Kardeş sizin sistem yanlış. 1. Sizin sisteminiz 25 / 30 kilo süt alacak bir sistem değil. Ahır şartları besleme şekliniz uygun değil. Bölgeniz ucuz ham maddeye uzak . Sütünüz ucuza gidiyor . Pazara uzaksınız. 2. Hayvan alırken toplama yapıyorsun. O hayvana ne verirsen ver alacağın süt kurtarmaz hem süt ucuz hem yem pahalı. 3. Tarım alanında ise soğan pancar bilmem ne her telden çalıyorsun. Aldığın kredi zarara yazıyor . Kumar yani. Tavsiyem. 1. Kesinlikle tüm inekleri 10/15 kilo süt verecek montofon ve melezi hayvana çevirin. Elinizdeki hayvanları acele etmeden en iyi fiyattan nakite çevirin. 2. Hayvan sayısını mümkün mertebe artırın. Hayvanların kütlesi orta boy olsun. 3. Hayvanları mutlaka şarole veya limuzin ile tohumlayın. Yada tosun kullanın yani boğa. 4. Tarlaları hayvana göre ekin . Sulak yerlere sorgum sudan otu , mısır . Kurakalara 5 li karısım arpa gibi şeyler. Yonca da ekin imkan varsa. 5 . Anaçları günde bir kere sağın akşam yeminden sonra danaları ayırın. Sabah sağdıktan sonra danaları salın. 6. Rasyon maliyeti ektiğiniz ürünlerin satılanlarından kalan ne varsa ve ucuz küspe ve posalar + vitamin mineral tuz magnezyum mermer tozu ile tamamlayın. Ağırlık kaba yem olacağından hem hastalanmazlar veteriner maliyeti düşer döl verimi artar. 7. Sabah akşam kapasitesi olan hayvana ek yem verin süt için olmayanı zaten anlarsınız Allah ne verirse. Sonuç bu tarla ekiminden elindeki ürünleri piyasaya göre mali durumuna göre satarsın yada doğan danaları besiye alırsın. Satmak için acelen olmaz depolanan ürünler çünkü . Yani kaba yem ve mısır üzerine hem kuru hem sılaj ticaret de yapabilirsiniz. Yada dediğim gibi elinde ki danaları düveleri beslersin. Düvelerdwn yavru aldıktan sonra sana uymayanları kurbana yada kesime gönderebilirsin. Sonuç : Hem tarlalarda kumar oynamazsın. Hem azda olsa süt parası sıcak para getirir . Hemde az maliyetle çok hayvan çok danan olur . Bi kısmını erken satarsın bir kısmını beslersin. Yani Piyasaya göre oynarsın. Sakin ve uzun vadeli planlamayla iş yapın. Siz biraz genç olunca nerden vurur nerdwn çıkarım diye sürekli risk alıyorsunuz. Ama imkan var sizde biraz daha makul olursanız 5 yıl sonra sizi kimse tutamaz . Bak yazda saman bedavaydı sılajı ucuzdu. Şimdi kaç para . Kendi malınızla oynayın derim. Süt hayvancılığı sizi uçurmaz dostum . Kolay gelsin.
En iyi hayvancılık bu sistem yeme felan gerek yok,7-8 ay mera da, kalanında anaç hayvana saman kaba yemle bakıyorsun ruclips.net/user/shorts3OKVWSWZhgQ?si=H7gIG7f6b3sc0PoE
Usta iyi hoş anlatiyon da ben 80 TL lik rasyonla çakma cerse inekten 10 12 litre süt aldım . Besideki hayvanlarin yemine az ilave ile. Bence siz rasyonunüzü elden geçirin
Kolay gelsin bereketli olsun.Dediğij gibi ne olursa olsun severek yapıyoruz.Adanadan selamlar
Ve Aleyna aleyküm selam kardeşim
Abi harika video teşekkürler
Baş tacısın kardeşim 👑
Kardeş sizin sistem yanlış.
1. Sizin sisteminiz 25 / 30 kilo süt alacak bir sistem değil. Ahır şartları besleme şekliniz uygun değil. Bölgeniz ucuz ham maddeye uzak . Sütünüz ucuza gidiyor . Pazara uzaksınız.
2. Hayvan alırken toplama yapıyorsun. O hayvana ne verirsen ver alacağın süt kurtarmaz hem süt ucuz hem yem pahalı.
3. Tarım alanında ise soğan pancar bilmem ne her telden çalıyorsun. Aldığın kredi zarara yazıyor . Kumar yani.
Tavsiyem.
1. Kesinlikle tüm inekleri 10/15 kilo süt verecek montofon ve melezi hayvana çevirin. Elinizdeki hayvanları acele etmeden en iyi fiyattan nakite çevirin.
2. Hayvan sayısını mümkün mertebe artırın. Hayvanların kütlesi orta boy olsun.
3. Hayvanları mutlaka şarole veya limuzin ile tohumlayın. Yada tosun kullanın yani boğa.
4. Tarlaları hayvana göre ekin . Sulak yerlere sorgum sudan otu , mısır . Kurakalara 5 li karısım arpa gibi şeyler. Yonca da ekin imkan varsa.
5 . Anaçları günde bir kere sağın akşam yeminden sonra danaları ayırın. Sabah sağdıktan sonra danaları salın.
6. Rasyon maliyeti ektiğiniz ürünlerin satılanlarından kalan ne varsa ve ucuz küspe ve posalar + vitamin mineral tuz magnezyum mermer tozu ile tamamlayın. Ağırlık kaba yem olacağından hem hastalanmazlar veteriner maliyeti düşer döl verimi artar.
7. Sabah akşam kapasitesi olan hayvana ek yem verin süt için olmayanı zaten anlarsınız Allah ne verirse.
Sonuç bu tarla ekiminden elindeki ürünleri piyasaya göre mali durumuna göre satarsın yada doğan danaları besiye alırsın. Satmak için acelen olmaz depolanan ürünler çünkü . Yani kaba yem ve mısır üzerine hem kuru hem sılaj ticaret de yapabilirsiniz. Yada dediğim gibi elinde ki danaları düveleri beslersin. Düvelerdwn yavru aldıktan sonra sana uymayanları kurbana yada kesime gönderebilirsin.
Sonuç : Hem tarlalarda kumar oynamazsın. Hem azda olsa süt parası sıcak para getirir . Hemde az maliyetle çok hayvan çok danan olur . Bi kısmını erken satarsın bir kısmını beslersin. Yani Piyasaya göre oynarsın. Sakin ve uzun vadeli planlamayla iş yapın. Siz biraz genç olunca nerden vurur nerdwn çıkarım diye sürekli risk alıyorsunuz. Ama imkan var sizde biraz daha makul olursanız 5 yıl sonra sizi kimse tutamaz . Bak yazda saman bedavaydı sılajı ucuzdu. Şimdi kaç para . Kendi malınızla oynayın derim. Süt hayvancılığı sizi uçurmaz dostum . Kolay gelsin.
Esat bey angus deneyin yaylim hayvan harcamanın iyidir dizileri kenara koy erkekleri 6 ay bak sat yavrulari
Danaya dönmeye başlıycam ustam yavaş yavaş güzel yorumun için teşekkür ederim 🙏
Reis öbür çiftlikte de video çekermisiniz
Mücahit ustamin kanali ismi nedir ustam seviliyor sun işin rast gelsin
En iyi hayvancılık bu sistem yeme felan gerek yok,7-8 ay mera da, kalanında anaç hayvana saman kaba yemle bakıyorsun
ruclips.net/user/shorts3OKVWSWZhgQ?si=H7gIG7f6b3sc0PoE
Usta iyi hoş anlatiyon da ben 80 TL lik rasyonla çakma cerse inekten 10 12 litre süt aldım . Besideki hayvanlarin yemine az ilave ile. Bence siz rasyonunüzü elden geçirin
RUclips a rahmi konkur yaz bi o adamı izle adam para basıyor
rahmi konkur seri uretime baglamş 200 adet buzogu topkuyir ineklerden😅