Salut. Fullerul la spray trebuie să fie o alegere doar în caz de retușare at când se sparg canturi. Se va aplica straturi subțiri atât cât să izoleze spărtura respectivă. Trebuie neapărat mătuit bine ca să facă priză dar chiar și așa nu va avea o f bună aderență in caz de lovituri ușoare ulterioare în acea zonă. Dacă există fuller la spray ud pe ud acela se va aplica doar gazat o singură dată pe zonă, fiind transparent dar suficient cat să se izoleze acea spărtură/cant astfel creând o trecere/protectie între tabla goală și vopsea. Apoi se va insista cu cârpă antistatică f bine astfel încât să se adune toate gazele create de spray. În cazul de lucrări rapide și ieftine pe reparatii mici de chit se poate folosi fuller la spray, dar că sa nu existe pată fiindcă chitul suge trebuie șlefuit fullerul după ce se usucă și aplicat din nou fuller si iar șlefuit. Dar nu recomand fiindcă nu este corectă și nici calitativă această abordare sau metodă de lucru.
Buna ziua,ma bucur ca postati continuuu nu am reusit sa va salut,am avut fostul cont blocat nu stiu nici acum de ce,sunt baiatul ce la inceput va cerea ajutorul si va sustinea sa ne tot postati clipuri❤❤❤❤❤❤❤❤😂
Nu sunt de acord cu acest pdvd. Sunt produse ce sunt mult mai mult diluate în funcție de împrejurări și nu afectează în nici un fel substraturilor anterioare. Dacă substraturile sunt compromise nu este vina unei încărcări excesive de material ci mai degrabă a unor aplicări defectuoase a substraturilor, iar acestea la rândul lor sunt multiple. Solventul din orice material ajută la omogenizarea cât și aplicarea materialelor după care el este eliminat prin evaporare o dată cu reacțiile chimice sau fizice de uscare. Dacă s-au aplicat materiale 1k în substraturile lucrărilor efectuate fără protecția acestuia cu un material 2k, at este un proces defectuos de execuție. Pericolul cel mai mare constă în aplicare de fullere, vopsele și lacuri la spray ce sunt produse 1k, aceste produse nefiind produse profesionale ci doar hobby. Un produs aplicat excesiv nu are voie sa afecteze substraturile anterioare profesional aplicate, ci doar cel mult cel proaspăt aplicat. Cu respect,
Eu prin canalul meu doresc să arăt transparență totală dar și situații sau provocări ce se ivesc în acest domeniu, iar modul de abordare este o viziune din partea fiecăruia dintre noi ce duce la reușite sau eșecuri în funcție de experiența fiecăruia dintre noi. Astfel de situații sunt o bucurie pt mine și nu pt raul altuia, ci o provocare unde am șansa să exersez dar să și înțeleg mai bine aspecte ce îmi vor crește șansele de reușită chiar daca pt alții este imposibil. Și da, aceasta lucrare ar fi avut toate șansele să fie o reușită dacă substratul ar fi fost unul uscat dar și corect executat. De ce s-a scurs în halul acesta și din ce cauze, nu are nici o relevanță cu tema care am incercat sa o dau acestui videoclip. Însă tocmai transparența acestor situații fac ca informațiile arătate în videoclipurile de pe canalul meu să fie mai bine înțelese de cei mai puțini cunoscători sau experimentați in acest domeniu. Nu sunt miezul in acest domeniu dar am o experiență destul de mare cât să ajut pe cei începători sau la început de drum în acest domeniu al vopsitoriei auto, ca să înțeleagă aspecte ce ii vor ajuta într-o evoluție mai rapida in aceasta meserie fără cu vreun folos material, acesta fiind principalul scop al canalului meu de RUclips Cu siguranță sunt și alte moduri de abordare a unei lucrări de vopsitorie, dar scopul și interesul sunt diferite, iar cel mai important este rezultatul final., rezultat care de cele mai multe ori nu va fi identic chiar dacă îl execută numai profesioniști cu adevărat desăvârșiți, fiindcă modul de lucru și viziunea fiecăruia este diferită de a celuilalt de langa el. Cu respect, Toate cele bune!
Ar fi fost o evoluție pt el fiindcă repercusiunile avute ar fi schimbat în bine modul lui de lucru pe viitor. Să nu uităm ca toți la început am fost stângaci și neexperimentați, dar greșelile făcute au fost mama învățăturilor.
Salut Când lucrarea nu este executată de tine nu ști ce se află cu adevărat dedesubt. S-ar fi rupt și dacă aș fi aplicat chit fiindcă nu avea destulă aderență substratul de fuller si după cum se observă în videoclip se jupoaie stratul de fuller aplicat la spray. Dar cine știe, poate că ar fi fost o soluție mai bună aplicarea chitului, dar șlefuirea lui ar fi durat destul de mult raportat la grosimea scursurii care nici aceea nu era uscată suficient de bine in profunzime.
Se mai întâmplă, Băiatul vopsește din cănd in când. Dar este important să dăm încredere celui de lângă noi. Nu ajută cu nimic dacă râdem de cineva. Doar din greșeli învățăm și evoluăm! Toate cele bune!
@@dinpasiunepentruvopsit stai liniștit, râd asa ca omu, nu cu răutate , nu o scurg asa, dar ii mai dau și eu dar de alea mici 😅🤦♂️, aste mici sunt semnătura mea, semnătura vopsitorului 😂
@@comycomy88Ok. Eu caut să fim mai îngăduitori. Dar poate câteodată nu interpretez mesajul așa cum îl exprimă autorul din diferite motive. Să fim buni și îngăduitori sunt virtuți ce schimbă mentalități și implicit destine. Scuze pt neînțelegere!
@@dinpasiunepentruvopsit eu m am exprimat cum sunt obișnuit eu cu glume de garaj, de asta o sunat rău la tine expresia mea, suntem 2 vopsitori și avem garaje lipite (ne desparte un perete) într-o hala și ne mai mai aruncam expresii de astea cand o mai comitem fiecare, ba ca ai dat lacu ca asfaltul turnat la 30 grade proaspăt, ba ca ai scurs lacu de poți agata haina în ea scursura (ca în cuier😂), expresii de genu
Ai știut si tu ca nai nici o sansa sa polisezi asa scursuri,decat șlefuind din nou tot ce sa vopsit/fuler/vopsit. Munca in zadar dupa alți,recomandai la ala sa se lase de vopsit momentan,sa faca practica vreo 5 ani apoi sa se apuce încet de vopsit.
Nu pot să fac așa ceva, nu am dreptul să ii spun să renunțe, ci din contra să îl sprijin și să îl susțin măcar moral dacă fizic nu as putea. Omul din greșeli învață, altă cale nu există! De multe ori reușita la cei începători vine din susținere acordând încredere și ridicănd moralul. Un moral scăzut dărâmă și pe cel mai puternic sau bun dintre oameni/meseriași indiferent de domeniu. Ducem lipsa de meseriași in domeniu iar cel slab de azi poate fi cel puternic de mâine. Cu siguranță cel slab de azi va fi puternicul de mâine dacă are susținere! Eu am trecut prin ce a trecut acest băiat și am avut susținere și clemență, și tot îmi venea să mă las de vopsitorie în primii 5 ani de meserie. Un gest necugetat mai lipsea ca eu să nu fiu pe acest drum și nici să ofer ajutorul ce îl ofer acum, și implicit multi oameni ce mi-au fost recunoscatori pt învățăturile acumulate nu ar mai fi avut de unde să se informeze! Deci un gest poate schimba destine și să aducă aport societății în viitor mai mult sau mai devreme decât dacă ar fi fost lipsă. Și uite că au trecut 30 de ani și trebuie să îmi fac datoria față de societate dar și ca om fața de aproapele meu. Ajutorul meu se va întoarce copiilor mei schimbând destine in bine! Asta cred cu tărie că binele făcut este comoara din ceruri ce nu mi-o fură nimeni. Îmi doresc ca și copii mei să găsească oameni cu suflet mare și să aibe îngăduință și susținere pe drumul care și-l vor alege. Răsplata lor vor fi acțiunile mele de astăzi și aportul meu adus unei societăți mai bune.
Am avut o doza de neîncredere că nu știam ce și cum este in acea lucrare nefiind executată de mine. Dar eram convins că asemenea lucrare poate fi făcută dacă condițiile necesare erau îndeplinite.
Mai bine ne făceai un videoclip pt noi începătorii cu idei cum e cel mai bine sa refacem totul,in caz că scurgem vopseau așa tare,cu șlefuire din nou a pieselor vopsite,cu dat de fuler din nou,cu vopsit din nou,și acolo la tine in curte daca ne făceai iasea beton lucrare. Sa învățăm ceva din videoclipul asta ,e sa nu luați lucrările făcute de un novice, să și-o rezolve singur așa va învăța el. Cei care au experiență (ca tine )deja au trecut prin așa ceva și au devenit mai buni prin greșelile făcute și reparate de ei singuri.
Ok ,am să țin cont de recomandare ta pe viitor când voi mai avea ocazia. Dar în principiu este simplu. Scursura și la pregătit pt vopsit trebuie să fie dată cu chit și șlefuit cu rindeaua ca să nu te fure ochiul și să nu mai existe o mică denivelare ce va fi sesizabilă doar dintr-o parte.
Imi plac clipurile dvs.. succes in continuare ! Va urmaresc de la inceput..de la primul clip..
Mulțumesc de interesul acordat!
Spor in toate!
Va urmaresc toate clipurile zilnic si am deosebita placere poate va voi cunoaste si in realitate candva ❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Cine știe, orice e posibil in viața noastră!
Ce parere aveti despre filler ul la spray??
Salut.
Fullerul la spray trebuie să fie o alegere doar în caz de retușare at când se sparg canturi.
Se va aplica straturi subțiri atât cât să izoleze spărtura respectivă.
Trebuie neapărat mătuit bine ca să facă priză dar chiar și așa nu va avea o f bună aderență in caz de lovituri ușoare ulterioare în acea zonă.
Dacă există fuller la spray ud pe ud acela se va aplica doar gazat o singură dată pe zonă, fiind transparent dar suficient cat să se izoleze acea spărtură/cant astfel creând o trecere/protectie între tabla goală și vopsea.
Apoi se va insista cu cârpă antistatică f bine astfel încât să se adune toate gazele create de spray.
În cazul de lucrări rapide și ieftine pe reparatii mici de chit se poate folosi fuller la spray, dar că sa nu existe pată fiindcă chitul suge trebuie șlefuit fullerul după ce se usucă și aplicat din nou fuller si iar șlefuit.
Dar nu recomand fiindcă nu este corectă și nici calitativă această abordare sau metodă de lucru.
Buna ziua,ma bucur ca postati continuuu nu am reusit sa va salut,am avut fostul cont blocat nu stiu nici acum de ce,sunt baiatul ce la inceput va cerea ajutorul si va sustinea sa ne tot postati clipuri❤❤❤❤❤❤❤❤😂
Mă bucur să te reîntâlnesc și să știu că ești bine!
Spor in toate!
@@dinpasiunepentruvopsit o zi minunata sa aveti va respect foarte mult si pretuiesc pentru toate lucrurile ce le faceti pentru noi ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
din pacate aceste scursuri pot compromite substraturile prin prisma cantitatii mari de solvent din lac pe portiunea respectiva ...
Nu sunt de acord cu acest pdvd.
Sunt produse ce sunt mult mai mult diluate în funcție de împrejurări și nu afectează în nici un fel substraturilor anterioare.
Dacă substraturile sunt compromise nu este vina unei încărcări excesive de material ci mai degrabă a unor aplicări defectuoase a substraturilor, iar acestea la rândul lor sunt multiple.
Solventul din orice material ajută la omogenizarea cât și aplicarea materialelor după care el este eliminat prin evaporare o dată cu reacțiile chimice sau fizice de uscare.
Dacă s-au aplicat materiale 1k în substraturile lucrărilor efectuate fără protecția acestuia cu un material 2k, at este un proces defectuos de execuție.
Pericolul cel mai mare constă în aplicare de fullere, vopsele și lacuri la spray ce sunt produse 1k, aceste produse nefiind produse profesionale ci doar hobby.
Un produs aplicat excesiv nu are voie sa afecteze substraturile anterioare profesional aplicate, ci doar cel mult cel proaspăt aplicat.
Cu respect,
Eu nu aș fi pus clipul acesta sub nici o formă
Eu prin canalul meu doresc să arăt transparență totală dar și situații sau provocări ce se ivesc în acest domeniu, iar modul de abordare este o viziune din partea fiecăruia dintre noi ce duce la reușite sau eșecuri în funcție de experiența fiecăruia dintre noi.
Astfel de situații sunt o bucurie pt mine și nu pt raul altuia, ci o provocare unde am șansa să exersez dar să și înțeleg mai bine aspecte ce îmi vor crește șansele de reușită chiar daca pt alții este imposibil.
Și da, aceasta lucrare ar fi avut toate șansele să fie o reușită dacă substratul ar fi fost unul uscat dar și corect executat.
De ce s-a scurs în halul acesta și din ce cauze, nu are nici o relevanță cu tema care am incercat sa o dau acestui videoclip.
Însă tocmai transparența acestor situații fac ca informațiile arătate în videoclipurile de pe canalul meu să fie mai bine înțelese de cei mai puțini cunoscători sau experimentați in acest domeniu.
Nu sunt miezul in acest domeniu dar am o experiență destul de mare cât să ajut pe cei începători sau la început de drum în acest domeniu al vopsitoriei auto, ca să înțeleagă aspecte ce ii vor ajuta într-o evoluție mai rapida in aceasta meserie fără cu vreun folos material, acesta fiind principalul scop al canalului meu de RUclips
Cu siguranță sunt și alte moduri de abordare a unei lucrări de vopsitorie, dar scopul și interesul sunt diferite, iar cel mai important este rezultatul final., rezultat care de cele mai multe ori nu va fi identic chiar dacă îl execută numai profesioniști cu adevărat desăvârșiți, fiindcă modul de lucru și viziunea fiecăruia este diferită de a celuilalt de langa el.
Cu respect,
Toate cele bune!
Dacă stau să mă gandesc cum arăta daca o vopsea integral
Ar fi fost o evoluție pt el fiindcă repercusiunile avute ar fi schimbat în bine modul lui de lucru pe viitor.
Să nu uităm ca toți la început am fost stângaci și neexperimentați, dar greșelile făcute au fost mama învățăturilor.
Mai bn faceati cu chit si smirghel sigur nu se rupea
Salut
Când lucrarea nu este executată de tine nu ști ce se află cu adevărat dedesubt.
S-ar fi rupt și dacă aș fi aplicat chit fiindcă nu avea destulă aderență substratul de fuller si după cum se observă în videoclip se jupoaie stratul de fuller aplicat la spray.
Dar cine știe, poate că ar fi fost o soluție mai bună aplicarea chitului, dar șlefuirea lui ar fi durat destul de mult raportat la grosimea scursurii care nici aceea nu era uscată suficient de bine in profunzime.
A nenorocit lacu 😂😂
Se mai întâmplă,
Băiatul vopsește din cănd in când.
Dar este important să dăm încredere celui de lângă noi.
Nu ajută cu nimic dacă râdem de cineva.
Doar din greșeli învățăm și evoluăm!
Toate cele bune!
@@dinpasiunepentruvopsit stai liniștit, râd asa ca omu, nu cu răutate , nu o scurg asa, dar ii mai dau și eu dar de alea mici 😅🤦♂️, aste mici sunt semnătura mea, semnătura vopsitorului 😂
@@comycomy88Ok.
Eu caut să fim mai îngăduitori. Dar poate câteodată nu interpretez mesajul așa cum îl exprimă autorul din diferite motive.
Să fim buni și îngăduitori sunt virtuți ce schimbă mentalități și implicit destine.
Scuze pt neînțelegere!
@@dinpasiunepentruvopsit eu m am exprimat cum sunt obișnuit eu cu glume de garaj, de asta o sunat rău la tine expresia mea, suntem 2 vopsitori și avem garaje lipite (ne desparte un perete) într-o hala și ne mai mai aruncam expresii de astea cand o mai comitem fiecare, ba ca ai dat lacu ca asfaltul turnat la 30 grade proaspăt, ba ca ai scurs lacu de poți agata haina în ea scursura (ca în cuier😂), expresii de genu
E ok.
Am înțeles și înțeleg și glumele de garaj/service!😀
Ai știut si tu ca nai nici o sansa sa polisezi asa scursuri,decat
șlefuind din nou tot ce sa vopsit/fuler/vopsit.
Munca in zadar dupa alți,recomandai la ala sa se lase de vopsit momentan,sa faca practica vreo 5 ani apoi sa se apuce încet de vopsit.
Nu pot să fac așa ceva, nu am dreptul să ii spun să renunțe, ci din contra să îl sprijin și să îl susțin măcar moral dacă fizic nu as putea.
Omul din greșeli învață, altă cale nu există!
De multe ori reușita la cei începători vine din susținere acordând încredere și ridicănd moralul.
Un moral scăzut dărâmă și pe cel mai puternic sau bun dintre oameni/meseriași indiferent de domeniu.
Ducem lipsa de meseriași in domeniu iar cel slab de azi poate fi cel puternic de mâine.
Cu siguranță cel slab de azi va fi puternicul de mâine dacă are susținere!
Eu am trecut prin ce a trecut acest băiat și am avut susținere și clemență, și tot îmi venea să mă las de vopsitorie în primii 5 ani de meserie.
Un gest necugetat mai lipsea ca eu să nu fiu pe acest drum și nici să ofer ajutorul ce îl ofer acum, și implicit multi oameni ce mi-au fost recunoscatori pt învățăturile acumulate nu ar mai fi avut de unde să se informeze!
Deci un gest poate schimba destine și să aducă aport societății în viitor mai mult sau mai devreme decât dacă ar fi fost lipsă.
Și uite că au trecut 30 de ani și trebuie să îmi fac datoria față de societate dar și ca om fața de aproapele meu.
Ajutorul meu se va întoarce copiilor mei schimbând destine in bine!
Asta cred cu tărie că binele făcut este comoara din ceruri ce nu mi-o fură nimeni.
Îmi doresc ca și copii mei să găsească oameni cu suflet mare și să aibe îngăduință și susținere pe drumul care și-l vor alege.
Răsplata lor vor fi acțiunile mele de astăzi și aportul meu adus unei societăți mai bune.
Am avut o doza de neîncredere că nu știam ce și cum este in acea lucrare nefiind executată de mine.
Dar eram convins că asemenea lucrare poate fi făcută dacă condițiile necesare erau îndeplinite.
Mai bine ne făceai un videoclip pt noi începătorii cu idei cum e cel mai bine sa refacem totul,in caz că scurgem vopseau așa tare,cu șlefuire din nou a pieselor vopsite,cu dat de fuler din nou,cu vopsit din nou,și acolo la tine in curte daca ne făceai iasea beton lucrare.
Sa învățăm ceva din videoclipul asta ,e sa nu luați lucrările făcute de un novice, să și-o rezolve singur așa va învăța el.
Cei care au experiență (ca tine )deja au trecut prin așa ceva și au devenit mai buni prin greșelile făcute și reparate de ei singuri.
Ok ,am să țin cont de recomandare ta pe viitor când voi mai avea ocazia.
Dar în principiu este simplu. Scursura și la pregătit pt vopsit trebuie să fie dată cu chit și șlefuit cu rindeaua ca să nu te fure ochiul și să nu mai existe o mică denivelare ce va fi sesizabilă doar dintr-o parte.
Salut.
Ce zici la o aripa/bara noua ,dat fuler gri de la Ars ,și apoi vopsit cu 2k fara șlefuirea fulerului ,face priza bună vopseau?
Asta e muncă grea mai bine revopsesti piesele
Așa este, am și specificat asta in videoclip, dar situația a stat diferit în acest caz