Karşılaştırma değil de tercih olarak bakıldığında başka bir youtube kanalında bu tarz bir videoyu izleseydiniz min 30 dk sürerdi.... 50 kitap ve 10 dk kısa öz ve nefis tavsiyeler :)
Bir anda Dune'u görünce lüzumsuz mutlu oldum :) Genellikle bilim kurgu yönü övülürken edebi kıymeti es geçilir.Hazır Villeneuve'un filmine de az kalmışken herkes kendi bir şekilde atmalı çöl gezegenine.
50 kitaptan 45ini okumuşum. Zevklerimizin bu kadar ortak olması beni mutlu etti fazlasıyla. Karamazov Kardeşler'i bu listede görmeyi çok isterdim. Dünya edebiyatının gelmiş geçmiş en iyi romanı olarak görüyorum ben eğer okumadıysanız size tavsiye ederim. Okuduysanız kitap hakkındaki görüşlerinizi dinlemek isterim. Sevgiler.
1-Dostoyevski Yeraltından Notlar 2-Franz Kafka Dönüşüm 3-Irvin D. Yalom Nietzsche Ağladığında 4-Dostoyevski Suç ve Ceza 5-Anthony Burgess Otomatik Portakal 6-Gearge Orwell 1984 7-Aldous Huxley Cesur yeni Dünya 8-Thomas more Ütopya 50 de 8
Dostoyevski karamazov kardeşleri de okunmalı mutlaka. Beni etkileyen dostoyevski romanı olmuştur. Çok iyi kitaptır. Kitabı sırf içindeki engizisyoncu bölümü için bile okunabilir
Suç ve Ceza, Karamazov Kardeşler, Kumarbaz, Yer altından notlar, insancıklar, Budala, Delikanlı mutlaka okunması gereken... Kısacası Dostoyevski'nin kaleminden çıkan her bir şeyi okuyun :)
Hermann Hesse - Bozkırkurdu Charles Dickens - İki Şehrin Hikayesi Thomas Bernhard - Eski Ustalar Knut Hamsun - Açlık Jack London - Martin Eden Emil Cioran - Çürümenin Kitabı Trevanian - Şibumi Yusuf Atılgan - Aylak Adam İhsan Oktay Anar - Amat H. G. Wells - Dünyalar Savaşı Bu listeye yakışacak kitaplar.
@@Benkapitalizmekarsiyim Aylak Adam'a Yabancı'nın kopyası demek hatadır. Siz egzistansiyalist romanları Yabancı'nın kopyası zannettmişsiniz. Aylak Adam'da C. bir arayış içerisindedir, aşık olur, duyguları vardır. Fakat Yabancı'da Bay Meursault hiçbir arayışta değildir, hayat onun için amaçsız ve absürttür. İkisi benzer, ama farklılardır. Hayatı ve toplumu sorgulamak varoluşçu romanların temel öğesidir zaten. Saydığınız tüm kitapları da okudum, hepsini de severim. Ama Aylak Adam'a karşı örnek gösterilebilecek romanlar egzistansiyalist romanlardır.
Bu kitaplardan çok azını okumuşum. Şu an yurt dışındayım ve doktora öğrencisiyim. 1 yıl kadar sonra doktoramı bitirip Türkiye'ye döndüğümde ilk yapacağım şey bu listedeki kitapları okumak olacak. Teşekkürler emeğiniz için..
Allah'ım sonundaaa Candid ya da İyimserlik'i bir tavsiye listesinde görebildim,artık rahatlıkla ölebilirim.Sen gerçek bir kitapkurdusun Dilozof!🌸🖤12/50
Felsefesi kötü bence. Tanrının bir bildiği vardır bu iyi bir düzen diye bir kişiye " yo , bak bir sürü kötülük oluyor " demek. Leibnizin de felsefesi dandik gerçi.
Oğuz Atay'ın bir destan niteliğindeki eseri Tutunamayanlar'ın bu listedeki kitapların bir çoğundan daha fazla felsefi derinliğe sahip olduğunu düşünüyorum. Türk Edebiyatında çok değerli edebi-felsefi eserler var. Bir videonuzda bunlara da yer verirseniz bir izleyiciniz olarak çok mutlu olurum.
@@muratd9624 yazarından başka kimse anlamıyorsa çok iyi bir felsefik kitap anlamına gelir çünkü felsefecilerin amacı bir şey anlatmak değil anlaşılmamak
Böyle bir programın olduğunu görmek beni mutlu etti.. harikasınız.. 25 tanesini okumusumdur.. önerilerinizi değerlendireceğim.. benimde önerim Alman yazar 2. Dünya Savaşı döneminde yaşamış genc yaşta hayata veda etmiş Behçet Necatigil in çevirisini yaptığı Wolfgang Borchert in kapilarin dışında adlı eseridir.. yıkım edebiyatına güzel bir örnektir lirik ve arı ifadeleri ile nayif bir yazardır. Savaş karşıtı mücadelesi savaşın insan bedeninde yarattığı yıkımlar görmek mümkündür.. keyifli okumalar dilerim..
Ben videodan bağımsız olarak bir şey söylemek istiyorum. Anlattıklarınızı çok severek dinliyorum ve yorumlardan da gördüğüm kadarıyla takipçilerinizin, izleyenlerinizin olumlu-olumsuz eleştirilerine cevap vermeniz sizi severek takip etmemde ki en büyük etkenlerden biri. Anlattıklarınızı kısa ve öz bir şekilde aktarmanız da nitelik olarak ne kadar dolu olduğunuzu gösteriyor. Ayrıca kitap videolarının devamının da gelmesini çok isterim. İyi günler :)
Bölümünü severek okuyan bir İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi olarak böyle verimli bir videoda, böyle ufuk genişletici ve ilgilenen toplumun kitap tercihi türündeki değişikliğe vesile olmanız beni çok memnun etti. Keyifle izliyorum. Felsefe ile de elimden geldiğince ilgileniyorum genel bir bakış açısıyla dönemler ve özellikleri, o dönemde parlayan filozoflarla ilgili bir video fikrimce çok keyifli olabilir. Başarılar diliyorum Dilara.
Gözlerim Bilge Karasu aradı sevgili Hermesin Oğlu; Gece, Göçmüş Kediler Bahçesi ve tabi ki Kılavuz çok güzel kitaplar, tavsiye ederim; denemelerinin olduğu Ne Kedisiz Ne Kitapsız da çok güzel 😍 😻 Saatleri ayarlama enstitüsünü görmek de mutlu etti beni, çok eğlenerek okuduğum efsane kitap! 😍😍
Bu videoyla alakasız olabilir fakat bir ricam var sizden, acaba Türk filozoflarla ilgili bir video çekebilir misiniz çünkü kendi adıma konuşmam gerekirse Türk dünyasındaki felsefe hakkında kimseyi tanımıyor ve bilmiyorum. Çok teşekkürler şimdiden.
burada arkadaşların saydığı isimler filozof değil. bu isimlerin hepsini şhasi olarak da tanıyorum. bu insanlar felsefe tarihçisi arkadaşlar, akademisyen. filozof olmaları için kendilerine ait ontolojileri olması lazım. yani varlığı açıkladıkları kendilerine özgü geçerli, sınanabilir, tutarlı bir söylemleri olması lazım ama yok. lütfen felsefe tarihçileriyle akademisyenlerle filozofları birbirine karıştırmayın. islam filozoflarından bahsedebiliriz belki. farabi, ibni rüşd, ibni arabi, ibni tufeyl (ki nur felsefesi adlı felsefesi yüzyıllar sonra batı tarafından aydınlanma felsefesi olarak tüm dünyaya sunulmuştur); bunlar var benim bildiğim. ama diğer isimler filozof değil maalesef...
Biz millet olarak okumaktan ziyade dinlemeye meyilliyiz. Ben de madem dinliyorum bari Ahmet Arslan hocayı dinliyorum. Ama siz de harikasınız. Ne anlatsanız güzel anlatıyorsunuz. Teşekkürler
Merhaba Dilara , videoların , paylaşımların çok değerli . Emeğin için çok teşekkürler öncelikle. Eğer Okunması gereken psikoloji kitapları şeklinde de bir video hazırlayabilirsen çok müthiş olur :)
50 de 43 okumuşum. Ulyses i yıllardır okumaya devam ediyorum o yüzden onu sayıya eklemedim:) Scheler ın Hınç kitabının da listede olmasını isterdim. Bence bir kaç ilk 50 listesi daha yapılabilir.. teşekkürler paylaşım için.
50 biraz fazla olur ama, birkaç kitap tavsiye edeyim. 1 Robert Greene, İktidar 2 Robert Greene, İnsan Doĝasının Yasaları. 3 Gündüz Vassaf, Cehenneme Övgü 4 Baltazar Gracian, Akıllı Yaşama sanatı 5 Rollo Tomassi, The Rational Male.
Pelin Hanım, Dünya'ya fırlatılmışlığın zorunlu bir seçimi olarak okunmasını düşündüğüm Cioran kitaplarının listenizde olmayışını öğrenmek beni çok sevindirir. Listenizde bulunan kırk bir kitabı okumuşum. Selam ve sevgilerimle.
Genelde bu tarz videolarda söylenen kitapların hepsini okumuş oluyordum ama ilk defa bu kadar okumadığım kitapla karşılaştım. Skor tutmadım o sebeple bilemiyorum kaçını okumuşum ama okumak isteyip cesaret edemediğim kitapları da görünce onları okumak için bahane oldu bu video.
Öneri kitaplarınız çok güzel olmuş, birkaç kitap dışında. (başlığa uygun olmadığını düşündüğüm için) Bunlara ek olarak stoa akımına el atarak epikretostan , Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir, Marcus Aureliustan da ,Kendime Düşünceler. Bu iki kitabın da bu ellilik bir rafta yer edinmesi gerekirdi kanaatimce.
Kitapların sadece 2sini okumuşum, fakat çoğu okuma listemde var. 1984ü okuyorum şu an mesela..Bir şey dikkatimi çekti. John Milton kitabı için "şeytanın ağzından" dedin. Şeytanın Avukatı filmindeki şeutanın adı da John Milton'dı. Böyle bir bağlantı kurdum kendimce 🙂
Dostoyevskinin son öyküsü beni çok sarsmisti. Gülünç bir adamın düşü. Çok kısadır ama belki 20 kez okudum dinledim böyle bir hikaye olamaz ya inanılmaz bence
Çok güzel bir video olmuş, ben GOG'u da kesinlikle öneririm. Ben 15 tanesini okumuşum daha, hala okumam gereken mükemmel kitapların olması beni hep çok mutlu ediyor :)
Vergilius'un Ölümü- Hermann Broch Edebiyat Dersleri- Ahmet Hamdi Tanpınar Sırça Fanus- Silvia Plaht Kalan- Leyla Erbil Hadrianus'un Anıları- Marguerita Yourcenar Ayla Kutlu- Asi Asi Gündüz Vassaf- Ne Yapabilirim? Ahmet Cemal- Şeref Bey Artık Bu Evde Yasamiyor Inci Aral- Kıran Resimleri
Çoğu kanaldan daha iyi duruyor ama sadece beğenileri sunmaktan ileri geçemiyor bu kanallar, belki daha geniş açıdan kitaplar hakkında en azından bir perspektif sunulsa daha doyurucu olabilir bu seferde o paradigmaya sıkışmışız gibi düşünülebilir ama genel okuyucuların buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Güzel kanal, başarılar.
Yüklü miktarda toplu kitap siparişi veriyorum aklıma ilk sizin kitap öneri videonuz geldi sipariş ettiğim kitapların hepsini bu videodaki önerilerinizden yararlanarak aldım en kısa sürede okumaya başlayacağım Teşekkürler
Böyle bir kanalı şu an keşfetmek bana ne kadar iyi geldi anlatamam. RUclips gibi bir mecrada ortalık makyaj günlük rutin ve oyun videoları ile doluyken bence çok değerli bir iş yapıyorsun. Umarım hak ettiğin yere gelirsin. Hayranlıkla takibindeyim :)
Montaigne, William Blake ya da La Rochefoucauld olmaması üzdü biraz :') H. G. Wells de Bilim-kurgu/Distopik kısımlara eklenebilir gibi. Zaman Makinesi kitabı çok çok güzel bir kitap.
Kesinlikle Fuentes okunmalı. Özellikle Friedrich Balkonunda ve Terra Nostra. Terra Nostra’yı okuyan insan sayısı çok azdır. Ama edebiyat, mistisizm, felsefe, mitoloji ve psikoloji bir arada olan nadir kitaplardan.
Ben Cesur Yeni Dünya'ya 3-4 kere başladım fakat en fazla 50-60 sayfaya kadar gidebildim, hayal edilebilesi bir kitap değil. Ben okurken aynı zamanda sahneleri kafamda da canlandırmayı seviyorum. 1984 ise (Cesur Yeni Dünya ile birbirlerine muadil olduklarını düşünüyorum) daha okunabilir geliyor. Cesur Yeni Dünya (okuyabildiğim kadarıyla) bana çok basık geldi..yani çok basıyor. Basıyor, nassı diyim, sıkıyor değil de, afakanlı bir hikaye..Okurken soldan soldan geliyorlar gibi 🙂 Benim için böyle tabi, edebiyat tarihinin altın kitaplarından olduğu inkar edilemez.
Yorumlarda anlam veremedigim bir kac nokta var: Pekcok arkadasimiz "su eser de olmalıydı, bu yazarin da kitaplari olmalıydı" seklinde gorus bildirmisler. Ama dilara hanim zaten videonun en başında, bu listenin edebi niteliginden ziyade felsefe ntelikleri yogun ve kendisinin begendigi eserlere gore hazırlandığını belirtiyor. Ornegin Tolstoy yorumlari gordum. Benim en begendigim yazarlardan biridir. Dunya romanciliginin kilometretaslarindan biri oldugunu dusunuyorum. Dirilis kitabinda da ahlak uzerine cok carpici cikarimlar ve sorgulamalar yapabilmemizi sagladigindan ve insan ne ile yasar sorusu dahil ahlak konusu ile ciddi manada ilgilendiginden felsefenin etik alanina katki sunmus oldugunu dusunuyorum. Ama tolstoy u asil buyuk yapan onun sosyolog tarafidir. Örneğin Savas ve Baris olsun Anna Karenina olsun kitabin icerisinde toplumsal yasayis ile ilgili basit bir sahneyi bile oyle bir tasvir ederki, hersey canlanir gozunuzde. Napolyonun moskova işgalini tüm tarihi ve sosyol oğeleriyle resmeder. Ve oykuler icerisinde oykuler vardir. Muazzam bir derinlik olusturur. Ara karakterin dunyasini bile oyle guzel betimler. Liste tarih ve sosyoloji perspektifi sunan bir liste olsa idi Tolstoy olabilirdi ama bu felsefe ile ilintisine gore hazirlanan bir liste. 50 eserlik bir liste oldugundan cok ciddi bir kisit da var. Haliyle bazi onemli eserlere yer verilemez. Dolayısı ile böyle bir listede herkesin beklentileri karşılanamayacagindan mutsuz olmak "bu neden yok" demek yerine bizim dışımızda bir gözden ve bu işi bilen birisinden öneri almanın mutluluğuna varalim. Saydığınız eserler muhakkak cok degerli. Ama soruyu bir de söyle soralim: olması gerekenler yerine listede olup olmaması gerektiğini düşündüğümüz bir eser var mı diye soralım. Ne olmamalıydı mesela ki bu bahsettiğiniz eser listeye eklenmeliydi ve neden? Sadece "ben begendiğim" için mi? Kendi beğeni ve fenomenlerimizi bu derece genel geçer doğrular haline getirmeye çalışmak makul mu? Ayrıca eminim ki bu yorumları yapan arkadasların coğu listede adı gecen pekçok kitabı okumamişlardır. Su halde bilmediğimiz, deneyimlemediğimiz eserlerin doğru tercih olmadığını neye göre gerekçelendirebiliriz. Çok uzun yazdım ama son olarak biz madem biliyorsak hangi eserlerin olması gerektiğini ve bundan çok eminsek o zaman Dilara hanıma neden soruyoruz, ondan neden bize tavsiyede bulunmasını istiyoruz? Bizim düsündüklerimizi ve beğenilerimizi tekrar edip onaylaması için mi? Bizim gibi davrandığı zaman Dilara hanım kendisi olabilir mi? Kendisini gerçekleştirebilir mi? Bir mese palamut tohumu mese palamudu olarak buyuyup serpilerek kendini gerçekleştir ve tamamlar. Bir kediden köpek gibi davranmasını beklemek nasıl doğru bir davranış olmazsa, diğer insanların da bizim gibi davranmasını, ortak beğenilere sahip olup, aynı seyleri dile getirmesini beklemek doğru olmaz diye düşünüyorum. Bunlar Dilara hanımın görüş ve beğenileri. Bunu da ustelik kendi kanalında bir zahmet yapabilsin. Ha benim de görüş ve beğenilerim farkli olabilir ama bu konuda sınırlı bilgim var, temel eğitimim yok ve okuduğum kaynaklar da sınırlı. O yuzden benim goruşlerim bir referans teşkil etmez. Ama eğitimine, okuduğu kitaplara ve kanalnda paylaştığı içeriklere baktığımızda dılara hanımın görüşleri referans teskil edebilir. Zaten kendisini referans olarak görülebilecek bir kaynak olarak düşündüğünüzden böyle bir tavsiyede bulunmasını ve liste hazırlanmasını ıstedik😊. Felsefe ile kalalım. Hakikatin bilgisine ulaşmakta ziyade onun yolculuğu ve arayışında kalalım. Kesin hukumlerde bulunmadan, sormaya, anlamaya ve anlatmaya çalışalım. Doktriner ve kesin hukumler bizim yeni şeyler öğrenmemizin ve etrafımızı & bulunduğumuz evreni anlamamızın önündeki en büyük engel. Hersey biliyorsak öğrenilecek birsey kalmamış demektir. Felsefe ile daha anlamlı bir yasam mümkün. Sevgilerle
12 sini okudum 10 tanesi okuma listemde Listenin bana göre ilk 5 i şu şekilde 1- suç ve ceza 2- yeraltından notlar 3- Nietzsche ağladığında 4-böyle buyurdu Zerdüşt 5- dorian grayin portresi
Murakaminin kadınsız erkekler diye çevrilen kitabını da tavsiye ederim, pragda geçen bir hikayede kafkanın dönüşümünü tersine çevirip kendince tekrar kurguladığı bir öyküsü vardı.
Büyülü Dağ, gecenin sonuna yolculuk, kesik bir baş, kayıp cennet, damızlık kızın öyküsü, dune, madde 22, haşlanmış harikalar diyarı kitapları listeye girer mi diye düşündüm. Gerçi bu kitapları okumadım. Seçildiğine göre muhtemelen iyi kitaplardır. Paylaşım çok iyi oldu. Çabanız için teşekkürler.
50/50 ve arkada erik satie çalıyor aeoliyen nın türevlerinde ünsiyet peyda eden tatlı bir müzisyen abimizdir oda 50 de 50 umarım bir ben kalmam malumatfuruşculuk olsun istemiyorum lütfen okuyun kurtarın beni bu gafletten tek ereğiniz bu olsun yoksa çok pespaye bir duruma düşeceğim veeeeeee hala aşırı karizma bu ablamız gün geçmiyorki bir gün daha karizmasına karizma katmasın bu sıhhat yüzlü insan XD (x d pek tezat olsada varsın olsun :D bir de nokta virgül yok o da olsun :D )
@@BulentOzgun yorumunuz pek müphem benim haddizatım dilara hanımın karizmasını hasıl etmek mülahazanızda ciddi iseniz eğer tevüccünüz efendim . bir de videoyla ilgili asıl yorumum şu olsun eğer okuyabilecek zamanı da satın alabilseydi kitap satın almak insan için iyi bir şey olurdu fakat insanlar genellikle kitap satın almayı o kitapların içindeki şeyleri elde etmekle ve onlara hakim olmakla karıştırıyor bir insanın okuduğu her şeyi muhafaza etmesini istemesi yediği her şeyi midesinde muhafaza etmeseni istemesinden farksız yediği şey onu bedenen okuduğu şeyde onu zihnenbeslemiştir ve bunlarla ne ise o olmuştur nasıl ki beden kendisiyle türdeş olanı hazmederse bir insanda kendinisi ilgilendiren dikkatini çeken şeyi muhafaza edecektir bir başka deyişle kendi düşünce sistemiyle örtüşen yahut amaçlarına denk gelen şeyi bünyesinde alıkoyacaktır. tabiatiyle herkesin hedefleri vardır fakat çok azı bir düşünce sistemine benzer bir şeye yaklaşır bu sebepten ötürüdür ki bu insanlar hiçbir şeye nesnel bir alaka gösteremezler ve okuduklarından hiçbir şey öğrenemezler okuduklarından hiçbir şey hatırlamazlar. iyi bir kitap ilk okumanın ardından zaman kaybetmeden tekrar okunmalı zira öncelikle kitabın muhtevası bütünü itibariyle ikinci kez okunduğunda kavranır ve başlangıç ancak son bilindiğinde gerçekten anlaşılır ve buna ilave olarak kitap ikinci kez okunurken kişinin içinde bulunduğu ruh hali ve zihin yapısı ilkinden farklıdır dolayasıyla çoğu kez başka bir izlenim elde edilir muhtemeldir ki mehteva başka bir ışıkta görünür. (hangi kitaptan alıntı yaptığımı güçlü karizmasıyla dilara yapsın ) birde beni okuyacağınız bir yer yok ama bağımsız rock türünde bir albüm çıkaracağım ordan dinlersiniz albümde karizmatik dilozof diye de bir parça olacak sanırım :D
@@yagzaydogan7418 Gayet ciddiyim. Yazarken de ciddi görünmesi için elimden geleni yaptım ama öyle görünmedi demek ki. Bu yanıtla birlikte yazdıklarınızı okuma isteğim arttı. İyi yazan okurlar bulmak çok zor artık. Onlardan feyz almak gerek. Bu kanalı neden takip etmek istiyorsam sizi de o yüzden takip etmek istiyorum.
lüüüüttttttfffeeeennnnn daha çok kitaplı içerk gelsinnn lütfeeeennnn sizin zevkinize güveniyorum fakat sanıyorum çok ayrıntıl olmasın diye kitaplar hakkında çok yorum yapmamışsınızzz daha çok kitap videosuu gelsiin
Bugün baktığımda 50 de 5 buçuk. Mutluyum çünkü karantinada da olsak yegane bir hedefim var artık. Karantina bittiği zaman buraya gelip before after yapacağım. Çok teşekkürker ellerine sağlık seni çok seviyorum💜
10/50 +Türk Edebiyatına ayrıca Peyami Safa'yı eklemek isterim. Bir de Thomas Bernhard aklima geldi yazarken.😊 Çoğu kütüphanemde ya da sepetimde olan kitaplar, şevk geldi😍Teşekkürler.
Liste müthiş👍Çağdaş Türk Edebiyatından bir tavsiyede de benden: Cem Savran'ın Av-Yeraltından Öteki Notlar- adlı romanı. Atıftan da anlaşılabilir, yalnızlık ve yabancılaşmanın sorgulandığı, edebi niteliği yüksek, felsefi derinliği olan ufuk açan bir roman. Bu listeye de yakışır bence.
Kucuk bir bolumunu okumusum, digerlerini de derhal okuyacagim. 12 yasimda okul kutuphanesinde aksam etudlerinde Cesur Yeni Dunya'yi okudum. Pek anlamadim ama anladigim kadariyla cok korktum. Sonra bunun neresi cesur diye kafayi kirdiktan tekrar okudum. Yine anlamayip gicik oldum. Yillar sonra distopya terimi ile tanistim. Lise yillarinda yine kutuphaneden Huxley'in Collected Short Stories'ini aldim ve bu sefer mest oldum. Benim listemde Huxley'den CSS var.
400 . beğeniyi yaparak kendimle gurur duydum :) sanırım 5-6 tanesini okumuşum ,,,daha fazlasını okuyarak bu gururu sürdürmek isterim ,, çok güzel bir seçki olmuş ,,,,teşekkürler
İçerik çok zengin çok teşekkürler. Konuşmanızda uzun süre dinlemeyi engelleyen vurgular var bazı harflere fazla basılıyormuş gibi, diksiyon dersi alabilirsiniz bana çok katkısı oldu.
YER ALTINDAN NOTLAR ÖLÜM VE PUSULA ŞATO DAVA DÖNÜŞÜM HUZURSUZLUĞUN KİTABI ÖLÜ CANLAR SUÇ VE CEZA BÖYLE BUYURDU ZERDÜŞT OTOMATİK PORTAKAL 1984 CESUR YENİ DÜNYA Şu an okumakta olduğum kitaplar ALGI KAPILARI, SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ daha fazlasını okumak için sabırsızlanıyorum
Huzursuzluğun Kitabı için "Sağlam psikoloji isteyen kitap" demişsin. Kitabın ismini görünce içimdeki huzursuzluğu anlatıp beni bir nebze rahatlatır umudu gütmüştüm. Sağlam psikolojiden kastın nedir?
bence youtube'da rastlanabilecek en iyi içeriklerden birini üretiyorsunuz. tebrik ederim.
Bütün bunları okuduktan sonra bir de “sindirmesi” var.
😊😊😊
Endişelenmeyin onlar kendi kendine siner. Size öyle çok şey katar ki farkına varmaz ama donanırsınız.🤗🤗
Asıl önemli olan da o valla
Kesinlikle.
Karşılaştırma değil de tercih olarak bakıldığında başka bir youtube kanalında bu tarz bir videoyu izleseydiniz min 30 dk sürerdi.... 50 kitap ve 10 dk kısa öz ve nefis tavsiyeler :)
gerçekten öyle
Bir anda Dune'u görünce lüzumsuz mutlu oldum :) Genellikle bilim kurgu yönü övülürken edebi kıymeti es geçilir.Hazır Villeneuve'un filmine de az kalmışken herkes kendi bir şekilde atmalı çöl gezegenine.
Umut Turhan Kesinlikle! filmden sonra zaten popüler olacaktır bence :D
@@chuuyanakahara426 oldu bile :)
@@muallala Olmaması anormal bir durum olurdu :D
50 kitaptan 45ini okumuşum. Zevklerimizin bu kadar ortak olması beni mutlu etti fazlasıyla. Karamazov Kardeşler'i bu listede görmeyi çok isterdim. Dünya edebiyatının gelmiş geçmiş en iyi romanı olarak görüyorum ben eğer okumadıysanız size tavsiye ederim. Okuduysanız kitap hakkındaki görüşlerinizi dinlemek isterim. Sevgiler.
Ben de çok severim Karamazov Kardeşleri ve sanırım tekrar tekrar okunmalı 🙏
Kaç yaşında biri için uygun kitap?
@@ahsen7514 +18
29/50 okumuşum; okumadıklarımın ve görünce tekrar okusam iyi olur dediklerimin notları alındı, muazzam bir liste olmuş😍 Emeğinize sağlık❤
Godot'yu Beklerken kitabını okudun mu? Nasıl bir kitap okunması kolay mı?
@@Hewi42 evet bence kolay. Filmi de izleyebilirsiniz kitaptan sonra veya önce
@@ahmetyusufokuducu5222 sağol
50/50
*Yeraltından Notlar'dan geldim. İyi ki gelmişim, çok bilgilendirici bir kanal.* 👍
1-Dostoyevski Yeraltından Notlar
2-Franz Kafka Dönüşüm
3-Irvin D. Yalom Nietzsche Ağladığında
4-Dostoyevski Suç ve Ceza
5-Anthony Burgess Otomatik Portakal
6-Gearge Orwell 1984
7-Aldous Huxley Cesur yeni Dünya
8-Thomas more Ütopya
50 de 8
İyi ki varsın Dilara, senin gibi insanların da bu ülkede olduğunu bilmek umut veriyor insana, lütfen Hypatia ile ilgili de bir video istiyoruz
👍
Diksiyonun ve vücut dilin kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel.♡
Şu ilk videolarının introsundaki bombomçım bombomçım müziğini kullan arada özledik
@@pelindilaracolak Aslaaaa. Felsefe tarihi serisini yeni bitiriyorum. İlk başlar da hep o müzik vardı son videolarda duyamayınca çıldırdım :)
@@pelindilaracolak o şarkının ismi nedir ?
Dostoyevski karamazov kardeşleri de okunmalı mutlaka. Beni etkileyen dostoyevski romanı olmuştur. Çok iyi kitaptır. Kitabı sırf içindeki engizisyoncu bölümü için bile okunabilir
Üstadın adını düzgün yazar mısın rica etsem ? :)
Suç ve Ceza, Karamazov Kardeşler, Kumarbaz, Yer altından notlar, insancıklar, Budala, Delikanlı mutlaka okunması gereken... Kısacası Dostoyevski'nin kaleminden çıkan her bir şeyi okuyun :)
Tekrar okumak istediğim bir kitap gerçekten muhteşemdi. Eğer okumadıysanız size Oblomov'u önermek isterim.
@@cantanis5489 önemli olan oblomov değil oblomovluktur
@@Eren-yl2qi düzelttim görmemişim sağolun.
Hermann Hesse - Bozkırkurdu
Charles Dickens - İki Şehrin Hikayesi
Thomas Bernhard - Eski Ustalar
Knut Hamsun - Açlık
Jack London - Martin Eden
Emil Cioran - Çürümenin Kitabı
Trevanian - Şibumi
Yusuf Atılgan - Aylak Adam
İhsan Oktay Anar - Amat
H. G. Wells - Dünyalar Savaşı
Bu listeye yakışacak kitaplar.
@@pelindilaracolak "İntihar fikri olmasaydı çoktan kendimi öldürmüş olurdum." diyor Cioran.
@@pelindilaracolak Birbirlerinden hiç haz etmemeleri de cabası.
@@Benkapitalizmekarsiyim Aylak Adam'a Yabancı'nın kopyası demek hatadır. Siz egzistansiyalist romanları Yabancı'nın kopyası zannettmişsiniz. Aylak Adam'da C. bir arayış içerisindedir, aşık olur, duyguları vardır. Fakat Yabancı'da Bay Meursault hiçbir arayışta değildir, hayat onun için amaçsız ve absürttür. İkisi benzer, ama farklılardır. Hayatı ve toplumu sorgulamak varoluşçu romanların temel öğesidir zaten. Saydığınız tüm kitapları da okudum, hepsini de severim. Ama Aylak Adam'a karşı örnek gösterilebilecek romanlar egzistansiyalist romanlardır.
Açlık kitabı sokakta yatan insanları mükemmel bir dille anlatan kitap her insanın da okuyabileceği bir kitap..🤗
Ramo Baskan kötü yanı şu 10 TL lik bir kitabın tek baskısının Varlık yayınları olması sebebiyle yer yer 20 TL dahi olması
Bu kitaplardan çok azını okumuşum. Şu an yurt dışındayım ve doktora öğrencisiyim. 1 yıl kadar sonra doktoramı bitirip Türkiye'ye döndüğümde ilk yapacağım şey bu listedeki kitapları okumak olacak. Teşekkürler emeğiniz için..
Okuyor musunn
Sağlam liste tebrik ederim. Bu işten anlıyorsunuz.
Allah'ım sonundaaa Candid ya da İyimserlik'i bir tavsiye listesinde görebildim,artık rahatlıkla ölebilirim.Sen gerçek bir kitapkurdusun Dilozof!🌸🖤12/50
Felsefesi kötü bence. Tanrının bir bildiği vardır bu iyi bir düzen diye bir kişiye " yo , bak bir sürü kötülük oluyor " demek. Leibnizin de felsefesi dandik gerçi.
mukkemel kitap onerileri aldim 9 tanesini okumusum geri kalanini da okumak icin sabirsizlaniyorum
Oğuz Atay'ın bir destan niteliğindeki eseri Tutunamayanlar'ın bu listedeki kitapların bir çoğundan daha fazla felsefi derinliğe sahip olduğunu düşünüyorum. Türk Edebiyatında çok değerli edebi-felsefi eserler var. Bir videonuzda bunlara da yer verirseniz bir izleyiciniz olarak çok mutlu olurum.
Allah aşkına okadar felsefik bir kitapki yazardan başka kimse anlamıyor,Tutunamayanlar okurken iskence cektiren bir kitap.
@@muratd9624 yazarından başka kimse anlamıyorsa çok iyi bir felsefik kitap anlamına gelir çünkü felsefecilerin amacı bir şey anlatmak değil
anlaşılmamak
Yanılıyorsun. Abartılmış bir balon. Ferdi Tayfur şarkılarının şehirli orta sınıflara hitap eden hali. Yani şehirli küçük burjuva arabesk.
5:26 Buradaki tepkide ilginç bir şekilde mutlu oldum.
Böyle bir programın olduğunu görmek beni mutlu etti.. harikasınız.. 25 tanesini okumusumdur.. önerilerinizi değerlendireceğim.. benimde önerim Alman yazar 2. Dünya Savaşı döneminde yaşamış genc yaşta hayata veda etmiş Behçet Necatigil in çevirisini yaptığı Wolfgang Borchert in kapilarin dışında adlı eseridir.. yıkım edebiyatına güzel bir örnektir lirik ve arı ifadeleri ile nayif bir yazardır. Savaş karşıtı mücadelesi savaşın insan bedeninde yarattığı yıkımlar görmek mümkündür.. keyifli okumalar dilerim..
8/50 okumuşum, 8'i de vazgeçemeyeceğim kitaplardan. bu çok heyecan verici çünkü listede daha okunacak bir sürü muhteşem kitap kalmış! :)
Ben videodan bağımsız olarak bir şey söylemek istiyorum. Anlattıklarınızı çok severek dinliyorum ve yorumlardan da gördüğüm kadarıyla takipçilerinizin, izleyenlerinizin olumlu-olumsuz eleştirilerine cevap vermeniz sizi severek takip etmemde ki en büyük etkenlerden biri. Anlattıklarınızı kısa ve öz bir şekilde aktarmanız da nitelik olarak ne kadar dolu olduğunuzu gösteriyor. Ayrıca kitap videolarının devamının da gelmesini çok isterim. İyi günler :)
Bölümünü severek okuyan bir İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi olarak böyle verimli bir videoda, böyle ufuk genişletici ve ilgilenen toplumun kitap tercihi türündeki değişikliğe vesile olmanız beni çok memnun etti. Keyifle izliyorum. Felsefe ile de elimden geldiğince ilgileniyorum genel bir bakış açısıyla dönemler ve özellikleri, o dönemde parlayan filozoflarla ilgili bir video fikrimce çok keyifli olabilir. Başarılar diliyorum Dilara.
Gözlerim Bilge Karasu aradı sevgili Hermesin Oğlu; Gece, Göçmüş Kediler Bahçesi ve tabi ki Kılavuz çok güzel kitaplar, tavsiye ederim; denemelerinin olduğu Ne Kedisiz Ne Kitapsız da çok güzel 😍 😻 Saatleri ayarlama enstitüsünü görmek de mutlu etti beni, çok eğlenerek okuduğum efsane kitap! 😍😍
Bu videoyla alakasız olabilir fakat bir ricam var sizden, acaba Türk filozoflarla ilgili bir video çekebilir misiniz çünkü kendi adıma konuşmam gerekirse Türk dünyasındaki felsefe hakkında kimseyi tanımıyor ve bilmiyorum. Çok teşekkürler şimdiden.
Takiyettin Mengüşoğlu ve assistanlığını yapmış olan günümüz Türkiye felsefe akımı önderi Ioanna Kuçurati
Ahmet Arslan var
Oruç Aruoba var.
burada arkadaşların saydığı isimler filozof değil. bu isimlerin hepsini şhasi olarak da tanıyorum. bu insanlar felsefe tarihçisi arkadaşlar, akademisyen. filozof olmaları için kendilerine ait ontolojileri olması lazım. yani varlığı açıkladıkları kendilerine özgü geçerli, sınanabilir, tutarlı bir söylemleri olması lazım ama yok. lütfen felsefe tarihçileriyle akademisyenlerle filozofları birbirine karıştırmayın. islam filozoflarından bahsedebiliriz belki. farabi, ibni rüşd, ibni arabi, ibni tufeyl (ki nur felsefesi adlı felsefesi yüzyıllar sonra batı tarafından aydınlanma felsefesi olarak tüm dünyaya sunulmuştur); bunlar var benim bildiğim. ama diğer isimler filozof değil maalesef...
@@serapfranzunder3829 ioanna kucuradi nin felseye sanatla bakmak kitabi tam bir saheser.
Biz millet olarak okumaktan ziyade dinlemeye meyilliyiz. Ben de madem dinliyorum bari Ahmet Arslan hocayı dinliyorum. Ama siz de harikasınız. Ne anlatsanız güzel anlatıyorsunuz. Teşekkürler
Merhaba Dilara , videoların , paylaşımların çok değerli . Emeğin için çok teşekkürler öncelikle. Eğer Okunması gereken psikoloji kitapları şeklinde de bir video hazırlayabilirsen çok müthiş olur :)
50 de 43 okumuşum. Ulyses i yıllardır okumaya devam ediyorum o yüzden onu sayıya eklemedim:) Scheler ın Hınç kitabının da listede olmasını isterdim. Bence bir kaç ilk 50 listesi daha yapılabilir.. teşekkürler paylaşım için.
50 biraz fazla olur ama, birkaç kitap tavsiye edeyim.
1 Robert Greene, İktidar
2 Robert Greene, İnsan Doĝasının Yasaları.
3 Gündüz Vassaf, Cehenneme Övgü
4 Baltazar Gracian, Akıllı Yaşama sanatı
5 Rollo Tomassi, The Rational Male.
Tutunamayanlar ve Şibumi de bu listeye çok yakışırdı.Notlarımı aldım 😊
Pelin Hanım, Dünya'ya fırlatılmışlığın zorunlu bir seçimi olarak okunmasını düşündüğüm Cioran kitaplarının listenizde olmayışını öğrenmek beni çok sevindirir.
Listenizde bulunan kırk bir kitabı okumuşum.
Selam ve sevgilerimle.
Godot'yu Beklerken... Efsane bir başyapıt. Alt metin okuması yapıldığında insanı şoklara sokuyor.
bir değersin akıllı melek
Selam 15 yıl öncesinde 20 tanesi okudum sizinle yeni tanistim çok memnunun
Genelde bu tarz videolarda söylenen kitapların hepsini okumuş oluyordum ama ilk defa bu kadar okumadığım kitapla karşılaştım. Skor tutmadım o sebeple bilemiyorum kaçını okumuşum ama okumak isteyip cesaret edemediğim kitapları da görünce onları okumak için bahane oldu bu video.
Uzun zamandır bu kadar keyifle izlediğim bir video olmamıştı. Emeğinize sağlık
Bu listeyi tamamlayacağım, söz verdim kendime💕
Öneri kitaplarınız çok güzel olmuş, birkaç kitap dışında. (başlığa uygun olmadığını düşündüğüm için) Bunlara ek olarak stoa akımına el atarak epikretostan , Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir, Marcus Aureliustan da ,Kendime Düşünceler. Bu iki kitabın da bu ellilik bir rafta yer edinmesi gerekirdi kanaatimce.
Kitapların sadece 2sini okumuşum, fakat çoğu okuma listemde var. 1984ü okuyorum şu an mesela..Bir şey dikkatimi çekti. John Milton kitabı için "şeytanın ağzından" dedin. Şeytanın Avukatı filmindeki şeutanın adı da John Milton'dı. Böyle bir bağlantı kurdum kendimce 🙂
Dostoyevskinin son öyküsü beni çok sarsmisti. Gülünç bir adamın düşü. Çok kısadır ama belki 20 kez okudum dinledim böyle bir hikaye olamaz ya inanılmaz bence
Muhtesem liste. Pessoa yi bu listede gormek beni ayrica mutlu etti:) 28 + 3 yarim ile iyi ilerledigimi dusunuyorum. Sevgiyle kalin
Çok güzel bir video olmuş, ben GOG'u da kesinlikle öneririm. Ben 15 tanesini okumuşum daha, hala okumam gereken mükemmel kitapların olması beni hep çok mutlu ediyor :)
Felsefeye yeni başlayan birisi olarak merak ettiğim ve aradığım bir videoydu. Okuma listeme ekleyeceğim . Çok teşekkürler ☺️
Vergilius'un Ölümü- Hermann Broch
Edebiyat Dersleri- Ahmet Hamdi Tanpınar
Sırça Fanus- Silvia Plaht
Kalan- Leyla Erbil
Hadrianus'un Anıları- Marguerita Yourcenar
Ayla Kutlu- Asi Asi
Gündüz Vassaf- Ne Yapabilirim?
Ahmet Cemal- Şeref Bey Artık Bu Evde
Yasamiyor
Inci Aral- Kıran Resimleri
6/50 -18 yaşindayim umarım ilerde hepsini okumuş ve anlamış olurum .
Çoğu kanaldan daha iyi duruyor ama sadece beğenileri sunmaktan ileri geçemiyor bu kanallar, belki daha geniş açıdan kitaplar hakkında en azından bir perspektif sunulsa daha doyurucu olabilir bu seferde o paradigmaya sıkışmışız gibi düşünülebilir ama genel okuyucuların buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Güzel kanal, başarılar.
Umberto Eco - Gül'ün Adı, filmi de güzeldi. Farklı yıllarda 2 defa izledim.
Arşivimde duruyor, bir gün 3.kez daha izleyebilirim.
1-Luke Russell:Kötülük
2-Marcus Aurles:Kendime Düşünceler
3-Sezai Karakoç:İnsanlığın Dirilişi
4-Montaigne:Denemeler
5-Wıllıam Fauulkner:Ses ve Öfke
6-Thomas Hobbes:Levıathan
7-Knut Hamsun:Açlık
8-Denıs Dıderot:Felsefe Konuşmaları
9-Wıll Heınrıch:Kralin Laneti
10-Gustave Flaubert:Bilirbilmezler
Roman mı bu liste ?
çok kitap okuyanların konuşması bu şekilde şekilleniyor haberiniz olsun cidden
12 tane ama geri kalan hepsi okuma listemde okunma sıralarını bekliyorlar 😊Teşekkürler 🙏
Yüklü miktarda toplu kitap siparişi veriyorum aklıma ilk sizin kitap öneri videonuz geldi sipariş ettiğim kitapların hepsini bu videodaki önerilerinizden yararlanarak aldım en kısa sürede okumaya başlayacağım
Teşekkürler
Böyle bir kanalı şu an keşfetmek bana ne kadar iyi geldi anlatamam. RUclips gibi bir mecrada ortalık makyaj günlük rutin ve oyun videoları ile doluyken bence çok değerli bir iş yapıyorsun. Umarım hak ettiğin yere gelirsin. Hayranlıkla takibindeyim :)
RUclips'nin parlayan yıldızı.
1 aded türkçe kitap koymuş hem de Allah razı olsun :)
Bi Giordano Bruno videosu iyi gitmez miydi Dilara hanım :))
Montaigne, William Blake ya da La Rochefoucauld olmaması üzdü biraz :') H. G. Wells de Bilim-kurgu/Distopik kısımlara eklenebilir gibi. Zaman Makinesi kitabı çok çok güzel bir kitap.
Kesinlikle Fuentes okunmalı. Özellikle Friedrich Balkonunda ve Terra Nostra.
Terra Nostra’yı okuyan insan sayısı çok azdır. Ama edebiyat, mistisizm, felsefe, mitoloji ve psikoloji bir arada olan nadir kitaplardan.
Ben Cesur Yeni Dünya'ya 3-4 kere başladım fakat en fazla 50-60 sayfaya kadar gidebildim, hayal edilebilesi bir kitap değil. Ben okurken aynı zamanda sahneleri kafamda da canlandırmayı seviyorum. 1984 ise (Cesur Yeni Dünya ile birbirlerine muadil olduklarını düşünüyorum) daha okunabilir geliyor. Cesur Yeni Dünya (okuyabildiğim kadarıyla) bana çok basık geldi..yani çok basıyor. Basıyor, nassı diyim, sıkıyor değil de, afakanlı bir hikaye..Okurken soldan soldan geliyorlar gibi 🙂 Benim için böyle tabi, edebiyat tarihinin altın kitaplarından olduğu inkar edilemez.
9 kitabı okudum bu listedeki 15 yaşındayım bir ara yine döneceğim buraya
Yorumlarda anlam veremedigim bir kac nokta var: Pekcok arkadasimiz "su eser de olmalıydı, bu yazarin da kitaplari olmalıydı" seklinde gorus bildirmisler. Ama dilara hanim zaten videonun en başında, bu listenin edebi niteliginden ziyade felsefe ntelikleri yogun ve kendisinin begendigi eserlere gore hazırlandığını belirtiyor. Ornegin Tolstoy yorumlari gordum. Benim en begendigim yazarlardan biridir. Dunya romanciliginin kilometretaslarindan biri oldugunu dusunuyorum. Dirilis kitabinda da ahlak uzerine cok carpici cikarimlar ve sorgulamalar yapabilmemizi sagladigindan ve insan ne ile yasar sorusu dahil ahlak konusu ile ciddi manada ilgilendiginden felsefenin etik alanina katki sunmus oldugunu dusunuyorum. Ama tolstoy u asil buyuk yapan onun sosyolog tarafidir. Örneğin Savas ve Baris olsun Anna Karenina olsun kitabin icerisinde toplumsal yasayis ile ilgili basit bir sahneyi bile oyle bir tasvir ederki, hersey canlanir gozunuzde. Napolyonun moskova işgalini tüm tarihi ve sosyol oğeleriyle resmeder. Ve oykuler icerisinde oykuler vardir. Muazzam bir derinlik olusturur. Ara karakterin dunyasini bile oyle guzel betimler. Liste tarih ve sosyoloji perspektifi sunan bir liste olsa idi Tolstoy olabilirdi ama bu felsefe ile ilintisine gore hazirlanan bir liste. 50 eserlik bir liste oldugundan cok ciddi bir kisit da var. Haliyle bazi onemli eserlere yer verilemez. Dolayısı ile böyle bir listede herkesin beklentileri karşılanamayacagindan mutsuz olmak "bu neden yok" demek yerine bizim dışımızda bir gözden ve bu işi bilen birisinden öneri almanın mutluluğuna varalim. Saydığınız eserler muhakkak cok degerli. Ama soruyu bir de söyle soralim: olması gerekenler yerine listede olup olmaması gerektiğini düşündüğümüz bir eser var mı diye soralım. Ne olmamalıydı mesela ki bu bahsettiğiniz eser listeye eklenmeliydi ve neden? Sadece "ben begendiğim" için mi? Kendi beğeni ve fenomenlerimizi bu derece genel geçer doğrular haline getirmeye çalışmak makul mu? Ayrıca eminim ki bu yorumları yapan arkadasların coğu listede adı gecen pekçok kitabı okumamişlardır. Su halde bilmediğimiz, deneyimlemediğimiz eserlerin doğru tercih olmadığını neye göre gerekçelendirebiliriz. Çok uzun yazdım ama son olarak biz madem biliyorsak hangi eserlerin olması gerektiğini ve bundan çok eminsek o zaman Dilara hanıma neden soruyoruz, ondan neden bize tavsiyede bulunmasını istiyoruz? Bizim düsündüklerimizi ve beğenilerimizi tekrar edip onaylaması için mi? Bizim gibi davrandığı zaman Dilara hanım kendisi olabilir mi? Kendisini gerçekleştirebilir mi? Bir mese palamut tohumu mese palamudu olarak buyuyup serpilerek kendini gerçekleştir ve tamamlar. Bir kediden köpek gibi davranmasını beklemek nasıl doğru bir davranış olmazsa, diğer insanların da bizim gibi davranmasını, ortak beğenilere sahip olup, aynı seyleri dile getirmesini beklemek doğru olmaz diye düşünüyorum. Bunlar Dilara hanımın görüş ve beğenileri. Bunu da ustelik kendi kanalında bir zahmet yapabilsin. Ha benim de görüş ve beğenilerim farkli olabilir ama bu konuda sınırlı bilgim var, temel eğitimim yok ve okuduğum kaynaklar da sınırlı. O yuzden benim goruşlerim bir referans teşkil etmez. Ama eğitimine, okuduğu kitaplara ve kanalnda paylaştığı içeriklere baktığımızda dılara hanımın görüşleri referans teskil edebilir. Zaten kendisini referans olarak görülebilecek bir kaynak olarak düşündüğünüzden böyle bir tavsiyede bulunmasını ve liste hazırlanmasını ıstedik😊. Felsefe ile kalalım. Hakikatin bilgisine ulaşmakta ziyade onun yolculuğu ve arayışında kalalım. Kesin hukumlerde bulunmadan, sormaya, anlamaya ve anlatmaya çalışalım. Doktriner ve kesin hukumler bizim yeni şeyler öğrenmemizin ve etrafımızı & bulunduğumuz evreni anlamamızın önündeki en büyük engel. Hersey biliyorsak öğrenilecek birsey kalmamış demektir. Felsefe ile daha anlamlı bir yasam mümkün. Sevgilerle
Saramago da eklenebilir, Körlük mesela
12 sini okudum
10 tanesi okuma listemde
Listenin bana göre ilk 5 i şu şekilde
1- suç ve ceza
2- yeraltından notlar
3- Nietzsche ağladığında
4-böyle buyurdu Zerdüşt
5- dorian grayin portresi
Yeleğini Mandra Filozofu'nun yeleğine benzettim.
Harika bir liste .Yaklasik 20 tanesini okudum digerlerinide sayenizde okumam gerekecek ,tesekkürler.
Proust önerisine katılırım. Tatar Çölü olabilir. Bir kaç Tolstoy da eklense yeridir.
6 tanecik okumuşum.Elimde olan kitaplarla hemen okumaya başlayarak ilerleyeceğim💪💜
Murakaminin kadınsız erkekler diye çevrilen kitabını da tavsiye ederim, pragda geçen bir hikayede kafkanın dönüşümünü tersine çevirip kendince tekrar kurguladığı bir öyküsü vardı.
Büyülü Dağ, gecenin sonuna yolculuk, kesik bir baş, kayıp cennet, damızlık kızın öyküsü, dune, madde 22, haşlanmış harikalar diyarı kitapları listeye girer mi diye düşündüm. Gerçi bu kitapları okumadım. Seçildiğine göre muhtemelen iyi kitaplardır. Paylaşım çok iyi oldu. Çabanız için teşekkürler.
Listeden sadece 20 tane okumuşum. Bir kaç eseri ilk defa burada duydum, öncelikle onlara göz atacağım. Kaliteli içeriklerin var, emeklerine sağlık.
50/50 ve arkada erik satie çalıyor aeoliyen nın türevlerinde ünsiyet peyda eden tatlı bir müzisyen abimizdir oda 50 de 50 umarım bir ben kalmam malumatfuruşculuk olsun istemiyorum lütfen okuyun kurtarın beni bu gafletten tek ereğiniz bu olsun yoksa çok pespaye bir duruma düşeceğim veeeeeee hala aşırı karizma bu ablamız gün geçmiyorki bir gün daha karizmasına karizma katmasın bu sıhhat yüzlü insan XD (x d pek tezat olsada varsın olsun :D bir de nokta virgül yok o da olsun :D )
Yağız Bey sizi takip edebileceğim bir yer var mı? Böyle bir üslubu daha çok okumak isterim.
@@BulentOzgun yorumunuz pek müphem benim haddizatım dilara hanımın karizmasını hasıl etmek mülahazanızda ciddi iseniz eğer tevüccünüz efendim . bir de videoyla ilgili asıl yorumum şu olsun eğer okuyabilecek zamanı da satın alabilseydi kitap satın almak insan için iyi bir şey olurdu fakat insanlar genellikle kitap satın almayı o kitapların içindeki şeyleri elde etmekle ve onlara hakim olmakla karıştırıyor bir insanın okuduğu her şeyi muhafaza etmesini istemesi yediği her şeyi midesinde muhafaza etmeseni istemesinden farksız yediği şey onu bedenen okuduğu şeyde onu zihnenbeslemiştir ve bunlarla ne ise o olmuştur nasıl ki beden kendisiyle türdeş olanı hazmederse bir insanda kendinisi ilgilendiren dikkatini çeken şeyi muhafaza edecektir bir başka deyişle kendi düşünce sistemiyle örtüşen yahut amaçlarına denk gelen şeyi bünyesinde alıkoyacaktır. tabiatiyle herkesin hedefleri vardır fakat çok azı bir düşünce sistemine benzer bir şeye yaklaşır bu sebepten ötürüdür ki bu insanlar hiçbir şeye nesnel bir alaka gösteremezler ve okuduklarından hiçbir şey öğrenemezler okuduklarından hiçbir şey hatırlamazlar. iyi bir kitap ilk okumanın ardından zaman kaybetmeden tekrar okunmalı zira öncelikle kitabın muhtevası bütünü itibariyle ikinci kez okunduğunda kavranır ve başlangıç ancak son bilindiğinde gerçekten anlaşılır ve buna ilave olarak kitap ikinci kez okunurken kişinin içinde bulunduğu ruh hali ve zihin yapısı ilkinden farklıdır dolayasıyla çoğu kez başka bir izlenim elde edilir muhtemeldir ki mehteva başka bir ışıkta görünür. (hangi kitaptan alıntı yaptığımı güçlü karizmasıyla dilara yapsın ) birde beni okuyacağınız bir yer yok ama bağımsız rock türünde bir albüm çıkaracağım ordan dinlersiniz albümde karizmatik dilozof diye de bir parça olacak sanırım :D
@@yagzaydogan7418 Gayet ciddiyim. Yazarken de ciddi görünmesi için elimden geleni yaptım ama öyle görünmedi demek ki. Bu yanıtla birlikte yazdıklarınızı okuma isteğim arttı. İyi yazan okurlar bulmak çok zor artık. Onlardan feyz almak gerek. Bu kanalı neden takip etmek istiyorsam sizi de o yüzden takip etmek istiyorum.
@@BulentOzgun son yaptığım yorum schopenhauer okumak yazmak ve yaşamak üzerine adlı kitap dan alıntıydı .
"erik satie" için teşekkür ederim :)
lüüüüttttttfffeeeennnnn daha çok kitaplı içerk gelsinnn lütfeeeennnn sizin zevkinize güveniyorum fakat sanıyorum çok ayrıntıl olmasın diye kitaplar hakkında çok yorum yapmamışsınızzz daha çok kitap videosuu gelsiin
Sen nasıl bir güzelliksin kadın...kanalınla tanışdığımdan beri youtube-a sadece bu kanal için giriyorum...
iyi ki varsın
Bence Hermann Hesse /Bozkırkudu da felsefi/edebi lezzeti epeyce barındırıyor. Herkese önerimdir.
50 kitaptan 12 tanesini okumuşum. Çok yararlı bir liste emeğinize sağlık.
Bugün baktığımda 50 de 5 buçuk. Mutluyum çünkü karantinada da olsak yegane bir hedefim var artık. Karantina bittiği zaman buraya gelip before after yapacağım. Çok teşekkürker ellerine sağlık seni çok seviyorum💜
durum nedir hedefin gerçekleşti mi
10/50 +Türk Edebiyatına ayrıca Peyami Safa'yı eklemek isterim. Bir de Thomas Bernhard aklima geldi yazarken.😊 Çoğu kütüphanemde ya da sepetimde olan kitaplar, şevk geldi😍Teşekkürler.
Liste müthiş👍Çağdaş Türk Edebiyatından bir tavsiyede de benden: Cem Savran'ın Av-Yeraltından Öteki Notlar- adlı romanı. Atıftan da anlaşılabilir, yalnızlık ve yabancılaşmanın sorgulandığı, edebi niteliği yüksek, felsefi derinliği olan ufuk açan bir roman. Bu listeye de yakışır bence.
50/3
1.Suç ve Ceza
2.Yer Altından Notlar
3. Dava
Puslu kıtalar atlası'nı tavsiye ederim size
Çok seversiniz ☺️
Kucuk bir bolumunu okumusum, digerlerini de derhal okuyacagim. 12 yasimda okul kutuphanesinde aksam etudlerinde Cesur Yeni Dunya'yi okudum. Pek anlamadim ama anladigim kadariyla cok korktum. Sonra bunun neresi cesur diye kafayi kirdiktan tekrar okudum. Yine anlamayip gicik oldum. Yillar sonra distopya terimi ile tanistim. Lise yillarinda yine kutuphaneden Huxley'in Collected Short Stories'ini aldim ve bu sefer mest oldum. Benim listemde Huxley'den CSS var.
Theodor Dryzer : Genius (Dahi), Jack London : Hayat aşki, Justin Gaarder : Sofinin dünyası
Ahmed Hamdi Tanpınar dan huzur,oğuz ataydan Tutunamayanlar,kemal tahirden devlet ana ilk aklıma gelenler.
Keşke Marcus Aurelıus'un Düşünceler kitabınıda önerseydiniz😊
İzlediğim ilk video ve bu zamana kadar bu kanalı keşfetmemiş olmanın burukluğunu yaşıyorum.Teşekkürler aytuğ akdoğan.
400 . beğeniyi yaparak kendimle gurur duydum :) sanırım 5-6 tanesini okumuşum ,,,daha fazlasını okuyarak bu gururu sürdürmek isterim ,, çok güzel bir seçki olmuş ,,,,teşekkürler
Arthur C Clarke ve Philip K. Dick çok yakışırdı bu listeye. Ama Blade Runner Ve Solaris üzerinden onlarıda aldık sayalım bari .^^
İçerik çok zengin çok teşekkürler. Konuşmanızda uzun süre dinlemeyi engelleyen vurgular var bazı harflere fazla basılıyormuş gibi, diksiyon dersi alabilirsiniz bana çok katkısı oldu.
İnce Memed yerli edebiyatımızın en büyük başyapıtı.Bu liste de olmalıydı.Liste ye almamanız üzücü
Sadece türk edebiyatından eserler olan bir liste paylaşır mısın bizimle 😊
YER ALTINDAN NOTLAR
ÖLÜM VE PUSULA
ŞATO
DAVA
DÖNÜŞÜM
HUZURSUZLUĞUN KİTABI
ÖLÜ CANLAR
SUÇ VE CEZA
BÖYLE BUYURDU ZERDÜŞT
OTOMATİK PORTAKAL
1984
CESUR YENİ DÜNYA
Şu an okumakta olduğum kitaplar ALGI KAPILARI, SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ daha fazlasını okumak için sabırsızlanıyorum
nasıl kaçırmışız bu kanalı . güzel oldu gayet .
Aralarından sadece Ütopya'yı okudum.
Ütopya'yı okurken sıkılmak mümkün değil, akıcı yani kesinlikle okuyun.
Listede Montaigne de olsa cok iyi olurdu diye dusunuyorum 😌
Huzursuzluğun Kitabı için "Sağlam psikoloji isteyen kitap" demişsin. Kitabın ismini görünce içimdeki huzursuzluğu anlatıp beni bir nebze rahatlatır umudu gütmüştüm. Sağlam psikolojiden kastın nedir?
Çok teşekkürler, sağlıcakla kalınız, hoşçakalınız efendim 👍🙏
@Dilozof liste ve paylaşımınız için teşekkürler. Kendi listem dogrultusunda gidiyorum ben. Saygılar 🌹
Kitaplar tek tek not edildi. Teşekkür ederiz. :)
Çok güzel olmuş da nietzsche yi sevdiğini bilmiyordum,sevindim
Detay vermeye başladığını anlayıp vazgeçtiğin an Subscribe butonuna bastım. :)
Bu kitaplari okuyanlar için bi kitap inceleme videolari çeker misiniz ? Fikir alışverişi yapalım :))