📌În atenția posesorilor de permise de PESCUIT recreativ emise de către ANPA 👇 .📌...Atribuirea dreptul de pescuit recreativ în HABITATELE PISCICOLE NATURALE ale României se face de către ANPA în calitate de ADMINISTRATOR al resurselor acvatice vii, pe baza unui permis nominal emis de acesta după caz : 1...📌... În fluviul Dunărea cu bratele sale și habitatele piscicole necontractate de către asociațiile de pescari atribuirea dreptului de pescuit se face pe baza unui permis nominal emis de către ANPA printr-un soft informatic online adică 👉PERMISUL ANPA PENTRU DUNĂRE ȘI APE NECONTRACTATE DE ASOCIAȚII 👈cu respectarea prevederilor legislație în vigoare privind pescuitul recreativ, a perioadelor și zonelor de prohibiție.... 2..📌...Atribuirea dreptului de pescuit recreativ in Marea Neagra, se face pe baza unui permis nominal emis de către ANPA printr-un intermediul unui soft informatic online, adică👉 PERMISUL ANPA pentru MAREA NEAGRA 👈cu respectarea prevederilor legislației în vigoare! 3..📌.. În habitatele piscicole naturale CONTRACTATE de asociațiile de pescari recreativi legal constituite și recunoscute, atribuirea dreptului de pescuit recreativ se face pe baza unui permis nominal emis de către ANPA 👉 PERMISUL DE PESCUIT RECREATIV PENTRU HABITATELE PISCICOLE NATURALE CONTRACTATE DE ASOCIITILE DE PESCARI 👈și eliberat de către ASOCIAȚIILE de pescari recreativi beneficiare ,legal constituite și recunoscute, prin încheierea de contracte pentru utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare, privind pescuitul recreativ, a perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și zona de protecție și refacere a resurselor acvatice vi! Ca urmare am vorbit despre aceste 3 tipuri de PERMISE ANPA, în videoclip!
Dacă am permisul pe jd.Timiș și Ampa. Pot pescuit și pe alte județe sau îmi trebuie și pe județul respectiv.
12 дней назад+2
Cum se aplică RECIPROCITATEA dintre ASOCIAȚIILE de PESCUIT? Este un fel de "Ştruțo-Cămila" 😅 iar videoclipul îl puteți vedea accesând link-ul ruclips.net/video/R0nsBnqYQD8/видео.htmlsi=niPbyiFP4FW3Bcv7
Salut Banditule ! Am lăsat un comentariu mai amplu legat de permise și legislație , pe care YT l-a făcut să dispară , dacă îl găsești interesant te rog să l re-postezi . Mulțumesc și Felicitări pt conținut !
11 дней назад
Mie nu-mi apare decât acest mesaj de la tine.... M-am uitat și în RUclips studio, este o aplicație unde îmi pot verifica mai multe amănunte, pot verifica și mesajele primite sau mesajele la care nu am răspuns, dar nu-mi apare! Poate nu s-a postat comentariul!
Salut! a fost postat , dar cred ca am greșit când am pus link pe portalul legislativ al Min Justiție , oricum era o descriere mai amplă a Ord 15/2011 ART 2 și 6 , cât și la anexa 3 (regulament al asociațiilor) , poate dacă ai timp să faci un video pe viitor ! Mulțumesc ! De asemenea și Ord 159/2011 , regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv , ART 3 afișarea regulamentului.
Ehe, sa vezi că și drumurile,caiile de acces au devenit private ,au cabane pe malul Oltului cu pontoane ,balastiere in toată splendoarea in albia râului,fara sa îi deranjeze nimeni.
Salut! Multumesc pentru prezentare! Propun un alt exemplu: eu am permis eliberat de AJVPS Brasov si vreau sa pescuiesc pe apele contractate de AJVPS Sibiu. Nu am vazut niciun tarif zilnic la AJVPS Sibiu. Poate ajung pe apele din Sibiu o data pe an; ar trebui sa merg sa imi fac carnet de membru la ei? Mi se pare absurd. Ca sa nu mai zic ca nu poti plati nimic online (problema valabila in cazul majoritatii asociatiilor), ar trebui sa mergi fizic, acolo, la sediul asociatiei…
11 дней назад
AJVPS Brașov îți eliberează ca în videoclip! Un carnet de membru +permisul ANPA pentru ape contractate! Cu acel permis ANPA pentru ape contractate pescuiești legal și la AJVPS SIBIU! Carnetul de membru nu îți dă dreptul legal sa pescuiești, decât acel permis ANPA pentru ape contractate! Dacă devi membru la AJVPS SIBIU, la fel îți eliberează și ea:un carnet de membru +același permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE! indiferent la ce asociație devi membru, tot același tip de permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE îl primești cu care pescuiești pe o apa contractata indiferent de județ! Asa este legal, dar vezi ca se fac și abuzuri pe apa!
Eu am permis de Sibiu,și am vrut sa pescuiesc la Voila (Bv),a trebuit să fac permis și pe Brașov
7 дней назад
@ioandumitru6487 cei de la Sibiu trebuiau să-ți elibereze un carnet de membru +permisul ANPA pentru ape contractate de ASOCIAȚII! În baza acestui permis ANPA obținut, legal poți pescui pe toată suprafață României dacă pescuiești pe ape contractate! Acum cei de la bv îți vor zice sa cotizezi la ei dacă vrei sa pescuiești la ei, pentru ca este vorba de bani! În plus se cred peste lege, cred ca apele au devenit ape privatizate 😁 toate apele contractate sunt ape publice, iar pentru a pescui pe o apa publica contractata îți trebuie permisul ANPA PENTRU APE CONTRACTATE DE ASOCIAȚII, în rest toate devin povesti și interese proprii!
Salutare Tică am două nelamuri, 1 dacă am permis anpa pe ape contractate și merg și pescuiesc pe o apă ne contractată, trebuie să am obligatoriu permis pentru ape ne contractate? Și 2 art 24 alin. f arată că se poate reține și lipan s-au făcut ceva modificări în legislație? Lipanu e specie protejată! Mulțumesc pentru un eventual răspuns!
11 дней назад+2
@@rlazar9470 dada cu un Permis ANPA pentru ape contractate de ASOCIAȚII, pescuiești legal numai pe apele CONTRACTATE indiferent de județ, dacă apa este CONTRACTATA! Lipanul este interzis să-l reții mai bine de 10 ani, asta se specifica când apare ordinul de prohibiție! Ordinul de prohibiție apare anual, și se publică în monitorul oficial! Se specifica acolo căci lipanul întra în întreaga perioada a anului în prohibiție, adică se referă ca nu ai voie să-l reții indiferent de dimensiune! S-a mai schimbat legislația, adică sunt amenzi mai mari la rubrica de sancțiuni, îți las link cu legea actualizata! Chiar jos, dacă derutezi ajungi și la rubrica de sancțiuni... lege5.ro/App/Document/ge2temrqhe2do/pescuitul-recreativ-in-habitatele-acvatice-naturale-lege-176-2024
Aș vrea să văd că amenajează și populează. Egzemplu ajvps timiș aș vrea sai văd amenajînd lacul Dumbrăvița sau accesul la lacul topolovăț , după ce căți ia bani separat pentru bălți lacuri îți rupi mașina ca să ajungi, sau plin de stuf
Salut. Îți mulțumesc pentru aceste informații ,pentru mine chiar sunt de mare ajutor . Am o întrebare : pe cei la care trebuie să platesti acea taxă în plus pentru anumite rauri sau lacuri ,trebuie sa-i caut eu sa platesc taxa sau au obligatia oarecum sa vină ei in controlul băltii sau paraului pentru a-mi cere taxa ..spun asta pentru ca mereu m-am intrebat ,dacă ma duc la pescuit de la 6-7 dimineata si este închis sau nu stiu unde se plateste taxa , ma pot apuca de pescuit fara sa platesc si fara sa am probleme ? In cazul in care vin in control ,doar sa-mi ia bani pe taxa si sa-mi vad de pescuit ? Multumesc anticipat!
4 дня назад
Tariful de taxat este un regulament intern, care poate sa difere de la o asociatie la alta! Alții îți vor zice sa plătești înainte, în alte zone vin ei pe râu și poți achita aceasta taxa pe loc! Dacă ai permisul de pescuit obținut, acela îți dă dreptul legal sa pescuiești! Taxa aia o plătești dacă vrei sa ajuți tu asociația respectiva, adică în schimbul taxei vei primi pește în râu! Dacă mergi într-o zona și asociația respectiva nu face nimic pentru apa, nu populează, atunci sfatul meu este sa nu achiți nici o taxa! Din moment ce ai permisul de pescuit acesta îți va da dreptul sa pescuiești! Dacă mergi la o asociație unde acei oameni se implica și populează, atunci poți plătii acea taxa pentru a ajuta asociația respectiva, deoarece de pe urmă banilor strânși de la pescari, vor popula din nou! Eu când ma duc într-o zona unde asociatia nu face nimic pentru apa, nu achit nici o taxa! Iar dacă ma duc la o asociație care populează și se implica, atunci plătesc taxa pentru ai ajuta!
Care sunt apele din zona montanta si care sunt cele din zona de ses?
12 дней назад
Apele din zona montana sunt apele unde ca formă de relief sunt munți, iar la apele de șes ai o formă de relif (câmpie, podiș, se poate include chiar deal) speciile de pești sunt diferite în aceste zone..... În zona de munte predomină păstrăvul și lipanul, mai rar bibanul și cleanul în zonele montate de altitudine mai mică, iar în zona de șes ai toate speciile de pești care exista în zona de seș.... Biban, stiucă, clean, albitura, șalău, Caras, somn, crap etc)
😂 problema este ca nu cred ca exista o delimitare clara, sunt pastravi si la ses si am prins si albituri si bibani la munte
12 дней назад
@dumitruadrian1424 eu cred ca apele de munte sunt delimitate de ROMSILVA, căci ei administrează aceste ape! Exista și zone submontane care nu aparțin de romsilva și este corect căci păstrăvul coboară pe râu 😂... Însă prohibiția se aplică pe specii fix din cauza asta sa fie discuții căci acolo este zona de munte sau nu!
O intrebare: Daca asociatia din alt judet in care eu vreau sa pescuiesc, nu are taxa de zi, cum se procedeaza? De exemplu, cei de la Alba Iulia nu au taxa de zi implementata in regulamentu lor, si nici cei din Hunedoara.
11 дней назад+1
Trebuie sa vezi ce ape sunt acolo! Daca sunt ape contractate trebuie sa te înscrii la o asociate de pescari, pentru a primii ca în videoclip un carnet de membru +permisul ANPA PENTRU APE CONTRACTATE, iar cu acest permis obținut pescuiești și la Alba și la Hunedoara dacă acolo sunt ape contractate! Dacă ei nu au taxa de zi, este simplu nu plătești! Legal pescuiești cu acel permis ANPA pentru Ape contractate pe care l-ai obținut! Dacă ești amendat, căci de ce nu ai devenit membru la Alba sau Hunedoara, amenda ți se da abuziv deoarece tu ai permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE, care este valabil pe anul în curs! Carnetul de membru nu îți dă dreptul legal sa pescuiești, decât acest permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE, pe care îl primești pe lângă permis! Dacă te înscrii la o asociație din Alba, sau Hunedoara primești tot acest tip de permis ANPA pentru ape contractate, cu care pescuiești pe apele contractate, indiferent de județ!
11 дней назад
Salut Permisul ANPA îl primesc de la asociatie de unde am Carnetul de Membru ? Sau pot sã îl cumpãr online Multumesc
Ba da au taxa de zi 50 lei, care trebuie platita inainte sa iesi pe apele lor
9 дней назад
Da de la asociația de unde ai carnet de membru acolo trebuie sa primești și permisul ANPA pentru ape contractate de ASOCIAȚII! Iar celelalte 2 permise ANPA, adică permisul ANPA PENTRU DUNĂRE și APE NECONTRACTATE de Asociații, sau permisul anpa pentru Marea Neagra se obțin online de pe site-ul ANPA!
03:45, și dacă nu mai plătim cotizația anuală are ceva , putem fi sancționați?
10 дней назад
Cotizația asta se plătește la o asociatia pentru a deveni membru, și asa poți obține permisul ANPA PENTRU APE CONTRACTATE DE ASOCIAȚII de pescari! Numai dacă devii membru poți obține acest tip de permis! După ce achiți aceasta cotizație asociatia îți eliberează un CARNET DE MEMBRU care atesta faptul ca ai devenit membru +permisul ANPA PENTRU APE CONTRACTATE DE ASOCIAȚII care atesta faptul ca poți pescui legal pe o apa contractata!
@ionuttomoiaga6383 Apare sub ADMINISTRAREA națională APELOR ROMANE! Deci aparține de apele romane, aici pescuiești cu permisul ANPA pentru DUNĂRE și APE NECONTRACTATE!
cum ai aflat , eu credeam ca face parte din parcul narional M-tii Rodnei , pescuitul fiind interzis acolo
11 дней назад+1
Am aflat de pe Wikipedia..... Într-adevăr are zona de izvarãre din Munții Rodnei!Mai are și ceva afluenti! Probabil ca în amonte pescuitul este închis, iar în aval de Munții Rodnei este deschis! Dar știi cum poți afla cel mai bine dacă pescuitul este închis? În fiecare an se publica în monitorul oficial prohibiția pe anul în curs! In acest ordin de prohibiție pe lângă prohibiție se specifica și râurile,în care pescuitul este închis, pentru refacerea piscicolă, sau râuri în care ai restricții în care pescuitul se face C&R, pentru a proteja fauna piscicolă! Astfel de râuri restricționate sunt enumerate în ordinul de prohibiție care se publică în fiecare an în monitorul oficial!
Salut! Nu ai precizat punctul tău de vedere cu privire la tarifele cerute de Romsilva pentru râurile de munte. Fir întins!
12 дней назад
@@costelcostin3980 fiecare direcție silvica își face propriul regulament în privința acestor taxe! Depinde de județ! Unele regulamente propun ca pe lângă permisul ANPA PENTRU DUNĂRE ȘI APE NECONTRACTATE DE, sa achiți o taxa de zi, înainte la sediu de a începe partida de pescuit.... La mine în județul Cluj, pe râul Someșul cald, lacul TARNIȚA, sau lacul BELIȘ, taxa a fost de 25lei pe zi și o plăteai pe apa, deoarece se deplasa un reprezentant Romsilva! Desigur pe lângă taxa trebuia sa ai permisul ANPA pentru Dunăre și APE NECONTRACTATE, deoarece în cazul unui control pe râu din partea poliție sau jandarmeriei îți cereau doar acest permis, deci nu erau curioși de taxa dacă ai plătit-o sau nu, fix din cauza ca taxa reprezinta altceva, taxa nu îți da nici un drept legal sa pescuiești pe o apa publica decât PERMISUL, și pe lângă asta nu puteai fi amendat pe râu pentru neachitarea de taxa, decât pentru lipsa permis.... Eu de regulă pescuiesc pe alte râuri, mult mai sălbatice în județul Cluj, râuri care sunt în paragină iar acolo nu mai plătesc taxa!
Salut. M-ai bagat in ceata mai sus. Ce legatura are Belishu cu anpa pentru Dunare si necontractate? Daca vin din Turda pe lacu Belis cu permis aqua crissius pe ape contractate nu e de ajuns? Tre sa am si pe dunare si ape ne contractate? Si inca ceva neclar, desi o spui foarte clar la inceput…anpa pt dunare si necontractate e gratis ??? Daca ajung la dunare pe la cazane in excursie la vara pot pescui gratis pe Dunare doar cu anpa aia?
11 дней назад+1
@jeanvaljean1475 permisul obținut de la asociația AquaCrisius, este un permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE DE ASOCIAȚII! Cu acel permis pescuiești doar pe ape CONTRACTATE de Asociații! Belisul nu este o apa CONTRACTATA de Asociații, este Administrata de romsilva iar acolo se pescuiește cu celalalt permis ANPA PENTRU DUNĂRE ȘI APE NECONTRACTATE DE! Da acest permis este gratuit, se obține online și este valabil și în format electronic! Exista tutoriale pas cu pas pe net cum se obține acest tip de permis! Dacă ajungi pe Dunăre poți pescui gratis cu acest permis, dar pe lângă acesta pe Dunăre îți trebuie avizul (pg-ul) politie de frontieră pt județul în care pescuiești, acest aviz se obține tot online(găsești tutoriale pe net cum se obține)
Nu va luati dupa tot felul de povesti, vedeti ce scrie in lege. Scrie clar in lege: "Permisul de pescuit recreativ este valabil atât pentru zonele pentru care asociația al cărei membru este a încheiat contracte de utilizare în scop recreativ a resurselor acvatice vii, cât și pentru zonele pentru care alte asociații au încheiate contracte, pe bază de reciprocitate". Reciprocitatea insemna contracte/conventii de reciprocitate semnate intre asociatii. Deci in afara acestor prevederi permisul respectiv emis de o alta asociatie nu este valabil. E adevarat la unele asociatii se poate plati taxe de zi, doar ca decat sa platesti tariful pe 3-4 zile e mai ieftin sa devi membru si sa platesti pe un an.
11 дней назад
La unele asociații se pot plăti taxe de zi, dar în caz de un control din partea jandarmeriei, politiei, aceștia te verifica de acel permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE DE ASOCIAȚII, pe ei nu-i interesează de taxa! Dacă nu ai acel permis scos, când mergi la alta asociație aceasta nu te lasă să pescuiești doar în baza taxei, deoarece nu ai permisul scos, și îți vor zice să devii membri la mei, pentru a-ți putea da carnetul de membru +permisul ANPA! Dacă ai scos permisul ANPA, atunci da te lasă să pescuiești dar mai plătești o taxa de zi! Daca nu as avea permisul ANPA scos și vreau sa ma duc la AquaCrisius sa pescuiesc doar în baza taxei, nu as fi legal, iar în caz de un control as fi amendat pentru lipsa permis!
La mine jandarmeria te controleaza si de carnetul de membru si daca ti-ai platit taxa si daca ai permis valabil. A inceput si politia si jandarmeria sa invete cum e cu valabilitatea permisului.
11 дней назад
@alexd2788 corect trebuie sa te verifice de toate documentele care au stat la baza obținerii permisului! Adică buletin+carnet de membru +permis ANPA pentru ape contractate de ASOCIAȚII!.... Te verifica în acest fel să vadă dacă ai obținut legal acest permis!... Ar fi culmea să te întrebe numai de permis, căci acesta se poate falsifica! Trebuie să prezinti toate documentele care au stat la emiterea permisului! Dacă vorbim de celalalt permis ANPA, acolo te verifica numai de buletin+permis!
Salut.Ce ai spus este valabil pentru asociatiile private.Pentru AJVPS este altceva.Trebuie sa fi membru
11 дней назад
Aceste asociații au același regim ca AJVPS. Asociațiile care au încheiat contracte de utilizare, au o apa CONTRACTATA! Fie ca vorbim de AJVPS, AJPS, CRE BACĂU, AQUA CRISIUS, sunt ape CONTRACTATE, deci aceste ape rămân publice, iar pe o apa contractata se pescuiește cu un permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE DE ASOCIAȚII! Acest tip de permis ți se eliberează de aceste asociații! Pe o apa contractata se pescuiește cu un permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE DE ASOCIAȚII, se respecta legislația în vigoare! Sunt și APE CONCESIONATE de unele asociații, aceste ape devin private, au alt regim, iar aici se pescuiește în baza taxei, nu se respecta prohibiția generala, se pescuiește ca pe o balta privata! De exemplu o porțiune din râul Târnava mare ceste CONCESIONAT, acolo nu se mai respecta prohibiția ca pe o apa CONTRACTATA, și pescuitul se face pana în 1 decembrie la păstrăv! Avem doua tipuri de ape :CONTRACTATE și CONCESIONATE... Pe o apa contractata se pescuiește în baza permisului ANPA PENTRU APE CONTRACTATE.... Și pe o apa CONCESIONATA se pescuiește ca pe apa privatizată, doar cu taxa poți pescui și în prohibiție dacă asa stabilește asociatia care a concesionat apa.... Noi avem puține ape concesionate! Apele care sunt CONTRACTATE nu se pot CONCESIONA, apele care sunt administrate de ROMSILVA nu se pot CONCESIONA, decât apele care aparțin direct de apele romane! Ca urmare dacă devin membru la AJVPS o sa primești ca în videoclip! Un carnet de membru+permisul ANPA pentru ape contractate! Deoarece este o apa contractata!
Aiurea nici un permis nu e gratuit ,si alta ca la nimeni 3 permise aiurea unul cu mai multe rubrici asta trebuiea dar ce este bun la noi ,(Braconajul).si hotiea
📌În atenția posesorilor de permise de PESCUIT recreativ emise de către ANPA 👇
.📌...Atribuirea dreptul de pescuit recreativ în HABITATELE PISCICOLE NATURALE ale României se face de către ANPA în calitate de ADMINISTRATOR al resurselor acvatice vii, pe baza unui permis nominal emis de acesta după caz :
1...📌... În fluviul Dunărea cu bratele sale și habitatele piscicole necontractate de către asociațiile de pescari atribuirea dreptului de pescuit se face pe baza unui permis nominal emis de către ANPA printr-un soft informatic online adică 👉PERMISUL ANPA PENTRU DUNĂRE ȘI APE NECONTRACTATE DE ASOCIAȚII 👈cu respectarea prevederilor legislație în vigoare privind pescuitul recreativ, a perioadelor și zonelor de prohibiție....
2..📌...Atribuirea dreptului de pescuit recreativ in Marea Neagra, se face pe baza unui permis nominal emis de către ANPA printr-un intermediul unui soft informatic online, adică👉 PERMISUL ANPA pentru MAREA NEAGRA 👈cu respectarea prevederilor legislației în vigoare!
3..📌.. În habitatele piscicole naturale CONTRACTATE de asociațiile de pescari recreativi legal constituite și recunoscute, atribuirea dreptului de pescuit recreativ se face pe baza unui permis nominal emis de către ANPA 👉 PERMISUL DE PESCUIT RECREATIV PENTRU HABITATELE PISCICOLE NATURALE CONTRACTATE DE ASOCIITILE DE PESCARI 👈și eliberat de către ASOCIAȚIILE de pescari recreativi beneficiare ,legal constituite și recunoscute, prin încheierea de contracte pentru utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare, privind pescuitul recreativ, a perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și zona de protecție și refacere a resurselor acvatice vi!
Ca urmare am vorbit despre aceste 3 tipuri de PERMISE ANPA, în videoclip!
Super material.
Bravoooo Dane!😊😊
Mulțumesc frumos, fir întins! Salutări 🤝
Foarte bine explicat. Felicitari.
Un bandit corect, felicitări si respect !!!
În legătură cu AJVPS SIBIU este o mare problemă. Anul trecut (2024 )au eliberat permise abia în luna august și se pretindea taxa pentru tot anul 😢.
Dacă am permisul pe jd.Timiș și Ampa. Pot pescuit și pe alte județe sau îmi trebuie și pe județul respectiv.
Cum se aplică RECIPROCITATEA dintre ASOCIAȚIILE de PESCUIT? Este un fel de "Ştruțo-Cămila" 😅 iar videoclipul îl puteți vedea accesând link-ul ruclips.net/video/R0nsBnqYQD8/видео.htmlsi=niPbyiFP4FW3Bcv7
Salut Banditule ! Am lăsat un comentariu mai amplu legat de permise și legislație , pe care YT l-a făcut să dispară , dacă îl găsești interesant te rog să l re-postezi . Mulțumesc și Felicitări pt conținut !
Mie nu-mi apare decât acest mesaj de la tine.... M-am uitat și în RUclips studio, este o aplicație unde îmi pot verifica mai multe amănunte, pot verifica și mesajele primite sau mesajele la care nu am răspuns, dar nu-mi apare! Poate nu s-a postat comentariul!
Salut! a fost postat , dar cred ca am greșit când am pus link pe portalul legislativ al Min Justiție , oricum era o descriere mai amplă a Ord 15/2011 ART 2 și 6 , cât și la anexa 3 (regulament al asociațiilor) , poate dacă ai timp să faci un video pe viitor ! Mulțumesc !
De asemenea și Ord 159/2011 , regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv , ART 3 afișarea regulamentului.
Ehe, sa vezi că și drumurile,caiile de acces au devenit private ,au cabane pe malul Oltului cu pontoane ,balastiere in toată splendoarea in albia râului,fara sa îi deranjeze nimeni.
Salut! Multumesc pentru prezentare! Propun un alt exemplu: eu am permis eliberat de AJVPS Brasov si vreau sa pescuiesc pe apele contractate de AJVPS Sibiu. Nu am vazut niciun tarif zilnic la AJVPS Sibiu. Poate ajung pe apele din Sibiu o data pe an; ar trebui sa merg sa imi fac carnet de membru la ei? Mi se pare absurd. Ca sa nu mai zic ca nu poti plati nimic online (problema valabila in cazul majoritatii asociatiilor), ar trebui sa mergi fizic, acolo, la sediul asociatiei…
AJVPS Brașov îți eliberează ca în videoclip! Un carnet de membru +permisul ANPA pentru ape contractate!
Cu acel permis ANPA pentru ape contractate pescuiești legal și la AJVPS SIBIU! Carnetul de membru nu îți dă dreptul legal sa pescuiești, decât acel permis ANPA pentru ape contractate!
Dacă devi membru la AJVPS SIBIU, la fel îți eliberează și ea:un carnet de membru +același permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE! indiferent la ce asociație devi membru, tot același tip de permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE îl primești cu care pescuiești pe o apa contractata indiferent de județ! Asa este legal, dar vezi ca se fac și abuzuri pe apa!
Eu am permis de Sibiu,și am vrut sa pescuiesc la Voila (Bv),a trebuit să fac permis și pe Brașov
@ioandumitru6487 cei de la Sibiu trebuiau să-ți elibereze un carnet de membru +permisul ANPA pentru ape contractate de ASOCIAȚII! În baza acestui permis ANPA obținut, legal poți pescui pe toată suprafață României
dacă pescuiești pe ape contractate!
Acum cei de la bv îți vor zice sa cotizezi la ei dacă vrei sa pescuiești la ei, pentru ca este vorba de bani! În plus se cred peste lege, cred ca apele au devenit ape privatizate 😁 toate apele contractate sunt ape publice, iar pentru a pescui pe o apa publica contractata îți trebuie permisul ANPA PENTRU APE CONTRACTATE DE ASOCIAȚII, în rest toate devin povesti și interese proprii!
Salutare Tică am două nelamuri, 1 dacă am permis anpa pe ape contractate și merg și pescuiesc pe o apă ne contractată, trebuie să am obligatoriu permis pentru ape ne contractate? Și 2 art 24 alin. f arată că se poate reține și lipan s-au făcut ceva modificări în legislație? Lipanu e specie protejată! Mulțumesc pentru un eventual răspuns!
@@rlazar9470 dada cu un Permis ANPA pentru ape contractate de ASOCIAȚII, pescuiești legal numai pe apele CONTRACTATE indiferent de județ, dacă apa este CONTRACTATA!
Lipanul este interzis să-l reții mai bine de 10 ani, asta se specifica când apare ordinul de prohibiție! Ordinul de prohibiție apare anual, și se publică în monitorul oficial! Se specifica acolo căci lipanul întra în întreaga perioada a anului în prohibiție, adică se referă ca nu ai voie să-l reții indiferent de dimensiune!
S-a mai schimbat legislația, adică sunt amenzi mai mari la rubrica de sancțiuni, îți las link cu legea actualizata! Chiar jos, dacă derutezi ajungi și la rubrica de sancțiuni... lege5.ro/App/Document/ge2temrqhe2do/pescuitul-recreativ-in-habitatele-acvatice-naturale-lege-176-2024
Ok mulțumesc mult și fir întins în noul sezon!
Aș vrea să văd că amenajează și populează. Egzemplu ajvps timiș aș vrea sai văd amenajînd lacul Dumbrăvița sau accesul la lacul topolovăț , după ce căți ia bani separat pentru bălți lacuri îți rupi mașina ca să ajungi, sau plin de stuf
Salut. Îți mulțumesc pentru aceste informații ,pentru mine chiar sunt de mare ajutor . Am o întrebare : pe cei la care trebuie să platesti acea taxă în plus pentru anumite rauri sau lacuri ,trebuie sa-i caut eu sa platesc taxa sau au obligatia oarecum sa vină ei in controlul băltii sau paraului pentru a-mi cere taxa ..spun asta pentru ca mereu m-am intrebat ,dacă ma duc la pescuit de la 6-7 dimineata si este închis sau nu stiu unde se plateste taxa , ma pot apuca de pescuit fara sa platesc si fara sa am probleme ? In cazul in care vin in control ,doar sa-mi ia bani pe taxa si sa-mi vad de pescuit ? Multumesc anticipat!
Tariful de taxat este un regulament intern, care poate sa difere de la o asociatie la alta! Alții îți vor zice sa plătești înainte, în alte zone vin ei pe râu și poți achita aceasta taxa pe loc!
Dacă ai permisul de pescuit obținut, acela îți dă dreptul legal sa pescuiești! Taxa aia o plătești dacă vrei sa ajuți tu asociația respectiva, adică în schimbul taxei vei primi pește în râu!
Dacă mergi într-o zona și asociația respectiva nu face nimic pentru apa, nu populează, atunci sfatul meu este sa nu achiți nici o taxa! Din moment ce ai permisul de pescuit acesta îți va da dreptul sa pescuiești!
Dacă mergi la o asociație unde acei oameni se implica și populează, atunci poți plătii acea taxa pentru a ajuta asociația respectiva, deoarece de pe urmă banilor strânși de la pescari, vor popula din nou!
Eu când ma duc într-o zona unde asociatia nu face nimic pentru apa, nu achit nici o taxa! Iar dacă ma duc la o asociație care populează și se implica, atunci plătesc taxa pentru ai ajuta!
Super , îți mulțumesc mult pentru răspuns . Faci o super treabă.Fir întins ! 🫡
Care sunt apele din zona montanta si care sunt cele din zona de ses?
Apele din zona montana sunt apele unde ca formă de relief sunt munți, iar la apele de șes ai o formă de relif (câmpie, podiș, se poate include chiar deal) speciile de pești sunt diferite în aceste zone..... În zona de munte predomină păstrăvul și lipanul, mai rar bibanul și cleanul în zonele montate de altitudine mai mică, iar în zona de șes ai toate speciile de pești care exista în zona de seș.... Biban, stiucă, clean, albitura, șalău, Caras, somn, crap etc)
😂 problema este ca nu cred ca exista o delimitare clara, sunt pastravi si la ses si am prins si albituri si bibani la munte
@dumitruadrian1424 eu cred ca apele de munte sunt delimitate de ROMSILVA, căci ei administrează aceste ape! Exista și zone submontane care nu aparțin de romsilva și este corect căci păstrăvul coboară pe râu 😂... Însă prohibiția se aplică pe specii fix din cauza asta sa fie discuții căci acolo este zona de munte sau nu!
Poti face un tutorial despre pescuit la clean iarna pe gume?
O intrebare: Daca asociatia din alt judet in care eu vreau sa pescuiesc, nu are taxa de zi, cum se procedeaza? De exemplu, cei de la Alba Iulia nu au taxa de zi implementata in regulamentu lor, si nici cei din Hunedoara.
Trebuie sa vezi ce ape sunt acolo! Daca sunt ape contractate trebuie sa te înscrii la o asociate de pescari, pentru a primii ca în videoclip un carnet de membru +permisul ANPA PENTRU APE CONTRACTATE, iar cu acest permis obținut pescuiești și la Alba și la Hunedoara dacă acolo sunt ape contractate! Dacă ei nu au taxa de zi, este simplu nu plătești! Legal pescuiești cu acel permis ANPA pentru Ape contractate pe care l-ai obținut!
Dacă ești amendat, căci de ce nu ai devenit membru la Alba sau Hunedoara, amenda ți se da abuziv deoarece tu ai permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE, care este valabil pe anul în curs!
Carnetul de membru nu îți dă dreptul legal sa pescuiești, decât acest permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE, pe care îl primești pe lângă permis!
Dacă te înscrii la o asociație din Alba, sau Hunedoara primești tot acest tip de permis ANPA pentru ape contractate, cu care pescuiești pe apele contractate, indiferent de județ!
Salut
Permisul ANPA îl primesc de la asociatie de unde am Carnetul de Membru ? Sau pot sã îl cumpãr online
Multumesc
Da acolo îl primiți!
Ba da au taxa de zi 50 lei, care trebuie platita inainte sa iesi pe apele lor
Da de la asociația de unde ai carnet de membru acolo trebuie sa primești și permisul ANPA pentru ape contractate de ASOCIAȚII!
Iar celelalte 2 permise ANPA, adică permisul ANPA PENTRU DUNĂRE și APE NECONTRACTATE de Asociații, sau permisul anpa pentru Marea Neagra se obțin online de pe site-ul ANPA!
03:45, și dacă nu mai plătim cotizația anuală are ceva , putem fi sancționați?
Cotizația asta se plătește la o asociatia pentru a deveni membru, și asa poți obține permisul ANPA PENTRU APE CONTRACTATE DE ASOCIAȚII de pescari! Numai dacă devii membru poți obține acest tip de permis! După ce achiți aceasta cotizație asociatia îți eliberează un CARNET DE MEMBRU care atesta faptul ca ai devenit membru +permisul ANPA PENTRU APE CONTRACTATE DE ASOCIAȚII care atesta faptul ca poți pescui legal pe o apa contractata!
salut banditule! cum pot sa aflu daca pot sa pescuiesc pe o apa daca aceasta nu apare pe lista apelor anpa?
Ce fel de apa te interesează? Dami numele ei căci o cautam si ii dam de cap! 😂
numele apei este repedea , se afla in Borsa MM
@ionuttomoiaga6383 Apare sub ADMINISTRAREA națională APELOR ROMANE! Deci aparține de apele romane, aici pescuiești cu permisul ANPA pentru DUNĂRE și APE NECONTRACTATE!
cum ai aflat , eu credeam ca face parte din parcul narional M-tii Rodnei , pescuitul fiind interzis acolo
Am aflat de pe Wikipedia..... Într-adevăr are zona de izvarãre din Munții Rodnei!Mai are și ceva afluenti! Probabil ca în amonte pescuitul este închis, iar în aval de Munții Rodnei este deschis! Dar știi cum poți afla cel mai bine dacă pescuitul este închis? În fiecare an se publica în monitorul oficial prohibiția pe anul în curs! In acest ordin de prohibiție pe lângă prohibiție se specifica și râurile,în care pescuitul este închis, pentru refacerea piscicolă, sau râuri în care ai restricții în care pescuitul se face C&R, pentru a proteja fauna piscicolă! Astfel de râuri restricționate sunt enumerate în ordinul de prohibiție care se publică în fiecare an în monitorul oficial!
In Italia poți pescui de pe plaje gratis
Salut! Nu ai precizat punctul tău de vedere cu privire la tarifele cerute de Romsilva pentru râurile de munte. Fir întins!
@@costelcostin3980 fiecare direcție silvica își face propriul regulament în privința acestor taxe! Depinde de județ! Unele regulamente propun ca pe lângă permisul ANPA PENTRU DUNĂRE ȘI APE NECONTRACTATE DE, sa achiți o taxa de zi, înainte la sediu de a începe partida de pescuit....
La mine în județul Cluj, pe râul Someșul cald, lacul TARNIȚA, sau lacul BELIȘ, taxa a fost de 25lei pe zi și o plăteai pe apa, deoarece se deplasa un reprezentant Romsilva! Desigur pe lângă taxa trebuia sa ai permisul ANPA pentru Dunăre și APE NECONTRACTATE, deoarece în cazul unui control pe râu din partea poliție sau jandarmeriei îți cereau doar acest permis, deci nu erau curioși de taxa dacă ai plătit-o sau nu, fix din cauza ca taxa reprezinta altceva, taxa nu îți da nici un drept legal sa pescuiești pe o apa publica decât PERMISUL, și pe lângă asta nu puteai fi amendat pe râu pentru neachitarea de taxa, decât pentru lipsa permis....
Eu de regulă pescuiesc pe alte râuri, mult mai sălbatice în județul Cluj, râuri care sunt în paragină iar acolo nu mai plătesc taxa!
Înțeleg. Mulțumesc pentru răspunsul detaliat! 🙏
Cum poate angajatul unui ONG sa ma legitimeze în vederea amendari
Salut. M-ai bagat in ceata mai sus. Ce legatura are Belishu cu anpa pentru Dunare si necontractate? Daca vin din Turda pe lacu Belis cu permis aqua crissius pe ape contractate nu e de ajuns? Tre sa am si pe dunare si ape ne contractate? Si inca ceva neclar, desi o spui foarte clar la inceput…anpa pt dunare si necontractate e gratis ??? Daca ajung la dunare pe la cazane in excursie la vara pot pescui gratis pe Dunare doar cu anpa aia?
@jeanvaljean1475 permisul obținut de la asociația AquaCrisius, este un permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE DE ASOCIAȚII! Cu acel permis pescuiești doar pe ape CONTRACTATE de Asociații! Belisul nu este o apa CONTRACTATA de Asociații, este Administrata de romsilva iar acolo se pescuiește cu celalalt permis ANPA PENTRU DUNĂRE ȘI APE NECONTRACTATE DE! Da acest permis este gratuit, se obține online și este valabil și în format electronic! Exista tutoriale pas cu pas pe net cum se obține acest tip de permis! Dacă ajungi pe Dunăre poți pescui gratis cu acest permis, dar pe lângă acesta pe Dunăre îți trebuie avizul (pg-ul) politie de frontieră pt județul în care pescuiești, acest aviz se obține tot online(găsești tutoriale pe net cum se obține)
Nu va luati dupa tot felul de povesti, vedeti ce scrie in lege. Scrie clar in lege: "Permisul de pescuit recreativ este valabil atât pentru zonele pentru care asociația al cărei membru este a încheiat contracte de utilizare în scop recreativ a resurselor acvatice vii, cât și pentru zonele pentru care alte asociații au încheiate contracte, pe bază de reciprocitate". Reciprocitatea insemna contracte/conventii de reciprocitate semnate intre asociatii. Deci in afara acestor prevederi permisul respectiv emis de o alta asociatie nu este valabil. E adevarat la unele asociatii se poate plati taxe de zi, doar ca decat sa platesti tariful pe 3-4 zile e mai ieftin sa devi membru si sa platesti pe un an.
La unele asociații se pot plăti taxe de zi, dar în caz de un control din partea jandarmeriei, politiei, aceștia te verifica de acel permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE DE ASOCIAȚII, pe ei nu-i interesează de taxa!
Dacă nu ai acel permis scos, când mergi la alta asociație aceasta nu te lasă să pescuiești doar în baza taxei, deoarece nu ai permisul scos, și îți vor zice să devii membri la mei, pentru a-ți putea da carnetul de membru +permisul ANPA!
Dacă ai scos permisul ANPA, atunci da te lasă să pescuiești dar mai plătești o taxa de zi!
Daca nu as avea permisul ANPA scos și vreau sa ma duc la AquaCrisius sa pescuiesc doar în baza taxei, nu as fi legal, iar în caz de un control as fi amendat pentru lipsa permis!
La mine jandarmeria te controleaza si de carnetul de membru si daca ti-ai platit taxa si daca ai permis valabil. A inceput si politia si jandarmeria sa invete cum e cu valabilitatea permisului.
@alexd2788 corect trebuie sa te verifice de toate documentele care au stat la baza obținerii permisului! Adică buletin+carnet de membru +permis ANPA pentru ape contractate de ASOCIAȚII!.... Te verifica în acest fel să vadă dacă ai obținut legal acest permis!... Ar fi culmea să te întrebe numai de permis, căci acesta se poate falsifica! Trebuie să prezinti toate documentele care au stat la emiterea permisului!
Dacă vorbim de celalalt permis ANPA, acolo te verifica numai de buletin+permis!
Nu de ASOCIATII, de ASOCIATIE ca asa scrie in lege: "pescuit recreativ este valabil atât pentru zonele pentru care ASOCIATIA ...."
Ti se pare normal sa platesti vreo 10 ajvps pe an ? Mie nu
Din arad nu poti pescui in bihor iel agenda
În Bihor se fac cele mai multe abuzuri, exact pe tema pe care am explicat-o în videoclip!
Care paza ? Care populare?
Popularea imaginară pe caiet! 😂
Salut.Ce ai spus este valabil pentru asociatiile private.Pentru AJVPS este altceva.Trebuie sa fi membru
Aceste asociații au același regim ca AJVPS. Asociațiile care au încheiat contracte de utilizare, au o apa CONTRACTATA! Fie ca vorbim de AJVPS, AJPS, CRE BACĂU, AQUA CRISIUS, sunt ape CONTRACTATE, deci aceste ape rămân publice, iar pe o apa contractata se pescuiește cu un permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE DE ASOCIAȚII! Acest tip de permis ți se eliberează de aceste asociații!
Pe o apa contractata se pescuiește cu un permis ANPA PENTRU APE CONTRACTATE DE ASOCIAȚII, se respecta legislația în vigoare!
Sunt și APE CONCESIONATE de unele asociații, aceste ape devin private, au alt regim, iar aici se pescuiește în baza taxei, nu se respecta prohibiția generala, se pescuiește ca pe o balta privata! De exemplu o porțiune din râul Târnava mare ceste CONCESIONAT, acolo nu se mai respecta prohibiția ca pe o apa CONTRACTATA, și pescuitul se face pana în 1 decembrie la păstrăv!
Avem doua tipuri de ape :CONTRACTATE și CONCESIONATE...
Pe o apa contractata se pescuiește în baza permisului ANPA PENTRU APE CONTRACTATE....
Și pe o apa CONCESIONATA se pescuiește ca pe apa privatizată, doar cu taxa poți pescui și în prohibiție dacă asa stabilește asociatia care a concesionat apa.... Noi avem puține ape concesionate!
Apele care sunt CONTRACTATE nu se pot CONCESIONA, apele care sunt administrate de ROMSILVA nu se pot CONCESIONA, decât apele care aparțin direct de apele romane!
Ca urmare dacă devin membru la AJVPS o sa primești ca în videoclip! Un carnet de membru+permisul ANPA pentru ape contractate! Deoarece este o apa contractata!
Aiurea nici un permis nu e gratuit ,si alta ca la nimeni 3 permise aiurea unul cu mai multe rubrici asta trebuiea dar ce este bun la noi ,(Braconajul).si hotiea