stii deja ca ai tot respctul meu.Nu renunta la visul asta frumas.Ca si tine iubesc muntele dar nu mai pot face ce faci tu.Calatoreste si pentru mine.DOAMNE AJUTA!
Esti minunat! Felicitari!Tine-o tot asa,avem nevoie de oameni ca tine.Vrem sa mai vedem si frumusetile acestei tari, nu toate mizeriile umane Care se dau pe posturi.Bravo tie! Sanatate multa si Doamne ajuta!
Ioan e un om frumos, omul despre care vorbește Dan Puric. Să-i ajute Dumnezeu să-și mențină tonusul pozitiv și iubirea față de tot ceea ce este frumos. Prin el, ne bucurăm și noi!
niciodata nu am sa ma satur de vazut si revazut aceasta zona. candva direct, cu rucsacul in spinare si poposit la Dochia, dupa popas la cascada, acum .... prin aceste imagini - multumesc
Felicitări pentru acest minunat video clip.Am fost de mai multe ori pe Ceahlău și acum acum am retrăit acele minunate momente.Felicitari încă odată! George Pruteanu dec.2020
Ceahlăul e frumos în orice anotimp, pe orice vreme, energia sublimă cu care ne încarcă atunci când îi străbatem potecile poate fi dublată de întâlnirea cu oameni de felul lui Ioan Stoenică, căruia îi recomand (îl rog) să o țină tot așa !
esti fantastic, urci, filmezi, cari dupa tine rucsac! si esti ca un copil care se bucura de tot ce vede! de doua nopti adorm uitandu ma la filmele tale pe munti!:......... placut mod de a intra in lumea viselor...
cu blogul am inceput acum mult timp, dar sincer, am uitat de tine :)) Am fost la Sfinx de curand si ma uitam dupa filmulete... ştiam că n ai noroc să dai de urşi, dar eu am nodul in gât mereu... sunt o fricoasă!
Omule, nu mă mai satur de ce văd! Muzica, cadrele, comentariul se completează perfect. Ești foarte bun! Într-o țară cu rosturi, televiziunile s-ar bătea pe tine. Îți mulțumesc! Să fii sigur că ne-ai ajuns la inimi.
Văd acest videoclip după 6 ani. I-mi trezește minunate trăiri de pe Ceahlău.Am trăit ,am făcut școala la Bicaz (1950 - 1960 ). Sunt martor viu al eforturilor de construire a barajului .I-ti mulțumesc pentru tot.cu mult drag.Te apereciz că un valoros mutaniard.Felicitari.
Felicitari Ioan Stoenica! Filmele si munca ta pentru prezentarea frumusetilor naturale, a Muntilor Nostri Romanesti, sper sa inspire multa Lume, sa faca drumetie si, sa respecte mai mult Natura si frumusetile Ei....!!!
Intreaga serie de filme e geniala Ioane! Aduce plus valoare spiritului mai mult chiar decat Planet Earth, pentru ca e in matricea noastra stilistica si, de aceea, merge drept la inima, asa cum si titlul, potrivit ales, o sugereaza. Imi doresc sa continui cat mai mult cu videoreportajele acestea, chiar daca sunt de nisa, fiind intr-o alta liga fata de gunoaiele pe care le vezi pe orice post TV romanesc. Multam Ioane ca ai gasit o cale sa ne redeschizi inimile.
Datorita acestei filmari am decis sa urc pe Ceahlau si astfel am trait cele mai frumoase 3 zile din viata mea :). Multumesc pentru inspiratie! Spor in continuare si felicitari pentru munca depusa si talentul de a prezenta astfel de frumuseti.
Multumim pt filmare . Foarte frumos ! Am fost nascuta nu prea departe de acolo si nu am avut sansa sa merg sa vizitez , si aiba acum am sansa sa vad si eu frumusetile naturii de la Ceahlau. Acum locuim in America . Multumim
Mulțumim, Ioan! Pentru cât suflet pui în ceea ce transmiți. Am fost pe acest traseu la sfârșit de noiembrie, dar făcut invers: urcat pe bandă albastra și coborât pe bandă roșie. Este superb! Succes în tot ce-ți propui. ❤️
Așa e cum spui! "Polița cu crini" este o rezervație de zadă. Minunat episod! La inima mea ai ajuns sigur, deși ai fost puțin supărat că nu te-a ajutat și lumina soarelui! Felicitări!
Foarte frumos si spectaculos muntele Ceahlau, mi-am propus sa fac si eu acest traseu ,am fost de cateva ori prin zona dar nu am reusit sa urc pe poteci . Multumesc Stoenica pentru informatiile despre trasee si pentru aceste minunate episoade !
Iti multumesc Ioan pt aceasta '' bijuterie'' a muntilor!!! Si chiar daca a fost ceata si a plouat...dar a plouat?!????...daca nu aminteai tu....nici gand....atata timp cat ai soare in suflet frumusetea muntelui e innobilata cu prezenta ta!....am vazut...si auzit!!!D....doar picuri de bucurie...satisfactie...entuziasm....incantare....si multa iubire fata de natura....de munte ...de poteci ca-n povesti!!! Felicitari!!! Le meriti pe deplin!!!
Draga Ioan, am fost pe toate traseele Ceahlău lui, și de fiecare data am avut multe bucurii. O singura data am văzut piramida soarelui, dimineata pe la ora 6,si atunci am dormit pe platou mai sus, sub niște stânci. Am fost timp de o ora peste o mare de nori, cam înfricoșător pt. mine, și apoi răsăritul de soare. Pe Ceahlău basmele devin realitate. Dacă mai faci vreun traseu Ceahlău, încearcă și pe la Neagra, dar sa ai grija la ursi. Oricum, te urmăresc cu placere dar și cu mare interes.
Multumesccccc Ioane!Am fost pe treseele pe care ai urcat si ai coborat ,dar pe altele.E tare frumos sa revad acest minunat munte,iar cabanierul Gheorghe mi-a adus aminte de seara prelungita in care am ramas doar eu cu el la depanat povestiri in cabana.Am revazut locuri dragi ,oameni dragi si sunt bucuros.Pe 10 septembrie este ziua mea,iar tu erai acolo sus.Mi-ar fi placut sa fiu si eu acolo ,dar poate anul viitor .Astept urmatorul episod cu emotie si curiozitate.Multumesc pentru ca ma incanti cu aceasta emisiune care merge direct la inima mea
Ce-mi plac episoadele din munti pe care am fost si eu! Am facut acelasi traseu doar ca in sens invers si pe la inceputul lunii octombrie in 2013. Tocmai ce ninsese cu o zi inainte si muntele era acoperit de un strat subtire de zapada. In prima zi a fost innorat, dar urmatoarele 3 au fost insorite si superbe. Am urcat pe Toaca, am coborat pe cealalta parte a muntelui pana la Duruitoarea si cabana Fantanele si am revenit pe la stancile Caciula Dorobantului si Panaghia. Avantajul zilelor cu vreme nefavorabila este ca iti ofera un motiv in plus pentru a te reintoarce acolo. Am prins cabana inainte de renovare, dar chiar si asa am avut camera cu baie si dus :) In ultima zi un elicopter facea zboruri intre cabana si Curmatura Stanilelor aducand materiale de constructie. Cand am luat-o din loc s-au oferit sa ne duca jos cu elicopterul, dar noi trebuia sa ajungem inapoi la Bicaz asa ca am coborat cu picioarele noastre... si bine imi pare. Astept cu nerabdare episodul din Piatra Craiului!
oribil traseul pe la Duruitoarea, la coborât... 3 zile de febră musculară, cum nu am avut niciodată! am greşit să o luăm pe acolo... dar Ceahlăul merită de fiecare dată!...
@@iamidor S ar putea ca cei care ar lua preventiv Argilă capsule sau altă formă să aibă reduse mult astfel de simptome. Spun asta pentru că eu am avut o dată inspirația să dau la o pisicuță cate avea pielea smulsă de pe picior două degete lungime pe două degete lățime și nu am fost de acord cu propunerea medicului veterinar de a i tăia piciorul și s a vindecat foarte repede și bine.
Pana anul acesta nu am fost niciodata pe Ceahlau, desi stam la 2 ore de Durau. Dupa ce am vazut reportajul tau, am urcat si noi la cabana Dochia , pe traseul Izvorul Muntelui - Lutul Rosu - Piatra lacrimata - Cabana Dochia . Am fost foarte incantati de experienta de acum o luna asa ca iar ieri am fost din nou, am plecat de data asta din Durau si am urcat la cascada Duruitoarea si la cabana Fantanele. Multumim !
Salutari Ioan si multumesc pentru ca mi-ai oferit prin episodul filmat pe munte, asa o pofta de aer curat la inaltime, de verdele si linistea padurii si albastrul cerului. Esti ca o doza de adrenalina ce ma trezeste din starea aia de* normalitate* de zi cu zi si imi da impulsul de a pleca, de a vedea locuri noi, de a intalnii oameni si de a asculta povestile lor din si despre natura si viata. Multa sanatate iti doresc si la cat mai multe trasee frumoase! O toamna minunata!
Superb episod! Ce trebuie sa invatam din acest episod este ca indiferent de ceea ce gasim pe munte, miscarea si simpla prezenta pe munte este benefica atat fizic cat si psihic, te echilibreaza si iti da forta sa faci fata mai departe zilelor grele de la oras. Iti multumesc pentru lectiile de viata pe care le predai in fiecare episod dar si pe blog. Mult succes, sper sa ajungi departe, lumea are nevoie de mai multi oameni ca tine!
Mi-a plăcut verdele pădurii( mai ales că acum ducem lipsă de verde prin oraș), scorușul, Saint-Bernardul , jurnalul de la cabană și bineînțeles, cântecele. Am fost și eu în iulie 2010 în zona Cheilor Bicazului și a Lacului Roșu, dar am trecut mult prea repede prin acele locuri pentru că nu eram bine informată. Deoarece eram cam speriată de bombe, n-am putut să mă plimb în voie prin pădure.
Felicitari pentru efortul depus in realizarea acestor filmari. Cred ca le-am vazut pe toate (adica nu cred, SIGUR le-am vazut) si imi plac. Tare. Am umblat si eu mult prin munti, inca o mai fac, dar mai "local"", prin zona mea, adica muntii Semenic si Aninei. Nu e asa de spectaculos ca in alti munti in care am fost (Fagaras, Piatra Craiului, Retezat, Parang, Apuseni, Rodnei, Harghita, Parang, CERNEI, Rarau-Giumalau). Dar e la fel de frumos, ca oriunde in natura. Ce as mai vrea sa spun, nu cu titlu de critica, este ca uneori se ma istrecoara greseli in prezentarile tale. M-am uitat recent la episodul ""Ceahlau-Bicaz"" si afirmai ca barajul Bicaz (Izvorul muntelui) este primul baraj construit in Romania. Nu e chiar asa. Numai in apropierea Resitei, unde locuiesc eu, sunt doua baraje, ce e drept nu asa de mari, facute unul in 1910 (Breazova) si unul in 1956 (Gozna), deci inainte de 1960 cand a fost finalizat Bicazul. Acesta din urma, da, este cel mai mare lac de acumulare de pe un curs de apa interior din tara. OK. Din nou felicitari pentru emisiuni si... pe cand in muntii Aninei ? Pe cuvant ca merita ! W.
Multumesc pentru completari si corectari! :) Unele informatii e foarte posibil sa le mai gresesc, mai ales cele pe care nu le stiu si le citesc pe cate vreun panou cu informatii, poate incomplet... Cred ca scria pe undeva ca era o premiera legata de acest baraj, nu mai stiu ce am citit de a rezultat informatia respectiva, nu ma pricep la baraje :D
Ultima tura in Ceahlau mi-a lasat o impresie urata din cauza mizeriei de pe trasee, dar mai ales a hartiei igienice lasata la vedere :( Altfel...un munte frumos, galagios in zona de campare, vara mai ales. Majoritatea nu aveau educatie montana, urcau pe munte mai multe din plictiseala, cred. Un prieten de grup ma tachina mereu cand refuzam sa merg intr-o tura din cauza ploilor anuntate. Ca am avut parte de ploi pe treseu fiind e ok, accept neprevazutul dar sa ma aventurez pe munte cand sunt avertizari...ma rog, am facut si nebunia asta cand eram copila naiva :)) Fara tagadă ploaia are farmec, daca deschizi ochii sufletului poti vedea dincolo de disconfortul fizic, asa cum tu ai reusit :) Emisiunea ta da dependența si-o stare de ducă :) Multumesc Ioan ptr toata frumusetea si simplitatea transmisa. Lumea asta e mai buna cu tine :D PS_am facut traseul tau in sens invers, pe unde ai coborat noi am urcat noaptea la frontala si da, e cu multa gâfâială urcusu' ala :)) Mai ales ptr cine n-are condiție!
Cand ai o zi buna (tu, pe dinauntru), se vede imediat diferenta. Felul cum vorbesti, energia pe care o emani, gesturile naturale si aducatoare de zambet fac mai mult decat o panorama spre departari. Si, la filmarea asta, te-am simtit foarte relaxat. Ioan, deci tu esti mai bun pe ceata! :D Compensezi prin ceea ce faci si ceea ce ai ajuns sa fii. Atunci scoti ce ai mai bun din tine. Multa lume putea sa faca o filmare buna pe vreme cu soare. Tu, insa, ai facut o filmare cu profunzime de camp emotional, pe vreme inchisa! Beat this! :)) Si ce fotografii dragute ai inserat la montaj! A fost mai special, asa, mai misterios... Ceahlaul ne cheama... Sa vezi ca se vor mai forma niste clai pe acolo, dupa episodul asta; ca se va duce lumea claie peste gramada. :))
Felicitari din nou! Majoritatea ar sta acasa pe asa vreme, dar muntele e plin de surprize, deci merita incercat. Ceahlaul are multe de oferit. Trebuie doar sa deschizi bine ochii si inima :)
hi i've watched your film about Ceahlau (Bicaz) and i must say i was amazed by the beauty of the place as well as the way you arranged the whole clip. the quality is great. we intend to buy a property in the area so it was very educational for me and my wife. thanks again
Felicitari Ioan! :) Inca o data am urmarit cu placere nici nu stiu cum sa-i spun.."reportaj" ar fi prea rece si putin spus, "documentar" la fel..suna prea tehnic..filmarile si pozele tale au suflet in ele, iar tu esti un om simpatic si cu suflet bun, se simte asta din modul cum prezinti, filmezi, pozezi, vorbesti :) Ti-am mai spus, nu sunt un tip prea sportiv dar privindu-ti calatoriile imi vine pofta de munte, de natura :)) Tocmai mi-am cumparat niste bocanci mai zdraveni, de munte (de la Himalaya, sunt Scarpa pentru trei sezoane, ca eu nu merg pe munte iarna) ca de cate ori mergeam pe trasee nu eram echipat prea bine pentru mersul pe munte. M-am uitat si de niste bete de tura sau de treking, o sa-mi iau in perioada urmatoare si bete, tu ce recomanzi? Betele cu sistem de fixare prin insurubare sau cele cu acele clipsuri? M-am uitat la Decathlon imi plac unele Qechua, albastre, 500 light parca..sistem de fixare prin insurubare. In alta dezordine de idei , ai spus ca natura vindeca multe rani...fiecare dintre noi am avut si momente proaste in viata, cu suferinte, dezamagiri, etc..la mine timpul le vindeca..dar acum stiu ca si natura poate juca un rol benefic :)
Salut! E super ca emisiunea motiveaza si mai mult oamenii sa mearga pe munte, dar si ca ei incearca sa o faca informat, echipat... cu cap! :D Legat de betele de trekking, cele cu filet am constatat ca se strica foarte usor, nu se mai pot inchide sau raman blocate (ori inchise ori deschise) - mai ales dupa ce se uda de cateva ori sistemul. Cele cu clapeta sunt mult mai fiabile. Inainte de a cumpara orice, e bine sa analizezi cat mai multe variante - iar magazine sunt foarte multe: ioanstoenica.com/2010/01/14/site-uri-echipament-montan/
Felicitari ! Impresionant ! Te urmaresc de curand si pot spune ca ai castigat mai mult decat un abonat,Dumnezeu sa-ti dea sanatate ! Te salut,numai bine din Bihor !
Am fost si eu in Ceahlau la inceputul lui septembrie, cand a fost vreme buna, dar mai ca imi pare rau de peisajele de ceata pe care le-ai prins, multumesc pentru imagini!
Te salut.Chiar dacă materialul este vechi,mă uit la el cu plăcere Sunt un fan înrăit și vechi al muntelui si fac traseele de pe Ceahlău ori de câte ori am ocazia.
Salut Ionică. Merg vara asta în concediu prin Ceahlău. Am cautat un filmuleț să am și eu o idee ... nu se compară nenea nimeni cu tine... s-a umplut România de vloggeri... dacă făceau toate muștele miere... . Mulțumesc Ionică
Am făcut acest traseu de doua ori,eram curioasa sa vad cum se vede filmat,Intr un documentar,părerea mea e că trebuie să bați traseul cu pasul că sa i simți frumusețea,in documentar am văzut mai multe cadre,păcat că nu a fost o zi cu soare și a ploua și a fost ceata,pe undeva ploaia a umbrit frumusețea Ceahlăului.Traseul Poiana Maicilor ,Lutul Roșu e un traseu de poveste.Cand ai timp fa și traseul pe la Duruitoarea și alte trasee din Ceahlău.
Am facut trasee anul asta...in Bucegi,si urmare a filmuletelor tale,te rog spune-mi de cati litri e rucsacul ce-l ai in film ? merci. Sa insisti cu filmare in continuare,pe zone cu grad de dificultate mai mare de pe un traseu,ca vazand putem aprecia mai bine decat din povesti daca il facem sau nu(cei care vor ... dar nu sunt profesionisti). La revedere.
+Grigoras Sorin Rucsacul rosu e de 37 de litri. E ideal pentru ture de 2 zile (chiar si cu cort), dar eu l-am folosit si la ture de o zi dar si la ture de 3 zile. Legat de zonele mai dificile de pe traseu, da, am incercat sa surprind si aceste zone - dar oricum e greu sa-ti dai seama din filmare de tot traseul... mai trebuie citite si descrieri scrise pentru a iti face o imagine mai clara.
+IoanSto Merci,merci,nu am cum sa apreciez marimea lui legat de litri,in spatele tau arata cam cum vreau eu,la cum il incarc pentru o zi,merci,si sa ai parte de impliniri si mai mari in aceasta meserie combinata cu hobbyul in acelasi trup.La revedere
Modelul asta il gasesti la Proalpin, e marca Bergans. Pentru ture de o zi e ok un rucsac de 30-35 de litri. Pentru ture mai lungi ar trebui sa aiba macar 40-45 de litri.
Minunata emisiunea, insa as avea cateva amendamente dpdv ale unui fost salvamontist din Epoca de Aur (o faceam de placere, neretribuit, ca astazi) : cel mai pitoresc traseu montan din Ceahlau este Ghedeonul, cu "La zaruri", "Coarnele caprei"-un megalit de 310 m, "Shaua ascunsa", "La ursarii" (e mai periculos) si drumul Tzutzuienilor, care iese pe traseul "Lutul Roshu"sub Piatra lata". Am vazut ca cei doi megaliti numiti "Acele Ocolasului Mic" au fost redenumite de catre vreun Nash glumetz contemporan, "Claia lui Miron" ,ca nu e mai multe, aflata mult mai la sud, Langa Turnul lui Buitu (l-ati prins in fundal, cand ati filmat Acele...)Un alt traseu splendid este "Jgheabul lui Voda". Din platoul Ocolasului Mic, Coloana Dorica (ce nu face parte din Ocolasul Mare), va abateti de la traseul spre Dochia si mergeti spre brana Ocolasului Mare in zona "Pavilionului" un megalit de langa si faceti spre vest, pe brana Ocolasului, intersectand traseul dinspre Stanile (Poiana Stanilelor), strabateti Jgheabul lui Voda" plin de jepi si afine, dar si merishor, ciuperci, daca este perioada lor, ajungand la "Piatra lacrimata",un megalit vesnic umed. De aici pana la Cabana mai este o aruncatira de batz. Revenind la traseul "Ghedeon", care se termina sub Piatra lata din Ghedeon", mentionez ca nu este marcat, deci va trebuie o calauza...Asteptam cu interes si alte trasee, felicitari .
@@IoanStoenica MULTUMESC MULT! CEI MAI FRUMOSI MUNTI DIN LUME,BUCURA-TE PINA TE TIN PICIOARELE MULTA SANATATE SI SA AUZIM NUMAI DE BINE,FITI BINECUVINTATI SI PAZITI DE URSU DIN PADURE
Nu te mănâncă. Am mers de zeci de ori pe aici , practic fiind muntele pe care am crescut și am mers de multe ori singur. O singură dată am simțit ursul și am luat-o la vale rapid. Sa fii pregătit pentru schimbări drastice de vreme în câteva minute, chiar într-o zi călduroasă de vară.
Apropo de vreme, nu exista vreme urata, exista doar diferita, ceea ce face farmecul zonei noastre temperate binecuvantate. daca ar fi doar soare, ne-am plictisi ingrozitor .
Trebuie vizitat din nou Ceahlăul pe vreme senină! Mai ales acum când axialul e asfaltat. Ceahlăul se face din 2 puncte principale: Durău și Cabana Izvorului Muntelui. Din Durău: Cabana Fântânele-Vf Toaca-Cabana Dochia-cascada Duruitoarea-Durău Din Izvorul Muntelui: Jgheabul cu Hotar-Vf Toaca-Cabana Dochia- Poiana Maicilor-Cab Iz Muntelui Cascada Duruitoarea: ruclips.net/video/8a_7mLWPa5I/видео.html Mai sunt trasee și din Neagra, Bicazul Ardelean ( Stănile)
Nu testezi și niște wild edibles???!!! Să nu se otrăvească ursache???!!! Mi se pare mie dar aș zice că ești omul perfect pentru vreo tabără de cercetași creștini ortodocși prin zonă pe la Târgul Secuiesc și pe la Sfiștofca mi s ar părea fain???!!!
... chear daca anii au trecut ...inima mea ,a fost , este si va fi -un pelegrin -liber- prin tara ,,binecuvantata de Domnul ,pe pamant..."
🌲🐺🌲💙💛❤
bun lucru faci . prin aceste videuri ne descoperi creeatia lui Dumnezeu . 🌹🌹🌷🌷🌷🥀🥀🌹🌹🌹
stii deja ca ai tot respctul meu.Nu renunta la visul asta frumas.Ca si tine iubesc muntele dar nu mai pot face ce faci tu.Calatoreste si pentru mine.DOAMNE AJUTA!
Ce frumos!!!!
Esti minunat! Felicitari!Tine-o tot asa,avem nevoie de oameni ca tine.Vrem sa mai vedem si frumusetile acestei tari, nu toate mizeriile umane Care se dau pe posturi.Bravo tie! Sanatate multa si Doamne ajuta!
Ioan e un om frumos, omul despre care vorbește Dan Puric. Să-i ajute Dumnezeu să-și mențină tonusul pozitiv și iubirea față de tot ceea ce este frumos. Prin el, ne bucurăm și noi!
Sne
Ocroteasca
Dumnezau sa ne ocroteasca si sa ne miluiasca
Amin .
niciodata nu am sa ma satur de vazut si revazut aceasta zona. candva direct, cu rucsacul in spinare si poposit la Dochia, dupa popas la cascada, acum .... prin aceste imagini - multumesc
multumim pentru ca ne-ai descoperit ce bogatii incredibile avem in tara noastra . si noi umblam prin straini vai de noi
Felicitări pentru acest minunat video clip.Am fost de mai multe ori pe Ceahlău și acum acum am retrăit acele minunate momente.Felicitari încă odată! George Pruteanu dec.2020
Sincere felicitări și mult succes in continuare
Ceahlăul e frumos în orice anotimp, pe orice vreme, energia sublimă cu care ne încarcă atunci când îi străbatem potecile poate fi dublată de întâlnirea cu oameni de felul lui Ioan Stoenică, căruia îi recomand (îl rog) să o țină tot așa !
esti fantastic, urci, filmezi, cari dupa tine rucsac! si esti ca un copil care se bucura de tot ce vede! de doua nopti adorm uitandu ma la filmele tale pe munti!:......... placut mod de a intra in lumea viselor...
Cand ai timp, rasfoieste si blogul, poate iti va placea si ce gasesti pe-acolo :) www.ioanstoenica.com
cu blogul am inceput acum mult timp, dar sincer, am uitat de tine :)) Am fost la Sfinx de curand si ma uitam dupa filmulete... ştiam că n ai noroc să dai de urşi, dar eu am nodul in gât mereu... sunt o fricoasă!
Salutări din Norvegia.
Omule, nu mă mai satur de ce văd! Muzica, cadrele, comentariul se completează perfect. Ești foarte bun! Într-o țară cu rosturi, televiziunile s-ar bătea pe tine. Îți mulțumesc! Să fii sigur că ne-ai ajuns la inimi.
Clăile lui Miron sunt fascinante! Ceahlăul este minunat!
Văd acest videoclip după 6 ani. I-mi trezește minunate trăiri de pe Ceahlău.Am trăit ,am făcut școala la Bicaz (1950 - 1960 ). Sunt martor viu al eforturilor de construire a barajului .I-ti mulțumesc pentru tot.cu mult drag.Te apereciz că un valoros mutaniard.Felicitari.
Felicitari Ioan Stoenica! Filmele si munca ta pentru prezentarea frumusetilor naturale, a Muntilor Nostri Romanesti, sper sa inspire multa Lume, sa faca drumetie si, sa respecte mai mult Natura si frumusetile Ei....!!!
Intreaga serie de filme e geniala Ioane! Aduce plus valoare spiritului mai mult chiar decat Planet Earth, pentru ca e in matricea noastra stilistica si, de aceea, merge drept la inima, asa cum si titlul, potrivit ales, o sugereaza. Imi doresc sa continui cat mai mult cu videoreportajele acestea, chiar daca sunt de nisa, fiind intr-o alta liga fata de gunoaiele pe care le vezi pe orice post TV romanesc. Multam Ioane ca ai gasit o cale sa ne redeschizi inimile.
omule ........am mers pe aceste poteci la cateva zile dupa tine.........sublim Ceahlaul..........dementiale videoclipurile tale..........
Multumesc pentru toate filmarile pe care le ai facut. Am ocazia sa bad muntii prin intermediul tau
Foarte frumos ! Multumim ! Vom merge si noi vara aceasta pe Ceahlau.
Datorita acestei filmari am decis sa urc pe Ceahlau si astfel am trait cele mai frumoase 3 zile din viata mea :). Multumesc pentru inspiratie! Spor in continuare si felicitari pentru munca depusa si talentul de a prezenta astfel de frumuseti.
Multumesc, ma bucur ca emisiunea te-a motivat in felul asta! :)
Mulțumesc!
Nu ma satur sa ma uit la tot ce postezi , m-ai făcut sa iubesc muntele !
faina poveste !, Mi.a placut traseul, prezentarea, Bravo !
Multumim pt filmare . Foarte frumos ! Am fost nascuta nu prea departe de acolo si nu am avut sansa sa merg sa vizitez , si aiba acum am sansa sa vad si eu frumusetile naturii de la Ceahlau. Acum locuim in America . Multumim
Am făcut si eu acum 1 luna traseul asta e magic, frumos mai ales Poiana maicilor, claile lui Miron... Senzațional
Absolut incantator
Mulțumim, Ioan! Pentru cât suflet pui în ceea ce transmiți. Am fost pe acest traseu la sfârșit de noiembrie, dar făcut invers: urcat pe bandă albastra și coborât pe bandă roșie. Este superb! Succes în tot ce-ți propui. ❤️
Multumesc!
Așa e cum spui! "Polița cu crini" este o rezervație de zadă. Minunat episod! La inima mea ai ajuns sigur, deși ai fost puțin supărat că nu te-a ajutat și lumina soarelui! Felicitări!
Foarte frumos si spectaculos muntele Ceahlau, mi-am propus sa fac si eu acest traseu ,am fost de cateva ori prin zona dar nu am reusit sa urc pe poteci . Multumesc Stoenica pentru informatiile despre trasee si pentru aceste minunate episoade !
ce paduri , ce peisaje . MAGNIFIC .
Iti multumesc Ioan pt aceasta '' bijuterie'' a muntilor!!! Si chiar daca a fost ceata si a plouat...dar a plouat?!????...daca nu aminteai tu....nici gand....atata timp cat ai soare in suflet frumusetea muntelui e innobilata cu prezenta ta!....am vazut...si auzit!!!D....doar picuri de bucurie...satisfactie...entuziasm....incantare....si multa iubire fata de natura....de munte ...de poteci ca-n povesti!!!
Felicitari!!! Le meriti pe deplin!!!
Frumoasa padure,frumos traseu,frumoaa voce si versuri.
Pe vreme bună sau mai puțin bună ceea ce faci tu Ioan este minunat!!!
Draga Ioan, am fost pe toate traseele Ceahlău lui, și de fiecare data am avut multe bucurii. O singura data am văzut piramida soarelui, dimineata pe la ora 6,si atunci am dormit pe platou mai sus, sub niște stânci. Am fost timp de o ora peste o mare de nori, cam înfricoșător pt. mine, și apoi răsăritul de soare. Pe Ceahlău basmele devin realitate. Dacă mai faci vreun traseu Ceahlău, încearcă și pe la Neagra, dar sa ai grija la ursi. Oricum, te urmăresc cu placere dar și cu mare interes.
Multumesccccc Ioane!Am fost pe treseele pe care ai urcat si ai coborat ,dar pe altele.E tare frumos sa revad acest minunat munte,iar cabanierul Gheorghe mi-a adus aminte de seara prelungita in care am ramas doar eu cu el la depanat povestiri in cabana.Am revazut locuri dragi ,oameni dragi si sunt bucuros.Pe 10 septembrie este ziua mea,iar tu erai acolo sus.Mi-ar fi placut sa fiu si eu acolo ,dar poate anul viitor .Astept urmatorul episod cu emotie si curiozitate.Multumesc pentru ca ma incanti cu aceasta emisiune care merge direct la inima mea
+Bogdan Grigore Ma bucur ca emisiunea ajunge la oameni care stiu muntele si simt in felul asta imaginile - cu emotii :)
Am descoperit inca un traseu frumos in Ceahlau datorita acestui episod ,pentru care iti multumesc.
Ma bucur ca emisiunea e de folos! :D
E frumos si muntele Piatra Mare
Eu te urmăresc cat vrei iti dau si laicuri
Ce-mi plac episoadele din munti pe care am fost si eu! Am facut acelasi traseu doar ca in sens invers si pe la inceputul lunii octombrie in 2013. Tocmai ce ninsese cu o zi inainte si muntele era acoperit de un strat subtire de zapada. In prima zi a fost innorat, dar urmatoarele 3 au fost insorite si superbe. Am urcat pe Toaca, am coborat pe cealalta parte a muntelui pana la Duruitoarea si cabana Fantanele si am revenit pe la stancile Caciula Dorobantului si Panaghia. Avantajul zilelor cu vreme nefavorabila este ca iti ofera un motiv in plus pentru a te reintoarce acolo.
Am prins cabana inainte de renovare, dar chiar si asa am avut camera cu baie si dus :) In ultima zi un elicopter facea zboruri intre cabana si Curmatura Stanilelor aducand materiale de constructie. Cand am luat-o din loc s-au oferit sa ne duca jos cu elicopterul, dar noi trebuia sa ajungem inapoi la Bicaz asa ca am coborat cu picioarele noastre... si bine imi pare.
Astept cu nerabdare episodul din Piatra Craiului!
oribil traseul pe la Duruitoarea, la coborât... 3 zile de febră musculară, cum nu am avut niciodată! am greşit să o luăm pe acolo... dar Ceahlăul merită de fiecare dată!...
@@iamidor S ar putea ca cei care ar lua preventiv Argilă capsule sau altă formă să aibă reduse mult astfel de simptome. Spun asta pentru că eu am avut o dată inspirația să dau la o pisicuță cate avea pielea smulsă de pe picior două degete lungime pe două degete lățime și nu am fost de acord cu propunerea medicului veterinar de a i tăia piciorul și s a vindecat foarte repede și bine.
Pana anul acesta nu am fost niciodata pe Ceahlau, desi stam la 2 ore de Durau. Dupa ce am vazut reportajul tau, am urcat si noi la cabana Dochia , pe traseul Izvorul Muntelui - Lutul Rosu - Piatra lacrimata - Cabana Dochia . Am fost foarte incantati de experienta de acum o luna asa ca iar ieri am fost din nou, am plecat de data asta din Durau si am urcat la cascada Duruitoarea si la cabana Fantanele. Multumim !
Super, ma bucur ca emisiunea a fost de folos! :D
Cireasa de pe tort: cantatul de la sfarsitul episodului. 😀👍 Cand vremea nu tine cu noi cantam, filmam meniul 🌸🌷🌸 Un episod fain.
Ah, nu mai tin minte ce cantam... sper ca nu suna prea aiurea :)) Acum as canta mult mai bine! :D
Felicitari!!! Faci un lucru minunat, o adevarata terapie ptr cei ce nu ajung mai des pe munte!
Wooo bravo
FANTASTICE TOATE EPISOADELE !!🥰
Salutari Ioan si multumesc pentru ca mi-ai oferit prin episodul filmat pe munte, asa o pofta de aer curat la inaltime, de verdele si linistea padurii si albastrul cerului. Esti ca o doza de adrenalina ce ma trezeste din starea aia de* normalitate* de zi cu zi si imi da impulsul de a pleca, de a vedea locuri noi, de a intalnii oameni si de a asculta povestile lor din si despre natura si viata. Multa sanatate iti doresc si la cat mai multe trasee frumoase! O toamna minunata!
+bleurosevicky Multumesc si eu pentru mesaj, e incurajator sa vezi ca emisiunea are un astfel de efect in unii oameni! Numai bine!
Superb episod! Ce trebuie sa invatam din acest episod este ca indiferent de ceea ce gasim pe munte, miscarea si simpla prezenta pe munte este benefica atat fizic cat si psihic, te echilibreaza si iti da forta sa faci fata mai departe zilelor grele de la oras. Iti multumesc pentru lectiile de viata pe care le predai in fiecare episod dar si pe blog. Mult succes, sper sa ajungi departe, lumea are nevoie de mai multi oameni ca tine!
Felicitari pentru ceea ce faci, e o emisune superba.
Mi-a plăcut verdele pădurii( mai ales că acum ducem lipsă de verde prin oraș), scorușul, Saint-Bernardul , jurnalul de la cabană și bineînțeles, cântecele. Am fost și eu în iulie 2010 în zona Cheilor Bicazului și a Lacului Roșu, dar am trecut mult prea repede prin acele locuri pentru că nu eram bine informată. Deoarece eram cam speriată de bombe, n-am putut să mă plimb în voie prin pădure.
Ești fantastic . Felicitari
Felicitari pentru efortul depus in realizarea acestor filmari.
Cred ca le-am vazut pe toate (adica nu cred, SIGUR le-am vazut) si imi plac. Tare.
Am umblat si eu mult prin munti, inca o mai fac, dar mai "local"", prin zona mea, adica muntii Semenic si Aninei. Nu e asa de spectaculos ca in alti munti in care am fost (Fagaras, Piatra Craiului, Retezat, Parang, Apuseni, Rodnei, Harghita, Parang, CERNEI, Rarau-Giumalau).
Dar e la fel de frumos, ca oriunde in natura.
Ce as mai vrea sa spun, nu cu titlu de critica, este ca uneori se ma istrecoara greseli in prezentarile tale. M-am uitat recent la episodul ""Ceahlau-Bicaz"" si afirmai ca barajul Bicaz (Izvorul muntelui) este primul baraj construit in Romania. Nu e chiar asa.
Numai in apropierea Resitei, unde locuiesc eu, sunt doua baraje, ce e drept nu asa de mari, facute unul in 1910 (Breazova) si unul in 1956 (Gozna), deci inainte de 1960 cand a fost finalizat Bicazul. Acesta din urma, da, este cel mai mare lac de acumulare de pe un curs de apa interior din tara.
OK. Din nou felicitari pentru emisiuni si... pe cand in muntii Aninei ? Pe cuvant ca merita !
W.
Multumesc pentru completari si corectari! :) Unele informatii e foarte posibil sa le mai gresesc, mai ales cele pe care nu le stiu si le citesc pe cate vreun panou cu informatii, poate incomplet... Cred ca scria pe undeva ca era o premiera legata de acest baraj, nu mai stiu ce am citit de a rezultat informatia respectiva, nu ma pricep la baraje :D
Ultima tura in Ceahlau mi-a lasat o impresie urata din cauza mizeriei de pe trasee, dar mai ales a hartiei igienice lasata la vedere :( Altfel...un munte frumos, galagios in zona de campare, vara mai ales. Majoritatea nu aveau educatie montana, urcau pe munte mai multe din plictiseala, cred. Un prieten de grup ma tachina mereu cand refuzam sa merg intr-o tura din cauza ploilor anuntate. Ca am avut parte de ploi pe treseu fiind e ok, accept neprevazutul dar sa ma aventurez pe munte cand sunt avertizari...ma rog, am facut si nebunia asta cand eram copila naiva :)) Fara tagadă ploaia are farmec, daca deschizi ochii sufletului poti vedea dincolo de disconfortul fizic, asa cum tu ai reusit :)
Emisiunea ta da dependența si-o stare de ducă :)
Multumesc Ioan ptr toata frumusetea si simplitatea transmisa. Lumea asta e mai buna cu tine :D
PS_am facut traseul tau in sens invers, pe unde ai coborat noi am urcat noaptea la frontala si da, e cu multa gâfâială urcusu' ala :)) Mai ales ptr cine n-are condiție!
frumoase poze ai făcut în Ceahlău.
Pozele din film nu erau facute de mine, am scris acolo numele autorului. Am si eu poze din Ceahlau, dar nu apar in acest film :)
Cand ai o zi buna (tu, pe dinauntru), se vede imediat diferenta. Felul cum vorbesti, energia pe care o emani, gesturile naturale si aducatoare de zambet fac mai mult decat o panorama spre departari. Si, la filmarea asta, te-am simtit foarte relaxat. Ioan, deci tu esti mai bun pe ceata! :D Compensezi prin ceea ce faci si ceea ce ai ajuns sa fii. Atunci scoti ce ai mai bun din tine. Multa lume putea sa faca o filmare buna pe vreme cu soare. Tu, insa, ai facut o filmare cu profunzime de camp emotional, pe vreme inchisa! Beat this! :)) Si ce fotografii dragute ai inserat la montaj! A fost mai special, asa, mai misterios... Ceahlaul ne cheama... Sa vezi ca se vor mai forma niste clai pe acolo, dupa episodul asta; ca se va duce lumea claie peste gramada. :))
Superb!!!
Superb!! Ceahlăul e de vis o sa fac și eu traseul este . Eu am urcat pe partea cealaltă din Bicazul ardelean. Felicitari
Un videoclip minunat, felicitari!
Anul asta n-am reusit sa urc Ceahlaul...La anul, cu siguranta voi merge
Superb....Felicitari pt ceea ce faci
Felicitari, Ioan! Exceptional, atat filmarea, comentariul cat si acompaniamentul muzical...♥️
Apreciez mult ceea ce faci!
Păcat că eu nu am avut curajul de a porni pe potecile atât de pitorești!
Mai este muuult......Strajer din noapte🤔😉
Felicitari din nou! Majoritatea ar sta acasa pe asa vreme, dar muntele e plin de surprize, deci merita incercat. Ceahlaul are multe de oferit. Trebuie doar sa deschizi bine ochii si inima :)
Prin Poiana Maicilor nu e cel mai greu, dimpotriva; dar e cel mai lung (nu cu mult) si cel mai frumos.
Super frumos.. Felicitări!
Super!
hi
i've watched your film about Ceahlau (Bicaz) and i must say i was amazed by the beauty of the place as well as the way you arranged
the whole clip. the quality is great. we intend to buy a property in the area so it was very educational for me and my wife.
thanks again
Im glad you liked it! Some of the videos also have english subtitles (episode 3, 13, 30, 39 and 61)
Felicitari Ioan! :) Inca o data am urmarit cu placere nici nu stiu cum sa-i spun.."reportaj" ar fi prea rece si putin spus, "documentar" la fel..suna prea tehnic..filmarile si pozele tale au suflet in ele, iar tu esti un om simpatic si cu suflet bun, se simte asta din modul cum prezinti, filmezi, pozezi, vorbesti :) Ti-am mai spus, nu sunt un tip prea sportiv dar privindu-ti calatoriile imi vine pofta de munte, de natura :)) Tocmai mi-am cumparat niste bocanci mai zdraveni, de munte (de la Himalaya, sunt Scarpa pentru trei sezoane, ca eu nu merg pe munte iarna) ca de cate ori mergeam pe trasee nu eram echipat prea bine pentru mersul pe munte. M-am uitat si de niste bete de tura sau de treking, o sa-mi iau in perioada urmatoare si bete, tu ce recomanzi? Betele cu sistem de fixare prin insurubare sau cele cu acele clipsuri? M-am uitat la Decathlon imi plac unele Qechua, albastre, 500 light parca..sistem de fixare prin insurubare. In alta dezordine de idei , ai spus ca natura vindeca multe rani...fiecare dintre noi am avut si momente proaste in viata, cu suferinte, dezamagiri, etc..la mine timpul le vindeca..dar acum stiu ca si natura poate juca un rol benefic :)
Salut! E super ca emisiunea motiveaza si mai mult oamenii sa mearga pe munte, dar si ca ei incearca sa o faca informat, echipat... cu cap! :D Legat de betele de trekking, cele cu filet am constatat ca se strica foarte usor, nu se mai pot inchide sau raman blocate (ori inchise ori deschise) - mai ales dupa ce se uda de cateva ori sistemul. Cele cu clapeta sunt mult mai fiabile. Inainte de a cumpara orice, e bine sa analizezi cat mai multe variante - iar magazine sunt foarte multe: ioanstoenica.com/2010/01/14/site-uri-echipament-montan/
Deosebit!
Felicitari ! Impresionant ! Te urmaresc de curand si pot spune ca ai castigat mai mult decat un abonat,Dumnezeu sa-ti dea sanatate ! Te salut,numai bine din Bihor !
akm gata...ma-ntorc la restantele mele....abia sunt la ep 22.....
Pe una din florile mov am mai vazut-o si in Penteleu. Ori e clopotel de munte, ori e clopotel bononian.
Am fost si eu in Ceahlau la inceputul lui septembrie, cand a fost vreme buna, dar mai ca imi pare rau de peisajele de ceata pe care le-ai prins, multumesc pentru imagini!
+Sabia Magar Viteaza Hehe, tare ca mai doreste cineva ceata pe munte! :D
vreaus a ma duc sapatamana viitoare pe traseul asta, se poate face si iarna pe unde ai fost tu?
Te salut.Chiar dacă materialul este vechi,mă uit la el cu plăcere Sunt un fan înrăit și vechi al muntelui si fac traseele de pe Ceahlău ori de câte ori am ocazia.
Salut Ionică. Merg vara asta în concediu prin Ceahlău. Am cautat un filmuleț să am și eu o idee ... nu se compară nenea nimeni cu tine... s-a umplut România de vloggeri... dacă făceau toate muștele miere... . Mulțumesc Ionică
:) mulțumesc de aprecieri, numai bine!
Am făcut acest traseu de doua ori,eram curioasa sa vad cum se vede filmat,Intr un documentar,părerea mea e că trebuie să bați traseul cu pasul că sa i simți frumusețea,in documentar am văzut mai multe cadre,păcat că nu a fost o zi cu soare și a ploua și a fost ceata,pe undeva ploaia a umbrit frumusețea Ceahlăului.Traseul Poiana Maicilor ,Lutul Roșu e un traseu de poveste.Cand ai timp fa și traseul pe la Duruitoarea și alte trasee din Ceahlău.
Am facut trasee anul asta...in Bucegi,si urmare a filmuletelor tale,te rog spune-mi de cati litri e rucsacul ce-l ai in film ? merci. Sa insisti cu filmare in continuare,pe zone cu grad de dificultate mai mare de pe un traseu,ca vazand putem aprecia mai bine decat din povesti daca il facem sau nu(cei care vor ... dar nu sunt profesionisti). La revedere.
+Grigoras Sorin Rucsacul rosu e de 37 de litri. E ideal pentru ture de 2 zile (chiar si cu cort), dar eu l-am folosit si la ture de o zi dar si la ture de 3 zile. Legat de zonele mai dificile de pe traseu, da, am incercat sa surprind si aceste zone - dar oricum e greu sa-ti dai seama din filmare de tot traseul... mai trebuie citite si descrieri scrise pentru a iti face o imagine mai clara.
+IoanSto Merci,merci,nu am cum sa apreciez marimea lui legat de litri,in spatele tau arata cam cum vreau eu,la cum il incarc pentru o zi,merci,si sa ai parte de impliniri si mai mari in aceasta meserie combinata cu hobbyul in acelasi trup.La revedere
Modelul asta il gasesti la Proalpin, e marca Bergans. Pentru ture de o zi e ok un rucsac de 30-35 de litri. Pentru ture mai lungi ar trebui sa aiba macar 40-45 de litri.
Minunata emisiunea, insa as avea cateva amendamente dpdv ale unui fost salvamontist din Epoca de Aur (o faceam de placere, neretribuit, ca astazi) : cel mai pitoresc traseu montan din Ceahlau este Ghedeonul, cu "La zaruri", "Coarnele caprei"-un megalit de 310 m, "Shaua ascunsa", "La ursarii" (e mai periculos) si drumul Tzutzuienilor, care iese pe traseul "Lutul Roshu"sub Piatra lata". Am vazut ca cei doi megaliti numiti "Acele Ocolasului Mic" au fost redenumite de catre vreun Nash glumetz contemporan, "Claia lui Miron" ,ca nu e mai multe, aflata mult mai la sud, Langa Turnul lui Buitu (l-ati prins in fundal, cand ati filmat Acele...)Un alt traseu splendid este "Jgheabul lui Voda". Din platoul Ocolasului Mic, Coloana Dorica (ce nu face parte din Ocolasul Mare), va abateti de la traseul spre Dochia si mergeti spre brana Ocolasului Mare in zona "Pavilionului" un megalit de langa si faceti spre vest, pe brana Ocolasului, intersectand traseul dinspre Stanile (Poiana Stanilelor), strabateti Jgheabul lui Voda" plin de jepi si afine, dar si merishor, ciuperci, daca este perioada lor, ajungand la "Piatra lacrimata",un megalit vesnic umed. De aici pana la Cabana mai este o aruncatira de batz. Revenind la traseul "Ghedeon", care se termina sub Piatra lata din Ghedeon", mentionez ca nu este marcat, deci va trebuie o calauza...Asteptam cu interes si alte trasee, felicitari .
Un LIKE si un COM t i le dau că nu mă doare ✋
AS VREA SA BEAU O BERE CU TINE...SI SA MI POVESTESTI. ASA DA EXEMPLU DE TRAIRE. CRED CA NU M AS SATURA .ITI MULTUMESC.
Spune-mi care'i limita de varsta sa poti rezista urcusul pe munte? Thanks!
64 de ani si 8 luni. Daca ai depasit aceasta varsta, brusc picioarele si plamanii nu iti mai permit sa urci pe munte :))
@@IoanStoenica MULTUMESC MULT! CEI MAI FRUMOSI MUNTI DIN LUME,BUCURA-TE PINA TE TIN PICIOARELE
MULTA SANATATE SI SA AUZIM NUMAI DE BINE,FITI BINECUVINTATI SI PAZITI DE URSU DIN PADURE
ce spuneti, pot face traseul de unul singur de la izvorul muntelui? sau ma mananca ursul?
Nu te mănâncă. Am mers de zeci de ori pe aici , practic fiind muntele pe care am crescut și am mers de multe ori singur. O singură dată am simțit ursul și am luat-o la vale rapid. Sa fii pregătit pentru schimbări drastice de vreme în câteva minute, chiar într-o zi călduroasă de vară.
Eu aș zice că ar fi de folos pentru a înțelege problema a se citi Proloagele, Biblia și a se face mai multă rugăciune.
publica te rog traseele pe wikiloc
De unde te aprovizionezi cu echipament in afară de Decathlon
o simpla cautare pe google dupa echipament montan iti va deschide o multime de variante. ioanstoenica.com/2010/01/14/site-uri-echipament-montan/
Am mai descoperit un episod minunat.
Și eu care credeam că le-am văzut pe toate. 🤦♂️ 🤷♂️
Apropo de vreme, nu exista vreme urata, exista doar diferita, ceea ce face farmecul zonei noastre temperate binecuvantate. daca ar fi doar soare, ne-am plictisi ingrozitor .
Ioan tu ai ce ai cu câini....tot de ei dai 😋😋
Trebuie vizitat din nou Ceahlăul pe vreme senină!
Mai ales acum când axialul e asfaltat.
Ceahlăul se face din 2 puncte principale: Durău și Cabana Izvorului Muntelui.
Din Durău:
Cabana Fântânele-Vf Toaca-Cabana Dochia-cascada Duruitoarea-Durău
Din Izvorul Muntelui:
Jgheabul cu Hotar-Vf Toaca-Cabana Dochia- Poiana Maicilor-Cab Iz Muntelui
Cascada Duruitoarea: ruclips.net/video/8a_7mLWPa5I/видео.html
Mai sunt trasee și din Neagra, Bicazul Ardelean ( Stănile)
PS.
... nu am taiat -
un pelegrin liber ...🤝
Yuup
Da, polița cu crini sunt zadele
Nu testezi și niște wild edibles???!!! Să nu se otrăvească ursache???!!! Mi se pare mie dar aș zice că ești omul perfect pentru vreo tabără de cercetași creștini ortodocși prin zonă pe la Târgul Secuiesc și pe la Sfiștofca mi s ar părea fain???!!!
asta i urat in Romania, peste tot haite de caini si nimeni nu face nimic!
Ba mai mult, în mulți munți am văzut și turme de oi, sute, mii de oi, și nimeni nu face nimic!!
N.ai voce 🍉🍉