Skischoenen aantrekken en dicht doen: zo gaat dat het beste!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 дек 2023
  • Het aantrekken van skischoenen kan een behoorlijke worsteling zijn. In deze video delen we handige tips om goed en gemakkelijk in je skischoenen te komen. Daarnaast werpen we een blik op het bootfitting station van Bever, omdat een perfect passende skischoen natuurlijk de eerste essentiële stap is!
    Meteen naar de informatie die jij wilt weten over skischoenen aantrekken en bootfitting? Klik dan op de tijden hieronder:
    00:15 Inleiding
    00:48 Bootfitting: wat is het en wat kan het oplossen
    01:52 Skischoenen aantrekken stap voor stap
    05:12 Conclusie
    Lees meer over skischoenen aantrekken en bootfitting: www.snowplaza.nl/weblog/6943-...
    Meer over Snowplaza:
    Onze website: www.snowplaza.nl/
    Facebook: / snowplaza
    Instagram: / snowplazanl
    Het belang van een perfect passende skischoen
    Een goed passende skischoen is van essentieel belang, aangezien deze de cruciale verbinding vormt tussen jou en de ski's. Een onjuiste pasvorm kan leiden tot verminderde controle over de ski's, wat niet alleen ongemakkelijk is maar ook gevaarlijk kan zijn. Bij het kopen van nieuwe skischoenen is het aan te raden om je voeten op te laten meten, bijvoorbeeld met een 3D voetscan. Bootfitting kan indien nodig worden toegepast om de pasvorm te optimaliseren.
    Bootfitting voor het oplossen van drukpunten en ongemak
    Na het vinden van het perfecte paar skischoenen, kunnen de binnenschoenen op specifieke plekken worden verwarmd en gevormd voor een optimale pasvorm. Eventuele drukpunten kunnen worden aangepakt met bootfitting, waarbij de harde buitenschaal op bepaalde plekken wordt aangepast voor meer comfort.
    Uitleg skischoenen aantrekken stap voor stap:
    - Zorg dat je skischoenen warm zijn, dan kom je er makkelijk in en begin je de dag in ieder geval met warme voeten. Laat ze dus niet in de auto of skibox liggen.
    - Zitten je sokken goed?
    - Open je schnallen en trek de tong van de schoen opzij, niet naar voren. Dat geeft je geen ruimte. Je ziet dat er ruimte komt bij de flappen voor.
    - Ga staan, buig je knie en duw je voet naar binnen. Bij een stijve schoen kan dit best even duwen en wrikken zijn.
    - Ga weer zitten, check of alle onderdelen goed zitten en doe je bovenste twee schnallen vast.
    - Ga weer staan en buig in de skihouding, hierdoor komt je hak goed achter in de schoen. Maak vervolgens de andere schnallen vast en stel de bovenste eventueel wat bij.
    - Hoe strak doe je de schnallen? Normaal gesproken met twee vingers je schnall sluiten, zeker niet te strak en de schoen mag niet vervormen. Past de schoen goed, dan hoeven - zeker de onderste schnallen - niet zo strak. Ze houden alleen de schoen in vorm.
    - Powerstrap goed vastdoen. Dit is eigenlijk je 5e schnall.
    - Gedurende de skidag kun je altijd een beetje bijstellen en strakker stellen. Maak hierbij ook gebruik van de micro-instelling van de schnallen.
    - Veel gemaakte fouten: te los (geen controle) of te strak (afknellen), vaak als gevolg een verkeerd passende skischoen. Hierdoor heb je geen controle tijdens het skiën.
    - Uitrekken op dezelfde manier, hand achter je kuit en duw de schoen naar beneden.
    Belangrijk: schoenen laten drogen (evt. binnenschoen eruit) én schnallen altijd dichtdoen na gebruik. Zo start je de volgende dag met warme voeten, blijven je schoenen in vorm en gaan ze langer mee!

Комментарии • 7

  • @struisvogel1330
    @struisvogel1330 7 месяцев назад +1

    Gebruik een strook glad plastic ongeveer 8 tot 10 cm breed en 60cm lang . hang dat 30cm in je schoen aan de achterzijde ,dat werkt als een schoenlepel. je stapt dan veel makkelijker in je skischoen.En kan het er dan zo omhoog tussen uittrekken Je kan het makkelijk oprollen en in een broekzak of zo meenemen .

  • @mjf1974
    @mjf1974 7 месяцев назад +1

    Als je de tong schuin de andere kant op trekt dan hier gefilmd, dus in de richting van je andere voet, open je daarmee niet alleen de schacht, maar ook de schaal (het deel dat boven de wreef zit). Twee vliegen in één klap; door dit zo te doen creëer je meer ruimte voor je wreef bij het aantrekken. Bovendien is de kans kleiner dat je op deze manier de tong “uit” de binnenschoen trekt. Als dat gebeurt is hij bijna niet terug te krijgen zonder de schoen uit te trekken.
    De middelste twee schnallen fixeren je hiel in de hielpocket; het is dus niet zo dat “het enige wat de onderste twee schnallen doen is de schoen bij elkaar houden”. Dat laatste kun je alleen zeggen van de eerste schnall (van beneden naar boven geteld).

  • @Peter-ff7hd
    @Peter-ff7hd 6 месяцев назад

    En... Als de bovenste schnal niet goed wordt vastgezet kan je ook een been breken.
    De bindingen zijn ingesteld om als hefboom vanuit je kuit, bovenkant schacht, uit de binding wordt getrokken bij een valpartij.
    Staat je schacht (bovenste schnal) te los wordt de hefboomkracht lager en is er meer kracht nodig om de binding los te laten springen.
    Het zou zo strak moeten staan dat je net geen koude voeten krijgt.

    • @SnowplazaWintersport
      @SnowplazaWintersport  5 месяцев назад

      Het klopt zeer wanneer je de bovenste schnallen niet vast (genoeg) zou hebben, dat je je been kan breken. Echter 'zo strak dat je geen koude voeten krijgt' is wat persoonlijk, aangezien de ene persoon nou eenmaal sneller koude voeten heeft dan de ander. Twee vingers duwen en 'klik', zou voldoende moeten zijn, mits je een goed passende schoen hebt. :-)

  • @mirjamlichtenauer2988
    @mirjamlichtenauer2988 7 месяцев назад

    Het eeuwenoude dilemma: op de schoenverwarming met tenen omhoog of omlaag? In sommige skihokken staat een verplichte richting aangegeven, maar dat is niet altijd dezelfde

    • @SnowplazaWintersport
      @SnowplazaWintersport  6 месяцев назад

      Hahaha ja precies, maar tenen omhoog dus en als je erover nadenkt is dat ook best logisch eigelijk toch? Warme lucht stijgt omhoog.