Muzeului OULUI VAMA, Bucovina. Letiția Orșivschi-Heiser- viață, artă, pasiune.(Averio)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 21 окт 2024
  • Un muzeu prețios ca o bijuterie, creat de o bucovineancă: Letiția Orșivschi-Heiser.
    Viața este o colecție de amintiri, iar colecțiile pot fi amintiri nemuritoare.
    Sub semnul Crucii sub care trăim, pare a fi logo-ul sub care Muzeul Oului din Vama Bucovina, care și-a deschis porțile noii sale reședințe. Iar în Bucovina acesta este sinonim cu viața! Muzeul privat, fondat de d-na profesor Lețiția Orșivschi- Heiser, este locul unde se îmbină fericit arta, pasiunea, căutarea și lucrul neprecupețit cu tradițiile din frumoasa zonă a Bucovinei, dar și cea din familie, de unde provin foarte multe exponate cu vechime apreciabilă, unele chiar și de 150 de ani.
    La loc de frunte stau ouăle tradiționale de rață, gâsca sau struț- închistrite cu ceară în diverse modele și culori, chiar și cu foiță de aur. Sunt modele unicat, unele mai frumoase ca altele.
    Un muzeu unic în Romania, dedicat exclusiv oului, de la cele reale lucrate în diferite stiluri, tehnici și dimesiuni, la cele de artă lucrate în lemn, hârtie, metal, piatră, cristal, ceramică, porțelean, de toate...
    Peste 11.000 de exponate din peste 80 țări, de pe toate continentele, fac din acest loc o încântare pentru oricine calcă pragul muzeului.
    Prezenta video-diaporamă este dedicată, cu admirație, familiei Orșivschi.
    ........................................................
    Vă mulțumesc pentru vizită!
    Dacă v-a plăcut, vă rog dați-mi un like și abonați-vă la canalul meu! ...............................................................................
    This channel is NON PROFIT, NON-COMMERCIAL!
    Videos may contain copyrighted material. All trademarks and copyrights remain the property of their owners
    Enjoy & Subscribe for more

Комментарии • 11

  • @doinita1972
    @doinita1972 3 года назад +3

    O lucrare superba.O diaporama delicata,ca un ou imbracat in aur si paiete.Multumim frumos pentru aceste imagini ca niste bijuterii.

  • @elisavetavasilescu3119
    @elisavetavasilescu3119 3 года назад +2

    Exceptionala lucrarea, felicitari Veronica! Respect si admiratie dna Letitia !

  • @teodorgorunescu6458
    @teodorgorunescu6458 3 года назад +2

    Am avut privilegiul de a fi văzut această colecție de talent, minuțiozitate și fragilitate, unde niciodată nu poți cuprinde toate minunile din vitrine. Așa că nu putem decât să mulțumim pentru ocazia de a reveni acasă la această talentată familie, macar pe cale virtuală.
    Cu admirație,
    T Gorunescu

  • @angelicamilea2434
    @angelicamilea2434 3 года назад +4

    O lucrare frumoasa ca un ou imbracat in haine noi de Sfintele sarbatori de Pasti. Asa cum ne imbraca mama cand eram copii. Si la fel ne bucuram de ce vedem ca atunci cand ne mandream cu hainele cele noi. Multumesc Averio, multumesc Felicia.

  • @alfita47
    @alfita47 3 года назад +2

    Ramai fara grai privind aceste minunate oua incondeiate, cu margele, cu motive populare, cu imagini, pe culori si teme, insotite de o muzica ce te indeamna la visare, prezentare ce ai vrea sa nu se termine vreodata, prezentare insotita si de versuri placute. Felicitari pentru ca ne incanti si ne fascinezi cu realizarile tale, Veronica!

  • @dacianmunte728
    @dacianmunte728 Год назад

    Impresionat loc, muzeul, exponate, oamenii care l-au creat cu o pasiune deosebita pentru ideea de ou= viață, atît de prezent in tradițiile din Bucovina. Numai ca, dupa cum se vede, este mult mai mult decât atât, cu mii de exponate adunate din toata lumea. Cred ca ar trebui sa i se spuna, fara falsa modestie „muzeul international al oului”. Felicitări lor și d-voastra va multumesc pentru ce am vazut. Cu stima

  • @feliciapopescu_iasi
    @feliciapopescu_iasi 3 года назад +3

    Am așteptat cu nerăbdare această diaporamă, știind că Veronica lucrează la ea. Cu nerăbdare, pentru că, pe de o parte, știam cum s-a transformat „Muzeul Oului din Vama”, în ultimii doi ani. l-am vizitat, în mai multe rânduri, în acest interval și de fiecare dată am găsit un muzeu nou. Neastâmpărul Letiției în a-l dezvolta, a construi spații noi, a expune ouă „neplublicate” pană acum, multe căpătate din alte țări, dar și multe achiziționate prin licitații, foarte multe lucrate chiar de ea, în diferite tehnici, apoi a le aranja cu migală, talent și imaginație, alăturate fiind de alte obiecte tradiționale (ștergare, ii, linguri de lemn, dantele, etc), au făcut ca de fiecare dată să rămân uimită de tot ce vedeam.
    Pe de altă parte, eram sigură că Averio va scoate o altă capodoperă, demnă de subiectul tratat. Eu, care am fost cu ea acolo, am fotografiat împreună, știam că rezultatul va fi acesta. Atunci eram sigură ca Veronica are deja în cap ce urma să facă. O diaporamă care transmite cu sfială, respect, plecăciune, admirația totală pentru întreaga familie Orșivschi. Pentru că fiecare dintre ei, părinți, fiice și nepot, au contribuit, fiecare în felul lui, la ceea ce se poate vedea acum la Muzeul Oului Vama, Letiția fiind conducătorul de „orchestră”.
    Felicitări, Veronica! Frumos omogiu adus „Măriei sale - Oul”, în casa și muzeul în care patriotismul și tradițiile naționale sunt mai presus de orice! Si oricît de mari ar fi fost așteptările mele, Veronica, ai reușit să le depășești! Realizarea ta este mult mai frumoasă, caldă, onorantă, decât îmi puteam imagina. Si muzica, muzica este atât de bine aleasă, încât tot timpul mi-am îmaginat un slujitor al artelor care se închină în fața maestrului! Cu respect și considerație, o îmbrățișare pentru tine, Veronica!

    • @Averio13pps
      @Averio13pps  3 года назад +3

      Îți mulțumesc mult, Felicia, pentru detaliile din "spatele" exponatelor. Oricât de mult mi-aș fi dorit, nu le-am putut face, de teama de a nu rupe vraja, care te cuprinde odată întrat in lumea lor, a oualelor de poveste. Fiecare ou având povestea sa: Cine l-a lucrat, vechime, de unde provine, cum a fost achiziționat...
      Mulțumesc mult!💗