Chaos op het spoor (2000)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 12 сен 2024

Комментарии • 27

  • @J.Vennep
    @J.Vennep Год назад +27

    Mooi dat deze beelden na 23 jaar nog te zien zijn.

    • @TreinSpotterJessey
      @TreinSpotterJessey Год назад +4

      Die oude borden met draaiende tekst is mooi

    • @gwnlars_8306
      @gwnlars_8306 Год назад +1

      @@TreinSpotterJessey Dat noem je CTA-bakken.

    • @romancox5386
      @romancox5386 5 месяцев назад +2

      23 jaar geleden. Inmiddels 24 jaar geleden. Het is gisteren. De tijd vliegt zo snel. Mooie tijden. Mensen waren veel beleefder.

  • @Xs2...
    @Xs2... Месяц назад +1

    Er is veel (te veel) materieel als het niet nodig is. En als het wel nodig is voor de school en werk lui is het materieel er niet (voldoende). En dat is dus nog steeds zo. En ondertussen wordt het rijzen met OV alleen maar duurder. Waardoor je met elke reis gaat afvragen is een alternatief voor de trein goedkoper, en vaak is dat dan ook zo.

  • @thetvstuff3128
    @thetvstuff3128 Год назад +23

    In al die jaren is er dus niets veranderd tot op de dag van vandaag.

    • @pietjebell
      @pietjebell Год назад +1

      Precies , ze willen gewoon de mensen de auto weer in jagen , waar ik woon is zelfs geen los kaartje meer te koop in de automaat van NS ( Net Suriname ) , een gore puinhoop

    • @i.m.385
      @i.m.385 Год назад

      Je hebt dus werkelijk geen enkel besef van realiteit.. zeggen dat IETS is die in 23 jaar niet veranderd is, is al trijf.

    • @JevHaagus
      @JevHaagus Год назад +8

      dat is echt heel ver van de waarheid. Er zijn ontzettend veel nieuwe treinen gekocht en er is heel veel geinvesteerd in het spoor

    • @weeardguy
      @weeardguy 8 месяцев назад

      @@JevHaagus Ja, maar is de reiziger (even los van de flink intensievere dienstregeling) gebaat bij de privatisering en al dat nieuwe materieel? Is het niet belangrijker dat de trein in ieder geval rijdt en een beetje comfortabel zit? Ja, in zekere zin wel. Zonder privatisering zou er in Friesland, de Achterhoek en een paar plaatsen in Limburg waarschijnlijk geen treinvervoer meer geweest zijn: het is al decennia geen geheim meer dat NS van de zijlijntjes af wil en alleen het hoofdnet wil bedrijven. Maar daardoor zijn wel veel directe verbindingen ter ziele gegaan, omdat andere vervoerders op die lijnen rijden. Daar is met de chipkaart, omdat daar te slecht over nagedacht is, een irritante bijwerking bij gekomen met het achterlijke extra in- en uitchecken.
      Nieuwe treinen zijn prachtig, maar comfort is tegenwoordig echt ver te zoeken en de punctualiteit en het aantal storingen zijn, vergeleken met pre-privatisering-tijdperk, er echt niet beter op geworden.
      Het belangrijkste: er zijn sinds het aanbesteden nog nooit zo veel rechtszaken gevoerd door vervoerders die vinden dat de aanbesteding niet goed is verlopen. Daarnaast is het elke concessie hetzelfde liedje: nog minder geld, maar wel méér vervoer eisen als opdrachtgever. Echt elke keer is dat hetzelfde liedje en komt de reiziger uiteindelijk op de laatste plaats.

    • @generalsquirrel9548
      @generalsquirrel9548 4 месяца назад +1

      @@JevHaagusdat klopt. Echter kampen ze nu met personeels te korten

  • @MrAlfa156sw
    @MrAlfa156sw Месяц назад

    Aanbesteden, het domste wat men ooit kon doen. Wij in Brabant hadden ooit de BBA, wat als taak had mensen vervoeren. Rond 2006 werd het met de aanbesteding zo erg dat men het vervoer een tijd gestaakt heeft, puur omdat men geen zekerheid had qua arbeidsvoorwaarden en wie gaat dat gebied rijden?

  • @jefwisse1957
    @jefwisse1957 Год назад +4

    Ja de marktwerking heeft alles beter gemaakt of vergis ik me nu. Niet alleen het OV heeft daar onder te lijden gehad.

    • @railwayfan1988
      @railwayfan1988 Год назад +2

      Tja, nu er weer een oorlog op het continent is en de agressor ons geen gas meer wil leveren (of wij dit niet onder de hun gestelde voorwaarden willen afnemen) zou je ook bijna kunnen zeggen dat de energiesector niet beter geworden is met privatisering. Toch geloof ik dat het in sommige sectoren wel voordelen gebracht heeft: luchtvaart en telecom.

    • @weeardguy
      @weeardguy 8 месяцев назад

      @@railwayfan1988 Als je de luchtvaart een goed voorbeeld vind, heb je de afgelopen 12 maanden het nieuws niet gevolgd: de privatisering heeft van bagage-afhandeling de meest idiote race de goedkoopste te willen zijn, gemaakt, met schandalig lage lonen en enorme werkdruk. Ook in de prijsvechters-hoek is het 'niet best' om het zo maar te zeggen: piloten die onder druk gezet worden wettelijke pauzes te laten voor wat ze zijn, toch moeten vliegen terwijl ze eigenlijk ziek zijn... En ook de duurdere maatschappijen hebben flink gesneden in personeel, dienstverlening én de werktijden. Zelfs bij KLM wordt op korte vluchten nog net niet terwijl de laatste passagiers het toestel verlaten, al weer een nieuwe lading reizigers aan boord genomen.

  • @CasaOsso
    @CasaOsso 6 месяцев назад +2

    Alle oudjes in deze docu hebben inmiddels weer hun geboortegewicht bereikt

  • @carlosdebacker2870
    @carlosdebacker2870 11 месяцев назад +1

    Chaotisch, moet beter, NS , rijden zonder "haringexpresstreinen, carlos de nmbs België

  • @treinspotterjustin5682
    @treinspotterjustin5682 8 месяцев назад

    inda is erger

    • @GameSharkN64
      @GameSharkN64 8 месяцев назад +3

      "is erger" is de slechste manier om te kijken naar een probleem.
      Een probleem wordt niet minder erg als het ergens anders zwaarder is.