Zamanında puanım Boğaziçi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler'e yetiyordu. Maalesef beni o zamanda yönlendirecek kimse yoktu. Matematiğim iyiydi, mühendislikten başka bir şey düşünmüyordum o zaman. Odtü Bilgisayar istiyordum, puanım yetmediği için nefret ede ede İnşaat mühendisliği okudum. Halbuki ikinci üniversite olarak Uluslararası İlişkiler okuyabilirdim tekrar üniversite sınavına girip. Bir hata yaptım, hatamı düzeltecek imkanım varken düzeltmeyerek bir kez daha hata yaptım. Kariyer planlaması çok önemli gençler. 40 yaşından sonra değiştiremiyorsunuz bazı şeyleri. Yaş ilerledikçe de kendinizi daha iyi tanıyorsuz. Eğer bu yolu seçseydim iyi bir diplomat olurmuş benden diyorum şimdi. 98.5 YDS'em var hiçbir işe yaramıyor. İçten içe çürüyorum sadece. Dışişleri Bakanlığı haricinde başka bir yerde memurluk yapmak saçmalıktan başka bir şey değil. Torpilsiz de birşey başarabileceğiniz tek bakanlıktır belki Dışişleri. Ne olursa olsun itibarlı bir işiniz olur. Dışişlerinde çalışmasanız bile sayıştay denetçisi, kaymakam, vali de olmanız da mümkün. Ancak buralarda torpil daha çok dönebilir, dolayısıyla iyi bir okuldan mezunsanız da önünüz tıkanabilir. Vasıfsız yerlerden mezun adamlar da bu pozisyonlara gelebilir. Ama Dışişlerinde vezir olmasanız da rezil olmazsınız. Benim gibi sürekli 22 yıl geriye ışınlanmayı düşünmemek için tercihlerinizi doğru yapın. İstediğiniz bölümü kazanmak için tekrar sınava girmekten çekinmeyin. Hayatınızın iyi bir yöne gitmediğini farkettiğiniz zaman konfor alanınızdan çıkmaktan çekinmeyin. 18 yaşımdan çok farklı düşünüyorum şu an. O zaman doktorluk veya diplomatlık cazip gelmese de şu an baktığımda benim için daha uygun meslekler olduğunu düşünüyorum. Hem statü hem mesleki tatmin hem de maaş açısından. Selamlar.
Diplomatlık hayali ile Uluslararası İlişkiler okumak istedim.Annem Tunus Elçiliğinde çalışıyor.Müsteşar,Elçi ve yetkili çalışanların hayatlarını gördükçe,kültürlü birikimlerine şahit oldukça daha da çok heveslendim.Annem arap,arapçayı çok iyi konuşuyor.Bahseder bana hep.O yerlere gelebilmek için o kadar çalışmışlar ki.Ömürleri okuyarak,araştırarak geçmiş.Her biri 3-4 dil biliyor.Her türlü politikaya hakimler.Daha da ötesi sizin de dediğiniz gibi her konuda fikirleri var.Kendilerini geliştirebilmeyi başarabilmişler.Herkesin yolundan gidip herkesleşmemişler.Fark yaratmışlar.En önemlisi de bu bence :))
Hocam bilgiye ulaşmanın bu kadar kolay olduğu bir çağda insanların bilgiden bu kadar uzak durması çok ironik diplomat mesleğini hayatına entegre etmek isteyen insan sayısı çok az. Bu da rakiplerimin sayısı az ama niteliği güçlü demek oluyor. Bu rakiplerim arasında kararlı olanlar kazanacaklardır. Çok az kaldı. Çalısmalara ve okumalara devam 😊✋
Her yönden okumak, kendini geliştirmeye çalışmak günümüz dünyasında az rastlanır bir durum fakat hâlâ böyle insanların olduğunu bilmek insanın hem ruhani hem bedeni olarak çok daha fazla umutlandırıyor . En azından yarın bir gün dediklerimizi anlayacak bir kesim var olacak .
Hocamızın önerdiği kitaplar -Demokraside kırk yıl onbir ay yedi gün, savaşta, barışta diplomasi (Oğuz Gökmen) 2- Dışişlerinde 34 yıl (Feridun Cemal Erkin) 3- Çağdaş Türk diplomasisi: 200 yıllık süreç (türk tarih kurumu)
Merhabalar efendim bundan 3 yıl önce Çanakkale asosta belediyenin öğrenciler için düzenlediği tatil kampına katıldım her akşam söyleşiler oluyordu o akşam ki söyleşinin konusu Kurtuluş savaşı idi ve biz öğrencilerden tamamının anlatılmasını istediler bende kalkıp anlatım anlattıktan sonra söylev sahibi bana ve bütün öğrencilere eliyle Midilli adasını gösterdi ve hayatımı değiştirecek konuşmasını yaptı sonunda ise bizim olanı bizden nasıl aldıklarını asla unutmamamız lazım ... öyle diplomatlar lazım ki bu ülkeye bizim olanı almalıdır diye söyledikleri beni etkisi altına aldı Bize sadece vatanını seven uğruna feda edebilecek insanlar lazım .
Hocam bu videoyu 2 yıl önce paylaşmışsınız karşıma şimdi çıktı daha doğrusu ben daha yeni gördüm çok beğendim videonuzu başarılarınızın devamını diliyorum.
Lise 2. Sınıfa gidiyorum. İleride önemli, popülist değil popüler bir siyasi kimlik olmak bununla beraber dünyaya ve tabii ki ülkeme faydalı bir birey olmak için çalışıyorum. Bu yolda bana desteklerinizden ötürü şükranlarımı sunuyorum Remzi Hocam.
Hocam köşede Barışı Konuşmak kitabını görünce nedense mutlu oldum, Nezir hocama ait mükemmel bi kitap ve Çatışma Yönetimi dersi için çok önemli bir kaynaktır.
Hocam ben hukuk fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim hayalim dişışlerinde çalışmak şuan sadece başlangıç seviyesi İngilizce biliyorum 3 yılda bunu iyice geliştirip ve yanına almanca koymak istiyorum bu pandemi dönemini iyi değerlendirmek en azından almancamı veya 3. Dilime birazda olsa başlamak istiyorum 3. bir dil olarak ne önerirsiniz rusça İbranice Fransızca veya başka bir dil hangisi daha çok işime yarar cevap verirseniz çok mutlu olurum teşekkürler 🙏🏻 😊
Hocam merhabalar ben 12.sınıf dil bölümü öğrencisiyim. Meslekleri araştırdığımda diplomatlığı gördüm ama seçtiğim bölümden dolayı olamıyor muyum? Cevaplarsanız çok mutlu olurum.
Azerbeycandan Türk kardeşlerime Selamlar 🇹🇷♥️🇦🇿 Hocam Ben Azerbeycanda Diplomasi Üniverstesinde okuyorum Bakü Devlet Universtesinde.. Diplomat olmak benim Hayalim Bana nası yardımcı ola bilirsiniz hocam.. İngilis dilini oğrenmeye çalışıyorum. Bana talimatlar verirseniz çokk Mutlu olurum Hocam Var Olun Size karyerinizde Başarılar tüm kardeşlerime başarılar 🇹🇷🇹🇷♥️🇦🇿🇦🇿🤲🏼🕋
Merhaba hocam. Ben örgünden Adalet bölümü mezunuyum. Bu sene ikinci üniversite olarak Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü okuyacağım. Bölümüm Türkçe, isteğe bağlı hazırlık tercih ettim. Diplomatlık düşünüyorum. Boğaziçi, Galatasaray, ODTÜ varken Selçuk’ta bu bölümü okumak dezavantaj mı benim için? Bunu kendi lehime nasıl çevirebilirim?
Hocam selamlar ben bir mühendislik öğrencisiyim.Yurtdisinda çeşitli projelerde çeşitli ülkelerde muhendislik anlamında prestij kazandiktan sonra diplomatik ile ilgili bölümlerde doktora ve yüksek lisans yaptıktan sonra diplomatlik yapmam için bir engel olur mu?
Sevgili hocam merhabalar, diplomasi ile ilgili çektiğiniz tüm videoları izledim. Fakat aklıma bir soru takılıyor ki beni bir sonraki adımımı atmaktan alıkoyuyor. Ben örgün olarak iktisat okudum. 2018’de mezun oldum. Orta seviye İngilizce ile başlangıç düzeyinde Rusça biliyorum. Yakın zamanda Fransızca’ya başladım. İktisadı gerçekten çok seviyorum fakat kariyer olarak diplomasi alanında yükselmek istiyorum. Yüksek lisansımı yine iktisatta yapmak istiyorum fakat bu benim için mülakat, kabul anlamında dezavantajlı bir duruma sokar mı? Yoksa bunu bir artı olarak mı düşünmek gerekir? Elbette kendimi politika, Uİ anlamında geliştireceğim, buna yönelik okumalar da yapıyorum. Daha çok doktorayı Uİ üzerine yapmak gibi bir planım var. Bu konuda görüşlerinizi almam mümkün müdür? Saygılarımla.
Merhaba Furkan, genelde, siyaset, uluslararası ilişkiler, hukuk ve kamu yönetimi mezunları daha şanslı oluyor, bir de dil bilinirse daha iyi tabi; ancak sayısal bölüm mezunlarının da iyi bir alt yapı yani, dış politika ve diplomasi ve yabancı dil alanında bilgili olması gerekiyor; şun ana dek sayısal bölümden bu tür sınavlara alım var mı bilmiyorum, siz yine de bakanlığımızın insan kaynakları sayfasını bir ziyaret edin. Çok başarılar☺
hocam mükemmel insanı tarif etmişsiniz sanırım :) bu denli geniş okuma ve mutlaka 1 2 dili iyi seviyede bilerek mezun olmak yetişmek gerçekten çok zor, mülkiyeden selamlar :)
Hocam, ben 19 yıl Rusya Federasyonunda yaşadım, Rusça, Türkçe, Kabardeyce :D ana dilim, ayrıca da, tabiki, ingilizceye büyük ilgi duyuyorum ve 23 yaşındayım. Şu anda İktisat okumaktayım ve uluslararası ilişkilere geçiş yapmak istiyorum, acaba yaş kriteri çok büyük rol oynuyor mu dışişleri bakanlığında çalışmak için?
Kabardeyce maalesef öğrenemedim ailemin ana dili fakat bende Rusya Federasyonundayim, Rusca Turkce ve İngilizce biliyorum fakat muhendislik gecmisim var ve suan baska birsey ariyorum ve aklımda diplamasi her zaman vardi. Basarilar sigoş...
Hocam çok faydalı oldu bu video ben lise son sınıf öğrencisiyim ve hedefim hakim-savcılık veya diplomatlık bakalım bunu zaman gösterecek :) sevgiler saygılar....
@@RemzziCetin bazi sorularim hocam 😊: 1. Ateseler gittikleri ulkede devamli mi kalirlar yoksa ara sira mi gidip gelirler. Her ulke icin bir atese mi gorevlendirilir ? 2. Turkiyenin yurt disindaki elciliklerinde calisan turkler maasini dolar tl euro hangi cins uzerinden alir? Bazi yerlerde ayni anda hem euro hemde tl olarak maas aldiklarini okudum dogrulu nedir 3. Atese olmak icin yuksek lisans gerekirmi?
@@RemzziCetin 4. Diplomatlar yurt disina gorev icin gelip gittigi zaman ucak otel ulasim masraflarini devlet karsilarmi yoksa sadece bir kismini mi karsilar?
Merhaba Hocam.Ben Azerbaycanlıyım,ve hukuku Rusiyada bitirdim,şimdide yuksek lisansi Guney Kore de devam etmek istiyorum.Sonra ise Türkiyede vatandaşlik alip diplomat olmak istiyorum.Sizce bu mümkünmu?Rusiyada vatandaşliqi alsaniz diplomat olamazsın.Ve buyuzden biraz edişeliyim ,Türkiyedede boyle kurallar varmi?
Türkiye'de Dışişleri Bakanlığı'nın diplomasi pozisyonları için başlıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve 35 yaşını doldurmamış olma şartı vardır. Öncelikle vatandaş olmadan basvuru yapıamaz. Vatandaşlık icin ise 5 yıl kesintisiz ikamet etmek veya en az 3 yıl evlilik gerekmektedir.
Diplomat olmayı çok istiyorum bu videoyu izleyince şu saatte müthiş bisey hissettimm içimde ama kitapları alacak gücüm şuan yok nasıl yapıcam bilmiyorum
Merhabalar Hocam mutlu yıllar siyaset bilimi kamu yönetimi bölümü okuyanlar diplomat olabilir mi ? Ve ondan hariç yüksek lisans ve doktora okumak zorunluluğu varmı?
Hocam merhabalar ben İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünde okuyorum 4. sınıfa geçeceğim eylülde. İngilizcem çok iyi c1 seviyesinde Almancam başlangıç olsa da bir yıl içerisinde b1 seviyesine çıkartmaya çalışıyorum. Auzefte Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldum 3 yılda bitirerek. Dış siyaseti , politikayı , iktisatı , askeriye konularında aşırı ilgili bir insanım sizin verdiğiniz kitapları az ya da çok bütçem el verdikçe okuyorum başka kanallardan da takip ediyorum , tarihle özdeşleştirebiliyorum. Acaba benim de Diplomat olma şansım var mı ? Kafamda kaymakamlık sınavları dışında diplomasi üzerinden gitmek var eğer imkanım varsa. Ne dersiniz sizce oluru var mı ? Ben ne yapmalıyım ?
Hocam özellikle abd bati Avrupa gibi ulkelere en deniyimli diplomatlar ataniyor dimi yeni başlayanlar doğu Avrupa Afrika asya Okyanusyaya ataniyor dimi
Oynatma listelerinde alanla ilgili birçok kitap önerim var; ancak kamu yönetimiyle ilgilenmiyorum. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler asıl alanım☺
Hocam merhaba, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler'i Açıköğretim Fakültesinden okusak da olur mu? Diplomamız örgün eğitim mezunları ile eşit mi sayılır yoksa sınavlara bile katılmaya hakkımız yok mu?
Hocam sizi dinlerken çok keyif aldım ancak biraz umutsuzluğa kapıldım ki şöyle açıköğretim uluslararası ilşkiler oluyorum anladığım kadarıyla örgünün şansı yokki bizim olsun.peki napacaz hocam bu bölümü diplomat olma hayaliyle okuduk şimdi işsiz mi olacağız?
Hocam iyi günler. Ben şuan 12. Sınıfa daha yeni geçtim ve diplomat olmak istiyorum ve ilerde inşallah konsoloslukta çalışmak istiyorum sizce hangi bölümü okuyabilirim üniversite de? Şimdiden cevap için teşekkürler.
Bir şey sormak istiyorum ben siyaset okumayı düşünüyorum ve diplomat olmayı düşünüyorum. Siyaset okumak diplomat olmama engel mı? Yada bunu nasıl yapabilirim?
gercekten alanimda basarili olmak istiyorum bolumumu cok isteyerek sectim daha 2.sinifim ancak etrafimdaki herkes torpilsiz giremezsin cok zor diyor hevesimi kiriliyor bi yandan
Merhaba hocam, göçmenim bu yüzden çifte vatandaşım üniversiteye yabancı öğrencilerin girdiği sınavdan girmek istiyorum ama türk vatandaşlığından çıkmam gerekiyor bu durum diplomat olmam için engel mi ?
Hocam iyi günler ,bu aralar yks ye hazırlanıyorum ama tercihlerime daha var.Benim kafamda sürekli bir konsolosluğa girme isteği vardır çünkü bu anlattığınız özellikerlin hepsi beni hoşuma gidiyor(Tarih,Diplomasi,vs...). Sizce şimdiden bi Konsolosluğa gidip bilgi toplamalımıyım?Bide Konsolosluk veya Diplomatlık için Uluslararası ilişkiler mi okumak gerekir? İnsanın bi hayali vardır benim hayalimde bu... Cevaplarsanız sevinirim,saygılar...
@@RemzziCetin hocam ilk olarak desteğiniz için çok teşekür ederim yeniden.Ama içimde kalmasın şunu da diyeyim eğer bu yola girmeyi seçmemin nedeni sizin o ilk videoda ki verdiğiniz bilgiler oldu.Yeniden çok teşekür ve şükranlarımı sunuyorum desteğiniz için... :)
Hocam ben tesettürlüyüm Uluslararası ilişkiler Ankara'dan girmek istiyorum ancak başörtümun sorun yasatip yaşanmayacağını bilemiyorum normal şartlarda yaratmamasi gerek ancak malum toplumumuz...
Hocam şuanlık çok iyi bir lisede okumuyorum ama yaptığım projeler tanıştığım insanlar olsun hepsini kaliteli bireylerle yapmaya çalışıyorum. Ayrıca ailemde de bu denli önemli bir mesleği yapan yok herkes sıradan insan kimileri olamazsın diyor sizce bu saydıklarım büyük bir sıkıntı oluşturur mu
Neden olmasın? Senin diplomat olman için ailen den biririnin de doplomat mı olması lazım Vatan millet sevgin olsun YETER! Ülkeni temsil ederken GURURLA KORKMADAN DİK DUR YETER! BEN DE DİPLOMAT OLMAK İSTİYORUM VE AİLEM DE KİMSE NİN DİPLOMATLİK VB İLE HİÇBİR ALAKSİ YOK herkez düz memur UMARİM İKİMİZ DE BAŞARIRIZ 😊
Merhaba, büyükelçilerin çoğu ya dışişlerinde yetişmiş diplomat ya da dışarıdan ataması gerçekleşen kişilerdir ve bu uzmanlaşma da gerekir. Bu, hem yılları alır hem de bu işin nutfağında yetişmeyi gerektirir. Oynatma listelerinde bu konuyla ilgili diğer videolarımı da izleyin lütfen. Başarılar☺
hocam siyaset bilmi ve kamu yönetimi bölümü 3. sınıftan itibaren seçmeli derslerle ikiye ayrılıyor. dışişlerine girmek için siz hangi alana yönelinmesini önerirsiniz?
Siyaset Bilimi öncelikli olmalı tabi; ancak Kamu Yönetimi mezunları genelde, Kaymakamlık sınavlarına başvururken; SB. ise dışişleri ve Uİ'de master'a başvuruyor. Yine de siz bilirsiniz. Burada önemli olan siz SB. mezunu oalcaksınız sonuçta. ALES ve Yabancı dil puanınızın yüksek olması ve ortalama faktörü de var tabi...
Hocam iyi günler.İlk başta videonuz için teşekkürlerimi iletmek isterim.Ben Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim.Acaba seneye açıktan uluslar arası ilişkiler ya da kamu yönetimi okumaya başlayıp bitirdikten sonra diplomatlık sınavına girebilir miyim.Diplomatlık sınavına girebilmem için başka nasıl alternatifler önerirsiniz.Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba, çok güzel bir bölümde okuyorsunuz ve siz sayısal bilimcisiniz. Çok köklü bir alan sizinki. Sizin bölümden dışişlerine alım yok diye biliyorum ya da yüksek lisansı uluslararası ilişkilerde yaparsanız belki şansınız olabilir; ancak siz yine de bakanlığımızın insan kaynakları birimini inceleyin, soruşturun. Bu konulara ilginizi devam ettirin. Çok başarılar, sevgiler☺
Hocam iyi günler, videolarınız gerçekten bizim için çok faydalı, emekleriniz için çok teşekkürler. Üniversite sınavına hazırlanmaktayım ve hedefim Uluslararası İlişkiler. Rusça, Kırgızca, Kazakça dillerini yaşadığım ülkelerden dolayı ana dilim gibi kullanabiliyorum. Tarihi, militarizmi, devletler arası ilişkileri,diplomasiyi seviyorum ve ilgimi çok fazla çekiyor. Sınav puanımTürk-Alman ve Hacettepe Üniversitesinin Uluslararası İlişkiler bölümüne yeteceğini düşünüyorum. Kararsız kaldım hangi üni. tercih etmekte. Türk-Alman üni. ile birlikte Almancayı çok güzel bir şekilde öğrenmiş olabileceğim ve Avrupa’da eğitim hakkım doğabilecek. Hacettepe ise ülkemizin değerli üniversitelerinden biri ve Ankara’da. Çok kararsızım siz bu hedeflerde olsanız hangi üniversiteyi tercih edersiniz ve hangisiniz tercih etmeliyim?
Merhaba Abdullah, her iki üniversitede çok iyi; ancak eğer Almanca ile aranız iyiyse gözünüz kapalı Türk-Alman'ı tercih edin. Karar sizin, nacizane fikrim☺, seviyor musunuz Almanca'yı?
Alman Üniv'de okursanız, Avrupa'ya açılımınız daha kolay olur. Bakarsınız Yüksek lisansı orada yaparsınız. Lisansta çok iyi bir ortalamayla mezun oldunuz mu daha da iyi olur... Yine de her yönüyle düşünün, çok başarılar, sevgiler☺
hocam, edebiyat öğrencisiyim. yüksek lisansımı uluslarlar arası ilişkiler veya siyaset biliminden yaparsam, Diplpmatlık için sınava girmeye hak kazanabilir miyim?
Merhaba, bu tamamen sizin göstereceğiniz isteğe ve çalışmaya bağlı. Farklı bir alandan da gelseniz, Uİ konularına hakim olduktan ve YL ve DR'yi Uİ'de yaptıktan sonra sıkıntı olmaz; ancak Uİ konularını iyi okumalı ve yabancı dili geliştirmeliyiz. Başarılar☺
Hocam merhaba , ben çocuk gelişimi on lisans okuyorum lisansa tamamlayacam ve çocuk gelişimi uzmani olmak istiyorum. Lisans bittikten sonra ne yapmam gerekiyor. Bilgi verir misiniz?
net bilgili değilim ama meslek lisesi mezunu (çocuk gelişimi ) arkadaşım sosyoloji kazanmıştı. aöftende çocuk gelişimi bitirdi. tanıdıkları vs olduğu için özel eğitim veren yerde iyi bir maaşla çalışmaya başladı. yanlış bilmiyorsam çocuk gelişimi mezunları kreş vs tarzı yerler açıyor bütçeniz var ise açaabilirsiniz tabi zorlu koşullar sizi bekler o durumda. kpss ile de atanabiliyorsunuz sanırım ama özeldeki kadar kazanamıyorsunuz. bilmiyorsanız, lisansa tamamlarken aynı derslerin bulunduğu farklı bölümlerde seçebilirsiniz. iyi araştırın derim çocuk gelişimi çok mezun veren bir bölüm. başarılar dilerim
@@depaysementra KISMEN bir “kişiye” bağımlılığın daha az olduğunu düşünüyorum. çocukluktan türkçe ile büyümek+ Türkiyeli arkadaşlarla olmak , türkçe kitaplar okumak ve s. bunların da etkisi büyüj
@@Utkuusagcn tamamdır, teşekkür ederim. Şu an bile yapılacak şeyleri düşününce geriliyorum. Başarılar umarım istediğin yeri kazanırsın. Sınavdan sonra sorarım yine xmcnödzn
Remzi Bey merhabalar. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi hakkında düşünceleriniz nelerdir acaba ? Girdikten sonra nasıl bir yol izlemeliyiz ? Cevaplarsanız çok sevinirim.
@@turk3lx Bilgi Üniversitesi'nde Reklamcılık okuyorum hocam. Mülkiye'nin içi boşaltılmış bir kuruma dönüştü tıpkı Türkiye'deki çoğu kurum ve kuruluş gibi. Başarılar..
Hocam merhaba Kara harp okulunda uluslararası ilişkiler okursak eğer mezun olunca Dışişleri Bakanlığında çalışma şansımız var mı yoksa direkt olarak teğmen mi oluruz? Cevaplarsanız çok sevinirim.
Hocam videonuzu izledim gerçekten çok önemli bilgiler içeriyor ama benim kastettiğim eğitim seviyesi lisans eğitim seviyesiydi sizin videoda bahsettiğiniz seviye ise doktora. Sorumu "Kara harp okulu uluslararası ilişkiler lisans programı mezunu olduğumuzda Dışişleri bakanlığında çalışma şansımız var mı yoksa direkt olarak teğmen rütbesi ile göreve mi başlıyoruz?" olarak düzeltsem daha iyi olacak.
@@mirathanacar4014 hayır öyle bir şey mümkün değil. Harp okulundan mezun olduktan sonra subay olarak göreve başlıyorsunuz 15 yıl zorunlu çalışmalısınız.
Merhaba hocam, ben yüksekokulda uluslararası ticaret okuyorum. Diplomat şartlarında fakülte mezunu aranıyor. Bu şart yüzünden sınavlarına giremez miyim? Başarılarınızın devamını dilerim.
Lisans eğitim bilgileri, benim görüşümce sınavı kazanmak için yeterli olmayabilir. Yüksek Lisans yaptıktan sonra sınava katılmak daha mantıklı olmaz mı sizcede ?
Siz kanalımıza yeni mi katıldınız? Çok doğru söylüyorsunuz, YL mezunu olmak şansı artırıyor. Lütfen diplomasi ve dışişleri konulu diğer videolarımı da izleyin. Orada YL vurgusu yapmıştım. Sevgiler☺
Diplomat olmak isteyen bir tıp fakültesi öğrencisine neler tavsiye edersiniz ? Cevabınızı ve göstereceğiniz yolu çok merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
Öncelikle, alanla ilgili okumalara başlamalısınız yoğun bir şekilde. Kanalımın oynatma listelerindeki videolarda Uİ, Diplomasi ve dışpolitika konularında sayısız kitap önerileri var. Lütfen inceleyin, başarılar☺
Ahmet bey, hayallerinizi suya düşürmek istemem ancak kurum nezlinde değerlendirmeye alınan adayların mesleği gerçekten istemeleri elzemdir. Eğer diplomat olmak istiyorsanız mutlaka İİBF, Siyasal Bilgiler veyahut çok az alım olmasıyla birlikte Hukuk fakültesini örgün veya açıktan okumanız gerekmektedir. Aksi halde ne kadar okuma yaptığınızın veya alana ilgi duyduğunuzun üzülerek söylemekteyim ki kurum açısından hiçbir değeri yoktur.
Hayırlı akşamlar diplomat yeteneğim olduğunu keşfettim ancak ben edebiyat mezunuyum üstelik bu bölüm sayısalla bağlantılı ve ben matematiğe biraz uzağım bu konuda nasıl kendimi geliştirebilirim.
Hocam sınav sonuçları yeni belli oldu uluslararası ilişkilere kolaylıkla gidebilirim ama çevrem çok olumsuz konuşuyor bu bölüm hakkında ? Beni bir nebze de olsa rahatlatacak açıklamalarınızı merakla bekliyorum.
Merhaba Hangi bölümü istiyorsanız onu okuyun ama İngilzice olanı tercih edin. Bir de aşağıdaki videomu da izleyin lütfen, sevgiler ruclips.net/video/GVjY8zp_fAI/видео.html
-Annen yaşasaydı ne olmanı isterdi ?
-Diplomat.
-Sen ne olamak isterdin?
- Mafya babası.
😂
2-0, ne yapıyorsun lan sen... 3-2 aldık.
Bu güzeldi haha
Aferin evlat 3 2
Yapma yanarız
Zamanında puanım Boğaziçi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler'e yetiyordu. Maalesef beni o zamanda yönlendirecek kimse yoktu. Matematiğim iyiydi, mühendislikten başka bir şey düşünmüyordum o zaman. Odtü Bilgisayar istiyordum, puanım yetmediği için nefret ede ede İnşaat mühendisliği okudum. Halbuki ikinci üniversite olarak Uluslararası İlişkiler okuyabilirdim tekrar üniversite sınavına girip. Bir hata yaptım, hatamı düzeltecek imkanım varken düzeltmeyerek bir kez daha hata yaptım.
Kariyer planlaması çok önemli gençler. 40 yaşından sonra değiştiremiyorsunuz bazı şeyleri. Yaş ilerledikçe de kendinizi daha iyi tanıyorsuz. Eğer bu yolu seçseydim iyi bir diplomat olurmuş benden diyorum şimdi. 98.5 YDS'em var hiçbir işe yaramıyor. İçten içe çürüyorum sadece.
Dışişleri Bakanlığı haricinde başka bir yerde memurluk yapmak saçmalıktan başka bir şey değil. Torpilsiz de birşey başarabileceğiniz tek bakanlıktır belki Dışişleri. Ne olursa olsun itibarlı bir işiniz olur. Dışişlerinde çalışmasanız bile sayıştay denetçisi, kaymakam, vali de olmanız da mümkün. Ancak buralarda torpil daha çok dönebilir, dolayısıyla iyi bir okuldan mezunsanız da önünüz tıkanabilir. Vasıfsız yerlerden mezun adamlar da bu pozisyonlara gelebilir. Ama Dışişlerinde vezir olmasanız da rezil olmazsınız.
Benim gibi sürekli 22 yıl geriye ışınlanmayı düşünmemek için tercihlerinizi doğru yapın. İstediğiniz bölümü kazanmak için tekrar sınava girmekten çekinmeyin. Hayatınızın iyi bir yöne gitmediğini farkettiğiniz zaman konfor alanınızdan çıkmaktan çekinmeyin. 18 yaşımdan çok farklı düşünüyorum şu an. O zaman doktorluk veya diplomatlık cazip gelmese de şu an baktığımda benim için daha uygun meslekler olduğunu düşünüyorum. Hem statü hem mesleki tatmin hem de maaş açısından.
Selamlar.
Diplomatlık hayali ile Uluslararası İlişkiler okumak istedim.Annem Tunus Elçiliğinde çalışıyor.Müsteşar,Elçi ve yetkili çalışanların hayatlarını gördükçe,kültürlü birikimlerine şahit oldukça daha da çok heveslendim.Annem arap,arapçayı çok iyi konuşuyor.Bahseder bana hep.O yerlere gelebilmek için o kadar çalışmışlar ki.Ömürleri okuyarak,araştırarak geçmiş.Her biri 3-4 dil biliyor.Her türlü politikaya hakimler.Daha da ötesi sizin de dediğiniz gibi her konuda fikirleri var.Kendilerini geliştirebilmeyi başarabilmişler.Herkesin yolundan gidip herkesleşmemişler.Fark yaratmışlar.En önemlisi de bu bence :))
Bravo👏👏 çok doğru gerçekten ailenizin söyledikleri ve siz de çok şanslısın böyle bir aileye sahip olduğunuz için...
@@RemzziCetin Çok teşekkürler hocam :)
@@sinanokutan129 neden? yanlis anlamayin feministlik yapmiyorum sadece ne yonden dogru olmadigini merak ettim ?
@moonchild Güney Afrika Büyükelçimiz kadın bu tip örnekleri araştırıp göster
Ne kadar da şanslısınız.. 🙂
Hocam bilgiye ulaşmanın bu kadar kolay olduğu bir çağda insanların bilgiden bu kadar uzak durması çok ironik diplomat mesleğini hayatına entegre etmek isteyen insan sayısı çok az. Bu da rakiplerimin sayısı az ama niteliği güçlü demek oluyor. Bu rakiplerim arasında kararlı olanlar kazanacaklardır. Çok az kaldı. Çalısmalara ve okumalara devam 😊✋
Çok başarılar, yolunuz açık olsun!😊
Merhaba mevlüt
Hangi university? Turkiye mi avrupada mi
Sözlerine bir fikirdaş olarak katılıyorum.
Her yönden okumak, kendini geliştirmeye çalışmak günümüz dünyasında az rastlanır bir durum fakat hâlâ böyle insanların olduğunu bilmek insanın hem ruhani hem bedeni olarak çok daha fazla umutlandırıyor . En azından yarın bir gün dediklerimizi anlayacak bir kesim var olacak .
Hocamızın önerdiği kitaplar
-Demokraside kırk yıl onbir ay yedi gün, savaşta, barışta diplomasi (Oğuz Gökmen)
2- Dışişlerinde 34 yıl (Feridun Cemal Erkin)
3- Çağdaş Türk diplomasisi: 200 yıllık süreç (türk tarih kurumu)
Maşallah
keşke tanıdığım olsaydı. diplomatlık çok güzel bir şey.
Merhabalar efendim bundan 3 yıl önce Çanakkale asosta belediyenin öğrenciler için düzenlediği tatil kampına katıldım her akşam söyleşiler oluyordu o akşam ki söyleşinin konusu Kurtuluş savaşı idi ve biz öğrencilerden tamamının anlatılmasını istediler bende kalkıp anlatım anlattıktan sonra söylev sahibi bana ve bütün öğrencilere eliyle Midilli adasını gösterdi ve hayatımı değiştirecek konuşmasını yaptı sonunda ise bizim olanı bizden nasıl aldıklarını asla unutmamamız lazım ... öyle diplomatlar lazım ki bu ülkeye bizim olanı almalıdır diye söyledikleri beni etkisi altına aldı Bize sadece vatanını seven uğruna feda edebilecek insanlar lazım .
Merhaba, ne güzel bir anı... İlgiyle okudum ve yazdıklarınıza katılmamak elde değil... Teşekkür ederim.😊
Bu video gelecekte yapmak istediğim işe dair kafamdaki bütün soru işaretlerini sildi ve kendime yeni bir yol çizmemi sağladı. Çok teşekkür ederim.
Hocam kaynaklara ihtiyaç duyduğum şu günlerde, kaynak sunumlarınız için çok teşekkür ederim.
Rica ederim, videolarım sizlere hep faydalı olsun, sevgiler☺
Hocam bu videoyu 2 yıl önce paylaşmışsınız karşıma şimdi çıktı daha doğrusu ben daha yeni gördüm çok beğendim videonuzu başarılarınızın devamını diliyorum.
Maşallah
Lise 2. Sınıfa gidiyorum. İleride önemli, popülist değil popüler bir siyasi kimlik olmak bununla beraber dünyaya ve tabii ki ülkeme faydalı bir birey olmak için çalışıyorum. Bu yolda bana desteklerinizden ötürü şükranlarımı sunuyorum Remzi Hocam.
Merhaba hedeflerimiz benzermiş memnun oldum
@@fethiardaturkmen inandığın yolda başarılar dostum.
@@aronharuntalov2373 tesekkurler önemli olan bu yolda ne yaptıklarımızdir sen neler yapıyorsun bunun için yardımcı olabilir misin bana
Sınav yılında mısın? Her şey yolunda mı?
@@lordofdreamers beyler şuan ne durumdasınız
Şu anda liseye gidiyorum en büyük hayalim savcı veya diplomat olmak İnşallah ikisinden biri olup da bu yoruma yanıt yazarım sizlere de teşekkürler
Sen bensin
@@fati5344 Elbette öyle, sonuçta ülkemizi temsil edeceğiz çok büyük bir sorumluluk ama bence buna değer.
Reis ne oldun çok merak ettim
@@omerefe7394 lise daha bitmedi ya son sınıfım su an
@@fati5344nasıldı sınav
Hocam Ben Almanyada yasiyorum ve 13 yasindayim inshallah bize de bir gün nasip olur
13 yaşındayken dünyadan haberim yoktu. Aferin kardeşim.
@@sirulrich894 yok lan o kadarda degildir
@@sirulrich894 ben 15 im 2 sene önce 13 düm
Hocam köşede Barışı Konuşmak kitabını görünce nedense mutlu oldum, Nezir hocama ait mükemmel bi kitap ve Çatışma Yönetimi dersi için çok önemli bir kaynaktır.
Teşekkür ederim☺
Salam aleykum hocam Ben International relations and Political science de okyorum. Bir sorum var sizə ben bu kitabı nasıl Türkiyede buła bilirim
Hocam ben hukuk fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim hayalim dişışlerinde çalışmak şuan sadece başlangıç seviyesi İngilizce biliyorum 3 yılda bunu iyice geliştirip ve yanına almanca koymak istiyorum bu pandemi dönemini iyi değerlendirmek en azından almancamı veya 3. Dilime birazda olsa başlamak istiyorum 3. bir dil olarak ne önerirsiniz rusça İbranice Fransızca veya başka bir dil hangisi daha çok işime yarar cevap verirseniz çok mutlu olurum teşekkürler 🙏🏻 😊
Bence hukuk okuman saçma olmuş.Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okusaydın cok daha ıyı olurdu.
@@yahyakazakl2660 tarih mezunları bile başvurabiliyorsa o kadar da saçma değil demekki
Ben memleketi terk etmek istiyorum ne yapmalıyım
Hocam merhabalar ben 12.sınıf dil bölümü öğrencisiyim. Meslekleri araştırdığımda diplomatlığı gördüm ama seçtiğim bölümden dolayı olamıyor muyum? Cevaplarsanız çok mutlu olurum.
Azerbeycandan Türk kardeşlerime Selamlar 🇹🇷♥️🇦🇿 Hocam Ben Azerbeycanda Diplomasi Üniverstesinde okuyorum Bakü Devlet Universtesinde.. Diplomat olmak benim Hayalim Bana nası yardımcı ola bilirsiniz hocam.. İngilis dilini oğrenmeye çalışıyorum. Bana talimatlar verirseniz çokk Mutlu olurum Hocam Var Olun Size karyerinizde Başarılar tüm kardeşlerime başarılar 🇹🇷🇹🇷♥️🇦🇿🇦🇿🤲🏼🕋
Elə mən də bunun üçün burdayam, ümid edirəm, arzularını yerinə yetirərsən
Merhaba hocam. Ben örgünden Adalet bölümü mezunuyum. Bu sene ikinci üniversite olarak Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü okuyacağım. Bölümüm Türkçe, isteğe bağlı hazırlık tercih ettim. Diplomatlık düşünüyorum. Boğaziçi, Galatasaray, ODTÜ varken Selçuk’ta bu bölümü okumak dezavantaj mı benim için? Bunu kendi lehime nasıl çevirebilirim?
ruclips.net/video/7_tsLBZsCek/видео.html
Hocam selamlar ben bir mühendislik öğrencisiyim.Yurtdisinda çeşitli projelerde çeşitli ülkelerde muhendislik anlamında prestij kazandiktan sonra diplomatik ile ilgili bölümlerde doktora ve yüksek lisans yaptıktan sonra diplomatlik yapmam için bir engel olur mu?
Sevgili hocam merhabalar, diplomasi ile ilgili çektiğiniz tüm videoları izledim. Fakat aklıma bir soru takılıyor ki beni bir sonraki adımımı atmaktan alıkoyuyor. Ben örgün olarak iktisat okudum. 2018’de mezun oldum. Orta seviye İngilizce ile başlangıç düzeyinde Rusça biliyorum. Yakın zamanda Fransızca’ya başladım. İktisadı gerçekten çok seviyorum fakat kariyer olarak diplomasi alanında yükselmek istiyorum. Yüksek lisansımı yine iktisatta yapmak istiyorum fakat bu benim için mülakat, kabul anlamında dezavantajlı bir duruma sokar mı? Yoksa bunu bir artı olarak mı düşünmek gerekir? Elbette kendimi politika, Uİ anlamında geliştireceğim, buna yönelik okumalar da yapıyorum. Daha çok doktorayı Uİ üzerine yapmak gibi bir planım var. Bu konuda görüşlerinizi almam mümkün müdür? Saygılarımla.
Maşallah
Merhabalar ben bir sayısalcı olarak nasıl bir yol izlemeliyim diplomatlık için eşit ağırlıktan bir bölümden mi mezun olmamız gerekiyor
Merhaba Furkan, genelde, siyaset, uluslararası ilişkiler, hukuk ve kamu yönetimi mezunları daha şanslı oluyor, bir de dil bilinirse daha iyi tabi; ancak sayısal bölüm mezunlarının da iyi bir alt yapı yani, dış politika ve diplomasi ve yabancı dil alanında bilgili olması gerekiyor; şun ana dek sayısal bölümden bu tür sınavlara alım var mı bilmiyorum, siz yine de bakanlığımızın insan kaynakları sayfasını bir ziyaret edin. Çok başarılar☺
@@RemzziCetin hocam tarih bölümü okuyanlarda diplomat olabilir mi çünkü ben elçi olmak istiyorum da nasıl bir yol izlemeliyim
hocam mükemmel insanı tarif etmişsiniz sanırım :) bu denli geniş okuma ve mutlaka 1 2 dili iyi seviyede bilerek mezun olmak yetişmek gerçekten çok zor, mülkiyeden selamlar :)
Mülkiye nasıl şu an, tavsiye eder misin?
Bu sene sınava gireceğim. Mülkiye sence nasıl şu an?
Hocam, ben 19 yıl Rusya Federasyonunda yaşadım, Rusça, Türkçe, Kabardeyce :D ana dilim, ayrıca da, tabiki, ingilizceye büyük ilgi duyuyorum ve 23 yaşındayım. Şu anda İktisat okumaktayım ve uluslararası ilişkilere geçiş yapmak istiyorum, acaba yaş kriteri çok büyük rol oynuyor mu dışişleri bakanlığında çalışmak için?
20'li yaşlarınızda girmeye çalışın ve yüksek lisans da yapın mutlaka :) dilden kopmayın, çok başarılar, sevgiler☺
@@RemzziCetin Hocam, cevabınız ve dikkatiniz için sağolun
Kabardeyce maalesef öğrenemedim ailemin ana dili fakat bende Rusya Federasyonundayim, Rusca Turkce ve İngilizce biliyorum fakat muhendislik gecmisim var ve suan baska birsey ariyorum ve aklımda diplamasi her zaman vardi. Basarilar sigoş...
Hocam çok güzel açıklamışsınız bende bir örnek vereyim Fatin Rüştü Zorlu.
Hocam çok faydalı oldu bu video ben lise son sınıf öğrencisiyim ve hedefim hakim-savcılık veya diplomatlık bakalım bunu zaman gösterecek :) sevgiler saygılar....
Rica ederim, hedeflerinizde başarılar😊
@@RemzziCetin bazi sorularim hocam 😊:
1. Ateseler gittikleri ulkede devamli mi kalirlar yoksa ara sira mi gidip gelirler. Her ulke icin bir atese mi gorevlendirilir ?
2. Turkiyenin yurt disindaki elciliklerinde calisan turkler maasini dolar tl euro hangi cins uzerinden alir? Bazi yerlerde ayni anda hem euro hemde tl olarak maas aldiklarini okudum dogrulu nedir
3. Atese olmak icin yuksek lisans gerekirmi?
@@RemzziCetin 4. Diplomatlar yurt disina gorev icin gelip gittigi zaman ucak otel ulasim masraflarini devlet karsilarmi yoksa sadece bir kismini mi karsilar?
@@RemzziCetin 5. Turkiyenin yurt disinda ki elciliklerinde konsolosluklarinda hukuk musaviri, siyasi isler sorumlusu gibi makamlar varmi?
Bende bu ikisi arasında gidip geliyorum.
Merhaba Hocam.Ben Azerbaycanlıyım,ve hukuku Rusiyada bitirdim,şimdide yuksek lisansi Guney Kore de devam etmek istiyorum.Sonra ise Türkiyede vatandaşlik alip diplomat olmak istiyorum.Sizce bu mümkünmu?Rusiyada vatandaşliqi alsaniz diplomat olamazsın.Ve buyuzden biraz edişeliyim ,Türkiyedede boyle kurallar varmi?
Türkiye'de Dışişleri Bakanlığı'nın diplomasi pozisyonları için başlıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve 35 yaşını doldurmamış olma şartı vardır.
Öncelikle vatandaş olmadan basvuru yapıamaz. Vatandaşlık icin ise 5 yıl kesintisiz ikamet etmek veya en az 3 yıl evlilik gerekmektedir.
Diplomat olmayı çok istiyorum bu videoyu izleyince şu saatte müthiş bisey hissettimm içimde ama kitapları alacak gücüm şuan yok nasıl yapıcam bilmiyorum
Diplomatlık yolunda okunan okulun ne kadar önemi var ? Selçuk, Süleyman Demirel vb. Üniversitelerden mezun olursak önümüze ne gibi engeller çıkar ?
Bu akşam bu konuyla ilgili video yükleyeceğim☺
@@RemzziCetin Sabırsızlıkla bekliyorum hocam. Sağolun.
Merhabalar Hocam mutlu yıllar siyaset bilimi kamu yönetimi bölümü okuyanlar diplomat olabilir mi ? Ve ondan hariç yüksek lisans ve doktora okumak zorunluluğu varmı?
Hocam diplomatların cogu ankara siyasal mezunu oldugunu gorunce mulkiyeli olmadigimiz icin bur nevze umudumuz kırılıyor cidden universite onemli mi ?
Bizi pat diye atamıyolar sorun da bu hocam ' istediklerini pat diye atıyorlar :)
Büyükelçiler kaç yıl görev eder bir yıl iki yıl ne kadar
Istanbul Universitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü hakkinda dusunceleriniz neler
Çok güzel olur gerçekten👍👍
@@RemzziCetin Hocam merhaba, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler'i Açıköğretim Fakültesinden okusak da olur mu?
Hocam merhabalar ben İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünde okuyorum 4. sınıfa geçeceğim eylülde. İngilizcem çok iyi c1 seviyesinde Almancam başlangıç olsa da bir yıl içerisinde b1 seviyesine çıkartmaya çalışıyorum. Auzefte Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldum 3 yılda bitirerek. Dış siyaseti , politikayı , iktisatı , askeriye konularında aşırı ilgili bir insanım sizin verdiğiniz kitapları az ya da çok bütçem el verdikçe okuyorum başka kanallardan da takip ediyorum , tarihle özdeşleştirebiliyorum. Acaba benim de Diplomat olma şansım var mı ? Kafamda kaymakamlık sınavları dışında diplomasi üzerinden gitmek var eğer imkanım varsa. Ne dersiniz sizce oluru var mı ? Ben ne yapmalıyım ?
Benim arkadaşım kolaylıkla kaymakam oldu sonra da vali yardımcısı ama kim olduğunu söylemem
@@purpletola anladım sağolun
Hocam özellikle abd bati Avrupa gibi ulkelere en deniyimli diplomatlar ataniyor dimi yeni başlayanlar doğu Avrupa Afrika asya Okyanusyaya ataniyor dimi
Diplomat olmak için siyasal bilimler mi ön planda uluslararası ilişkiler mi
(Sınava 13 gün kala siyasal bilimler düşünüyorum)
Merhaba
Her ikisi de olur :)
Çok başarılar☺
@@RemzziCetin teşekkür ederim video dışında güncel siyaset bilimi ama daha çok kamu yönetimi için kitap öneriniz var mı
Oynatma listelerinde alanla ilgili birçok kitap önerim var; ancak kamu yönetimiyle ilgilenmiyorum. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler asıl alanım☺
@@RemzziCetin Tamamdır çok teşekkür ederim.
Türkiye de tek bir diblomat vardır oda Ali candan
Hocam merhaba, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler'i Açıköğretim Fakültesinden okusak da olur mu?
Diplomamız örgün eğitim mezunları ile eşit mi sayılır yoksa sınavlara bile katılmaya hakkımız yok mu?
Merhaba, lütfen aşağıdaki videomu izleyin☺
ruclips.net/video/4_PJsZHTUr4/видео.html
Hocam sizi dinlerken çok keyif aldım ancak biraz umutsuzluğa kapıldım ki şöyle açıköğretim uluslararası ilşkiler oluyorum anladığım kadarıyla örgünün şansı yokki bizim olsun.peki napacaz hocam bu bölümü diplomat olma hayaliyle okuduk şimdi işsiz mi olacağız?
Hocam iyi günler. Ben şuan 12. Sınıfa daha yeni geçtim ve diplomat olmak istiyorum ve ilerde inşallah konsoloslukta çalışmak istiyorum sizce hangi bölümü okuyabilirim üniversite de? Şimdiden cevap için teşekkürler.
Bir şey sormak istiyorum ben siyaset okumayı düşünüyorum ve diplomat olmayı düşünüyorum. Siyaset okumak diplomat olmama engel mı? Yada bunu nasıl yapabilirim?
Engel değil tabi ki... Dışişleri sınavlarıyla ilgili diğer videolarımı da izleyin ☺
gercekten alanimda basarili olmak istiyorum bolumumu cok isteyerek sectim daha 2.sinifim ancak etrafimdaki herkes torpilsiz giremezsin cok zor diyor hevesimi kiriliyor bi yandan
Ben sağlık lisesine giden 11. Sınıf öğrencisiyim kendimi geliştirmek ve bu sevda ile yolla çıkmak için geç mi kaldım?
Merhaba hocam, göçmenim bu yüzden çifte vatandaşım üniversiteye yabancı öğrencilerin girdiği sınavdan girmek istiyorum ama türk vatandaşlığından çıkmam gerekiyor bu durum diplomat olmam için engel mi ?
Diplomatlık için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız şarttır.
Hocam iyi günler ,bu aralar yks ye hazırlanıyorum ama tercihlerime daha var.Benim kafamda sürekli bir konsolosluğa girme isteği vardır çünkü bu anlattığınız özellikerlin hepsi beni hoşuma gidiyor(Tarih,Diplomasi,vs...). Sizce şimdiden bi Konsolosluğa gidip bilgi toplamalımıyım?Bide Konsolosluk veya Diplomatlık için Uluslararası ilişkiler mi okumak gerekir?
İnsanın bi hayali vardır benim hayalimde bu...
Cevaplarsanız sevinirim,saygılar...
Merhaba, öncelikle bir sınava girin ve puanınızı alın, dediklerinizi sonrasında konuşuruz. Elinizden gelenin en iyisini yapın, çok başarılar☺
@@RemzziCetin pekala, çok teşekkür ederim dediğinizi yapacağım :)
Puanınızı alınca yine görüşelim, diplomatlıkta kaldığımız yerden devam edelim. Yolunuz açık olsun, çok başarılar☺
@@RemzziCetin hocam ilk olarak desteğiniz için çok teşekür ederim yeniden.Ama içimde kalmasın şunu da diyeyim eğer bu yola girmeyi seçmemin nedeni sizin o ilk videoda ki verdiğiniz bilgiler oldu.Yeniden çok teşekür ve şükranlarımı sunuyorum desteğiniz için... :)
@@adyghewarrior3963 Çok sevindim, her şey gönlünüzce olsun. Güzel haberlerinizi bekliyoruz :)
siyaset alanında kendimi geliştirmeyi çok istiyorum fakat merak ettiğim gerçekten 20bin-25 bin civarı mı kazanıyorlar?
İqtisadiyyet nedir hoca
Hocam ben tesettürlüyüm Uluslararası ilişkiler Ankara'dan girmek istiyorum ancak başörtümun sorun yasatip yaşanmayacağını bilemiyorum normal şartlarda yaratmamasi gerek ancak malum toplumumuz...
ne sacmaliyosun
@@ece-gl1em ne anlamda?
tarih bölümü okuyuncada diplomat olunabilir mi
Hocam şuanlık çok iyi bir lisede okumuyorum ama yaptığım projeler tanıştığım insanlar olsun hepsini kaliteli bireylerle yapmaya çalışıyorum. Ayrıca ailemde de bu denli önemli bir mesleği yapan yok herkes sıradan insan kimileri olamazsın diyor sizce bu saydıklarım büyük bir sıkıntı oluşturur mu
Neden olmasın? Senin diplomat olman için ailen den biririnin de doplomat mı olması lazım
Vatan millet sevgin olsun YETER!
Ülkeni temsil ederken GURURLA KORKMADAN DİK DUR YETER!
BEN DE DİPLOMAT OLMAK İSTİYORUM VE AİLEM DE KİMSE NİN DİPLOMATLİK VB İLE HİÇBİR ALAKSİ YOK herkez düz memur
UMARİM İKİMİZ DE BAŞARIRIZ 😊
Hocam saygılar askeri ataşe nasıl olabiliriz bilginiz var mı teşekkürler şimdiden
Hocam merhabalar. Size soru sormak istiyorum. Türkiye’de güncel uygulaması ile büyükelçi atama süreci ve göreve başlama usulü nedir?
Merhaba, büyükelçilerin çoğu ya dışişlerinde yetişmiş diplomat ya da dışarıdan ataması gerçekleşen kişilerdir ve bu uzmanlaşma da gerekir. Bu, hem yılları alır hem de bu işin nutfağında yetişmeyi gerektirir. Oynatma listelerinde bu konuyla ilgili diğer videolarımı da izleyin lütfen. Başarılar☺
Uluslararası İlişkiler Akademisi - Remzi Çetin - çok teşekkürler hocam. Sağlıklı günler dilerim.
hocam siyaset bilmi ve kamu yönetimi bölümü 3. sınıftan itibaren seçmeli derslerle ikiye ayrılıyor. dışişlerine girmek için siz hangi alana yönelinmesini önerirsiniz?
Merhaba o iki bölümü yazar mısınız? Kamu yönetimi / Siyaset Bilimi mi?
evet hocam
Siyaset Bilimi öncelikli olmalı tabi; ancak Kamu Yönetimi mezunları genelde, Kaymakamlık sınavlarına başvururken; SB. ise dışişleri ve Uİ'de master'a başvuruyor. Yine de siz bilirsiniz. Burada önemli olan siz SB. mezunu oalcaksınız sonuçta. ALES ve Yabancı dil puanınızın yüksek olması ve ortalama faktörü de var tabi...
@@RemzziCetin cevabınız için çok teşekkür ederim 🙏🙏
Hocam hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra nasıl diplomat nasıl olunur anlatabilirmisiniz?
2:59
Maşallah 😎
Hocam iyi günler.İlk başta videonuz için teşekkürlerimi iletmek isterim.Ben Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim.Acaba seneye açıktan uluslar arası ilişkiler ya da kamu yönetimi okumaya başlayıp bitirdikten sonra diplomatlık sınavına girebilir miyim.Diplomatlık sınavına girebilmem için başka nasıl alternatifler önerirsiniz.Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba, çok güzel bir bölümde okuyorsunuz ve siz sayısal bilimcisiniz. Çok köklü bir alan sizinki. Sizin bölümden dışişlerine alım yok diye biliyorum ya da yüksek lisansı uluslararası ilişkilerde yaparsanız belki şansınız olabilir; ancak siz yine de bakanlığımızın insan kaynakları birimini inceleyin, soruşturun. Bu konulara ilginizi devam ettirin. Çok başarılar, sevgiler☺
Hocam iyi günler, videolarınız gerçekten bizim için çok faydalı, emekleriniz için çok teşekkürler. Üniversite sınavına hazırlanmaktayım ve hedefim Uluslararası İlişkiler. Rusça, Kırgızca, Kazakça dillerini yaşadığım ülkelerden dolayı ana dilim gibi kullanabiliyorum. Tarihi, militarizmi, devletler arası ilişkileri,diplomasiyi seviyorum ve ilgimi çok fazla çekiyor. Sınav puanımTürk-Alman ve Hacettepe Üniversitesinin Uluslararası İlişkiler bölümüne yeteceğini düşünüyorum. Kararsız kaldım hangi üni. tercih etmekte. Türk-Alman üni. ile birlikte Almancayı çok güzel bir şekilde öğrenmiş olabileceğim ve Avrupa’da eğitim hakkım doğabilecek. Hacettepe ise ülkemizin değerli üniversitelerinden biri ve Ankara’da. Çok kararsızım siz bu hedeflerde olsanız hangi üniversiteyi tercih edersiniz ve hangisiniz tercih etmeliyim?
Merhaba Abdullah, her iki üniversitede çok iyi; ancak eğer Almanca ile aranız iyiyse gözünüz kapalı Türk-Alman'ı tercih edin. Karar sizin, nacizane fikrim☺, seviyor musunuz Almanca'yı?
Remzi Çetin Çok büyük bir sevgim yok fakat dil öğrenmeye açık olduğumu düşünüyorum. Fikirleriniz benim için önemliydi hocam teşekkürler 😊
Alman Üniv'de okursanız, Avrupa'ya açılımınız daha kolay olur. Bakarsınız Yüksek lisansı orada yaparsınız. Lisansta çok iyi bir ortalamayla mezun oldunuz mu daha da iyi olur... Yine de her yönüyle düşünün, çok başarılar, sevgiler☺
Remzi Çetin Çok Teşekkürler hocam, saygılar. 😊
havacılık yönetimi mezunuyum diplomat olabilir miyim rusça biliyorum
hocam, edebiyat öğrencisiyim. yüksek lisansımı uluslarlar arası ilişkiler veya siyaset biliminden yaparsam, Diplpmatlık için sınava girmeye hak kazanabilir miyim?
Merhaba, bu tamamen sizin göstereceğiniz isteğe ve çalışmaya bağlı. Farklı bir alandan da gelseniz, Uİ konularına hakim olduktan ve YL ve DR'yi Uİ'de yaptıktan sonra sıkıntı olmaz; ancak Uİ konularını iyi okumalı ve yabancı dili geliştirmeliyiz. Başarılar☺
@@RemzziCetin cok teşekkürler Remzi hocam
Hocam merhaba , ben çocuk gelişimi on lisans okuyorum lisansa tamamlayacam ve çocuk gelişimi uzmani olmak istiyorum. Lisans bittikten sonra ne yapmam gerekiyor. Bilgi verir misiniz?
net bilgili değilim ama meslek lisesi mezunu (çocuk gelişimi ) arkadaşım sosyoloji kazanmıştı. aöftende çocuk gelişimi bitirdi. tanıdıkları vs olduğu için özel eğitim veren yerde iyi bir maaşla çalışmaya başladı. yanlış bilmiyorsam çocuk gelişimi mezunları kreş vs tarzı yerler açıyor bütçeniz var ise açaabilirsiniz tabi zorlu koşullar sizi bekler o durumda. kpss ile de atanabiliyorsunuz sanırım ama özeldeki kadar kazanamıyorsunuz. bilmiyorsanız, lisansa tamamlarken aynı derslerin bulunduğu farklı bölümlerde seçebilirsiniz. iyi araştırın derim çocuk gelişimi çok mezun veren bir bölüm. başarılar dilerim
Diplomatlar zorunlu yurtdışı görevi mi yapıyorlar ülkelerinde de görev yapabilirler mi
hocam nasıl polat alemdar olabilirim
Herkes gibi yaşayıp herkes gibi ölmek bizlere göre değil...
-Aslan Akbey
Sizce Azerbaycanlı bir Türk , Türkiyede okuyup, vatandaşlık alıp, çalışıp Türkiyenin diplomatı olabilir mi?
Merhaba, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunca neden olmasın? Başarılar😊
Uluslararası İlişkiler Akademisi - Remzi Çetin - teşekkürler 🙂🙂❤️
@@athena263 Özel değilse bir sorum olacak, neden kendi ülkenizin diplomatı olmak yerine buranın diplomatı olmak istiyorsunuz?
@@depaysementra KISMEN bir “kişiye” bağımlılığın daha az olduğunu düşünüyorum. çocukluktan türkçe ile büyümek+ Türkiyeli arkadaşlarla olmak , türkçe kitaplar okumak ve s. bunların da etkisi büyüj
Büyük*
merhaba hocam mühendislik okuyup diplomat olunulabilir mi
Hocam uluslarası ticaret ve işletmecilik okuyanlar diplomaklık yapabilir mi
Hocam İngilizcem var odtü uluslar arası ilişkiler düşünüyorum elçi olmak için ne yapmam gerekiyor nasıl bir fark yaratmak gerek
Çalışma programın nasıl, kaçıncı sınıftasın ?
@@zeynepcura6844 12. Sınıf full matematik çözüyorum
@@Utkuusagcn 11.sınıf tm yim ne önerirsin . Tm sin sen de değil mi ?
@@zeynepcura6844 bende tmciyim full çalışma ağırlığın matematik olsun gerisi ezber bide paragraf çöz günde 30 tane
@@Utkuusagcn tamamdır, teşekkür ederim. Şu an bile yapılacak şeyleri düşününce geriliyorum. Başarılar umarım istediğin yeri kazanırsın. Sınavdan sonra sorarım yine xmcnödzn
Ailede diplomat yoksa diplomat olmanın oldukça zor olduğuna dair birkaç yazı okudum. Bu konu hakkında bilginiz var mı?
Neden ki
@@user-ye9ye5nm8h ahahahha bilgim olsa sorar mıyım :)
Peki hocam diplomat nerde çalişir???)lütfen ama lütfen cevap yazin
Dış işleri bakanlığında
Sayısalım diplomat olabilir miyim
Hocam ben bu sene Uludağ üniversitesi Uluslararası ilişkiler bölümü okuyacağım okul hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Güzeldir, çok başarılar☺
Merhaba hocam ben daha lisede okuyorum siyaset bilimi ve sosyoloji için dili benim için daha anlaşılır başlangıç için kitap önerebilir misiniz?
Merhaba
Siyaset ve sosyoloji kitap tanıtımlarında bulundum. Kanalımın oynatma listeleri ve son 1 haftadaki videolarıma göz gezdirin☺
Selam aleyküm ilahiyat arapca mezunuyum dis isleri bakanlığında nasil basvuru yapabilirim
Remzi Bey merhabalar. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi hakkında düşünceleriniz nelerdir acaba ? Girdikten sonra nasıl bir yol izlemeliyiz ? Cevaplarsanız çok sevinirim.
Merhaba ben de orayı düşünüyorum, olabildiniz mi?
@@turk3lx Bilgi Üniversitesi'nde Reklamcılık okuyorum hocam. Mülkiye'nin içi boşaltılmış bir kuruma dönüştü tıpkı Türkiye'deki çoğu kurum ve kuruluş gibi. Başarılar..
İsmail Cem dediniz beni kalbimden vurdunuz hocam :). Kendisi "diplomat" kelimesinin tanımı diye düşünüyorum.
Aşağıdaki video sizin için☺
ruclips.net/video/8Y-zcuA6pYY/видео.html
Şuanda kurtlar vadisinin etkisindeyim başıma bir iş gelirse ali candan sorumludur.(!)
Başarılar
Diplomat için tyt yada ayt mi okumamız gerekiyor
üniversite okumak istiyorsan ikisine de mecbursun
Merhabalar Tarih Bölümü mezunu diplomat olabilir mi?
Anladığım kadarıyla diplomat:
"Bir konuda hey şeyi
Her konuda biraz" bilgi sahibi olması gerekiyo
Hocam merhaba Kara harp okulunda uluslararası ilişkiler okursak eğer mezun olunca Dışişleri Bakanlığında çalışma şansımız var mı yoksa direkt olarak teğmen mi oluruz? Cevaplarsanız çok sevinirim.
ruclips.net/video/bOyIo80R7fo/видео.html
Hocam videonuzu izledim gerçekten çok önemli bilgiler içeriyor ama benim kastettiğim eğitim seviyesi lisans eğitim seviyesiydi sizin videoda bahsettiğiniz seviye ise doktora. Sorumu "Kara harp okulu uluslararası ilişkiler lisans programı mezunu olduğumuzda Dışişleri bakanlığında çalışma şansımız var mı yoksa direkt olarak teğmen rütbesi ile göreve mi başlıyoruz?" olarak düzeltsem daha iyi olacak.
@@mirathanacar4014 hayır öyle bir şey mümkün değil. Harp okulundan mezun olduktan sonra subay olarak göreve başlıyorsunuz 15 yıl zorunlu çalışmalısınız.
Tarih bölümü mezunu diplomat olabilir mi? İllaki Siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler veyahut kamu yönetimi mi okumak lazım?
ruclips.net/video/7_tsLBZsCek/видео.html
Merhaba hocam, ben yüksekokulda uluslararası ticaret okuyorum. Diplomat şartlarında fakülte mezunu aranıyor. Bu şart yüzünden sınavlarına giremez miyim? Başarılarınızın devamını dilerim.
Merhaba
Bakanlık sınavlarına başvurmak için en az Lisans mezunu olmanız gerekiyor. Teşekkür ederim güzel dileğiniz için, başarılar☺
Lisans eğitim bilgileri, benim görüşümce sınavı kazanmak için yeterli olmayabilir. Yüksek Lisans yaptıktan sonra sınava katılmak daha mantıklı olmaz mı sizcede ?
Siz kanalımıza yeni mi katıldınız? Çok doğru söylüyorsunuz, YL mezunu olmak şansı artırıyor. Lütfen diplomasi ve dışişleri konulu diğer videolarımı da izleyin. Orada YL vurgusu yapmıştım. Sevgiler☺
@@RemzziCetin Kusura bakmayın daha yeni keşfettim. Sırayla izliyorum. Sağolun
Rica ederim, ne demek, keyifli bilgilenmeler, iyi izlemeler☺
Hocam ben diplomat olmak istiyorum ancak ailemde sabıkalı biri var engel olur mu?
Bildiğim kadarıyla engel oluyor sicil temiz olması lazım
Müsteşar milletvekili vali diplomat sayilirmi
Hocam konu Çok güzel sunulmuş fakat ses çok düşük
Diplomatlarda rütbe var mı
Ben diplomat olurum çok yakında bence çünkü ben Türkiyeyim 😉
Hocam herhangi bir kitap yazmayı düşünüyor musunuz?
Merhaba, öncelikle doktoramı bitireyim. Sonra kesinlikle yazacağım. Teşekkür ederim😊
@@RemzziCetin sabırsızlıkla bekliyorum hocam
Reis gizlibi oda yok demi aslan akbeyinki gibi
Diplomat olmak isteyen bir tıp fakültesi öğrencisine neler tavsiye edersiniz ? Cevabınızı ve göstereceğiniz yolu çok merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
Öncelikle, alanla ilgili okumalara başlamalısınız yoğun bir şekilde. Kanalımın oynatma listelerindeki videolarda Uİ, Diplomasi ve dışpolitika konularında sayısız kitap önerileri var. Lütfen inceleyin, başarılar☺
Ahmet bey, hayallerinizi suya düşürmek istemem ancak kurum nezlinde değerlendirmeye alınan adayların mesleği gerçekten istemeleri elzemdir. Eğer diplomat olmak istiyorsanız mutlaka İİBF, Siyasal Bilgiler veyahut çok az alım olmasıyla birlikte Hukuk fakültesini örgün veya açıktan okumanız gerekmektedir. Aksi halde ne kadar okuma yaptığınızın veya alana ilgi duyduğunuzun üzülerek söylemekteyim ki kurum açısından hiçbir değeri yoktur.
@@muhammetaligunduzalp6485 Dikkate alacağım söylediklerinizi, çok teşekkür ediyorum.
@@muhammetaligunduzalp6485 Tarih Bölümü mezunu diplomat olabilir mi?
@@muhammetaligunduzalp6485 İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. Benim açımdan da zor mudur?
Teşekkurler
Hocam ben lise ikideyim şimdiden başlayacam olurmu
Kpss şartı hala var mı? Kaldırıldı mı
KPSS şartı devam ediyor Başarılar
Çekyada diplomat olmak istiyorum
Hayırlı akşamlar diplomat yeteneğim olduğunu keşfettim ancak ben edebiyat mezunuyum üstelik bu bölüm sayısalla bağlantılı ve ben matematiğe biraz uzağım bu konuda nasıl kendimi geliştirebilirim.
Uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz
Hocam sınav sonuçları yeni belli oldu uluslararası ilişkilere kolaylıkla gidebilirim ama çevrem çok olumsuz konuşuyor bu bölüm hakkında ?
Beni bir nebze de olsa rahatlatacak açıklamalarınızı merakla bekliyorum.
Merhaba
Hangi bölümü istiyorsanız onu okuyun ama İngilzice olanı tercih edin. Bir de aşağıdaki videomu da izleyin lütfen, sevgiler
ruclips.net/video/GVjY8zp_fAI/видео.html
Hangi dilleri daha iyi bilmemiz gerekir cevaplarsanız sevinirim
Fransızca, İngilizce...
@@RemzziCetin çok teşekkür ederim😊😊😊
Diplomatlar kaç yıl okuyarlar bunun ilgili bir bilgi verebilirmisiniz
ruclips.net/video/7_tsLBZsCek/видео.html