Belkide ilk youtube yorumumu yazıyorum ama dayanamadım. Ellerin emektar olmuş belli, gösterişten uzak ve de bir o kadar ruhunla çalıyorsun hocam. Tebrik ederim. Seni tanıdığıma gerçekten çok memnun oldum. Başarılar.
Nasıl yapılır? Önce çaldığın bir enstrümana en az orta, hatta orta-üst seviye hakim olmak gerekiyor , ya da enstrümanda çok basit bir melodiyi ve/veya ritmi, metronom ile , metronomu kaçırmadan çalabilmek gerekiyor Gitara hakimiyet genel olarak birden fazla tarzı deneyerek ve o tarzların genel yapısını öğrenerek gelişiyor. Üzerine biraz armoni bilgisi eklendiği zaman o 7'liler, 9'lular neymiş nasıl olurmuş, neden varmış, nasıl kullanılırmış onları anladıktan sonra artık çalımınız tatlanmaya başlıyor. Ritim gitarda özgürlük, aynı akorun klavye boyunca kaç tane pozisyondan çalındığının bilinmesi, akorun 7 lisi, 9 lusu gibi türevlerinin pozisyonlarının ve açık teller ile tınlatılabilen versiyonlarının öğrenilmesi ile başlıyor. Ondan sonra ben buradaki E yerine gideyim 7.perdedeki bareli E akorunu kullanayım ya da open chord deneyeyim diyebilmeye başlanıyor. Bas gitar ayrı bir enstrüman. Onun ile ayrı çalışmış olmak ve çok az da olsa bir pratik temeli sağlamış olmak gerekiyor, bu şekilde altyapıda kullanabilmek için. Elektro gitar ve solo çalabilmek de aynı şekilde. Pena tutuşundan gamlar üzerinde gezinmeye, çeşitli solo tipleri ve efekt vermeye, gitar soundunu amfi , pedallar ya da bir ses kayıt ve işleme programı ile değiştirmeye kadar bir çok teknik ve pratik bilgi ve tecrübe gerektiriyor. Onun dışında ses kayıt programı ile ilgilenirken bir çok düğme ve özellik öğreniliyor. Biraz tecrübe sahibi olununca metronom ile uyumlu bir şekilde kayıt alınabilmeye başlanıyor. Kayıt alabildikten ve amatörce uğraşmak için yeterli seviyeye geldikten sonrası biraz daha özgürlük. Ondan sonra deneme-yanılma ile birlikte bir nevi multienstrümentalist olma yolunda ilerleyebilir, yalnız bir müzisyen olarak da çeşitli çalışmalar yapabilirsiniz. Eğer bir grubunuz varsa, çok daha tatlı ve eğlenceli bir şekilde, hiç kayıt olaylarına girmeden sadece enstrümanınızı çalıp, birlikte tekrar ederek, uzun provalar yaparak kendinizi ve arkadaşlarınızı geiştirebilirsiniz ki en güzeli de bence bu. Kayıttan önce herkesin kendi enstrümanına hakim olmaya çalıştığı bir grup bana çok daha eğitici, öğretici ve kalıcı gibi geliyor. Tek başına da olur ama yukarıda yazdığım bütün bu birikimlerden sonra tat almaya başlarsınız.
Açıkça söyleyeyim profesyonel bir kayıtmış gibi dinledim... Bir o kadar da zevk alarak ve zerre sıkılmadan... Doğaçlama solonuz böyleyse ben üzerine çalışılmış parçaları düşünemiyorum Nurkan Hocam :) Elinize sağlık, hala az da olsa böyle hisli ve duygulu çalan müzisyenleri görmek beni çook mutlu ediyor..
Çaldığı şeyi güzel yapan zorluğundan ziyade ruhuyla çalması.Belki çok daha hızlı sololar vardır ama hiçbiri ruhuyla çalan birinin çaldığı kadar güzel olamaz
@NurkanRenda Hayatımda bu kadar yaptığı müziği emeği hakkını vere vere severek yapan müzik aletini çalarken gerçekten yüzünde gülücükler açan nadir insanlardansınız keşke sizin gibi bir gitar öğretmenim olsaydı zamanında ki şuan gitardan bu kadar geri kalmasaydım SAYGI DUYULASI İNSAN kolay gelsin.
Hocam mükemmel bir adamsın, yıllardır elime gitar almadım, sadece müziğin yapısını merak ettiğim için izliyorum. Şimdiye kadar bu kadar iyi anlatan olmamıştı. Bu da pratik olmuş, süper. Teşekkürler.
Abi sen fark etmediysen söyliyeyim. Video boyunca gitarı çalarken yüzünde hep hafif tatlı bir gülümseme var. Ve bu müzik işinde bayadır olduğunu biliyorum. Hala sıkılmadan, gülümseyerek işini yapıyorsun. Ömrünün sonuna kadar kalsın "o" tebessüm...
7 лет назад
Ritim konusunda bir türlü istediğini yapamayan (çalarken söyleyemeyen) biri olarak bu tür videolarından çok keyif ve ders alıyorum Nurkan Ağabey, teşekkürü bir borç bilirim.
nurkan abi neden udemye eğitim paketi hazırlamadınız? sizin gibi gösterişten uzak bilgili ustaların böyle yerlerde olması kesinlikle gerekiyo, insan videolarınızı izlediğinde sizinle oturmuş da sohbet etmiş hissine kapılıyo ve istedikçe istiyo. Bu ayrı bir özellik. Kullanın bence.
Hocam enfes olmuş. Keşke akorlara uyumlu şekilde nasıl doğaçlama yaptığınızı biraz daha açıklasaydınız. İşin bir tekniği, bir sırrı vardır diye düşünüyorum.
oha 2 yıl olmuş.. neyse; Nurkan seni çok seviyorum.Şimdi napıcam: bir iki kritik ve 1 tane de soru :) Ama cvp filan beklediğimden değil.. Birincisi, planlama yaptığını daha bas'ı elinde aldığında farkettim.Uzun tutuman çok iyi oldu.Aynı progresyonun 2 değil atıyorum 5 tur olması çok çok öğretici oldu benim adıma.Çünkü doğaçlamayı 200 ölçü ve daha fazla davulla birlikte çaldığımız için orda anladık tabi bu durumu. İkincisi ben basketbol oynarken de anlıyorum.Street Ball tabi..Yani maştaki oyuncunun yaşam biçimini görüyrum.Bu emprovize olayında da,müzisyenin senin yemeği ocakta mı unuttuğunu ya da 17 yaşında hangi barda wasted bir şekilde sahnenin önünde elinde Jamison, sallandığını filan nebilyim, görüyorum.(sanrılar) Bu doğaçlamada da, bu kez, sanki başta yaptığın plana 3.turda ancak oturdun gibi geldi. Sorum da şu: Biz de çalarken,yani ne olacağını bilmediğim bir şey, genellikle bas paternleri ya da davul kararları, ancak serinin sonuna doğru oturuyor..Ondan sonra tümünü silip, tekrar kaydediyorum. Ama ilk çalınan fırtınalı 4'lüler filan gidiyo tabi..Yani sence abi, daha ham ama daha coşkulu ilkler mi? yoksa daha oturmuş ama daha dip-coşkulular mı? Yani laf olsun diye soruyorum.:) İlk baştaki coşuyu da belki 10larca kayıttan sonra daha planlı bir şekilde tekrar dönüyoruz.Çıktığım mağaraya ıslak ve yorgun dönmek gibi.. Love you.
Hasan Cihat Örter Gerçekten güzel bilgiler. Sizin de tecrübelerinizden çok yararlandık hocam. tv programlarınızı heyecanla seyrettik “geceyi örten müzik” inanın o günleri özlüyoruz. Digital platformda sizi takip etmeyi devam ediyoruz ve daha fazla katılmanızı rica ediyoruz. Bugün 29 ekim Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.
@@babyskytr CANIM KARDEŞİM ŞİMDİ FACEBOOK DAN YAPIYORUM O PROGRAMLARI, HER GÜN SAAT 12.00 DE, BAZEN AKŞAM YAPIYORUM....CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.. facebook.com/hasancihatorter1958
Nurkan Abi Merhaba, Abi her şey iyi hoş da bu video bir "nasıl" çalışması olmamış ki. Ben uzun süre internetten akor bakıp gitar çalarak kendimi kandırmış biri olarak yazıyorum bunları. Neden Am-Dm-Em sonra belki E#9, ondan sonra soloyu attığın dizi ne, o dizide dorian mı başladın mı phrygian mı devam ettin, bu modlar nelerdir vs. Bizim bunlara ihtiyacımız var canım abim. Sevgiler
En basit haliyle söylersek, kurucu akorları (1-4-5) kullanmış üstad. Gerisi çalan kişinin bilgi yetenek ve hayal gücü. Sen istersen blues gamını kullan, Pentatonik kullan ne biliyorsan onu kullan
Hocam herkes gibi klişe ve sıkıcı hatta tabiri caizse gitardan soğutan birçok youtube videosunun aksine siz teorinin yanı sıra ufkumuzu açıyor hayal gücümüzü nasıl kullanmamız gerektiğini öğretiyorsunuz. Elinize sağlık :)
Öncelikle elinize sağlık Nurkan bey. Bu kayıtta kullandığınız ses kartı mixer referans monitörleri gibi ekipmanların tam listesini yazabilirseniz ve gitarları nasıl kaydettiğinizi yani örneğin amfi mikrofonlayarak mı kaydettiğinizi detaylı olarak anlatabilirseniz ben ve birçok arkadaşa faydalı olacaktır. Teşekkür ederim.
Ses kartı + mikser Yamaha N8, Monitörler Yamaha HS-80, Cubase 7.5, plug-in burada Bias FX, mikrofon kullanmadım. Gitarları direkt ses kartına girdim. Bas gitar: Sire Marcus Miller Akustik gitar: Yamaha APX-500 Elektrik gitar: Suhr Reb Beach Custom. Çalışma odam diye bir videom var bu kanalda, ona da bak istersen. Teşekkürler.
Gitar hocanın organı gibi olmuş artık. Ben ellerimi bile bu kadar bilerek kullanamıyorum :D Şaka bi yana eline yüreğine sağlık hocam. Ve evet yalnızız...
Hocam internette ritimlerile ilgili bir ton video var. Herkes tamamiyle kendi şovunu yapmak üzere "gitar öğrenelim" videoları çekmiş. izledikçe içim kararıyor atasım geliyor gitarı. Sizin gibi öncelikle öğretmenliği bilen insanlar temel ve flamenko ritim teknikleri üzerine bir video çekse muhteşem olur lütfen. Malesef ekonomik durumu iyi olmayan bir insanım ve ders alamıyorum. Lütfen yardımcı olun videolarını takip edeceğim. Saygılar sevgiler.
İlk önce emekleriniz için teşekkür ederim. Küçük bir konuyu aktarmak istedim. "Doğaçlama nasıl yapılır. Gitar öğreniyorum (bölüm 17) de Onur beyin videosunda gözden kaçan bir durumu bildirmek isterim. Anlatılan laminör pentatonik gamın çalınımı tabiki örnekleri ile tabiki doğru ama verilen gam şekli videoya göre yanliş gidiyor. Zamanı( 6:06) . ilk verilen gam şekli aynada kendinize bakar gibi, yani üstte kalin mi altta ince mi. Aşağı doğru ACDEG olarak iniyor. Anlatim doğru ama verilen şekil yanliş oluyor. Bir öğrenci arkadaş sizdeki verilen şekil ile çalışıp gelmiş. Tabiki yanlış. Sadece bilgilendirmek istedim. İyi çalişmalar.
Picasso bir restorana gider dostalarıyla. şef "efendim bana bir anı verebilir misiniz? çocuklarıma, torunlarıma göstereyim, sevinsinler" der. picasso insanlık görsünler hissiyatıyla peçeteye bir şeyler çiziktirip imzalar. şef: -bu benim için öylesine değerli ki, diye sözüne başlarken, picasso lafını keser ve -evet öyle. o elindeki tam 100 bin dolar' der. şef, dehşete kapılmış bir halde; -aman efendim, 2 saniye bile sürmedi yaptığınız. nasıl bu kadar pahalı olur? diye sorar. picasso hemen unutulmaz cevabı verir. -2 saniye artı 60 yıl.
oncelikle cok guzel bir is yaptigini belirteyim abi harikasin. şimdi buraya yazamıyorum cubase ve vst enstrümanlarla ilgili bir forum linki göndersem oradaki birkaç sorunun nedenlerini ve çözümlerini verebilme şansınız var mı? bununla ilgili bir video hazırlamasi yapılabilir mi?
Abi diyelim ki? Bi backing track da G , C , D Akorları var şimdi ben soloyu hangisinden aticam yoksa G basarken solden ,C basarken dodan mi çalıcam lütfen cevapla
hocam merhabalar adanadan katılıyorum :) yarışmaya :) müsait bir zaman da kayıt programları hakkında kullandıgınız genelde onlarla ılgılı kucuk tıyolar ve kısayollar olmak suretı ıle bir kısım egitim yada anlatım söz konusu olabilirmi acaba şimdiden tesekkur ederım motto ailesi ve size iyi çalışamalar........
Hocam solo icin tablarla calmak yeterli sanirdim ancak akorlari bilmenin sart oldugunu gordum..bu derste gosterdiginiz konu benim elektro gitara baslama sebebim idi.2 haftadir enstrumani tanimaya calisiyorum..ne kadar keyifle izledigimi anlatamam :) ileride bir videoda davula eslik ederek mumkun mudur? Tesekkurler
Bende kendi kendime çalıp takılan amatör biriyim bu videodan alığım şey can şengün gibi boş hız yapıp saçmalamak yerine nurkan renda gibi içten güzel çalmak.
nurkan hocam oncelikle derslerınız çok iyi gidiyor çarsamba gunlerını ıple çekıyorum ben sımdı bır ses arabırımı almak ıstıyorum gitarlarımı bağlıycam cubase ve fl studıo kullanıyorum ses kaydı alıcam mixer mı onerırsınız ses kartımı fazla bir butcem yok sadece ısımı gorsun kayıt ıcın yeter
Hocam ben kayıt yaptığım zaman özellikle sololarda penanın tele vuruş sesi kayda çok fazla yansıyor ve solunun duygusunu bozuyor. Heavy dediğimiz penalardan kullanıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim acaba?
hocam doğaçlama başlığı basit kalmış bence çünkü kalıpsal gelişiyor. çaldığınız akorlar üzerinden ve temel gamları kullanarak ilerliyorsunuz . gam lar ile ilgili video paylaştınızmı hocam?
Akustik, klasik, elektro,... sanırım bir tanede bas alırsam evdekiler beni gitarlarla kapının önüne koyacak... ama bas çok neşeli ne yapsam bilemedim :-D
hocam ritim attığınız gitar apx500 ü almayı düşünüyorum kendim için ne dersiniz siz kullandığınız süre boyunca memnun kaldınız mı cevaplarsanız sevinirim :D
Hocam çalışmalarınızı takip etmeye çalışan birisiyim. Bir süredir size iki soru sormak istiyordum ama sorduğum soruların uygun olacağı bir video bulamadım. Affınıza sığınarak buraya yazıyorum. Öncelikle koma ya da çoğu insanın bildiği şekliyle nağme dediğimiz sesleri nasıl çalabileceğimizi anlatacak mısınız diye merak ediyorum. Komadan kastım Erkan Oğur gibi mistik müziğin derin sularında yüzmek değil. Sadece bir Aşık Veysel ya da Neşet Ertaş parçasını tadında çalabileceğimiz kadar öğrenebilsem benim için yeter. Mesela bazen bir blues ya da hicaz altyapının üstüne solo çalarken bir Türk işi nağme verebilsek çok tatlı olacağını düşünüyorum. Kurtalan Ekspresin dedem korkut adlı bir parçası var. Orada gitarist çok güzel kullanmış bu tatları. Serdar Öztop solo albümünde özgürlüğe doğru adlı bir parça çalıyor, o parçada da var. Ve ben mesela o akor düzeninin hangi gama ait olduğunu bilsem de bu tarz sesleri bulamıyorum. Anlatan bir video/öğretmen de görmedim henüz youtube içinde. Diğer sorum da fingerpicking ile alakalı ders örnekleri sunup sunmayacağınız hakkında. Country tarzından ziyade heavy metal/rock/blues daha çok dinleniyor ülkemizde. Buna bağlı olarak Knopfler tarzı çalan çok görmedim, sadece parmaklarını çok iyi kullanan gitaristler gördüm. Fakat country gibi tarzlar gelişirse gitaristlerimiz arabeskten ziyade halk müziğine daha çok önem verirler ki Batu Mutlugilin söylediği şey Aşık Veysel'in bir talking bluescu olduğu. Yani halk müziğimiz arabeskten daha fazla rock için uygun geliyor ki Anadolu Rock diye bir şey var. Ben bu alanda fingerpicking kullanılması gereken bir teknik olabilir diye düşünüyorum. Kendimce fikirlerimi belirttim, Uzun yazıp oyaladığım için özür dilerim. Çalışmalarınızı ilgi ve merak ile takip ediyorum. Devamı gelir inşallah.
Nurkan hocanın olduğu yerde bize söz hakkı düşmez tabi ki ama, eğer çok yetenekli parmaklara sahipsen (mesela ben değilim :D) floydrose ile veya direk bend ile koma sesleri elde etmek mümkün. Ama pek tabi yetenek ve sanırım daha da çok çalışma gerektiren bir konu bu.
Belkide ilk youtube yorumumu yazıyorum ama dayanamadım. Ellerin emektar olmuş belli, gösterişten uzak ve de bir o kadar ruhunla çalıyorsun hocam. Tebrik ederim. Seni tanıdığıma gerçekten çok memnun oldum. Başarılar.
Çok teşekkür ederim.
Sadece elleri değil teorisiyle de emin ol
Bişi sorcam aşırı merak ettim profil fotoğrafın neden crov
Nasıl yapılır?
Önce çaldığın bir enstrümana en az orta, hatta orta-üst seviye hakim olmak gerekiyor , ya da enstrümanda çok basit bir melodiyi ve/veya ritmi, metronom ile , metronomu kaçırmadan çalabilmek gerekiyor
Gitara hakimiyet genel olarak birden fazla tarzı deneyerek ve o tarzların genel yapısını öğrenerek gelişiyor. Üzerine biraz armoni bilgisi eklendiği zaman o 7'liler, 9'lular neymiş nasıl olurmuş, neden varmış, nasıl kullanılırmış onları anladıktan sonra artık çalımınız tatlanmaya başlıyor. Ritim gitarda özgürlük, aynı akorun klavye boyunca kaç tane pozisyondan çalındığının bilinmesi, akorun 7 lisi, 9 lusu gibi türevlerinin pozisyonlarının ve açık teller ile tınlatılabilen versiyonlarının öğrenilmesi ile başlıyor. Ondan sonra ben buradaki E yerine gideyim 7.perdedeki bareli E akorunu kullanayım ya da open chord deneyeyim diyebilmeye başlanıyor.
Bas gitar ayrı bir enstrüman. Onun ile ayrı çalışmış olmak ve çok az da olsa bir pratik temeli sağlamış olmak gerekiyor, bu şekilde altyapıda kullanabilmek için.
Elektro gitar ve solo çalabilmek de aynı şekilde. Pena tutuşundan gamlar üzerinde gezinmeye, çeşitli solo tipleri ve efekt vermeye, gitar soundunu amfi , pedallar ya da bir ses kayıt ve işleme programı ile değiştirmeye kadar bir çok teknik ve pratik bilgi ve tecrübe gerektiriyor.
Onun dışında ses kayıt programı ile ilgilenirken bir çok düğme ve özellik öğreniliyor. Biraz tecrübe sahibi olununca metronom ile uyumlu bir şekilde kayıt alınabilmeye başlanıyor. Kayıt alabildikten ve amatörce uğraşmak için yeterli seviyeye geldikten sonrası biraz daha özgürlük. Ondan sonra deneme-yanılma ile birlikte bir nevi multienstrümentalist olma yolunda ilerleyebilir, yalnız bir müzisyen olarak da çeşitli çalışmalar yapabilirsiniz.
Eğer bir grubunuz varsa, çok daha tatlı ve eğlenceli bir şekilde, hiç kayıt olaylarına girmeden sadece enstrümanınızı çalıp, birlikte tekrar ederek, uzun provalar yaparak kendinizi ve arkadaşlarınızı geiştirebilirsiniz ki en güzeli de bence bu. Kayıttan önce herkesin kendi enstrümanına hakim olmaya çalıştığı bir grup bana çok daha eğitici, öğretici ve kalıcı gibi geliyor. Tek başına da olur ama yukarıda yazdığım bütün bu birikimlerden sonra tat almaya başlarsınız.
Sen Ne Diin loO?
Uğraşıp yazdığın için teşekkürler ❣️
Açıkça söyleyeyim profesyonel bir kayıtmış gibi dinledim... Bir o kadar da zevk alarak ve zerre sıkılmadan... Doğaçlama solonuz böyleyse ben üzerine çalışılmış parçaları düşünemiyorum Nurkan Hocam :) Elinize sağlık, hala az da olsa böyle hisli ve duygulu çalan müzisyenleri görmek beni çook mutlu ediyor..
Abi sen öyle bir usta insansın ki benim için, seni dinlerken kendimden geçiyorum. Büyüksün üstad
08:11 Isınma turları
08:35 Giriş
08:50 Gelişme (Gitar çalmayı bırakmaya karar verdiğim yer)
10:12 Sonuca doğru
10:36 Sonuç: Gitarımı satıyorum :)))))
Çaldığı şeyi güzel yapan zorluğundan ziyade ruhuyla çalması.Belki çok daha hızlı sololar vardır ama hiçbiri ruhuyla çalan birinin çaldığı kadar güzel olamaz
Bana tam tersi daha sıkı çalışmak için enerji verdi bu dakikalar 🙂
@@icimozdemir1080 gerçekten çok tatlı geldi adam gitara doğru akıyo resmen notayı ritmi birebir yaşıyo adam
@NurkanRenda Hayatımda bu kadar yaptığı müziği emeği hakkını vere vere severek yapan müzik aletini çalarken gerçekten yüzünde gülücükler açan nadir insanlardansınız keşke sizin gibi bir gitar öğretmenim olsaydı zamanında ki şuan gitardan bu kadar geri kalmasaydım SAYGI DUYULASI İNSAN kolay gelsin.
Hocam mükemmel bir adamsın, yıllardır elime gitar almadım, sadece müziğin yapısını merak ettiğim için izliyorum. Şimdiye kadar bu kadar iyi anlatan olmamıştı. Bu da pratik olmuş, süper. Teşekkürler.
9:10 da o ufak dokunuş. offf...
Nurkan hocayla iki bira içip muhabbet etsek ne güzel olurdu
Bu tarz dogaclama videolarindan mumkun oldugunca cok yukler misiniz. Cok ufuk acici oluyor. Cok tesekkurler
Abi sen fark etmediysen söyliyeyim. Video boyunca gitarı çalarken yüzünde hep hafif tatlı bir gülümseme var. Ve bu müzik işinde bayadır olduğunu biliyorum. Hala sıkılmadan, gülümseyerek işini yapıyorsun. Ömrünün sonuna kadar kalsın "o" tebessüm...
Ritim konusunda bir türlü istediğini yapamayan (çalarken söyleyemeyen) biri olarak bu tür videolarından çok keyif ve ders alıyorum Nurkan Ağabey, teşekkürü bir borç bilirim.
adam 10 dakika şarkı yaptı ya helal olsun
10 dakika değil, 30 yıl + 10 dakika :P
Görükmez Adam 😁😁😁👍
''Müzisyen yalnız bir kişidir, yalnızız yani''
Tek başına
Hocam gitar ağladı, ellerinize sağlık kulağımızın pası silindi.
Dünyanın en iyi video girişi :)
‘Şimdi kafadan atıcam’
Ah be ustat. Bende de guzel fikirler beceriler var da iwte imkansizlik bi elektrogitar alamadim. Kayit icin imkanlarim kisitli. Yoksa seve seve kayit yapip yollardim size degerli fikirlerinizi ogrenirdim. Kendimi geliwtirirdim
nurkan abi neden udemye eğitim paketi hazırlamadınız? sizin gibi gösterişten uzak bilgili ustaların böyle yerlerde olması kesinlikle gerekiyo, insan videolarınızı izlediğinde sizinle oturmuş da sohbet etmiş hissine kapılıyo ve istedikçe istiyo. Bu ayrı bir özellik. Kullanın bence.
Altyapı uçmuş. Bende bir dinleyip üstüne bişeyler çalmak isterdim.
Abi seni gec tanidigim icin kendime cok kiziyorum.Harika bi insansin...
Nurkan hocam videolarınız bana gitarı daha da sevdirdi teşekkür ederim
Elimde gitarla izliyordum. 1:28'den itibaren "Al Your Love" cuk oturdu :))
Hocam enfes olmuş. Keşke akorlara uyumlu şekilde nasıl doğaçlama yaptığınızı biraz daha açıklasaydınız. İşin bir tekniği, bir sırrı vardır diye düşünüyorum.
harikasın abi senin videoların insanı aydınlarıyor
ya negüzel komşular gelip bişey demiyorlar ben 2 tıngırdatıyım diyorum hemen kapıda bitiyor nuri amca bu ne bu be !
Ben: Acaba ne zordur boyle bir solo yazmak
Masterguitarist Nurkan Renda:Evet arkadaşlar tamamen kafadan uydurdum
Büyüksün üstad...
Hocam neyi geliştirmeye çalışırsam 2 gün sonra videosunu yayınlıyorsunuz. Gerçekten çok teşekkürler.
oha 2 yıl olmuş..
neyse; Nurkan seni çok seviyorum.Şimdi napıcam: bir iki kritik ve 1 tane de soru :) Ama cvp filan beklediğimden değil..
Birincisi, planlama yaptığını daha bas'ı elinde aldığında farkettim.Uzun tutuman çok iyi oldu.Aynı progresyonun 2 değil atıyorum 5 tur olması çok çok öğretici oldu benim adıma.Çünkü doğaçlamayı 200 ölçü ve daha fazla davulla birlikte çaldığımız için orda anladık tabi bu durumu.
İkincisi ben basketbol oynarken de anlıyorum.Street Ball tabi..Yani maştaki oyuncunun yaşam biçimini görüyrum.Bu emprovize olayında da,müzisyenin senin yemeği ocakta mı unuttuğunu ya da 17 yaşında hangi barda wasted bir şekilde sahnenin önünde elinde Jamison, sallandığını filan nebilyim, görüyorum.(sanrılar) Bu doğaçlamada da, bu kez, sanki başta yaptığın plana 3.turda ancak oturdun gibi geldi.
Sorum da şu: Biz de çalarken,yani ne olacağını bilmediğim bir şey, genellikle bas paternleri ya da davul kararları, ancak serinin sonuna doğru oturuyor..Ondan sonra tümünü silip, tekrar kaydediyorum. Ama ilk çalınan fırtınalı 4'lüler filan gidiyo tabi..Yani sence abi, daha ham ama daha coşkulu ilkler mi? yoksa daha oturmuş ama daha dip-coşkulular mı? Yani laf olsun diye soruyorum.:) İlk baştaki coşuyu da belki 10larca kayıttan sonra daha planlı bir şekilde tekrar dönüyoruz.Çıktığım mağaraya ıslak ve yorgun dönmek gibi..
Love you.
Adam gitarı resmen yaşıyor be...
NURKANIM ÇOK GÜZEL BİLGİLER, VAROL KARDEŞİM..
Hasan Cihat Örter Gerçekten güzel bilgiler. Sizin de tecrübelerinizden çok yararlandık hocam. tv programlarınızı heyecanla seyrettik “geceyi örten müzik” inanın o günleri özlüyoruz. Digital platformda sizi takip etmeyi devam ediyoruz ve daha fazla katılmanızı rica ediyoruz. Bugün 29 ekim Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.
@@babyskytr CANIM KARDEŞİM ŞİMDİ FACEBOOK DAN YAPIYORUM O PROGRAMLARI, HER GÜN
SAAT 12.00 DE, BAZEN AKŞAM YAPIYORUM....CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN..
facebook.com/hasancihatorter1958
Teşekkür ederim takip etmeye başlıyorum aynı zamanda paylaşıyorum.
Süper olmuş.Çok güzel bir blues solo olmuş.
Harikasiniz hocam bende kendimce kayitlar yapiyodum yanlislarimi cok net gorebildim
şu adamı izleyince müziği biraz daha seviyorum.
Altyapıyı bekliyoruz hocam, elinize sağlık.
Sen bi' harikasın adam!
Aşırı derecede Andy Timmons tadı aldım,ellerinize sağlık \m/
Hocam emeğinize sağlık şahanesiniz.
adam egzersiz yaptı beste oldu yeminle 😊
Nurhan hocam helal olsun bravooo.
solodaki yüz ifadeleri mutluluktur ellerine sağlık abi :)
Mübarek john fruscıante helalll
Biraz farklı tarzlar ama olsun
Nurkan hocam selamlar, videonuzu bitirip alt yapıya hevesle bakacaktım ancak ulaşılamıyor... Güzel bir video olmuş ellerine sağlık emeği geçenlerin
Nurkan Abi Merhaba,
Abi her şey iyi hoş da bu video bir "nasıl" çalışması olmamış ki. Ben uzun süre internetten akor bakıp gitar çalarak kendimi kandırmış biri olarak yazıyorum bunları. Neden Am-Dm-Em sonra belki E#9, ondan sonra soloyu attığın dizi ne, o dizide dorian mı başladın mı phrygian mı devam ettin, bu modlar nelerdir vs. Bizim bunlara ihtiyacımız var canım abim.
Sevgiler
Analıiz işlerine gireceğim. Bir plan var kafamda ona göre ilerliyorum. Teşekkürler ilgine.
Ben teşekkür ederim Nurkan abi, takipteyiz.
En basit haliyle söylersek, kurucu akorları (1-4-5) kullanmış üstad. Gerisi çalan kişinin bilgi yetenek ve hayal gücü. Sen istersen blues gamını kullan, Pentatonik kullan ne biliyorsan onu kullan
@@alfredliger5999 mesela 1 4 5 dediğiniz kromatik diziye göre (la) si do (re) (mi) olduğu için mi 1 4 5
@@alfredliger5999 ve la akorunu basarken ben soloda pentotonik atacaksam la pentotonik mi atmalıyım
Ellerinize saglik. Harika bir paylasim.
Nurkan baba 'şimdi kafadan atıcam' dedi sonrası bende yok helal olsun
Bu adamı seviyorum yahu...
Hocam herkes gibi klişe ve sıkıcı hatta tabiri caizse gitardan soğutan birçok youtube videosunun aksine siz teorinin yanı sıra ufkumuzu açıyor hayal gücümüzü nasıl kullanmamız gerektiğini öğretiyorsunuz. Elinize sağlık :)
9:43 muzigin etkisi iste, insani ister istemez aliyor
Öncelikle elinize sağlık Nurkan bey. Bu kayıtta kullandığınız ses kartı mixer referans monitörleri gibi ekipmanların tam listesini yazabilirseniz ve gitarları nasıl kaydettiğinizi yani örneğin amfi mikrofonlayarak mı kaydettiğinizi detaylı olarak anlatabilirseniz ben ve birçok arkadaşa faydalı olacaktır. Teşekkür ederim.
Ses kartı + mikser Yamaha N8, Monitörler Yamaha HS-80, Cubase 7.5, plug-in burada Bias FX, mikrofon kullanmadım. Gitarları direkt ses kartına girdim.
Bas gitar: Sire Marcus Miller
Akustik gitar: Yamaha APX-500
Elektrik gitar: Suhr Reb Beach Custom.
Çalışma odam diye bir videom var bu kanalda, ona da bak istersen.
Teşekkürler.
Hocam videolarınız çok güzel piyasada albümünüz ya da şarkılarınızı paylaştığınız bir yer var mı? Dinlemek isterim.
Gitar hocanın organı gibi olmuş artık. Ben ellerimi bile bu kadar bilerek kullanamıyorum :D Şaka bi yana eline yüreğine sağlık hocam. Ve evet yalnızız...
Bu gitarınız mı daha iyi yoksa Yamaha revstar mı? Gitar karşılaştırması videoları da gelebilir bence
Nurkan abi sen müzisyen değil müzik adamısın 👍
Hocam "bad guy" i yapmadan önce senin bas rifini dinlemişler telif at Billie Eilish e 😁
Altyapı güzel olmuş hocam , bu arada Dire Straits - Sultans of swing gelirse güzel olur :)
Döktürdün be hocam!
Az önce farkında olmadan buraya geldim vr harika bir olaya şahit oldum
Hocam acaba Cubase kullanımıyla ilgili ufak bir rehber hazırlar mısınız?
@Göktuğ Gada audacity öyle böyle iş görüyor bir şekilde
@Göktuğ Gada Duymamıştım onu, ben de bir ona bakaym. Ben teşekkür ederim
çok beğendim gerçekten çok güzel bir video olmuş.
Rtim kalıbı 12 bar Blues bunu öğrenmeme sebep olan konservatuar sınavlarına teşekkür ederim 💚
Şu çalarkenki hazza, mutluluğa bakar mısınız ? İşte gerçek tutku
Hocam safi tekniksin sen. Çok Tessekurler.
Elinize kulağınız sağlık .
Nurkan abim yine bomba 😂
Hocam internette ritimlerile ilgili bir ton video var. Herkes tamamiyle kendi şovunu yapmak üzere "gitar öğrenelim" videoları çekmiş. izledikçe içim kararıyor atasım geliyor gitarı. Sizin gibi öncelikle öğretmenliği bilen insanlar temel ve flamenko ritim teknikleri üzerine bir video çekse muhteşem olur lütfen. Malesef ekonomik durumu iyi olmayan bir insanım ve ders alamıyorum. Lütfen yardımcı olun videolarını takip edeceğim. Saygılar sevgiler.
İlk önce emekleriniz için teşekkür ederim. Küçük bir konuyu aktarmak istedim. "Doğaçlama nasıl yapılır. Gitar öğreniyorum (bölüm 17) de Onur beyin videosunda gözden kaçan bir durumu bildirmek isterim. Anlatılan laminör pentatonik gamın çalınımı tabiki örnekleri ile tabiki doğru ama verilen gam şekli videoya göre yanliş gidiyor. Zamanı( 6:06) . ilk verilen gam şekli aynada kendinize bakar gibi, yani üstte kalin mi altta ince mi. Aşağı doğru ACDEG olarak iniyor. Anlatim doğru ama verilen şekil yanliş oluyor. Bir öğrenci arkadaş sizdeki verilen şekil ile çalışıp gelmiş. Tabiki yanlış. Sadece bilgilendirmek istedim. İyi çalişmalar.
O videonun altına yazarsan daha iyi olur bence zira ben yapmadım o videoyu. Yine de dikkatine teşekkürler :)
Ben teşekkür ederim. Saygılar dilerim değerli hocam.
Selamlar. Modlarla ilgili çalışma yaparsanız ne güzel olur. Ritm üzerine mixolidyen doğaçlama mesela.
Harikasınız hocam çok duygulu efso oldu 😍😍😍😍
Pentatonik güvenlidir :)
Muzik altyapisi ni goremedim ne zaman koyarsiniz?
İlk fırsatta yollarım. Biraz yoğunluk var benim tarafta.
Hocam altyapı linkinde sorun var.
Sen o "Uydurdum" dediğin parçayı çalmak için ben hergün 5-6 saat çalışıyorum. Vicdansız herif.
Picasso bir restorana gider dostalarıyla. şef "efendim bana bir anı verebilir misiniz? çocuklarıma, torunlarıma göstereyim, sevinsinler" der. picasso insanlık görsünler hissiyatıyla peçeteye bir şeyler çiziktirip imzalar. şef:
-bu benim için öylesine değerli ki, diye sözüne başlarken, picasso lafını keser ve
-evet öyle. o elindeki tam 100 bin dolar' der. şef, dehşete kapılmış bir halde;
-aman efendim, 2 saniye bile sürmedi yaptığınız. nasıl bu kadar pahalı olur? diye sorar.
picasso hemen unutulmaz cevabı verir.
-2 saniye artı 60 yıl.
@@camelist Piiii şu 2 saniyelik şeyi 60 yılda mı yaptın yazıklar olsun
bu riff bana tanıdık geldi
12 bar blues
Beğeni butonuna 3 5 kere tıkladım
HOCAM videolarda yanında bir su falan olsa da içsen ya beni bile susattın yeminle 😊 saygılar.
Merhaba Nurkan abi. Doğaçlama çalarken belli başlı notalar üzerinde kafana göremi gidiyosun yoksa öyle belli başlı nota kalıplar vs bişeyler yokmu
Hangi tonalitedeysem ona göre çalıyorum. Melodik varyasyonlar ve bol miktarda hayal gücü diyebilirim.
Nurkan Renda çok teşekkür ederim abi
Sadece kendisinin anladığı ders
oncelikle cok guzel bir is yaptigini belirteyim abi harikasin. şimdi buraya yazamıyorum cubase ve vst enstrümanlarla ilgili bir forum linki göndersem oradaki birkaç sorunun nedenlerini ve çözümlerini verebilme şansınız var mı? bununla ilgili bir video hazırlamasi yapılabilir mi?
Ekle beni facebook vs. yerlerden, oraya yolla bakalım neymiş.
Abi nolur bunu böyle spotify olur bişey olur yayınlayın hayatımda gördüğüm en iyi doğaçlama
Abi diyelim ki? Bi backing track da G , C , D Akorları var şimdi ben soloyu hangisinden aticam yoksa G basarken solden ,C basarken dodan mi çalıcam lütfen cevapla
Hayır dostum ton ne ise oradan çalacaksın sadece akor değiştiğinde içindeki seslere önem verirsen daha güzel tınlar
Altyapı eklendi arkadaşlar.
Nurkan Hocam, çok sevdiğim, Pink Floyd-Money şarkısını inceleyebilir misiniz? Çok teşekkür ederim. :)
hocam merhabalar adanadan katılıyorum :) yarışmaya :) müsait bir zaman da kayıt programları hakkında kullandıgınız genelde onlarla ılgılı kucuk tıyolar ve kısayollar olmak suretı ıle bir kısım egitim yada anlatım söz konusu olabilirmi acaba şimdiden tesekkur ederım motto ailesi ve size iyi çalışamalar........
emeğinize sağlık
hocam açıyorum bunu arkaya; sizinle çaldığımı hayal ederek doğaçlıyorum, acccayip keyifli bi olay
Hocam solo icin tablarla calmak yeterli sanirdim ancak akorlari bilmenin sart oldugunu gordum..bu derste gosterdiginiz konu benim elektro gitara baslama sebebim idi.2 haftadir enstrumani tanimaya calisiyorum..ne kadar keyifle izledigimi anlatamam :) ileride bir videoda davula eslik ederek mumkun mudur? Tesekkurler
Bende kendi kendime çalıp takılan amatör biriyim bu videodan alığım şey can şengün gibi boş hız yapıp saçmalamak yerine nurkan renda gibi içten güzel çalmak.
nurkan hocam oncelikle derslerınız çok iyi gidiyor çarsamba gunlerını ıple çekıyorum ben sımdı bır ses arabırımı almak ıstıyorum gitarlarımı bağlıycam cubase ve fl studıo kullanıyorum ses kaydı alıcam mixer mı onerırsınız ses kartımı fazla bir butcem yok sadece ısımı gorsun kayıt ıcın yeter
Bütçeye uygun bir ses kart işini görür.
Hocam ben kayıt yaptığım zaman özellikle sololarda penanın tele vuruş sesi kayda çok fazla yansıyor ve solunun duygusunu bozuyor. Heavy dediğimiz penalardan kullanıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim acaba?
Başka pena dene, sağ tarafta gitara doğru çok abanma, sağ el açısıyla oyna biraz. Dene-yanıl işleri bunlar.
hocam doğaçlama başlığı basit kalmış bence çünkü kalıpsal gelişiyor. çaldığınız akorlar üzerinden ve temel gamları kullanarak ilerliyorsunuz .
gam lar ile ilgili video paylaştınızmı hocam?
Henüz yapmadım, aklımda.
Nurkan abim derdini gitarla anlattın resmen
Hocam DAW kullanımı Mix/Mastering ile ilgili bir ders bekliyoruz
Kral..
elinize sağlık
Akustik, klasik, elektro,... sanırım bir tanede bas alırsam evdekiler beni gitarlarla kapının önüne koyacak... ama bas çok neşeli ne yapsam bilemedim :-D
Al gitsin :)
bunlara sahip olmak başlı başına bir mucize bence yarat gitsin bişiler yaptığını görünce hoşlarına bile gidicektir :)
Nurkan hocam bass yürüyüşlerin Pink Floyd - Money şarkısını çağrıştırdı, sevdiğim parçalardandır :)
hocam ritim attığınız gitar apx500 ü almayı düşünüyorum kendim için ne dersiniz siz kullandığınız süre boyunca memnun kaldınız mı cevaplarsanız sevinirim :D
Parti kur oy vermeyen taş olsun Nurkan Baba!!! eline sağlık 👏
Harika! Kullandığınız kayıt programı hangi program , nasıl alabilirim ayınısını?
Ben Cubase kullanıyorum.
Guzel çaldın yav, telefon ağladı :)
Hocam çalışmalarınızı takip etmeye çalışan birisiyim. Bir süredir size iki soru sormak istiyordum ama sorduğum soruların uygun olacağı bir video bulamadım. Affınıza sığınarak buraya yazıyorum. Öncelikle koma ya da çoğu insanın bildiği şekliyle nağme dediğimiz sesleri nasıl çalabileceğimizi anlatacak mısınız diye merak ediyorum. Komadan kastım Erkan Oğur gibi mistik müziğin derin sularında yüzmek değil. Sadece bir Aşık Veysel ya da Neşet Ertaş parçasını tadında çalabileceğimiz kadar öğrenebilsem benim için yeter. Mesela bazen bir blues ya da hicaz altyapının üstüne solo çalarken bir Türk işi nağme verebilsek çok tatlı olacağını düşünüyorum. Kurtalan Ekspresin dedem korkut adlı bir parçası var. Orada gitarist çok güzel kullanmış bu tatları. Serdar Öztop solo albümünde özgürlüğe doğru adlı bir parça çalıyor, o parçada da var. Ve ben mesela o akor düzeninin hangi gama ait olduğunu bilsem de bu tarz sesleri bulamıyorum. Anlatan bir video/öğretmen de görmedim henüz youtube içinde. Diğer sorum da fingerpicking ile alakalı ders örnekleri sunup sunmayacağınız hakkında. Country tarzından ziyade heavy metal/rock/blues daha çok dinleniyor ülkemizde. Buna bağlı olarak Knopfler tarzı çalan çok görmedim, sadece parmaklarını çok iyi kullanan gitaristler gördüm. Fakat country gibi tarzlar gelişirse gitaristlerimiz arabeskten ziyade halk müziğine daha çok önem verirler ki Batu Mutlugilin söylediği şey Aşık Veysel'in bir talking bluescu olduğu. Yani halk müziğimiz arabeskten daha fazla rock için uygun geliyor ki Anadolu Rock diye bir şey var. Ben bu alanda fingerpicking kullanılması gereken bir teknik olabilir diye düşünüyorum. Kendimce fikirlerimi belirttim, Uzun yazıp oyaladığım için özür dilerim. Çalışmalarınızı ilgi ve merak ile takip ediyorum. Devamı gelir inşallah.
O koma işlerini pek bilmem. İşi bilene bırakmalı.
Knopfler tarzını inceleyeceğim.
Nurkan Renda Çok sağolun hocam.
Nurkan hocanın olduğu yerde bize söz hakkı düşmez tabi ki ama, eğer çok yetenekli parmaklara sahipsen (mesela ben değilim :D) floydrose ile veya direk bend ile koma sesleri elde etmek mümkün. Ama pek tabi yetenek ve sanırım daha da çok çalışma gerektiren bir konu bu.
Gerçek sanatçı