Bilgisayarlar gerçekten bilince sahip olabilir mi?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 сен 2024

Комментарии • 33

  • @muharremacar5255
    @muharremacar5255 4 дня назад +3

    Gerçek bir insan seslendirmesine göre hala geride. Özellikle böyle beynimizi zorladığımız konularda bir şey dinlerken gerçek insan tonlamaları anlamayı kolaylaştırıyor. Bu açıdan gerçek insan seviyesine ulaşmış değil yapay zeka. Ama bu kadar kısa sürede bu kadar gelişim kat etmesi zaten muazzam. Muhtemelen çok uzak olmayan bir gelecekte artık insan seslendirmelerine çok da gerek kalmayacak.

    • @yeni.perspektif
      @yeni.perspektif  3 дня назад +1

      Yorumunuz için çok teşekkürler öncelikle. Bu tip geri bildirimlerin çok faydasi oluyor. Çok doğru bir noktaya degindiniz. Ses modeli İngilizceye döndüğü anda işler çok değişiyor. Dinlediğim bir çok kitapta özellikle belirtilmezse ingilizce ses modellerinin yapay olup olmadığını anlayamıyorum. Yani muhtemelen bu fark Türkçe girdilerin ve ses modellerinin halen yeterli oranda olmamasından kaynaklanıyor. Yakın zamanda çok büyük atılımlar göreceğimize katılıyorum.

    • @doganumutkzlrmak4691
      @doganumutkzlrmak4691 День назад +1

      Sebebi Türkçe olduğu için İngilizce çıktı alırsan ücretsiz modellerde bile gerçekten ayırt edemezsin. Gerçekçi olursak zayıf kalan Türkçe hali bile eğer bir spiker ile kıyaslamazsan ortalama insandan daha iyi. Ücretli modellerde ise birçok dilde insanı çoktan geride bıraktılar.

    • @erdogansarac6096
      @erdogansarac6096 День назад +1

      Bilinç kazanması için insana benzemesi şart değil.

  • @mathbyleo
    @mathbyleo 3 дня назад +1

    İlk defa rastladım kanala. Türkçe izledigim en harika icerik bu alanda. ❤ başarılar

  • @Doğaüstü-V7İ
    @Doğaüstü-V7İ 4 дня назад +1

    Kesinlikle olaganustu bir video olmus lutfen ufuk ve zihin acici. Bu tarz videolara devam edin ve ilham verin; izleyicilerinize yeni bakış açıları sunarak onların yaratıcılığını tetikleyin. Her bir video, bilgi dolu içeriklerle ve etkileyici anlatımlarla zenginleşsin. Böylece izleyenlerin hayatına dokunabilir ve onları harekete geçirebilirsiniz. Farklı konularda derinlemesine analizler yaparak, izleyicilerin düşünce yapısını genişletmelerine yardımcı olun. Ayrıca, ilgi çekici görseller ve sürükleyici hikayelerle desteklenmiş içerikler, izleyicilerin dikkatini çekecek ve onları daha fazla katılıma Teşvik edici bir etki yaratacaktır. Unutulmamalıdır ki, her bir video, izleyicilerin ilham alabileceği ve kendi potansiyellerini keşfetme yolculuklarına adım atabileceği eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Bu değerli fırsatları en etkin şekilde değerlendirebilmek adına, geri bildirimlere açık olmalı ve izleyicilerinizin beklentilerini dikkate alarak içeriklerinizi sürekli bir şekilde geliştirmelisiniz. Böylelikle, topluluğunuzla daha derin ve anlamlı bir bağ kurabilir, onların bağlılığını ve sadakatini kazanma yolunda önemli adımlar atabilirsiniz. Her bir adımda, bilgi paylaşımının ve ilham vermenin büyülü gücünü kullanarak, izleyicilerinizi yeni ufuklara yönlendirin.

  • @muratyumusakkaya888
    @muratyumusakkaya888 3 дня назад +1

    Değerli içeriklere sahip bir video hazırlamışsın...
    Emeğinize teşekkür ederim...
    Peş peşe ikinci kez dinliyorum bu videonu.
    Ve bu video için aboneniz oldum...
    Fikrimi ve eleştirilerimi daha sonra yazacağım.

    • @yeni.perspektif
      @yeni.perspektif  3 дня назад +1

      Böyle düşünmeniz çok mutlu etti. Teşekkür ederim, selamlar 🙏

  • @almanduku9043
    @almanduku9043 2 дня назад +1

    Kralın Yeni Usu kitabını ben de okudum 3 cilt. Muazzam bir kitap, bilgisayar mühendisi olmama rağmen tam anlayamadım. O konuyu tekrar okuyacaktım. Ama güzel konuya değinmişsiniz. Orada yüksek fizik ile açıklamalar yapmış. Video güzel kral 👍🏻👍🏻

    • @yeni.perspektif
      @yeni.perspektif  2 дня назад +1

      Selamlar, yorumunuz için çok teşekkürler! 🙏 Gerçekten de Kralın Yeni Usu oldukça ileri düzey matematik denklemleri ve fizik teorileriyle dolu bir eser. Roger Penrose’un açıklamalarını tam olarak kavrayabilmek için bilgisayar bilimi, matematik ve kuantum fiziği alanlarında iyi derecede bilgi gerekiyor. Ancak kitabın felsefi boyutu ve bilincin doğasına dair sorduğu sorular, farklı disiplinlerden birçok okurun ilgisini çekiyor. Ben de Penrose’un önsözde önerdiği gibi bazı kısımları atlayarak okudum. Keşke o denklemleri anlayacak düzeyde bir matematik bilgim olsaydı. Buna rağmen, ilgilisine çok şey katan ve ufuk açan bir eser.

    • @almanduku9043
      @almanduku9043 2 дня назад +1

      @@yeni.perspektif Kesinlikle öyle. Fiziksel hesaplara dayanarak yapay zekânın bilinç kazanmasının imkânsız olduğunu söylüyor.

  • @Dogan86
    @Dogan86 4 дня назад +1

    Harika bir video olmuş, eline sağlık.

  • @gorgias4943
    @gorgias4943 4 дня назад +1

    cok tesekurler! Aydnlatici, bilinc acici

  • @metafizikvekuantum
    @metafizikvekuantum 4 дня назад +2

    Bilinç metafizik alana da aittir. sadece beyin biyolojik nörolojik değil. ASTRAL beden ASTRAL bilinç var. aslında 5 tane bilincimiz var yusuf güney haklı. ve tabi ki platon magara alagorisi :)

  • @hasantunc8486
    @hasantunc8486 3 дня назад +1

    Çok teşekkür ederim.

  • @AliAli-vm9gs
    @AliAli-vm9gs 2 дня назад +1

    Teşekkür ederim

  • @Ciddiyetle
    @Ciddiyetle 4 дня назад +1

    süper ❤

  • @KemalALKIN
    @KemalALKIN День назад +1

    keşfedildi ve abone olundu

  • @serkanbinici4711
    @serkanbinici4711 2 дня назад +1

    OLAMAZ.