Öncelikle videonuz için teşekkür ediyorum. Ben şuanda Odtü uluslararası ilişkiler bölümünde okumaktayım. Çocukluk hayalim olan diplomatlık için çalışıyorum. Fakat diplomatlık hakkında çok fazla kaynak maalesef yok. Bu tarz içeriklere devam ederseniz çok mutlu olurum. Saygılar.
Merhabalar, ben de sizin gibi ODTÜ uluslarası ilişkiler bölümünü kazandım. Kabul ederseniz sizinle iletişime geçmek isterim, bölüm ve geleceğim hakkında bir üst dönemle konuşmak isterim. Mümkünse bir iletişim adrresi bırakırsanız çok memnun olurum.
Ağzınıza sağlık Abdurrahman bey. Ben Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler son sınıf öğrencisiyim. Ortalamam da 3.5 üzerinde. İngilizce şu an üst düzey olmasa da geliştirmeye çalışıyorum. Eksikliğim daha çok kelime yetersizliği. İngilizce yanında Arapça bilmekteyim ki aslında ana dalım Arap Dili ve Edebiyatı bölümüydü. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ise benim ÇAP bölümüm. Arapça konusunda çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum şu anlık. Sadece İngilizcemi geliştirip literatürü takip etmem gerek. Tekrardan teşekkürler ediyorum..
Mesleğin içinden deneyimli bir diplomattan meslek hakkında bilgi almak çok güzel. Umarım diplomasiye ilgi duyan gençlerimiz de bu güzel yayından yararlanırlar. Sağ olun.
Bu videonuzu izledim çok sağolun mesleğin içinden yetişmiş birisinden dinlemek çok hoş. Tarih mezunu olacağım seneye inşallah açık öğretimden de siyaset bilimi ve uluslarası ilişkiler okudum yine istanbul üniversitesi'nden. Seneye 2024 de girmeyi planlıyorum.Umarım kazanabilirim ve sizin gibi değerli bir memur olabilirim , çocukluktan beridir en çok istediğim şeylerden birisi ya elçi olmak ya da akademisyenliktir. Teşekkürler.
Hocam merhaba, videolarınız güzel ama bir program dahilinde video çekip playlist yapsanız çok güzel olur. Remzi Çetin var mesela o ülke ülke yapmış gibi ama onda da karışıklık var. Playlist ve düzenden kastım, ülke ülke bahsetmek istediğiniz ülkeleri bahsetseniz takip etmek daha keyifli ve merak duygusu oluşturur. Örneğin Almanya, Afganistan, ABD gibi gidebilirsiniz. Bu benim çok ilgimi çeker veya Konu konu playlist yapabilirsiniz, 10 bölümde İsrail-Fİlistin sorunu gibi. Ama ülke ülke gidip bir afişte/slaytta da bu konuları listelerseniz çok güzel bir doküman oluşur you tube'da :)
Merhaba ve öncelikle tavsiyelerle dolu videonuz için teşekkür ederim. Fransız vatandaşıyım, çok akıcı bir şekilde Türkçe, Fransızca ve İngilizce konuşuyorum, ayrıca Rusça öğreniyorum (şu anda çok temel bir seviyede). Fransa'da uluslararası ve Avrupa hukuku alanında Master yapacağım ve hayalim ülkem Türkiye için diplomat olmak!
Sayın Abdurrahman Bey, ben bu yıl uluslararası ilişkilere yeni başlayacak bir öğrenciyim, Kocaeli Üniversitesini kazandım. Sizce okunan okul mu önemli yoksa kişinin her türlü donanımla kendini geliştirmesi mi? Bir de son bir sorum vardı, ben hem diplomat hem de akademisyen olmak istiyorum; bunu yapacak irade ve direnci kendimde görüyorum, sizce ikisi aynı anda yapılabilir mi? Şimdiden teşekkürler:)
@@abdurrahmanbilgic9778 Uluslararası İlişkiler ile hangi bölüm çift anadal olarak okunmalı sizce? İktisat nasıl olur mesela..? Cevabınız için teşekkür ederim :)
Sayın Büyükelçim 19 yaşımdayım İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum konsolos olabilir miyim ya da olamıyorsa yüksek lisansı Yurtdışı düşünüyorum sizin yorumunuzu merak ediyorum.
Konsolosluk ve İhtisas Memuru olup daha sonra Başkonsolos olmanız mümkün. Ama Meslek Memuru olmanız bunun için istenilen bölümlerde yüksek lisans yapmanıza bağlı. Ki bu yol sizi Büyükelçi olmaya kadar götürebilsin.
Bu mesleğe olan ilgim son zamanlarda çok arttı bu yüzden sizi geç keşfettim. Universite hazırlık öğrencisiyim yabancı dilim b2 düzeyinde. Ancak iletişim konusunda çok da başarılı olduğum söylenemez. Yine de önümde uzun yıllar var. Gerçekten azim ve gayretimle bu uzun yılları kendimi geliştirerek devam etsem başarabilir miyim? (Açıkcası ben yine de bunun için çok geç kaldığımı düşünüyorum.) Bu süreçlerden siz nasıl geçtiniz? Referans bu konuda ne kadar önemli? Bu tür videoların devamının gelmesini çok isterim.
Abdurrahman bey merhaba, ben kamu yönetimini açıktan okumaktayım yüksek lisansımı ise siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler üzerine okumak istiyorum bu konuda açıktan okumam diplomat olmam için dezavantaj mıdır bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?
@@abdurrahmanbilgic9778 yüksek lisans ve master da yapsam lisansım örgün eğitim olmadığı için olumsuz da olabilir yani bu arada lisansa dgs ile geçtim yani önlisansım örgündü
Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmak şart değil. Örneğin, işletme mezunu olup doğrudan sınava girebilirsiniz. Ayrıca yüksek lisans yapmanız gerekmez.
Efendim kanalınızı yeni keşfettim ve biz Uluslarası İlişkiler alanına odaklanan öğrenciler için gerçekten çok değerli bir hazine netiliğinde. Ben İktisat bölümünde okuyorum ancak bölüm dışı sertifikalarım ve çalışmalarım çoğunlukla Uluslararası İlişkiler üzerine. Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurluğu alımlarına başvuracağım ancak ortalamam 3'ün biraz altında. Bu durum benim için büyük bir engel teşkil eder mi?
merhaba sayın büyükelcim italya milano devlet üniversitesinde italyanca siyaset bilimi okumayı düşünüyorum düşünceleriniz nedir? bana artıları ve eksileri ne olur teşekkür ediyorum.
İyi İtalyanca bilmek ve iyi eğitim almak avantaj sağlar. Ancak bu avantajdan yararlanabilmek için İngilizcenizin de çok iyi olması gerekir. Ayrıca böyle bir durumda Türkiye’nin ekonomisini, yönetim yapısını, hukukunu ve dış politika tezlerini Türkçe kitaplardan okuyarak öğrenmenizi tavsiye ederim.
Abdurrahman Bey merhaba, ben uluslararası ilişkiler son sınıf öğrencisiyim. Yüksek lisansımı hukuk üzerinden yapmayı düşnüyorum; interdisipliner alanla, çok yönlü bir kariyer düşünüyorum kendim için, doktoramı da sosyoloji üzerinden yapmayı düşünüyorum. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
bu güzel video için öncelikle biz gençler adına teşekkür ederim şuan erciyes üni uluslararası ilişkiler okuyorum elemede hangi üniversiteden mezun olduğumuz çok önemli mi acaba ve ingilizcenin yanında yoğunlaşmak için almanca mı fransızca mı önerirsiniz şimdiden teşekkürler.
Çok naziksiniz @eyllulcelikk. Hangi üniversiteden mezun olduğunuzdan çok sınava çok iyi hazırlanmış olmanız önemli. Almanca veya Fransızca olabilir. Ama Ingilizce’yi daha da iyileştirmek en önemlisi.
@@abdurrahmanbilgic9778 Abdurrahman hocam müsait bir zamanınızda kitap önerileri ve mülakatta karşımıza çıkabilecek soruları tartışabilir miyiz cevabınız beni çok mutlu etti tekrardan teşekkürler iyi akşamlar diliyorum
Merhabalar Ben Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler İngilizce Bölümünü okuyorum C1 İngilizce ve B2 Rusçam var. Dişişlerine girmede şansım olabilir mi ? Yoksa Üniversiteden dolayı elenir miyim ?
Merhaba abdurrahman bey ben 27 yaşındayım adalet bölümü okuyorum uluslararası ilişkiler üzerinden tamamlaya bilir miyim ve dil konusunda çalışıyorum ihtimal var mı yaşımdan dolayı engel çıkar mı?
Hocam bende iletişim fakültesinde okuyorum ve prof. Olmak aynı zamanda diplomat olmak istiyorum Yani iletişim fakültesindem başvuru yapabilirim değil mi
Dışarıdan atama ayrı, kariyer diplomatı olmak başka. İletişim mezunları bildiğim kadarıyla diplomat olabiliyorlar. Her yıl sınav duyurularını takip etmenizi öneririm.
Video için çok teşekkür ederiz, var olun. Üniversiteyi çeşitli sebeplerden mütevellit 1-2 sene kadar uzatmak, diplomat olmaya engel midir? Yahut sivil hayattaki borç sicili, okul disiplinine sevk edilme veya benzeri ufak sicil dosyaları hassasiyet taşır mı? Teşekkürler.
@@abdurrahmanbilgic9778 Çok teşekkür ediyorum. Pekala, bir Diplomat'ın silah taşıması olağan bir durum mudur? Ve Diplomat sivil kişilere kimliğini belirtebilir mi? İyi akşamlar diliyorum hocam.
Merhabalar hocam, ben son sınıf ingilizce tarih öğrencisiyim, c2 seviye ingilizcem, b2 seviye ispanyolca ve italyancam, b1 seviyesinde de arapçam var, ortalamam 3.10. Sizce yüksek lisans yaptıktan sonra mı başvurmalıyım, yoksa mezun olunca başvurabilir miyim? bana mesleğe alınmam için ne önerirsiniz?
Aday Meslek Memurluğuna giriş için Uluslararası İlişkiler bölümünde lisansüstü diplomanızı aldıktan sonra başvurmanızı tavsiye ediyorum. Mezun olduktan sonra sadece KİM sınavına başvurabilirsiniz
Efendim öncelikle video için çok teşekkürler. Ben psikoloji lisansı üzerine İsrail Tel Aviv’de Diplomasi ve Güvenlik yüksek lisansı yapmayı düşünüyorum. Yüksek lisans eğitimim sırasında da İbranice ya da Arapça eğitimi almak niyetindeyim. Aynı zamanda bir hocam aracılığı ile IDC’de uzaktan politik psikoloji laboratuarında çalışmayı planlıyorum. Şu an hali hazırda çok ileri seviyede İngilizce biliyorum. Siz bu yüksek lisansı önerir misiniz, dil olarak Arapça ya da İbranice dillerinden hangisini diplomat olabilmek için önerirsiniz? Saygılarımla.
İbranice’den emin değilim ama Arapça olabilir. Arapça konuşulan çok ülke var. Yüksek lisans yapabilirsiniz. Memuriyet parti üyeliğine engel. Daha önceki üyeliğinizin ise bir sakıncası olmaz diye düşünüyorum.
Merhabalar, öncelikle diplomat olmak isteyen gençler için bu bilgilendirici videoyu çektiğiniz için çok teşekkür ederiz. 🙏🏻 Ben 16 yaşındayım ve İngilizce seviyem C1, almanca dersleri alıyorum. Seviyem A1.5 Bana ne önerirsiniz? Tarih-Coğrafya-Felsefe-Edebiyat-Kültür-Sanat alanlarına ilgim yoğundur. Diplomat olmak için kendime nasıl bir yol çizmeliyim? 16 yaşında olan bir genç için tavsiyelerinizi alabilir miyim? ☺️
Hocam merhabalar, internette çok araştırmama rağmen diplomatların maaş skalası hakkında pek bir bilgiye ulaşamadım. Acaba miktar belirterek genel olarak diplomatların ne kadar kazandığını söyleyebili misiniz lütfen?
@@abdurrahmanbilgic9778 Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Tabii ki muhtaç etmez, sonuçta devletin gözde kurumlarından bir tanesi ancak örnek bir memurun maaş aralığını paylaşabilirseniz eğer bu alana kendini hazırlayan arkadaşların da aklındaki “acaba?” sorusunu gidermiş olursunuz. Teşekkürler.
Master ve doktora yapmış olmanıza göre 30 yaşı geçtiyseniz de sınava girebilirsiniz. Ama sınav duyurusunda belirtilen yaş aralığına dikkat etmelisiniz.
Öncelikle videonuz için teşekkür ediyorum. Ben şuanda Odtü uluslararası ilişkiler bölümünde okumaktayım. Çocukluk hayalim olan diplomatlık için çalışıyorum. Fakat diplomatlık hakkında çok fazla kaynak maalesef yok. Bu tarz içeriklere devam ederseniz çok mutlu olurum. Saygılar.
Merhabalar, ben de sizin gibi ODTÜ uluslarası ilişkiler bölümünü kazandım. Kabul ederseniz sizinle iletişime geçmek isterim, bölüm ve geleceğim hakkında bir üst dönemle konuşmak isterim. Mümkünse bir iletişim adrresi bırakırsanız çok memnun olurum.
@fatihbaser1865 Ben ODTÜ mezunu değilim. Okuldan birileriyle görüşmeniz daha yararlı olur.
@@abdurrahmanbilgic9778 Merhabalar, yanlış anlaşılma olmuş kusura bakmayın. Size değğil dururmak4554 isimli kullancıya itafen söylemiştim.
@@fatihbaser1865 Tamamdır.
Ağzınıza sağlık Abdurrahman bey. Ben Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler son sınıf öğrencisiyim. Ortalamam da 3.5 üzerinde. İngilizce şu an üst düzey olmasa da geliştirmeye çalışıyorum. Eksikliğim daha çok kelime yetersizliği. İngilizce yanında Arapça bilmekteyim ki aslında ana dalım Arap Dili ve Edebiyatı bölümüydü. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ise benim ÇAP bölümüm. Arapça konusunda çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum şu anlık. Sadece İngilizcemi geliştirip literatürü takip etmem gerek. Tekrardan teşekkürler ediyorum..
Mesleğin içinden deneyimli bir diplomattan meslek hakkında bilgi almak çok güzel. Umarım diplomasiye ilgi duyan gençlerimiz de bu güzel yayından yararlanırlar. Sağ olun.
Teşekkür ederim.
Bu videonuzu izledim çok sağolun mesleğin içinden yetişmiş birisinden dinlemek çok hoş. Tarih mezunu olacağım seneye inşallah açık öğretimden de siyaset bilimi ve uluslarası ilişkiler okudum yine istanbul üniversitesi'nden. Seneye 2024 de girmeyi planlıyorum.Umarım kazanabilirim ve sizin gibi değerli bir memur olabilirim , çocukluktan beridir en çok istediğim şeylerden birisi ya elçi olmak ya da akademisyenliktir. Teşekkürler.
Hocam merhaba, videolarınız güzel ama bir program dahilinde video çekip playlist yapsanız çok güzel olur. Remzi Çetin var mesela o ülke ülke yapmış gibi ama onda da karışıklık var. Playlist ve düzenden kastım, ülke ülke bahsetmek istediğiniz ülkeleri bahsetseniz takip etmek daha keyifli ve merak duygusu oluşturur. Örneğin Almanya, Afganistan, ABD gibi gidebilirsiniz. Bu benim çok ilgimi çeker veya Konu konu playlist yapabilirsiniz, 10 bölümde İsrail-Fİlistin sorunu gibi. Ama ülke ülke gidip bir afişte/slaytta da bu konuları listelerseniz çok güzel bir doküman oluşur you tube'da :)
Haklısınız. Daha fazla zaman ayırabilirsem yapacağım.
Merhaba ve öncelikle tavsiyelerle dolu videonuz için teşekkür ederim. Fransız vatandaşıyım, çok akıcı bir şekilde Türkçe, Fransızca ve İngilizce konuşuyorum, ayrıca Rusça öğreniyorum (şu anda çok temel bir seviyede). Fransa'da uluslararası ve Avrupa hukuku alanında Master yapacağım ve hayalim ülkem Türkiye için diplomat olmak!
Ne güzel! Mutlaka olun…
Diplomat olmak isteyen gençler için çok aydınlatıcı bir video olmuş.
Teşekkürler Sn Başkanım.
Büyükelçim ben bilkent siyaset biliminde tam burslu olarak okuyorum( hazırlık) bu videoyu çektiğiniz için çok teşekkürler
Sayın Abdurrahman Bey, ben bu yıl uluslararası ilişkilere yeni başlayacak bir öğrenciyim, Kocaeli Üniversitesini kazandım. Sizce okunan okul mu önemli yoksa kişinin her türlü donanımla kendini geliştirmesi mi? Bir de son bir sorum vardı, ben hem diplomat hem de akademisyen olmak istiyorum; bunu yapacak irade ve direnci kendimde görüyorum, sizce ikisi aynı anda yapılabilir mi? Şimdiden teşekkürler:)
Önemli olan iyi yetişmek. Hem akademisyen hem diplomat prensip olarak olunmaz. Ama diplomatken lisansüstü eğitime devam edebilirsiniz.
@@abdurrahmanbilgic9778 Uluslararası İlişkiler ile hangi bölüm çift anadal olarak okunmalı sizce? İktisat nasıl olur mesela..? Cevabınız için teşekkür ederim :)
İktisat çok iyi olur.
Sayın Büyükelçim 19 yaşımdayım İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum konsolos olabilir miyim ya da olamıyorsa yüksek lisansı Yurtdışı düşünüyorum sizin yorumunuzu merak ediyorum.
Konsolosluk ve İhtisas Memuru olup daha sonra Başkonsolos olmanız mümkün. Ama Meslek Memuru olmanız bunun için istenilen bölümlerde yüksek lisans yapmanıza bağlı. Ki bu yol sizi Büyükelçi olmaya kadar götürebilsin.
Bu mesleğe olan ilgim son zamanlarda çok arttı bu yüzden sizi geç keşfettim. Universite hazırlık öğrencisiyim yabancı dilim b2 düzeyinde. Ancak iletişim konusunda çok da başarılı olduğum söylenemez. Yine de önümde uzun yıllar var. Gerçekten azim ve gayretimle bu uzun yılları kendimi geliştirerek devam etsem başarabilir miyim? (Açıkcası ben yine de bunun için çok geç kaldığımı düşünüyorum.) Bu süreçlerden siz nasıl geçtiniz? Referans bu konuda ne kadar önemli? Bu tür videoların devamının gelmesini çok isterim.
Referansın önemi yok. İngilizcenizi sürekli olarak geliştirin. Kesinlikle başarabilirsiniz. Kendi deneyimlerimi önceki videolarımda anlatmıştım.
Hocam örgün üni veya açık üni mezunu arasında fark var mı diplomat için..
Ne öneriyorsunuz
Örgün
Abdurrahman bey merhaba, ben kamu yönetimini açıktan okumaktayım yüksek lisansımı ise siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler üzerine okumak istiyorum bu konuda açıktan okumam diplomat olmam için dezavantaj mıdır bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Bence değil ama Dışişleri sınav duyurularında örgün eğitim vurgusu var. Sınav şartlarını bu duyurulardan takip etmenizi öneriyorum.
@@abdurrahmanbilgic9778 yüksek lisans ve master da yapsam lisansım örgün eğitim olmadığı için olumsuz da olabilir yani bu arada lisansa dgs ile geçtim yani önlisansım örgündü
@@abdurrahmanbilgic9778 bu arada Abdurrahman bey cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
@@fatihaltay-f4h Dışişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne danışmanızda yarar var.
Hocam, videonuz için çok teşekkür ediyorum. Alan dışından katılacağım sınava, sizce yüksek lisans gerekli mi bu konuda? Teşekkür ederim.
Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmak şart değil. Örneğin, işletme mezunu olup doğrudan sınava girebilirsiniz. Ayrıca yüksek lisans yapmanız gerekmez.
Bir şey soracağım acaba hukuk mezunu olsak da kabul edilir mi?
Evet.
@@abdurrahmanbilgic9778 tamamdır sağolun.
Efendim kanalınızı yeni keşfettim ve biz Uluslarası İlişkiler alanına odaklanan öğrenciler için gerçekten çok değerli bir hazine netiliğinde.
Ben İktisat bölümünde okuyorum ancak bölüm dışı sertifikalarım ve çalışmalarım çoğunlukla Uluslararası İlişkiler üzerine. Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurluğu alımlarına başvuracağım ancak ortalamam 3'ün biraz altında. Bu durum benim için büyük bir engel teşkil eder mi?
Teşekkür ederim Yasin Bey. Bir engel teşkil etmez ancak sınava çok iyi hazırlanmanız gerekir.
Cevabınız için çok teşekkür ederim efendim.@@abdurrahmanbilgic9778
merhaba sayın büyükelcim italya milano devlet üniversitesinde italyanca siyaset bilimi okumayı düşünüyorum düşünceleriniz nedir? bana artıları ve eksileri ne olur teşekkür ediyorum.
İyi İtalyanca bilmek ve iyi eğitim almak avantaj sağlar. Ancak bu avantajdan yararlanabilmek için İngilizcenizin de çok iyi olması gerekir. Ayrıca böyle bir durumda Türkiye’nin ekonomisini, yönetim yapısını, hukukunu ve dış politika tezlerini Türkçe kitaplardan okuyarak öğrenmenizi tavsiye ederim.
Abdurrahman Bey merhaba, ben uluslararası ilişkiler son sınıf öğrencisiyim. Yüksek lisansımı hukuk üzerinden yapmayı düşnüyorum; interdisipliner alanla, çok yönlü bir kariyer düşünüyorum kendim için, doktoramı da sosyoloji üzerinden yapmayı düşünüyorum. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
En çok hangi alanı istiyorsanız ona odaklanmanızı tavsiye ediyorum. Çok yönlülük ana eksen kaybına yol açmamalı diye düşünüyorum.
Sayın hocam, sınavların okunma süreci hakkında da bilgi vermeniz mümkün müdür? Çok teşekkürler, saygılar.
Doğrudan Dışişleri Bakanlığı’na sormak en iyisi…
bu güzel video için öncelikle biz gençler adına teşekkür ederim şuan erciyes üni uluslararası ilişkiler okuyorum elemede hangi üniversiteden mezun olduğumuz çok önemli mi acaba ve ingilizcenin yanında yoğunlaşmak için almanca mı fransızca mı önerirsiniz şimdiden teşekkürler.
Çok naziksiniz @eyllulcelikk. Hangi üniversiteden mezun olduğunuzdan çok sınava çok iyi hazırlanmış olmanız önemli. Almanca veya Fransızca olabilir. Ama Ingilizce’yi daha da iyileştirmek en önemlisi.
@@abdurrahmanbilgic9778 Abdurrahman hocam müsait bir zamanınızda kitap önerileri ve mülakatta karşımıza çıkabilecek soruları tartışabilir miyiz cevabınız beni çok mutlu etti tekrardan teşekkürler iyi akşamlar diliyorum
Biraz yoğunum ama umarım konuşma imkanı buluruz.
İyi akşamlar
Merhabalar Ben Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler İngilizce Bölümünü okuyorum C1 İngilizce ve B2 Rusçam var. Dişişlerine girmede şansım olabilir mi ? Yoksa Üniversiteden dolayı elenir miyim ?
Üniversiteden dolayı elenmezsiniz. Sınav başarınız önemli.
Merhaba abdurrahman bey ben 27 yaşındayım adalet bölümü okuyorum uluslararası ilişkiler üzerinden tamamlaya bilir miyim ve dil konusunda çalışıyorum ihtimal var mı yaşımdan dolayı engel çıkar mı?
Zamanında bitirirseniz ve yabancı dilinizi mükemmelleştirirseniz şansınız olur.
@@abdurrahmanbilgic9778 çok teşekkür ederim yanıtladığınız için sadece ben 3 veya 4 yılda bunu yapmam mümkün olur mu? Tekrar çok teşekkür ederim.
İletişim fakültesi mezunları başvuru yapabilir mi?
Çünkü marmara ilahiyat ta ola bir hocamız proftu ve kendisi diplomat olarak seçildi
Hocam bende iletişim fakültesinde okuyorum ve prof. Olmak aynı zamanda diplomat olmak istiyorum
Yani iletişim fakültesindem başvuru yapabilirim değil mi
Dışarıdan atama ayrı, kariyer diplomatı olmak başka. İletişim mezunları bildiğim kadarıyla diplomat olabiliyorlar. Her yıl sınav duyurularını takip etmenizi öneririm.
Video için çok teşekkür ederiz, var olun. Üniversiteyi çeşitli sebeplerden mütevellit 1-2 sene kadar uzatmak, diplomat olmaya engel midir? Yahut sivil hayattaki borç sicili, okul disiplinine sevk edilme veya benzeri ufak sicil dosyaları hassasiyet taşır mı? Teşekkürler.
Sorun oluşturacağını sanmıyorum.
@@abdurrahmanbilgic9778 Çok teşekkür ediyorum. Pekala, bir Diplomat'ın silah taşıması olağan bir durum mudur? Ve Diplomat sivil kişilere kimliğini belirtebilir mi? İyi akşamlar diliyorum hocam.
Merhabalar hocam, ben son sınıf ingilizce tarih öğrencisiyim, c2 seviye ingilizcem, b2 seviye ispanyolca ve italyancam, b1 seviyesinde de arapçam var, ortalamam 3.10. Sizce yüksek lisans yaptıktan sonra mı başvurmalıyım, yoksa mezun olunca başvurabilir miyim? bana mesleğe alınmam için ne önerirsiniz?
Aday Meslek Memurluğuna giriş için Uluslararası İlişkiler bölümünde lisansüstü diplomanızı aldıktan sonra başvurmanızı tavsiye ediyorum. Mezun olduktan sonra sadece KİM sınavına başvurabilirsiniz
@@abdurrahmanbilgic9778 değerli görüşünüz için teşekkür ediyorum
Efendim öncelikle video için çok teşekkürler. Ben psikoloji lisansı üzerine İsrail Tel Aviv’de Diplomasi ve Güvenlik yüksek lisansı yapmayı düşünüyorum. Yüksek lisans eğitimim sırasında da İbranice ya da Arapça eğitimi almak niyetindeyim. Aynı zamanda bir hocam aracılığı ile IDC’de uzaktan politik psikoloji laboratuarında çalışmayı planlıyorum. Şu an hali hazırda çok ileri seviyede İngilizce biliyorum. Siz bu yüksek lisansı önerir misiniz, dil olarak Arapça ya da İbranice dillerinden hangisini diplomat olabilmek için önerirsiniz? Saygılarımla.
Efendim ek olarak eski/ yeni siyasi parti üyeliği bir problem teşkil yaratır mı? İnternette net bir kaynak bulamadım maalesef.
İbranice’den emin değilim ama Arapça olabilir. Arapça konuşulan çok ülke var. Yüksek lisans yapabilirsiniz. Memuriyet parti üyeliğine engel. Daha önceki üyeliğinizin ise bir sakıncası olmaz diye düşünüyorum.
@@abdurrahmanbilgic9778hocam diplomaside fusha/fasih arapça mı kullanılır?
@doganererdogannn Evet
merhabalar hocam. Diplomatlık için ilgili bölümü açıköğretimden okumak bir dezavantaj mıdır? teşekkürler
Önemli olan sınavı kazanmak
öncelikle video için çok teşekkürler acaba çeviribilim mezunlarıda bu alanda çalışabiliyor mu
Zeynep Hanım, bu konuda Dışişleri Bakanlığı’ndan sınav süreci başladığında bilgi edinmenizi tavsiye ederim.
Merhabalar, öncelikle diplomat olmak isteyen gençler için bu bilgilendirici videoyu çektiğiniz için çok teşekkür ederiz. 🙏🏻 Ben 16 yaşındayım ve İngilizce seviyem C1, almanca dersleri alıyorum. Seviyem A1.5 Bana ne önerirsiniz? Tarih-Coğrafya-Felsefe-Edebiyat-Kültür-Sanat alanlarına ilgim yoğundur. Diplomat olmak için kendime nasıl bir yol çizmeliyim? 16 yaşında olan bir genç için tavsiyelerinizi alabilir miyim? ☺️
Diplomat olana kadar yabancı dil dahil çalışmayı sürdürmenizi öneriyorum
Hocam merhabalar, internette çok araştırmama rağmen diplomatların maaş skalası hakkında pek bir bilgiye ulaşamadım. Acaba miktar belirterek genel olarak diplomatların ne kadar kazandığını söyleyebili misiniz lütfen?
Ne zengin eder, ne de muhtaç bırakır🙂
@@abdurrahmanbilgic9778 Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Tabii ki muhtaç etmez, sonuçta devletin gözde kurumlarından bir tanesi ancak örnek bir memurun maaş aralığını paylaşabilirseniz eğer bu alana kendini hazırlayan arkadaşların da aklındaki “acaba?” sorusunu gidermiş olursunuz. Teşekkürler.
Sayın Büyükelçim 30 yaş üzerindekilerin alınmama politikası olduğuna dair yorumlar okudum, doğru mu acaba?
Master ve doktora yapmış olmanıza göre 30 yaşı geçtiyseniz de sınava girebilirsiniz. Ama sınav duyurusunda belirtilen yaş aralığına dikkat etmelisiniz.
Nerde okudun linki paylaşırmısın
İyi günler hocam bir mühendis işletme veya herhangi uygun alanda yüksek lisans yaparak diplomat olabilir mi?
Olabileceğini düşünüyorum. Yine de Dışişleri Bakanlığımızın sınav duyurularına bakmak gerek.