Προσωπική Ιστορία: Η Δύναμη να Ζεις με Αυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 26 янв 2025

Комментарии • 9

  • @ΑθηναΒυσουλη
    @ΑθηναΒυσουλη Месяц назад +7

    Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ κ τις 2 σας για αυτό το τόσο βοηθητικό βίντεο.❤

  • @mariakiss1981
    @mariakiss1981 23 дня назад

    εισαι υπεροχη κοριτσι μου.

  • @matinazst3131
    @matinazst3131 Месяц назад +4

    Ευχαριστώ πολύ για το άμεσο, ειλικρινές και εξαιρετικά χρήσιμο βίντεο! Μου άνοιξε νέους δρόμους για πρακτικές κινήσεις στο μέλλον. Οι ενήλικες υψηλής λειτουργικότητας είναι πραγματικά "άγνωστο" είδος στην Ελληνική πραγματικότητα. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν τα μικρά παιδιά στο φάσμα υψηλής λειτουργικότητας και οι γονείς τους μια εικόνα των απεριόριστων δυνατοτήτων αλλά και των προκλήσεων, στην περιπέτεια της ζωής όλων μας.

  • @mariamarinaki6432
    @mariamarinaki6432 Месяц назад +4

    Συγχαρητήρια

  • @Con_blue
    @Con_blue 27 дней назад

    Συγχαρητήρια που είστε ενημερωμένη για τον αυτισμό στους ενήλικες και μπορέσατε να κατατοπίσετε την κοπέλα αυτή, γιατί υπάρχουν ακόμα και ψυχίατροι που δεν έχουν ιδέα για τον αυτισμό και οι απόψεις τους είναι πολύ παλιακές. Οπότε μένουν τόσοι άνθρωποι αδιάγνωστοι ή με λάθος "ταμπέλες". Ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος που υποψιάζεται ότι έχει αυτισμό να έρθει σε εσάς για διάγωση, γιατί νομίζω χρειάζεται και ψυχίατρος, σωστά; Επίσης θα πρότεινα να συνεχίσετε και να εξελίξετε αυτό το κανάλι και να αναλύεται σε βάθος διάφορα θέματα ψυχολογίας ή να ξανακάνετε συνέντευξη με θεραπευόμενο αν γίνεται.

    • @antigoniginopoulou4369
      @antigoniginopoulou4369  27 дней назад

      @@Con_blue σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια !
      Η διάγνωση μπορεί να γίνει είτε από ψυχίατρο είτε από ψυχολόγο εξαρτάται ο λόγος για τον οποίον χρειάζεστε την διάγνωση. Αν χρειάζεστε την διάγνωση για σχολείο ή κάποια άλλη υπηρεσία πιθανόν να σας ζητηθεί από ψυχίατρο ή παιδοψυχίατρο. Αν ενδιαφέρεστε για την δική σας αυτοβελτίωση εσείς επιλέγετε αυτόν που κρίνετε τον πιο κατάλληλο για την περίπτωση σας.
      Συμφωνώ μαζί σας ότι οι συζητήσεις σε βίντεο με τους θεραπευόμενους βοηθάνε και άλλους ανθρώπους όμως η "δημόσια έκθεση" είναι άβολη για τους περισσότερους.

  • @ΓεωργίαΚυριάκου-μ4κ

    Εχω ερώτηση...υπαρχει καλός και κακος χαρακτήρας με ασπερκεν;;
    Ηθελα να πω επισης στην 34 χρονη κοπελίτσα: και οι αλλοι που θεωρούνταν οτι δεν εχουν ασπερκεν πρεπει να προσαρμοζονται συνεχως με την κοινωνία ...δεν ειμαστε μονοι μας αλλα εχουμε γυρω μας ανθρώπους που πρεπει να συνπορευθουμε στη ζωη μας!!! Παντα σκεπτόμαστε και τους αλλους οχι μονο τον εαυτο μας!!!

    • @nickikravvariti5616
      @nickikravvariti5616 Месяц назад +5

      Κάτω από ένα βίντεο το οποίο το εγείρει την ευαισθητοποιηση και την αναγνώριση σχετικά με το θέμα του αυτισμού που παραμένει ακόμα και σήμερα στο περιθώριο και με "στίγμα", προτείνετε και πάλι για μια ακόμα φορά να μην ασχοληθούμε με αυτούς αλλά με το υπόλοιπο σύνολο.

    • @antigoniginopoulou4369
      @antigoniginopoulou4369  Месяц назад +8

      Δημοσιεύω την απάντηση της κοπέλας στο σχόλιο σας.
      "Καλησπέρα, δεκτές όλες οι ερωτήσεις, ο σκοπός είναι η ενημέρωση έτσι κι αλλιώς. Να αναφέρω αρχικά ότι ο όρος Άσπεργκερ δεν είναι πλέον αποδεκτός από την επιστημονική κοινότητα, αναφερόμαστε πλέον σε αυτές τις περιπτώσεις ως υψηλά λειτουργικός αυτισμός. Και συνήθως είναι υψηλά λειτουργικός για όλους τους υπόλοιπους και όχι για τον ίδιο. Τι θέλω να πω με αυτό; Είναι δική μας προσωπική μάχη να μοιάζουμε με τους νευροτυπικους και να περνάμε ως νευροτυπικοι, με κάθε κόστος που αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογική μας υγεία. Δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει καλός αυτιστικός και κακός αυτιστικός. Ο χαρακτήρας είναι ο χαρακτήρας και για νευροδιαφορετικους και για νευροτυπικους και δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους παρα μόνο για τον εαυτό μου, που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια ότι δεν αδίκησα κανένα και ότι κατάφερα να κάνω έστω μια καλή πράξη. Εργάζομαι στο χώρο της υγείας και έχω αφιερώσει την ζωή μου στο να βοηθάω αρρώστους με όποιον τρόπο μπορώ. Η διαφορά μεταξύ ενός νευροτυπικου που προσπαθεί να προσαρμοστεί σε μια κοινωνία και η διαφορά ενός νευροδιαφορετικου αντίστοιχα, είναι πως εμείς θα πέσουμε σε σημαντικά ακραίες κρίσεις άγχους, σε σημαντικά ακραία καταθλιπτικά επεισόδια που θα επηρεάσουν κάθε μικρή πτυχή της ζωής μας. Το όλο θέμα ξεκινάει με την αποδοχή. Δεν είναι είμαστε μόνοι μας λετε, σας βεβαιώνω πως οι υψηλά λειτουργικοί αυτιστικοί είναι κυρίως μόνοι τους εξαιτίας της μη αποδοχής. Απόψεις σαν την δική σας, είναι μέρος του προβλήματος. Το βίντεο έχει ξεκάθαρο σκοπό να ενημερώσει για κάτι που στην Ελλάδα αγνοείται για πολύ συγκεκριμένους σκοπούς που εξυπηρετούν πολύ συγκεκριμένα συστήματα. Το σχόλιο σας, είναι αρκετά εγωκεντρικό, παίρνετε ένα θέμα που αφορά συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων και το στρέφετε προς τον εαυτό σας, οπότε τον τελευταίο σκέλος, καλό θα ήταν να το ακολουθήστε και εσείς.
      Σας ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στην διαδικασία να δείτε το βίντεο αλλά και να σχολιάσετε, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να ανοίξω πόλεμο στα σχόλια, θελω να πιστεύω πως για να μπείτε σε αυτή την διαδικασία, πραγματικά ενδιαφέρεστε για να μάθετε και να ενημερωθείτε.