Cât de mulțumit sunt de sistemul OFF-GRID cu panouri solare fotovoltaice după un an de folosință?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 17 ноя 2024

Комментарии • 75

  • @VastAnanda
    @VastAnanda 4 месяца назад +12

    Felicitari pentru munca depusa si stilul de viata ales.
    Intrucat in acest film ai prezentat sistemul tau fotovoltaic, as dori sa te ajut cu cateva informatii, clarificari si masuri de corectie a protectiilor din tabloul electric pentru panouri:
    - Din imagini am vazut ca ai un combo Victron Easysolar. Eu il numesc "combo" intrucat el este de tip 3in1: charger solar (MPPT) + charger de retea (incarcarea bateriilor dintr-o sursa externa AC - in cazul tau este generatorul) + invertorul propriu-zis. Daca desfaci capacul frontal de la acest combo ai sa vezi ca in interior vei gasi un charger solar perfect identic cu cel pe care l-ai adaugat suplimentar. Este incorect sa spui "ca pe invertor poti pune o anumita putere de panouri" pentru ca in fapt tu trebuie sa corelezi puterea maxima generata de panouri cu puterea maxima acceptata de acel charger solar intern - aici este o discutie mai lunga si elaborata despre cum se face aceasta corelare si nu o fac acum.
    - Ceea ce este numit MPPT este in fapt un convertor DC-DC care are un soft ce urmareste punctul cu puterea maxima generata de panouri (MPPT = Maximum Power Point Tracker). In trecut, aceste chargere erau de tip PWM (google pentru mai multe detalii).
    - Tabloul cu protectii pentru curentul de la panouri va trebui refacut integral, caci niciuna dintre componente nu este aleasa corespunzator. Acele intrerupatoare Schneider sunt proiectate pentru utilizarea in curent alternativ si nu continuu. In cazul in care esti nevoit sa intrerupi curentul de la panouri, in special cand panourile debiteaza la maxim, vei avea surpriza neplacuta sa faca flama in interior si sa se topeasca - cine nu crede sa caute filme pe YT unde s-au facut experimente cu MCB de alternativ utilizate in curent continuu - nu e de joaca aici. Daca vrei tot Schneider, atunci cauta modelul C60-H DC de 50A (cat ai tu acolo) sau de la ETI dedicate pentru DC !!!
    In al doilea rand, acele protectii de supratensiuni de la fulgere (SPD) de la ETI sunt alese necorespunzator, caci au valori de 1100V in loc de 250V, cat este valoarea maxima a tensiunii acceptata de chargerele tale, iar in caz de trazneste in apropiere nu vei fi protejat absolut deloc, caci ele vor lasa sa treaca tensiuni de pana la 1000V !!! Vezi ca tot la ETI gasesti SPD de 250 VDC.
    Un tablou corespunzator pentru DC, pentru fiecare charger, in parte va trebui sa contina: un separator sau intrerupator de curent (poate fi folosit la nevoie si un MCB dar pentru DC), un set de sigurante fuzibile dimensionate la amperaj corespunzator si un descarcator (SPD) adaptat la tensiunea maxima a chargerului.
    Pentru mai multe detalii te pot ajuta in privat fara niciun cost.

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  4 месяца назад

      Mulțumesc de sfaturi!
      Da! Așa este cum ziceți dumneavoastră. Invertorul este o stație de lucru 3in1. Am văzut când a desfăcut capacul același mppt pe care îl am montat la celălalt lot de panouri. La invertor nu am explicat lucrurile în detaliu ca să nu mă complic. Ideea era că am mai avut un invertor mic iar puterea de la panouri era aproape egală cu cea pe care o oferea. Pentru mine a fost ceva nou faptul că am aflat că fără să cumperi un invertor de 20kw poți lega și 100de panouri.
      Cei care mi-au făcut sistemul nu au putut să îmi explice foarte multe pentru că nu vorbeau românește ci germană și nu ne-am înțeles decât prin google translate și ceva engleză.
      Nu am habar de siguranțe și ce au pus. Poate trebuia ceva mai bun cum ziceți dumneavoastră. Dar mi-au făcut cu suflet ce au făcut și am apreciat.
      În afară de asta unul din ei a coordonat partea electrică la un oraș din Elveția.
      Au avut bunăvoința să mă ajute și asta nu că o afacere. Apreciez că îmi sunteți la dispoziție cu sfaturi. Chiar o să am nevoie pentru instalația electrica la casă. Mulțumesc frumos! Ne auzim în privat. O seară frumoasă!

    • @ivdragoslav
      @ivdragoslav 4 месяца назад +2

      ​@@Delainimalainima, chiar daca oamenii erau inimosi, ceea ce'ntr'adevar e apreciabil, trebuie sa si stie ce fac! Dom' Ananda ( ;;) ) are maximum de dreptate: NU EXISTA PROTECTIE cu componentele acelea'n tablou! Cat de grav e... va rog sa apreciati dumneavoastra tinand cont de cat de raspicat ne-am exprimat amandoi! :>

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  4 месяца назад

      @@ivdragoslav Mulțumesc pentru sfaturi!

    • @aicisha
      @aicisha 4 месяца назад

      Foarte pertinente si corecte observatiile legate de tabloul electric si de protectii! Sper ca proprietarul sa le si aplice cat mai curand...

  • @adynadyn9383
    @adynadyn9383 5 месяцев назад +2

    Ma bucur ptr dvs ca ati ales acest mod de viata,Domnul sa fie laudat!

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  5 месяцев назад

      Mulțumesc! 🤗🙏 Multă fericire și binecuvântări vă doresc! 😊

  • @cristigiambasu2856
    @cristigiambasu2856 5 месяцев назад +3

    Mulțumim Răzvan pentru această prezentare atât de utilă, dar mai ales și pentru expunerea altor realizări ale voastre ale tuturor din familia voastră ce a lucrat împreună cu Puterea de Sus..👍😊
    Mult succes în continuare în toate vă doresc !🙏😊❤️

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  5 месяцев назад

      Mulțumesc nenea Cristi pentru susținere și încurajare! Dar și pentru urările bune și cuvintele frumoase!
      Multe bucurii și binecuvântări! 🙏🤗❤️

  • @ovidiutim9910
    @ovidiutim9910 4 месяца назад +2

    Bravo baiete!

  • @aicisha
    @aicisha 4 месяца назад +2

    Multumim de video si de informatii! Deci cam 1000 euro per kW costa sistemele astea off-grid. La 3:00 daca panourile sunt orientate spre sud, atunci tu te uitai spre vest cand vorbeai de vanturi, ceea ce e corect ca la noi in RO in general vantul bate dinspre V sau SV, exceptie doar iarna cand e dinspre N.

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  4 месяца назад +1

      @@aicisha Cu mare plăcere! 🙏🤗Așa este cum spuneți dumneavoastră referitor la vânt.

  • @marianbaciu2688
    @marianbaciu2688 4 месяца назад +1

    Sistemul este ok, cu o remarca.Unghiul este foarte mic.Eficienta maxima este cand razele solare cad perpendicular sau aproape pe suprafata panourilor.Iarna cand soarele este mult mai jos creste mult eficienta.De asemenea la grindina sau zapada creste gradul de alunecare si scade impactul grindinei.Problema mai mare poate fii vantul in cazul unei inclinari mari,dar acest lucru sar fi rezolvat lasand un spatiu de 20cm intre panouri.
    Altfel numai laude de cum a fost realizat.

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  4 месяца назад +1

      @@marianbaciu2688 Mulțumesc frumos de apreciere și de sfat! Este adevărat că atunci când este soare încarcă mai bine cum spuneți dumneavoastră. Dar m-am gândit la zilele fără soare. Când nu este soare încărcarea cea mai mare ar fi pe orizontală datorită reflexei cu cerul.
      Pe timpul bun am peste 9kw de la panouri și doar jumătate pot să consum. Dacă aveam invertor de 10kw atunci foloseam energia la maxim.
      Referitor la grindină și zăpadă aveți perfectă dreptate. Mă gândesc să îi fac pe timpul verii un sistem de protecție contra grindinei. Iar iarna... Da! Trebuie curățate mai des.
      Înclinația este cam 35-37 grade.
      Multă sănătate și numai bine!

    • @carlomarco1895
      @carlomarco1895 4 месяца назад

      Greșit! Vara e ziua lunga și producția e mai mult decât suficienta. Eu le as monta pe unghi de iarna peste 50 de grade , ziua scurta , soarele jos . Iarna trebuie sa profiți la maxim de soare pt ca e scump la vedere!

  • @ZIPONI
    @ZIPONI 2 месяца назад +1

    Da . Interesant . Maine imi vine o instalatie completa de 3,5 kw . sunt foarte curios ce rezultat voi avea . Habar nu am sa-l montez , ma va ajuta un amic .....sunt foarte curios . Am 8 panouri numai , deocamdata

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  2 месяца назад

      @@ZIPONI Vă salut! Ați reușit montajul? Este sistem off grid?
      Importante sunt setările la invertor.
      La legătura dintre ele nu e mare lucru... Pot explica sau oferi schiță sau poză.
      Dar la setările invertorului nu mă pricep foarte bine.
      Cel puțin de reținut ar fi că dacă ai acumulatori în sistem încărcarea să nu fi de 100%
      85-90% este bine. Asta crește durata de viață a acumulatorului.
      Ideal este în pragul de 40-80 sută.
      La început al meu încarca până la 99%
      Setările mi le-a făcut pe soare și cu consumatori în priză.
      Dacă pot fi de folos cu vre-o informație... Cu plăcere!

  • @ioancimpan575
    @ioancimpan575 4 месяца назад +1

    Ciao, este super ce ai făcut, dar o intrebare- am văzut că in zonă este van

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  4 месяца назад

      @@ioancimpan575 Mulțumesc de sfat! Mă voi mai interesa de acest lucru ca să beneficiez pe timpul rău. În felul acesta aș prelungi și viața acumulatorului.

  • @ramsjuca8252
    @ramsjuca8252 2 месяца назад +1

    Exact cum poți adăuga și o eoliană cu controlerul ei

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  2 месяца назад +1

      @@ramsjuca8252 Următoarea investiție aș vrea să fie asta.

  • @florinolteanu6782
    @florinolteanu6782 3 месяца назад +1

    Salut! Ai făcut o treabă foarte bună!
    Cu ce echipa le-ai montat.
    Ce acumulatoricai marca

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  29 дней назад +1

      @@florinolteanu6782 Salut! M-au ajutat niște prieteni cu costuri mai mici. Iar acumulatorul este v-tac 10kw
      Imi cer scuze pentru întârziere... Țineam minte că am răspuns.

  • @BondarDorin
    @BondarDorin 4 месяца назад +2

    Deci acumulatori acolo a costat atâta instalația, ii bine de tot la prețul ăla îți scoți in maxim 5 ani investiția daca ești offgrider deloc legat la rețea așa da felicitări 🙏🙏🙏 acumulatorii contează mult sa fie de calitate și cât mai multe cicluri de încărcare.

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  4 месяца назад +1

      Corect! Așa am gândit și eu. Încă nu am cuptor electric, drujbă sau motocoasa electrică.
      Calculul dumneavoastră e corect. În 5-6 ani investiția se recuperează.
      Dar așa cum ați zis acumulatorul este principal. Dacă va avea o durată de viață de 10 - 12 ani atunci e super bine. La mine nu scade de 60 la sută în general și maxim 90%. Rar iarna a ajuns la 40%
      Deci ar trebui să reziste.
      Mulțumesc de apreciere! 🙏🤗

  • @ioneltoma2286
    @ioneltoma2286 2 месяца назад +1

    Salut! Eu am un sistem hibrid, pana acum totul ok, sunt 2 ani de când este instalat. Întrebare, care este consumul mediu zilnic pe care îl ai? Reușești sa ții consumatorii în lucru dacă spre ex. ai 2 zile in total fără soare? M-ar ajuta mult un răspuns, ca să fac o comparație generala. Eu am montat panourile pe sud la 45 grade, observ ca la tine unghiul este de aprox. 35 grade.

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  2 месяца назад

      @@ioneltoma2286 Vă salut! Da! Așa cum ați spus dumneavoastră acesta este unghiul la care le-am pus. Conform celor spuse de cei care mi le-au montat, dacă panourile pe vreme închisă sunt pe orizontala, încarcă mai mult decât înclinate. Eu de la panouri am mai mult decât poate transforma invertorul și nu mă interesează eficienta maximă pe soare ci pe nor.
      Cât despre zilele de iarnă rele... Da! Am prins zile de nu vedeai 10 metri de zapada și ceața care era.
      Și ceața în zona mea e o adevărată problemă. De toamna începe. Și am avut mai bine de 3 zile fără soare la rând.
      Nu am verificat zilnic situația pentru că deja știu cam cât am în baterii uitându-mă pe geam și la consumatorii din ziua respectivă.
      Ca să vă spun... Am monitorizat o zi în care a nins peste 35cm. Am dat zăpada de 5 ori de pe ele. Și dacă dimineață bateria avea 40% până seara cu o combina frigorifica și o ladă verticală și alți mici consumatori în priza mai aveam până seara peste consumul din ziua aceea 6-7 procente în plus.
      Eu primăvara modific setările iar toamna lafel. Spre exemplu acum nu încarcă mai mult de 75-80 de procente. Iarna în schimb las să urce la 90-95 %
      În medie o noapte descarca acumulatorul cu 15%
      Voi reveni și cu o statistică a consumului că trebuie să mă uit pe aplicație.

    • @ioneltoma2286
      @ioneltoma2286 2 месяца назад

      Mulțumesc tare mult de informații. Da, toamna și iarna pe ceata nu sunt probleme, în schimb când sunt nori compacte atunci e mai dificil. Eu am stocare de 10 KW, la consumatorii medii pe care ii dețin ajung pana dimineața la 74%. În privința unghiului, din ce am studiat eu iarna la 45 este eficient. Aștept datele, sunt tare curios. Și vom discuta sper, dacă exista și timp din când în când pentru ca tot ceea ce ai făcut este superb. As avea idei, pana la urma îți pot spune și din ceea ce am făcut eu în curtea mea. Mult bine!

  • @ioancimpan575
    @ioancimpan575 4 месяца назад +2

    In zonă sunt vanturi bune de ce nu îți montezi o eolica de 10kw să zicem și ești acoperit mult mai bine că ii noapte ploaie etc

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  4 месяца назад

      @@ioancimpan575 E adevărat ce spuneți. Eu zic ca și 5kw de la eoliană face mai mult decât 10kw de la panouri. Pe mine m-ar încânta și una de 1000wati. Pentru că ar funcționa noaptea și pe vremea rea și ar fi mai mult decât suficient. Dar mi-a fost teamă să investesc mii de euro și să nu funcționeze. Dacă aș vedea la cineva una la preț decent care să funcționeze aș face investiția!

  • @ioancimpan575
    @ioancimpan575 4 месяца назад +1

    Da evident și 5kw ar super ok și nu costă mult

  • @studiofotografico4235
    @studiofotografico4235 17 дней назад +1

    Salut am si eu o internare eu am 2 panouri ECO-WORTHY Bifacciale Pannello Solare 195 Watt 12 Volt si un regolator Epever 30A și un Inverter 4000w poți să-mi zici și mie ce bateri mi-ar trebui să meargă 2-Tv un Pc care consumă 400w și mici consumatori , o imprimantă un rutier internet etc… să se încarce ziua și să nu am probleme noaptea să nu rămân fără curent din baterie noaptea fiind până 12 noaptea în mare ,ms mult

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  17 дней назад

      @@studiofotografico4235 Salut! Recomandarea mea este un acumulator Lithium LiFePo4 cuprins între 100ah-200ah
      Chiar dacă investești 2000-2500ron la 6000-7000 de cicluri de aștepți ca și peste 6-7 ani să meargă.
      Dacă încărcarea nu se face până la 100% ci doar 85-90% din capacitate atunci durata de viață crește. La mine am făcut asta din setările invertorului.
      Nu lua nicidecum pe gel chiar dacă este pentru solare și prețul mai mic.
      Am de la un prieten doi acumulatori care erau stați de doi ani, dar noi la cutie (pentru că el și-a montat un sistem mai mare dar cumpărase un sistem mai mic de 3kw)
      ... Și până am montat sistemul meu am zis să mă folosesc de lucrurile lui.
      2 acumulatori JRH 12v120ah solar power gel - au fost un dezastru. Pe la 2 - 3 noaptea invertorul oprea curentul că nu mai avea suficient. Fără consumatori mari.
      Ideea este că și invertorul are un consum propriu iar în doi-trei ani când va scădea din viața lui nu cred că ai dori să investești din nou.
      Invertorul cu cât este mai mare cu atât consumă mai mult. Deja pentru ce dorești ai un invertor mult prea mare raportat la puterea solară. Dar poate pe viitor vei adăuga panouri. Pentru că nu poți merge dacă două zile nu ai soare doar pe acumulator.
      M-am uitat pe net și prețurile sunt ceva mai piperate la sistemul pe 12v pentru acumulatori. Paleta largă este pentru cele de 48v cum am eu.

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  17 дней назад +1

      @@studiofotografico4235 www.fabricadebaterii.ro/products/kit-baterii-eve-lifepo4-12v-280ah?variant=49641164374365¤cy=RON&srsltid=AfmBOooIrKFkDd_BZlJ9m36A6L8V_ucjXnZsOJojwRkJuzq5rfheloUZs_M

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  17 дней назад +1

      @@studiofotografico4235 www.dbsolar.ro/produs/baterie-lithium-lifepo4-acumulator-200ah-pentru-panouri-solare-tractiune-deepcycle/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw-JG5BhBZEiwAt7JR62Vo-r6SXByX-H8-SM7wbV7Upqw7gSEBlujld4dLhKPJUQbNJUf5kRoCriMQAvD_BwE

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  17 дней назад +1

      @@studiofotografico4235 www.emag.ro/baterie-cu-litiu-lifepo4-plus-litime-multifunctionala-12v-200ah-bms-200a-negru-l12v200-200-plus-8-a160-de/pd/D7BT25MBM/?cmpid=147662&(RO:Whoop!)_3P-Y_%3e_Sanitare&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw-JG5BhBZEiwAt7JR6_hcAnizaU2u_SCSSZvQ3qVELNFVVP3Zkn3GYp8tgDc-I--6lXfuJxoCqwQQAvD_BwE

    • @studiofotografico4235
      @studiofotografico4235 17 дней назад +1

      @ mulțumesc mult si vreau să te întreb bateria de 48v se pun în serie sau în paralel la fel și panourile eu acum le am în paralel bateriile și panourile și îmi dă un randament de 10/11A

  • @totuldelavantsisoare3821
    @totuldelavantsisoare3821 4 месяца назад +1

    Salutare frumos dar punele rotative ai câștigat timp la încărcarea bateriilor am totul pe canalul meu in rest baftă la cer senin

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  4 месяца назад +1

      Mulțumesc! Mă voi uita la postările dumneavoastră.
      Este o idee bună dar nu avem atunci timp și nici materialele potrivite. Dar dacă voi mai cumpăra să adaug panouri așa voi face.

  • @candro5510
    @candro5510 4 месяца назад +1

    10kWh nu-i super mult. Evident ca acei consumatori se iau "pe rand" pentru a nu avea mai mult de 4-4.5kWh simultan (5..5kWh am inteles ca este invertorul tau). Da, este tare bine fara facturi!

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  4 месяца назад +1

      @@candro5510 Corect! Pe rând... Nu sunt mulți. Ideal ar fi 10kw către casă. Dar zilele acestea am testatat cu mai mulți consumatori și duce lejer 5kw Dar locul unde îl am amplasat e răcoros. Cum crește cu 10 grade temperatura, scade și producția.

  • @vasilestan6683
    @vasilestan6683 2 месяца назад +1

    care este dicstanta de la panouri la casa

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  29 дней назад

      @@vasilestan6683 Distanța este de aproximativ 38 metri.
      Mă deranja vizual lângă casă.
      Dar am avut costuri suplimentare cu cablu (3000ron în plus) asta că sunt două linii independente de la fiecare lot de panouri care merg la invertor și la celalalt mppt.

  • @gabriel-neamtzu
    @gabriel-neamtzu 4 месяца назад

    Salutare! Unghiul la care ai pus panourile nu este prea mic?

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  4 месяца назад +1

      @@gabriel-neamtzu Eu le-am pus la 35-37 grade.
      Acesta este recomandarea pentru zona mea. E adevărat că mergeau mai înclinate pentru mai multă energie pe vremea însorită, dar pentru zilele fără soare încărcarea cea mai bună este pe orizontală.
      Aș fi vrut să fac suportul reglabil la înclinație dar nu am avut timp.
      Există riscul la grindină dar voi face pe viitor o protecție cu plasa pe timpul verii.

  • @mihaisorin2171
    @mihaisorin2171 4 месяца назад +2

    salut, ce tip de acumulator folosesti? firma producatore si caracteristi tehnic. Merci!

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  4 месяца назад +1

      www.vtac-pro.ro/baterie-sistem-fotovoltaic-lifepo4-10kw-372

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  4 месяца назад

      V-am lăsat un link unde puteți găsi specificații. Trebuie să comparați prețurile pentru că sunt site-uri unde prețul este mai mult decât dublu.

    • @claudiuapetrei2832
      @claudiuapetrei2832 Месяц назад

      @@Delainimalainima sunt suficienti ~10kw pentru offgrid ?

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  29 дней назад +1

      @@claudiuapetrei2832 Depinde de familie și de cum gestionăm situația. Nu am fost nevoit niciodată să pornesc generatorul. Nici măcar iarna. Și asta cu două aparate frigorifice non stop în priza. Dar spre exemplu iarna nu mai merge în toate zilele boilerul electric. Cuptorul și plita de gătit doar în timpul cu soare... O să fac un videoclip pe viitor despre asta.

  • @gator999
    @gator999 2 месяца назад +1

    Cat te a costat structura panourilor

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  29 дней назад +1

      @@gator999 Structura ar costa pe la 3500-4000ron dar eu am demolat o magazie de pe un teren care l-am vândut și era cu structură metalică și am refolosit materialul. De sudat s-a ocupat tatăl meu.

    • @gator999
      @gator999 29 дней назад +1

      @@Delainimalainima am văzut că sunt și de vânzare structuri gata făcute doar că nu știu cât sunt de solide

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  28 дней назад

      @@gator999 Asta mă gândisem și eu inițial. Erau reglabile ca unghi... Dar am vânturi puternice unde le-am amplasat și iarna trecută a fost zapada de 70-80 cm. Puteam să folosesc stâlpii la un solar sau la o boltă pentru vie sau kiwi... Dar mi-a fost frică să risc. Tot de calitate m-am îndoit.

  • @ciprianzugravu
    @ciprianzugravu 4 месяца назад +1

    "visibilitatea depaeste 100km" ?🤣 Ce lentile folosesti ?🤦

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  4 месяца назад +1

      @@ciprianzugravu Nu e complicat de apreciat dacă ai puncte de reper. De exemplu în linie dreaptă muntele Găina este la 60km.
      Se văd lanțurile de munți și atunci ști cât de departe poți să vezi.
      Fac trasee montane și am învățat de mic acest lucru.

  • @MarianPopescu-eg7cb
    @MarianPopescu-eg7cb 4 месяца назад +2

    Dacă bate vântul atunci poți sa îți atașezi și o eoliană.

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  4 месяца назад

      @@MarianPopescu-eg7cb Adevărat! Dar nu am găsit pe cineva care să îmi monteze și să mă îndrume spre un produs de calitate. Dacă aș avea 1kw de la eoliană aș fi mai mulțumit decât de 4-5 kw de la soare. Pentru că noaptea și 500 de wați ar fi buni.

    • @MarianPopescu-eg7cb
      @MarianPopescu-eg7cb 4 месяца назад

      @@Delainimalainima Am văzut pe net niște eoliene care se montează jos și arată ca un butoi adică au un alt fel de elice și pare ușor de montat, ar trebui sa cercetezi mai mult și cred ca vei găsi o soluție.

  • @florinsoare8448
    @florinsoare8448 4 месяца назад

    Pune-l pe Dumnezeu în viața ta și așeaptă să -ți vină binele, vezi vine? Până nu pui mâna să faci nu te ajută nici un zeu, iar tot ceea ce prezintă în clip, sistemul, mașina, etc, a fost făcut de mintea omenească cu trudă. Sigur, poate a ajutat și ceainicul de pe orbită.

    • @danielparfeni6858
      @danielparfeni6858 4 месяца назад +2

      Si mintea omeneasca de cine a fost facuta oare?nu cumva de catre Dumnezeu??

    • @clausion
      @clausion 3 месяца назад +1

      Florin nu stii despre ce vorbesti. Nu este vorba despre o atitudine pasiva aici, ca orice crestin stie ca "Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista", dupa cum zice un proverb din batrani. Crestinul nu este lenes, asteptand sa-i cada para malaiata, ci trudeste cerand ajutor de la Dumnezeu, ca truda sa să nu fie in zadar sau pe o cale gresita. Cand n-ai nici o experienta cu Dumnezeu, poti crede ca El nu exista si ca nu joaca nici un rol in viata ta, dar nu inseamna ca este si adevarat.

  • @Kai_22055
    @Kai_22055 2 месяца назад +1

    Salut pârlitule 😂😂 cînd îmi întorci acumulatorul? Văd că faci blog pe seama acumulatorului meu, răspunde la telefon nu te ascunde ca oricum o sa dau ochii cu tine și vom sta la discuție piept la piept

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  2 месяца назад

      @@Kai_22055 Chiar nu știu despre ce vorbești. Dacă e o glumă... E una proastă. Acumulatorul e luat prin magazinul Altex cu 5 ani garanție.
      Nu am luat nimic de la oameni dubioși ci totul cu facultură și acte.

    • @Kai_22055
      @Kai_22055 2 месяца назад +1

      @@Delainimalainima glumeam nu te enerva tot normal

    • @Delainimalainima
      @Delainimalainima  2 месяца назад

      @@Kai_22055 Nu m-am supărat și nici nu m-am inervat. Doar că... Am luat-o în serios, nu ca pe o glumă.