Cezar, tot ce ai spus sunt sfaturi competente si utile. Parerea mea, legata de Goretex si alte membrane asemanatoare (Goretex nu este singura mebrana creata pentru impermeabilizare): sunt foarte bune, foarte utlile insa au un numar limitat de utilizari. Practic, cu cat utilizezi mai mult bocancul efiicienta mebranei scade. Daca utilizezi bocancul si nu il ingrijesti cu substante create pentru intretinerea membranei, eficienta scade dramatic. Daca usuci bocancul langa foc eficienta tratamentelor aplicate materialelor din bocanc pentru impermeabilizare scade. Nu in ultimul rand eficenta membranelor scade cu timpul, efectiv. Cei mai buni bocanci, in opinia mea umila, sunt cei din piele naturala (de preferat piele naturala neteda -adica cea obtinuta din straturile superioare ae pielii caci are impermeabilitate naturala -dar dat fiind pretul ridicat eu zic ca si cea tip nubuk (in nici un caz suede) merge foarte bine) interior si exterior, cu cat mai putine cusaturi. Ingrijiti corespunzator o astfel de pereche de bocanici tine o viata. Cat timp integritatea fizica, chiar viata tin de echipametul pe care il avem eu zic ca merita sa cumparam echipament de calitate, in cazul asta, bocanci, chiar daca cheltuim mai mult. Pana la urma daca vrei calitate si siguranta trebuie sa dai un ban iar vorba: ''daca esti sarac sa iti iei ceva ieftin!" nu este degeaba. Dupa toate experientele mele mi-am facut o vorba: pestele de la cap se impute si frigul de la picioare vine! Asa ca atunci cand vine vorba de incalataltari nu mai uit la bani.
Impermeabilizarea este procesul prin care un material devine impermeabil. Membrana este creată pentru impermeabilitate prin impermeabilizare. Cezar, e valabil și pentru tine. 😉
Scarpa se fac la noi dar nu sunt marca Românească sunt marca Italiana, în schimb marca Românească de bocanci de munte și în general încălțări de munte și maraton se numește S-KARP, recomand tuturor și ei folosesc materiale de calitate chiar și talpa vibram.
Intr-adevar urile informatiile. Ar fi util sa faci un scurt video si despre bricegele de drumetie, ma refer la victorinox si la opinel. Necesitatea lor in ture lungi precum via transilvanica samd. Succes in continuare
Buna seara. Multumesc crumos pt prezentare, acum exista o mare varietate de modele, trebuie doar sa stii ce alegi. Pe vremea lui Ceausescu, bocancii cei mai buni, pt munte, erau cei facuti de "Clujeana", aveau talpa din cauciuc si nu alunecau, iar calapodul era foarte bun. Si putrai monta svhiuro sau talpici si glezna statea foarte bine, Sa ai o saptamina buna, in continuate, spor la treaba in gradina si ai grija de tine si de Puma. 😀😍
Interesant clipul, îmi place când oferi informații! Ai putea face un clip în care sa explici ce este talpa vibram, la ce ajuta și care este diferența între talpa vibram și talpa normala? Mulțumesc frumos!
Cauta despre coltari si vei afla ca sunt cel putin 3 tipuri de sisteme de prindere a lor pe bocanci, inclusiv cel cu chingi sau clasici, in care nu ai nevoie de locasele speciale din fata(coltari automati) si/sau calcai (automati si semiautomati). Nu stiu cand ai facut tura in Muntii Vrancei, dar de cel putin 9 ani gasesti in Romania sosete cu membrana, iar o pereche din acel tip sunt foarte bune de avut in rucsac, in situatia unui "accident" in care membrana bocancilor cedeaza sau ai luat apa la o traversare.
Bun episodul..pentru cine vrea la munte..😁 nu-n Adidaşi şi şlapi..înainte şi dupā grātar, grātărel nu pot face mişcare, la munte..😉😁 mâ urcam sus singur..ei pe spate se odihneau..odată prin Cheile Galbei..😁
Mulțumim pentru acest clip, este bine-venit mai ales ca o pereche de bocanci de munte nu sunt chiar ieftini și o alegere proasta ar însemna o gaura mare în buget sau o beșica în vârful degetelor atunci când coboram muntele😰.
Trăind la tara și prinzând vremurile în care nu aveam mașina de spălat bănuiesc ca se aplica același principiu.. Spălat la mana și uscat lângă soba... Sau când coboară în oraș sa le spele la mașină automata...
Cand am dormit iarna in cort, bocancii tinuti intre straturile cortului (nu in cort ca o sa se topeasca zapada inauntru), cu ceva pietre incalzite de la foc. Altfel transpiratia din ei la minus grade ii face bocna ;)
Gresit! Nici macar persoanele cu experienta nu ar trebui sa foloseasca pantofi de alergare montana pentru drumetii. Alergarea este de scurta durata. Drumetia dureaza minim o zi, decla 6 la 12 ore. Piciorul iti oboseste si o semi-gheata nu iti sustine glezna in situatii in care ai putea calca stramb si sa ai parte de situatii neplacute. Acesta este rolul ghetei. Bocancul este sfant! Cat despre tehnicitate , aceasta nu este echivalentul rigiditatii . Tehnica poate fi si o gheata semirigida, care, apropo, poate fi chiar foarte usoara! Bocancii tehnici sunt ganditi pentru teren stancos, accidentat. Bocancii rigizi sunt destinati utilizarii pe timp de iarna, de aceea si posibilitatea prinderii coltarilor. Acestia , prin constructie si destinatie au o greutate mai mare.
ai dreptate in principiu insa sunt multi sportivi ( ma refer aici la cei ce fac alergari in concursuri insa sunt si amatori care testeaza ) care prefera incaltamintea de alergare pe munte pentru ca au in primul rand experienta si apoi fiecare e cu geneticul sau care poate suporta oboseala/duritatea unui traseu scurt sau mai lung.
Eu nu port bocanci si pot sa merg f bine pe orice teren, suportul si talpa rigida sunt doar povesti. Probabil doar rezistenta la intemperii e un avantaj dar si atunci o sa incepi sa transpiri pe dinauntru. Iarna pe teren dificil intradevar cam trebuie ceva rigid cat de cat.
Ma lasa cum citiva ani credinciosii mei Raichle de 3 sezoane si n-am timp sa iau altii, adica sa merg in magazin si sa probez pina eventual dispera vinzatoarea :) Ca nu te joci, un bocanc potrivit e sfint! (Ce e potrivit e o chestie care tine si de ce faci/pe unde-i duci dar si ce ti se potriveste tie in privinta calapodului, rigiditatii etc.). Asa ca ma pune dracu sa iau bocancii de iarna, Salewa, exceptionali, performanti, toate alea, dar si foarte rigizi. Mda, pe carari in Apuseni, vara, cu bocancii aia. Mi-am cam blestemat zilele: pe cit de buna e talpa aia pe zapada, gheata, cu coltar sau fara pe atit de instrument de tortura devine daca e pusa sa calce unde n-a fost gindita s-o faca, dupa 2-3 ore nu mai stii ce nu te doare si nu e din vina lor :))
Bunicică prezentarea și utilă ptr necunoscători.dar dacă aveai și o pereche de scarpa primită sigur îi făceau și acolo un pic de reclamă.că dacă ai vrea să-ți cumperi sigur nu te ajută buzunarul și tu ști prea bine ce prețuri sunt.in rest tot respectul👍
Bocanci militari sunt pentru alte armate cei românești nu ți-aș recomanda pentru purtare celelalte perechi de bocancii prezentate de tine sunt foarte bune
Tot ce ai omis Nu ai spus prețul acelor bocanci Mai mereu expui anumite echipamente însă nu spui și prețul acelor echipamente Notă 3 ptr că nu spui 100 \100
nu a spus preturile pentru ca acestea difera de la luna la luna in functie de cursul valutar in principiu; si eu cand caut incaltaminte sau imbracaminte fac verificari de preturi cam la 2-3 zile sa vad daca acestea scad sau cresc , incearca sa cumperi cand sunt reduceri insa nu toate magazinele fac reduceri in aceeasi perioada .
Bocancii militari parca sunt facuti anume sa-ti rupa picioarele. Nu ai nici o sansa cu ei sa mergi ture lungi. Din experienta vorbesc nu merita nici 2 parale.
Nu credeam ca poti vorbi 19 minute despre bocanci, dar sunt foarte utile aceste informatii.
Mulțumim ptr.explcații,apreciem ,interesant și de folos!S au auzit și albinuțele s a încălzit timpul acolo la tine!Numai bine,multă sănătate!
🌿🍀🙏😇🙏🍀🌿
Multumim de aceasta informatie utila !
Cezar, tot ce ai spus sunt sfaturi competente si utile.
Parerea mea, legata de Goretex si alte membrane asemanatoare (Goretex nu este singura mebrana creata pentru impermeabilizare): sunt foarte bune, foarte utlile insa au un numar limitat de utilizari. Practic, cu cat utilizezi mai mult bocancul efiicienta mebranei scade.
Daca utilizezi bocancul si nu il ingrijesti cu substante create pentru intretinerea membranei, eficienta scade dramatic.
Daca usuci bocancul langa foc eficienta tratamentelor aplicate materialelor din bocanc pentru impermeabilizare scade.
Nu in ultimul rand eficenta membranelor scade cu timpul, efectiv.
Cei mai buni bocanci, in opinia mea umila, sunt cei din piele naturala (de preferat piele naturala neteda -adica cea obtinuta din straturile superioare ae pielii caci are impermeabilitate naturala -dar dat fiind pretul ridicat eu zic ca si cea tip nubuk (in nici un caz suede) merge foarte bine) interior si exterior, cu cat mai putine cusaturi. Ingrijiti corespunzator o astfel de pereche de bocanici tine o viata. Cat timp integritatea fizica, chiar viata tin de echipametul pe care il avem eu zic ca merita sa cumparam echipament de calitate, in cazul asta, bocanci, chiar daca cheltuim mai mult. Pana la urma daca vrei calitate si siguranta trebuie sa dai un ban iar vorba: ''daca esti sarac sa iti iei ceva ieftin!" nu este degeaba.
Dupa toate experientele mele mi-am facut o vorba: pestele de la cap se impute si frigul de la picioare vine! Asa ca atunci cand vine vorba de incalataltari nu mai uit la bani.
Impermeabilizarea este procesul prin care un material devine impermeabil. Membrana este creată pentru impermeabilitate prin impermeabilizare. Cezar, e valabil și pentru tine. 😉
Impermeabilizare inseamna procedeul de a face ceva impermeabil. Impermeabilitate reprezinta proprietatea de a fi impermeabil. Iertare!
Mulțumim Cezar!👍🇷🇴👌
Imi place sunetul albinelor ♥️
Doamne ajută în toate la toți
As mai adauga modelul de la Scarpa Terra GTX, rezista de minune la apa, noroi sau plimbari lungi si cel mai important sunt facuti in Romania 😉
Scarpa se fac la noi dar nu sunt marca Românească sunt marca Italiana, în schimb marca Românească de bocanci de munte și în general încălțări de munte și maraton se numește S-KARP, recomand tuturor și ei folosesc materiale de calitate chiar și talpa vibram.
@@judokazuzu ma bucur sa aud asta 👍 din pacate maeketingul bate calitatea de multe ori.
@@DanielandDadExploring Toma Coconea a purtat S-KARP la X-Alps, dar și Tibi Useriu cu S-KARP la maratonul polar.
Mulțumesc! Acest video chiar mă ajutat! 🙏🙏
La munte ,la țară sunt foare buni bocancii!🤗
@@lilililiana8988 corect!
Încălțat cu bocanci si pe potecile Carpaților.🌼🌲
Salut, îmi place ceea ce faci, succes în continuare. 💪❤️❤️
Mulțumim de informații, foarte utile👍
Ma bucur ca ne livrezi continut de calitate si te vedem mai des cu video-uri diverse si foarte interesante.
Mult spor Cezar! Salutari:D
ce fericite bâzâie albinele pe tot parcursul clipului :))
Bun material!
Impotant e si ca oamenii sa nu "intre cu bocancii" peste natura!
Informatii necesare tuturori acelor indragostiti de drumetii!
Te salut si te urmaresc cu mare drag din Madrid
Intr-adevar urile informatiile. Ar fi util sa faci un scurt video si despre bricegele de drumetie, ma refer la victorinox si la opinel. Necesitatea lor in ture lungi precum via transilvanica samd. Succes in continuare
Foarte utile sfatutile apreciez . Dar foarte inervante reclamele !!!
Sunt f utili mai ales ca in zona muntoasa este bine sa.i porti...Starile de vreme sunt schimbatoare.Bafta si succes in tot ce faci!👍
Informatii foarte utile
Buna seara. Multumesc crumos pt prezentare, acum exista o mare varietate de modele, trebuie doar sa stii ce alegi. Pe vremea lui Ceausescu, bocancii cei mai buni, pt munte, erau cei facuti de "Clujeana", aveau talpa din cauciuc si nu alunecau, iar calapodul era foarte bun. Si putrai monta svhiuro sau talpici si glezna statea foarte bine, Sa ai o saptamina buna, in continuate, spor la treaba in gradina si ai grija de tine si de Puma. 😀😍
Se mai fac și acum ,funcționează încă o mica secție în fosta fabrică și au magazin de desfacere in P.-ata 1Mai din Cluj-Napoca,pt.cei interesati
Felicitări!
Foarte utila prezentare...
Interesant clipul, îmi place când oferi informații! Ai putea face un clip în care sa explici ce este talpa vibram, la ce ajuta și care este diferența între talpa vibram și talpa normala? Mulțumesc frumos!
Bine ai revenit!
Cauta despre coltari si vei afla ca sunt cel putin 3 tipuri de sisteme de prindere a lor pe bocanci, inclusiv cel cu chingi sau clasici, in care nu ai nevoie de locasele speciale din fata(coltari automati) si/sau calcai (automati si semiautomati).
Nu stiu cand ai facut tura in Muntii Vrancei, dar de cel putin 9 ani gasesti in Romania sosete cu membrana, iar o pereche din acel tip sunt foarte bune de avut in rucsac, in situatia unui "accident" in care membrana bocancilor cedeaza sau ai luat apa la o traversare.
Succes in treaba pe care o faci!!
RESPECT!
Bravo Cezar
Un video foarte util!
Foarte util. Fă un video și cu hainele care le folosești 👍👍👍
Bv felicitari Cezar
Bun episodul..pentru cine vrea la munte..😁 nu-n Adidaşi şi şlapi..înainte şi dupā grātar, grātărel nu pot face mişcare, la munte..😉😁 mâ urcam sus singur..ei pe spate se odihneau..odată prin Cheile Galbei..😁
salut, foarte tare videou
Sunt fan Salomon
Explicat tehnic și științific. Mi-a plăcut. Respect! Mă înclin! 💯❤💯👏🙏👍
stiintific auzi.. de unde naiba v-ati adunat toti frate, sunteti o secta??
Util video ❤
Salut ,de ce nu accesezi muntele in sezonul cald ?
4:52 le punem manuali 😅 Bafta !
Mulțumim pentru acest clip, este bine-venit mai ales ca o pereche de bocanci de munte nu sunt chiar ieftini și o alegere proasta ar însemna o gaura mare în buget sau o beșica în vârful degetelor atunci când coboram muntele😰.
Citeste te rog: frumos si schiuri. 😀Telefonul meu tiparesteaiurea, desi eu bat corect literele. Scuze. 😍
Umblă la setari...!
Multumesc😀
Cat ai investit in cabana si terenul pe care iti desfasori activitatile?
Chiar am vrut să te întreb:cum îți speli hainele și eventual și încălțămintea,acolo unde te afli?
Si eu ma gândeam,vara este ușor la mana spala dar iarna...?
Trăind la tara și prinzând vremurile în care nu aveam mașina de spălat bănuiesc ca se aplica același principiu.. Spălat la mana și uscat lângă soba... Sau când coboară în oraș sa le spele la mașină automata...
Am o masina de spalat de camping...nu spala f bine dar e ok pt hainele putin murdare. Altfel manual... :) uneori si in oras la prieteni...
Frumoși bocancii, chiar nu am nici o pereche
Nici io ! 😂
Cezar, de ce nu îți place vara pe munte? Sau mai bine zis, de ce preferi mai mult iarna, pe munte?
Cand am dormit iarna in cort, bocancii tinuti intre straturile cortului (nu in cort ca o sa se topeasca zapada inauntru), cu ceva pietre incalzite de la foc. Altfel transpiratia din ei la minus grade ii face bocna ;)
Gresit! Nici macar persoanele cu experienta nu ar trebui sa foloseasca pantofi de alergare montana pentru drumetii. Alergarea este de scurta durata. Drumetia dureaza minim o zi, decla 6 la 12 ore. Piciorul iti oboseste si o semi-gheata nu iti sustine glezna in situatii in care ai putea calca stramb si sa ai parte de situatii neplacute. Acesta este rolul ghetei. Bocancul este sfant! Cat despre tehnicitate , aceasta nu este echivalentul rigiditatii . Tehnica poate fi si o gheata semirigida, care, apropo, poate fi chiar foarte usoara! Bocancii tehnici sunt ganditi pentru teren stancos, accidentat. Bocancii rigizi sunt destinati utilizarii pe timp de iarna, de aceea si posibilitatea prinderii coltarilor. Acestia , prin constructie si destinatie au o greutate mai mare.
ai dreptate in principiu insa sunt multi sportivi ( ma refer aici la cei ce fac alergari in concursuri insa sunt si amatori care testeaza ) care prefera incaltamintea de alergare pe munte pentru ca au in primul rand experienta si apoi fiecare e cu geneticul sau care poate suporta oboseala/duritatea unui traseu scurt sau mai lung.
Ceau👋🏼👋🏼
Sau poti sa iti iei o pereche nice de Salomon ca sa nu ai 5 perechi. Sau Asolo daca gasesti
Poti sa ii mai cumperi online, atata timp cat primesti un "return policy" bun.
Ce tip sunt Salomonii ?
În natură eu nu pot să merg încălţat. Decât aşa : 🦶🏼🦶🏼 🌲🌲🏔🌳
👏
WOW
Cezar ce solutii exista pentru persoanele ca mine pe care ii jeneaza bocancii ?
Eu nu port bocanci si pot sa merg f bine pe orice teren, suportul si talpa rigida sunt doar povesti. Probabil doar rezistenta la intemperii e un avantaj dar si atunci o sa incepi sa transpiri pe dinauntru. Iarna pe teren dificil intradevar cam trebuie ceva rigid cat de cat.
Rezistenți dar și caldurosi? Sau îți închegată picioarele în ei. 🤗
Ma lasa cum citiva ani credinciosii mei Raichle de 3 sezoane si n-am timp sa iau altii, adica sa merg in magazin si sa probez pina eventual dispera vinzatoarea :) Ca nu te joci, un bocanc potrivit e sfint! (Ce e potrivit e o chestie care tine si de ce faci/pe unde-i duci dar si ce ti se potriveste tie in privinta calapodului, rigiditatii etc.). Asa ca ma pune dracu sa iau bocancii de iarna, Salewa, exceptionali, performanti, toate alea, dar si foarte rigizi. Mda, pe carari in Apuseni, vara, cu bocancii aia. Mi-am cam blestemat zilele: pe cit de buna e talpa aia pe zapada, gheata, cu coltar sau fara pe atit de instrument de tortura devine daca e pusa sa calce unde n-a fost gindita s-o faca, dupa 2-3 ore nu mai stii ce nu te doare si nu e din vina lor :))
Salut!
Si albinele au avut ceva de comentat....👍
Haide cu 100k subs
👍👍👍👍👍👍👍
Bunicică prezentarea și utilă ptr necunoscători.dar dacă aveai și o pereche de scarpa primită sigur îi făceau și acolo un pic de reclamă.că dacă ai vrea să-ți cumperi sigur nu te ajută buzunarul și tu ști prea bine ce prețuri sunt.in rest tot respectul👍
👍👍👍
👍👍👍👍👍👍😉
👍 👌
😀👍
👍
cei mai cei bocanci, Garmin Tower :))
ai gps pe ei?
Asa am zis? :)))
@@CezarOutdoors de 2 ori
@@calinfarcas6039 Nu mi-am dat seama...din greseala...
19 minute despre bocanci...serios bă cezareee😂
Bocanci militari sunt pentru alte armate cei românești nu ți-aș recomanda pentru purtare celelalte perechi de bocancii prezentate de tine sunt foarte bune
eu am luat de la ,,decathlon" marca solognac, am fost multumit de ei
Bocanci “Garmin “ ???
Garmont
@@FC-uo6dh Știam asta dar a tot continuat cu Garmin
6 adduri in 19 minute..daca nu mi-ar plăcea ce faci nici nu as trece prin asa cevs
ce galagie fac albinele 😁
Bocancii de la Garmont sau de la Garmin? Ai zis de 2x Garmin :d
Garmont... Daca nici la editare nu mi-am dat seama... :))) asta e acum...
Tot ce ai omis
Nu ai spus prețul acelor bocanci
Mai mereu expui anumite echipamente însă nu spui și prețul acelor echipamente
Notă 3 ptr că nu spui 100 \100
nu a spus preturile pentru ca acestea difera de la luna la luna in functie de cursul valutar in principiu; si eu cand caut incaltaminte sau imbracaminte fac verificari de preturi cam la 2-3 zile sa vad daca acestea scad sau cresc , incearca sa cumperi cand sunt reduceri insa nu toate magazinele fac reduceri in aceeasi perioada .
Bocancii militari parca sunt facuti anume sa-ti rupa picioarele. Nu ai nici o sansa cu ei sa mergi ture lungi. Din experienta vorbesc nu merita nici 2 parale.
👍👍👍