmeyen birine anlatır gibi anlattığınız için teşekkürler
Tebrik ederim. Birkaç videonuzu izledim sizin gibi sadece geleneksel tarıma bağlı kalmayıp yeniliklere açık insanların olması ülke tarımı açısından umut verici
Hep merak ettiğim bir konuydu bu.Çok ayrıntılı, anlaşılır ve güzel anlatmışsınız.Teşekkür ederim size.
Ben bu işin ustasıyım reis bu bı çok noktayı atlıyor anlatamıyorn
DAMLA SULAMA SİSTEMİ KURACAĞIM. VİDEONUZ BENİM İÇİN YOL GÖSTERİCİ OLDU. EMEĞİNİZE SAĞLIK. TEŞEKKÜRLER.
Hocam iyi ki RUclips a katılmışsınız sayenizde faydalı bilgilere kısa yoldan ulaşmış oluyoruz bize sadece uygulamak kalıyor
Çok güzel anlamışsınız. Aklımda hiç soru kalmadı. Teşekkürler.
Arsanıza Uygun konumda planlama yapmışsınız.Gerek bina gerekse de bahçenin, bitki ve ağaçların yerleşimi, yön faktörüne de uyğun olmuş. Tebrik ederim.Bir mimar olarak çok beğendim.İyi günlerde yaşamanız dileğimle.
Çok faydalı bir içerik olmuş, çok güzel ve detaylı anlatmışsınız, teşekkür ederiz, elinize sağlık.
Bağ-bahçe konusunda yapılmış en iyi video. Tebrik ederim.
Acayip mutlu oldum uzun zamandir arastirdigim ve bazi seyleri anlamadigim seyler vardi bu video ile neyin ne oldugunu nasil yapilacagini cok iyi anladim. Cok tesekkur ederim. Mutlu saglikli bereketli yillar dilerim
çok hikmetli ve istikametli bir video olmuş sağolun
Elinize sağlık farkli bir video ararken denk geldim baya emek vermişsiniz izledim bastan sona kadar. Gayet basarili aklında bahçesine böyle bisey yapmak isteyenlere güzel rehber olur. Ama yapmak istiyorlarsa sizin gibi malzemeleri alacaklar birazda boru alacaklar evde lego oynar gibi bu malzemeleri birlestirip sokecekler o zaman mantigini kavrarlar işin. Siz artik keyif moduna gecmissiniz tum mantigini anlayip sistemin. Ayrica çok keyifli bişey. Tekrardan emeğinize saglik👍
Çok teşekkür ederim
Ben de evin etrafındaki ağaçlara damlama, çimlere fıskiye olsun yapmak istiyordum aklımdaki bütün soru işaretleri çözüldü nasıl yaparım nasıl yaparım derken iyi oldu herşeyi ayrıntılı bi şekilde anlatmışsınız çok işime yarıyacak.
Abi çok teşekkürler. Sayenizde merak ettiğim konuları öğrenmiş oldum. Anlatımınız gerçekten çok açıklayıcı olmuş. Vakit ayırıp bizi bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.
Basarilarinizin devamini dilerim. Ne guzel anlatmissiniz. Elinize saglik. Konuyu o kadar guzel anlatmissiniz ki konu hakkinda hic bir deneyimim yokken konu hakkinda baya bi bilgim oldu. Olurda youtube siler miler diye videoyu indirip arsivimide aldim. Tekrar cok tskler.
Senin işini kolaylaştıracak bir projem var reis öncelikle 2 tane motor olucak su basan biri kanalda diğeri ise deponun orda 2 tane Şamandıra olucak elektrikli kanalda ki su seviyesi yükseldiği zaman yani kanala su basıldığı zaman depodaki samandıra duşuk ise pompa çalışıcak yani depo boş ise depo dolucak diğer şamandıra da deponun içinde olucak buraya kadar okey 4 tane vana var elektrikli onları da adiuno diye bir sistem var bunu programlayıp bütün herşeyi kontrol edebilirsin istersen zamanlama koyabilirsin çok basit bir sistem tek yapman gereken çayını alıp bahçedeki sulama sistemini izlemen. 🙏🏻
Uygulamali bilgilendirme için teşekkürler Enis bey emeginize sağlık.
Tankın içine şamandıra koyup gol pompasıyla irtibantlandirirsaniz deponuz sürekli dolu kalabilir.gol suyu arada olmuyor diyorsanız da dalgıç tip seviye sensoru korumalı kullanarak sorunu çözebilirseniz.
Elinize sağlık, izlediğim en yararlı video olmuş. Çok teşekkürler
Hafta sonu çimler için sulama sistemi kuracaktım. Tam zamanında yüklenen faydalı bir video olmuş teşekkürler elinize sağlık.
ÇOK TSK EDERIZ BU GUZEL BILGILER ICIN TEKRAR ÇOK SAĞOLUN SIZIN SAYENIZDE COK SEY OGRENDIM ALLAH RAZI OLSUN SIZDEN ENIS BEY👌👌👌👍👍👍
çok şahane anlatılmış emeğinize sağlık.
Çok güzel anlatmışsınız. Soruya gerek kalmamış.
Enis bey, elinize emeğinize sağlık çok yararlı bir video olmuş. Damla sulamanın tıkanmasının önüne geçmek için, filtreli ana vana kullanmanızı öneririm. Suyu zaten kanaldan çektiğiniz için içinde bir çok depozit var. Filitre kullanırsanız, damla sulamanın ömrünü uzatmış olursunuz.
Elinize saglık .çok guzel yapmısşınız.bende eviime dondukten sonra aynen boyle yapmayı düsunuyorum.tesekkur ederim..
Harikasın dostum.muthis anlatmışsın agzına sağlık
çok güzel bir paylaşım olmuş, teşekkürler
Bu önemli bilgiler için çok teşekkürler.Sağlıklı ve bol ürünlü günler...
Yararlı bir paylaşım olmuş.Teşekkürler.
Hayırlı olsun kardeşim mutlu günleriniz olsun mevcut depoya ek bir depo monte edebilirsin iki depoyu birbirine giriş çıkış bağlantılarını siz dahi yapabilirsiniz
Hatta ek depoyu yaptıktan sonra ana kolektör vanaları boruları besleyen borunun çapını büyütürseniz tüm tesisat aynı anda rahat işler
Çok pratik ve geliştirilebilir bir sistem kurmuşsun abi. Tabi bizim kanalımız yok dağın başında ev ve bahçe yapmayı düşünüyoruz. Bu yüzden mecbur sondaj kazdırcaz :). Evde yaptığınız mangal olur, en basitinden yaptığınız çardağın tamiratı olur bunun gibi videolar ile de kanala can vermeni gönülden istiyorum. Eline sağlık :)
Merhaba anlatımınız çok güzel bu şekilde köy ev ve hobi bahçesi kurmak isteyenler için güzel ve tecrübe edilmiş bilgiler veriyorsunuz. kanaldan gelen su tamamen temiz olmadığı için damlama sulama borularının deliklerini tıkayacak ve sizi çok uğraştıracak iyi filtre kullanmanız lazım videoda göremedim ileride büyük sorunlar yaşarsınız şimdiden tedbir alıp filtre takarsanız çok daha iyi olur sizin için . saygılar videolarınızın devamını bekliyor ve zevkle izliyoruz.
Çok doğru 3. yılda yavaş yavaş tıkanmalar başladı, borunun ucuna bir çözüm düşünüyorum
Teşekkürler hocam eline emeğine yüreğine sağlık saygılar bizden
allah. razı olsun. iyi annat tiniz faydalı bir vidyo
Teşekkürler bilgimiz oldu seyenizde
Harika bir video olmuş tebrikler
Emeğinize sağlık.uygulamali olması çok iyi 👏👏👍
Harika bilgiler, bunu bekliyordum, beklediğime değdi. Teşekkür ederim
Merhaba, 8:15te tanıttığınız kablolu zamanlayıcı takılabilen vanaların markası nedir ?
Emeğinize sağlık. Çok faydalı bir video olmuş. Teşekkürler
Hocam kanala elektrikle çalışan bir dalgıç pompa atacaksın. Dalgıç pompanın fişini takacağın yerede ara bi timer aparatı oluyor haftalık gün ve saat belirleyebildiğin ondan koyacaksın. ardından gözlemleyeceksin o depoyu kaç saatte yada dakikada dolduruyorsa önlemini alarak belli bir saat belirleyip o deponunda siz olmadan kendi kendine dolumunu gerçekleştirmiş olacaksın.
Çok faydalı oldu. Teşekkürler
Hocam paylaşım için teşekkür ederim. Damlama sulamaya tazyikli 3 bar suyu direk verebilirmiyiz.
Gayet faydalı, emeğine sağlık. 👋
Çok faydalı bi video olmuş teşekkürler
Emeğine sağlık.Bilgilendik.
Enis bey bilgilerinizden çok faydalanacağım.Videonun 23:51 de kullandığınız boru ısıtıcısına ihtiyacım var.İnternette bulamadım.Rica etsem markasını ve nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim.Bahçe bereketiniz bol olsun.🌻
Cox sagolun)
Selonoid vanalar 24wolt kullanirsaniz daha sağlikli olur elekriniz orada mevcut ise
çok emek çok para masraf yapılmış sonuca ulaşmışsınız. tebrikler bir iki hata var 1. hata depo çıkışına ve direkt bağlantı kollektör girişe filtre takmalısınız. damlama borularınız tıkanmaz. 2 hata 20 25 32 yerine tüm bağlantılar 50 lik yapılmalıydı sulama alanı büyük depo çıkışından 50 lik çıkışla basınç daha fazla olur. depo konusu güzel seçim renkli olması yosunlanmayı önleyecektir. gece mavisi renk yosunlamayı önler damlama borularınız tıkanmaz uzun yıllar kullanırsınız. kolay gelsin selamlar cemil şahan
Filtre takmazsaniz sisteminiz de ciddi tikammalar olur ufak bi gübre tanki ve filtre kullanarak sulama yapmalısınız
Üstad 8.25 dk.'daki selenoid vanaları zamanlayıcıyla doğrudan depodan (şebekeden değil) su tedariki sağlamak suretiyle hiç kullandınız mı? Yani sorum şu ki selenoid vanalarda basınç gibi bir sorun var, şebekede basınç altında çalışıyor fakat deponun kendi salınımıyla akan soda açılıyor ama kapamıyor ya da tam tersi durum oluyor, kısaca bir miktar badınç istiyor(muş). Ne dersiniz buna?
Bu arada harika bir iş başarmışsınız ve çok güzel bir yamaçta çok güzel bir bahçeniz var tebrik ederim
Ben hep su pompasıyla kullanıyorum
Eğitim videosu olmuş. Bilgilendirici. Hangi sulama sistemini önerirsiniz? Damlama deliği hazır olanı mı, sizin kendinizin açtığı aparatı olan mı
Kendinden deliklileri sebzelerde kullanıyorum, diğerlerini meyvelerde
meraba vanaların markası nedir öğrene bilirmiyiz ve günlük iki saat elektrikli sualama yapmaya dayaniklimi
Merhaba mahallede ki bulunan parkta ki sistem çok fazla su luyor ve parkı göle çeviriyor nasıl bunu düzeltirim belediye sağolsun ilgilenmiyor ?
Selamün aleyküm. Deponun çıkışındaki vanalar kaçlık? markaları nedir? elektrik gerekli mi?
Basınç gerekli mi? vs. bilgilendirirseniz sevinirim.
Çok teşekkürler gayet faydalı. Ama benim aradığım şeyin burada olduğuna dair büyük ümitlenmiştim, kursağımda kaldı. Şu vanaların elektrikle kullanılabilmesi hususundan bahsediyorum. O vanaların adı ne acaba?
Selonoid vana
@@eryamanciftligi teşekkürler
Çok fayfalı bir video olmuş teşekkürler, bahçeniz için bu dönemde haftada kaç m3 su tüketiyorsnuz ?
Hiç hesap yapmadım açıkçası
çok ayrıntılı ve güzel video çekmişsiniz ama benim göremediğim şey filtre koymamışsiniz damlamalarınız kısa zamanda tıkanır ve randıman alamazsınız
3. Sene yavaş yavaş tıkanmalar başladı suyu çektiğim borunun ucuna koyacağım 👍
Cep telefonu üzerinden otomatik aç kapa sulama düzeni varmı acaba
Merhaba timerlı vanayı detaylı anlatırmısınız
Çizdiğiniz projede lavantalar hemen evin önünde gözüküyor, çiçeklenme döneminde arılar çok rahatsızlık veriyormu acaba,
Abi vidio ve bahçen çok güzel
Selamın aleyküm abi burda kullandığın vanaları nerden temin edebilirim
İnternetten selenoid vana olarak aratabilirsin
Hocam herşeyi çok güzel anlatmışsın da, otomatik sulama sistemini anlatsaydiniz birde; ben pilli kullanıyorum ancak elektrikli sistemi kime nasıl kurdururum, kendim kuracak olursam malzemeleri nereden kaça temin ederim, ortalama maliyet nedir, malzemeler nelerdir ve nasıl montaj olur vs... yeni bir videoyla anlatırsanız aydinlaniriz inşallah... kolay gelsin
Kullandığım zaman onunda anlatırım şu anda kullanamıyorum
Merhaba ben elinize saglık ben cengiz 05326982298 çatalcada 1 dönüm hobi bahçesi yapıyorum lavanta çiçeği ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz
Videoda 8:20'de kablolu vanalar var. Onların adı markası var mı. Onu nasıl spariş verebilirim. Bilen varsa yazabilir mi lütfen.
Rainbird selond vana
@@eryamanciftligi çok teşekkürler dönüş için. Benim bahçemde elektrik ve şebeke suyu yok. Bunun pilli modelini aldığımı varsayarsak,1 tonluk depodan gelen su ile sistem çalışır mı. Yoksa çeşmeden geldiği gibi basınçlı su mu gerekli?
@@sezginsenturk2698 önüne hidrafor gerekir
Zamanlayıcı aldım ben terası yaptım hobi bahçesi yalnız sanırım basınç yetmiyor 200 litre varil saksılardan yüksekliği ne kadar olmalıdır
Su pompası ister sistem zamanlayıcı çalışması için
Hoca bu elektirkli vanalari nerden temin ettiniz bu konuda yardimci olabilirmisinoz
İstanbulda bir malzemeciden 0 (532) 784 92 94 Hüseyin Altuğ
Hocam bu vanaya güneş paneli çalıştırırmı
güzel çalışma
Teşekkürler.
Çok teşekkürler hocam güzel anlatmışsınız. Dün internetten aldığım damlatma seti geldi. 32 ağacım var (700m2) onlara yerleştirdim . Fakat paketten ANA HAT BORUSU çıkmadı. Bende S şeklinde bütün ağaçları dolandım. Suyu açtım , Bütün ağaçlarımın yakınında ki DAMLATICI lar çalışıyor. Güzel de sulandı. ANA HAT BORUSU olmadan yapmam çok sakıncalımıdır ? Şimdiden teşekkürler.
Damlatıcılarınız çalışıyorsa sorum yok. Büyük alanlarda ana hatlar döşeniyor
@@eryamanciftligi Çok teşekkürler arkadaş. Damlatıcılar çalışıyor. Yer çok büyük sayılmaz umarım, 700 - 750 m2 civarı
Sebzeler için sulama sıklığında referansınız ne çok araştırdım ve hep karşıma çıkan toprağın özelliği ve iklim koşullarına bağlı olduğu ben kabak salatalık fasülye yi bir vanadan diğer tüm sebze ve karpuz kavunları bir vanadan beslemeyi düşünüyorum ama sulama rutinler ile alakalı en azından ilk sene için gözlem ve referans maksatlı bilgi bulamadım ne önerirsiniz sulama rejimi ve sebze türleriyle alakalı
Bunu detaylı çalışmam lazım
Çok faydalı teşekkür ederim
hocam neden damla sulama metodu da yagmur sulama degil? mutlaka siz arastirmissinizdir? sebebi varsa belirtebilir misiniz? tesekkurler
Yağmur sulama yaprakları nemli bıraktığı için sürekli mantar hastalıklarına sebep oluyor
@@eryamanciftligi bilgi icin cok tesekkur ederim.
Zamanlayiciya internet modülünüde taktinmi,bahçeye uğramaya gerek kalmaz:)
Sistemin başina filtre kullanmanizi tavsiye ederim
Rahmetli babam demirci oldupundan asmalar için demirden çardak yapmıştı. Sizde kiviler için yapmışsınız. Sıkıntılı olur. Üzerine ahşap kaplayın derüm. Arsanız kaç m2 toplam
1000m2 kadar
@@eryamanciftligi güzel projelendirmişsiniz. Tasarım güzel olunca Bayağı büyük gözüküyor. Kolay gelsin
Rain bird çok güzel ama sağlam tesisatçı yaparsa.
Elektrikli zaman ayarlı vanaları nereden bulabiliriz
İnternette malzeme satanlar var ben bir tanıdıktan aldım Kartalda
merhabalar. 32 lik boru ile en fazla kaç sprink çalışır ?
Otomatik sulamada kanal seçildiğinde o kanalın bölgesinde su yok.selenoid lerin olduğu yere su doluyor.bu ne demek
Selamlar teşekkürler video için. Depo çıkışına da pompa bağladınız mı. Debisi yetiyor mu?
Şu anda direk kanal suyunu kullanıyorum sistemde ama depo kullanırken çıkışında pompa vardı
yapmış olduğunuz proje hobi bahçesi gibi durumlarda uygulanabilir fakat verim ve gelir kaygısı olduğu durumlar için yapmış olduğunuz proje ne yazık ki yanlış, temel olarak bahsetmek gerekirse çim,taflan,meyve fidanı hemen hemen hepsinin bitki su tüketimi farklıdır, sistemi hangi bitkinin su ihtiyacına göre tasarladınız veya neyi baz aldınız bunlar önemlidir. en önemlisi sulama süresini ve planlamasını neye göre yaptınız?
Hocam iyi günler ben 63 boruyla 50 lik boruyu birlesdirebilirmiyim teşekkür ederim
Tesisatçıda redüsiyon (küçültme) aparatları var muhtemelen yapabilirsiniz
Abi benim bi sorum olacak. 5 adet bulunan vanayı ayrı ayrı zamanlarda uzaktan çalıştıracak (SMS gibi) bir teknoloji var mı. Hepsini çalıştıran var ama ayrı ayrı çalıştıran olduğunu merak ettim.
Ben bilmiyorum ama vardır böyle bir teknoloji mutlaka
@@eryamanciftligi teşekkür ederim.
@@eryamanciftligi diğer videonuzdan pompa ile birlikte çalıştırırsam olabileceğini anladım
@@eryamanciftligi wifi modülleri var. İnternet olması şartıyla dünyanın her yerinden açıp kapatabilirsin vanaları.
Hangi marka iyi Netafim kullandım ben
Su deposu basıncını nasıl ayarlıyorsunuz ,
Sadece kendi basıncı yetiyormu ?
Yetiyor
Enis Bey merhaba, kullandığınız elektrikli vananın modelini paylaşabilir misiniz? suyun kendi basıncıyla sorunsuz çalışıyor mu?
Açıkçası hatırlamıyorum marka model
Rainbird selenoid vana kullanacağınız çapa göre modeli değişir. Daha ucuzu hunter kullanabilirsiniz güvenilir markalardir.
@@serkanozkan9389 Teşekkür ederim. Çalışması hakkında bir sorum olacak. Bu ürünlerin çoğunda minimum çalışma basıncı 1 bar yazıyor. Ben pompa kullanmıyorum. Depodan kendi basıncıyla akıyor. Vananın çalışmaması gibi bir durum söz konusu olur mu?
@@theospreyy basınç çok önemli basınç ile kumanda ve kilit yapıyorlar çünkü. bu vanalar suyun basıncını diyafram in üst veya altına yönlendirerek aç/kapa yapıyor.
Bizim dereden pompa ile 2 tonluk tankı doldurmak istiyorum, tank ile dere kodu 7 metre, aralarındaki mesafe 120 metre. Pompası dere başında seyyar olarak kullanabilirim dolum süresince veya sizinki gibi sabit ama pompa tabiki bahçemde olacak fakat dereye mesafe 50 metre oluyor, bilmem hava yapar mı? Dere içine seyyanen kullanmak daha mı iyi olur bilemiyorum, Bana pompa markası ve güç tavsiye edebilir misiniz? Düşüncelerimi tecrübelerinizle yanıtlarsanız sevinirim. Teşekkürler.
En fazla 8m derinlikten çekebiliyor bu tip pompalar genelde yani pompa su kenarında olmalı uzaktan çekemez tahminim. 600 watt gücünde motorlar 3-4 bar basınç yapabiliyor ki bu da 30-40m yükseğe su çıkarabilir. Planlamanızı buna göre yapabilirsiniz. Benim buradaki makinem Karcher bp2 ve pompayla depo arası 50m kadar ve depo yaklaşık 15m yüksekte.
@@eryamanciftligi teşekkürler
Elektronik vanaların markası nedir acaba
Rainbird
malzemeleri nereden alabiriz tavsiyeniz var mı?
Benim malzemecim Kartalda isterseniz iletişimini verebilirim.
@@eryamanciftligi
Olur, sevinirim :)
Türkcan Fidan 0 (532) 784 92 94 Hüseyin Altuğ
İyi günler.depo çıkışında herhangi bir basıncı yükseltmek amaçlı su motoru kullandınız mo? Yoksa su deposunun kendi doğal basıncı yeterli geliyormu?
Eğer çim fiskiyeleri varsa iyi basınçlı bir hidrafor gerek benim 4 bar su pompam 10 fiskiyeyi aynı anda kaldıramıyor
@@eryamanciftligi ben fıskiye kullanıyorum.10 tonluk depodan 75 lik ana langal boruyla 100 fidana 1.6x5 delikli damlama sisteminden sulama yapıyorum ama debi yetersiz kalıyoru.şimdilik sistemi ikiye ayırıp ayrı ayrı vermeye başlıycam. Arazide ekeltirik yok ama küçük bir jeneratör var debiyi arttırmak amaçlı.elektirikli su motoruna gerek varmı yokmu bir araştırma içerisindeyim.
fuat bora ayrı ayrı hat kurtarır bence
Toplamda kaç m2 arazi üzerine kurulu bahçeniz
Toplam alan 1000m2 kadar
Bu vana kaç vot ta çalışıyo
9 volt pille
👍👍👏👏👏
Hocam deponun basıncı damla sulamaya yetmiyor mu?
Bazı yerlere su gitmiyor kendi basıncıyla
Bahcenin toplam m2 si kactir? Selamlar
140-150 m2 bahçe yatakları. Toplam arazi 1000m2
👍👏