Institutul RoNeuro: 10 ani de activitate educațională

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 июн 2024
  • Institutul RoNeuro, parte a Fundației pentru Studiul Nanoneuroștiințelor și Neuroregenerării (FSNN), a dezvoltat, în timpul celor 10 ani de activitate, diverse parteneriate cu organizații științifice naționale și internaționale și a fost organizator și co-organizator a numeroase evenimente științifice în domeniul neurologiei și neuroștiințelor.
    Din dorința de a promova educația ca parte integrată a unei societăți și vieți sănătoase, Institutul RoNeuro susține îmbinarea activității educaționale cu cea clinică și de cercetare, pentru crearea unui cadru complex, bazat pe formarea profesională, îngrijirea pacienților și avansarea cunoștințelor în domeniul neuroștiințelor.
    Neuroștiințele reprezintă un domeniu multidisciplinar ce integrează cunoștințe din fiziologie, anatomie, biologie moleculară, citologie, psihologie, fizică, informatică, chimie, medicină și statistică pentru a înțelege proprietățile și funcționarea sistemului nervos.
    Domeniul s-a extins considerabil, reunind diverse perspective și explorând fiziologia și patologia sistemului nervos, influența factorilor psihologici în bolile neurologice, implicațiile asupra sistemelor de sănătate, precum și aspectele economice, psihologice și sociale în afecțiunile neurologice. Acest progres subliniază nevoia unei educații continue pentru orice specialist în domeniu.
    Parteneriatele dezvoltate de-a lungul anilor au ajutat Institutul RoNeuro să contribuie la avansarea domeniului neuroștiințelor la nivel european și mondial, consolidând schimbul de expertiză și promovând colaborarea între instituțiile de prestigiu.
    Printre partenerii naționali și internaționali se numără: Jurnalul pentru Medicină și Viață - Journal of Medicine and Life (JML), Federația Mondială pentru Neuroreabilitare - World Federation for Neurorehabilitation (WFNR), Academia pentru Neurotraumatologie Multidisciplinară - Academy for Multidisciplinary Neurotraumatology (AMN), Federația Europeană a Societăților de Neuroreabilitare - European Federation of Neurorehabilitation Societies (EFNR), Societatea Europeană pentru Neurofarmacologie Clinică - European Society of Clinical Neuropharmacology (ESCNP), Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH), Societatea pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității - Society for the Study of Neuroprotection and Neuroplasticity (SSNN) și NeurotechEU.
    Evenimentele științifice au reunit experți globali în domeniul neuroștiințelor, medici neurologi și specialiști în alte domenii (psihologie, psihiatrie, chirurgie, medicină de urgență, medicină de reabilitare), rezidenți medicali și reprezentanți ai industriei farmaceutice pentru a discuta progrese în domeniu, limitări ce necesită adresate, inovații în practică și multe altele. De la patologii comune, precum accidentul vascular cerebral și neurotrauma, la neuroreabilitarea farmacologică și asistată tehnologic, la perspective asupra sistemelor de sănătate, temele și perspectivele abordate au oferit posibilitatea de a explora diagnosticul, tratamentul și gestionarea bolilor neurologice, consolidând astfel eforturile de îmbunătățire a activității clinice și dezvoltare a domeniului cercetării.
    Printre numeroasele evenimente organizate în colaborare cu partenerii Institutului RoNeuro menționăm:
    70 de Seminarii ale Departamentului de Neuroștiințe UMFIH
    20 Congrese ale Academiei pentru Neurotraumatologie Multidisciplinară
    19 Școli de Vară Internaționale de Neurologie SSNN
    19 Congrese SSNN
    12 Cursuri Europene de Neuroreabilitare
    6 Programe de Neuroștiințe în cadrul Școlii Doctorale UMFIH
    5 Cursuri despre Bolile Neurologice Rare
    2 Școli de Vară de Electroencefalografie Cantitativă (QEEG Summer School)
    Evenimentele științifice au rolul de a aduce împreună experți naționali și internaționali din diverse domenii cu un interes comun în avansarea neurologiei și neuroștiințelor, într-un mediu multidisciplinar ce oferă noi viziuni asupra patologiilor neurologice, metodelor de tratament și problemelor sistematice. Prin integrarea diverselor sfere de interes se creează un mediu educațional ce încurajează schimbul de expertiză și încurajează inovația.
    Prin gama largă de evenimente științifice organizate de-a lungul anilor împreună cu partenerii săi, Institutul RoNeuro susține avansarea neuroștiințelor la nivel local și global, pentru îmbunătățirea practicilor în diagnosticul, tratamentul și gestionarea afecțiunilor neurologice, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății și calității vieții pacienților.
    www.roneuro.ro

Комментарии •