Χαίρεται. Στην ανάμειξη των 2 δ/των της ίδιας δ.ουσίας προέκυψε ότι η συγκέντρωσή της στο τελικό διάλυμα ήταν το ημιάθροισμα των συγκεντρώσεων των 2 προηγούμενων διαλυμάτων. Αυτό θα ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις ; Και αν ναι, θα ήθελα αν σας ήταν εύκολο να μου εξηγήσετε το γιατί ; Γιατί, δηλαδή, η τελική συγκέντρωση να μην είναι (C1 + C2)/3 ; Ευχαριστώ πολύ!!!
Καλησπέρα σας. Κατάλαβα τι εννοείτε. ΟΧΙ δεν ισχύει πάντα αυτό. Εδώ το κέντρο των αριθμών 0.6 και 1 ,που ήταν οι αρχικές συγκεντρώσεις , είναι ο αριθμός 0,8 δηλαδή το ημιαθροισμα όπως είπατε. Αυτό έγινε γιατί απλά είχαμε ίσους αρχικούς όγκους ( 50ml + 50ml ). Γενικά όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος του ενός διαλύματος έναντι του άλλου τόσο πιο κοντά βγαίνει η τελική συγκέντρωση στην τιμή της αρχικής συγκέντρωσης με τον μεγαλύτερο αρχικό όγκο. Εδώ που οι όγκοι είναι ίσοι, η τελική συγκέντρωση ισαπεχει και αυτή από τις αρχικές συγκεντρώσεις.
Χαίρεται. Στην ανάμειξη των 2 δ/των της ίδιας δ.ουσίας προέκυψε ότι η συγκέντρωσή της στο τελικό διάλυμα ήταν το ημιάθροισμα των συγκεντρώσεων των 2 προηγούμενων διαλυμάτων. Αυτό θα ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις ; Και αν ναι, θα ήθελα αν σας ήταν εύκολο να μου εξηγήσετε το γιατί ; Γιατί, δηλαδή, η τελική συγκέντρωση να μην είναι (C1 + C2)/3 ;
Ευχαριστώ πολύ!!!
Καλησπέρα σας.
Κατάλαβα τι εννοείτε. ΟΧΙ δεν ισχύει πάντα αυτό. Εδώ το κέντρο των αριθμών 0.6 και 1 ,που ήταν οι αρχικές συγκεντρώσεις , είναι ο αριθμός 0,8 δηλαδή το ημιαθροισμα όπως είπατε.
Αυτό έγινε γιατί απλά είχαμε ίσους αρχικούς όγκους ( 50ml + 50ml ).
Γενικά όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος του ενός διαλύματος έναντι του άλλου τόσο πιο κοντά βγαίνει η τελική συγκέντρωση στην τιμή της αρχικής συγκέντρωσης με τον μεγαλύτερο αρχικό όγκο. Εδώ που οι όγκοι είναι ίσοι, η τελική συγκέντρωση ισαπεχει και αυτή από τις αρχικές συγκεντρώσεις.