Săptămâna Luminată, Icoană a Zilei celei de a opta, a Veșniciei.

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 27 авг 2024

Комментарии • 12

  • @alinradu5286
    @alinradu5286 2 месяца назад

    Foarte frumoasa interventia! ❤

  • @alinradu5286
    @alinradu5286 2 месяца назад

    Hristos a înviat! ❤

  • @user-dk2vp9nw1k
    @user-dk2vp9nw1k 3 месяца назад

    Hristos a înviat!!!Mi-era dor sa va ascult.De mare folos aceste clarificări.Doamne ajută să punem început bun!

  • @user-cg9kg1pq3g
    @user-cg9kg1pq3g 3 месяца назад +1

    Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu Miluiește Ne Pe Noi Păcătoșii Amin Doamne ajută la toată lumea și la copiii noștri și la nepoțiii noștri amin Hristos A Înviat

  • @aureliachiriac4388
    @aureliachiriac4388 3 месяца назад

    Hristos a inviat ,multumim parinte ca incurajati marturisirea Adevarului,Doamne ajuta sa fim cat mai multi si poate lumineaza Dumnezeu si mintea Episcopilor si a parintilor ca sa marturiseasca si sa vorbeasca in biserica despre ce sa semnat la Creta,ca lumea sa inteleaga si sa lupte pentru credinta ortodoxa .Amin si Doamne ajuta.

  • @viorelacatrinei3205
    @viorelacatrinei3205 3 месяца назад

    Hristos a înviat sărut mina multumesc iertați doamne ajuta

  • @valentinionutberbec3051
    @valentinionutberbec3051 3 месяца назад

    Hristos a înviat! Bucuria cea veșnică!@❤

  • @LaTaifasronatural
    @LaTaifasronatural 3 месяца назад +1

    Un subiect duhovnicesc foarte important. Este adevărat că Învierea este mai greu de trăit, spre deosebire de asceza postului. Întotdeauna mi-a fost anevoios din punct de vedere sufletește și trupește în săptămâna Luminată. Postul și metaniile sunt mai ușoare decât asceza bucuriei, care necesită multă cumpătare, mai multă trezvie și trăire în Duhul Sfânt.

  • @cipriandumitru1210
    @cipriandumitru1210 3 месяца назад

    Hristos a Înviat!Sărut mâna părinte! Cu iertare părinte , as avea și eu o întrebare în legătură cu pastele blajinilor! Această sărbătoare ,este o sărbătoare inventata de oameni și tine de o tradiție omenească, sau este o tradiție bisericească lăsată de sfinți părinți? Mai ales ca săptămâna aceasta este săptămână luminată in care în multe regiuni a României cum ar fi zona banatului, și dacă nu mă înșel, prin zona ardealului, Brașov și alte regiuni ale României,și mai ales în Moldova Basarabia se sărbătorește în această sâmbătă și duminică așa zis pastele blajinilor. Cu plecăciune și iertare.

    • @IsihasmulCarpatin
      @IsihasmulCarpatin  3 месяца назад

      Canoanele Bisericii sunt categorice.
      Cu nici un chip nu se fac parastase nici în Săptămâna Patimilor, nici în Săptămâna Luminată, nici în toate Duminicile de peste an, nici la Praznicele Împărătești.
      ,,Pe sărăci pururea îi aveți cu voi, pe Mine nu Mă aveți pururea", spune Hristos atunci când se scandalizaseră ucenicii de risipa mirului turnat de femeia păcătoasă.
      Așa și acum, pe morți pururea îi putem pomeni, dar nu în Săptămâna Luminată.
      E ca și cum la nunta fetei mele îmi aduc aminte de moartea mamei și încep să bocesc de stric toată bucuria nunții.
      E un mare păcat să se facă pomeni în Săptămâna Luminată, cât și în Duminica Tomei, care e prima înnoire a Paștilor.
      Nu există vreun canon privitor la Paștile blajinilor.
      E un obicei românesc care în sine nu este rău, cu condiția ca pomenirile să se facă după Duminica Tomei, adică luni sau marți, după Săptămâna Luminată.
      Dar mulți preoți nu au conștiința aceasta încât, aplicând principiul ,,fă-te tuturor toate", calcă canoanele și acceptă săvârșirea de parastase în Săptămâna Luminată sau în Duminica Tomei.
      Fiecare va da seama.

  • @viorelvarga1408
    @viorelvarga1408 3 месяца назад

    Hristos a inviat! Unde ati gasit ca "pastile" catolice pica din 2025-2030 in aceeasi zi? Din ce apare pe net, in 2025 si 2028 pica in aceeasi data

    • @IsihasmulCarpatin
      @IsihasmulCarpatin  3 месяца назад +1

      După scandalul de anul trecut din Săptămâna Patimilor când doi intelectuali români, Theodor Baconschi și Adrian Papahagi, au propus sărbătorirea Paștior în comun atât a ortodocșilor cât și a catolicilor, am căutat pe internet așa-ziza pascalie a papistaților și am găsit datele despre care am pomenit. În urma discuției recente câțiva prieteni au căutat și ei pe net și au descoperit că s-a revenit la Pascalia normală. E clar că fusese o diversiune cu scop de manipulare pentru a pregăti opinia publică în vederea sărbătoriri în comun a Paștilor. Se pare că ulterior s-a renunțat la idee și au scos de pe site-uri propunerile respective.
      Ar mai fi o variantă, anume aceea că m-am înșelat eu...