Simülasyonda Mı Yaşıyoruz?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 окт 2024
  • Dünyamız bir simülasyon. Nick Bostrom'un simülasyon argümanının ışığında biraz bu ihtimali keşfedelim.
    Şimdi eğer dünyamız bir simülasyonsa bunu anlamanızın bir yolu yok. Matrix'teki gibi "glitch"ler aramayın çünkü bizi simülasyon ihtimalinden en fazla keyfimize eserse şüphe ettirecek kadar kaliteli bir simülasyonu yapabilen bir medeniyet bi zahmet "glitch"lere müsade etmeyecek kadar kaliteli kodlar yazıyordur. Ama günün birinde karşınıza "BU BİR SİMÜLASYONDUR" diyen bir windows kutucuğu çıkabilir. Veya sizi simüle eden medeniyetten birisi çıkıp size "Siz bir simülasyonda yaşıyorsunuz" diyebilir. Mesela ben.
    İster inanın ister inanmayın, siz bir simülasyonsunuz. BANA İNANMIYORSANIZ ELON MUSK'A İNANIN hjdskgasdf.
    Şimdi size videoda anlatım bütünlüğünü çok bozmamak için değinmediğim bazı mevzulardan bahsedeceğim.
    1)Moore yasası son bikaç yıldır geçerliliğini kaybetti, ama silikon bazlı bilgisayarlardan daha hızlı teknolojiler üretilmekte olduğu için pek yakında Moore yasasını tekrar yakalayacağız gibi görünüyor.
    2) Bilinç dediğimiz şeyi beynin kompütasyonel bir işlevine indirgemek beyinbilimciler tarafından yaygın olarak kabul edilse de pozitif bilimlerin her bulgusunda olduğu gibi bunda da epistemolojik tartışmaya alan hala var. Hatta konu "bilinç" olduğu için ontolojik tartışmaya da alan var. O yüzden bu videoyu "lighthearted" bi şekilde izleyin, ben "lightheartedly" hazırladım çünkü.
    3) Videoda pek çok kez "gerçeklik" kavramına değiniyorum ama bu kavramın arkasını doldurmaya kalkarsak söyleyecek, tartışacak çok şey var. Henüz ifade yeteneği gelişmekte olan bir öğrencinin kaleminden bu kadar çıkıyor, çok da şeyetmeyin yani.
    Videonun sonundan anlamışsınızdır sizleri yorum yazmaya teşvik ve davet ediyorum.
    Instagramım: / obscureharima12
    Ömer, Nisan ve Mert'e destekleri için çok teşekkür ederim :3

Комментарии • 1,1 тыс.