Gayet güzel yerinde tespitler olmuş. Türkiye'ye göre büyük zorlukları var, yalnızlık, kışın gelen depresyon, okulların zor olması gibi. Ama parttime çalışıp kendini finanse ederek okuyabilmek, değer görmek yüksek eğitim kalitesi gibi büyük artıları da var.
Maddi olarak destek alıyorsanız ve istekliyseniz okulu bitirirsiniz. Ben 2006-2013 arası Bachelor/ Darmstadt ve Master/Mannheim yaptım. İstekli ve arzulu olursanız okunuyor. Birde sağlam arkadaşlar bulun sınıfınızda. Tek başına okumak zor. Labor dersleri filan oluyor…. Herkese başarılar
Gayet bilgili ve konuyu bütün yönleriyle kuşatan tarzda, kapsamlı ama detaylı bilgi aktarabilen, bilgisini ifade etmeyi iyi bilen bir insan, çok teşekkür ederim, yolu açık olsun.
Her şeyin başı disiplin, çalışmak, zaman, sabır, istek. Adamlar gibi olalım gelişmiş ülke olalım vs deyip çalışmamakda en büyük çelişkimiz. Temel olmadan ev bina yapılmazki. Okulda, meslek eğitimi de böyle bir süreç.
Selam Ahmet öncelikle sana teşekkür etmek istiyorum. Ben kimya proses mühliği okuyorum. İlk dönem ing mat 1 sınavına girmemiştim 2. Dönem senin videona denk geldim. En büyük motivasyon kaynağım oldu ve geçtim. Öyle videolar çekersen bu psikolojik zorluklarla hep birlikte mücadele ederiz❤️. Bu videodaki herseye katılıyorum ve bizde sürekli bunları konuşuyoruz. Ama ünv en büyük zorluk bence Almanca ve dönem içinde ödevlerden vakit kalmaması sınavlara çalışmaya :s
Merhabalar ben bu sene sınava hazırlanıyorum, Almanya'da kimya mühendisliği okumayı düşünüyorum biraz okuduğunuz okulu ve bölümün içeriğini yani Almanya'daki müfredatı açıklayabilir misiniz çünkü ne yt de ne de internette bir bilgi bulamıyorum rahatsız ettiysem kusura bakmayın teşekkür ederim şimdiden
bu 10-15 yıl önce de böyleydi, değişen bir şey yok. Münih Teknik Üniversitesi İstanbul'daki İTÜ'den çok daha kolay bir üniversiteydi. Almanya'daki eğitimi abartmaya gerek yok, İTÜ'de ortalamanız 3 üstüyse her türlü rahat yaparsınız.
Yigenim universite girmek icin ön sinava girmisti binlerce ögrenci icinden son 300 ögrenci ile sözlü sinav yapildi bire bir 10 Professor ile almanca ve ingilizce olarak en son 70 ögrenci üniversiteye gire bildi , bence almanyada her üniversiteye girmekte kolay degil simdi oglum girecek Hochschule ye gidiyor 3. Yili bakalim ne yapacak
Almaya -> girmek kolay, çıkmak orta-zor arası. Türkiye -> girmek çok zor, çıkmak zor. İTÜ'de yatılı ve sonrasında Münih Teknik'te okudum. Kimse ağlamasın, Türkiye'deki üniversiteler çok daha zor her açıdan. Hatta şu an daha da zor. Benim zamanımda aileden harçlık + az buz da proje, part time vs çalışarak para kazanabiliyorduk, şimdi bu paralar da yetmiyor. Belki Türkiye'nin tek kolay yanı başka bir şehirden İstanbul'a geldiğinizde dil değişmiyor, Türkçe konuşuluyor, o kadar. Burda gencin dediği gibi farklı alternatifler olduğu için ve Avrupa insanı da zora gelemediği için önce bakıyorlar biraz, olmayınca direk farklı yola geçiyorlar. Fakat bu konularda Almanya'da bir Alman'ın işi, Türkiye'deki bir Türk'e göre aşırı daha kolay. Türk Türk'ü (ortamda başka milletten biri olmasa bile) ucuz iş gücü olarak görür, Alman Alman'ı diğer milletlere karşı kıyak geçerek korur.
@@serifeFida Almanyada cogu bölümde NC denilen olay yok, yani belli kriterleri karsiladiginiza direk o bölüme sinavsiz yazilabiliyorsunuz. Eger hukuk, tıp gibi bölümlere yada cok ragbet gören üniversitlerin bölümlerine girmek istediginizde, bir sekilde elemeye tabi tutulmak gerekiyor. Bu elemede lise bitirme notu, o bölümle ilgili almis oldugunuz kurs yada egitimler ve duruma göre mülakata alinarak girebiliyorsunuz.
@@zaporoshti3392 Benim bahsettigim okurkenki yasadigin ekonomik sartlar degil, egitimin icerigi. Almanyada konuya hakim degilsen o bölümü bitiremezsin. Türkiyede yan gelip yatarak üniversite bitirilebiliyor ama bu Almanyada olmuyor, Bir sinavdan iki kez kaldiginda o bölümü bir daha Almanyaya okuyamamak üzere okuldan atiliyorsun, bende odtü'den Münih teknik mekatronige gectim ve Almanyada mezun oldum. 9 senedir BMW de mühendis olarak calisiyorum
Türkiye'den Almanya'ya giden ve 200 bin ve üzeri sıralama yapan öğrenciler genellikle üniversiteyi bitiremiyorlar. Burada çok kişi gördüm, hevesle Almanya'ya gelmiş C1'ini başarıyla geçmiş. Fakat öğrencinin bir çalışma düzeni yok. O yüzden gelmeden önce herkese diyorum en azından 100 bine girmeniz lazım, 100 bine girmeniz demek yabancı bir ülkede hala Almanya gibi eğitimin üst düzey olduğu bir ülkede minimum denebilir.
@@kullanckullanc6077 Yok yok en ideali ilk 1000 bide üstüne Almanya'da okuyabilmeniz için okuduğunuz bölümün tum derslerini önceden bilmeniz lazım ne abarttiniz şu yurt dışı üniversitelerini tam tersine türkiyede iyi bir universite kazanabilmek çok daha zor bir sürü tanıdığım var yurt dışında
@@ahmetaydeniiz katılmıyorum. Iyi bir sıralama yapan çalışma düzenini oturtmuş kişilerdir. Bu nedenle Almanya'da üniversitede daha az zorlanacaklar. Ayrıca mesela 1 milyon yapmış adam geliyor Almanya'ya, bu adam nasıl dersleri versin. 1 milyon yapmış kişilerin çoğu daha çarpım tablosunu söylerken 1-2 saniye düşünüp söylüyor. Bu adamlar nasıl üst düzey matematik problemi çözsün. 300 binden sonra matematik bilgisi aşırı düşüyor. Senin üniversitede okuyabileceğinden emin olman için en az 100.000 yapman lazım.
göttingen üniversitesinde bwl okuyorum, derslerde evet almanca zorluyor ve her gün en az 2 saat de olsa ders çalışıyorum bence bölümüm o kadar mükemmel zorluğu yok çalışan yapıyor ama tek sıkıntım burada ekonomik ve yalnızlık, her ne kadar oo yurtdışında okuyor diye göze güzel gelse de türkiyedeki bir öğrencinin hayatından daha az sosyal geçiyor bunun yanında kendi ev işini kendin yapıyor kısacası bir birey gibi her şeyi göze alıyorsun. bambaşka ülkede bambaşka bir yaşam başlangıcı kaybedicek hiçbir şey yok ama kazanılacak çok şey var
4:16 Çok çalışmakta bazen yeterli gelmiyor. Mühendislik derslerinde ezberinin kuvvetli olması lazım. Üçüncü sınıf mühendislik sorularını birden fazla konuyu iyi bilenler yapabilir. Enerji Mühendisliğinin makine derslerini bu yüzden geçemedim. Elektrik, Elektronik ve Yazılım dersleri benim için o kadar zor değildi. Lakin makine derslerine ezberim yeterli gelmedi. Bölüm seçerken derslerin içeriklerini iyice araştırın. Mümkünse konu kitaplarını internette araştırın. Eminim Lisans ve Ön lisans bitirecek kapasiteniz vardır. Kendiniz için en iyi bölümü bulmaya uğraşın.
@@T0LUNAY Geometri, fizik, kimya ve matematikte çok iyiysen makine bölümlerini tercih edebilirsin. Enerji bölümünde ağırlıklı makine dersleri vardır. Ona göre tercihini yap.
@@T0LUNAY O üniversitelerden mevzun veya okuyanlara sorsan daha iyi. Özellikle birden fazla kişiye sormaya özen göster. İkametgâh ve ulaşım imkanlarını önceden gözden geçir. Sonradan 1 ila 8 saat yollarda zamanını kaybetme. Derslere çalışacak zamanı bulmak için maksimum ulaşım süren 30 dakika olmalı (yaya). Çünkü dersler saat 17'leri bulabiliyor. Eve saat 21'lerde gelmek istemeyebilirsin. Üniversite hocalarını araştır. Derslerinden kaç kişi kalmış bir gözden geçir. Fazlaysa sakın o bölümü seçme. Kütüphane ve sosyal imkanları yeterli mi ona bak. Üniversitede ulaşım çok önemli. Dolmuş ve otobüs saatlerini gözden geçir. Üniversite önünden dolmuş 5 ila 10 dakikada bir geçmeli. Yoksa sürekli otostop çekmek zorunda kalırsın. Aklıma gelenler bunlar. Hadi kolay gelsin.
Türkiyede de bazı okullara girmekte çıkmakta zor ancak bir şekilde yök sistemi içinde okullara yapılan dayatmalarla insanlar çok az kayıpla da olsa mezun oluyor. Yurt dışı tecrübesi olan bir öğretim üyesinden de dinleme fırsatım oldu vakti zamanında TC de de özellikle köklü teknik okullarda öğretimin hayli zor olduğunu ancak sistemin okulların bir an önce kişileri mezun etme stratejisine zorlandığını söylemişti. Özellikle istanbul da ki İTÜ, YTÜ ve BOĞAZİÇİ gibi okulların bu anlamda iyi bir örnek olduğunu söylemişlerdi.
Almaniyada universiteye girmək çok kolay amma bitirmək çok zor.Həm maddi cəhətdən də zorluklar olur.Benim iki cocuğum hal hazirda Universitete oxuyur. Həm oxuyur həm də çalışıyorlar.
mühendislik okudum ilk yil 184 kisi vardi 3 yil sonunda 4 kisi mezun oldu ben 4 yilda bitirdim 15 kisi mezun olduk arkadaslarim vardi ben mastera basladigimda onlar hala bechelor bitirmeye calisiyorlardi masteri yarim biraktim ise basladim bachelorphasede arkadasimla is yerinde görüsüyoduk farkli Abteilunglarda ben onunda bitirdini saniyodum 8 yil oldu dedi hala 1 ders icin ugrasiyom uni degistirmis 3. versuch yüzünden! masterda türkiyeden gelenlerle tanismistim onlar 1 dersi istersen 10 defa yaz felan diyordu ama almanyada 2. defa dersten kalirsan 3. icin bi kagit imzalarsin ve orda bidaha kaldiginda almanyada bu bölüme devam edemeyecen yazar ve seni sözlüye cagirirlar o da profa bagli yani bazisi hic umursamaz kacinci semester olursan ol öylede bi arkadasim atildi..simdi hafiflettiler ama uygulayan uniler hala var! türkiyeden gelen arkadaslara tavsiyem bachelor yapmadan gelmeyin madem trde böyle bi sans var istedin kadar yaziyorsun bachelora bitirde gel! gerci sunada sahit olmustum cocuk master icin gelmis ama dersin icerigimi oluyor yada konu icerigimi herneyse geldigi yerle uymuyor makina mühendisligi bitirmisti galiba ben yardimci olmustum dil konusunda problemleri vardi cocugu 3.semesterdan baslattilar bende kabul etme mahkemeye git olmadi baska sehirde uniye felan git diye cok söyledim yani yazik günah o kadar yilin cöp olacak! ve hakkinda herseyi biliyodum cünkü cocuk nerdeyse hergün gelip beni buluyordu numaramida vermistim beraber gidip kayit yerinde ve sekreterlerle konusuyorduk dil kursunu felan yapmisti ama iste..cocuga orda da diyorlardi uymuyor bunlari ögrenmeden master icin kabul etmeyiz felan..bide sunu söyleyim trde nasil bilmiyorum ama almanyada uni icin gelip yarim birakan varsa yapacagi en mantikli sey Ausbildung icin ii bi firmaya basvursun sonrasinda zaten ne yapacagi nereye yönelecegi dönüp dönmeyecegi kafasinda aninda sekillenir! en son bi cocugun intihari olmustu trden master icin galiba erasmus yapmak icin gelmis ayni unide farkli bölümlerdeydik tren rayina atlamis ALLAH rahmet eylesin pek cok sey söylenmisti.. erasmus konusu gercekten trden gelen özellikle hem erkek hem kadinlar icin rezil bir durum hatta mentoring yapan bi alman arkadasim vardi bana en rezil en pis karakter erasmuslular diyordu..isin ilginci bazi ülkelerde iste cinsel aclik diye gösteriliyor özellikle cöl olan yada iste kadinlara hersey yasak denen yerler yaklasik 6 yil uni maceram oldu simdiye kadar o ülkelerden gelipte insanlar hakkinda kötü konusulduguna hic sahit olmadim! almanlar dedikoduyu cok sever arkani dön aninda yanindakine seni anlatir :))) ama maalesef trden gelenler yok böyle rezalet!!! bazilari ülkeni mi kötülüyon felan diyebilir sadece sunu söyleyim insanlarin asla özel hayatlarina karismam umrumda da olmaz ama arkadas gavur bi rezillik yapinca cikarsin gavur iste hertürlüsüne müstehak dersin bana ne! ama arkadas trden gelip gavurdan daha fazla rezillik yapinca hatta gavuru bile utandiracak rezillik yapinca!insan kendi ülkesinin insanina yakistiramiyor tabi..olan bu kimseyi kirip inciltmek icin de söylemiyom!
@@doga4008birincisi.. imla konusunda tavsiyeyi türkce yazmayi bilen birinden almak isterim! sen ne o kalibrede ne de o vasifta birisin! ikincisi.. bi Türk ten almak isterim! o fenotiple bu sigirlikla olmayan vasifinla.. sen hicbirine uymuyon..o yüzden haddin olmayan konularda.. konusma diyerek yine insanlik bende kalsin... :) senin gibiler insana insan olmsini zorlastirir! düsün su milletin yakasinda! cahil.. artiklar!
Harika bir Video olmuş. Almanyada Universite okudugunda Hayatin garanti oluyor.Ögretmenler çok rahat ve herkes onlara.saygi duyuyor.Devlet dairelerinde memurlar forslu.Muhendis maaşlari 4000-7000 euro arasi .Almanyada Univeriste hayati cidden cok zor dogru tespitler..Mersedesin resimlerini cizen bir Türk Muhendistir Almanyada dogdugu icin Almancalari cok iyi.C1 Almanca Universitede size yetmeyecek.Herzaman ögrenmeye devam.
abi merhaba bir sorum olacakti munih teknik universitesinde isletme okumak istiyorum basvuru ve kabul sartlarina baktim istenen evraklar arasinda lise mezuniyet belgesi transkript osym sonuc belgesi dil sertfikasi isteniyor simdi benim lise diploms pusnim 60.90 iyibir ogrenci degildim lisede simdi yks ye hazirlaniyorum iyi bir puan alsam genede sansimvyokmu basvursam red yermiyim almanca ve ingilizcem var c1 seviyesinde yardimci olursaniz secinirim
Ne güzel gerçek eğitim veriyorlar. O yüzden en kaliteli mühendisleri almanya yetiştiriyor. Türkiyede bir sürü ihtiyaç fazlası ve birşey bilmeyen mühendis yetiştiriyorlar, sonuçta almanlar doğrusunu yapıyor. Bizim ülkede eskiden tıp fakülteleri bu şekilde idi.Ben 90 lı yıllarda tıp okudum o zamanlarda bizim eğitimde böyleydi, çok çalışıyorduk ama kalite böyle oluyor işte.
en kaliteli mühendis almanyada falan yetişmiyor berlinde 4 yıl bilgisayar mühendisi olarak çaılştım almanya teknolojik olarak çinin 15 yıl gerisinde ülkede bilişim teknolojisi adına hiçbir şey yok yapay zeka adına hiçbirşey yok ellerindeki tek sektör olan otomotivi de çinlilere kaptırdılar volkswagen iflasa koşuyor sebebi de alman kibiri ve alman hükümetinin solcu politikaları ayrıca bu tek almanyaya has bir durum değil avrupada hollanda ingiletere hariç geleceği parlak bir tane ülke yok
@@muyesserylmaz5623 Ne anlamda garanti anlamadım. Çünkü garanti ile ilgili birşeyden bahsetmedim. İş garantisini diyorsanız böyle bir şey yazmadım. Kalite konusunu kast ediyorsanız eğer almanyada yetişen her mühendis çok kaliteli demedim, ama bizim ülkede bir kaç fakülte hariç kalite yerlerde sürünüyor, onlarda genel anlamda kaliteli eğitim veren fakülte daha fazla bunu kastettim.
Video için teşekkürler.Böyle bilgilendirici videolar çok iyi oluyor veya deneyimlerini paylaştığın ya da içini döktüğün...Kısacası daha fazla videoya hayır demem❤
Aslında lise eğitimine baktığımızda özellikle sayısala baktığımızda Türkiye’dekiler buradakilerden bir tık önde. Fakat sistem değişik olduğundan, ezberlemekten çok pratik ağırlıklı olduğu için zorlanmalar olabiliyor. Ki Almanya’da dahi pratiğe uzak diyoruz, umarım bu bakımdan da Almanya’daki eğitim sistemi biraz daha ilerler.
Bilgilendirdigin için tesekkürler benim oğlumda mainheim da sen nerde okuyorsun o da sizin gibi söylüyor . Ama buradan iyi bi üniversite okuyarak gitti sonuçta çok üniversite okuyup bitiren var bu biraz istek ve disiplin meselesi hayatın her alanında oldugu gibi fakat sanada sonuna kadar katilıyorum
Ahmet selamlar ben de şu an türkiyede vize bekleme aşamasındayım Bremen İnformatik düşünüyorum.Bu videon bana gerçekten motivasyon verdi çünkü gerçeketen bu konu hakkında bir sürü bilgi kirliliği var.Geldiğim vakit seninle bir kahve içmek isterim.Başarılar diliyorum...
Selamlar, ben Almanya’da yaşıyorum, doğma büyüme. Ben Üni de ekonomik bilimler okumuştum. Almanya’da, “İlk öğretim” basit bir üniversite dalı. Yani korkmayın, tabi şimdi herşeyi de salmayın da, ama ilk öğretim asla diğer üniversite dallarıyla kıyaslanamaz.
Sorun şu: Almanya’da okumak sadece diploma için olmadığını anlamak lazım… Üniversiteye gelenler zaten motivasyonlu olması gerekiyor. Derslerinizi kendiniz seçer ve kendiniz özgür çalışırsınız. Türkiye’de ki gibi liderli muamelesi yapılmaz. Bu da tabi ki, kendi bulaşığını bile yıkayamayan, anne babanın yanında geçinen bir Türk genci için zor ola bilir… Öte yandan eğer alman ailes çocuğuna okutmak için yetersiz maaş alıyorsa, devlet 970 Euro burs veriyor… Anne babasının durumu iyi olanlarsa ebeveynler istese ve istemese bile çocuğu üniversite okuyorsa para vermek zorunda.. Kendisi vermezse maaşından kesilir… Kısası bir alman vatandaşı öğrencinin maddi açıdan kimseye bağımlılığı yoktur.. Ayda 40 saat çalışırsa zaten 540 Euro da kazana bilir. Böylelikle 1400 Euro aylık parası oluyor… Ama Türk öğrenciler Almanya’ya gelirken burada istanbuldakı özel üniversitelerdeki gibi okuyacaklarını, nasıl olsa geçeceklerini düşünür ve çalışmaya başlıyorlar, oysa ki Almanya’da okumak çok zor.. Eğer bir öğrenci tıp ta bir dersden 3 kez kalırsa Almanya’da bir daha tıp okuyamaz… Okul bırakmak çok normal bir şey, çünkü öğrenciler liseden çıkıp geliyorlar ve tam olarak ne istediklerini bilmiyorlar, hepsi olmasa da.. Önemli olan okuduğu bölümü seven ve bu alanda çalışan mezunların olmasıdır… Örneğin Köln Üniversite Fizik bölümünü 150 öğrenci kazanır 10 mezun olur…
Otra öğretimi Almanya da okuyan birisi olarak söylüyorum,Almanya da bütünleme sınavı da yok.Universitede de hiç af yasası yok.Egitimi donanımlı veriyorlar hak edeni mezun ederler her konuda böyleleri.Turkiye den gelen öğrencilerden de çok başarılı olanlar vardır hepsini genelliyemeyiz,ama lütfen kendinizi orada doğup büyümüş olanlarla bir tutmayın onlar oraya alışık ve bildikleri yaşantısı devam ettiriyor siz ise adapte olmak zorundasınız işiniz hiç kolay değil hepnize kolay gelsin başarılar.
@doga4008 Aman laf söyledi bal kabağı,ben Ortaöğretim de de yok dedim neyi nasıl okuyup anladın.İlla Almanya da üni okumak gerekmiyor bunu biliyoruz zaten bir meslek üzerine eğitim alırsın okuduğun lise seviyesinde üzerine meslek okursun,ukala zembelegi yeni nesil bir herşeyi siz biliyorsunuz.
@doga4008 Ben Ortaöğretimde de yok dedim.Atmadim ben döndüysem birçok arkadaşım ve kuzenlerim hâlâ orda ve Alman arkadaşlar ile arkadaşlığım devam ediyor.Anlasilsn sen orada büyüyenlerle bir tutma dediğime bozuldun, zorlanmaya devam hiç kolay değil.
Öğrencilerin Almanyada üniversiteyi bitirememesinin tek nedeni sadece dilden kaynaklanan zorluklar değil. Türkiyedeki öğrenciler sanıyorki es kazay eterince çalışmadan, hak etmeden Odtü,İtü,Boğaziçi gibi üniversitelerin zor mühendisliklerinden birine girebilseler ordan mezun olabilecekler. Halbuki bu üniversitelerin bu bölümlerini kazanmak sadece ilk aşama, ikinci aşama olan mezun olmak için kazanmaya harcadığınızdan çok daha fazla ders çalışmak zorundasınız. BU üniversiteleri kazanan öğrencilerin çoğu mezun olabiliyor çünkü orayı kazanmak için belli bir seviyede ders çalışmaya alışık olması lazım. Türkiyede en üstteki üniversitelerle orta seviye ve kötü üniversiteler arasında zorluk açısından çok büyük farklar var. Fakat Almanyada en iyi üniversitelerle orta seviye üniversiteler arasındaki zorluk farkı bu kadar büyük değil. Bu yüzden Türkiyedeyken çalışmaya alışkın, iyi bir öğrenci değilseniz, Almanyaya gittiğinizde hele birde biraz zor bir bölüm okuyorsanız büyük ihtimal bitiremezsiniz.
Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz sacmalamissiniz.Turkiyedeki üniversite sinavlari alanyadqn daha zor araştırın öyle konuşun.Siktiri boktan Almanyanin üniversite sınavlarını gördük çok basit.Benim alman arkadaşlarım Türkiyedeki üniversite sınav sorularını görünce şok geçirdi.Siz bunları lisede nasıl yapiyosunuz biz bunları üniversitede öğreniyoruz dediler.
Haklısını ODTÜ. İTÜ. YTÜ.BOĞAZİÇİ gibi okullara girmek te çıkmakta zor ancak TC de YÖK sistemi okulların kontenjanı ve sıkışıklığına aldırmadan kontenjan açıyor ve bunları bir şekilde mezun edin diyor... ne kadar zor olsada bu okullardan da çok az kayıpla insanlar mezun oluyor bir şekilde...
Her şeyden önce, batı kültüründe üniversite/enstitü dendiğinde anlaşılan şeyle, bizde ve bizimki gibi ülkelerde üniversite/enstitü dendiğinde anlaşılan şeyin birbirinden tamamen ve çok farklı olduğunu anlamak gerekiyor.
Üniversite okumanın bi anlamı yok. Meslekler bilhassa Handwerk gerekiyor. Banyoyu yapticaz usta bulamıyoruz. 1 sene sonraya veriliyor. Üniversite olayı da herkese göre bisey degil
Türkiye deki okuyan çocuklar biliyor ne okuyacaklarını, almanya'da bu biraz geride kalıyor, çabuk bölüm değiştiriyorlar. Uzun sürüyor. Almanlar önce meslek yapıyorlar sonra üniversite okuyorlar,
zor bölüm yoktur. müfredatlar bilimsel veriler ışığında hazırlanır. -okulda dersi iyi dinleyeceksin. notlar alacaksın -eve gelince kıs bir tekrar yapacaksın -bol alıştırma çözeceksin -ortaokul ve lise bilgilerinden eksiklerin olmayacak. varsa tamamlayacaksın. çok öenmli bir şey daha var. sayısalcı değlsen mühendiliği, sözelci değilsen tıp seçmeyeceksin. olay basittir ve budur.
Videoyu izleyen arkadaşların lütfen gözü korkmasın!!! Türkiye'de tıp okuyorum, eğitimim sırasında iki kere Almanya'da Erasmus öğrenim programına katıldım (Uni Hamburg ve LMU) ikisi de bir dönem olmak üzere. Ve şunu söyleyeyim: keşke Almanya'da okusaydım en başından! O kadar kızdım ki kendime liseyi bitirdiğim dönemde buna cesaret edemediğim için. Hem eğitim kalitesi çok yüksek, insanlar size değer veriyor, öğrenciler için teilzeit joblar çok iyi düşünülmüş, spor imkanları... Hem sınavlarda da ikinci yabancı dilim olmasına rağmen daha yüksek not aldım kendi üniversitemdekilerden, düşünebiliyor musunuz? Burada çok saygı duyulan bir fakültede okumama rağmen eğitim şartları yaşam şartları o kadar karşılaştırılamayacak düzeyde ki! Düşündükçe sinirlerim hopluyor. İmkanı olan Almanya'ya gitsin, çok ciddiyim.
@@batuhan8465 mühendislik disiplinlerinin ne kadar zorlu olduğu hakkında hiç bir fikriniz yok. türkiyedeki mühendislikler ile kıyaslamak doğru değil biz burada çoğunlukla kpss müşterisi yetiştiriyoruz. lise 5 gibi bişey buradaki. tıp zor olamaz nedenlerini anlatmaya gerek yok. bin tane konu görüp hiç birisini tam bilemeden mezun oluyorlar uzmanlıkta bile çok dar bir bilgi birikimleri oluyor. klinik hayatları zaten tam bir facia. tıp belki de türkiyedeki iyi üniversitelerin mühendislikleri kadar bile bilgi birikimi olmadan mezun veren bir disiplin. hiç bir doktor ile muhattap oldunuz mu? evet bu çok aşikar. son derece sığ perspektifleri ile deri bilgi sahibi olamadıkları köle gibi kullanıldıkları bir eğitim ve çalışma hayatları var. hem sosyal olarak hem teknik olarak bitikler.
@@gg-ij8xb doktora bağlı. bazıları çok taşaklı oluyor bazıları sizin dediğiniz gibi. tıp için şöyle konuşayım. abd de önce normal lisans bölümü okuyorsun. sonra sınavına girip tıpa öyle giriyorsun.
@@gg-ij8xb😂😂😂 ne kadar saçmalamışsın kıstasın ne böyle sallarken. Pandemi sonrası kalite her yerde düştü ama ondan önce mezun olanlar gayet iyi bilgi birikiminde ya da bütün dünya bir halt bilmiyor elimin tersiyle usml sidir plabı dır geçiyorum giren arkadaşlarımdan girip te ikinciye kalan duymadım. Senin kıstasın ne kardeşim boş beleş bir çevren var diye. Türkiye de eski tarz eğitim olduğu için tabi sıkıntılar var. Ancak günümüzde her türkü eğitimi alabilirsin internetten. Mesleki gelişim istiyorsanız her türlü imkana tek tıkla ulaşıyorsunuz. Armut piş ağzıma düş kafasını bırakın. Üniversiteler çevre ve vizyon kazandırmaktır asıl misyonu. Sana gidip ilkokuldaki gibi a yı b yi öğretecek değiller. Ha zaten asıl sıkıntı vizyonsuzluk. Bunu değiştirmekte bize bakıyor yani gidip niye böyle diye hala eleştirmenin bir manası yok. Lütfen sorumluluk alın bir şeyleri değiştirin. Değiştirmesini beklediğiniz insanlar kadar sizde bu ülkenin vatandaşısınız sorumluluk alabilirsiniz
Ben Burda liseyi ve universiteye gittim mühendislik okudum. Okudum ama anam agladi. En büyük sorun sinavi üc defa gecemezsen okuldan atiliyorsun ve mesela almanyada hic bir yerde mühendislik okuma izni vermiyorlar. YINEDE DENEYIN. Türk akillidir. Yapar. Tek cok calisin, disiplinli ve mantikli sekilde.
Cocuklarim burda biri Mühendis biri Avukat oldu simdide biri Ingilizce Ögretmenligi okuyor bir yabanci olarak iyi birsey calisinca cocuklarinla ilgilenince oluyor bence cocuklarina güvensinler basarisiz cocuk yok ilgisiz cocuk var
Tesadüfen düştüm videoya :) Çok yararlı bilgiler.Acaba Almanyadaki Gurbetçi çocuklarının universite okuma oranı gibi bir bilgi var mı elinizde ? Çok düşük olduğunu tahmin ediyorum.Tşk
Almanyada üniversiteyi okumak cocuk oyuncagi olmasada, asiri zor deyil. Bu zorluk her bölüm icin gecerli deyil. Sadece mühendislikler biraz zor. Ama mühendis olacak adamin kafasi calsmali oder ? Ondan dolayi burda uni okumak, güzel. Özelikle unide keyif yaomaya bakin, sosyal hayat parti önemli. Boyle almanlarla iletisim kurarsiniz
benim arkadaşların çoğu da bıraktı zaten bölümü okuyanların yarısına yakını anca mezun oluyor bazısı geri döndü yksye hazırlanıyor bazıları almanyada kaldı vatandaşlık için uğraşıyor cidden mühendislik eğitimi almak almanyada çok zor
Dediğin gerçekten iyi hazırlanılırsa başarılı olunabilir cümlesindeki iyi hazırlanmak basitçe ne sana göre ? Günlük düzenli çalışmada kaç saat çalışmak ?
şuan master yapıyorum. mesela tez süreci için hocalar inciğine cinciğine kadar yazdıklarınızı okuyor. fikirlerinizi tartıyor. bilimsel arka plana göre fikrinize ve yaptıklarınızı ciddi ciddi değerlendiriyor yani. burada okurken bir adam gibi muamele görüyorsunuz. yaptığınız iş yarım yamalak veya olmayacak bir iş ise reddediyorlar. yani almanya'da okurken tez aşamasında ortaya bir iş koymak zorundasınız. türkiye'de tezler hocalar tarafından okunmuyor bile. sunum yapıp geçiyorsunuz hocalar dinlemiyor bile. tez aşaması hariç dersler de çok aktif geçiyor. her hafta ödev, quiz vs vs. almanya'da okunuyor yani. ben master'ımın son yılındayım ve bu 3. yılım 4 yılda falan bitecek inşallah. türkiye'de lisans yaptığım sürede burada master bitiriyorum.
Merhaba Ahmet Köln teknik üniversitesinden şartlı kabul aldım ve dil kursu, dil kursu için vizeye başvuracağım ancak Kölnden onay dün geldi ve Türkiye' deki üniversite dondurma işleminde üniversitemin sitesinde yazana göre problem yaşayacağım. Üniversiteyi dondurmaz isem problem olur mu?
@@nisakandemir ben testas sınavına girmedim. SAT ve YKS sınavları ile başvurdum ingilizce IELTS B2 ile Almanya ve 2-3 avrupa ülkesine. Köln teknikte dil öğren gel dedi açıkçası
Türkiyeden geldiken sonra gerçekten afalladım burdaki eğitim karşısında. Çok teorik bir eğitim ve fazlasıyla zorlu. Kendi bölümüm üzerine yüksek yapmama rağmen maalesef anlatılan çoğu şeyi bilmiyorum burdaki. Sözde denkliğim var fakat Türkiyede bize çoğu şeyi öğretmemişler resmen. Bu yüzden zorlanıyorum fazlasıyla. Bitecek mi emin değilim ama bakacağım en kötü ihtimalle bir iş bulup oturumu işçi oturumuna değiştirmeyi düşünüyorum.
TURKİYEDE meslek okullarını Aileler tercih etmiyor. çocuklar okusun hep beyaz yaka olsun istiyorlar. oysaki batı ulkelerinde böyle değil. çocuk hangi alanda başarıliysa olana yönlendirmek gerekiyor meslek eğilimliyse mesleğe. sadece başarının yolu uni diplomasindan gecmiyor. her anki bir yaptığin meslekdede başarılı olursun. meslekli insanlarada ÜLKEMİZİN ihtiyacı var. Ailelerin bu tutumundan vaz gecmesi gerekiyor.
Ahmet merhaba, Üni-assist'e belge kargolarken noter onaylı çevirilerinin yanında belgelrin asıllarını da yolluyor muyuz? Bir de üniversiteye ayrı kayıt yaptırıken VPD yanına o belgeleri de tekrar verecek miyiz üniversiteye? Öyleyse sanırım birden fazla onaylı çeviriye ve belge aslına ihtiyaç olacak.
Ben uni-assist e kargoya gerek kalmadan taranmış hallerini eklemiştim sitesine kabul olmuştu vpd için belgenin orijinalini göndermeyin bence istemedilerse, illa isterlerse aslı gibidir onaylı bir kopyasını gönderin. Sonradan üniversiteye kayıt yapmadım ama üniversitenin kayıt süreci de benzer olur diye düşünüyorum
Peki üniversiteyle gidip ausbildung bulmak kolay olur mu yani ogrenci vizesini ausbildunga cevirebilir miyim meslek lisesi lojistik mezunuyum ama iş tecrübem yok
Merhaba Ahmet, çekmiş olduğun bu güzel videoyla kanalından haberim oldu. Tebrik ederim, gayet net ve detaylı bilgiler verdin. Abone oldum ve içerikleri izlemek için takipteyim artık. Teşekkürler, selamlar :)
Ben isviçrede yüksek lisans (mühendislik) yapmak istiyorum ama bu üniversite ve hochschule arasındaki farkı anlamıyorum bir türlü aklıma yatmıyor. Almanya, İsviçre ve Avusturyada var bu olay tek. üniversite daha teorik ama hochschule daha sektöre yönelik. İş ilanlarında hochschule ya da fachhochschule isteniyor ama doktora için üniversitede olman lazım hochschule sıkıntılı oluyor. İnsanın aklını bulandırıyorum belki fikrin gelecekte değişecek doktora yapacaksam yapmak istemeyeceğim ya da sektörde çalışmaktan sıkılacağım doktora isteyeceğim. O kadar aklım karıştı ki bir önerin var mı?
Anlattiklarin düz mantik, sosyal medyada ögrendigin hikayeler. Tipki burda anlatilanlar. Fachhochschule lerde okuyanlar pekala doktora yapabilir. Ben almanyada Master üni de yaptim, sosyalpadagog olarak. Siz bi baslayin, detaylari kafaniza takmayin. Ama Hochschulelerde ki diplomayla doktora mümkin. Hep bir yol var almanyada. Burada uzun konu oldugu icin hereeyi yazamam. Kolay gelsin 😊
abi seni uzun zamandır takip ediyorum ve istediğin şeylerin hepsini çalışa çalışa yapıyorsun çok disiplinli bir insansın inşallah daha iyi yerlere gelirsin . .Benim lise ortalamam pek iyi değildi sonrada açık öğretime geçtim oradan mezun oldum ama almanyaya geldikten sonra orada bir üniversite okuma şansım var mı ?
@@benb3rra çünkü başarılı olabilecek kişiler Almanya'ya gidiyorlar. Türkiye EA 26.'sı arkadaşım şuanda Aachen'da okuyor ve o bilene okul çok zor diyor. Gerçekten 100.000 üzeri yapıp Almanya'ya gidenlere çok üzülüyorum, saçma sapan danışmanlar kaldırıyorlar. Sonra bu gençler Almanya'daki üniversitenin ilk senesinde Türkiye'ye geri dönüyorlar
Neden birakmasinlar issizlik derdi yok. Benim kuzenlerin bir kismi hic uni okumadi. Üniversiteyi Yarım birakan da var. Hepsinin keyfi yerinde. İşsizlik korkusu yok. Turkiyede en kral tatili yapiyorlar.
Merhaba :) Maddi kısımla alakalı biz yani Türk ve sınırlı oturum iznine sahip öğrenciler bafög'e başvuramıyor muyuz? Ben biraz araştırmıştım başvurulabiliyordu. İleride mi problem oluyor ? Ya da ben mi doğru bilgi bulamadım :)
@@ahmetaydeniiz bu burs icin mi? Simdi benim de kafam karisti bunu gecende arastirmistim alan bir arkadasimla konusmustum 🙈 Kredi icin boyle diyor cunku ben de krediye bakmistim😃 Wer Bafög beantragen möchte, muss deutscher Staatsbürger oder Ausländer mit Bleibeperspektive sein. Außerdem dürfen Studierende, Schülerinnen und Schüler nicht so viel Einkommen oder Vermögen haben, dass sie Ihre Ausbildung aus eigenen Mitteln finanzieren könnten.
alles was nichts kostet wird nicht wertgeschätzt. Deutschland muss unbedingt und schnellstens wieder Sutdiengebühren einführen. Die meisten drücken sich vor dem Arbeitsmarkt obwohl sie dringend im Handwerk, Pflege oder Einzelhandel benötigt werden.
ben linguistik istiyorum 18 olmadım diye mezuna bıraktım ananem ve dedem bremende yaşıyor onların yanına gitmek istitiyorum bremen üniversitesine girme oranı nasıl her başvuruyu kabul ediyorlar mı ?
Dünyadaki üniversite sisteminin işleyişini Türkiye'de ki sistem gibi düşünmek hatadır. Zaten üniversite, bilimsel eğitim verir ve sektörel bazda bilgiler alabilirseniz eğer (mesleki bilgi olarak bahsedebiliriz) kendinize bu bilgileri adapte edio değer kattıkça okuduğunuz bölümün artısını yaşarsınız. Üniversite kavrami yanlış biliniyor maalesef ve üniversitelerde bilim ve ilim tarihi doğruda anlatılmıyor. Bu da yuksek egitim kurumlarının misyon ve vizyonunun anlamayan ogrencilere egitim verilmesi demek oluyor. Üniversiteler, tarih boyunca kimlik degistirdi. Şuan kabul edilen modern universite sistemi 350 yılı aşkındır dünyada faaliyet gösteriyor.
İstediğin kadar çalışamazsın zaten. Bir sınırı var. Sınırlama varken sadece tatil zamanında haftada 20 saat Sınırlama yokken senede 140 tam veya 280 yarım gün yakın var. 16b göçmen yasasını araştır
Evde yapılan yemeğin porsiyonu etli yemekler için 2-3€ sebze yemekleri için daha da ucuza mal oluyor. Öğrencilerin ek olarak oldukça bütçe dostu yemekhaneye erişimi var. Sadece gıda için söylenen rakam abartı değil. @@mechul3529
Merhaba Ben Türkiye’de mimarlık okudum ama hala işsizim özel sektörün çok kötü olduğunu anladım Almanya’da öğretmenlik okumak ve ilerde devlet okulunda çalışmak istiyorum Sizce Almanya’da mimarlık yüksek lisans yapmak mı yoksa öğretmenlik okumak mı hangisi daha kolay olur
Abi garip bir soru olucak ama ben yakın zamanda Almanya'ya iltica ettim (şu an almanyada yaşıyorum)Türkiye'de fen lisesi diplomam var yksden de 130.000 siralamam var ve burada universite okumak istiyorum ne yapmaliyim
Abi yüksek lisans okuyup çalışmak mümkün mü ? Almancam şuan a1 a2, grameri ful öğrendim, kitap okumaya başladım sözlükle . Cevap veren olursa sevinirim
@@nagearikan yanıtın için sağol, almancaya 1 ay oldu başlayalı, 500 sayfalık grameri ful bitirdim, mantığını anladım, rusça bilgimden dolayı. Şimdi kelime ,kitapla geliştirmeye çalışıyorum. Zaman işi.
Almanya'da yaşayan kuzenim 2 defa üniversiteyi bıraktı en sonunda da tamamen vazgeçti
Gayet güzel yerinde tespitler olmuş. Türkiye'ye göre büyük zorlukları var, yalnızlık, kışın gelen depresyon, okulların zor olması gibi. Ama parttime çalışıp kendini finanse ederek okuyabilmek, değer görmek yüksek eğitim kalitesi gibi büyük artıları da var.
Maddi olarak destek alıyorsanız ve istekliyseniz okulu bitirirsiniz. Ben 2006-2013 arası Bachelor/ Darmstadt ve Master/Mannheim yaptım. İstekli ve arzulu olursanız okunuyor. Birde sağlam arkadaşlar bulun sınıfınızda. Tek başına okumak zor. Labor dersleri filan oluyor…. Herkese başarılar
Tebrik ederim
Gayet bilgili ve konuyu bütün yönleriyle kuşatan tarzda, kapsamlı ama detaylı bilgi aktarabilen, bilgisini ifade etmeyi iyi bilen bir insan, çok teşekkür ederim, yolu açık olsun.
Her şeyin başı disiplin, çalışmak, zaman, sabır, istek. Adamlar gibi olalım gelişmiş ülke olalım vs deyip çalışmamakda en büyük çelişkimiz. Temel olmadan ev bina yapılmazki. Okulda, meslek eğitimi de böyle bir süreç.
Selam Ahmet öncelikle sana teşekkür etmek istiyorum. Ben kimya proses mühliği okuyorum. İlk dönem ing mat 1 sınavına girmemiştim 2. Dönem senin videona denk geldim. En büyük motivasyon kaynağım oldu ve geçtim. Öyle videolar çekersen bu psikolojik zorluklarla hep birlikte mücadele ederiz❤️. Bu videodaki herseye katılıyorum ve bizde sürekli bunları konuşuyoruz. Ama ünv en büyük zorluk bence Almanca ve dönem içinde ödevlerden vakit kalmaması sınavlara çalışmaya :s
Ne mutlu bana. Umarım bashettiğim sorunlardan en az etkilenerek üniversiteyi başarılı bir şekilde ilerletiriz :)
Merhabalar ben bu sene sınava hazırlanıyorum, Almanya'da kimya mühendisliği okumayı düşünüyorum biraz okuduğunuz okulu ve bölümün içeriğini yani Almanya'daki müfredatı açıklayabilir misiniz çünkü ne yt de ne de internette bir bilgi bulamıyorum rahatsız ettiysem kusura bakmayın teşekkür ederim şimdiden
hangi üniversiteydi acaba chem process eng? TR'de düz chem eng öğrencisiyim müfredatı karşılaştırmak isterim
Bu zamanda üniversite okuyana Allah yardımcısı olsun...
bu 10-15 yıl önce de böyleydi, değişen bir şey yok. Münih Teknik Üniversitesi İstanbul'daki İTÜ'den çok daha kolay bir üniversiteydi. Almanya'daki eğitimi abartmaya gerek yok, İTÜ'de ortalamanız 3 üstüyse her türlü rahat yaparsınız.
Almanyada üniversiteye girmek kolay cikmak zor, Türkiyede girmek zor ama bir sekilde af..falan bitiyor
Yigenim universite girmek icin ön sinava girmisti binlerce ögrenci icinden son 300 ögrenci ile sözlü sinav yapildi bire bir 10 Professor ile almanca ve ingilizce olarak en son 70 ögrenci üniversiteye gire bildi , bence almanyada her üniversiteye girmekte kolay degil simdi oglum girecek Hochschule ye gidiyor 3. Yili bakalim ne yapacak
kaliteli okullarda bitirmek zor
Almaya -> girmek kolay, çıkmak orta-zor arası.
Türkiye -> girmek çok zor, çıkmak zor.
İTÜ'de yatılı ve sonrasında Münih Teknik'te okudum. Kimse ağlamasın, Türkiye'deki üniversiteler çok daha zor her açıdan. Hatta şu an daha da zor. Benim zamanımda aileden harçlık + az buz da proje, part time vs çalışarak para kazanabiliyorduk, şimdi bu paralar da yetmiyor. Belki Türkiye'nin tek kolay yanı başka bir şehirden İstanbul'a geldiğinizde dil değişmiyor, Türkçe konuşuluyor, o kadar.
Burda gencin dediği gibi farklı alternatifler olduğu için ve Avrupa insanı da zora gelemediği için önce bakıyorlar biraz, olmayınca direk farklı yola geçiyorlar. Fakat bu konularda Almanya'da bir Alman'ın işi, Türkiye'deki bir Türk'e göre aşırı daha kolay. Türk Türk'ü (ortamda başka milletten biri olmasa bile) ucuz iş gücü olarak görür, Alman Alman'ı diğer milletlere karşı kıyak geçerek korur.
@@serifeFida Almanyada cogu bölümde NC denilen olay yok, yani belli kriterleri karsiladiginiza direk o bölüme sinavsiz yazilabiliyorsunuz. Eger hukuk, tıp gibi bölümlere yada cok ragbet gören üniversitlerin bölümlerine girmek istediginizde, bir sekilde elemeye tabi tutulmak gerekiyor. Bu elemede lise bitirme notu, o bölümle ilgili almis oldugunuz kurs yada egitimler ve duruma göre mülakata alinarak girebiliyorsunuz.
@@zaporoshti3392 Benim bahsettigim okurkenki yasadigin ekonomik sartlar degil, egitimin icerigi. Almanyada konuya hakim degilsen o bölümü bitiremezsin. Türkiyede yan gelip yatarak üniversite bitirilebiliyor ama bu Almanyada olmuyor, Bir sinavdan iki kez kaldiginda o bölümü bir daha Almanyaya okuyamamak üzere okuldan atiliyorsun, bende odtü'den Münih teknik mekatronige gectim ve Almanyada mezun oldum. 9 senedir BMW de mühendis olarak calisiyorum
Allah razı olsun kardeşim emeğine sağlık verdiğin bilgiler çok yol gösterici
Türkiye'den Almanya'ya giden ve 200 bin ve üzeri sıralama yapan öğrenciler genellikle üniversiteyi bitiremiyorlar. Burada çok kişi gördüm, hevesle Almanya'ya gelmiş C1'ini başarıyla geçmiş. Fakat öğrencinin bir çalışma düzeni yok. O yüzden gelmeden önce herkese diyorum en azından 100 bine girmeniz lazım, 100 bine girmeniz demek yabancı bir ülkede hala Almanya gibi eğitimin üst düzey olduğu bir ülkede minimum denebilir.
100.000 bile çok en kötü 20.000 de ama ideali 10.000
@@kullanckullanc6077 teknik üniversiteler için 20.000 denebilir.
@@kullanckullanc6077 Yok yok en ideali ilk 1000 bide üstüne Almanya'da okuyabilmeniz için okuduğunuz bölümün tum derslerini önceden bilmeniz lazım ne abarttiniz şu yurt dışı üniversitelerini tam tersine türkiyede iyi bir universite kazanabilmek çok daha zor bir sürü tanıdığım var yurt dışında
@@Ebubekir4701 Katılıyorum. Sıralamadan bağımsız derece yapıp tutunamayan ve çok kötü sıralamalardan gelip burda başarılı olan kişileri gördüm.
@@ahmetaydeniiz katılmıyorum. Iyi bir sıralama yapan çalışma düzenini oturtmuş kişilerdir. Bu nedenle Almanya'da üniversitede daha az zorlanacaklar. Ayrıca mesela 1 milyon yapmış adam geliyor Almanya'ya, bu adam nasıl dersleri versin. 1 milyon yapmış kişilerin çoğu daha çarpım tablosunu söylerken 1-2 saniye düşünüp söylüyor. Bu adamlar nasıl üst düzey matematik problemi çözsün. 300 binden sonra matematik bilgisi aşırı düşüyor.
Senin üniversitede okuyabileceğinden emin olman için en az 100.000 yapman lazım.
Bravo kardeşim cok guzel ve herkes tarafindan bilinmeyen bir konuya aciklik getirmissin❤
Türkiye'de ilk 100-200 sıralamaya giren üniversite yok. Almanya mühendislik konusunda Amerika ve Japonya'dan ileride.
Acımasızsın ama haklısın
@@kaptan454 o sıralamalar okulların tüm olanaklarına bakarak hazırlanıyor. Sen okula değil bölüme bakacaksın.
@@doga4008 Bölüme bakarak ilk 💯 içine giren bölümde yok. İsrail'de 5 üniversite var hepsi de bizden çok yüksek sıralamada.
göttingen üniversitesinde bwl okuyorum, derslerde evet almanca zorluyor ve her gün en az 2 saat de olsa ders çalışıyorum bence bölümüm o kadar mükemmel zorluğu yok çalışan yapıyor ama tek sıkıntım burada ekonomik ve yalnızlık, her ne kadar oo yurtdışında okuyor diye göze güzel gelse de türkiyedeki bir öğrencinin hayatından daha az sosyal geçiyor bunun yanında kendi ev işini kendin yapıyor kısacası bir birey gibi her şeyi göze alıyorsun. bambaşka ülkede bambaşka bir yaşam başlangıcı kaybedicek hiçbir şey yok ama kazanılacak çok şey var
4:16 Çok çalışmakta bazen yeterli gelmiyor. Mühendislik derslerinde ezberinin kuvvetli olması lazım. Üçüncü sınıf mühendislik sorularını birden fazla konuyu iyi bilenler yapabilir. Enerji Mühendisliğinin makine derslerini bu yüzden geçemedim. Elektrik, Elektronik ve Yazılım dersleri benim için o kadar zor değildi. Lakin makine derslerine ezberim yeterli gelmedi. Bölüm seçerken derslerin içeriklerini iyice araştırın. Mümkünse konu kitaplarını internette araştırın. Eminim Lisans ve Ön lisans bitirecek kapasiteniz vardır. Kendiniz için en iyi bölümü bulmaya uğraşın.
hocam selamlar, hangi üniversitedesiniz ben de energietechnik düşünüyorum da orada
@@T0LUNAY Almanya da okumuyorum. Her üniversite için dediklerim geçerli.
@@hamzaterzi8801 bahçeşehir mi iyte mi taü mü
@@T0LUNAY Geometri, fizik, kimya ve matematikte çok iyiysen makine bölümlerini tercih edebilirsin. Enerji bölümünde ağırlıklı makine dersleri vardır. Ona göre tercihini yap.
@@T0LUNAY O üniversitelerden mevzun veya okuyanlara sorsan daha iyi. Özellikle birden fazla kişiye sormaya özen göster. İkametgâh ve ulaşım imkanlarını önceden gözden geçir. Sonradan 1 ila 8 saat yollarda zamanını kaybetme. Derslere çalışacak zamanı bulmak için maksimum ulaşım süren 30 dakika olmalı (yaya). Çünkü dersler saat 17'leri bulabiliyor. Eve saat 21'lerde gelmek istemeyebilirsin. Üniversite hocalarını araştır. Derslerinden kaç kişi kalmış bir gözden geçir. Fazlaysa sakın o bölümü seçme. Kütüphane ve sosyal imkanları yeterli mi ona bak. Üniversitede ulaşım çok önemli. Dolmuş ve otobüs saatlerini gözden geçir. Üniversite önünden dolmuş 5 ila 10 dakikada bir geçmeli. Yoksa sürekli otostop çekmek zorunda kalırsın. Aklıma gelenler bunlar. Hadi kolay gelsin.
Türkiyede de bazı okullara girmekte çıkmakta zor ancak bir şekilde yök sistemi içinde okullara yapılan dayatmalarla insanlar çok az kayıpla da olsa mezun oluyor. Yurt dışı tecrübesi olan bir öğretim üyesinden de dinleme fırsatım oldu vakti zamanında TC de de özellikle köklü teknik okullarda öğretimin hayli zor olduğunu ancak sistemin okulların bir an önce kişileri mezun etme stratejisine zorlandığını söylemişti. Özellikle istanbul da ki İTÜ, YTÜ ve BOĞAZİÇİ gibi okulların bu anlamda iyi bir örnek olduğunu söylemişlerdi.
babacım bende çok ilginç bişi söliceksin zannettim. bu sebeplerden dolayı dünyanın her tarafında aynı şey olur alemsin yahu
Almaniyada universiteye girmək çok kolay amma bitirmək çok zor.Həm maddi cəhətdən də zorluklar olur.Benim iki cocuğum hal hazirda Universitete oxuyur. Həm oxuyur həm də çalışıyorlar.
Əvət
mühendislik okudum ilk yil 184 kisi vardi 3 yil sonunda 4 kisi mezun oldu ben 4 yilda bitirdim 15 kisi mezun olduk arkadaslarim vardi ben mastera basladigimda onlar hala bechelor bitirmeye calisiyorlardi masteri yarim biraktim ise basladim bachelorphasede arkadasimla is yerinde görüsüyoduk farkli Abteilunglarda ben onunda bitirdini saniyodum 8 yil oldu dedi hala 1 ders icin ugrasiyom uni degistirmis 3. versuch yüzünden! masterda türkiyeden gelenlerle tanismistim onlar 1 dersi istersen 10 defa yaz felan diyordu ama almanyada 2. defa dersten kalirsan 3. icin bi kagit imzalarsin ve orda bidaha kaldiginda almanyada bu bölüme devam edemeyecen yazar ve seni sözlüye cagirirlar o da profa bagli yani bazisi hic umursamaz kacinci semester olursan ol öylede bi arkadasim atildi..simdi hafiflettiler ama uygulayan uniler hala var! türkiyeden gelen arkadaslara tavsiyem bachelor yapmadan gelmeyin madem trde böyle bi sans var istedin kadar yaziyorsun bachelora bitirde gel! gerci sunada sahit olmustum cocuk master icin gelmis ama dersin icerigimi oluyor yada konu icerigimi herneyse geldigi yerle uymuyor makina mühendisligi bitirmisti galiba ben yardimci olmustum dil konusunda problemleri vardi cocugu 3.semesterdan baslattilar bende kabul etme mahkemeye git olmadi baska sehirde uniye felan git diye cok söyledim yani yazik günah o kadar yilin cöp olacak! ve hakkinda herseyi biliyodum cünkü cocuk nerdeyse hergün gelip beni buluyordu numaramida vermistim beraber gidip kayit yerinde ve sekreterlerle konusuyorduk dil kursunu felan yapmisti ama iste..cocuga orda da diyorlardi uymuyor bunlari ögrenmeden master icin kabul etmeyiz felan..bide sunu söyleyim trde nasil bilmiyorum ama almanyada uni icin gelip yarim birakan varsa yapacagi en mantikli sey Ausbildung icin ii bi firmaya basvursun sonrasinda zaten ne yapacagi nereye yönelecegi dönüp dönmeyecegi kafasinda aninda sekillenir! en son bi cocugun intihari olmustu trden master icin galiba erasmus yapmak icin gelmis ayni unide farkli bölümlerdeydik tren rayina atlamis ALLAH rahmet eylesin pek cok sey söylenmisti.. erasmus konusu gercekten trden gelen özellikle hem erkek hem kadinlar icin rezil bir durum hatta mentoring yapan bi alman arkadasim vardi bana en rezil en pis karakter erasmuslular diyordu..isin ilginci bazi ülkelerde iste cinsel aclik diye gösteriliyor özellikle cöl olan yada iste kadinlara hersey yasak denen yerler yaklasik 6 yil uni maceram oldu simdiye kadar o ülkelerden gelipte insanlar hakkinda kötü konusulduguna hic sahit olmadim! almanlar dedikoduyu cok sever arkani dön aninda yanindakine seni anlatir :))) ama maalesef trden gelenler yok böyle rezalet!!! bazilari ülkeni mi kötülüyon felan diyebilir sadece sunu söyleyim insanlarin asla özel hayatlarina karismam umrumda da olmaz ama arkadas gavur bi rezillik yapinca cikarsin gavur iste hertürlüsüne müstehak dersin bana ne! ama arkadas trden gelip gavurdan daha fazla rezillik yapinca hatta gavuru bile utandiracak rezillik yapinca!insan kendi ülkesinin insanina yakistiramiyor tabi..olan bu kimseyi kirip inciltmek icin de söylemiyom!
@@THvYS-Nbg sen bence bi türkçe öğren önce
@@doga4008birincisi.. imla konusunda tavsiyeyi türkce yazmayi bilen birinden almak isterim! sen ne o kalibrede ne de o vasifta birisin! ikincisi.. bi Türk ten almak isterim! o fenotiple bu sigirlikla olmayan vasifinla.. sen hicbirine uymuyon..o yüzden haddin olmayan konularda.. konusma diyerek yine insanlik bende kalsin... :) senin gibiler insana insan olmsini zorlastirir! düsün su milletin yakasinda! cahil.. artiklar!
Harika bir Video olmuş. Almanyada Universite okudugunda Hayatin garanti oluyor.Ögretmenler çok rahat ve herkes onlara.saygi duyuyor.Devlet dairelerinde memurlar forslu.Muhendis maaşlari 4000-7000 euro arasi .Almanyada Univeriste hayati cidden cok zor dogru tespitler..Mersedesin resimlerini cizen bir Türk Muhendistir Almanyada dogdugu icin Almancalari cok iyi.C1 Almanca Universitede size yetmeyecek.Herzaman ögrenmeye devam.
Allah'ım zihin açıklığı versin.
abi merhaba bir sorum olacakti munih teknik universitesinde isletme okumak istiyorum basvuru ve kabul sartlarina baktim
istenen evraklar arasinda
lise mezuniyet belgesi
transkript
osym sonuc belgesi
dil sertfikasi isteniyor
simdi benim lise diploms pusnim 60.90 iyibir ogrenci degildim lisede simdi yks ye hazirlaniyorum iyi bir puan alsam genede sansimvyokmu basvursam red yermiyim almanca ve ingilizcem var c1 seviyesinde
yardimci olursaniz secinirim
Ne güzel gerçek eğitim veriyorlar. O yüzden en kaliteli mühendisleri almanya yetiştiriyor. Türkiyede bir sürü ihtiyaç fazlası ve birşey bilmeyen mühendis yetiştiriyorlar, sonuçta almanlar doğrusunu yapıyor. Bizim ülkede eskiden tıp fakülteleri bu şekilde idi.Ben 90 lı yıllarda tıp okudum o zamanlarda bizim eğitimde böyleydi, çok çalışıyorduk ama kalite böyle oluyor işte.
2 yol oldu Almanya’ya taşınalı 11 yaşında kızım var okuldan geldiğinde parmakları ağrıyor yazı yazmaktan
en kaliteli mühendis almanyada falan yetişmiyor berlinde 4 yıl bilgisayar mühendisi olarak çaılştım almanya teknolojik olarak çinin 15 yıl gerisinde ülkede bilişim teknolojisi adına hiçbir şey yok yapay zeka adına hiçbirşey yok ellerindeki tek sektör olan otomotivi de çinlilere kaptırdılar volkswagen iflasa koşuyor sebebi de alman kibiri ve alman hükümetinin solcu politikaları ayrıca bu tek almanyaya has bir durum değil avrupada hollanda ingiletere hariç geleceği parlak bir tane ülke yok
@@denizyesilova5793 vah vah. Ne kadar üzücü. Bu ülkede bir geleceği olmamasındansa bırakta parmakları ağrısın 😑
Ne kadar kesin konuşuyorsunuz, almanya'nın garantisi mi var.
@@muyesserylmaz5623 Ne anlamda garanti anlamadım. Çünkü garanti ile ilgili birşeyden bahsetmedim. İş garantisini diyorsanız böyle bir şey yazmadım. Kalite konusunu kast ediyorsanız eğer almanyada yetişen her mühendis çok kaliteli demedim, ama bizim ülkede bir kaç fakülte hariç kalite yerlerde sürünüyor, onlarda genel anlamda kaliteli eğitim veren fakülte daha fazla bunu kastettim.
Oldukça yararlı bilgiler, akıcı anlatım için teşekkürler..
Video için teşekkürler.Böyle bilgilendirici videolar çok iyi oluyor veya deneyimlerini paylaştığın ya da içini döktüğün...Kısacası daha fazla videoya hayır demem❤
Tr den gidip aileden destek alamiyorsaniz cok zor. Hem calisip hem okumak zor.
Aslında lise eğitimine baktığımızda özellikle sayısala baktığımızda Türkiye’dekiler buradakilerden bir tık önde. Fakat sistem değişik olduğundan, ezberlemekten çok pratik ağırlıklı olduğu için zorlanmalar olabiliyor. Ki Almanya’da dahi pratiğe uzak diyoruz, umarım bu bakımdan da Almanya’daki eğitim sistemi biraz daha ilerler.
Beyaz mavi yaka arası gelir makası çok olmadığı için ünv eğitimi alıp almamak da kişiye göre değişir.
Bilgilendirdigin için tesekkürler benim oğlumda mainheim da sen nerde okuyorsun o da sizin gibi söylüyor . Ama buradan iyi bi üniversite okuyarak gitti sonuçta çok üniversite okuyup bitiren var bu biraz istek ve disiplin meselesi hayatın her alanında oldugu gibi fakat sanada sonuna kadar katilıyorum
Her zamanki gibi çok iyi bir video
4 yıla nasıl yayılabilir? bir dersten 3 defa kalınca atılıyorduk sanırım. farklı farklı derslerden mi kalmamız lazım?
Ahmet selamlar ben de şu an türkiyede vize bekleme aşamasındayım Bremen İnformatik düşünüyorum.Bu videon bana gerçekten motivasyon verdi çünkü gerçeketen bu konu hakkında bir sürü bilgi kirliliği var.Geldiğim vakit seninle bir kahve içmek isterim.Başarılar diliyorum...
Bro göstericilerin kac? Uni dışı aktivietlerin neler?
@@incenoktalarmedia gösterici derken hocam anlamadım neyden bahsettiginizi?Üni dışı aktivitelerim herhalde futbol oynamak olabilir.
Merhaba üniversite kazandiniz mi yani?Yks de kac binde olduğunuzu sorabilir miyim sorun olmazsa?
@@syabak-l5n bro ben gpa ve dil becerinizi kast etdim ielts falan. Uni dışı aktikiteyse gönüllülük projeleri, voluneetrs projects yani
@@Polina_Erzade_ yks de 50 bin sıralama yaptım
Selam herkese , ben Berlin’deki Universität der Künste İlköğretim Resim Öğretmenliğini kazandım. Şimdi bu videoyu görünce gözüm korktu açıkçası.
Selamlar, ben Almanya’da yaşıyorum, doğma büyüme.
Ben Üni de ekonomik bilimler okumuştum.
Almanya’da, “İlk öğretim” basit bir üniversite dalı.
Yani korkmayın, tabi şimdi herşeyi de salmayın da, ama ilk öğretim asla diğer üniversite dallarıyla kıyaslanamaz.
Sorun şu: Almanya’da okumak sadece diploma için olmadığını anlamak lazım…
Üniversiteye gelenler zaten motivasyonlu olması gerekiyor. Derslerinizi kendiniz seçer ve kendiniz özgür çalışırsınız. Türkiye’de ki gibi liderli muamelesi yapılmaz. Bu da tabi ki, kendi bulaşığını bile yıkayamayan, anne babanın yanında geçinen bir Türk genci için zor ola bilir…
Öte yandan eğer alman ailes çocuğuna okutmak için yetersiz maaş alıyorsa, devlet 970 Euro burs veriyor…
Anne babasının durumu iyi olanlarsa ebeveynler istese ve istemese bile çocuğu üniversite okuyorsa para vermek zorunda.. Kendisi vermezse maaşından kesilir…
Kısası bir alman vatandaşı öğrencinin maddi açıdan kimseye bağımlılığı yoktur.. Ayda 40 saat çalışırsa zaten 540 Euro da kazana bilir. Böylelikle 1400 Euro aylık parası oluyor…
Ama Türk öğrenciler Almanya’ya gelirken burada istanbuldakı özel üniversitelerdeki gibi okuyacaklarını, nasıl olsa geçeceklerini düşünür ve çalışmaya başlıyorlar, oysa ki Almanya’da okumak çok zor.. Eğer bir öğrenci tıp ta bir dersden 3 kez kalırsa Almanya’da bir daha tıp okuyamaz…
Okul bırakmak çok normal bir şey, çünkü öğrenciler liseden çıkıp geliyorlar ve tam olarak ne istediklerini bilmiyorlar, hepsi olmasa da..
Önemli olan okuduğu bölümü seven ve bu alanda çalışan mezunların olmasıdır…
Örneğin Köln Üniversite Fizik bölümünü 150 öğrenci kazanır 10 mezun olur…
Otra öğretimi Almanya da okuyan birisi olarak söylüyorum,Almanya da bütünleme sınavı da yok.Universitede de hiç af yasası yok.Egitimi donanımlı veriyorlar hak edeni mezun ederler her konuda böyleleri.Turkiye den gelen öğrencilerden de çok başarılı olanlar vardır hepsini genelliyemeyiz,ama lütfen kendinizi orada doğup büyümüş olanlarla bir tutmayın onlar oraya alışık ve bildikleri yaşantısı devam ettiriyor siz ise adapte olmak zorundasınız işiniz hiç kolay değil hepnize kolay gelsin başarılar.
@@berrinsefer4800 buradaki çoğu üniversitede de bütünleme yok. Atıp tutmayın her şeyi.
@@GMG-Guliew git bakalım bi odtüye itüye kaç fizik öğrencisinden kaçı mezun oluyormuş. Boş boş konuşuyorsunuz anca
@doga4008 Aman laf söyledi bal kabağı,ben Ortaöğretim de de yok dedim neyi nasıl okuyup anladın.İlla Almanya da üni okumak gerekmiyor bunu biliyoruz zaten bir meslek üzerine eğitim alırsın okuduğun lise seviyesinde üzerine meslek okursun,ukala zembelegi yeni nesil bir herşeyi siz biliyorsunuz.
@doga4008 Ben Ortaöğretimde de yok dedim.Atmadim ben döndüysem birçok arkadaşım ve kuzenlerim hâlâ orda ve Alman arkadaşlar ile arkadaşlığım devam ediyor.Anlasilsn sen orada büyüyenlerle bir tutma dediğime bozuldun, zorlanmaya devam hiç kolay değil.
Təşəkkürlər 👏
Yolunuz acik olsun
Öğrencilerin Almanyada üniversiteyi bitirememesinin tek nedeni sadece dilden kaynaklanan zorluklar değil. Türkiyedeki öğrenciler sanıyorki es kazay eterince çalışmadan, hak etmeden Odtü,İtü,Boğaziçi gibi üniversitelerin zor mühendisliklerinden birine girebilseler ordan mezun olabilecekler. Halbuki bu üniversitelerin bu bölümlerini kazanmak sadece ilk aşama, ikinci aşama olan mezun olmak için kazanmaya harcadığınızdan çok daha fazla ders çalışmak zorundasınız. BU üniversiteleri kazanan öğrencilerin çoğu mezun olabiliyor çünkü orayı kazanmak için belli bir seviyede ders çalışmaya alışık olması lazım. Türkiyede en üstteki üniversitelerle orta seviye ve kötü üniversiteler arasında zorluk açısından çok büyük farklar var. Fakat Almanyada en iyi üniversitelerle orta seviye üniversiteler arasındaki zorluk farkı bu kadar büyük değil. Bu yüzden Türkiyedeyken çalışmaya alışkın, iyi bir öğrenci değilseniz, Almanyaya gittiğinizde hele birde biraz zor bir bölüm okuyorsanız büyük ihtimal bitiremezsiniz.
Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz sacmalamissiniz.Turkiyedeki üniversite sinavlari alanyadqn daha zor araştırın öyle konuşun.Siktiri boktan Almanyanin üniversite sınavlarını gördük çok basit.Benim alman arkadaşlarım Türkiyedeki üniversite sınav sorularını görünce şok geçirdi.Siz bunları lisede nasıl yapiyosunuz biz bunları üniversitede öğreniyoruz dediler.
Haklısını ODTÜ. İTÜ. YTÜ.BOĞAZİÇİ gibi okullara girmek te çıkmakta zor ancak TC de YÖK sistemi okulların kontenjanı ve sıkışıklığına aldırmadan kontenjan açıyor ve bunları bir şekilde mezun edin diyor... ne kadar zor olsada bu okullardan da çok az kayıpla insanlar mezun oluyor bir şekilde...
Her şeyden önce, batı kültüründe üniversite/enstitü dendiğinde anlaşılan şeyle, bizde ve bizimki gibi ülkelerde üniversite/enstitü dendiğinde anlaşılan şeyin birbirinden tamamen ve çok farklı olduğunu anlamak gerekiyor.
Üniversite okumanın bi anlamı yok. Meslekler bilhassa Handwerk gerekiyor. Banyoyu yapticaz usta bulamıyoruz. 1 sene sonraya veriliyor. Üniversite olayı da herkese göre bisey degil
sınavlarından ve ödevlerinden örnek paylaşabilir misin?
Türkiye deki okuyan çocuklar biliyor ne okuyacaklarını, almanya'da bu biraz geride kalıyor, çabuk bölüm değiştiriyorlar. Uzun sürüyor. Almanlar önce meslek yapıyorlar sonra üniversite okuyorlar,
zor bölüm yoktur. müfredatlar bilimsel veriler ışığında hazırlanır.
-okulda dersi iyi dinleyeceksin. notlar alacaksın
-eve gelince kıs bir tekrar yapacaksın
-bol alıştırma çözeceksin
-ortaokul ve lise bilgilerinden eksiklerin olmayacak. varsa tamamlayacaksın.
çok öenmli bir şey daha var. sayısalcı değlsen mühendiliği, sözelci değilsen tıp seçmeyeceksin.
olay basittir ve budur.
Avrupa özellikle Almanya kendi dilini cok önemsiyor...ingilizce üniversitelerde bile okumak icin kullanilmiyor...Almanca cok cok cok önemli...
Frankfurt Goethe Ünisinde eczacilik okuyorum mental olarak bittim 😂 her dersi ayri bir travmaya dönüsüyor.
Ben Türkiyede eczacılık okudum yeni mezunum. Almanya'da çalışmak istiyorum. Sence eczacılık Almanyada çalışmak için nasıl bir meslek?
@@smelikeogn02224 burada çok basitti sanki
basarilarinin devamini dilerim.
Videoyu izleyen arkadaşların lütfen gözü korkmasın!!! Türkiye'de tıp okuyorum, eğitimim sırasında iki kere Almanya'da Erasmus öğrenim programına katıldım (Uni Hamburg ve LMU) ikisi de bir dönem olmak üzere. Ve şunu söyleyeyim: keşke Almanya'da okusaydım en başından! O kadar kızdım ki kendime liseyi bitirdiğim dönemde buna cesaret edemediğim için. Hem eğitim kalitesi çok yüksek, insanlar size değer veriyor, öğrenciler için teilzeit joblar çok iyi düşünülmüş, spor imkanları... Hem sınavlarda da ikinci yabancı dilim olmasına rağmen daha yüksek not aldım kendi üniversitemdekilerden, düşünebiliyor musunuz? Burada çok saygı duyulan bir fakültede okumama rağmen eğitim şartları yaşam şartları o kadar karşılaştırılamayacak düzeyde ki! Düşündükçe sinirlerim hopluyor. İmkanı olan Almanya'ya gitsin, çok ciddiyim.
Tıpla mühendislik bir mi? Armut ile elma kıyaslaması. Almanlar mühendislerin üzerinden dozerle geçiyordur muhtemelen.
@@gg-ij8xb evet tıp daha zor
@@batuhan8465 mühendislik disiplinlerinin ne kadar zorlu olduğu hakkında hiç bir fikriniz yok. türkiyedeki mühendislikler ile kıyaslamak doğru değil biz burada çoğunlukla kpss müşterisi yetiştiriyoruz. lise 5 gibi bişey buradaki. tıp zor olamaz nedenlerini anlatmaya gerek yok. bin tane konu görüp hiç birisini tam bilemeden mezun oluyorlar uzmanlıkta bile çok dar bir bilgi birikimleri oluyor. klinik hayatları zaten tam bir facia. tıp belki de türkiyedeki iyi üniversitelerin mühendislikleri kadar bile bilgi birikimi olmadan mezun veren bir disiplin. hiç bir doktor ile muhattap oldunuz mu? evet bu çok aşikar. son derece sığ perspektifleri ile deri bilgi sahibi olamadıkları köle gibi kullanıldıkları bir eğitim ve çalışma hayatları var. hem sosyal olarak hem teknik olarak bitikler.
@@gg-ij8xb doktora bağlı. bazıları çok taşaklı oluyor bazıları sizin dediğiniz gibi.
tıp için şöyle konuşayım. abd de önce normal lisans bölümü okuyorsun. sonra sınavına girip tıpa öyle giriyorsun.
@@gg-ij8xb😂😂😂 ne kadar saçmalamışsın kıstasın ne böyle sallarken. Pandemi sonrası kalite her yerde düştü ama ondan önce mezun olanlar gayet iyi bilgi birikiminde ya da bütün dünya bir halt bilmiyor elimin tersiyle usml sidir plabı dır geçiyorum giren arkadaşlarımdan girip te ikinciye kalan duymadım. Senin kıstasın ne kardeşim boş beleş bir çevren var diye. Türkiye de eski tarz eğitim olduğu için tabi sıkıntılar var. Ancak günümüzde her türkü eğitimi alabilirsin internetten. Mesleki gelişim istiyorsanız her türlü imkana tek tıkla ulaşıyorsunuz. Armut piş ağzıma düş kafasını bırakın. Üniversiteler çevre ve vizyon kazandırmaktır asıl misyonu. Sana gidip ilkokuldaki gibi a yı b yi öğretecek değiller. Ha zaten asıl sıkıntı vizyonsuzluk. Bunu değiştirmekte bize bakıyor yani gidip niye böyle diye hala eleştirmenin bir manası yok. Lütfen sorumluluk alın bir şeyleri değiştirin. Değiştirmesini beklediğiniz insanlar kadar sizde bu ülkenin vatandaşısınız sorumluluk alabilirsiniz
Bu dedikleriniz ausbulding bölümleri icin gecerli mi mesela yazilim ausbuildingleri için ?
Ben Burda liseyi ve universiteye gittim mühendislik okudum. Okudum ama anam agladi. En büyük sorun sinavi üc defa gecemezsen okuldan atiliyorsun ve mesela almanyada hic bir yerde mühendislik okuma izni vermiyorlar. YINEDE DENEYIN. Türk akillidir. Yapar. Tek cok calisin, disiplinli ve mantikli sekilde.
Cocuklarim burda biri Mühendis biri Avukat oldu simdide biri Ingilizce Ögretmenligi okuyor bir yabanci olarak iyi birsey calisinca cocuklarinla ilgilenince oluyor bence cocuklarina güvensinler basarisiz cocuk yok ilgisiz cocuk var
Tesadüfen düştüm videoya :) Çok yararlı bilgiler.Acaba Almanyadaki Gurbetçi çocuklarının universite okuma oranı gibi bir bilgi var mı elinizde ? Çok düşük olduğunu tahmin ediyorum.Tşk
Almanyada liseyi bitiren kişi boğaziçi...itü..
2 sınıfı geçen kişi gibi!
Almanyada üniversiteyi okumak cocuk oyuncagi olmasada, asiri zor deyil. Bu zorluk her bölüm icin gecerli deyil. Sadece mühendislikler biraz zor. Ama mühendis olacak adamin kafasi calsmali oder ? Ondan dolayi burda uni okumak, güzel. Özelikle unide keyif yaomaya bakin, sosyal hayat parti önemli. Boyle almanlarla iletisim kurarsiniz
benim arkadaşların çoğu da bıraktı zaten bölümü okuyanların yarısına yakını anca mezun oluyor bazısı geri döndü yksye hazırlanıyor bazıları almanyada kaldı vatandaşlık için uğraşıyor cidden mühendislik eğitimi almak almanyada çok zor
Duales Studium daha zor mu? Bununla ilgili video çeke bilir misiniz?
Düzgün diksiyonlu birini görmek iyi oldu
Cok üniversite okuyan oldugu icin okulu biraktirmaya zorlamaya yönelik gizli bir ajanda olabilirmi
Dediğin gerçekten iyi hazırlanılırsa başarılı olunabilir cümlesindeki iyi hazırlanmak basitçe ne sana göre ? Günlük düzenli çalışmada kaç saat çalışmak ?
Günlük en azından 4 saat verimli bir şekilde çalışmak gerekiyor.
şuan master yapıyorum. mesela tez süreci için hocalar inciğine cinciğine kadar yazdıklarınızı okuyor. fikirlerinizi tartıyor. bilimsel arka plana göre fikrinize ve yaptıklarınızı ciddi ciddi değerlendiriyor yani. burada okurken bir adam gibi muamele görüyorsunuz. yaptığınız iş yarım yamalak veya olmayacak bir iş ise reddediyorlar. yani almanya'da okurken tez aşamasında ortaya bir iş koymak zorundasınız. türkiye'de tezler hocalar tarafından okunmuyor bile. sunum yapıp geçiyorsunuz hocalar dinlemiyor bile.
tez aşaması hariç dersler de çok aktif geçiyor. her hafta ödev, quiz vs vs. almanya'da okunuyor yani. ben master'ımın son yılındayım ve bu 3. yılım 4 yılda falan bitecek inşallah. türkiye'de lisans yaptığım sürede burada master bitiriyorum.
Ne masterı yapıyon knk (yks çalışıyom hedefim boun econ)
Merhaba Ahmet Köln teknik üniversitesinden şartlı kabul aldım ve dil kursu, dil kursu için vizeye başvuracağım ancak Kölnden onay dün geldi ve Türkiye' deki üniversite dondurma işleminde üniversitemin sitesinde yazana göre problem yaşayacağım. Üniversiteyi dondurmaz isem problem olur mu?
Testas istedi mi ve hangi seviye dil ile aldınız?
@@nisakandemir ben testas sınavına girmedim. SAT ve YKS sınavları ile başvurdum ingilizce IELTS B2 ile Almanya ve 2-3 avrupa ülkesine. Köln teknikte dil öğren gel dedi açıkçası
@@ziyahumbatmerhaba suan TÜRKİYE de ne okuyorsunuz kacımcı sınıfsınız ve almancanız var mi
Reis peki dil kursuna kayıt yaptırdın mı? Yaptirdiysan kaca mal oldu? @@ziyahumbat
Hukuk mezunları Almanyada yüksek lisans yapabilir mi
Merhaba, Almanya'da ekonomi ve işletme eğitimi ingilizce verilen devlet üniversiteleri var mı?
Merhaba abi gazetecilik bölümü için Almanya'da ayriyeten bir sınavı oluyor mu
Türkiyeden geldiken sonra gerçekten afalladım burdaki eğitim karşısında. Çok teorik bir eğitim ve fazlasıyla zorlu. Kendi bölümüm üzerine yüksek yapmama rağmen maalesef anlatılan çoğu şeyi bilmiyorum burdaki. Sözde denkliğim var fakat Türkiyede bize çoğu şeyi öğretmemişler resmen. Bu yüzden zorlanıyorum fazlasıyla. Bitecek mi emin değilim ama bakacağım en kötü ihtimalle bir iş bulup oturumu işçi oturumuna değiştirmeyi düşünüyorum.
😂
Hangi bölümü okuyorsunuz
Yüksek lisans ile ilgili videon var mı?
cok stres yapma ahmet , umutsuzluga kapilma.
TURKİYEDE meslek okullarını Aileler tercih etmiyor. çocuklar okusun hep beyaz yaka olsun istiyorlar. oysaki batı ulkelerinde böyle değil. çocuk hangi alanda başarıliysa olana yönlendirmek gerekiyor meslek eğilimliyse mesleğe. sadece başarının yolu uni diplomasindan gecmiyor. her anki bir yaptığin meslekdede başarılı olursun. meslekli insanlarada ÜLKEMİZİN ihtiyacı var. Ailelerin bu tutumundan vaz gecmesi gerekiyor.
Maşallah kendini çok iyi yetiştirmiş bir evlat. Allah yolunu bahtını açık etsin. İnşallah benim evlatlarım da böyle güzel yetiştirir kendini.
Ahmet merhaba, Üni-assist'e belge kargolarken noter onaylı çevirilerinin yanında belgelrin asıllarını da yolluyor muyuz? Bir de üniversiteye ayrı kayıt yaptırıken VPD yanına o belgeleri de tekrar verecek miyiz üniversiteye? Öyleyse sanırım birden fazla onaylı çeviriye ve belge aslına ihtiyaç olacak.
Ben uni-assist e kargoya gerek kalmadan taranmış hallerini eklemiştim sitesine kabul olmuştu vpd için belgenin orijinalini göndermeyin bence istemedilerse, illa isterlerse aslı gibidir onaylı bir kopyasını gönderin. Sonradan üniversiteye kayıt yapmadım ama üniversitenin kayıt süreci de benzer olur diye düşünüyorum
@@burkayykeskin bu konuda yardıma ihtiyacım vardı, çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için ❤️
Original belgeler asla gönderilmez, gerek de görülmez. 14 yil önce uni asist Le islerimi halketmistim😅
@@Wildlifecooking2019 teşekkürler
Size danışmak için herhangi iletişim adresinizi verebilir mısınız? Bende Almanya'da üniversite okumak istiyorum birkaç soru soracağım.
KIZIM SON UC SINAVINI VERMEDEN UNIVERSITEYI BIRAKTI ..HUKUK OKUYORDU.
Peki üniversiteyle gidip ausbildung bulmak kolay olur mu yani ogrenci vizesini ausbildunga cevirebilir miyim meslek lisesi lojistik mezunuyum ama iş tecrübem yok
Merhaba Ahmet, çekmiş olduğun bu güzel videoyla kanalından haberim oldu. Tebrik ederim, gayet net ve detaylı bilgiler verdin. Abone oldum ve içerikleri izlemek için takipteyim artık. Teşekkürler, selamlar :)
Ben isviçrede yüksek lisans (mühendislik) yapmak istiyorum ama bu üniversite ve hochschule arasındaki farkı anlamıyorum bir türlü aklıma yatmıyor. Almanya, İsviçre ve Avusturyada var bu olay tek. üniversite daha teorik ama hochschule daha sektöre yönelik. İş ilanlarında hochschule ya da fachhochschule isteniyor ama doktora için üniversitede olman lazım hochschule sıkıntılı oluyor. İnsanın aklını bulandırıyorum belki fikrin gelecekte değişecek doktora yapacaksam yapmak istemeyeceğim ya da sektörde çalışmaktan sıkılacağım doktora isteyeceğim. O kadar aklım karıştı ki bir önerin var mı?
Anlattiklarin düz mantik, sosyal medyada ögrendigin hikayeler. Tipki burda anlatilanlar. Fachhochschule lerde okuyanlar pekala doktora yapabilir. Ben almanyada Master üni de yaptim, sosyalpadagog olarak. Siz bi baslayin, detaylari kafaniza takmayin. Ama Hochschulelerde ki diplomayla doktora mümkin. Hep bir yol var almanyada. Burada uzun konu oldugu icin hereeyi yazamam. Kolay gelsin 😊
Merhabalar Ahmet, bölüm veya üniversite değişikliği nasıl oluyor? yine uni-assist üzerinden mi?
Üniversite ve bölüme bağlı değişir.
Çok kolay, sadece derslerini önceden saydırmanız lazım ve kontenjan varsa hiç sorun olmuyor..
@@GMG-Guliew Teşekkürler
'3 yıllık üniversiteyi 4 yıla yayin"O zaman Okul bitiyormuymus😂😂😂
Almanyada ingilizce öğretmenliği yüksek lisans okunur mu british studies gibi. Ne düşünüyorsunuz? Ya da pedagoji ile alakalı yüksek lisanslar?
Okunur, farkli Adler adi altinda. Europäische Studien gibi
Master yaparken ders saydırıp başka bir master programına geçebilir miyiz?
Yapabilirsin.
Bremende şartlı kabul ile üniversitede dil kursundan yararlanabilir miyim
Hayìr. Sartli kabulde olsa geldiginde normal dil kursuna yaziliyor. Bizde ki hazirlik gibi degil
Okunacak en basit bölüm nedir peki mühendislik hariç
abi seni uzun zamandır takip ediyorum ve istediğin şeylerin hepsini çalışa çalışa yapıyorsun çok disiplinli bir insansın inşallah daha iyi yerlere gelirsin .
.Benim lise ortalamam pek iyi değildi sonrada açık öğretime geçtim oradan mezun oldum ama almanyaya geldikten sonra orada bir üniversite okuma şansım var mı ?
Diş hekimliği zormu ya dil c1 aldıktan sonra anlarmıyım ve diş hekimliği içim farklı bi sınav varmı acaba cevap verirseniz çok sevinirimm
Diş hekimliği için yks'de derece yapmış olman gerekiyor. İlk 1000 vs.
@@Onur96111 1.000 adapte olmamı kolaylaştıracak diye mi yoksa almıyorlar mı mesela özel üniversitesitede diş hekimliği okurken almazlar mı
NC puanının fazla olması lazım. NC puanı düşük kişileri kabul etmiyorlar.
@@Onur96111ilk 1000deki adam almanyaya niye gitsin allah askina
@@benb3rra çünkü başarılı olabilecek kişiler Almanya'ya gidiyorlar. Türkiye EA 26.'sı arkadaşım şuanda Aachen'da okuyor ve o bilene okul çok zor diyor. Gerçekten 100.000 üzeri yapıp Almanya'ya gidenlere çok üzülüyorum, saçma sapan danışmanlar kaldırıyorlar. Sonra bu gençler Almanya'daki üniversitenin ilk senesinde Türkiye'ye geri dönüyorlar
Neden birakmasinlar issizlik derdi yok. Benim kuzenlerin bir kismi hic uni okumadi. Üniversiteyi Yarım birakan da var. Hepsinin keyfi yerinde. İşsizlik korkusu yok. Turkiyede en kral tatili yapiyorlar.
Almanyada uni okumak cok basit, son bir ay sinavlara calistim 2 ortalama ile bitirdim. Herseyi abartmayin TR de daha zor uniler
Ne bölümü okudun?
@@zeynebiyeva22 Makine Müh. MASTER
@@gunersozen905 ben eczacılık fakültesinden yeni mezun oldum. Almanya'da eczacı olarak iş nasıl sence? Almanca öğreniyorum orayı düşünüyorum
@@zeynebiyeva22 ezzacilik cok popüler degil, is bulmasi kolay degildir. Calisanlar da %90 Alman zaten yada ben hep öyle denk geliyorum.
Merhaba :) Maddi kısımla alakalı biz yani Türk ve sınırlı oturum iznine sahip öğrenciler bafög'e başvuramıyor muyuz? Ben biraz araştırmıştım başvurulabiliyordu. İleride mi problem oluyor ? Ya da ben mi doğru bilgi bulamadım :)
Hayır. Biz sonradan gelenler olarak BAFÖG bursundan yararlanamıyoruz.
@@ahmetaydeniiz bu burs icin mi? Simdi benim de kafam karisti bunu gecende arastirmistim alan bir arkadasimla konusmustum 🙈 Kredi icin boyle diyor cunku ben de krediye bakmistim😃
Wer Bafög beantragen möchte, muss deutscher Staatsbürger oder Ausländer mit Bleibeperspektive sein. Außerdem dürfen Studierende, Schülerinnen und Schüler nicht so viel Einkommen oder Vermögen haben, dass sie Ihre Ausbildung aus eigenen Mitteln finanzieren könnten.
alles was nichts kostet wird nicht wertgeschätzt. Deutschland muss unbedingt und schnellstens wieder Sutdiengebühren einführen. Die meisten drücken sich vor dem Arbeitsmarkt obwohl sie dringend im Handwerk, Pflege oder Einzelhandel benötigt werden.
Bırak millet okusun,harçları savunmak öğrenci düşmanlığı değil mi ? Okumanın bedeli para değil ,beynin yorulmasıdır.Sağlıkla kalın.
Tembellik + okulla alakası olmayan işler = "beni okumak sarmıyor"
ben linguistik istiyorum 18 olmadım diye mezuna bıraktım ananem ve dedem bremende yaşıyor onların yanına gitmek istitiyorum bremen üniversitesine girme oranı nasıl her başvuruyu kabul ediyorlar mı ?
Hemen hemen evet.
Merhaba Yks puaniniz kacti acaba? Isletme icin kac puan gerekir Bremen Üniversitesine girebilmek icin?
Başvuru hakkınız için tr de aynı bölümü veya bağlantılı bir bölümü kazanmanız yeterli. Sonrasında üniversite durumu değerlendirir. Kesin bir şey yok
@@Deniz24-61Cok tesekkur ederim yanit icin. Video sahibine de basarilar diliyorum, hepimizin yolu acik olsun
Mahalleyi göstermeni konu ile bağdaştırmadim
Dünyadaki üniversite sisteminin işleyişini Türkiye'de ki sistem gibi düşünmek hatadır.
Zaten üniversite, bilimsel eğitim verir ve sektörel bazda bilgiler alabilirseniz eğer (mesleki bilgi olarak bahsedebiliriz) kendinize bu bilgileri adapte edio değer kattıkça okuduğunuz bölümün artısını yaşarsınız.
Üniversite kavrami yanlış biliniyor maalesef ve üniversitelerde bilim ve ilim tarihi doğruda anlatılmıyor. Bu da yuksek egitim kurumlarının misyon ve vizyonunun anlamayan ogrencilere egitim verilmesi demek oluyor.
Üniversiteler, tarih boyunca kimlik degistirdi. Şuan kabul edilen modern universite sistemi 350 yılı aşkındır dünyada faaliyet gösteriyor.
Niye almanyaya gitmek istiyorsunuz ? Isvicreye gelin, hem daha kaliteli egitim sistemi, hem daha yüksek kazanc, hem almanya gibi cöküste degil.
Peki nasıl yapabiliriz? Tavsiyeleriniz var mı?
@@chevyv8zh isviçre inanılmaz pahalı bi ülke ve halkı köylü
abi ben de gelmek istiyorum bremen üniversitesi dusunuyorum turkıyede hangı unıversıteye gıdersem oraya gelebılırım
Her üniversite olur önemli olan türkiyede bir üniversiteye yerleşmek
@@elifdogramacioglu8682yks puani cok onemli ama diger turlu gelinmiyor
@@elifdogramacioglu8682 o zor değil kötü bir yks sonucuna sahip olsan yerleşsen de olur yani
Hava o kadar bulutlu ki içim karardı
Ve sokaklarda bit Allahın kulu yok.Ölü gibi
Abi üni okurken orda minimum ne kadar calismam lazim gecimimi saglamak icin
İstediğin kadar çalışamazsın zaten. Bir sınırı var.
Sınırlama varken sadece tatil zamanında haftada 20 saat
Sınırlama yokken senede 140 tam veya 280 yarım gün yakın var. 16b göçmen yasasını araştır
abi senin almanyada aylık beslenme harcamanın kaç euro olduğunu öğrenebilir miyim
150-200 eu diyebilirim.
@@ahmetaydeniizhergün Makarna mi yiyorsun?Döner olmus 7-8€ bilgi vereceksen dogru dürüst ver.
Evde yapılan yemeğin porsiyonu etli yemekler için 2-3€ sebze yemekleri için daha da ucuza mal oluyor. Öğrencilerin ek olarak oldukça bütçe dostu yemekhaneye erişimi var. Sadece gıda için söylenen rakam abartı değil. @@mechul3529
@@mechul3529döner almanyada gereksiz pahalı ve çok kötü kauflandlar da diğer ürünlerin fiyatları gayet uygun 200 euro ile rahat beslenir.
@@mechul3529 Almanya’ ya hiç gitmediniz sanırsam.Market fiyatları oldukça uygun. O yüzden her gün makarna yemiyordur :)
Merhaba Ben Türkiye’de mimarlık okudum ama hala işsizim özel sektörün çok kötü olduğunu anladım Almanya’da öğretmenlik okumak ve ilerde devlet okulunda çalışmak istiyorum
Sizce Almanya’da mimarlık yüksek lisans yapmak mı yoksa öğretmenlik okumak mı hangisi daha kolay olur
Ögretmenlik lehramt okuman mecburi. Tercihin yok
Mimarlık almanya da hiç favori değil...iş imkani bile kısıtlı...
@@fatmafatma7331 Yaa gerçekten mi Orada da mı öyle yani Teşekkürler cevap için
Öğretmenlik peki ?
RUclips dan para kazanmanın yeni yolu bu mu?
Oran yüksek olsa ne olur, 1 yıl çalışıp sonra devam edilir, basit...
dual studium daha mantıklı üniversite okurken çalışıp para kazanıyorsun kendi alanında
Hangi üniversitelerde var
Abi garip bir soru olucak ama ben yakın zamanda Almanya'ya iltica ettim (şu an almanyada yaşıyorum)Türkiye'de fen lisesi diplomam var yksden de 130.000 siralamam var ve burada universite okumak istiyorum ne yapmaliyim
Google a yazmalisin mal
Abi bende Almanyada okamak isdiyorum ne önerirsin?
👍👏👏👏❤
Abi yüksek lisans okuyup çalışmak mümkün mü ? Almancam şuan a1 a2, grameri ful öğrendim, kitap okumaya başladım sözlükle . Cevap veren olursa sevinirim
Tabiki mümkün. Kitaptan ogrendiginiz Almanca burda yeterli olmayabilir. Günlük konuşma dili en az B1.2 diyorum ki o bile yetmeyebilir.
@@nagearikan yanıtın için sağol, almancaya 1 ay oldu başlayalı, 500 sayfalık grameri ful bitirdim, mantığını anladım, rusça bilgimden dolayı. Şimdi kelime ,kitapla geliştirmeye çalışıyorum. Zaman işi.
@@ignormausBaker gramer full bitebilir evet tabiki. Ama konuşmak bambaşka bisi. Sevgiler
Ausbildung univeristeye göre daha avantajli degilmi ausbildung yaparken para alıyosun meslek ogreniyosun işin bi ne vi hazir
Hedef tıp, diş, mühendislik veya akademisyenlik değilse evet