Hoe zit het nou echt? - Wybren van Haga over de gaswinning in Groningen

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 окт 2024
  • In het nieuwe programma Hoe zit het nou echt? interviewt Ralf Dekker - penningmeester van het Renaissance Instituut en statenlid in Noord-Holland - experts op het gebied van Beta-onderwerpen zoals radioactiviteit, chloor, fossiele brandstoffen en het klimaat.
    Over al die onderwerpen worden talloze dingen gezegd, veelal ideologisch en/of politiek gedreven. Ralf Dekker stelt de simpele vraag: maar hoe zit het nou eigenlijk echt, wanneer we naar de feiten kijken? In deze aflevering wordt Wybren van Haga geïnterviewd over de gaswinning in Groningen.
    Wybren van Haga is een onafhankelijk Tweede Kamerlid, en lid van Forum voor Democratie. Van 1993 tot 2002 was hij werkzaam voor Shell, en in de Tweede Kamer is het onderwerp gaswinning regelmatig bij hem op tafel gekomen.
    Als iemand dus verstand heeft van zowel de politieke als de technische achtergrond van de Groningse gaswinning, is hij het. Samen met Ralf Dekker bespreekt hij de kwestie inhoud en achtergrond van deze kwestie.
    ► TWITTER: / fvdrenaissance
    ► FACEBOOK: / renaissancei. .
    ► INSTAGRAM: / renaissance. .
    ► WEBSITE: renaissanceinst...
    ☻ SUBSCRIBE NU: / renaissancein. .
    #Gaswinning #Groningen #FVD

Комментарии • 11

  • @ariehoogendoorn9691
    @ariehoogendoorn9691 4 года назад +12

    Ik heb weer een hoop geleerd, dank hiervoor!

  • @jhoenjet
    @jhoenjet Год назад +1

    Om de Groningse huizen te herstellen zouden we ook Hennep of Bamboe--vezel kunnen gebruiken dat sterker zou zijn dan staal.

    • @blentze437
      @blentze437 Год назад

      Bij de eerste gasvonds hadden de shell en Esso geen idee wat met dat waardeloze spul heen te moeten . In eerste instantie dacht men het af te fakkelen in de hoop olie tegen te komen . Dankzij Canada kreeg men het advies net als bij hun het gas te gebruiken voor civiele doeleinden . Na bestuderen van hun gegevens is men hiermee begonnen. "Adviseurs" gingen bij de burgers langs om de omschakeling van flessengas naar een gassysteem te promoten. De toenmalige nieuwe revue heeft er toen een heel artikel aan gewijd. Het aanleggen van de aardgasleidingen bracht een hausse aan internationale engeneering companies en installatie bedrijven op gang wo Lummus, Bechtel Badger .

  • @dunk92
    @dunk92 2 года назад +1

    Als Groninger dacht ik dat het juist goed was om met gas te stoppen, maar nu het beter is uitgelegd snap ik hoe het ook anders kan.

  • @pieterdercksen7225
    @pieterdercksen7225 Год назад +2

    Deze kennis is niet aanwezig in de top van de verantwoordelijke ministeries. Er is slechts een politieke benadering die niet afdoende is. Dat geldt ook voor onderwerpen als klimaat of stikstof. Voorlopig hopeloos.

  • @Freeman1953
    @Freeman1953 4 года назад +7

    Heel interessant daar in de FVD studio.

  • @hantenveldhuis5994
    @hantenveldhuis5994 3 месяца назад

    Er Ian ook aardbevingsbestendig worden aangepast.

  • @antoniescargo1529
    @antoniescargo1529 3 года назад

    Niet afhankelijk van het buitenland? Ha, ha, ha, ha.. Waar komt de meeste zuurstof vandaan die wij inademen?

  • @krisvdr
    @krisvdr 4 года назад +2

    "Het is geen genocide ofzo"