Ο μετασχηματιστής απομόνωσης και η λάμπα πυρακτώσεως που χρησιμοποιώ για επισκευές τροφοδοτικών

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 13 сен 2024
  • Παρακολουθήστε γιατί χρησιμοποιούμε τον μετασχηματιστή απομόνωσης κυρίως στις επισκευές τροφοδοτικών και που χρησιμεύει η λάμπα πυρακτώσεως σε σειρά, για τις δοκιμές επισκευών στα 220v.
    Για τις επισκευές τροφοδοτικών και σημεία με 220v μην ξεχνάτε:
    1) Χρησιμοποιήστε γάντια με μόνωση
    2) Συνδέστε τη συσκευή προς επισκευή επάνω σε μετασχηματιστή απομόνωσης (χωρίς γείωση)
    3) Χρησιμοποιήστε λάμπα πυρακτώσεως 100w σε σειρά
    4) Κάντε αποφόρτιση του μεγάλου πυκνωτή (βαρελάκι) στο πρωτεύων κομμάτι των τροφοδοτικών πριν από κάθε επέμβαση, κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από 320VDC+
    5) Εργαστείτε μόνο με ασφάλεια χωρίς ρίσκο, αν γνωρίζετε απόλυτα τι κάνετε και πως λειτουργούν οι τροφοδοσίες
    =============================================================
    Θέλετε να επισκευάσετε τη συσκευή σας; Επισκεφθείτε μας στο κατάστημά μας
    Μυκάλης 5, Άνω Γλυφάδα ή στείλτε μας τη συσκευή σας με τον Courier μας.
    =============================================================
    Η υποστήριξή σας είναι σημαντική για εμάς και την ανάπτυξη του καναλιού!
    Κάντε Like, Subscribe και Share αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό το βίντεο.
    techguru.gr
    techguru.gr
    =============================================================
    Αν σας βοήθησε το βίντεο και θέλετε να κεράσετε τον αυριανό καφέ:
    Paypal: service@techguru.gr
    Revolut: @techgurugr

Комментарии • 32

  • @gvenagas
    @gvenagas 2 месяца назад +1

    Συγχαρητήρια είσαι άψογος! Άνθρωπος με γνώσεις και μεταδοτικότητα!

  • @georgekaravasilis9197
    @georgekaravasilis9197 5 месяцев назад +1

    Κάνεις πολύ καλή δουλεια!!! Συγχαρητήρια!!! Προσφέρεις γνώσεις ασφαλείας και όχι μόνο σε νέα άτομα αλλά και σε παλιούς που ίσως έχουν κάποια "κενά". Σχετικά με το αν τσιμπάει λίγο αν πιάσεις οποιοδήποτε από τα δύο καλώδια του δευτερεύοντος: ΔΕΝ αισθάνεσαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, μόνο αν πιάσεις και τα δύο σε χτυπάει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ το ρεύμα. Επειδή όμως υπάρχει η λάμπα σε σειρά και πάλι είναι πιο αδύναμο το χτύπημα αλλά όχι ακίνδυνο. Κι επίσης δεν υπάρχει η έννοια της φάσης (L) και του ουδέτερου (N) στο δευτερεύον. Μια ακόμη παρατήρηση για όσους διαβάζουν τα περί απομόνωσης παλμογράφου: Τα όσα δείχνονται στο βίντεο αφορούν μετρήσεις με παλμογράφο πάνω σε συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο της ΔΕΗ όπως πχ τροφοδοτικά. Δεν ισχύει αν δουλεύουμε με καθαρά ηλεκτρονικές συσκευές με τάσεις απομονωμένες που προέρχονται από τροφοδοτικά. ΑΝ πχ δουλεύετε πάνω σε μια πλακέτα μητρικής τότε επιβάλλεται να έχετε συνδεδεμένο τον παλμογράφο σας σε μια πρίζα με ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ γείωση η οποία βοηθάει στην αποθορυβοποίηση των μετρήσεων από επαγωγικές παρεμβολές.

    • @TechGuruGR
      @TechGuruGR  5 месяцев назад

      Ευχαριστω πολυ, σωστες οι παρατηρησεις!! 😁😁

  • @robertgrec
    @robertgrec 5 месяцев назад +1

    Πολύ ωραία εξήγηση για το μηχάνημα. Ωραίος!!!! #TechGuruGR

  • @vikto95
    @vikto95 5 месяцев назад +1

    Πολύ καλό!

  • @steliosmakrodimitris9305
    @steliosmakrodimitris9305 5 месяцев назад +1

    Ωραία η κατασκευή σου!Εγώ για να γλυτώσω το κόστος αγοράς έκανα μια diy κατασκευή με δύο όμοιους μετασχηματιστές απο ups ενωμένους back to back που έτυχε να έχω και χρησιμοποιώ μονο μια πρίζα εξόδου με διακόπτη για να κάνω bypass στην λάμπα όταν η συσκευή που τεστάρω είναι ok.Βέβαια το σύνολο είναι πολύ λιγότερα VA απο τον δικό σου που είναι επαγγελματικός!

    • @TechGuruGR
      @TechGuruGR  5 месяцев назад +1

      ωραια ειναι και τα diy απο spare

  • @Pandemonioum
    @Pandemonioum 5 месяцев назад +1

    Είσαι ωραίος!!... κατέχεις την τέχνη σου και επικοινωνιακός!....πες μας και άλλα!

  • @kosteogamer
    @kosteogamer 5 месяцев назад +1

    Το περίμενα αυτό το βίντεο μπράβο πολύ καλό το βίντεο όσο για την μετατροπή με την λάμπα μπορούμε να το κάνουμε και diy ξεχωριστά από το μηχάνημα ?

    • @TechGuruGR
      @TechGuruGR  5 месяцев назад

      ε ναι βεβαια. ντουι σε σειρα με power cord και σουκο πριζα

  • @giorgostsobanakis5673
    @giorgostsobanakis5673 5 месяцев назад

    στο variac βαζεις και αμπερομετρο

    • @georgekaravasilis9197
      @georgekaravasilis9197 5 месяцев назад

      Το variac είναι ειδικός τύπος μετασχηματιστή με ένα τύλιγμα (γι΄αυτό και λέγεται αυτομετασχηματιστής) και δεν προσφέρει καμία απολύτως απομόνωση από το δίκτυο της ΔΕΗ. Αν χρειάζεσαι να ρυθμίσεις την τάση των 230VAC ΚΑΙ να είσαι απομονωμένος από το δίκτυο, συνήθως συνδέεις το variac στην έξοδο του μετασχηματιστή που δείχνει το video, μετά δηλαδή κι από την προστασία του εν σειρά λαμπτήρα.

  • @cagedchaos
    @cagedchaos 5 месяцев назад

    Η πρίζα without ground του μετασχηματιστή σε τι χρησιμοποιείται?

    • @TechGuruGR
      @TechGuruGR  5 месяцев назад

      και οι 2 αριστερες ειναι without ground για το λογο που ανεφερα με τον παλμογραφο

  • @ShortFoxyMan
    @ShortFoxyMan 5 месяцев назад

    Τις Συσκευες που επισκευαζουμε και τις εχουμε μετά τον Μ/Σ Απομόνωσης πρεπει να ειναι γειωμενες ή οχι?? .......Ειναι καλυτερα να εχουμε αλλον εναν M/Σ απομόνωσης για τα όργανα του εργαστηριου ? ...π.χ Παλμογραφο.κλπ.?

    • @TechGuruGR
      @TechGuruGR  5 месяцев назад +1

      οι συσκευες πρεπει να ειναι στον Μ. Α. χωρις γειωση. τα οργανα πρεπει να ειναι στη παροχη της δεη, στη πριζα δλδ, με γειωση

  • @christozed
    @christozed 5 месяцев назад

    Μόνο το ένα.
    Ναι πόλος λέγεται

  • @billakosl.a3227
    @billakosl.a3227 5 месяцев назад +1

    Μαθαίνουμε και κάτι

  • @christozed
    @christozed 5 месяцев назад

    Σχεδιο υπαρχει;;

    • @TechGuruGR
      @TechGuruGR  5 месяцев назад

      οχι, μπορει να φτιαξω μια μερα

  • @elektorelektor4018
    @elektorelektor4018 5 месяцев назад

    Γαλβανική απομόνωση λέγεται.

  • @Stelios.Posantzis
    @Stelios.Posantzis 5 месяцев назад

    Γιατί οι μισές λέξεις που χρησιμοποιείτε είναι αγγλικές και οι άλλες μισές ελληνικές; Ούτε ελληνικά είναι αυτό, ούτε αγγλικά.
    Θα ήθελα πολύ να δω την εκπομπή σας ολόκληρη, αλλά θα προτιμούσα μία εκπομπή σε μία γλώσσα άρτια. Δεν το καταλαβαίνω αυτό το φαινόμενο (που δεν περιορίζεται σε αναλύσεις τεχνιών θεμάτων μόνο, είναι γενικό). Όποια εκπομπή βλέπω από νέους από την χώρα μας στο διαδίκτυο είναι πάντα σε μία γλώσσα ανάμικτη, αγγλικά-ελληνικά.
    Τόση απέχθεια για τη μητρική σας γλώσσα νιώθετε εσείς οι νεώτεροι ή μήπως στα σχολεία δεν σας την μαθαίνουν καν πλέον, δηλ. θεωρούν το μάθημα των ελληνικων άνευ σημασίας;
    Θα σας δικαιολογούσα εν μέρει εάν ήσασταν κάποιος που μεγάλωσε στο εξωτερικό και είτε πρόσφατα μετοίκησε στην χώρα μας, είτε μένει στο εξωτερικό (οπότε η επαφή σας με την μητρική σας γλώσσα είναι ελάχιστη).
    Δεν έχω καμία διάθεση να κατακρίνω την προσπάθειά σας να μας μεταδώσετε τις γνώσεις σας, αλλά ελάτε σας παρακαλώ στην θέση οποιουδήποτε ο οποίος έχει μητρική την ελληνική και είτε γνωρίζει αγγλικά, οπότε έχει πολύ απλά την δυνατότητα να βρει μία αντίστοιχη εκπομπή στα αγγλικά, είτε δεν γνωρίζει αγγλικά, οπότε θα δυσκολευθεί να σας καταλάβει.

    • @TechGuruGR
      @TechGuruGR  5 месяцев назад +1

      Κατανοητο αυτο που λετε και σεβαστη η αποψη, εχετε δικιο. Παρολα αυτα λογω οτι ορισμενες λεξεις, τεχνικες ορολογιες βασικα, τις γνωριζω μονο στα Αγγλικα και λογω σπουδων μονο στα Αγγλικα, μου εχει μεινει αυτη η συνηθεια. Μακαρι να υπηρχε ο χρονος να ψαξω ολες τις αγνωστες λεξεις στα Ελληνικα, δυστυχως δεν υπαρχει.

    • @Stelios.Posantzis
      @Stelios.Posantzis 5 месяцев назад +2

      Είναι γενικό το φαινόμενο και γενικό το σχόλιό μου, #TechGuruGR , ασχέτως ό,τι απευθύνεται σε εσάς στην συγκεκριμένη περίπτωση. Προσπαθώ να επισημαίνω όποτε μπορώ, το φαινόμενο σε ελληνικές εκπομπές αλλά η αντίδραση δεν είναι πάντα θετική, όπως η δική σας. Το διαδίκτυο επιτρέπει όμως να κάνουμε κάτι τέτοιο σε αντίθεση με τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης-επικοινωνίας (που δεν είναι αμφίδρομα).
      Γνωρίζουμε ότι η ίδια η επίσημη πολιτεία δεν τιμά την γλώσσα μας όπως χρησιμοποιείται ακόμα και από τους ανώτατους οπότε ποος θα δώσει το παράδειγμα; Δεν υπάρχει αρχή ούτε τέλος διότι σε κάθε επάγγελμα ακολουθούμε τους ξένους και άρα υιοθετούμε τους όρους που εφευρίσκουν εκαίνοι πρώτοι πριν προλάβουμε εμείς να πλάσουμε δικούς μας. Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στην περίπτωση τομέων της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών, των υπολογιστών και λοιπών συναφών.
      Ωστόσο, υπάρχει ίδρυμα που έχει την αρμοδιότητα για την εισαγωγή ελληνικής τεχνικής ορολογίας (δυστυχώς εάν βάλω την διεύθυνση, το γιουτιουμπ θα διαγράψει το σχόλιο) αλλά , απ' ό,τι έχω δει, πολλές φορές η ορολογία που υισηγείται είναι απλή μετάφραση κατά λέξη των ξένων όρων πράγμα που δεν είναι το ζητούμενο.
      Πρόκειται για την Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας (ΕΛΕΤΟ). Επίσης απ' ο,τι βλέπω υπήρξε και Ελληνικό Δίκτυο Ορολογίας το οποίο όμως σταμάτησε να λειτουργεί το 2023. Την ιστοσελίδα της πρώτης είναι εύκολο να την βρει κάποιος στο διαδίκτυο.
      Πάντως, για μένα, το πρόβλημα ξεκινάει καταρχήν από τα σχολεία και στη συνέχεια παγιώνεται στις τεχνικές σχολές και τα πανεπιστήμια κλπ. Διαβάζω για παράδειγμα βιβλία (εγχειρίδια) του ιδρύματος Ευγενίδου των δεκαετιών του εξήντα-εβδομήντα και η γλώσσα που χρησιμοποιείται εκεί, π.χ. στα ηλεκτρονικά, είναι σαφώς πιο άρτια από αυτήν που ακούμε και διαβάζουμε σήμερα. Όταν συνηθίσουμε κάτι, μας φαίνεται εύηχο και οικείο. Όταν το πρωτοακούμε, μας φαίνεται αοίκειο και κακόηχο.
      Η δική μου παράκληση σε όσους κάνουν εκπομπές στο διαδίκτυο στα ελληνικά είναι να προσέχουν την γλώσσα που χρησιμοποιούν γιατί, αφενός αυτή είναι το κυριώτερο εργαλείο που επιτρέπει αυτήν την δραστηριότητα (των εκπομπών και της επικοινωνίας δηλαδή) και αφετέρου εμείς είμαστε οι φορείς του πολιτισμού μας και εάν δεν προσέξουμε την γλώσσα μας εμείς, δεν θα το κάνει κανένας άλλος ξένος για εμάς.

    • @georgekaravasilis9197
      @georgekaravasilis9197 5 месяцев назад

      Στέλιο κι εγώ ως παλιός μαζί σου είμαι αν και το συγκεκριμμένο βίντεο κρατάει μια καλή αναλογία. Για μένα το τέλειο θα ήταν σε ένα βίντεο οι ορολογίες να εκφωνούνται στα ελληνικά αλλά ΚΑΙ στα αγγλικά ώστε να μπορούν οι νέοι τεχνικοί που κατά κύριο λόγο απορροφούν τεχνικές πληροφορίες από αγγλόφωνο υλικό στο διαδίκτυο, να είναι σε θέση να γνωρίζουν τις έννοιες.Παράδειγμα: Αν αναφερθείς σε ένα εκπαιδευτικό video στην Ενεργό τιμή της τάσεως του ρεύματος λίγα παιδιά θα καταλάβουν αμέσως τι λες. Αν όμως πεις η Ενεργός τιμή του ρεύματος - κοινώς RMS- είναι σίγουρο ότι και οι πιο ανίδεοι το έχουν ακούσει οπότε θα προσφέρεις και την γνώση αυτή.