Slimmigheidje Sikkes bezorgt SVBO winst op Erica

• Опубликовано: 5 окт 2024
  • VOETBAL - Met de 1-2 zege kreeg SVBO in de derby tegen SC Erica misschien meer dan de club verdiende. Toch mocht de thuisploeg het zichzelf verwijten. Kort na rust kreeg Erica namelijk een unieke kans om de stand naar 2-0 te tillen, maar Kelvin Jager miste een strafschop. SVBO kwam via Ruben Kaiser op 1-1 en daarna 'versierde' Ericaan Erwin Sikkes een strafschop. Maarten Wielens faalde niet vanaf elf meter, waardoor SVBO de volle winst pakte.
    De eerste helft was voor de thuisploeg, dat het nog steeds moest stellen zonder de geschorte pits Roy Jagt. De 1-0 voorsprong, in de 18e minuut, door een kopbal van Roy Lit uit de corner van uitblinker Kelvin Jager was ook verdiend. SVBO kreeg één grote kans in de eerste 45 minuten, maar een inzet van Davy Wessels werd fantastisch gekeerd door Erica-doelman Bram Gebbeken. Lennon Ebeltjes, de keeper van SVBO had het voor rust een stuk drukker. Zo moest de oud-keeper van Jong Oranje in actie komen bij een inzet van Jager, keek hij een schot van Rick Tubben over en had hij het geluk dat de thuisploeg via opnieuw Jager weliswaar scoorde, maar in buitenspelpositie.
    Kort na rust had Jager het duel kunnen en moeten beslissen. Na een overtreding van Ebeltjes op Tubben kreeg Erica een strafschop. Jager deed het fraai, met gevoel, maar de bal belandde op de binnenkant van de paal. SVBO ontsnapte en knokte zich terug in de wedstrijd. Met veel strijd en passie en met aanvoerder Toine Loves als gangmaker kwamen de mannen van trainer Rolf Veneboer in de 69e minuut op gelijke hoogte. Ruben Kaiser kopte knap binnen op aangeven van Loves. Nog geen zes minuten later werd het 1-2. Erwin Sikkes, de man die op nog geen 100 meter van het voelbalveld van Erica woont, maakte dankbaar gebruik van een gebruikelijk duw- en trekduel met Martin de Roo. "Negen van de tien keer wordt dit gezien als een normaal duel, waarbij beide spelers trekken en duwen. Maar ik zag dat de scheidsrechter nadrukkelijk op ons lette. Ik ging wat theatraal naar de grond en hij floot. Mooi voor ons", aldus Sikkes. Maarten Wielens faalde niet vanaf 11 meter. Robert Torenbosch had in de 86e minuut Erica alsnog een punt kunnen bezorgen, maar Ebeltjes keerde de inzet van de rechterspits fraai.
    Door de zege heeft SVBO nu 25 punten uit 11 duels en dat is er één minder dan koploper Achilles 1894. Volgende week zondag staan beide ploegen tegenover elkaar in Barger Oosterveld.