Păcat ca totul depinde și de circumstanțe, teoretic știu cum să procedez, dar încrederea în trafic vine cu experiența, mă pierd în stres și practic uit tot, sau cel mai bine zis nu mă pot focusa, mai ales când sunt așa examinatori care te desconsidera din privire, înțeleg mulți elevi și chestii, dar uneori practic poți ucide orice speranță cu așa atitudine. Așa că celor care au examen le urez curaj și condus ușor, de asemenea fie ca toți șoferii sa se comporte așa cum noi la examen. Avusem un caz în care un taximetrist a schimbat direcția de condus în ultimul moment iar eu ne având experiență nu am frânat la timp, creând situație de accident, toată ruta am mers cu 3 puncte iar la urmă am înhățat 16, mi sa prăbușit totul peste mine în acel moment. Dragi șoferi fiți mai indulgenți în trafic și mergeți regulamentar.
Interesant cînd este instalat indicatorul rutier "oprirea interzisă" și imediat după stau parcate zeci de mașini 😅😅😅😅, cum spune zdarova natasha "asta-i Moldova b....i".
Intersections (int): 2:24 right to Pădurii St. (T-int) 4:19 right to Grădina Botanica St. (4 leg int) 6:16 right to exit lane of interchange going to Muncești Hi-Way 6:39 right to Muncești Hi-way 9:29 crossing T-int Muncești-Hi-way x Burebista St. 11:56 U-turn in T-int Muncești Hi-way x Pandurilor St. 15:21 right to Burebista St. (T-int) 17:32 crossing 4 leg int Burebista St. x Sarmizegetusa St. 19:33 right to Dacia Blvd. (4 leg int) 21:29 crossing 4 leg int Dacia Blvd. x Cuza Voda St. 22:27 crossing 4 leg int Dacia Blvd. x Traian Blvd. 24:09 moving lanes to leftmost lane for U-turn 24:33 U-turn in 5 leg int Dacia Blvd. x Hristo Botev St. x Nicolae Zelinski St. 27:46 crossing 4 leg int Dacia Blvd. x Traian Blvd. 29:26 crossing 4 leg int Dacia Blvd. x Cuza Voda St. 32:07 lane change to right, the turning right in 4 leg int to Valea Crucii St. 35:34 roundabout 1st exit or right to Grenoble St. 36:25 right to Cuza Voda St. (T-int) 38:13 crossing 4 leg int Cuza Voda St. x Independenței St. 40:31 crossing 4 leg int Cuza Voda St. x Dacia Blvd. 42:05 right to Sarmizegetuza St. (T-int) 43:52 crossing 4 leg int Sarmizegetuza St. x Burebista St. 44:42 left to Grădina Botanica 46:26 right to Pădurii St. (4 leg int)
In. Am sustinut! Inainte examen am privit ruta 2 si la examen am sustinut foarte usor. Nu am studiat la scoala Artur Cecan dar am luat probe practice, instructori profesionisri.
Salutare!!! Foarte utile înregistrări ,pentru noi,viitorii șoferi și nu numai! Multumim mult! Dacă e posibil să interveniți cu sfaturi și să accentuați în videourile prezente sau în altele noi, locurile,unde este permisă oprirea,și unde să fim mai vigilenți! Din motiv că în timpul examenului suntem prea stresați... v-om fi FOARTE RECUNOSCĂTORI!
Bună Victoria Ca și o recomandare puteți printa rutele și să vizionați rutele din nou și să vă însemnați pe foaia printata toate indicatoarele OPRIRE INTERZISA pe care le întâlniți. Un astfel de material e imposibil de realizat. Pentru ca aceasta și demonstrează ca sunteți un conductor auto iscusit ce merita să obțină permisul. Faptul ca sunteți atenta la indicatoare și la situația din trafic.
Mulțumesc. La noi in Botoșani (Romania) nu avem rute stabilite. Circulăm mult în oraș, unde e foarte aglomerat. Multele intersecții cu semafoare, giratorii. Trebuie să conducem la examen minim 25 minute și dacă ai mai mult de 21 puncte, nu ești admis.
Chiar dacă în Chișinău sunt rute stabilite, examinatorii sunt foarte vigilenți, de regulă te pică intenționat pentru a le da șpagă. Agenția Servicii Publice e ultima instituție din lume cu care îți doresc să ai de afacere, oameni incompetenți, aroganți, mitocani ș.a.m.d.
Examinarea in Republica Moldova este toxica dat fiind faptul cum examinatorii se manifesta. Se intimpla sa strige la cel examinat ca un salbatic. Pentru o examinare prealabila trebuie de achitat 200 lei. Rindul la examinare este de peste 2 luni.
@@vl.ca.1733 In Romania, de câțiva ani, totul se filmează și rămâne la arhivă. Cel care dă examenul poate face oricând contestație, dacă a fost penalizat pe nedrept.
Bună Aurelia Cum se conduce corect se învață la școlile auto. Din păcate e mult prea multă munca pentru a face o enciclopedie de video despre străzile Chișinăului. Este doar cu referire la traseele de examinare pentru a fi o îndrumare pentru elevi. În rest, însuși obținerea permisului de conducere înseamnă că elevii aceștia au abilități să conducă pe străzi necunoscute, atât în Moldova cât și în alte țări. Mulțumim pentru propunerea dvs!
La minutul 2:24 mi-a pus si mie greșeală ca trebuia sa țin cu mult mai mult pe dreapta... Cică asa ies prea tare pe contrasens)))) Daca acolo era gard, credca trebuia de urcat pe el 😁
Eu spre exemplu la lecțiile practice merg cu viteza a 3, la oprirea la semafor apăs ambreiaj și frâna, apoi pun viteza 1 și pornesc...deci nu trec treptat la a 2 și apoi la 1
Buna, minutul 12:45, la iesirea din intersectie (str. Muncesti si str. Pandurilor) la efectuarea intoarcerii marcajul aplicat din partea dreapta reprezinta oare delimitarea statiei vehiculelor de ruta sau totusi este o banda de accelerare?
Salut.Vriau să aduc la cunoștință și tot odată să întreb despre manevră de pe strada muncesti intersecție cu pandurilor.Dupace se efectuează întoarcerea și la simafor e roșu.Unde trebue să stăm atunci?Ca sunt mașini care vin de pe strada pandurilor,care face viraj la dreapta.
Diana, dacă apare un obstacol în imediata apropiere de trecerea de pietoni, vei semnaliza preselectarea înainte de trecere sau după))...? Momentul cu preselectarea benzii înaintea trecerii de pietoni, nu este specificat în RCR (ți-am mai spus-o)...Insă, ți-aș recomanda să te preselectezi după trecere, în cazul în care te afli deja nemijlocit înaintea ei. Astfel vei reuși să ai un control mai bun asupra trecerii 😉... Inainte să pleci la examenul auto de stat, nu ezita să întri la o consultație🙂... Succes✌️😉...!
Dacă vei prezenta buletinul la început, poți să zici că ai picat examenul deja, buletinul și numele se prezintă la sfârșit, nu induceți oamenii în eroare
12:30 Daca faceti asa la examen veti primi puncte. Am incercat sa dovedesc ca e corect asa cum e reprezentat in video, insa nu am reusit. Dupa cum afirma examinatorii, trebuie sa mergem prin statie
La oprirea la semafor, este obligatoriu sa schimb treapta 3->2->1->N sau pot apasa ambreiajul si cu frina sa ajung pina la oprirea totala si schimb treapta 3->N?
Minutul 26:00 trecerea de pietoni pe strada Bd.Dacia . Ești obligat sa frânezi in caz ca pietonii sunt instalați pe trecere pe partea de după banda de separare ?
Dacă pietonii sunt pe carosabilul nostru, atunci sa. Dacă sunt pe celalalt carosabil, atunci nu. Să nu uităm că bd. Dacia e un drum cu cel puțin 4 carosabile.
La întoarcerea de pe Șos. Muncești avem dreptul să mergem prin stație daca trebuie sa cedam trecerea autovehiculelor? Sau ne poziționăm in fața trecerii? Cum ar fi mai corect?
Mai bine preselectați din timp cealaltă bandă pentru a nu trece prin stație. Totuși nu e greșit. Dar asta demonstrează că cunoașteți traseul și sunteți un conducător care are zona de atenție mare. Adică prevede din timp situația, vede că e stație și sfârșit de bandă și evită banda respectivă.
Spuneti va rog, in minutul 15:37, cind viram la dreapta cu semaforul rosu si săgeata verde (panoul adițional ), este semaforul de pe strada Burebista (in caz ca e rosu) trebuie sa oprim si sa asteptam sa se faca verde chiar dacă in spate sunt alte vehicule?
Bună Svetlana Mulțumim pentru întrebare. Este o întrebare foarte potrivită. Dacă analizăm intersecția dintre str. Burebista și sos. Muncești, vedem amplasat pe sos. Muncești un semafor, iar înaintea acestuia lipsește linia STOP sau indicatorul STOP. Ceea ce permite conducătorilor, după cedarea trecerii pietonilor, să continue deplasarea și la culoarea roșie a semaforului. Situația aici e interesantă. Aș numi-o ,,o situație cu două capete". RCR permite continuarea deplasării la culoarea roșie (cu respectarea condițiilor numite mai sus) DOAR pentru cei care au întrat în intersecție la culoarea VERDE a semaforului. Deci nu la culoarea roșie a semaforului în prezența panoului adițional sub formă de săgeată verde la dreapta. De ce situația aceasta e delicată? Pentru că dacă v-aș spune părerea mea conform regulamentului, atunci dvs nu aveți dreptul să continuați deplasarea la roșu. Sunteți obligată să așteptați culoarea verde a semaforului. Dar cealaltă situație, poate mai tristă și mai adevărată, este cum se deplasează de fapt mașinile în oraș și cum se analizează situația la examenul auto. Și adevărul este că toți continuă deplasarea la roșu. Iar dacă dvs veți aștepta culoarea verde riscați să fiți și claxonată și înjurată de unii. Dar luând în condiserare cele spuse mai sus, eu nu vă pot recomanda să continuați deplasarea la roșu. Este corect să așteptați culoarea verde și sincer, riscați să fiți penalizată de examinatori, dar respectați regulamentul. Sperăm că în curând se vor sesiza cei care sunt responsabili de RCR și de instalarea indicatoarelor și marcajelor, și vor face ca această intersecție să fie clară tuturor pentru a putea fi traversată unanim după același regulament al circulației rutiere.
Buna ziua, domnule Cecan spuneti-mi va rog la minutul 25:37 , atunci cind cedam vehiculelor care vin din sens opus pentru a efectua manevra de intoarcere, iar intre timp se face rosu la semafor, ce facem? Asteptam verede sau trecem?
Odată ce ați intrat la intersecție la culoarea verde a semaforului, în lipsa indicatorului STOP și a liniei STOP, puteți continua deplasarea indiferent de culoarea semaforului. Evident, după ce cedați trecerea pietonilor.
Intrebare, cit timp lucreaza seciunea suplimentara a semaforului de la intersectia strazilor Muncesti si BUrebista? De 3 ori acolo am picat examenul. Am impresia ca sectiunea ceea verde dureaza vre-o 20 sec.
imi pare rau dle Cecan ca trebuie sa mentionati si asta ( min . 45:00 ) , adica sa fim prudenti cand viram la stanga ca sunt , atentie - soferi care vireaza la stanga pe banda extrema dreapta , creand conditii propice de accidente . Dar asta e realitatea in RM - badaranie si incultura rutiera maxima
Atâta timp cât nu e un marcaj, nu putem vb despre câte benzi pe sens sunt. Pe contrasens cu siguranță nu sunteți pentru că mai încape o mașină pe partea stângă.
Buna,asa o situatie pe ruta nr 2,pina la intersectie Burebista cu Sarmizecetuza este un indicator ce interzice oprirea pe dreapta la o distanta de 180 m paremise de la acest indicator,vreau sa va intreb unde e permis sa oprim?aceasta distanta poate fi pina in intersesctie oare?
Situația e simplă Un indicator se anulează de următoarele situații: 1. Următoarea intersecție 2. Indicatorul ,,sfârșitul tuturor restricțiilor" 3. Indicatorul care arată că e sfârșitul zonei de oprire interzisă. Analizând aceste indicatoare veți înțelege unde anume puteți să vă oprim. Nu putem noi să vă spunem aici puteți și aici nu. Pentru că unele indicatoare se pot adăuga și scoate. Încercați să vă ghidați strict după regulile generale.
Păcat ca totul depinde și de circumstanțe, teoretic știu cum să procedez, dar încrederea în trafic vine cu experiența, mă pierd în stres și practic uit tot, sau cel mai bine zis nu mă pot focusa, mai ales când sunt așa examinatori care te desconsidera din privire, înțeleg mulți elevi și chestii, dar uneori practic poți ucide orice speranță cu așa atitudine.
Așa că celor care au examen le urez curaj și condus ușor, de asemenea fie ca toți șoferii sa se comporte așa cum noi la examen.
Avusem un caz în care un taximetrist a schimbat direcția de condus în ultimul moment iar eu ne având experiență nu am frânat la timp, creând situație de accident, toată ruta am mers cu 3 puncte iar la urmă am înhățat 16, mi sa prăbușit totul peste mine în acel moment.
Dragi șoferi fiți mai indulgenți în trafic și mergeți regulamentar.
Domnule Artur mult succes in lucrarea care o faceti, nu am întâlnit niciodată un astfel de profesor sunteți cu inimă de aur
cel mai usor traseu dupa parerea mea. Multumim mult Domnul Cecan.
Mulțumesc frumos pentru munca depusă.... să vă dea Domnul multă sănătate 👍🙏🤗
Interesant cînd este instalat indicatorul rutier "oprirea interzisă" și imediat după stau parcate zeci de mașini 😅😅😅😅, cum spune zdarova natasha "asta-i Moldova b....i".
Mulțumim și pentru citatele minunate!
Intersecțiile
2:23
4:04
6:16
6:40
9:26
11:56
15:19
19:56
24:33
32:19
42:05
44:42
Bravo, un lucru mare in societate!
Mulțumesc mult dmn.Cecan.. sănătate și succes in tot ce faceți !
Intersections (int):
2:24 right to Pădurii St. (T-int)
4:19 right to Grădina Botanica St. (4 leg int)
6:16 right to exit lane of interchange going to Muncești Hi-Way
6:39 right to Muncești Hi-way
9:29 crossing T-int Muncești-Hi-way x Burebista St.
11:56 U-turn in T-int Muncești Hi-way x Pandurilor St.
15:21 right to Burebista St. (T-int)
17:32 crossing 4 leg int Burebista St. x Sarmizegetusa St.
19:33 right to Dacia Blvd. (4 leg int)
21:29 crossing 4 leg int Dacia Blvd. x Cuza Voda St.
22:27 crossing 4 leg int Dacia Blvd. x Traian Blvd.
24:09 moving lanes to leftmost lane for U-turn
24:33 U-turn in 5 leg int Dacia Blvd. x Hristo Botev St. x Nicolae Zelinski St.
27:46 crossing 4 leg int Dacia Blvd. x Traian Blvd.
29:26 crossing 4 leg int Dacia Blvd. x Cuza Voda St.
32:07 lane change to right, the turning right in 4 leg int to Valea Crucii St.
35:34 roundabout 1st exit or right to Grenoble St.
36:25 right to Cuza Voda St. (T-int)
38:13 crossing 4 leg int Cuza Voda St. x Independenței St.
40:31 crossing 4 leg int Cuza Voda St. x Dacia Blvd.
42:05 right to Sarmizegetuza St. (T-int)
43:52 crossing 4 leg int Sarmizegetuza St. x Burebista St.
44:42 left to Grădina Botanica
46:26 right to Pădurii St. (4 leg int)
Mulțumesc foarte bun videoul , .mă ajută mult
In. Am sustinut! Inainte examen am privit ruta 2 si la examen am sustinut foarte usor. Nu am studiat la scoala Artur Cecan dar am luat probe practice, instructori profesionisri.
Felicitări!
Ne bucurăm pentru acest succes!
Multumim, foarte clare si pe intelese lectii ...👍
Salutare!!! Foarte utile înregistrări ,pentru noi,viitorii șoferi și nu numai! Multumim mult! Dacă e posibil să interveniți cu sfaturi și să accentuați în videourile prezente sau în altele noi, locurile,unde este permisă oprirea,și unde să fim mai vigilenți! Din motiv că în timpul examenului suntem prea stresați... v-om fi FOARTE RECUNOSCĂTORI!
Bună Victoria
Ca și o recomandare puteți printa rutele și să vizionați rutele din nou și să vă însemnați pe foaia printata toate indicatoarele OPRIRE INTERZISA pe care le întâlniți.
Un astfel de material e imposibil de realizat. Pentru ca aceasta și demonstrează ca sunteți un conductor auto iscusit ce merita să obțină permisul. Faptul ca sunteți atenta la indicatoare și la situația din trafic.
Mulțumesc. La noi in Botoșani (Romania) nu avem rute stabilite. Circulăm mult în oraș, unde e foarte aglomerat. Multele intersecții cu semafoare, giratorii. Trebuie să conducem la examen minim 25 minute și dacă ai mai mult de 21 puncte, nu ești admis.
Chiar dacă în Chișinău sunt rute stabilite, examinatorii sunt foarte vigilenți, de regulă te pică intenționat pentru a le da șpagă.
Agenția Servicii Publice e ultima instituție din lume cu care îți doresc să ai de afacere, oameni incompetenți, aroganți, mitocani ș.a.m.d.
Examinarea in Republica Moldova este toxica dat fiind faptul cum examinatorii se manifesta. Se intimpla sa strige la cel examinat ca un salbatic. Pentru o examinare prealabila trebuie de achitat 200 lei. Rindul la examinare este de peste 2 luni.
@@vl.ca.1733 In Romania, de câțiva ani, totul se filmează și rămâne la arhivă. Cel care dă examenul poate face oricând contestație, dacă a fost penalizat pe nedrept.
Super video mulțumesc
Multumesc foarte mult 👍👍👍🙏
Filmati si alte strazi, Va rog, din Chisinau, nu doar rutele. Explicati atat de frumos cum sa conducem corect. Multumim de asa informare!!
Bună Aurelia
Cum se conduce corect se învață la școlile auto.
Din păcate e mult prea multă munca pentru a face o enciclopedie de video despre străzile Chișinăului.
Este doar cu referire la traseele de examinare pentru a fi o îndrumare pentru elevi.
În rest, însuși obținerea permisului de conducere înseamnă că elevii aceștia au abilități să conducă pe străzi necunoscute, atât în Moldova cât și în alte țări.
Mulțumim pentru propunerea dvs!
La minutul 2:24 mi-a pus si mie greșeală ca trebuia sa țin cu mult mai mult pe dreapta... Cică asa ies prea tare pe contrasens))))
Daca acolo era gard, credca trebuia de urcat pe el 😁
Mersi din suflet!
Eu spre exemplu la lecțiile practice merg cu viteza a 3, la oprirea la semafor apăs ambreiaj și frâna, apoi pun viteza 1 și pornesc...deci nu trec treptat la a 2 și apoi la 1
38:30 A fost o manevra efectuata pe trecerea de pietoni ceea ce e penalizat grav - ar fi fost posibil de pastrat banda 2 pina la intersectie?
Buna, minutul 12:45, la iesirea din intersectie (str. Muncesti si str. Pandurilor) la efectuarea intoarcerii marcajul aplicat din partea dreapta reprezinta oare delimitarea statiei vehiculelor de ruta sau totusi este o banda de accelerare?
Multumesc pt informatie
Mulțumesc mult
Salut.Vriau să aduc la cunoștință și tot odată să întreb despre manevră de pe strada muncesti intersecție cu pandurilor.Dupace se efectuează întoarcerea și la simafor e roșu.Unde trebue să stăm atunci?Ca sunt mașini care vin de pe strada pandurilor,care face viraj la dreapta.
Bună ziua spuneți vă rog unde este poligonul?
Semnalizam schimbarea benzii, înainte de trecere de pietoni sau după trecere. Mulțumesc
Diana, dacă apare un obstacol în imediata apropiere de trecerea de pietoni, vei semnaliza preselectarea înainte de trecere sau după))...? Momentul cu preselectarea benzii înaintea trecerii de pietoni, nu este specificat în RCR (ți-am mai spus-o)...Insă, ți-aș recomanda să te preselectezi după trecere, în cazul în care te afli deja nemijlocit înaintea ei. Astfel vei reuși să ai un control mai bun asupra trecerii 😉... Inainte să pleci la examenul auto de stat, nu ezita să întri la o consultație🙂... Succes✌️😉...!
Dacă vei prezenta buletinul la început, poți să zici că ai picat examenul deja, buletinul și numele se prezintă la sfârșit, nu induceți oamenii în eroare
De ce?
12:30 Daca faceti asa la examen veti primi puncte. Am incercat sa dovedesc ca e corect asa cum e reprezentat in video, insa nu am reusit. Dupa cum afirma examinatorii, trebuie sa mergem prin statie
Prin statie intoarcerea este interzisa
La oprirea la semafor, este obligatoriu sa schimb treapta 3->2->1->N sau pot apasa ambreiajul si cu frina sa ajung pina la oprirea totala si schimb treapta 3->N?
Un video cu reglajul oglinzile
Minutul 26:00 trecerea de pietoni pe strada Bd.Dacia .
Ești obligat sa frânezi in caz ca pietonii sunt instalați pe trecere pe partea de după banda de separare ?
Dacă pietonii sunt pe carosabilul nostru, atunci sa. Dacă sunt pe celalalt carosabil, atunci nu.
Să nu uităm că bd. Dacia e un drum cu cel puțin 4 carosabile.
La 15:28 am picat examenul pentru ca trebuia sa ma opresc si sa ma asigur apoi sa virez la dreapta,desi era verde
Dacă aveați culoarea verde la semafor, nu sunteți obligat să vă opriți. Se realizează oprirea doar la culoarea roșie.
La întoarcerea de pe Șos. Muncești avem dreptul să mergem prin stație daca trebuie sa cedam trecerea autovehiculelor? Sau ne poziționăm in fața trecerii? Cum ar fi mai corect?
Mai bine preselectați din timp cealaltă bandă pentru a nu trece prin stație. Totuși nu e greșit.
Dar asta demonstrează că cunoașteți traseul și sunteți un conducător care are zona de atenție mare.
Adică prevede din timp situația, vede că e stație și sfârșit de bandă și evită banda respectivă.
Здравствуйте а остальные маршруты где можно увидеть их там не только пять а восемь
Spuneti va rog, in minutul 15:37, cind viram la dreapta cu semaforul rosu si săgeata verde (panoul adițional ), este semaforul de pe strada Burebista (in caz ca e rosu) trebuie sa oprim si sa asteptam sa se faca verde chiar dacă in spate sunt alte vehicule?
Bună Svetlana
Mulțumim pentru întrebare.
Este o întrebare foarte potrivită.
Dacă analizăm intersecția dintre str. Burebista și sos. Muncești, vedem amplasat pe sos. Muncești un semafor, iar înaintea acestuia lipsește linia STOP sau indicatorul STOP. Ceea ce permite conducătorilor, după cedarea trecerii pietonilor, să continue deplasarea și la culoarea roșie a semaforului.
Situația aici e interesantă. Aș numi-o ,,o situație cu două capete".
RCR permite continuarea deplasării la culoarea roșie (cu respectarea condițiilor numite mai sus) DOAR pentru cei care au întrat în intersecție la culoarea VERDE a semaforului.
Deci nu la culoarea roșie a semaforului în prezența panoului adițional sub formă de săgeată verde la dreapta.
De ce situația aceasta e delicată?
Pentru că dacă v-aș spune părerea mea conform regulamentului, atunci dvs nu aveți dreptul să continuați deplasarea la roșu. Sunteți obligată să așteptați culoarea verde a semaforului.
Dar cealaltă situație, poate mai tristă și mai adevărată, este cum se deplasează de fapt mașinile în oraș și cum se analizează situația la examenul auto.
Și adevărul este că toți continuă deplasarea la roșu. Iar dacă dvs veți aștepta culoarea verde riscați să fiți și claxonată și înjurată de unii.
Dar luând în condiserare cele spuse mai sus, eu nu vă pot recomanda să continuați deplasarea la roșu.
Este corect să așteptați culoarea verde și sincer, riscați să fiți penalizată de examinatori, dar respectați regulamentul.
Sperăm că în curând se vor sesiza cei care sunt responsabili de RCR și de instalarea indicatoarelor și marcajelor, și vor face ca această intersecție să fie clară tuturor pentru a putea fi traversată unanim după același regulament al circulației rutiere.
@@arturcecan Multumim mult pentru raspuns !
Buna ziua, domnule Cecan spuneti-mi va rog la minutul 25:37 , atunci cind cedam vehiculelor care vin din sens opus pentru a efectua manevra de intoarcere, iar intre timp se face rosu la semafor, ce facem? Asteptam verede sau trecem?
Odată ce ați intrat la intersecție la culoarea verde a semaforului, în lipsa indicatorului STOP și a liniei STOP, puteți continua deplasarea indiferent de culoarea semaforului. Evident, după ce cedați trecerea pietonilor.
Și despre asta, elevii află din RUclips 😂...
Intrebare, cit timp lucreaza seciunea suplimentara a semaforului de la intersectia strazilor Muncesti si BUrebista? De 3 ori acolo am picat examenul. Am impresia ca sectiunea ceea verde dureaza vre-o 20 sec.
Bună
Nimeni nu a cronometrat timpul și nici nu cred că e necesar asta.
Vă uitați deja după situația rutieră.
imi pare rau dle Cecan ca trebuie sa mentionati si asta ( min . 45:00 ) , adica sa fim prudenti cand viram la stanga ca
sunt , atentie - soferi care vireaza la stanga pe banda extrema dreapta , creand conditii propice de accidente . Dar asta e realitatea in RM - badaranie si incultura rutiera maxima
Trebuie să fim atenți peste tot nu doar aici.
Nu au dispărut badaranii din trafic, din păcate.
la minutul 2:24 virarea la dreapta se face de pe banda dreapta ? dumneavoastra sunteti pe contrasens ? Mie in locul cela mio pus puncte la examen...
Atâta timp cât nu e un marcaj, nu putem vb despre câte benzi pe sens sunt.
Pe contrasens cu siguranță nu sunteți pentru că mai încape o mașină pe partea stângă.
@@arturcecan Da dar puncte am primit 6 paremise )) si o mai bagat niste prostii cutia de viteze semnalizatorul si nu am dat )))))
Dar daca la egzamen vreau sa da cu masina mea se permite,
Buna,asa o situatie pe ruta nr 2,pina la intersectie Burebista cu Sarmizecetuza este un indicator ce interzice oprirea pe dreapta la o distanta de 180 m paremise de la acest indicator,vreau sa va intreb unde e permis sa oprim?aceasta distanta poate fi pina in intersesctie oare?
Situația e simplă
Un indicator se anulează de următoarele situații:
1. Următoarea intersecție
2. Indicatorul ,,sfârșitul tuturor restricțiilor"
3. Indicatorul care arată că e sfârșitul zonei de oprire interzisă.
Analizând aceste indicatoare veți înțelege unde anume puteți să vă oprim.
Nu putem noi să vă spunem aici puteți și aici nu.
Pentru că unele indicatoare se pot adăuga și scoate.
Încercați să vă ghidați strict după regulile generale.
@@arturcecan buna ,va multumesc imi e foarte clar🙂