Adevărul către calea spirituală: uită să fii drăguț

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 окт 2024
  • Convingerea că spiritualitatea echivalează cu a fi plăcut este o concepție greșită comună. După cum a spus profesorul Kees Waaijman, spiritualitatea se referă în mod fundamental la reconectarea cu forma originală a umanității, văzută ca imaginea lui Dumnezeu. Această călătorie de reformă este orientată în jurul unor șabloane specifice: Tora în iudaism, Hristos în creștinism, Buddha în budism, Muhammad în islam, printre altele. Aceste modele servesc ca arhetipuri care ghidează indivizii pe căile lor spirituale.
    Căutarea de a ne alinia cu aceste figuri sacre ne determină adesea să echivalăm spiritualitatea cu întruchiparea virtuților lor, în special virtutea bunăvoinței. Astfel, spiritualitatea devine sinonimă cu a fi plăcut. Totuși, așa cum a observat cu înțelepciune Carl Jung, „Orice formă de dependență este rea, indiferent dacă este vorba de alcool, morfină sau idealism”. Această realizare dezvăluie o capcană critică în activitățile noastre spirituale: riscul de a deveni dependenți de aceste idealuri spirituale aparent de neatins.
    🔔Nu vă deconectați: nu uitați să dați un like, să distribuiți și să faceți clic pe pictograma clopoțel pentru a primi cele mai recente actualizări despre creșterea personală, spiritualitate și aprecierea frumuseții vieții.🔔
    🙏 Mulțumesc pentru vizionare!🙏

Комментарии • 3

  • @Rarunculus
    @Rarunculus 2 месяца назад

    Așa este! Mulțumesc mult! ❤

  • @olajhon3709
    @olajhon3709 2 месяца назад

    Când nu știm cât să ne implicăm începem să ne complicăm, simplu, practic și de urmat, mulțumiri !

  • @harnagiagen5957
    @harnagiagen5957 3 месяца назад

    ❤❤❤❤