Incalzirea casei cu ,,Centrala Verde'' pe baza de compost

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 дек 2021

Комментарии • 261

  • @benub.3033
    @benub.3033 2 года назад +292

    Niște sfaturi. Toată instalația sa fie în pământ, nu afara. Cea mai buna tocatura sunt strujenii de la porumb tocat, temperatura apei poate ajunge și la 80 grade. Eu strujenii i-am dat prin siscornita și la fiecare strat pus iam udat cu furtunul. Pe timp de iarna ud cu furtunul cu apa o data pe săptămână. Eu am folosit țeavă neagra de 20 PPE, cea de 32 e cam mare și se încălzește greu. La mine e toată îngropată în pământ, și deasupra am pus doua rânduri de baloti paie. Eu am avut o temelie de sera în pământ cam 80cm îngropată în pământ. 9m pe 4 m. Am găsit strujeni de porumb peste tot, ma rugau oamenii săi iau. Am tocat strujeni cam de pe 1 hectar și ceava. Am făcut 4 serpentine câte 600m țeavă PPE 20. Am casa 120 mp doar încălzire în pardoseală, folosesc un puffer de 800l cu doua serpentine la care am legat câte doua serpentine din tocatura. Obligatoriu trebuie folosite pompe electronice cu funcție autoupdate. Am mers iarna trecuta doar cu aceasta instalație. Iarna aceasta merg cu aceeași instalație încă nu am folosit cazanul pe lemn deloc. Bafta tuturor.

    • @ecaterinafilimon2517
      @ecaterinafilimon2517 2 года назад +13

      De ce nu postați?

    • @amaizingstuff6528
      @amaizingstuff6528 2 года назад +7

      Salut! Sii eu as vrea sa vad instalatia?

    • @nicolaegherman605
      @nicolaegherman605 2 года назад +5

      Bravo. Ma interesează și pe mine. Un nr. de tel.va rog. Merci.

    • @benub.3033
      @benub.3033 2 года назад +26

      Timpul și serviciul nu-mi prea permit sa filmez, postez, etc. Esențial este ca atunci când se așează tocatura sa se compacteze foarte bine, se adaugă strat după strat, și fiecare strat se compacteaza foarte bine. Dimensiunea serpentinelor o face fiecare după ce spațiu are. Cine are suprafață mare și poate sapa în pamant e super. Cine face la suprafață trebuie foarte bine izolat. Instalația o face orice instalator care a montat ceva centrale pe lemn sau termoseminee și are habar ce înseamnă echilibru hidraulic, cine folosește pompe de recirculare electronice cu functie autoupdate e mult mai simplu pentru ca acele funcția autoupdate calculează singura regimul de recirculare.

    • @benub.3033
      @benub.3033 2 года назад +22

      Tocatura se obține foarte simplu, fiecare are pe la tara o siscornita, sau sisca electrica sa poata toca cantitate mare. Se poate toca orice, fan, paie, strujeni. Cel mai mare randament îl dau strujeni. Eu am văzut în Danemarca ca folosesc foarte mult strujenii la aceste instalații. Am văzut ca dl. din videoclip a folosit pentru fixarea conductelor șipci de lemn, nu este indicat pt ca putrezesc foarte repede. Eu am folosit profile de pvc din care se fac geamurile pvc, în toate orasele sunt magazine care vând accesorii pt tâmplărie pvc, acolo găsiți tot felul de profile de plastic. Spor la treabă.

  • @danielcondila2200
    @danielcondila2200 2 года назад +22

    Buna Familia, incearca să lasi caldura să mearga fără sa o mai oprești si o sa vez ca o sa ajunga să se estabilizeasca si iti consuma la fel. In timp ce o oprești, cind îi dai drumul îți baga apa mai rece in instalație si îți coboara temperatura.
    Laso chiar 2,3 zile si ai să vezi ca o să se estabilizeasca o temperatura in toata casa. Dumnezeu sa ye binecuvinteze pe tine si casa ta.

  • @marcelviorelhreceniuc9203
    @marcelviorelhreceniuc9203 2 года назад +17

    Am construit și experimentat acest sistem cu mulți ani în urmă find chiar invitat la o conferință internațională pe aceasta tema :iată câteva răspunsuri. Dacă se folosește tocatura sau rumeguș de lemn procesul poate dura între 10si 18 luni .resturi vegetale precum strujeni paie fin ardel vinete etc mai puțin dar randament mult mai ridicat la început. Izolat total cu baloti de paie randament foarte bun și iarna. Izolat și partea de sus pentru a nu pătrunde apă sau zăpadă nu va influenta procesul de fermentare.sănătate tuturor doar încercând vom reuși

  • @victornisipasu4848
    @victornisipasu4848 2 года назад +10

    Felicitari pentru reusita! Vin si eu cu o recomandare, incalziti dormitoarele si casa pe timpul zilei, iar la culcare intrerupeti caldura in dormitoare si scadeti-o in restul camerelor neutilizate cu exceptia bailor, pentru ca nu aveti nevoie, daca reusiti sa montati niste capete termostatate inteligente pe calorifere, le puteti programa sa porneasca automat cu o ora inainte sa va treziti si sa se opreasca automat in perioada in care va pregatiti de culcare! toate bune!

  • @danfratita7786
    @danfratita7786 2 года назад +17

    Felicitari pentru incercare si inacelasi timp pentru reusita . Ma surprind un pic rezultatele deoarece se bat campii pe net ca o asemenea centra poate produce caldura 12-16 luni . Cred ca compostul folosit face diferenta , un lemn de esenta tare ar intarzia mult mai mult putrefactia , udatul constant si cu siguranta alte detalii . Doamne ajuta , voi urmari urmatoarele incercari.

  • @vladx180
    @vladx180 2 года назад +39

    Felicitari pt initiativa! sunt curios cum o sa fie temperatura cam intr-o saptamana cand o sa se raceasca vremea. Am mai urmarit ceva videoclipuri pe aceasta tema si unii aveau izolatia bateriei mai groasa si pana sus, tot din paie. Atata timp cat materialul e din natura si fara costuri e solutia ideala pt o locuinta offgrid! Felicitari inca odata!

  • @tudorthames2465
    @tudorthames2465 2 года назад +3

    Excelenta idee, sigur veți evolua, știu că la compostul pt ciuperci ghipsul ajuta să crească temperatura, și poate daca e acoperit cu folie tip membrana anticondens sigur tine și mai mult. Baftă

  • @virusoiul
    @virusoiul 2 года назад

    Multumesc de informatii ma aiuta foarte mult, abia astept urmatorul filmulet.

  • @raulraul5802
    @raulraul5802 2 года назад +1

    Bravo ,felicitari ,jos palaria pt explicatie si sarguinta,un om de nota 10 👍 Multumim pt videoclip este bine venit !

  • @madalinaanghel7726
    @madalinaanghel7726 2 года назад +3

    Felicitari ! Esti smart si avem si noi de invatat . Sper sa ne mai prezinti filmulete 🙂 sunt mandra de romanii nostrii destepti 👍 Bravo 👏

  • @catalinflorin8793
    @catalinflorin8793 2 года назад +41

    Salutare!! daca ii faci un solar din folie sau sticla imprejur si deasupra.... Nu te ar ajuta mai mult acest efect de sera? O zi buna!

  • @gabid7838
    @gabid7838 2 года назад +1

    Super interesant,mai așteptăm noi videoclipuri!👏🏻👏🏻🙏🏻

  • @doinabalanoiu379
    @doinabalanoiu379 2 года назад

    Bravo . O sa incerc si eu.multa sanatate si toate cele bune👍❤

  • @alexporge6496
    @alexporge6496 Год назад

    Mulțumim frumos pentru informațiile oferite 🙏👋🌞

  • @TheBenhamix
    @TheBenhamix 2 года назад

    Super, bravo. Apreciez informațiile

  • @alinbuzoianu5854
    @alinbuzoianu5854 2 года назад +8

    Bravo , ptr initiativa , daca faci economie la bugetul familiei e o treaba buna .

  • @obsessivewraps7041
    @obsessivewraps7041 2 года назад +21

    Sunt sate întregi la munte in Franța și Belgia care folosesc acest sistem de încălzire. "Aburii" pe care ii vezi deasupra sunt gaze pe care ei le captează și le utilizează pt foc.
    Mă bucur să văd și pe la noi așa ceva. Felicitări!

    • @eddyeddy8879
      @eddyeddy8879 2 года назад +5

      Salut !Ne poți da mai multe detalii ?Gazele acelea emanate se pot distribui la un aragaz ?Mai sunt pe net tot ceva de genul cu gaze produse din resturi vegetale.Oricum , foarte tare ideea daca vrei sa nu mai depinzi de furnizori .Hai că mai rămâne să producem si curent gratis pentru o casa eco și mai ales fara facturi :)

    • @coroamadaniel3029
      @coroamadaniel3029 2 года назад +1

      @@eddyeddy8879 ruclips.net/video/5ZwiWNYJ008/видео.html

    • @lucianmihaila7077
      @lucianmihaila7077 2 года назад

      @@eddyeddy8879 în România se foloseste aceste instalați pentru gaz din anii '70, aproape toate GHEAZEURILE militare aveau asemenea instalații, bineînțeles de capacități foarte mari !

    • @MihaiMugurStanciu
      @MihaiMugurStanciu 2 года назад

      @@eddyeddy8879 din cate stiu ai nevoie de un separator. Bacteriile care degaja caldura produc metan si adidride carbonica

    • @eddyeddy8879
      @eddyeddy8879 2 года назад

      Mulțumesc tare mult !Cel mai mult mă interesa o metodă fara sa adaugi vreun compus chimic (deși nu cred că dăunează așa tare mediului ), ca in link'ul lui Daniel.Cred că domnul acela e mai eco :).O să mai studiez și oricum e bine că toți care au casa pe pământ să știe de treaba asta , și făcută instalația cu cap, nu sa bubuie la vecinul :))

  • @mariuscg
    @mariuscg 2 года назад

    Felicitări 👏👏👏 extraordinar 👏👏👏👏👍

  • @ConteZummaDomain
    @ConteZummaDomain 2 года назад

    Felicitări!!!mult succes in viitor!!!

  • @georgewernfeldt1987
    @georgewernfeldt1987 Год назад +2

    Buna initiativa ! Putin rudimentara dar oricand este un inceput bun. Este foarte important sa izolezi exterior si mai ales baza gropii cu 20-30 cm . Pamantul are in permanenta 5-10 C si de aceea ai pierderi mari. Foarte importanta ar fi o automatize simpla de ex o centrala Corigo sau Siemens care sa lucreze dupa o curba de caldura. Adica daca ai 5 C afara si vrei 21 C in casa nu ai de ce sa trimiti temperatura maxima de 60 C ci ajung 40-45 C pe tur. Apa calda menajera poti sa o ajuti sa se ridice de la 40-45 C la 55 C cu o alta sursa. Oricum centrala automatizata calculeaza singura caldura necesara pe tur functie de temperatura exterioara.

  • @luisdragan520
    @luisdragan520 2 года назад +5

    Salut,fa un vlog si explica sau daca ai si video cu fiecare pas si tot ce ai folosit in productia acestei eco-centrale ar fi perfect

  • @alexandrinazeiler4732
    @alexandrinazeiler4732 2 года назад

    Felicitări. SUPER.

  • @iuliasara
    @iuliasara 2 года назад +3

    ne dai sperante :) . invatam si din experienta voastra, multumim! astept cu interes noutatile

  • @gabibucur65
    @gabibucur65 2 года назад

    Felicitări, foarte interesant!

  • @bahamabah9727
    @bahamabah9727 2 года назад

    Super tare!👍👍👍

  • @sommersonnenschein4018
    @sommersonnenschein4018 2 года назад +1

    Pentru o temperatură mai ridicată și pentru un timp mai îndelungat îți recomand să uzi bine compostul.

  • @MrGigi-dz9cv
    @MrGigi-dz9cv 2 года назад +3

    Asta e cu adevărat, energie verde, felicitări.

  • @dangradinescu8042
    @dangradinescu8042 2 года назад

    Firma Gradinescu din Bucuresti va poate da detalii oentru compost Este un cercetator care s-a ocupat de asa ceva!
    Felicitari pentru ca incercati!

  • @benlav7151
    @benlav7151 2 года назад

    Super, am studiat si eu si vreau sa fac, fondatorul spuna ca cu lemn verde de esenta tare tine si doi ani de zile, trebuie sa experimentati cu tot, cel mai important daca aveti materialul pe gratis si tine un sezon

  • @lihaciudaniel
    @lihaciudaniel 2 года назад

    Foarte tare!

  • @cezarenea1893
    @cezarenea1893 Год назад +1

    Mult respect D-le Benu, cu adevărat sunteți om cu suflet, mulțumim lui Dumnezeu ca mai sunt oameni ca dvs, sa sfătuiți pe mulți, mai ales când trăim asemenea timpuri grele.

  • @ioandumitru528
    @ioandumitru528 2 года назад

    Excepțional !

  • @fabiancimpoesu3210
    @fabiancimpoesu3210 2 года назад +3

    O idee foarte buna in cazul in care acele3 resturi le aruncam oricum, insa daca acele resturi organice amestecate cu un pic de deseuri sintetice peletizate si arse cu o centrala cu pelet marca eco Hornet poate produce energie la comanda si poate pe intreaga durata a ernii, oricum felicitari.

    • @dumitrumariusrodi
      @dumitrumariusrodi 2 года назад +3

      Am mai urmărit niște discuții pe acest subiect în urma cu ceva vreme. Se pare că energia rezultată în urma descompunerii biologice este substanțial mai mare decât cea care ar putea fi obținută prin arderea aceleiași cantități de materie vegetală. Ca sa nu mai socotim și costurile de peletizare.

  • @gheorghesimon2152
    @gheorghesimon2152 2 года назад

    Felicitări pentru idee!!!

  • @gabriel-tiberiumihut1815
    @gabriel-tiberiumihut1815 2 года назад +1

    bravo!
    super!

  • @lucianmihaila7077
    @lucianmihaila7077 2 года назад +10

    Toate bune și la subiect, dar totuși am o întrebare; Pe ce perioadă de timp vei avea căldură în casă, "la cât timp trebuie să schimbi încărcătura bazinului" ?

  • @ady7ful
    @ady7ful 2 года назад +2

    este cam la distanta de cladire ai pierdere,,,,turul eu l-am scos prin mijloc nu prin lateral ,,adica returul intra pe la margina si iesea turul prin mijloc unde temp e mai mare ,apoi pe partea de jos ,,,treb izolata bine dupa ce sia luat vand a fermenta...pe sus degaja metan

  • @paulobluc2823
    @paulobluc2823 2 года назад +5

    Bravo și felicitări mai fa astfel de clipuri și dă mai multe amănunte despre cum se face o astfel de baterie. Vă mulțumesc

    • @costhee242
      @costhee242 2 года назад +1

      Cauta "biomasa" cu lemn, nu "compost" cu balegar pentru ca pierzi vremea.
      ruclips.net/video/X8m899omjqY/видео.html

  • @cxchirica
    @cxchirica 2 года назад +2

    o idee super interesantă.

  • @ionut-victoraslazar1099
    @ionut-victoraslazar1099 2 года назад +2

    Mai așteptam un clip mai lung dacă se poate cu centrala in momentul de fata! Cat timp a durat după pauza sa revină la o temperatura optima pentru a reporni fluxul de apa în centrala

  • @pricopsilviu851
    @pricopsilviu851 2 года назад

    Bravo ma bucur sa vad si eu imi doresc asa ceva :)

  • @florincatalinene8320
    @florincatalinene8320 2 года назад

    Felicitari! :)

  • @cosmin-vasilesolovastru8848
    @cosmin-vasilesolovastru8848 2 года назад

    Felicitari!

  • @eugenuku
    @eugenuku 2 года назад

    felicitari. care este durata de randament a unei asemenea incarcari

  • @gabrielagabriela520
    @gabrielagabriela520 2 года назад +1

    Tubulatura verde este pentru oxigenarea compostului ?Dar tubul PvC vertical la ce servește?Udați săptămânal cu furtunul sau se poate face un sistem de picurare pentru a numai fi nevoia udări cu furtunul .

  • @eduardmagearu2722
    @eduardmagearu2722 2 года назад +1

    Bravo dar e o mica problema sa ai loc asa ma lupt cu problema loc bravo

  • @ilienicolae
    @ilienicolae 2 года назад +4

    Volumul acela poate intretine reactiia toata iarna si chiar spre primavara tarziu ! O galeata doua de urina din cand in cand va intretine reactia ! am vazut la inceput ca ati pus o cantitate mare de rumegus(carbon) ... acolo aveti 400:1 carbon.

  • @carlanmarius1704
    @carlanmarius1704 2 года назад +1

    Astept urmatoru clip , a trecut deja o luna :)

  • @Volkyno
    @Volkyno Год назад

    Interesant într-adevăr, sistem simplu și direct. Eu mă gândisem să fac un biodigestor în care să pun compostul și să-l transform în gaz metan, apoi cu un arzator să alimentez centrala. 🤷🏻‍♂️

  • @Truth_Justice_Do_It_Yourself
    @Truth_Justice_Do_It_Yourself 2 года назад

    Super. Metodele verzo ne vor scuti de p gramada de bani!

  • @yogone7681
    @yogone7681 2 года назад

    bravo man !

  • @alexandrudancu9062
    @alexandrudancu9062 2 года назад +3

    Am citit ca apa trebuie sa circule f incet prin teava. Ce debit ati setat la tur retur?

  • @TheColorofJoy
    @TheColorofJoy 2 года назад

    Așteptăm update. M-am abonat.

  • @microconstructii3diasi359
    @microconstructii3diasi359 2 года назад

    Bravo!!!

  • @gfpopa4496
    @gfpopa4496 2 года назад

    Bravo, faci filmari faine, ai putea posta multe chestii

  • @daniellup6498
    @daniellup6498 2 года назад

    Felicitări

  • @cosminciulean7429
    @cosminciulean7429 2 года назад +10

    Nu ar fi fost mai bine dacă era în pământ, mă gândesc că se conserva mult mai bine căldura și o poți folosi mai mult timp.

    • @pitirmark9342
      @pitirmark9342 2 года назад +1

      Nu au avut groparii

    • @boruzvalentin8841
      @boruzvalentin8841 2 года назад +3

      Compostarea este un proces aerob. Trebuie sa circule aerul.

    • @victorgrunvald1539
      @victorgrunvald1539 2 года назад

      Felicitari!!! Din tot sufletul. Oameni cu initiativa. Bravo.

    • @CosminRotaru
      @CosminRotaru 2 года назад +2

      @@boruzvalentin8841 pai e anaerob sau nu?

    • @paulamoga44
      @paulamoga44 Год назад

      @@CosminRotaru se pote și una și alta,,,,doar ca cel anaerob miroase urat.

  • @everythingforeveryone7961
    @everythingforeveryone7961 2 года назад

    genial

  • @nelutucruciat480
    @nelutucruciat480 Год назад

    dupa cat timp icepe sa fermenteze cu amestec de tocatura rumegus si gunoi? mersi

  • @tiberiocociumag7723
    @tiberiocociumag7723 2 года назад

    BRAVO FOARTE BINE

  • @bemoke1993
    @bemoke1993 2 года назад

    Salut as vrea sa intrebcum face fatā cazanul compost dupa o lunā jumate? de câtva ani vreau sa construiesc si eu unul si sunt foarte curios de rezultaze. cu stimā Ferent

  • @jozsefpal4393
    @jozsefpal4393 2 года назад +1

    buna trebuje sa primiti premiu nobel .foarte frumos,si eu o sa fac asa ceva o zi buna pal

  • @somacicekci5035
    @somacicekci5035 2 года назад +1

    mükemmel

  • @danielmiclaus366
    @danielmiclaus366 8 месяцев назад

    Felicitari, foarte bine explicat.
    In conditiile in care as dori sa mentin apa intr-un bazin de 1000l la 25-30 grade , si temperatura intr-o sera de ca 15mp la 15-20 grade....cat de mare mi-ar fi necesara gramada de gunoi?

  • @licasurugiu8371
    @licasurugiu8371 2 года назад +2

    Bună ziua. Dacă se poate, va rog frumos, o schiță, un proiect sau ceva informații suplimentare. Sunt interesat de acest proiect. Mulțumesc.

  • @iurie-ttba-planetearth
    @iurie-ttba-planetearth 2 года назад

    😲 WOOW 😲

  • @mirceapenciu3802
    @mirceapenciu3802 Год назад +1

    Buna ziua . Foarte interesant filmuletul. Pentru mai multe detalii, cum putem lua legatura ? Am spatiu si materia prima . Ma intereseaza . Multumesc frumos . Felicitari

  • @GlossaME
    @GlossaME 2 года назад

    Hai cu al doilea video!

  • @the99Raver
    @the99Raver 2 года назад

    Asteptam un video cu un update :)

  • @andronieeugen6666
    @andronieeugen6666 2 года назад +4

    Cum se mai comporta centrala ? Baloti de paie pentru izolare termica ar ajuta foarte mult . Ce faci cu compostul rezultat? Felicitari!

    • @ciricstefan6289
      @ciricstefan6289 2 года назад +6

      dupa 1-2 ani un ingrasemant bio de mare calitate.

    • @tudorthames2465
      @tudorthames2465 2 года назад

      Poți cultiva spori de ciuperci

  • @sorineaua1
    @sorineaua1 2 года назад +1

    Buna !!! un amestec de compost ,fermenteaza macar 100 de zile ,pt.o productie de caldura constanta de 21 grade in toata casa dumitale !!!???

    • @GhitaTheOutLaw
      @GhitaTheOutLaw 2 года назад

      Da, dar compostul pentru cineva ce face agricultura este aur. Se obtin 2 lucruri: Caldura si compost. S-ar mai putea obtine si gaz dar asta este o alta poveste

  • @cristianbataturescu5695
    @cristianbataturescu5695 2 года назад

    Cum să face amestecul ?
    Bravo pt inițiativa

  • @user-yl8yl3db7v
    @user-yl8yl3db7v 2 года назад

    Чому не використовували трубу, для теплої підлоги 16-20см це 1 запитання. 2 чипідживлювали цукром?

  • @mariusemil7420
    @mariusemil7420 2 года назад

    Cât timp poate tine tocatura aceea sau silozul acela că nu stiu cum sa il numesc, tine mai mult de un an cald?

  • @user-ny2ej6si1z
    @user-ny2ej6si1z 2 года назад

    Здравствуйте это отапленя для дома, сколько квадрат дом и до каких максимальный температура теплоносителя. Спасибо лайк и подписка

    • @valentinafteni8887
      @valentinafteni8887 2 года назад

      Он сказал что дом 100 квадратов, из которых 50 теплый пол, а 30 батареи. Теплоноситель вначале был выше, но через неделю стабилизировался на 49.

  • @ady7ful
    @ady7ful 2 года назад

    am incercat si eu intrun an ...dar nu am avut compost suficient tr3buia minim 7 mc

  • @opritamircea8649
    @opritamircea8649 2 года назад +6

    Trebuie facut compostul si cu crengi verzi tocate si atunci tine mult mai mult

  • @constantinistrate72
    @constantinistrate72 Год назад +1

    Buna ziua! Ce s.a mai intamplat intre timp, mai functioneaza?

  • @teodorgavris7078
    @teodorgavris7078 2 года назад

    Ce autonomie are?

  • @tehnicianenergetic6090
    @tehnicianenergetic6090 2 года назад

    ȘI IN FIECARE AN TREBUIE FĂCUT ASTA ?

  • @gazanikkirakosian7021
    @gazanikkirakosian7021 Год назад

    De câți metri cubi de compost aveți nevoie pentru a vă încălzi casa?

  • @mihairazvan225
    @mihairazvan225 2 года назад +7

    Salut!Am testat acest tip de centrala dar nu am fost multumit.Ca sa existe randament este necesar sa aveti o cantitate mare de compost iar pentru a face mult compost este nevoie de timp,timp care costa bani.Am preferat sa cumpar peleti din banii castigati pe aceeasi unitate de timp.

    • @doruv.5124
      @doruv.5124 2 года назад +1

      @Petru Pomirleanu Asa este Petru.

    • @sorinmarcu1282
      @sorinmarcu1282 2 года назад

      Si cati bani a_ti investit?

    • @MrGigi-dz9cv
      @MrGigi-dz9cv 2 года назад +2

      Este energie gratuita, materia prima se găsește din plin la țară.

    • @MrGigi-dz9cv
      @MrGigi-dz9cv 2 года назад +1

      @Petru Pomirleanu Daca ești la tara, și probabil ai o porțiune mica de pământ, cultivi cereale, atunci ai și materia prima. Daca nu, in mod sigur, cineva cultiva și îți poate da. Oricum, sunt destul de ieftine.
      Se poate folosi și gunoi de grajd, daca ai animale.

    • @MrGigi-dz9cv
      @MrGigi-dz9cv 2 года назад

      @Petru Pomirleanu Ideea, este că acestea sunt deșeuri, și se poate folosi orice material vegetal: paie, coceni, frunze, etc.

  • @StefanBuchi
    @StefanBuchi 2 года назад

    Chestie de feng Shui. Chinezii spun că nu e ok să circule apă pe sub casă sau în pardoseală și tradiția lor nu recomandă încălzirea prin pardoseală. La noi vor mai trebui să treacă ani până ne vom lămuri dacă au sau nu dreptate în această privință.

  • @sebastianseba2695
    @sebastianseba2695 Год назад

    Bravo

  • @ynnaangel5824
    @ynnaangel5824 2 года назад +2

    Te rog sa mai faci update !

  • @dragospreda7155
    @dragospreda7155 2 года назад

    Asteptam noutăți... cum a evoluat sistem

  • @dorelvlaicu9895
    @dorelvlaicu9895 2 года назад

    Da este minunat,dar nu toată lumea are cunoștințe tehnice și bani să o construiască!

  • @mircea-constantincosma9654
    @mircea-constantincosma9654 2 года назад +2

    Buna
    Te rog frumos ai un număr de telefon?
    Mulțumesc

  • @costelneacsu9675
    @costelneacsu9675 2 года назад

    Aburul evacuat cred că este biogaz. Încă din anii 80 se foloseau în mod experimental astfel de instalații, în special la fermele zootehnice.

  • @ganciuganciu7531
    @ganciuganciu7531 2 года назад

    Salut ,cîte zile -luni te ține aceast compost ? Merci

    • @costhee242
      @costhee242 2 года назад +1

      Metodele cu producere de compost sunt din domeniul agriculturii organice. Respectivii agricultori se baga in seama cu "recuperarea de caldura" din niste arderi prea rapide ca sa aiba vreo aplicatie pentru incalzire iarna. Materialele organice de natura animala produc mai mult metan (sau "pierd", daca nu e captat) decat caldura utila pe termen lung.

    • @cristianpascariu7977
      @cristianpascariu7977 Год назад

      @@costhee242 ce i-ai spus omului?

  • @croitoruiulian1334
    @croitoruiulian1334 Год назад

    Eu tot nu am inteles cum funcționează :( adică prin furtunurile alea curge apa pe care acel compost o incalzeste? Apa cum circula, exista o pompa ceva? Nu era mai bine ca acel furtun sa fie la mijlocul compostului și nu direct pe Pământ?

  • @gabigabi1111
    @gabigabi1111 4 месяца назад

    Interesant..vreau si eu

  • @ITMUNCEL
    @ITMUNCEL Год назад

    Cum a decurs pana la urma incalzirea pe toata iarna?

  • @mihaisorinbica4054
    @mihaisorinbica4054 2 года назад

    Cum merge?Renteaza sau nu?

  • @MARIUSMXE
    @MARIUSMXE 2 года назад +6

    de ce ai optat penru incalzireae apei, si nu ai incalzit doar aerul ce trece prin teava, pe care sa-l eliberezi in camere? incalzinda apa, se pierde foarte multa energie,!

    • @ioan79
      @ioan79 2 года назад

      Cred ca ar fi trebuit o suprafata mai mare de incalzirea tevei pt a face fata incalzirii in casa.

  • @mariusdraghici2400
    @mariusdraghici2400 2 года назад +1

    Felicitari!!! Care ar fi greselile pe care le-ati facut anul trecut?

    • @iosimir7090
      @iosimir7090  2 года назад +5

      Nu am avut materie prima proaspătă si am ingropat-o 1.5m + izolată cu folie de jur imprejur... Cu toate acestea a fermentat dar lent. Cresteau temperaturile dar cand incepeam sa trag din ea, in 2-4 zile era coborau temperaturile de la 50 - 60 spre 30-35 grade. Acum sunt in a 12 zi si inca avem 50 grade in compost.

    • @mariusflorea2374
      @mariusflorea2374 2 года назад +3

      @@iosimir7090 ce s ar intampla daca ai conecta un ventilator la teava de dren pentru o mai buna oxigenare a compostului avand in vedere ca este vorba despre un proces de descompunere aerob, sau de introducerea de conducte verticale gaurite in gen reactor biologic cum am vazut ca fac cei din America!

    • @costhee242
      @costhee242 2 года назад +6

      @@iosimir7090 1) Metodele cu "compost" sunt numai pentru producerea de "pamant de flori" si descompunerile de natura bacteriana sunt foarte rapide. Pentru "incalzire pe timp de iarna", ai vrea de fapt sa arzi tot combustibili solizi, cum ar fi lemnul, dar la o viteza mult mai mica decat cea la arderea cu flacara. Tipul respectiv de arderi se numesc "enzimatice" si au loc la temperaturi mai mici de 40C; "combustibilul" este coaja de copac maruntita, crengi subtiri, aschii, rumegus, paie uscate, lujeri de legume etc. Materialul organic intercalat e mult mai putin decat in cazul "compostului" si e de origine vegetala, nu animala. La sfarsit, inspre vara, "obtii" un praf mai mult gri, ca cenusa, nu pamant negru.
      2) Nu mai incalzi apa, recircula doar aerul prin casa si gramada. Spiralele din gramada le poti inlocui cu unul sau mai multe butoaie de plastic goale, cu volum echivalent.
      3) Ca sa se "aprinda", gramada (Jean Pain, nu compost) trebuie irigata, apoi intoarsa sau rascolita dupa vreo luna, cand incepe sa scada temperatura. Cica tine cateva luni daca ai compozitia potrivita.

    • @niaroma2375
      @niaroma2375 2 года назад

      @@iosimir7090 trebuia si izolat fata de sol sa nu mearga caldura in pamant cred, iar pe margine nu stiu daca se putea si acolo, ma gandesc ca trebuie sa aibe si aer.

  • @doareu2853
    @doareu2853 Год назад

    Cat a tinut centrala?

  • @SebastianUrdas
    @SebastianUrdas 7 месяцев назад

    Buna îmi puteți spune cât timp v-ați folosit de centrala aceasta pe compost

  • @minutzionel
    @minutzionel 6 месяцев назад

    daca mai faci si un sistem de incalzire prin cutii de aluminiu...si cum zice colegu de jos benub...cred ca ar fo cea mai inteligenta investitie

  • @nyneak
    @nyneak 2 года назад +1

    Pacat ca o trimiti direct si nu amplifici productia de 5 ori cu o pompa de caldura apa-apa (cop 5)

    • @stefangeanta
      @stefangeanta 2 года назад +3

      Daca apa are deja 60 grade nu are cum sa o amplifice de 5 ori.

    • @nyneak
      @nyneak 2 года назад +2

      @@stefangeanta Corect. de ce trebuie sa o ti la 60 grade ? este suficient la 40 sa ai randament bun, cu conditia sa ai izolatie buna si tripan.