Arkadaşlarımız çok bilinçli kendilerini tebrik ediyorum ve yine eğitim sistemimizi eleştirmek istiyorum görülüyor ki her yere üniversite açıp birçok kontenjan açıp birçok mezun veriliyor hanımefendi 45 bin mezun var 300 atama yapılıyor dedi yani bu yadsınamaz bir şey ama çoğumuz kabullenmiş durumdayız çok istekli bir şekilde gitmelerine rağmen tüm gerçeklerin farkındalar ne deyim daha yaşanılabilir ve eğitime değer verilen bir toplumda doğmak isterdim
Öncelikle her ikisinin de üslubu çok güzeldi.Sorulara güzel ve doğru yanıtlar verdiler . Konuşmaları çok akıcı bölümün hakkını gerçekten veriyorlar. Bu konuda video çektiğiniz için ayrıca kanala da teşekkür ederim .
Okunduğunda kişiye birçok şey katsa da meslek sahibi yapmayacağı için okunmaması gereken bölüm bence, edebiyat sevginizi kendi kendinize geliştirerek farklı alanlara yönelmek daha mantıklı diye düşünüyorum
Ben de Adnan Menderes Üniversitesin'de Türk Dili ve Edebiyatı 4. sınıf öğrencisiyim ve kesinlikle zümrelerime katılıyorum. Dil dersinden çok yaratıcı yazma dersleri konulsa o kadar faydalı olucak ki aslında. Ben öğretmen olmak istediğim için bu bölümü seçtim ve malesef Türkiye'de eğitim Edebiyat eğitim fakültesi çok az bu yüzden insanlar bölüm fen-edebiyat fakültesini seçiyorlar bende bunlardan biriyim. Tatar türkçesi öğrenmek yerine yaratıcı yazma dersi öğrenmeyi çok isterdim.
Merhaba,lütfen görürseniz cevap verin.Bu sene yks sınavına girdim ve tercih yapacağım.Hedefim türkçe öğretmenliğiydi fakat olmadı,sıralamam yetmiyor.Türk dili ve edebiyatı bölümü kapsamlı ve zor bir bölüm araştırmalarıma ve duyumlarıma göre.Sizce tercih etmeli miyim?Okumaktan sıkılmanın yanı sıra zevk aldığınız noktalar ve dersler oldu mu? Tecrübelerinizi lütfen benimle paylaşır mısınız?
Ömer Faruk evet var, aslında yeni bir bölüm olduğu için çok bilinmiyor. Henüz çok fazla mezunu da yok, yani yeni yeni popüler olmaya başlıyor. Şimdilik sadece YTÜ, TOBB ve birkaç özel üniversitede varmış. Başka bir üniversitede de açılmış (adını çıkaramadım) ama orada da kontenjan henüz dolmamış. Yeni bir bölüm olması ve geleceğin mesleklerinin arasında olması oldukça ilgimi çekti ))
Dil derslerinde ben de çok zorlanıyorum. Makale, kitap, sözlük hayatınız bunlarla geçecek. Bir kelime için 4-5 tane sözlüğe bakıyorsunuz özellikle eski edebiyat için. Ve sınavlarda sözlük yasak kelimelerin farklı anlamlarını ezberlemiş olmanız gerekiyor yani hem divan edebiyatındaki anlamlarını hem de kelime anlamlarını. Bol bol şiir gazel vs ezberliyorsunuz. Ve bir sınavda sayfalarca yorum yazıp 50, 60 puanlar alıyorsunuz 😉 Hatta ek kağıt için gözetmenlere yalvarıyorsunuz (genelde vermiyorlar)😊 Ama sonunda gayet donanımlı kendini çok iyi ifade eden bireyler oluyoruz. Zor ama seviyorsan çok çok güzel bir bölüm ☺ Tabii bir de biz eğitim fakülteleri için eğitim dersleri var beterin beteri dedikleri o işte 😏
@@gokyuzu2815 aslında Edebiyat bölümü okununca da öğretmen olunabiliyor ama 2018 sonrasında bu zorlaştırıldı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği okuyanlar için şartlar daha kolaylaştırılmak isteniyor. Aldığım bir duyuma göre son atamalarda 2018 sonrası formasyon alanlar atanamadı boşta kaldı riske atmayın derim. Ama şöyle de bir şey var eğer akademik kariyer vs düşünüyorsanız iyi bir okulun Edebiyat bölümünde aldığınız dersler daha kapsamlı olacaktır. Misal biz eğitim fakülteleri Osmanlı Türkçesi ni 3 dönem alıyorsak onlar 6 dönem alıyor diğer dersler için de bu geçerli. Bu da ileride yüksek lisansta vs Edebiyat bölümü okuyanlar için daha avantajlı oluyor. Biz eğitim fakültelerinde eğitim dersleri de alıyoruz bu yüzden aldığımız alan dersleri daha yüzeysel kalıyor. Bunun da sebebinin bizlerin Öğretmen olarak yetiştirilmemiz olduğu söyleniyor. Eğer öğretmen olmak istemiyorsanız yüksel lisans doktora düşünüyorsanız iyi bir üniversitede bölüm okumak daha karlı olur diye düşünüyorum. Ama istediğiniz gerçekten öğretmen olmaksa eğitim fakültesi tercih etmek daha doğru olur. Tabi yatay geçiş hakkınız da oluyor başladıktan sonra fikir değiştirirseniz geçiş yapabilirsiniz.
@@ogretmeningezegeni4773 Evet öğretmen olmak istiyorum fakat Türk Dili ve edebiyat bölümü olarak puanım yetiyor öğretmenliğe yetmiyor tutan okullarda Ege ve Dokuz Eylül. Akademikte çok torpil döndüğünü söylüyorlar bu da korkutucu bir durum. Kararsızım..
Anladım. Torpil kısmına bir şey diyemem olmuyor da diyemem ama denemeye değer bence. Bir de farklı iş alanları da var bölüm okuyunca. Öğretmenliği de özelde yapabiliyorsun yine. Kütüphanelerde çalışabiliyorsun. Devlette de değişmezse yine Öğretmenlik yapabilirsin zor biraz evet ama olur belki. Her halükarda edebiyat bölümü de Öğretmenliği de okunmaya değer dolu dolu bölümler.
Türk dili ve edebiyatı bölüm mezunları medyada, dijitalde ya da sinema alanında da çalışabilirmiş araştırmalarıma göre. Peki ne gibi işler yapılıyor bu saydıklarımda mesela medyada ne iş yapabiliriz?
Acaba şeyden mi bahsediyorsun mesela Kadir Gümüş hoca var Benim Hocam yayınlarının Edebiyat öğretmeni youtubede ders videoları çekip soru bankaları hazırlıyor medyada bu olabilir
Arkadaşlar bu kadar seçmelerine rağmen pişmanlar. Yazmak isteyenler edebiyat ağırlıklı değil gramer ve dil ağırlıklı bunu bilsinler. Farklı yetenekleriniz yoksa ilginiz vs aşırı derecede yapmayın. Sormak isteyen sorabilir İstanbul Üniversitesi Edebiyat'ı bıraktım. İyiki de bırakmışım, şükrediyorum.
@@mehmetadaman3693 edebiyat okurum işim olur kafasıyla gitmeyin benim hayalim başkaydı zatwn de birçok kişi de hayal kırıklığına uğradı eğer istiyorsan kesinlikle Boğaziçi tutturamaya çalış. Eğer yazmak gibi yeteneklerin varsa ya da çalışmayı seven bir öğrenciysen yüksek lisans için şansın olabilir yine de birilerini tanıman gerekiyor eğer tanıdığın varsa bu işlerde git yoksa 4 senede çevre edinebilirsin ama garanti değil. Zorlu ve çok sevenin başarılı olabileceği bir yol. Üniversite eğitiminden çok senin ekstradsn hangi yeteneklere sahip olduğun önemli. Dergide editör olamazsın tanıdık lazım, hocalardan iyi olduğun olur da başarılı olursan yanında yüksek lisans yapabilirsin, kpss'me güveniyorum dersen öğretmsn olabilirsin puanları yüksek ama öğretmen olmak isteyenler genelde yazmıyor zaten, kitap çevirisi için genelde hangi dilden çeviriyse onları tercih ediyorlar ve yine tanıdık lazım, arşiv vs tarzı memurluklar olabilir. İmkan tabiki var ama çok az. İş bulma kaygın varsa Türkiye'de her gencin var, ideal bölüm olmadığı çok açık. Dediğim gibi ben 2 dil biliyorum, keman çalıyorum, Osmanlıca felan yalar yutarım, dergilerde yazım çıktı diyorsan tabiki işin olur yazma demem komik olur.
''Gastecilik'' değil ''gazetecilik'' deseydiniz daha yerinde olurdu. Sizler bu platformda konuşarak alanımızı ve bizi temsil ediyorsunuz. Türk Dili ve Edebiyatı alanında öğrenim görmüş bir öğrencinin diksiyonunun düzgün olması gerekir.
"Cok calismayi goze alarak ve bir iki dil ogrenmeyi goze alarak" demisler ayrica "zaman yetmiyordu" falan da demisler bu durumda bir iste calisip ayni anda okunabilcek bir bolum degil mi okuyanlar cevaplayabilir mi
Umarım görürsünüz ben bir şey sormak istiyorum. Yeni Dönem'de MYP'mi kullanarak yatay geçiş yapmak istiyorum yani hem okulumu hem de bölümümü değiştirmek istiyorum. Puanıma göre hareket etmem gerektiği için Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne geçiş yapabilirim ama Türkçe öğretmenliği istiyorum, geleceği göz önünde bulundurarak. Sorum şu aslında; ben MYP ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne geçiş yaptıktan sonra aynı üniversitedeki Türkçe öğretmenliği bölümüne geçiş yapabilir miyim? MYP bir kez kullanılıyor, bunu biliyorum. GANO ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden Türkçe öğretmenliğine geçiş yapabilir miyim? Cevaplarsan çok mutlu olurum.
Ben Hacettepe de aynı bölümde okuyorum. Bizde Türk Dili dersleri biraz zordur. Orhon Uygur karahan harezm Çağatay Türkçesi yanında Azerbaycan ve Kırgız Türkçesi vardır. Bunlar için Arap ve Kiril alfabesi öğreniyoruz. Bunun yanında eski Anadolu Türkçesi ve Osmanlı Türkçesi ile Türkiye Türkçesi vardır. Bunlar öğrenci için biraz zordur. Burada arkadaşlara katılıyorum. Akademiyi düşünüyorsanız her gün okuma yapmanız gerek. Bunu yapınca ve göz önünde olunca zaten akılda kalıcı olursunuz. YL da sizi tercih ederler. Bence öğretmen olmak için yanlış bölüm 😅 ama siz bilirsiniz.
4 yıl okudum pomem e gidiyorum iş filan yok gençler Bitirenlerin %90 ı polis oluyor Benim samimi olduğum 5 arkadaşım vardı 3 tanesi uzman çavuş 2 miz polis oluyoruz bunlar gerçeklerdir okumak için sırf 4 yıllık olsun diye masraf etmeyin sağlam bölümler okuyun .
Türk dili ve edebiyatı = Türk dili Kesinlikle edebiyat ile alakası olmayan bir bölüm keske edebiyat diye ayrı bir bölüm açılsa da edebiyat isteyenler onu okusa gazi edebiyat kesinlikle pişmanlıktir.
Sizdemi ordasınız bende ilahiyatı bırakıp edebiyata geçmeyi düşünüyordum ama yanlış bir karar galiba amakendi bölümümü de sevmiyorum ay napicam bilmiyorum
@@Kurtlarrr içinden hangisi geliyorsa onu yaz ilahiyatda hazirlik var ve arapca bilgim yoksa ekstra çok çalışman lazım ben de bu yorumda arada kalmışım ama bıraktım ilahiyatı edebiyata geçtim, ki hazırlıkta kalmıştım ztn bir yıl daha hazırlık okumak istemedim. Ama işin açığı iki bölüm de zor puanın yetiyorsa okul öncesi yazmanı öneririm ben en başından beri okul öncesi istiyordum ama puan dolayısıyla yazmadım. Atama açısından ilahiyat biraz daha şanslı ama ikisi de eşit sayılır artık sadece ilahiyat eğitim fakültesi gibi ama TDE de formasyon dersleri olsa da sonrada ekleniyor yani biraz daha karısı ama sonuçta formasyon ikisinde de var artık. İki bölüm de açıktan okuyabilen bölümler bu arada ben aof den ilahiyati devam ettiriyorum aynı zaman da.. kısaca içindeki sesi dinle sana en uygun hangisiyle onu yaz.. Başka sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım
Arkadaşlarımız çok bilinçli kendilerini tebrik ediyorum ve yine eğitim sistemimizi eleştirmek istiyorum görülüyor ki her yere üniversite açıp birçok kontenjan açıp birçok mezun veriliyor hanımefendi 45 bin mezun var 300 atama yapılıyor dedi yani bu yadsınamaz bir şey ama çoğumuz kabullenmiş durumdayız çok istekli bir şekilde gitmelerine rağmen tüm gerçeklerin farkındalar ne deyim daha yaşanılabilir ve eğitime değer verilen bir toplumda doğmak isterdim
Bu kanalda izlediğim en iyi videolardan biri. İkisi de kendisini çok iyi ifade ediyor.
Turk dili ve edebiyatı okumuş bi zahmet etsinler be kankam
@@ozeryldz3398 inan her edebiyat mezunu böyle değil
@@fatmazehrauzun8041 geçen gördüm. tür dili ve edebiyatı bölümü tanıtımında. kadının konuşmasını duysan kanser olursun. merak ettiysen atarım
@@furkanozturk3546 hangi video
Öncelikle her ikisinin de üslubu çok güzeldi.Sorulara güzel ve doğru yanıtlar verdiler . Konuşmaları çok akıcı bölümün hakkını gerçekten veriyorlar. Bu konuda video çektiğiniz için ayrıca kanala da teşekkür ederim .
Bir şey söylicem kızlar çok tatlı
çok güzel anlatmışlar ve ikisi de çok tatlı.
Aklımdaki sorulara cevap olan bir video oldu. Kızlarda çok bilgili ve bilinçli. Verimli güzel bir video olmuş. Teşekkürler.
Okunduğunda kişiye birçok şey katsa da meslek sahibi yapmayacağı için okunmaması gereken bölüm bence, edebiyat sevginizi kendi kendinize geliştirerek farklı alanlara yönelmek daha mantıklı diye düşünüyorum
Edebiyat mezununun başka çalışma alanı daha var onu atlamışlar Polis olabiliyorsunuz arkadaşlar.
Ciddimisin nasıll
@@sepfpsgsgsoocpwgc8542 Lisans mezunu olarak Park veya Pomem okullarına girebilirsin
Polis olmak için herhangi bir bölüm bitirmek yeterli. liseden sonrada üniversite okumadanda polis olabilirsiniz.
:)))))
Polis olmak için 4 yıl okumana gerek yok ki Tyt den aldığın puanlada mülakata girip olabilirsin
Başarı sıralaması yüksek ve düşük olan iki farklı üniversiteden temsilciler görmek gayet güzel umarım videolar bu şekilde devam eder
Aynı bölümde okuyoruz tamamen katılıyorum hepsine. Allah yardımcımız olsun.
Dolarla değil miymiş ,böyle bir şey kabul edilemez
Kısaca okumayın arkadaşlar
"Gasteci" yerine "gazeteci" deseydiler her şey daha güzel olabilirdi. :)
Ege üni vs 9 Eylül üni gelsin
Ben de Adnan Menderes Üniversitesin'de Türk Dili ve Edebiyatı 4. sınıf öğrencisiyim ve kesinlikle zümrelerime katılıyorum. Dil dersinden çok yaratıcı yazma dersleri konulsa o kadar faydalı olucak ki aslında. Ben öğretmen olmak istediğim için bu bölümü seçtim ve malesef Türkiye'de eğitim Edebiyat eğitim fakültesi çok az bu yüzden insanlar bölüm fen-edebiyat fakültesini seçiyorlar bende bunlardan biriyim. Tatar türkçesi öğrenmek yerine yaratıcı yazma dersi öğrenmeyi çok isterdim.
Merhaba,lütfen görürseniz cevap verin.Bu sene yks sınavına girdim ve tercih yapacağım.Hedefim türkçe öğretmenliğiydi fakat olmadı,sıralamam yetmiyor.Türk dili ve edebiyatı bölümü kapsamlı ve zor bir bölüm araştırmalarıma ve duyumlarıma göre.Sizce tercih etmeli miyim?Okumaktan sıkılmanın yanı sıra zevk aldığınız noktalar ve dersler oldu mu? Tecrübelerinizi lütfen benimle paylaşır mısınız?
Emeğinize sağlık.👏🏻Bir sonraki bölüm olarak “MALZEME ve NANOTEKNOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ” videosu gelirse çok mutlu olurum!😊🤗
Nanoteknoloji mühendisliği varmı türkiyede
Ömer Faruk evet var, aslında yeni bir bölüm olduğu için çok bilinmiyor. Henüz çok fazla mezunu da yok, yani yeni yeni popüler olmaya başlıyor. Şimdilik sadece YTÜ, TOBB ve birkaç özel üniversitede varmış. Başka bir üniversitede de açılmış (adını çıkaramadım) ama orada da kontenjan henüz dolmamış. Yeni bir bölüm olması ve geleceğin mesleklerinin arasında olması oldukça ilgimi çekti ))
Cok guzel anlatmışlar hayran kaldım 🌼
şu an edebiyat okuyorum 4 yıl sonra ne olur... bakacağız
Harika bir video olmuş. Bilgilendirici ve hoş. Konuklara teşekkür ederiz 🐣🐣
MEKATRONİK MÜH GELSİN YILDIZDAN
Bak bak bak şuan geldi
@@muratmarley7470 Mal
Tam ihtiyacım olan video 😍
İlahiyatçı da alır mısınız? Cok ses getirecektir
Alsınlar tabii ki çeşit olsun da “çok ses getirecektir” derken? Gayet normal ilahiyat okumak
@@Dunyayibenyoneticem Sadece anormal şeyler ses getirmez Eda
@@seymaaktepe9472 Neyi kastettiniz o zaman anlayamadım pek
@@Dunyayibenyoneticem ilahiyata karşı bazı kişilerin ön yargısı var ya ondan demiş olabilir.
Tercih donemindeym sözel 273k türk dili ve edebiyat bölümü onerirmisiniz fen edebiyat fakültesi
@irem ireem77 bende 265k bende fen ve edebiyat fakültesi düşünüyorum kararını verdn mi
@@deryaerturk3297 evet fen edebiyat fakültesi tde bölümünu tercih vereceğim Balıkesir felan sen ?
@@iremireem7637 ben henüz karar vermedim çok kararsızım
@irem ireem77 Osmaniye düşünüyorum
@@deryaerturk3297 hayırlısı olsun hakkında inşallah
Yeni medya gelsinn
Dil derslerinde ben de çok zorlanıyorum. Makale, kitap, sözlük hayatınız bunlarla geçecek. Bir kelime için 4-5 tane sözlüğe bakıyorsunuz özellikle eski edebiyat için. Ve sınavlarda sözlük yasak kelimelerin farklı anlamlarını ezberlemiş olmanız gerekiyor yani hem divan edebiyatındaki anlamlarını hem de kelime anlamlarını. Bol bol şiir gazel vs ezberliyorsunuz. Ve bir sınavda sayfalarca yorum yazıp 50, 60 puanlar alıyorsunuz 😉 Hatta ek kağıt için gözetmenlere yalvarıyorsunuz (genelde vermiyorlar)😊 Ama sonunda gayet donanımlı kendini çok iyi ifade eden bireyler oluyoruz. Zor ama seviyorsan çok çok güzel bir bölüm ☺ Tabii bir de biz eğitim fakülteleri için eğitim dersleri var beterin beteri dedikleri o işte 😏
Şu bir kelime için 4-5 sözlüğe bakma meselesine sonuna kadar katılıyorum. Canım çıkıyordu bir kelime bulacağım diye.
Türk Dili ve edebiyatı bölümünü ile Türk Dili ve edebiyatı öğretmenliği arasındaki fark nedir? İlkinde öğretmen olunuyor mu?
@@gokyuzu2815 aslında Edebiyat bölümü okununca da öğretmen olunabiliyor ama 2018 sonrasında bu zorlaştırıldı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği okuyanlar için şartlar daha kolaylaştırılmak isteniyor. Aldığım bir duyuma göre son atamalarda 2018 sonrası formasyon alanlar atanamadı boşta kaldı riske atmayın derim. Ama şöyle de bir şey var eğer akademik kariyer vs düşünüyorsanız iyi bir okulun Edebiyat bölümünde aldığınız dersler daha kapsamlı olacaktır. Misal biz eğitim fakülteleri Osmanlı Türkçesi ni 3 dönem alıyorsak onlar 6 dönem alıyor diğer dersler için de bu geçerli. Bu da ileride yüksek lisansta vs Edebiyat bölümü okuyanlar için daha avantajlı oluyor. Biz eğitim fakültelerinde eğitim dersleri de alıyoruz bu yüzden aldığımız alan dersleri daha yüzeysel kalıyor. Bunun da sebebinin bizlerin Öğretmen olarak yetiştirilmemiz olduğu söyleniyor. Eğer öğretmen olmak istemiyorsanız yüksel lisans doktora düşünüyorsanız iyi bir üniversitede bölüm okumak daha karlı olur diye düşünüyorum. Ama istediğiniz gerçekten öğretmen olmaksa eğitim fakültesi tercih etmek daha doğru olur. Tabi yatay geçiş hakkınız da oluyor başladıktan sonra fikir değiştirirseniz geçiş yapabilirsiniz.
@@ogretmeningezegeni4773 Evet öğretmen olmak istiyorum fakat Türk Dili ve edebiyat bölümü olarak puanım yetiyor öğretmenliğe yetmiyor tutan okullarda Ege ve Dokuz Eylül. Akademikte çok torpil döndüğünü söylüyorlar bu da korkutucu bir durum. Kararsızım..
Anladım. Torpil kısmına bir şey diyemem olmuyor da diyemem ama denemeye değer bence. Bir de farklı iş alanları da var bölüm okuyunca. Öğretmenliği de özelde yapabiliyorsun yine. Kütüphanelerde çalışabiliyorsun. Devlette de değişmezse yine Öğretmenlik yapabilirsin zor biraz evet ama olur belki. Her halükarda edebiyat bölümü de Öğretmenliği de okunmaya değer dolu dolu bölümler.
Türk dili ve edebiyatı bölüm mezunları medyada, dijitalde ya da sinema alanında da çalışabilirmiş araştırmalarıma göre. Peki ne gibi işler yapılıyor bu saydıklarımda mesela medyada ne iş yapabiliriz?
Acaba şeyden mi bahsediyorsun mesela Kadir Gümüş hoca var Benim Hocam yayınlarının Edebiyat öğretmeni youtubede ders videoları çekip soru bankaları hazırlıyor medyada bu olabilir
çok açıklayıcı bir video olmuş tebrikler
Arkadaşlar bu kadar seçmelerine rağmen pişmanlar. Yazmak isteyenler edebiyat ağırlıklı değil gramer ve dil ağırlıklı bunu bilsinler. Farklı yetenekleriniz yoksa ilginiz vs aşırı derecede yapmayın. Sormak isteyen sorabilir İstanbul Üniversitesi Edebiyat'ı bıraktım. İyiki de bırakmışım, şükrediyorum.
Merve niye bıraktın
@@mehmetadaman3693 edebiyat okurum işim olur kafasıyla gitmeyin benim hayalim başkaydı zatwn de birçok kişi de hayal kırıklığına uğradı eğer istiyorsan kesinlikle Boğaziçi tutturamaya çalış. Eğer yazmak gibi yeteneklerin varsa ya da çalışmayı seven bir öğrenciysen yüksek lisans için şansın olabilir yine de birilerini tanıman gerekiyor eğer tanıdığın varsa bu işlerde git yoksa 4 senede çevre edinebilirsin ama garanti değil. Zorlu ve çok sevenin başarılı olabileceği bir yol. Üniversite eğitiminden çok senin ekstradsn hangi yeteneklere sahip olduğun önemli. Dergide editör olamazsın tanıdık lazım, hocalardan iyi olduğun olur da başarılı olursan yanında yüksek lisans yapabilirsin, kpss'me güveniyorum dersen öğretmsn olabilirsin puanları yüksek ama öğretmen olmak isteyenler genelde yazmıyor zaten, kitap çevirisi için genelde hangi dilden çeviriyse onları tercih ediyorlar ve yine tanıdık lazım, arşiv vs tarzı memurluklar olabilir. İmkan tabiki var ama çok az. İş bulma kaygın varsa Türkiye'de her gencin var, ideal bölüm olmadığı çok açık. Dediğim gibi ben 2 dil biliyorum, keman çalıyorum, Osmanlıca felan yalar yutarım, dergilerde yazım çıktı diyorsan tabiki işin olur yazma demem komik olur.
@@uuu408 teşekkür ederim şu an hangi bölümü okuyorsun
@@mehmetadaman3693 psikoloji okuyorum, benim hayalimdi zaten.
@@uuu408 sınava mı girdin tekrar?
Türk dili ve edebiyatı için Marmara mı Ytü mü sizce
Ebrarr reiss özlemişiz yav
Başka videoları var mı ebrarın ?
@@yunusemreozdemir7440 bir araştırın blog yazıları müthiş
''Gastecilik'' değil ''gazetecilik'' deseydiniz daha yerinde olurdu. Sizler bu platformda konuşarak alanımızı ve bizi temsil ediyorsunuz. Türk Dili ve Edebiyatı alanında öğrenim görmüş bir öğrencinin diksiyonunun düzgün olması gerekir.
İyi misiniz acaba? Konuşma dili diye bir şey var. Siz yazı diliyle mi konuşuyorsunuz?
Formasyon kaldırılmadi mi
kalktı
Formasyon yerine Ortaöğretim Türk Dili Ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisansı geldi teoride formasyon kalktı ama pratikte devam ediyor.
Öteki sözel bölümlerde gelsin
"Cok calismayi goze alarak ve bir iki dil ogrenmeyi goze alarak" demisler ayrica "zaman yetmiyordu" falan da demisler bu durumda bir iste calisip ayni anda okunabilcek bir bolum degil mi okuyanlar cevaplayabilir mi
Şunu bilip de gelin gerçekten Osmanlı Türkçesi gerçeği var ödevlerini ağlayarak yapıyordum ilk başlarda
Umarım görürsünüz ben bir şey sormak istiyorum. Yeni Dönem'de MYP'mi kullanarak yatay geçiş yapmak istiyorum yani hem okulumu hem de bölümümü değiştirmek istiyorum. Puanıma göre hareket etmem gerektiği için Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne geçiş yapabilirim ama Türkçe öğretmenliği istiyorum, geleceği göz önünde bulundurarak. Sorum şu aslında; ben MYP ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne geçiş yaptıktan sonra aynı üniversitedeki Türkçe öğretmenliği bölümüne geçiş yapabilir miyim? MYP bir kez kullanılıyor, bunu biliyorum. GANO ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden Türkçe öğretmenliğine geçiş yapabilir miyim? Cevaplarsan çok mutlu olurum.
Sizce hacettepe edebiyat mı selçuk türkçe mi???
Arkadaşlar aranızdan ingiliz dili ve edebiyatına giden varsa bilgi verebilirmi lütfen ben seçmeyi düşünüyorum ama emin değilim
Çok güzel konuşuyorlar
Ben Hacettepe de aynı bölümde okuyorum.
Bizde Türk Dili dersleri biraz zordur. Orhon Uygur karahan harezm Çağatay Türkçesi yanında Azerbaycan ve Kırgız Türkçesi vardır. Bunlar için Arap ve Kiril alfabesi öğreniyoruz.
Bunun yanında eski Anadolu Türkçesi ve Osmanlı Türkçesi ile Türkiye Türkçesi vardır. Bunlar öğrenci için biraz zordur. Burada arkadaşlara katılıyorum.
Akademiyi düşünüyorsanız her gün okuma yapmanız gerek. Bunu yapınca ve göz önünde olunca zaten akılda kalıcı olursunuz. YL da sizi tercih ederler.
Bence öğretmen olmak için yanlış bölüm 😅 ama siz bilirsiniz.
Merhaba size sormak istediğim sorular var
Peki şair ya da yazar olmak için hangi üniversite okunmalı?
@@ozge1339 şair ve yazar olmak için bölüm yok otur kendi kendine yaz
karabük üniversitesinde okumak istiyorum ama kararsızım sizce ne yapmalıyım
Ne yaptın
Lütfen sosyal bilgiler öğretmenliği gelsin
Yönetim bilişim sistemleri dee yapıın
COGRAFYA BOLUMU GELSIN ARTIKK
4 yıl okudum pomem e gidiyorum iş filan yok gençler
Bitirenlerin %90 ı polis oluyor
Benim samimi olduğum 5 arkadaşım vardı 3 tanesi uzman çavuş 2 miz polis oluyoruz
bunlar gerçeklerdir okumak için sırf 4 yıllık olsun diye masraf etmeyin sağlam bölümler okuyun .
Merhaba hangi adımları izlediniz?
Bende edebiyat bölümünden mezun olun KPSS ile polis olmak istiyorum , umarım her şey gönlümüzce olur
Coğrafya bolmu gelsin
Bir şeyi merak ediyorum. Türk Dili ve edebiyatı bölümünün Erasmus olanakları nasıl?
Ebru Taşdelen Bu tamamen üniversiteyle alakalı. Boğaziçi,Ankara vs. gibi okullarda fazlasıyla imkan varken bazı okullarda hiç yok
Videonuz çok çok çok güzel olmuş, emeğinize sağlık. 🖤
Fatih abi gömleği hangi videoda göreceğiz
lütfen dijital oyun tasarımı gelsin
istanbul üni. vs ankara üni. astronomi ve uzay bilimleri gelsin
yönetim bilişim sistemleri de gelir mi yaa canım kanalım 🧡🧡
Hukuk gelsin lütfen
En sevdiğim akım natüralizm
Sembolizm
Realizm 🤘🏻
Egzistansiyalizm 😂
Ergoterapi bolumu gelirse seviniriz
Endüstri mühendisliği gelebilir mi ?
Benim ablamda ytu son sinifta
Dodo nun videosu niye yok?
Türkçe öğretmenliği gelsin
INGILIZCE MUTERCIM TERCUMANLIK GELSIN LUTFEN
💓💓💓
Sınıf öğretmenliği ile ilgili gelsiiinnm
👐
Sınıf öğretmenliği gelsin
Halkla ilişkiler ve yeni medya gelsin lütfen🙏
Ilahiyat islami ilimler gelsin
Lütfen PSİKOLOJİ GELSİN TEKRARDAN
14:11 çok yanlış bilgi atandıktan sonra formasyonu ne yapacaksın zaten formasyon öğretmenlik için veriliyor almadan nereye atanıyorsun ......
HİÇ MALİYE YOK MALİYE GELEBİLİR Mİ LÜTFEN
Soner Holat&Haluk Bilginer ilk Single.Kanalımda.Saygılarımla.🎶🎧🎶🎶🙄
Tarih bölümü de gelsin eğer mümkün olursa özellikle ingilizce tarih bölümünde okuyan yada mezun biri
Kanalda varr
yorum
.
Bırakın doları lira ile bile maaş almaları zor
Niye ki
@@Doureallyloveme Türkiye gerçekleri
@@altay9022 haklısın maalesef
Hiç sevinmedim nedense?
Soru cevap gibi eğlenceli olmuyor ablalar bu yaptıklarını uygulasın göstersinler seneryo gibi yani vine yapın
Abicim kanalın formatı bu, üniversite, bölüm, eğitim üzerine video çekip öğrencilere tanıtmak.
boş bölüm. okuyup yıllarınızı çöpe atmayın gidin bi yere girin çalışın daha iyi
Batuhan boş yapma!
neye göre kime göre
@@yenihesapyeni9174 boş bu arada kanka
@@yenihesapyeni9174 bölümün durumu ortada normal memur bile 90 puan öğretmenlik 85 puan
Türk dili ve edebiyatı = Türk dili
Kesinlikle edebiyat ile alakası olmayan bir bölüm keske edebiyat diye ayrı bir bölüm açılsa da edebiyat isteyenler onu okusa gazi edebiyat kesinlikle pişmanlıktir.
Sizdemi ordasınız bende ilahiyatı bırakıp edebiyata geçmeyi düşünüyordum ama yanlış bir karar galiba amakendi bölümümü de sevmiyorum ay napicam bilmiyorum
@@demett456ya bende edebiyat ve ilahiyat arasında kalıyorum kararsızım ne yapıcam bilmiyorum;(
@@Kurtlarrr içinden hangisi geliyorsa onu yaz ilahiyatda hazirlik var ve arapca bilgim yoksa ekstra çok çalışman lazım ben de bu yorumda arada kalmışım ama bıraktım ilahiyatı edebiyata geçtim, ki hazırlıkta kalmıştım ztn bir yıl daha hazırlık okumak istemedim. Ama işin açığı iki bölüm de zor puanın yetiyorsa okul öncesi yazmanı öneririm ben en başından beri okul öncesi istiyordum ama puan dolayısıyla yazmadım. Atama açısından ilahiyat biraz daha şanslı ama ikisi de eşit sayılır artık sadece ilahiyat eğitim fakültesi gibi ama TDE de formasyon dersleri olsa da sonrada ekleniyor yani biraz daha karısı ama sonuçta formasyon ikisinde de var artık. İki bölüm de açıktan okuyabilen bölümler bu arada ben aof den ilahiyati devam ettiriyorum aynı zaman da.. kısaca içindeki sesi dinle sana en uygun hangisiyle onu yaz.. Başka sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım