Şebnem her üniversite anısını anlattığında; Enis'in bakışlarından, dinleyişinden, arada bir gülmesi ve de çekimser yaklaşmasından anlıyoruz ki, Bu meseleler içinde ukde kalmış.
Ders molasında geldim buraya, izleyip devam edicem. Sınava çok az kaldı. Eminim bu video çok iyi gelicek şimdiden hem video hem de her şey için teşekkür ederim. Seviliyorsunuzz
Şebnem'in, Enis başarısız öğrenci psikolojisinin sıkıcılığını anlatırken asla empati kuramayıp iplemeden kendi anlattıklarına devam etmesine o kadar güldüm ki alşdjkalşdjal Enis'i çok iyi anlıyorum sınavdan ilk çıkan biri olarak..
Önemli olan çoçuğa ahlak vermek ve üretken bir zihne sahip olmasını sağlamak.Bu tiyatro da olabilir yazılım da,farketmez bir yeteneğini keskinleştirmeden ölmemeli kimse.Ebeveynin görevi budur.
Çok doğru kardeşim. Mesela bizimkilerin bazıları başarısız olduğu ders için özel hoca tutarlar ama diğerleri çocuk bir derste başarılıysa o yönden onu daha da geliştirmek için hoca tutarlar.
Üniversitede 4. yılımdayım ve mezun olmak üzereyim sınava iki kez girmiş biri olarak yeni girecek genç kardeşlerime naçizane şunu söyleyebilirim : herkesin durumu bir değil sınavdan ne beklediğiniz nasıl hazırlandığınız çok önemli tabi ki, heyecan yapmayın vs demenin bir anlamı yok çünkü ister istemez oluyor. Sadece şunu bilin ki dünyanın sonu değil kazanmak veya kaybetmek sadece gereğinden fazla anlam yüklemeyin bu sınava.
Benden de birkaç öneri: 1- Nasıl ki TEOG - OSS ya da her neyse artık liseye geçiş sınavı, şu anki gözle baktığınızda sınav haftalarınızdan daha kolay geliyorsa; üniversite için de vize ve final haftalarına geldiğinizde YKS'nin daha kolay olduğunu fark ediyorsunuz. Yani üniversiteye bir kapağı atayım nası yatıcam abi oooğooğ diye hayal kuran arkadaşlar varsa kurmasın, yatırmazlar 2- Kesinlikle şehir dışını yazın, aynı şehri yazsanız bile gidin bir yerde kiralık ev tutun - Bu maddeyi durumu kötü olanlar atlayabilir yapacak bir şey yok 3- Girdiğiniz üniversitenin gerçekten çok bir önemi yok. Tabii ki çok üst düzey üniversitelerin daha kolay staj bulma ya da anlaşmalı yerlerde çalışabilme gibi avantajları olsa da orta seviyeye düştüğünüzde her üniversite birbirinin kopyası çok da kasmayın. 4- Mezuna kalmanın bokunu çıkartmayın, 1 kalın 2 kalın yani sınava 3. seferde de girdiğinizde istediğiniz yer gelmediyse artık zorlamayın başarısızlığı bir yerde kabulenmek gerekiyor 5- Kesinlikle hazırlık okuyun -İngilizce bölümdeyseniz-. Hazırlık tam bir yatış senesi, üniversiteye gideyim bi yatıcam oğoğo diyen arkadaşlar 1 sene gerçekten yatabilir bu sene. 6- Hazırlık ve 1. sınıfta olabildiğince aktif olun çünkü daha sonra olamayacaksınız. Kulüpler, etkinlikler, davetler, sunucular onlar bunlar bir şekilde aktif olun. Sınıf ilerledikçe sorumluluk artacak, iş bulacaksınız belki çalışacaksınız bu tarz şeylere zaman ayırmanız mümkün olmayacak. 7- İstanbul'a gelirseniz Kadıköy-Beşiktaş tarafında birileri hayvanları seviyor musunuz diye sorarsa hayvanlara tapıyor bile olsanız hayır diyin 8- Üniversite'de not ortalaması gerçekten önemsiz. Tamamiyle boş kasıntı. (3.77 ortalamam var birinci ağızdan kesin bilgi :D) Hiçbir şirket, hiçbir kurum sizin ortalamanızı umursamıyor. Kimse ortalamanızı sormuyor bile. O yüzden ilk maddedeki kadar yatamasanız bile hafif yatmalı hafif ders çalışmalı üniversiteyi bitirmeye bakın. 9- Üniversite okumak zorunda değilsiniz. Şahsi fikrim zart üniversitesi zort bölümü okuyarak 4 yılınızı heba etmek yerine hiç okumayın daha iyi. Çünkü işsiz olacaksınız yüksek ihtimalle üniversite bitince. Dayınız yoksa tabii.
Bizim mahallede bir kız var kız 2-3 yıldır üniversite sınavına giriyor istediği yeri kazanamıyor sınavların stresi yüzünden Vertigo hastası oldu ameliyatı falan zormuş sanırım kızın hayatı kaydı sırf şu sınavların stresi yüzünden hâlâ da stres yapıp sınava çalışıyor siz siz olun hiç stres yapmayın hiçbir şeyin sonu değil sadece ya 1 sene geç gidersin ya da hiç gitmezsin şunu bilin ki üniversiteye gidince hayatınız kurtulmayacak sınavlarda istediğin kadar başarılı ol kendinizi geliştirmezseniz hayatınız kurtulmaz stres yapmayın bir kağıt parçası senin geleceğini belirleyemez
Biliyorum söylemesi yapmasından kolay ama sakin olmaya çalışın. Kendimden örnek verecek olursam ilk sayfadaki 4 türkçenin 3'ünü boş bırakmıştım, (denemelerde bile yaşamamıştım böyle bir şey) ama bir derin nefes, biraz kaygısızlık birazda sayısala odaklanınca stresi yenerseniz çok rahat edersiniz. Ben stresli olarak devam etseydim çok daha gerilerde bitirirdim. Hepinize bol şanslar, çalıştığınıza inanıyorsanız yapabileceğinize de inanın.
Önemli olan çalışmak ve elinden geleni yapmak. Olmazsa en kötü sınav sonrası o rahatlama duygusu, dünyaya farklı bir gözle bakıyormuş hissi ile idare edersiniz.
Şebnem ve Enis kanalındaki videoların Enis Kirazoğlu kanalındakilerden daha eğlenceli olduğu gerçeği beni ürkütüyor... Ya yarın öbür gün Şebnem hoca video çekmek istemezse.
Stresi azaltmak için önerim plan yapmanız plana sadık kaldığınız zaman kendinizi güvende hissediyorsunuz sınava da daha rahat giriyorsunuz. Tabi adam akıllı bi plan yapmanız gerek. Ha baktınız plan bozuluyor yeni bi plan aynı şekilde devam. Plandan kastettiğim de mesela 20 bin hedefiniz ne kadar çalışmam lazım, ortalama bir sınavda ne kadar net yapmam lazım, sınav zor olursa veya kolay olursa ne yapmam lazım. Ayrıca sınavda önemli olan sıralamadır net değil. Sınav zor olduğunda moral bozmayıp elinizden geleni yapmanız gerekiyor. Canınızı sıkmayın, başarılar.
merhaba yiğit, ben de son 3 hafta ders çalışmayı bırakmıştım. streslenmene gerek yok, ben boğaziçi ekonomi kazandım son 3 hafta salarak. bir zamandan sonra insan yoruluyor, sınavda en önemli etken stres. elinden geleni yaptın, iyi düşün.
19:00 daki muhabbeti daha 2 gün önce abimden duydum (abim bu sene üniversite sınavına girecek). İlk önce şaka yapıyor zannetim ama demek ki buradan da anlaşılacağı gibi gerçekmiş... Neyse yine çok samimi bir video... Yine size misafirliğe gelmişim gibi hissediyorum gerçekten (: Üniversite sınavına girecek herkese başarılar diliyorum...
üniversitenin dönüm noktası olduğunu düşünmüyorum.Yaz günleri çalışanlar zaten çokça bu dönüm notkasına vardıklarını düşünüyorum.Zaten ünide kim şımarık kim çalışmamış hemen her şey anlaşılıyor.Yeni nesil eski nesilden çok daha zeki arkadaşlar.Size çok basit örnek vericem 2003 2002 de kuzenlerim abilerim ps1 oynarken oynamak için ağladığımı hatılıyorum ve bana kandırmak için öylesine boşta olan kolları verirlerdi bende ben oynuyorum sanıyordum.Geçen gün 5 yaşında bir çocuğa aynısını yaptım çocuk bırak oynamayı kolun bağlı olmadığını bile anladı.Yani asla stress yapmayın seneye olur diğer sene olur parayıda düşünmeyin,eylüle kadar çalışır sonra yine başlarsınız ben anca 4 yılda iü tutturdum.Başarılar.
Hocam sizin söylediğinize katılmıyorum. Burada zeka nedir sorusunu sormanın zekayı ölçmede yardımcı olacağını düşünüyorum. Zekanın ne olduğunu bilmiyorum ama ne olmadığını biliyorum, bence zeka yeni teknolojilere hızlı adapte olmak, onları çabucak öğrenmek değildir. Dolayısıyla 5 yaşında teknolojik aletlere hızla adapte olan onları gözlemleyebilen çocuktan için zekidir yorumu yapmak bana pek mantıklı gelmiyor. Tezimi destekleyen veriler şunlar, geçenlerde despot bir politikacı olan Idi Amin'le ilgili belgesel izliyorum, mikrofon halka döndürüldü, sene sanırım 1970 ler filan, halk öyle zekice konuşuyor ki genci yaşlısı çocuğu, bunun dışında TRT arşivleri var, orada konuşan çocukların aslında zeka belirtisi gösterdiğini düşünüyorum. Özünde aslında şunu belirteyim ben x kuşağının zeki olduğunu düşünüyorum ama onların internete adapte olabilme yetilerinin zeka olarak anılmasını bir yanlış anlama olarak görüyorum.
@@ouzhangoren zekanın çeşitleri vardır hızlı adapte olmakta aslında bir çeşididir ama genele bakarsak bilemem ama tahminimce sözel zeka azalmış olabilir çocuklar artık daha zor yüzyüze ilişki kurduğu için yine de emin değilim
@@warframeonlineyouoffline Aksine daha zararlı olabileceğini düşündüğüm için yapmadım. 3 dilde aktif internet araştırmaları yapan biri olarak, tanımların üstün körü araştırmalarla ortaya atılmasını hoş karşılamıyorum. Benim de yaptığım oluyordur ama bir şeyi nasıl tanımladığımız veya onun hangi tanımına yazılarımızda yer verdiğimiz fazlasıyla önemli. Ek olarak, internet bir çöplük, dolayısıyla internette yazan her tanıma inanmamak en doğrusu, bu durumu aşmak adına açık kaynak siteleri kullanılabilir.
Sınav dediğiniz bir nevi eşik. Ha bugün ha yarın atlamışsınız. Önemli olan sonrası. Ben her sınavda okuyabileceğim bölümleri hedef olarak belirledim. İlk 3 sene Güzel Sanatlar'ı düşünüyordum. En son girdiğim yetenek sınavında kitap merakım yeniden depreşti. Çizim kursunda Tarih ve Siyaset üzerine kitaplar okudum. Oradan hareketle Edebiyat, Tarih ve Siyasal Bilgiler okumayı istedim. DTCF'de veya Mülkiye'de okumak istiyordum. Çalışkan bir öğrenci değildim. İyi bir sınav geçirebilirim zannıyla ümitle son sınavıma girdim. Sonra sonuç geldi. 2005-2009 arası sürekli sınava girdiğim için sınava girmekten bıktım, mecburen denk gelen okula gittim. Mersinliyim. Şehir değiştirmek işini 3 sefer yaptım. İki yaz Ankara'da Hacettepe Üniversitesi'nde Grafik-Tasarım'a hazırlık için yaz kursuna gittim. Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nde Tarih okudum. Şehir değişikliği maddi-manevi epey yıprattı. Kara listemdeki iki şehirden biridir, Antalya. Diğeri Adana'dır. Çünkü bildiğim, gördüğüm şehirlerdi. Buna rağmen 15 tercih'ten 13. tercih Antalya geldi. :) İlk defa dersleri ciddiye alıp tarih dersleri üzerine, tarihçilik üzerine idealist şeylerin peşine düştüm. Evimi kütüphaneye çevirdim. Öğrencilerden yaşça büyük olmamın etkisiyle araştırma ödevlerinde yardım ettim. Seminerler üzerine çalıştım. Epey verimliydi. Yeni bir insan gibi olmuştum. Güven gelmişti. Bazı şeyler hiç gitmese de (Münzevi bir insandım, daha da soyutladım. Okul dışında pek aktif değildim. Arada halı saha turnuvaları olurdu, ona giderdim.) harcadığım 5 seneden memnunum. Afyon denilince hemen kulak kabarttım. Bir türlü denk getirip gidemediğim yerdir. Şehre adını veren (Afyonkarahisar'ın eski adı Karahisar-ı Sâhib Ata'ymış.) Sâhib Ata Fahreddin Ali üzerine tarih araştırması yapmama rağmen orada hasbelkader yaşamış, orayı görmüş insanlara gıpta ediyorum. Dedem'in memleketi Sandıklı'ydı. En son Annem'le Babam beni kundaktayken götürmüşler. Babam'ın çocukluk anıları, Dedem'in çocukluk ve eski hatıraları dinleyerek büyüdüm. Bu anılar eşliğinde epey zaman tükettim. Ama bir türlü gidemediğim yerdir. Orada bulunan, yaşayan veya daha önce yaşamış insanlardan çok kötü şeyler duydum. Şehirdekileri bağnaz ve yobaz bir toplum olarak anlatırlardı. Oysa benim derdim; Dedem'in yaşadığı evi, Annesi'nin köyü Dodurga'yı görmekti. Videoya yeni denk geldim. Üzerinden biraz geçmiş olsa da bu kadar nüfus, bu kadar okula başka bir yöntem pek uygulanmaz, sanıyorum. Sınav bir mecburiyet ve kuşaklararası ortak tecrübe. Bu tecrübe herkes için aynı dozajda bir şey katmıyor. Sınava girecek olan veya girmeyen öğrencilikle meşgul arkadaşlara dileğim şudur: Gelecekte daha rahat ve daha ucuz bir hayatı gönülden diliyorum.
Bu sene aşırı stresten dolayı dişlerim; yamuldu, çürüdü, parça parça kırıldı. Derimde sürekli egzama, ağzımda ise yaralar çıktı. Her gece rüyamda sınav anının fiyasko olduğunun gördüm. Başaramazsam ne yapacağımı bilemedim, hatta kendime zarar verme düşüncelerim oldu. Sınava sayılı gün kalmış iyice stres olmuşken bu yaptığınız şey benim için çok değerli. Çok teşekkür ederim Kirazoğlu ailesi.
Ben de buraya bir not bırakayım belki birilerinin hayatına dokunurum. Arkadaşlar öncelikle sınav dediğiniz şey sandığınız kadar önemli değil. Enis abinin de dediği gibi önemli olan bir konuda uzmanlaşabilmek. Düşük puanlı bölümleri kazanıp o bölümlerde kendinizi kanıtlarsanız da başarıya ulaşabilirsiniz. Aldığınız puan hayattaki başarınızı belirlemeyecek. İkinci olarak ne yazarsanız yazın sevdiğiniz şeyi yazın. Parası azmış imkanı yokmuşlara takılmayın, sevdiğiniz işte kendinizi geliştirirseniz hem parlarsınız hem mutlu bir hayat sürersiniz. Sırf garanti meslek diye Tıp fakültesi yazmış biri olarak bunun pişmanlığını yaşıyorum şuan. Üçüncü ve son olarak üniversiteye geçtiğiniz zaman çıkar ilişkilerini çok göreceksiniz, herkese güvenmeyin kimse sizin sandığınız gibi çıkmıyor. 2 yıldır kardeş bildiğiniz insan çıkıp sizin hakkınızda bildiği her şeyi sadece size zarar verebilmek için bire bin katıp içine yalan da katıp yayabiliyor. Zor güvenin, sırlarınızı anlatmayın ve bence en önemlisi ailenizin bilmediği bir şeyi kimseye söylemeyin. Ailenize söyleyemiyorsanız karşınızdakine de söylemeyin. Ne yazık ki siz iyi biri olsanız bile karşınızdaki öyle olmak zorunda değil. İnsan görünümlü şeytanlar o kadar fazla ki şaşırırsınız. Bu yüzden ya siz de çıkar ilişkilerine boyun eğeceksiniz ya da bir iki arkadaştan öteye gidemeyeceksiniz. Hayat herkese kendi hikayesini getiriyor, acele etmeyin emin olmadan hareket etmeyin. Son olarak sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar, hiçbir şey sizden kıymetli değil.
z kuşagı olarak y kuşagından ayrıldığımız nokta bence şuanki türkiyede nerdeyse her şeyi gördük . herkesin her dedigine inanmıyoruz daha dogrusu inanamıyoruz.(malesef keşke dünyamız ve ülkemiz biraz daha güvenilir olsada inansak)
Fen lisesindeyim. 4 sene boyunca yattım. Ailemin beklentileri var. Eşit ağırlık giricem ama onlar sayısal giricem zannediyor. Eşit ağırlık max 200 bin sıralama gelir diye düşünüyorum. Şu anda ise Withcer 3 oynuyorum.
@@erencelik1587 öyle bir şey olmayacak, artık bundan sonra oynadığın her oyunda aklına witcher gelicek,1 hafta oynamayınca bile boşluğa düşüceksin depresyona gireceksin, oyunu 100 kere bitirsen dahi bilgisayarından silemeyeceksin hep orda kalıcak o witcher, o artık senin ruhunun bir parçası o olmadan hep yarım kalıcaksın...
kardeşim ben de iyi bir liseye girdim teoga çok çalışmıştım lisede ise saldım salış o salış ailen seni ''zeki'' zannederken senden bir bok olmaması çok koyuyor diyorum keşke teoga falan da çalışmasaymışım ama tabii ona az biraz çalışınca yapıyorsun kolay bu yks mübarek afedersiniz anamı ağlattı ama hala yapamıyorum
Bulunduğu şehrin dışında okumayı ve yurtta kalmayı düşünen arkadaşlar için söylüyorum; çevrenizdeki kişilere hep ön yargıyla yaklaşın. Özellikle oda arkadaşlarınız konusunda dikkatli olun. Bir devlet üniversitesine yerleştiyseniz ve ortalama bir yurtta kalıyorsanız çevrenizde birçok insan barzovari olacaktır. Üniversite öyle bir kurum ki Türkiye’nin her noktasından, farklı kültürlerden birçok insanı topluyor ve şehirde büyümüş insanlara taşradan gelen kişiler çok farklı gözlerle bakıyorlar. En azından benim zamanımda öyleydi ki hâlâ daha pek değiştiğini sanmıyorum. Çevrenize tam adapte olup kendiniz gibi insanlar bulana kadar çok fazla açılmamayı, kişisel ve bilişsel konuları çok konuşmamaya çalışın. Mesleki hayattan bir şeyler söylemem gerekirse de, ne okuyorsanız okuyun ilk günden alanınızda okul dışında da kendinizi geliştirmeye ve bu mesleğe yönelik işler yapmaya çalışın. Mesleki hayatın %20’si size üniversitede veriliyor fakat gerçek hayat çok daha farklı.
lan oğlum TSK'dan bahsetmişin sen biraz ama doğru ''çevrenizde birçok insan barzovari olacaktır. Üniversite öyle bir kurum ki Türkiye’nin her noktasından, farklı kültürlerden birçok insanı topluyor '' aynı askerlik içinde geçerli bu arada hani üniden sonra gidiyorusunuz ya erkekler kyk borcu götünüze girmiş şekilde he ondan bahsediyorum :D
En sonda siyah ekranda samimi konuşmak… tam size göre güzel aile! Nice izlenmelere, kesin başarılara… Şebnem yenge değil, Enis enişte demeye gidiyoruz!
Şuan bilgisayar programcılığı okuyorum. Arkadaşlar inanın 1 senede gördüklerimi max 20 günde kendim çalışsam görürdüm zaten. Kötü bir üniversiteye bile gitseniz, kendinizi geliştirdiğiniz zaman zaten başarırsınız. Ve bir sene mezuna kalmış biri olarak, herkes kendini tanıyor, çalışmayacaksanız mezuna kalmayın. Mezun psikolojisi pek iyi bir şey değil çünkü çalışmazsanız sürekli aile veya çevreden baskı yersiniz ve sonu iyi bir yerlere gitmeyebilir. En kötü ihtimalle iki yıllık yazın, DGS'ye girin veya iki yıllık düzgün bir bölüm okuyup kendinizi geliştirmeye çalışın.
@@havaastsubay3248 yazılım iş imkanı çok geniş. Bilgisayar mühendisliği ve programcılığının yavaştan farkı kalmamaya başladı çünkü her yerde eğitim videoları var ve olay dediğim gibi kendini geliştirmek. Yaz pc programcılığını kendinide yt veya udemy vs. üzerinden geliştir.
@@havaastsubay3248 bir otomotiv firmasında staj yapacağım, it bölümünde. Bir tanıdık sayesinde alındım ama cv me baktılar tabi, direkt kabul etmediler.
Arkadaşlar iyi üniversite kötü üniversite farkı gerçekten çok belli oluyor.En azından sosyal açıdan kültürel açıdan büyük şehirde okumak varken sakın diğer şehirlerde okumayın hayatınız kısıtlanır saçma sapan bir dönem geçirirsiniz.Tecrübeyle sabit.
Üniversite sınavı gerçekten dünyanın sonu değil ben bunu şu an öğreniyorum Anadolu üniversitesi basın yayın bölümü okuyorum ve şu an ingilizce hazırlıkta ikinci yılım geçen yıl pandemi yüzünden hem sınavlar zordu hem sınavlara verilen süre yetmiyordu hemde okulun sistemi düzgün değildi bende kaldım ve haftaya sınavlarım var geçememe ihtimalim var eğer gecemezsem okul hayatım bitiyor yani anlayacağınız üniversite sınavını kazandım da ne oldu şu an yaşadığım stres üniversite sınavı stresine Bin basar size verebileceğim tek tavsiye üniversite sınavını kazanınca hiçbir şey bitmiyor bunu unutmayın ve sakin olun giren herkes kazanır bence herkese başarılar
Üniversite sınavına girerken çoğu öğrenciden daha stressizdim muhtemelen. Ygs çok iyi geçmemişti bu yüzden özellikle babamın istediği hukukun çoktan kaçtığını, daha düşük puanlı bir bölüm okuyacağımı düşünüyordum. Herhangi bir hedef ile girmemiştim Lys'e. Sonuç; bir şekilde hiç beklemezken o hukuk kazanıldı o yıl ve doğru hukuka 😂
@@ardaozkara5658 orası öyle. Hep derdi ki "Ben seni tanıyorum, bir başla çok seveceksin" sevmeyeceğimi düşünüyordum. Süpriz bir şekilde daha ilk vizeler gelmeden bölümü çok sevdim 😅 4 yılım bölümümden zevk alarak geçti şimdi de avukatlık stajı yapıyorum xd Bu yüzden babamın davranışını doğru bulmasam da sonuçlar yüzünden çok sinirlenemiyorum xd bir bildiği varmış 😂
@@Bir_Dost.24 O zaman senin şansın yaver gitmiş bölüm sevme açısından, benim ailem bana hiç baskı kurmadı ama benim de kendime ait bir hedefim yoktu. Sınav puanı önüme geldi Makine Müh. tercih ettim ben de çok düşünmeden 5 sene sonra mezun olduk. İş bulamadık, askere gidecem şimdi çıkarsa uzun dönem 😀
bende birebir aynı sebeplerden hukuk yazdım şuan 3. sınıf bitiyo ama bu mesleğin yurtdışında bir işe yaramaması nedeniyle hukuk okumaktan hiç olmadığım kadar pişmanım
Lise sınavı iyi sıralama almak arkadaş çevresi hariç bir şey değiştirmiyor Üni sınavı tehlikleli bir kaç günüm kaldı herkese bol şans Allah yardımcınız olsun!!!
İnsanların neden hala neden adres sorduğuna cevap olarak kendimi örnek gösterebilirim. İşsiz olduğum için genelde telefonuma paket yapacak param olmuyor. İş görüşmelerine vs. gittiğim zaman ise telefonumda internet olmadığı için konum bulamıyorum. Hatta önceden yol tarifine bakıp ekran görüntüsü alıp yolu, yönü anlamaya çalıştığım bile oldu. Bazen sağındaki solundaki merkezi yerleri ezberleyip ona göre gittiğim de oldu. Kısacası bazen insan sokakta sormak zorunda kalıyor. Benimki gibi çetrefilli olmasa bile bazen insanın şarjı falan bitebiliyor. Günlük insan halleri.
O İstanbullu zengindir algısı Osmanlı'dan kalma daha önce İstanbul'a girmek için gelir belgesinden tut sağlık belgesine padişah onayından vizesine birsuru belge gerekiyordu aynı yurt dışına çıkar gibi İstanbul'da yaşamak için zengin tüccarın oğlu padişah çocuğu özel saray birliği enderun öğrencisi falan olman gerekiyordu bu İstanbul'un zenginlik lafida Anadolu'da yayıldı gitti
98 doğumlu fen lisesi bitirmiş ama ünide son yıl okulu bırakmış birisiyim. Şimdi tekrar okucam. Sizlere tek tavsiyem okumak istemediğiniz bir şeyi yazmayın. Onun dışında her şeyi baştan yaratırsınız sıkıntı değil. Sadece ne istediğinizi bilin. Üni okumanız gerek. Özellikle gezip tozmak, biraz rahatlamak için... Anın tadını çıkartın ve gelişin. Aynı kalan yerinde sayar ama gelişen en azından parıldar. Sınav son değil sonunuz değil. Hiçbir şey sizden de önemli değil. Sonucu düşünmeyin. Üzülün ama hayal kırıklığı olarak sizinle büyütmeyin. Ne kadar geç fark ederseniz, benim gibi susmakta zorlanırsınız. Unutmayın, hiçbir şey bitmiyor. ( Bu hayatı aileniz ya da çevrenizdekiler değil, siz yaşıyorsunuz... )
2 gün sonra yks ye girecek birisi olarak evet hayatımda şuan büyük bir yer kaplıyor. sınav stresi olarak çok stresi degilim ama ama bunun karakterimle büyük ilgisi var. benim gibi kader mahkumlarının sınav stresini anlıyorum kolay degil allah yardım etsin
Gecen sene yks sinavindan bir gun once yedigim tavuktan sinava zehirlenmis girmistim. Tam anlamiyla hayatimin en kotu deneyimiydi zehirlenme. Eger hayatim ve universitem bu sinava bagli olsaydi inanilmaz mutsuz ve uzgun olurdum. Neyseki zaten su an okudugum okuldan coktan kabul aldigim icin oylesine girmistim sinava. Diyecegim o ki hayatta her an her sey olabilir ben eger turkiye de okuyacak olsaydim hayatimin en kotu gunu olurdu bu sansizliktan ama bende sadece bir ani oldu. Bu sinavi kafaya cok takmadan rahat kafayla girmenizi temmeni ederim. Herkese bol sans.
Beni üniversiteye hazırlandığım yıllara götürdünüz :) 2.senemde kazanmıştım meslek lisesiydim turizmden yine Ege turizme gitmiştim.Ama hiç ben turizmci olcam demiyordum banada sorulmadı hiç turizmcimi olcaksın diye.Lise tercihimi ablam doldurmuştu şansıma turizm lisesini kazandık öyle bu yola girdik.Suan 32 yaşındayım,turizmde 2.5yıl anca calısmısımdır.Hatta yarın yeni işe başlıyorum şehir dışına gidiyorum.Hayat böyle arkadaslar siz herşeyi üniversite snavında sanmayın asıl ordan mezun olduktan sonra film başlıyor :D
Sınava girecek arkadaşlara tavsiyem ne olursaa olsun mümkünse üniversite bitmeden evvel bir kaç farklı sektörde çalışın böylece ileride nasıl bir iş hayatı yaşacağınızın önceden bi teaser ını görmüş olursunuz. Ona göre meslek seçiminizi ve o mesleğe giden çilekeş yolda mücadelenizi programınızı belirlersiniz. Ben üni bitene kadar çalışmadım. Bitti sudan çıkmış balık gibiydiim. iş bilmem mat bitirmişiz kpss çok zor girdim bi kaç iş yaptım baktım yok olmuyo çalışma hayatı zor ezilmek çok ağırıma gitti.. Ededik mat bitti hoca olak ücretliye başladım. baktım orda maaşlar ev geçindirmeye yetmez. E nabacaz dedim çaresi yok en azından düz memur sınavına girelim. Kastım 88 le yerleştim.
tam zamanında gelmiş video👏 👏 👏 gerçekten hayat sınavlardan ibaret değil insan büyüdükçe anlıyor bunu ve unutmayın ki hiçbir şey sizden daha değerli önemli olamaz. sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. NOT: bizim dönemin sınavını TÜBİTAK hazırlamıştı 😂
2 года назад
Üni artık eskisi kadar önemli değil, çok takılmayın.
Bu dönem Üniversite mezunu olacağım ve bende birkaç tavsiyemi paylaşmak istiyorum. Başka arkadaşlarda yazmıştı belki benzer şeyler ama umarım birkaçınızın işine yarar. * Arkadaşlar tercihlerinizi kendiniz yapın ailenize yaptırmayın. İLGİNİZİ ÇEKMEYEN BİR BÖLÜM OKUMAYIN sonra 3 sene sonra üzücü intihar haberiniz gelir. **Akademisyenlik düşünmüyorsanız not ortalaması hiç önemli değil, ki çevrenizdeki insanlar "akademisyen ol rahat olursun" diye tavsiye verebilir ama okuyacağınız bölümle gerçekten ilgilenmiyor ya da araştırmacı bir zihniyete sahip değilseniz veya yazı makale tarzı işler ilginizi çekmiyorsa sizin için eziyet olur. *** Yazacağınız üniversitenin çok adı ünlü bir üniversite olmasına gerek yok. Önemli olan hep CV'niz nasıl gözüküyordur. ODTÜ'den mezun olup elini hiç bir projeye sürmeyen arkadaşım iş bulmakta zorlanıyor. Hocalarınızın gözüne girin (Yalakalık değil), ilk derslerinizde dersle ilgili olduğunuzu belli edin. Hocalar her zaman iş verecek hevesli olan öğrenci isterler, bir nevi kanatlarına alıp sizi biraz eğitirler. **** İngilizce gerçekten standart bir duruma geldi mümkünse İngilizce bölüm okuyun. Tercihinizi yaparken "benim İngilizcem iyi değil" diye korkmayın. 1 sene hazırlık okuyun gerçekten düzelir. ***** Ama asıl durum sayısal bir bölümde (örneğin Mühendislik) okuyorsanız gerçekten çok basit İngilizce kullanıyorsunuz. İngilizce konuşmaktan çok ders içi terimleri İngilizce öğreniyorsunuz.(Sözel bölüm için tecrübem yok) O yüzden İngilizce bölüm yazın. ***** Maddi durumunuza bağlıdır ama kesinlikle şehir dışı yazın. Ailenizin konforundan uzaklaşmak sizi yetişkin bir birey olma açısından İNANILMAZ deneyim sağlayacaktır. Gidin ilk sene yurtta kalın sonra birileriyle eve çıkın. Aidat yatırmayı, fatura ödemeyi öğrenin. Daha yazılacak çok şey vardır ama öncelikle sağlıcakla sınavınızda başarılar diliyorum
Sınava girecek arkadaşlar YGS'ye ilk ve tek girişimde baraja takılmış ve yarın itibariyle bitirme jürisinin ardından mezun olacak bir abiniz/kardeşiniz olarak söyleyeceğim şu ki; klasik olacak ama doğru, bu sınavlar dünyanın sonu değil ve stres yapmaya değmeyecek bir şey. Ben hep bir hedef doğrultusunda mevcut alternatif yollarla ilerledim. Siz de aynı şekilde elinizdeki diğer kozları kullanarak hedefinize belki uzun bir süreçte ama başarıyla ulaşabilirsiniz. Ama bir idealiniz olmalı elbette. Bu idealinizi de gerçekten olmak istediğiniz ve yapmak istediğiniz mesleğe göre belirleyin çünkü ileride çok geç olup size bolca vakit kaybettirebilir. Sevgiler ve başarılar.
Enis'in bahsettiği adres olayı için; benim ev baya Maps'te yok nedense. Zaten garip bi yerde garip bi şekilde kalıyor, bi de üstüne bina numarası sanırım bitkilerden falan kapalı insanların bulması çok zor oluyor. Genelde konuma yandaki apartmanı bırakıp adres detayında olayı anlatıyorum bi şeyler söylerken/kargo gelirken falan. Bu benim eve özeldir diyorum açıkçası ama olabiliyor böyle şeyler. Çok denk geldiyse bilemeyeceğim tabii.
Bu sene YKS sınavına gireceğim an itibariyle 3 gün 10 saat 13 var ve daha bu sınava girmemişler için söylüyorum inanın hayatınızda bunun dışında eğer gerçekten çok aksaklığın üst üste geldiği berbat bir döneminiz olmazsa bu sene hayatınızın en kötü senesi olucak. Benim bu sene için kısa hikayem şöyle: Bu seneye gayet normal ve motive başladım ama bu zamana gelinceye kadar çok şey yaşadım. Normalde asosyal bir kişiliğimdir ama bu sene üstümde farklı yükler olduğu için midir bilemem aniden aşırı sosyal eve girmek istemeyen birisi oldum ve yakın arkadaşım yokken iyi hoş arkadaşlarım var dediğim kişilerle gerçekten kardeş gibi oldum. Normalde anime de neymiş boş animasyon derken kasım ayında bir animeye başladım ve 7 ayda 1000 bölümden fazla anime izledim ve anime dışı bir şey izleyemiyorum. Her şey güzel gidiyor normalde akademik başarısı benden yüksek olan arkadaşlarımdan yeri geldiğinde daha iyi veya eşit yapıyorum netlerimi her şey güzel gidiyor, sonra hayatı boyunca asla bir şeye 1 günden fazla üzülemezken, depresyon vs cırt boş iş derken bir anda Aralık aylarında istemsiz bir depresyona girdim (tabi ben bunun depresyon olduğunu 3-4 ay sonra anladım) ve hayatım orda s**ışa geçti ne ders çalıştım ne arkadaşlarımlaydım, ne eve girdim, eve girdiğimde ne ev halkının yüzünü gördüm, bomboş geçiyordu. Arkadaşlarım da ders çalışmadığım için bana üzülmeye başlamıştı kaç kere arkadaşlarımı, ailemi üzmemek için ders çalışmaya başladım ama asla devamı gelmedi. Sonra havalar ısınınca vs bir şekilde bu depresyondan kurtuldum ama hâlâ ders çalışamıyordum ve kaygı, stres 0'dı. Bu gerçekten kötü bir şeydi çünkü beni ders çalışmaya motive edicek bir şey yoktu biraz stres lazım olan bir şey. Ders çalışmaya tekrar başlayalı 2 hafta falan oldu çok geç kaldım, arkadaşlarımın hepsi benden çok çok daha iyi yapıyorlar artık. Umarım sınavdan idare eder bir not alırım ve mezuna kalma stresini çekmem.
@Light Yagami usta ayıp ettin ben 150.000'e girsem yeterli diyorum sen 100.000'e malım dedin gkshfkwbxkabkc netler değişiyor fenbilimleri dershanesindeyim denemelerde 50-55'e 15-20 yapıyorum ama en zor yks denilen 2021 tyt ayt sinden 76.75 tyt 39.5 ayt yaptım yani kapasitem ne gerçekten hic bilmiyorum
Kafayı yemek üzereyim mezuna kalmıştım ve yine soruları yapamıyorum 3 yıldır yalnızım(sevgili değil arkadaş falan kimsem yok) mutlu olcağım en ufak aktivitem kalmadı her yeni gün yaşama sevincim azalıyor intihar etmememin tek sebebi ahiret inancımın olması 1 yıl daha sınava çalışmak istemiyorum artık bende mutlu olmak istiyorum her şeyden bıktım her şeyden uzaklaştım en ufak hayalim bile yok yanlış anlamayın sırf sınav stresi değil hayatta hiçbir şey yolunda gitmezken bir de eğitimde başarısız olunca umudum kalmıyor
Abla 18 yaşındayım. Saçma bir lise ve fazla büyük olmayan, Maraşın bir mahallesinde bir apartmanda yaşayarak bu yaşa geldim. Hiçbir sosyal hayatım olmadı ve sen diyorsun ki "Bu sınav sizin sonunuz değil" Zaten 2. Defa gireceğim, geçen sene kötü yaptım bir yıl daha hazırlanacak enerjim yok.
Videoda bilen insan stres yapar demeniz değerli sınava 1 senem kalmasına rağmen stres yapıyorum ailemi üzmek istemiyorum umarım herkes dilediği yeri kazanır
20:00 Doğruluğunu yanlışlığını bilmiyorum ama benim sınavda ilginç bir olay başıma geldi benim hemen arkamdaki çocuk sınav sırasında düşüp sara krizi geçirdi ben ikinci sefer giriyordum sınava ve çok hazırlanmıştım sınavda sıradan kalktığınız anda sınavınız biter diye de bir olay var onun da doğruluğunu bilmiyorum ama o yüzden çocuğa da kalkıp yardım etsem onca emeğim çöpe mi gidecek ne olacak zaten sınıfta gözetmenler var gibi değişik psikolojilere büründüm sonrasında sınıfın çoğu kalktı çocuğun başına toplandılar birbirleriyle falan konuşuyorlar bunların hepsinin yasak olduğunu biliyorum ama ben kımıldayamıyorum sınıfa ambulans girdi en son sedyeyle çocuğu alıp götürdüler ve evet devam ediyoruz diye hiçbir şey olmamış gibi devam edildi fsdfsefog Umarım kendisi iyidir bir şey olsa haberi duyulurdu herhalde diyerek de kendimi avuttum ama daha sonra ÖSYM ye dilekçe yazdım sınavdan çok iyi bir puan almama rağmen bu söylentiye inanarak başımdan geçenleri anlattım ambulans girdi bilmem ne oldu sınav konsantrasyonumu kaybettim odaklanamadım ki alakası yok sınavım baya güzel geçmişti belki de daha da odaklanmamı sağladı (Kimilerine göre acımasızca ve bencilce bir söylem gibi gelebilir ama ne yapayım öyle oldu yoksa umursamadığım veya üzülmediğim anlamına gelmez) hakkımın iade edilmesini ve 500 tam puan verilmesini istiyorum diyerek bir dilekçe yolladım aylar sonra ikinci sınava hazırlanırken(YGS LYS dönemi) bir mektup geldi ÖSYM den ve böyle bir hakkımın olmadığı söylendi bence üstünü örtme yöntemi kullanıldı olayın soğuması beklendi ve sonra da geçiştirildi biraz yurt dışında böyle bir olay olsa illaki bir işlem uygulanırdı diye düşünüyorum ama zaten emeğimin karşılığını da almıştım baya güzel bir puan yapmıştım şimdi dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da olmayayım üstüne gidersem bütün sınıfın ayağa kalkıp birbiriyle muhabbet ettiğini falan söylersem benim de sınavım yanmasın diyerek ben de üstüne gitmedim olayın daha fazla ama evet bir nevi bunun bir dedikodu olduğunu da test ederek öğrenmiş oldum. Türkiye'de zaten iş yeri kazası sonucu yaralanıp sakat kalanlar veya hayatını kaybedenler olduğunda kalan işçilerin fazla mesaiye zorlandığı, önemli olan iş yürüsün kodamanların kârı düşmesin mantığıyla sistemin yürütüldüğü insanın canının hiçe sayıldığı bir yer o yüzden sanki insanımıza çok değer veriliyormuş tafralarına girmeye de gerek yok maalesef böyle bir süzenin içindeyiz. Umarım o çocuk iyi ve sağlıklıdır.
Üniversite sınavı hiçbir şey değiştirmiyor bu arada hayatım aynı şekilde devam ediyor tek fark lise 5 teyim ve istedigim mesleğin derslerini görüyorum kendinize güvenin inanın yapilmayacak bir şey değil bosa stres yapmayin ve hayatinizin sonu olmadığını anlayın
Üniversite sınavına girerken hep kendimi bu sınavdan sonra rahatlayacaksın uzun süre ders çalışmayacaksın demiştim böyle kendimi rahatlattım. Üniversiteye girdikten sonra öğrendimki bu böyle değilmiş üniversite, üniversite sınavından daha zormuş. ama artık test çözmemenin mutluluğunu yaşıyorum sevgiler.
Şebnem her üniversite anısını anlattığında; Enis'in bakışlarından, dinleyişinden, arada bir gülmesi ve de çekimser yaklaşmasından anlıyoruz ki, Bu meseleler içinde ukde kalmış.
Adam afyonda uni okumuş aga napsin
"Dünyaya bir kez bakmak zorundaysan sadece İstanbul’a bak!"
Alphonse de Lamartine
"İstanbul'da bir bok yok"
Enis Cherryson
AHHAHQHQHAHAHAHHAHGAGS
@anilgokay max turkos yorumu
@tyler.thecreatorpauahahahahha
Dünyanın sonu değil, kendinize zarar verecek derecede stres yapmayın. Başarılar.
gircek sınav süüüüü
Benim 1 yılım var 8ze yeni geçiyorum
Stres yapınca ister istemez kendine zarar veriyorsun
o kadar stres yapıyorum ki nefes almakta güçlük çekiyorum son 2 gündür sizce ne yapmalıyım
Aşırı baskıcı aile bireyleri olanlar için dünyanın sonu olabilir...
Ders molasında geldim buraya, izleyip devam edicem. Sınava çok az kaldı. Eminim bu video çok iyi gelicek şimdiden hem video hem de her şey için teşekkür ederim. Seviliyorsunuzz
ikimizinki de güzel geçer inşallah
Basarilar
@@jaxteller5294Teşekkür ederimm. Umarım dediğin gibi başarılı geçer ikimizin de. Şimdiden başarılar sana da
@@yusufyaran2681 Teşekkür ederimm
Hepimize basarilar arkadaslarumarim istediğimiz yerler gelirrr
Şebnem'in, Enis başarısız öğrenci psikolojisinin sıkıcılığını anlatırken asla empati kuramayıp iplemeden kendi anlattıklarına devam etmesine o kadar güldüm ki alşdjkalşdjal Enis'i çok iyi anlıyorum sınavdan ilk çıkan biri olarak..
Önemli olan çoçuğa ahlak vermek ve üretken bir zihne sahip olmasını sağlamak.Bu tiyatro da olabilir yazılım da,farketmez bir yeteneğini keskinleştirmeden ölmemeli kimse.Ebeveynin görevi budur.
Çok doğru kardeşim. Mesela bizimkilerin bazıları başarısız olduğu ders için özel hoca tutarlar ama diğerleri çocuk bir derste başarılıysa o yönden onu daha da geliştirmek için hoca tutarlar.
Ahlak denen birsey yok birader
Namus töre ahlak hüüü
Ben mezuna kalıp hiçbirşey yapmadım şimdi bu videoyu izlemek güzel motive etti yine çalışmıcam ama üzüntüm biraz daha azalır sanırım sağolun 🙏😇
Amk djckenkckekc bu ben ya
Kanka ama yeter bu sene nere gelirse gidicem. Ve artik kendime ceki duzen vermem lazim yoksa bir bok olamam hayatta
Ben de mezuna kaldım geçen sene gibi çalışmadım yaşlanıyoz evde boş boş
Valla inşallah aklımız başımıza gelir de bi kendimize gelip çalışırız
Dert etmeyin benim 2. Mezun yılım her yıl çalışcam diyip son 1 ay geceliyorum xkmdlxldkxx
Üniversitede 4. yılımdayım ve mezun olmak üzereyim sınava iki kez girmiş biri olarak yeni girecek genç kardeşlerime naçizane şunu söyleyebilirim : herkesin durumu bir değil sınavdan ne beklediğiniz nasıl hazırlandığınız çok önemli tabi ki, heyecan yapmayın vs demenin bir anlamı yok çünkü ister istemez oluyor. Sadece şunu bilin ki dünyanın sonu değil kazanmak veya kaybetmek sadece gereğinden fazla anlam yüklemeyin bu sınava.
Bu video Konu Dışı gibi çok güzeldi, öyle iyi geldi ki. Bu videolardan daha çok gelsin lütfen.
Bu video harbi rahatlatı çok teşekkürler,iyi ki varsınız
17:58 4 gün sonra sınav var Şebnem abla bu konuşma ne kadar iyi geldi anlatamam teşekkürler
Benden de birkaç öneri:
1- Nasıl ki TEOG - OSS ya da her neyse artık liseye geçiş sınavı, şu anki gözle baktığınızda sınav haftalarınızdan daha kolay geliyorsa; üniversite için de vize ve final haftalarına geldiğinizde YKS'nin daha kolay olduğunu fark ediyorsunuz. Yani üniversiteye bir kapağı atayım nası yatıcam abi oooğooğ diye hayal kuran arkadaşlar varsa kurmasın, yatırmazlar
2- Kesinlikle şehir dışını yazın, aynı şehri yazsanız bile gidin bir yerde kiralık ev tutun - Bu maddeyi durumu kötü olanlar atlayabilir yapacak bir şey yok
3- Girdiğiniz üniversitenin gerçekten çok bir önemi yok. Tabii ki çok üst düzey üniversitelerin daha kolay staj bulma ya da anlaşmalı yerlerde çalışabilme gibi avantajları olsa da orta seviyeye düştüğünüzde her üniversite birbirinin kopyası çok da kasmayın.
4- Mezuna kalmanın bokunu çıkartmayın, 1 kalın 2 kalın yani sınava 3. seferde de girdiğinizde istediğiniz yer gelmediyse artık zorlamayın başarısızlığı bir yerde kabulenmek gerekiyor
5- Kesinlikle hazırlık okuyun -İngilizce bölümdeyseniz-. Hazırlık tam bir yatış senesi, üniversiteye gideyim bi yatıcam oğoğo diyen arkadaşlar 1 sene gerçekten yatabilir bu sene.
6- Hazırlık ve 1. sınıfta olabildiğince aktif olun çünkü daha sonra olamayacaksınız. Kulüpler, etkinlikler, davetler, sunucular onlar bunlar bir şekilde aktif olun. Sınıf ilerledikçe sorumluluk artacak, iş bulacaksınız belki çalışacaksınız bu tarz şeylere zaman ayırmanız mümkün olmayacak.
7- İstanbul'a gelirseniz Kadıköy-Beşiktaş tarafında birileri hayvanları seviyor musunuz diye sorarsa hayvanlara tapıyor bile olsanız hayır diyin
8- Üniversite'de not ortalaması gerçekten önemsiz. Tamamiyle boş kasıntı. (3.77 ortalamam var birinci ağızdan kesin bilgi :D) Hiçbir şirket, hiçbir kurum sizin ortalamanızı umursamıyor. Kimse ortalamanızı sormuyor bile. O yüzden ilk maddedeki kadar yatamasanız bile hafif yatmalı hafif ders çalışmalı üniversiteyi bitirmeye bakın.
9- Üniversite okumak zorunda değilsiniz. Şahsi fikrim zart üniversitesi zort bölümü okuyarak 4 yılınızı heba etmek yerine hiç okumayın daha iyi. Çünkü işsiz olacaksınız yüksek ihtimalle üniversite bitince. Dayınız yoksa tabii.
7. maddeyi tam anlamadım, neden?
@@esatefeuyank2429 Mama satıyorlar aga paran gidiyor boşa
@@esatefeuyank2429 zorla mama falan kakalıyorlar
@@esatefeuyank2429 Dolandiricilar para istiyor hayvanlara mama kulube falan filan bahanesiyle :D Videodaki rontgenci teyzenin yeni versiyonu bunlar
Kralsın
Bizim mahallede bir kız var kız 2-3 yıldır üniversite sınavına giriyor istediği yeri kazanamıyor sınavların stresi yüzünden Vertigo hastası oldu ameliyatı falan zormuş sanırım kızın hayatı kaydı sırf şu sınavların stresi yüzünden hâlâ da stres yapıp sınava çalışıyor siz siz olun hiç stres yapmayın hiçbir şeyin sonu değil sadece ya 1 sene geç gidersin ya da hiç gitmezsin şunu bilin ki üniversiteye gidince hayatınız kurtulmayacak sınavlarda istediğin kadar başarılı ol kendinizi geliştirmezseniz hayatınız kurtulmaz stres yapmayın bir kağıt parçası senin geleceğini belirleyemez
Çok değerli ve iyi insanlarsınız
Biliyorum söylemesi yapmasından kolay ama sakin olmaya çalışın. Kendimden örnek verecek olursam ilk sayfadaki 4 türkçenin 3'ünü boş bırakmıştım, (denemelerde bile yaşamamıştım böyle bir şey) ama bir derin nefes, biraz kaygısızlık birazda sayısala odaklanınca stresi yenerseniz çok rahat edersiniz. Ben stresli olarak devam etseydim çok daha gerilerde bitirirdim. Hepinize bol şanslar, çalıştığınıza inanıyorsanız yapabileceğinize de inanın.
Son 2 gün kalmışken bu tarz bi video çok sardı teşekkürler🙏
Önemli olan çalışmak ve elinden geleni yapmak. Olmazsa en kötü sınav sonrası o rahatlama duygusu, dünyaya farklı bir gözle bakıyormuş hissi ile idare edersiniz.
Çok güzel bir video oldu. 2 gün sonra her şey bitmeyecek ama hiçbir şey yaşanmayacak da değil. Heyecan var.
Şebnem ve Enis kanalındaki videoların Enis Kirazoğlu kanalındakilerden daha eğlenceli olduğu gerçeği beni ürkütüyor... Ya yarın öbür gün Şebnem hoca video çekmek istemezse.
Enis haklı sırf sosyallesmek için, üniversite okumak için okunmaz hele ki günümüz şartlarında çok boşa masraf olucaktir
Nereden nereye geldik. Enis Abi baba oluyor, ben o "sınava girecek gençler"den biriyim...
böyle sohbet ettiğin içeriklerin devamı ben mutlu eder.
arkadaşlarımla konuşmadığım zamanlarda kendimi sohbet içinde hissetmemi sağlıyorsunuz
Stresi azaltmak için önerim plan yapmanız plana sadık kaldığınız zaman kendinizi güvende hissediyorsunuz sınava da daha rahat giriyorsunuz. Tabi adam akıllı bi plan yapmanız gerek. Ha baktınız plan bozuluyor yeni bi plan aynı şekilde devam. Plandan kastettiğim de mesela 20 bin hedefiniz ne kadar çalışmam lazım, ortalama bir sınavda ne kadar net yapmam lazım, sınav zor olursa veya kolay olursa ne yapmam lazım. Ayrıca sınavda önemli olan sıralamadır net değil. Sınav zor olduğunda moral bozmayıp elinizden geleni yapmanız gerekiyor. Canınızı sıkmayın, başarılar.
Bu tarz videolar çok eğlenceli oluyor bence devam edin
hafta sonu sınava girecek öğrencilerden biriyim moral gibi bir video oldu çok teşşekür ederim harikasinız
Bu yaptığınız şey aşırı stresli olan benim için gerçekten çok değerli. Teşekkür ederim Kirazoğlu Ailesi.
Bu videoyu sınavdan önce izlemiştim stresime iyi gelmişti hukuk kazandım teşekkürler ❤
her şeyi bi sefer yemişliğim var dedikten sonra ki bakış beni benden aldı gerçekten
memur çocuğu olduğumdan 7 8 kere şehir değitridim çok tecrübem oldu şuan istanbul avrupa yakasında okuyorum 1 yıl oldu daha kazık yemedim mutluyum
son 2 3 haftadır ders çalışmayı saldım eve gelince yurttan o yüzden stresliyim biraz ama artık biteceği için çok mutluyum, hayırlısı olsun
son haftalar geçmiyo vallaha
merhaba yiğit, ben de son 3 hafta ders çalışmayı bırakmıştım. streslenmene gerek yok, ben boğaziçi ekonomi kazandım son 3 hafta salarak. bir zamandan sonra insan yoruluyor, sınavda en önemli etken stres. elinden geleni yaptın, iyi düşün.
19:00 daki muhabbeti daha 2 gün önce abimden duydum (abim bu sene üniversite sınavına girecek).
İlk önce şaka yapıyor zannetim ama demek ki buradan da anlaşılacağı gibi gerçekmiş...
Neyse yine çok samimi bir video...
Yine size misafirliğe gelmişim gibi hissediyorum gerçekten (:
Üniversite sınavına girecek herkese başarılar diliyorum...
19:23 her yaz yaşıyorum sanki bunu, her yerde yazı olmasa okuma yazmayı unuturdum bence 1. sınıfı bitirdikten sonra abartmıyorum.
üniversitenin dönüm noktası olduğunu düşünmüyorum.Yaz günleri çalışanlar zaten çokça bu dönüm notkasına vardıklarını düşünüyorum.Zaten ünide kim şımarık kim çalışmamış hemen her şey anlaşılıyor.Yeni nesil eski nesilden çok daha zeki arkadaşlar.Size çok basit örnek vericem 2003 2002 de kuzenlerim abilerim ps1 oynarken oynamak için ağladığımı hatılıyorum ve bana kandırmak için öylesine boşta olan kolları verirlerdi bende ben oynuyorum sanıyordum.Geçen gün 5 yaşında bir çocuğa aynısını yaptım çocuk bırak oynamayı kolun bağlı olmadığını bile anladı.Yani asla stress yapmayın seneye olur diğer sene olur parayıda düşünmeyin,eylüle kadar çalışır sonra yine başlarsınız ben anca 4 yılda iü tutturdum.Başarılar.
Hocam sizin söylediğinize katılmıyorum. Burada zeka nedir sorusunu sormanın zekayı ölçmede yardımcı olacağını düşünüyorum. Zekanın ne olduğunu bilmiyorum ama ne olmadığını biliyorum, bence zeka yeni teknolojilere hızlı adapte olmak, onları çabucak öğrenmek değildir. Dolayısıyla 5 yaşında teknolojik aletlere hızla adapte olan onları gözlemleyebilen çocuktan için zekidir yorumu yapmak bana pek mantıklı gelmiyor. Tezimi destekleyen veriler şunlar, geçenlerde despot bir politikacı olan Idi Amin'le ilgili belgesel izliyorum, mikrofon halka döndürüldü, sene sanırım 1970 ler filan, halk öyle zekice konuşuyor ki genci yaşlısı çocuğu, bunun dışında TRT arşivleri var, orada konuşan çocukların aslında zeka belirtisi gösterdiğini düşünüyorum. Özünde aslında şunu belirteyim ben x kuşağının zeki olduğunu düşünüyorum ama onların internete adapte olabilme yetilerinin zeka olarak anılmasını bir yanlış anlama olarak görüyorum.
@@ouzhangoren Zekanın ne olduğunu bilmiyor musun?Yorumu yazarken internetten araştırsaydın daha yararlı olurdu bence.
@@ouzhangoren zekanın çeşitleri vardır hızlı adapte olmakta aslında bir çeşididir ama genele bakarsak bilemem ama tahminimce sözel zeka azalmış olabilir çocuklar artık daha zor yüzyüze ilişki kurduğu için yine de emin değilim
@@warframeonlineyouoffline Aksine daha zararlı olabileceğini düşündüğüm için yapmadım. 3 dilde aktif internet araştırmaları yapan biri olarak, tanımların üstün körü araştırmalarla ortaya atılmasını hoş karşılamıyorum. Benim de yaptığım oluyordur ama bir şeyi nasıl tanımladığımız veya onun hangi tanımına yazılarımızda yer verdiğimiz fazlasıyla önemli. Ek olarak, internet bir çöplük, dolayısıyla internette yazan her tanıma inanmamak en doğrusu, bu durumu aşmak adına açık kaynak siteleri kullanılabilir.
@@alikaganaydar61 Evet, olabilir.
Sınav dediğiniz bir nevi eşik. Ha bugün ha yarın atlamışsınız. Önemli olan sonrası. Ben her sınavda okuyabileceğim bölümleri hedef olarak belirledim. İlk 3 sene Güzel Sanatlar'ı düşünüyordum. En son girdiğim yetenek sınavında kitap merakım yeniden depreşti. Çizim kursunda Tarih ve Siyaset üzerine kitaplar okudum. Oradan hareketle Edebiyat, Tarih ve Siyasal Bilgiler okumayı istedim. DTCF'de veya Mülkiye'de okumak istiyordum. Çalışkan bir öğrenci değildim. İyi bir sınav geçirebilirim zannıyla ümitle son sınavıma girdim. Sonra sonuç geldi. 2005-2009 arası sürekli sınava girdiğim için sınava girmekten bıktım, mecburen denk gelen okula gittim.
Mersinliyim. Şehir değiştirmek işini 3 sefer yaptım. İki yaz Ankara'da Hacettepe Üniversitesi'nde Grafik-Tasarım'a hazırlık için yaz kursuna gittim. Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nde Tarih okudum. Şehir değişikliği maddi-manevi epey yıprattı. Kara listemdeki iki şehirden biridir, Antalya. Diğeri Adana'dır. Çünkü bildiğim, gördüğüm şehirlerdi. Buna rağmen 15 tercih'ten 13. tercih Antalya geldi. :) İlk defa dersleri ciddiye alıp tarih dersleri üzerine, tarihçilik üzerine idealist şeylerin peşine düştüm. Evimi kütüphaneye çevirdim. Öğrencilerden yaşça büyük olmamın etkisiyle araştırma ödevlerinde yardım ettim. Seminerler üzerine çalıştım. Epey verimliydi. Yeni bir insan gibi olmuştum. Güven gelmişti. Bazı şeyler hiç gitmese de (Münzevi bir insandım, daha da soyutladım. Okul dışında pek aktif değildim. Arada halı saha turnuvaları olurdu, ona giderdim.) harcadığım 5 seneden memnunum.
Afyon denilince hemen kulak kabarttım. Bir türlü denk getirip gidemediğim yerdir. Şehre adını veren (Afyonkarahisar'ın eski adı Karahisar-ı Sâhib Ata'ymış.) Sâhib Ata Fahreddin Ali üzerine tarih araştırması yapmama rağmen orada hasbelkader yaşamış, orayı görmüş insanlara gıpta ediyorum. Dedem'in memleketi Sandıklı'ydı. En son Annem'le Babam beni kundaktayken götürmüşler. Babam'ın çocukluk anıları, Dedem'in çocukluk ve eski hatıraları dinleyerek büyüdüm. Bu anılar eşliğinde epey zaman tükettim. Ama bir türlü gidemediğim yerdir. Orada bulunan, yaşayan veya daha önce yaşamış insanlardan çok kötü şeyler duydum. Şehirdekileri bağnaz ve yobaz bir toplum olarak anlatırlardı. Oysa benim derdim; Dedem'in yaşadığı evi, Annesi'nin köyü Dodurga'yı görmekti.
Videoya yeni denk geldim. Üzerinden biraz geçmiş olsa da bu kadar nüfus, bu kadar okula başka bir yöntem pek uygulanmaz, sanıyorum. Sınav bir mecburiyet ve kuşaklararası ortak tecrübe. Bu tecrübe herkes için aynı dozajda bir şey katmıyor. Sınava girecek olan veya girmeyen öğrencilikle meşgul arkadaşlara dileğim şudur: Gelecekte daha rahat ve daha ucuz bir hayatı gönülden diliyorum.
Şebnem konuşurken Enis nasıl aşkla bakıyor karısına 😇 nazar değmesin size hep mutlu olun inşallah
20:00 Şu ölme muhabbetini benim girdiğim senede de vardı
Bu sene aşırı stresten dolayı dişlerim; yamuldu, çürüdü, parça parça kırıldı. Derimde sürekli egzama, ağzımda ise yaralar çıktı. Her gece rüyamda sınav anının fiyasko olduğunun gördüm. Başaramazsam ne yapacağımı bilemedim, hatta kendime zarar verme düşüncelerim oldu.
Sınava sayılı gün kalmış iyice stres olmuşken bu yaptığınız şey benim için çok değerli. Çok teşekkür ederim Kirazoğlu ailesi.
Kankam sıkma canını en kötü seneye tekrar denersin.Rahatla biraz
O kadar da ciddiye alma.Hayata bir kere geliyoruz.
bence son günlerde iyice kasmak yerine olabilecek olan en güzel sonu düşün dostum kendini yıpratma
@@alperen16475 yine mi olmadı bi
Yenileceksek bile güzel yenilelim be sıkmayalım tatlı canımızı
selam güzel video olmuş şebnem abla ve enis abi efsane video olmuş
Ben de buraya bir not bırakayım belki birilerinin hayatına dokunurum. Arkadaşlar öncelikle sınav dediğiniz şey sandığınız kadar önemli değil. Enis abinin de dediği gibi önemli olan bir konuda uzmanlaşabilmek. Düşük puanlı bölümleri kazanıp o bölümlerde kendinizi kanıtlarsanız da başarıya ulaşabilirsiniz. Aldığınız puan hayattaki başarınızı belirlemeyecek. İkinci olarak ne yazarsanız yazın sevdiğiniz şeyi yazın. Parası azmış imkanı yokmuşlara takılmayın, sevdiğiniz işte kendinizi geliştirirseniz hem parlarsınız hem mutlu bir hayat sürersiniz. Sırf garanti meslek diye Tıp fakültesi yazmış biri olarak bunun pişmanlığını yaşıyorum şuan. Üçüncü ve son olarak üniversiteye geçtiğiniz zaman çıkar ilişkilerini çok göreceksiniz, herkese güvenmeyin kimse sizin sandığınız gibi çıkmıyor. 2 yıldır kardeş bildiğiniz insan çıkıp sizin hakkınızda bildiği her şeyi sadece size zarar verebilmek için bire bin katıp içine yalan da katıp yayabiliyor. Zor güvenin, sırlarınızı anlatmayın ve bence en önemlisi ailenizin bilmediği bir şeyi kimseye söylemeyin. Ailenize söyleyemiyorsanız karşınızdakine de söylemeyin. Ne yazık ki siz iyi biri olsanız bile karşınızdaki öyle olmak zorunda değil. İnsan görünümlü şeytanlar o kadar fazla ki şaşırırsınız. Bu yüzden ya siz de çıkar ilişkilerine boyun eğeceksiniz ya da bir iki arkadaştan öteye gidemeyeceksiniz. Hayat herkese kendi hikayesini getiriyor, acele etmeyin emin olmadan hareket etmeyin. Son olarak sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar, hiçbir şey sizden kıymetli değil.
Çok güzelsiniz ya bu kanal süper oldu merakla yeni videolarınızı bekliyoruz :D
Covid ve karantina diceklerim bu kadar teşekkürler....
z kuşagı olarak y kuşagından ayrıldığımız nokta bence şuanki türkiyede nerdeyse her şeyi gördük . herkesin her dedigine inanmıyoruz daha dogrusu inanamıyoruz.(malesef keşke dünyamız ve ülkemiz biraz daha güvenilir olsada inansak)
Sınav için ders çalışırken mola verdim ve videoyu izliyim dedim mükemmel bir mola yaşattınız bana teşekkürler
3:40 bence universite değilde enin abinin hayıtındaki dönüm noktası witcher 3 oynamak olmuştur
Fen lisesindeyim. 4 sene boyunca yattım. Ailemin beklentileri var. Eşit ağırlık giricem ama onlar sayısal giricem zannediyor. Eşit ağırlık max 200 bin sıralama gelir diye düşünüyorum. Şu anda ise Withcer 3 oynuyorum.
Withcerı bırakması çok zor kısır döngüye girersin tekrar tekrar oynarsın sıkılmadan
@@naguen 200 saat oldu zaten. Artık başka oyunlar oyanmak, yeni maceralara atılmak istiyroum ama başladık bir kere, bitirelim bari.
@@erencelik1587 öyle bir şey olmayacak, artık bundan sonra oynadığın her oyunda aklına witcher gelicek,1 hafta oynamayınca bile boşluğa düşüceksin depresyona gireceksin, oyunu 100 kere bitirsen dahi bilgisayarından silemeyeceksin hep orda kalıcak o witcher, o artık senin ruhunun bir parçası o olmadan hep yarım kalıcaksın...
@@erencelik1587 nerden bildiğimi sorma
kardeşim ben de iyi bir liseye girdim teoga çok çalışmıştım lisede ise saldım salış o salış ailen seni ''zeki'' zannederken senden bir bok olmaması çok koyuyor diyorum keşke teoga falan da çalışmasaymışım ama tabii ona az biraz çalışınca yapıyorsun kolay bu yks mübarek afedersiniz anamı ağlattı ama hala yapamıyorum
Şebnem Abla'nın enerjisi inanılmaz. Sizi birlikte izlemek çok keyifli. Ayrıca tavsiyeler için teşekkürler
Sizin YKS hakkında sohbet etmeniz beni bir nebze de olsun rahatlatı ama yinede cumartesi sınav vaaaaar!
@SA AS #SJSJSJ teşekkürler brom mükemmel moral veriyorsun
Nasıl geçti
Sizi izlemek mükemmel keyif vallahi seviliyorsunuz kirazoğlu ailesi ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Bulunduğu şehrin dışında okumayı ve yurtta kalmayı düşünen arkadaşlar için söylüyorum; çevrenizdeki kişilere hep ön yargıyla yaklaşın. Özellikle oda arkadaşlarınız konusunda dikkatli olun. Bir devlet üniversitesine yerleştiyseniz ve ortalama bir yurtta kalıyorsanız çevrenizde birçok insan barzovari olacaktır. Üniversite öyle bir kurum ki Türkiye’nin her noktasından, farklı kültürlerden birçok insanı topluyor ve şehirde büyümüş insanlara taşradan gelen kişiler çok farklı gözlerle bakıyorlar. En azından benim zamanımda öyleydi ki hâlâ daha pek değiştiğini sanmıyorum. Çevrenize tam adapte olup kendiniz gibi insanlar bulana kadar çok fazla açılmamayı, kişisel ve bilişsel konuları çok konuşmamaya çalışın.
Mesleki hayattan bir şeyler söylemem gerekirse de, ne okuyorsanız okuyun ilk günden alanınızda okul dışında da kendinizi geliştirmeye ve bu mesleğe yönelik işler yapmaya çalışın. Mesleki hayatın %20’si size üniversitede veriliyor fakat gerçek hayat çok daha farklı.
lan oğlum TSK'dan bahsetmişin sen biraz ama doğru ''çevrenizde birçok insan barzovari olacaktır. Üniversite öyle bir kurum ki Türkiye’nin her noktasından, farklı kültürlerden birçok insanı topluyor '' aynı askerlik içinde geçerli bu arada hani üniden sonra gidiyorusunuz ya erkekler kyk borcu götünüze girmiş şekilde he ondan bahsediyorum :D
@@desixtir6368 TSK’den aşağı kalır yanı yok üniversitelerin de. Elini kolunu sallayan girdiği için insan profil kalitesi de yerlerde.
Video boyunca Şebnem ablanın gözlerinin içine bakarak gülümseyen Enis abim... Aşk Adam
Bence asıl korkulan sınav değilde, sınavdan sonra ailem ne diyecek korkusu ve baskısı.
Enis abinin ilk defa saçı taranmış halde görüyorumm :))) artık rahat ölebilirim.
Sınava son 2 gün motive edici bir video ama sınava 2 gün var strese devam
En sonda siyah ekranda samimi konuşmak… tam size göre güzel aile! Nice izlenmelere, kesin başarılara… Şebnem yenge değil, Enis enişte demeye gidiyoruz!
Şuan bilgisayar programcılığı okuyorum. Arkadaşlar inanın 1 senede gördüklerimi max 20 günde kendim çalışsam görürdüm zaten. Kötü bir üniversiteye bile gitseniz, kendinizi geliştirdiğiniz zaman zaten başarırsınız. Ve bir sene mezuna kalmış biri olarak, herkes kendini tanıyor, çalışmayacaksanız mezuna kalmayın. Mezun psikolojisi pek iyi bir şey değil çünkü çalışmazsanız sürekli aile veya çevreden baskı yersiniz ve sonu iyi bir yerlere gitmeyebilir. En kötü ihtimalle iki yıllık yazın, DGS'ye girin veya iki yıllık düzgün bir bölüm okuyup kendinizi geliştirmeye çalışın.
Ege pc programciligina gitsem nasil olur sence yazilim ogrenmeyi dusunuyorum. Is imkanlari nasil bilgin var mi
@@havaastsubay3248 yazılım iş imkanı çok geniş. Bilgisayar mühendisliği ve programcılığının yavaştan farkı kalmamaya başladı çünkü her yerde eğitim videoları var ve olay dediğim gibi kendini geliştirmek. Yaz pc programcılığını kendinide yt veya udemy vs. üzerinden geliştir.
peki staj yeri falan ayarlayabildin mi kendine ya da daha önce gorustugun bir yer oldu mu ?
@@ufukkyesil hocam dgs ile bilgisayar mühendisliğine geçiş yapılabilirmi yeşillendirisen sevinirim.
@@havaastsubay3248 bir otomotiv firmasında staj yapacağım, it bölümünde. Bir tanıdık sayesinde alındım ama cv me baktılar tabi, direkt kabul etmediler.
RUclipsrlığın 1.kuralı ilgiç bir hikayen olması gerek
Çok eğlenceli sohbet olmuş. Sürekli devam ederseniz bu kanal seri büyür😂
Şebnem abla çok neşeli ve çok tatlısın valla Allah ayırmasın Enis abiyle çok yakışıyorsunuz güzel vakit geçirdim sayenizdeee
Abla videodan çok Enis abinin sana aşkla bakmasını izledim be 😍
Salak saçma hala çalışın diyen motivasyon videolarından sonra sohbet havası çok iyi geldi.
Video tamamen doğru info içeriyor 👍
Sınav stresinden karnıma ağrılar girdi, hastanelik oldum, sabahlara kadar ders çalıştım ve istediğim yerin olacağını sanmıyorum çok umutsuzum
daha izlemeden beğendiğim ikinci kanal resmen(ilki enis kiraz oğlu diye bir kanal onuda tavsiye ederim)
Arkadaşlar iyi üniversite kötü üniversite farkı gerçekten çok belli oluyor.En azından
sosyal açıdan kültürel açıdan büyük şehirde okumak varken sakın diğer şehirlerde okumayın hayatınız kısıtlanır saçma sapan bir dönem geçirirsiniz.Tecrübeyle sabit.
Üniversite sınavı gerçekten dünyanın sonu değil ben bunu şu an öğreniyorum Anadolu üniversitesi basın yayın bölümü okuyorum ve şu an ingilizce hazırlıkta ikinci yılım geçen yıl pandemi yüzünden hem sınavlar zordu hem sınavlara verilen süre yetmiyordu hemde okulun sistemi düzgün değildi bende kaldım ve haftaya sınavlarım var geçememe ihtimalim var eğer gecemezsem okul hayatım bitiyor yani anlayacağınız üniversite sınavını kazandım da ne oldu şu an yaşadığım stres üniversite sınavı stresine Bin basar size verebileceğim tek tavsiye üniversite sınavını kazanınca hiçbir şey bitmiyor bunu unutmayın ve sakin olun giren herkes kazanır bence herkese başarılar
Üniversite sınavına girerken çoğu öğrenciden daha stressizdim muhtemelen. Ygs çok iyi geçmemişti bu yüzden özellikle babamın istediği hukukun çoktan kaçtığını, daha düşük puanlı bir bölüm okuyacağımı düşünüyordum. Herhangi bir hedef ile girmemiştim Lys'e. Sonuç; bir şekilde hiç beklemezken o hukuk kazanıldı o yıl ve doğru hukuka 😂
Sorun burada işte baban niye hukuk istiyor kardeşim senin ne istediğin önemli.
@@ardaozkara5658 orası öyle. Hep derdi ki "Ben seni tanıyorum, bir başla çok seveceksin" sevmeyeceğimi düşünüyordum. Süpriz bir şekilde daha ilk vizeler gelmeden bölümü çok sevdim 😅 4 yılım bölümümden zevk alarak geçti şimdi de avukatlık stajı yapıyorum xd Bu yüzden babamın davranışını doğru bulmasam da sonuçlar yüzünden çok sinirlenemiyorum xd bir bildiği varmış 😂
@@Bir_Dost.24 O zaman senin şansın yaver gitmiş bölüm sevme açısından, benim ailem bana hiç baskı kurmadı ama benim de kendime ait bir hedefim yoktu. Sınav puanı önüme geldi Makine Müh. tercih ettim ben de çok düşünmeden 5 sene sonra mezun olduk. İş bulamadık, askere gidecem şimdi çıkarsa uzun dönem 😀
bende birebir aynı sebeplerden hukuk yazdım şuan 3. sınıf bitiyo ama bu mesleğin yurtdışında bir işe yaramaması nedeniyle hukuk okumaktan hiç olmadığım kadar pişmanım
@@cisterna9501 evet maalesef başka mesleklerin aksine hukuk diplomamız yurtdışında bir kağıt parçasından farksız :/
Enis hoca genç yeteneği kadro dışı bırakmış
Lise sınavı iyi sıralama almak arkadaş çevresi hariç bir şey değiştirmiyor
Üni sınavı tehlikleli bir kaç günüm kaldı herkese bol şans Allah yardımcınız olsun!!!
İnsanların neden hala neden adres sorduğuna cevap olarak kendimi örnek gösterebilirim. İşsiz olduğum için genelde telefonuma paket yapacak param olmuyor. İş görüşmelerine vs. gittiğim zaman ise telefonumda internet olmadığı için konum bulamıyorum. Hatta önceden yol tarifine bakıp ekran görüntüsü alıp yolu, yönü anlamaya çalıştığım bile oldu. Bazen sağındaki solundaki merkezi yerleri ezberleyip ona göre gittiğim de oldu. Kısacası bazen insan sokakta sormak zorunda kalıyor. Benimki gibi çetrefilli olmasa bile bazen insanın şarjı falan bitebiliyor. Günlük insan halleri.
Eskişehir'de hastanenin önünde bizim de bir teyze var. Köyüne dönmek için para dileniyor ama ne hikmetse teyzem aylardır dönemedi köyüne.
O İstanbullu zengindir algısı Osmanlı'dan kalma daha önce İstanbul'a girmek için gelir belgesinden tut sağlık belgesine padişah onayından vizesine birsuru belge gerekiyordu aynı yurt dışına çıkar gibi İstanbul'da yaşamak için zengin tüccarın oğlu padişah çocuğu özel saray birliği enderun öğrencisi falan olman gerekiyordu bu İstanbul'un zenginlik lafida Anadolu'da yayıldı gitti
Enis abi, kardeşinin üniversite anılarını da dinlemek isteriz.
98 doğumlu fen lisesi bitirmiş ama ünide son yıl okulu bırakmış birisiyim. Şimdi tekrar okucam. Sizlere tek tavsiyem okumak istemediğiniz bir şeyi yazmayın. Onun dışında her şeyi baştan yaratırsınız sıkıntı değil. Sadece ne istediğinizi bilin. Üni okumanız gerek. Özellikle gezip tozmak, biraz rahatlamak için... Anın tadını çıkartın ve gelişin. Aynı kalan yerinde sayar ama gelişen en azından parıldar. Sınav son değil sonunuz değil. Hiçbir şey sizden de önemli değil. Sonucu düşünmeyin. Üzülün ama hayal kırıklığı olarak sizinle büyütmeyin. Ne kadar geç fark ederseniz, benim gibi susmakta zorlanırsınız. Unutmayın, hiçbir şey bitmiyor. ( Bu hayatı aileniz ya da çevrenizdekiler değil, siz yaşıyorsunuz... )
2 gün sonra yks ye girecek birisi olarak evet hayatımda şuan büyük bir yer kaplıyor. sınav stresi olarak çok stresi degilim ama ama bunun karakterimle büyük ilgisi var. benim gibi kader mahkumlarının sınav stresini anlıyorum kolay degil allah yardım etsin
Gecen sene yks sinavindan bir gun once yedigim tavuktan sinava zehirlenmis girmistim. Tam anlamiyla hayatimin en kotu deneyimiydi zehirlenme. Eger hayatim ve universitem bu sinava bagli olsaydi inanilmaz mutsuz ve uzgun olurdum. Neyseki zaten su an okudugum okuldan coktan kabul aldigim icin oylesine girmistim sinava. Diyecegim o ki hayatta her an her sey olabilir ben eger turkiye de okuyacak olsaydim hayatimin en kotu gunu olurdu bu sansizliktan ama bende sadece bir ani oldu. Bu sinavi kafaya cok takmadan rahat kafayla girmenizi temmeni ederim. Herkese bol sans.
Böyle sohbet videoları çok güzel oluyor
çok eğlenceli bir videoydu çok samimi ve sempatiksiniz
Beni üniversiteye hazırlandığım yıllara götürdünüz :) 2.senemde kazanmıştım meslek lisesiydim turizmden yine Ege turizme gitmiştim.Ama hiç ben turizmci olcam demiyordum banada sorulmadı hiç turizmcimi olcaksın diye.Lise tercihimi ablam doldurmuştu şansıma turizm lisesini kazandık öyle bu yola girdik.Suan 32 yaşındayım,turizmde 2.5yıl anca calısmısımdır.Hatta yarın yeni işe başlıyorum şehir dışına gidiyorum.Hayat böyle arkadaslar siz herşeyi üniversite snavında sanmayın asıl ordan mezun olduktan sonra film başlıyor :D
Naptın
Sınava girecek arkadaşlara tavsiyem ne olursaa olsun mümkünse üniversite bitmeden evvel bir kaç farklı sektörde çalışın böylece ileride nasıl bir iş hayatı yaşacağınızın önceden bi teaser ını görmüş olursunuz. Ona göre meslek seçiminizi ve o mesleğe giden çilekeş yolda mücadelenizi programınızı belirlersiniz.
Ben üni bitene kadar çalışmadım. Bitti sudan çıkmış balık gibiydiim. iş bilmem mat bitirmişiz kpss çok zor girdim bi kaç iş yaptım baktım yok olmuyo çalışma hayatı zor ezilmek çok ağırıma gitti.. Ededik mat bitti hoca olak ücretliye başladım. baktım orda maaşlar ev geçindirmeye yetmez. E nabacaz dedim çaresi yok en azından düz memur sınavına girelim. Kastım 88 le yerleştim.
Şebnem abla, Enis abi böyle videolar arada gelirse iyi olur baskıcı ebeveynleri olan biri için çok iyi geliyor. Teşekkürler :)
tam zamanında gelmiş video👏 👏 👏 gerçekten hayat sınavlardan ibaret değil insan büyüdükçe anlıyor bunu ve unutmayın ki hiçbir şey sizden daha değerli önemli olamaz. sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.
NOT: bizim dönemin sınavını TÜBİTAK hazırlamıştı 😂
Üni artık eskisi kadar önemli değil, çok takılmayın.
Ben muhabbeti daha çok sevdim ya keşke böyle belli başlı konularda topluca muhabbet edicek başka videolarda yapsanız ben çok sevdim.
20:00 Sınıfta biri ölürse herkese tam puan olayını ben de duymuştum.
Ama hiç yaşanmamış.
Bu dönem Üniversite mezunu olacağım ve bende birkaç tavsiyemi paylaşmak istiyorum. Başka arkadaşlarda yazmıştı belki benzer şeyler ama umarım birkaçınızın işine yarar.
* Arkadaşlar tercihlerinizi kendiniz yapın ailenize yaptırmayın. İLGİNİZİ ÇEKMEYEN BİR BÖLÜM OKUMAYIN sonra 3 sene sonra üzücü intihar haberiniz gelir.
**Akademisyenlik düşünmüyorsanız not ortalaması hiç önemli değil, ki çevrenizdeki insanlar "akademisyen ol rahat olursun" diye tavsiye verebilir ama okuyacağınız bölümle gerçekten ilgilenmiyor ya da araştırmacı bir zihniyete sahip değilseniz veya yazı makale tarzı işler ilginizi çekmiyorsa sizin için eziyet olur.
*** Yazacağınız üniversitenin çok adı ünlü bir üniversite olmasına gerek yok. Önemli olan hep CV'niz nasıl gözüküyordur. ODTÜ'den mezun olup elini hiç bir projeye sürmeyen arkadaşım iş bulmakta zorlanıyor. Hocalarınızın gözüne girin (Yalakalık değil), ilk derslerinizde dersle ilgili olduğunuzu belli edin. Hocalar her zaman iş verecek hevesli olan öğrenci isterler, bir nevi kanatlarına alıp sizi biraz eğitirler.
**** İngilizce gerçekten standart bir duruma geldi mümkünse İngilizce bölüm okuyun. Tercihinizi yaparken "benim İngilizcem iyi değil" diye korkmayın. 1 sene hazırlık okuyun gerçekten düzelir.
***** Ama asıl durum sayısal bir bölümde (örneğin Mühendislik) okuyorsanız gerçekten çok basit İngilizce kullanıyorsunuz. İngilizce konuşmaktan çok ders içi terimleri İngilizce öğreniyorsunuz.(Sözel bölüm için tecrübem yok) O yüzden İngilizce bölüm yazın.
***** Maddi durumunuza bağlıdır ama kesinlikle şehir dışı yazın. Ailenizin konforundan uzaklaşmak sizi yetişkin bir birey olma açısından İNANILMAZ deneyim sağlayacaktır. Gidin ilk sene yurtta kalın sonra birileriyle eve çıkın. Aidat yatırmayı, fatura ödemeyi öğrenin.
Daha yazılacak çok şey vardır ama öncelikle sağlıcakla sınavınızda başarılar diliyorum
Sınava girecek arkadaşlar YGS'ye ilk ve tek girişimde baraja takılmış ve yarın itibariyle bitirme jürisinin ardından mezun olacak bir abiniz/kardeşiniz olarak söyleyeceğim şu ki; klasik olacak ama doğru, bu sınavlar dünyanın sonu değil ve stres yapmaya değmeyecek bir şey. Ben hep bir hedef doğrultusunda mevcut alternatif yollarla ilerledim. Siz de aynı şekilde elinizdeki diğer kozları kullanarak hedefinize belki uzun bir süreçte ama başarıyla ulaşabilirsiniz. Ama bir idealiniz olmalı elbette. Bu idealinizi de gerçekten olmak istediğiniz ve yapmak istediğiniz mesleğe göre belirleyin çünkü ileride çok geç olup size bolca vakit kaybettirebilir. Sevgiler ve başarılar.
Kendinizi strese sokmayın çocuğunuzu da kendinize benzetin çok iyi anne baba olucaksınız
Her türlü işsiz kalıcaz arkadaşlar kasmayın
hayatın sonu değil arkadaşlar rahat rahat girin
20:48 abi çok sağol valla söylemesen yapmaya gidiyodum
Muhabbet çok sardı devam edin abi
Enis'in bahsettiği adres olayı için; benim ev baya Maps'te yok nedense. Zaten garip bi yerde garip bi şekilde kalıyor, bi de üstüne bina numarası sanırım bitkilerden falan kapalı insanların bulması çok zor oluyor. Genelde konuma yandaki apartmanı bırakıp adres detayında olayı anlatıyorum bi şeyler söylerken/kargo gelirken falan. Bu benim eve özeldir diyorum açıkçası ama olabiliyor böyle şeyler. Çok denk geldiyse bilemeyeceğim tabii.
Bu sene YKS sınavına gireceğim an itibariyle 3 gün 10 saat 13 var ve daha bu sınava girmemişler için söylüyorum inanın hayatınızda bunun dışında eğer gerçekten çok aksaklığın üst üste geldiği berbat bir döneminiz olmazsa bu sene hayatınızın en kötü senesi olucak.
Benim bu sene için kısa hikayem şöyle:
Bu seneye gayet normal ve motive başladım ama bu zamana gelinceye kadar çok şey yaşadım. Normalde asosyal bir kişiliğimdir ama bu sene üstümde farklı yükler olduğu için midir bilemem aniden aşırı sosyal eve girmek istemeyen birisi oldum ve yakın arkadaşım yokken iyi hoş arkadaşlarım var dediğim kişilerle gerçekten kardeş gibi oldum. Normalde anime de neymiş boş animasyon derken kasım ayında bir animeye başladım ve 7 ayda 1000 bölümden fazla anime izledim ve anime dışı bir şey izleyemiyorum. Her şey güzel gidiyor normalde akademik başarısı benden yüksek olan arkadaşlarımdan yeri geldiğinde daha iyi veya eşit yapıyorum netlerimi her şey güzel gidiyor, sonra hayatı boyunca asla bir şeye 1 günden fazla üzülemezken, depresyon vs cırt boş iş derken bir anda Aralık aylarında istemsiz bir depresyona girdim (tabi ben bunun depresyon olduğunu 3-4 ay sonra anladım) ve hayatım orda s**ışa geçti ne ders çalıştım ne arkadaşlarımlaydım, ne eve girdim, eve girdiğimde ne ev halkının yüzünü gördüm, bomboş geçiyordu. Arkadaşlarım da ders çalışmadığım için bana üzülmeye başlamıştı kaç kere arkadaşlarımı, ailemi üzmemek için ders çalışmaya başladım ama asla devamı gelmedi. Sonra havalar ısınınca vs bir şekilde bu depresyondan kurtuldum ama hâlâ ders çalışamıyordum ve kaygı, stres 0'dı. Bu gerçekten kötü bir şeydi çünkü beni ders çalışmaya motive edicek bir şey yoktu biraz stres lazım olan bir şey. Ders çalışmaya tekrar başlayalı 2 hafta falan oldu çok geç kaldım, arkadaşlarımın hepsi benden çok çok daha iyi yapıyorlar artık. Umarım sınavdan idare eder bir not alırım ve mezuna kalma stresini çekmem.
@Light Yagami usta ayıp ettin ben 150.000'e girsem yeterli diyorum sen 100.000'e malım dedin gkshfkwbxkabkc netler değişiyor fenbilimleri dershanesindeyim denemelerde 50-55'e 15-20 yapıyorum ama en zor yks denilen 2021 tyt ayt sinden 76.75 tyt 39.5 ayt yaptım yani kapasitem ne gerçekten hic bilmiyorum
Tam da en stresli anımda teşekkürler
Kafayı yemek üzereyim mezuna kalmıştım ve yine soruları yapamıyorum 3 yıldır yalnızım(sevgili değil arkadaş falan kimsem yok) mutlu olcağım en ufak aktivitem kalmadı her yeni gün yaşama sevincim azalıyor intihar etmememin tek sebebi ahiret inancımın olması 1 yıl daha sınava çalışmak istemiyorum artık bende mutlu olmak istiyorum her şeyden bıktım her şeyden uzaklaştım en ufak hayalim bile yok yanlış anlamayın sırf sınav stresi değil hayatta hiçbir şey yolunda gitmezken bir de eğitimde başarısız olunca umudum kalmıyor
İnstagram kullanıyorsan kullanıcı adını verebilir misin? Belki arkadaş oluruz. Bende yalnız biriyim.
25 yaş ve bende aynı boyleyim eksiksiz kafam karışık çok..
Abla 18 yaşındayım. Saçma bir lise ve fazla büyük olmayan, Maraşın bir mahallesinde bir apartmanda yaşayarak bu yaşa geldim. Hiçbir sosyal hayatım olmadı ve sen diyorsun ki "Bu sınav sizin sonunuz değil"
Zaten 2. Defa gireceğim, geçen sene kötü yaptım bir yıl daha hazırlanacak enerjim yok.
Videoda bilen insan stres yapar demeniz değerli sınava 1 senem kalmasına rağmen stres yapıyorum ailemi üzmek istemiyorum umarım herkes dilediği yeri kazanır
20:00 Doğruluğunu yanlışlığını bilmiyorum ama benim sınavda ilginç bir olay başıma geldi benim hemen arkamdaki çocuk sınav sırasında düşüp sara krizi geçirdi ben ikinci sefer giriyordum sınava ve çok hazırlanmıştım sınavda sıradan kalktığınız anda sınavınız biter diye de bir olay var onun da doğruluğunu bilmiyorum ama o yüzden çocuğa da kalkıp yardım etsem onca emeğim çöpe mi gidecek ne olacak zaten sınıfta gözetmenler var gibi değişik psikolojilere büründüm sonrasında sınıfın çoğu kalktı çocuğun başına toplandılar birbirleriyle falan konuşuyorlar bunların hepsinin yasak olduğunu biliyorum ama ben kımıldayamıyorum sınıfa ambulans girdi en son sedyeyle çocuğu alıp götürdüler ve evet devam ediyoruz diye hiçbir şey olmamış gibi devam edildi fsdfsefog Umarım kendisi iyidir bir şey olsa haberi duyulurdu herhalde diyerek de kendimi avuttum ama daha sonra ÖSYM ye dilekçe yazdım sınavdan çok iyi bir puan almama rağmen bu söylentiye inanarak başımdan geçenleri anlattım ambulans girdi bilmem ne oldu sınav konsantrasyonumu kaybettim odaklanamadım ki alakası yok sınavım baya güzel geçmişti belki de daha da odaklanmamı sağladı (Kimilerine göre acımasızca ve bencilce bir söylem gibi gelebilir ama ne yapayım öyle oldu yoksa umursamadığım veya üzülmediğim anlamına gelmez) hakkımın iade edilmesini ve 500 tam puan verilmesini istiyorum diyerek bir dilekçe yolladım aylar sonra ikinci sınava hazırlanırken(YGS LYS dönemi) bir mektup geldi ÖSYM den ve böyle bir hakkımın olmadığı söylendi bence üstünü örtme yöntemi kullanıldı olayın soğuması beklendi ve sonra da geçiştirildi biraz yurt dışında böyle bir olay olsa illaki bir işlem uygulanırdı diye düşünüyorum ama zaten emeğimin karşılığını da almıştım baya güzel bir puan yapmıştım şimdi dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da olmayayım üstüne gidersem bütün sınıfın ayağa kalkıp birbiriyle muhabbet ettiğini falan söylersem benim de sınavım yanmasın diyerek ben de üstüne gitmedim olayın daha fazla ama evet bir nevi bunun bir dedikodu olduğunu da test ederek öğrenmiş oldum. Türkiye'de zaten iş yeri kazası sonucu yaralanıp sakat kalanlar veya hayatını kaybedenler olduğunda kalan işçilerin fazla mesaiye zorlandığı, önemli olan iş yürüsün kodamanların kârı düşmesin mantığıyla sistemin yürütüldüğü insanın canının hiçe sayıldığı bir yer o yüzden sanki insanımıza çok değer veriliyormuş tafralarına girmeye de gerek yok maalesef böyle bir süzenin içindeyiz. Umarım o çocuk iyi ve sağlıklıdır.
Üniversite sınavı hiçbir şey değiştirmiyor bu arada hayatım aynı şekilde devam ediyor tek fark lise 5 teyim ve istedigim mesleğin derslerini görüyorum kendinize güvenin inanın yapilmayacak bir şey değil bosa stres yapmayin ve hayatinizin sonu olmadığını anlayın
Üniversite sınavına girerken hep kendimi bu sınavdan sonra rahatlayacaksın uzun süre ders çalışmayacaksın demiştim böyle kendimi rahatlattım. Üniversiteye girdikten sonra öğrendimki bu böyle değilmiş üniversite, üniversite sınavından daha zormuş. ama artık test çözmemenin mutluluğunu yaşıyorum sevgiler.