Ağzınıza sağlık Uğur Hocam. Hem yıllarca maaşlı hem de yıllarca freelancer çalışmış biri olarak söylediklerinizin hepsinin altına imzamı atıyorum ve çok rahat şunları da ekleyebilirim: Freelancer'ın stresi daha fazla. Evet fazlaca boş vakit bulunabiliyor ama bu boş zaman planlanabilir bir boş zaman olmuyor. Çünkü sürekli müşteri edinildiği zaman müşterinin ne zaman ne isteyeceği belli olmuyor. Bir de maaşa alışınca freelance'ten gelen düzensiz parayla plan program yapılamıyor. Freelancerlık, maaşlı bir işte çalışırken ek gelir olarak yapınca güzelmiş. Freelance başta bana da çok cazip geliyordu, ta ki bu düzensiz hayatı yaşayıp burnum sürtüldükten sonra, anlattıklarınızı yaşayarak tecrübe ettikten sonra bu bilinç seviyesine ulaşabildim ve en yakın zamanda bir maaşlı işe gireceğim :) Not: Bu yorum, akşam 21.20'de bir freelance proje yapılırken yazılmıştır :)
okul zamanı freelancer olarak çalışmaya başlayan birisi mezun olduktan sonra devam etmeli mi yoksa klasik bir çalışma düzeni ofis ortamından geçmeli mi
Dediklerinize katılmıyorum. Uğur Hoca'nın her bir söylediğinin arkasında bir sürü tecrübe ve yaşanmışlık var. Her videosunda, kaçırdığım her cümleyi geriye sarıp tekrar dinliyorum.
Yıllar önce freelance işler için saatlik fiyatlandırma nasıl yapılır (yapılmaz) konusunda yazısı vardı. Maaşlı çalıştığın iş yerinde ki saat ücretinin 3te 1 ine freelance fiyatlandırma yapmalısın gibi saçma fikirleri vardı O günden sonra takip etmeyi bıraktım. Linkedinde yine denk geldi. Hiç değişmemiş negatif enerji. Zaman planlamasını yapamayan birisi maaşlı çalıştığı şirkettede yöneticilerine yine yük olan birisidir. İyi bir muhasebeci avukatınız olsun sözleşme konusunda haklı. İş bitti ver para yerine bakım servis ücreti alabileceğiniz projelerle pasif gelir elde edilebilirsiniz. Herkes başarılı olmak zorunda değil, şansınızı her zaman her alanda deneyin. Saygılar.
Ağzınıza sağlık Uğur Hocam. Hem yıllarca maaşlı hem de yıllarca freelancer çalışmış biri olarak söylediklerinizin hepsinin altına imzamı atıyorum ve çok rahat şunları da ekleyebilirim: Freelancer'ın stresi daha fazla. Evet fazlaca boş vakit bulunabiliyor ama bu boş zaman planlanabilir bir boş zaman olmuyor. Çünkü sürekli müşteri edinildiği zaman müşterinin ne zaman ne isteyeceği belli olmuyor. Bir de maaşa alışınca freelance'ten gelen düzensiz parayla plan program yapılamıyor. Freelancerlık, maaşlı bir işte çalışırken ek gelir olarak yapınca güzelmiş. Freelance başta bana da çok cazip geliyordu, ta ki bu düzensiz hayatı yaşayıp burnum sürtüldükten sonra, anlattıklarınızı yaşayarak tecrübe ettikten sonra bu bilinç seviyesine ulaşabildim ve en yakın zamanda bir maaşlı işe gireceğim :)
Not: Bu yorum, akşam 21.20'de bir freelance proje yapılırken yazılmıştır :)
Teşekkürler hocam bu güzel video için.
Eğer girişimcilik yönünüz yoksa yazılım işinde çok büyük paralar kazanmayı beklemeyin.
okul zamanı freelancer olarak çalışmaya başlayan birisi mezun olduktan sonra devam etmeli mi yoksa klasik bir çalışma düzeni ofis ortamından geçmeli mi
Once ofisde deneyim tecrube kazanip sonra freelance çalışmak mantikli degil
.
Ya Umut abi cok konusuyorsun ama somut olarak aktarabildiğin şeyler çok kısıtlı çok genel geçer konuşuyorsun.
Dediklerinize katılmıyorum. Uğur Hoca'nın her bir söylediğinin arkasında bir sürü tecrübe ve yaşanmışlık var. Her videosunda, kaçırdığım her cümleyi geriye sarıp tekrar dinliyorum.
Yıllar önce freelance işler için saatlik fiyatlandırma nasıl yapılır (yapılmaz) konusunda yazısı vardı. Maaşlı çalıştığın iş yerinde ki saat ücretinin 3te 1 ine freelance fiyatlandırma yapmalısın gibi saçma fikirleri vardı O günden sonra takip etmeyi bıraktım.
Linkedinde yine denk geldi. Hiç değişmemiş negatif enerji.
Zaman planlamasını yapamayan birisi maaşlı çalıştığı şirkettede yöneticilerine yine yük olan birisidir. İyi bir muhasebeci avukatınız olsun sözleşme konusunda haklı. İş bitti ver para yerine bakım servis ücreti alabileceğiniz projelerle pasif gelir elde edilebilirsiniz.
Herkes başarılı olmak zorunda değil, şansınızı her zaman her alanda deneyin. Saygılar.
Üretmeden boşa konuşmak kolay, sen konuş seni dinleyek kardeş.